2010. január 18., hétfő

BOTKA...

Megtalálta a Fidesz Botka László szegedi polgármestert.
Az a vád ellene, hogy elment télvíz idején két hétre Zanzibárra telelni, márpedig ilyet rendes politikus nem tehet.
Ma délelőtt a Klubrádióban többek között ezen filozofálgatott Havas Henrik és Schmidt Mária.
Havas megpróbálta a helyzetet az ésszerűség határain belül tartani, - nemigen sikerült, mert a sastekintetű démon megmagyarázta az ostoba hallgatónak, hogy épeszű politikusnak kell lennie annyi veszélyérzetének, hogy még ha megteheti is, akkor sem megy Zanzibárra, meg egyébként is, - ő csak arra lenne kíváncsi, hogy miből telik neki, - ezt kellene firtatni.
Havas erőlködött, hogy akkor talán az összes politikus nyaralását górcső alá kellene venni, de a Terrorpláza zord igazgatónője nem engedett, - mint mondta, az általa kedvelt oldalon erre nincs szükség, egyébként is őt csak ez a kérdés izgatja: miből???
Persze ezt azért ő pontosan tudja, - Szeged polgármesterének fizetése 645 000 ,- Ft, gondolom, a felesége is jut valamiféle jövedelemhez, emellett ha megnézi Botka vagyonbevallását, akkor elcsodálkozik azon, hogy hogy is tehetett fel ilyen ostoba kérdést.
Már, ha csak nem azért, hogy bekenje egy kis sárral a szocik általa is ígéretesnek minősített fiatal politikusát, - hátha ragad rajta valami.
Egyébként egy zanzibári all inclusive nyaralás két hétre 360000,-Ft/fő, ez bizonyára rengeteg embernek elérhetetlen álom, de egy megyei jogú város polgármesterének nem kell, hogy az utópiák világába tartozzon, - megengedheti magának,
Mint ahogy megengedhetik maguknak a Fideszes tábor polgármesterei is.
Veszprém polgármesterének, Debreczenyi Jánosnak (Fidesz-KDNP) a fizetése  560 ezer forint, ehhez 140 ezer forintnyi költségtérítés illeti meg. Jutalmat utoljára 2007-ben kapott, - 1,85 milliót 

Kaposvár polgármestere, Szita Károly (Fidesz-KDNP) 580 ezer forintot keres, amihez még hozzájön a 173 ezer forintos költségtérítés. Jutalmat utoljára tavaly kapott, 1,74 millió forintot 2007-es munkája elismeréséért.
Békéscsaba vezetője szintén 580 ezer forintos havi keresettel rendelkezik, a költségtérítéssel együtt 730 ezer forint jár neki.
Becsületére váljon a békéscsabai Vantara Gyulának (Fidesz-KDNP), hogy bár többször ítéltek meg jutalmat, ő arról minden esetben lemondott és civil szervezeteknek ajánlotta fel.
És ha már Schmidt Máriát a "miből?" kérdése izgatja, talán megkérdezhetne egy-két szívéhez közeli politikust, például arról, hogy miből lehet egy kocsirakomány gyerek mellett 25 ingatlanra szert tenni úgy, hogy az ügyes politikus még egy százmillión felüli értékű villát is felhúz (késői Corleone stílusban...) Buda legdrágább környékén?

Persze érdemes ezeket a kérdéseket feszegetni, de akkor korrekt legyen a dolog.

:O)))

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szálem, Effendi!

Mai index hír szerint választmányilag jelentette ki a Méltóságos még decemberben, miszerint két dologtól van kibukva. A második Csongrád megye, egyébként Botka miatt. Emlékeztet a dolog kicsit Piszkos Fredre, miszerint az ö szeretetével még ölni is lehet, de ha ő elkezd nyilvánosan gyűlölni valakit... :-)

Üdv!
szomjas teve