2010. január 31., vasárnap

NYAKÓ...

Nyakó István nyilatkozott egy jóízűt.
A szocialista párt szóvivője szerint pártja a következő parlamenti ciklusban sem támogatja a központi ingatlanadó bevezetését.
Miért, - ebben a ciklusban nem támogatta?
Komolyan mondom, az embernek néha az a benyomása, hogy a szocialista párt kommunikációját a Fidesz szervezi.
Egy a szocialisták támogatását élvező kormány által benyujtott, Parlament által elfogadott, ingatlanadót is tartalmazó vagyonadó-törvény után (amelynek az alkotmánybíróság eljárási hiányosságok miatt az ingatlanadóra vonatkozó részét most megsemmisítette, de ez a probléma reparálható...) ilyen nyilatkozatot kiadni - sík baromság.
Ha az ingatlanadó helytelen, akkor helytelen volt júniusban is, mikor a törvény született, - ha akkor helyes volt, akkor helyes az idén is, jövőre is, meg bármikor is.
Egyébként is, a vagyonadó az egyik legigazságosabb adónem, mert a látható és nyilvántartható vagyont adóztatja, nem pedig az eldugható, eltitkolható jövedelmet.
Ha a szocialistáknak lenne egy kis eszük ( úgy tünik, nemigen van...) akkor a propagandájukat arra hegyeznék ki, hogy a szegények és átlagjövedelműek helyett a gazdagoknak is illene végre a köz érdekében terheket vállalni.
Emellett arra lehetne még rámutatni, hogy a százmilliós budai villákban élő Fidesz-vezérek (ugyan, miből?) személyes okokból ellenérdekeltek a vagyonadó bevezetésében.
Orbán, Pokorni, és a többiek ingatlanjaik miatt, Kósa többek között yachtja okán  bizonyára adóalanyként érintett lenne a törvényben, és érintett lenne Magyarországon strómanok nevén nyilvántartott vagyonuk is, - ezért lehet a nagy feszengés.
Demagógia?
Az hát, de miért is nem lehet a Fidesz ellen fordítani saját fegyverét?
Szóval, ez csak egy újabb adalék ahhoz, hogy miért szálltak el a szocialisták nyerési esélyei ezen a választáson, - be kell látnunk, hogy a kommunikációs csatát a Fidesz nyerte.
Ócska dumákkal, tekintet nélkül a következményekre, az ország jókedvének árán, soxor alantas eszközökkel, de nekik sikerült elhitetniük a zemberekkel azokat a dolgokat, melyek  a választások megnyeréséhez számukra kedvezőek.
A szocialisták pedig - különösen Gyurcsány távozása után - egyre idétlenebbül viselkednek, és ma már tehetnek bármit, a mezei szavazó nem hisz nekik, - ami azt illeti érthető módon, - nem lehet állandóan összevissza beszélni.
Jó lenne tudni, Nyakó mit akart elérni ezzel a nyilatkozatával, de bármit is akart, legfeljebb azt érte el, hogy nevetségessé tette a pártját, engem, a választót meg dühössé...
:O)))

1 megjegyzés:

kj írta...

Ez a Nyakó egy sík hülye. Ezt a paéit církuszban kellene mutogatni, mint a szakállas nőt!
:)))