2010. január 20., szerda

VASRAVERVE...

A Fidesz elnöki stábjának jogi igazgatója Balsai István.
Hogy mit igazgat, az korunk kérdése, -  a nyertes egy vödör Spar-naranccsal lesz gazdagabb. 
A saját tippem a nadrágjában található...
Ellenben ma megörvendeztette honfitársait új ötletével, mely szerint ismét büntetőfeljelentést kell tenni  a Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök őszödi beszédében elhangzottakkal kapcsolatban.
Gyurcsány ebben a beszédében egy, az ország valós helyzetét feltáró anyagról beszélt, amely "köszönőviszonyban sem volt mindazzal, amit a választók megtudhattak" a választások előtt.
Most a KSH pert vesztett, és nyilvánosságra kellett hoznia olyan anyagokat, melyeket az EU részére küldött meg anno a magyar államadósságról és a költségvetési hiányról, és amelyeket ezidáig titkosnak minősített a hivatal, - erre hivatkozik Balsai, mint ötletét alátámasztó új információra...
Nincsenek eltitkolt adatok, korábban sem voltak: a Kormány, a Pénzügyminisztérium, a KSH és az MNB az államháztartásról, az államadósságról megfelelően tájékoztatott - reagált a Pénzügyminisztérium Balsai István szavaira.
Nem tudok abban állást foglalni, hogy az ominózus anyagok milyen rettenetes számokat tartalmazhatnak, - nagy a gyanúm, hogy ugyanazokat, melyeket mindannyian ismerünk, - az viszont kétségtelen, hogy a Fidesz politikája egyre inkább a politikai ellenfelek és jelenségek kriminalizálása felé mozdul el, szinte nincs is politikai ügy, amelyet ne a bíróságon akarnának megoldani.
A BKV -botrány során az egyik fővárosi Fidesz képviselő kijelentette, hogy  a Fidesz azt várja a bűnügyi nyomozóktól, hogy állapítsák meg a politikai felelősséget is.
Nonszensz.
Viszont érdekes ez a folyamatos fenyegetőzés is, - úgy tűnik, a Fidesz megpróbálja megfélemlíteni a szavazókat, hiszen olyan társadalmi légkör megteremtésére törekszik, amelyben a politikai ellenfelet hatósági megtorlás fenyegeti, - te kisember meg fogd be a szád, és találd ki, mi minden történhet veled, ha még egy volt miniszterelnököt is fenyegethet a választások várható nyertese.
Emellett ez a fenyegetőzés az erő képzetét kelti, olyan, mintha bunkósbottal a kezében ez a párt mindent megtehetne, és most aztán majd végre rendet tesznek.
Szánalmasak szerencsétlen Fidesz szavazók, akiket a saját pártjuk vezetése is debilnek tart, és ilyen primitív eszközökkel próbál megtartani, nehogy átkóboroljanak a belső konkurenciához, a Jobbikhoz.
Merthogy azok még nagyobb baromságokat hirdetnek, csendőrséggel meg a Magyar Gárda államosításával lelkesítik az arra fogékony szerencsétleneket, - éppencsak a boszorkányégetések ismételt bevezetését nem hirdetik meg.
Egy európai értékeket valló párt még ebben a speciális versenyhelyzetben sem engedhetné meg magának, hogy licitversenybe keveredjen a neonyilasokkal, de hát ki beszélhet itt normális pártról?
A magyar politikai jobboldalon két meghatározó párt van: a Jobbik és a Rosszabbik, - ez utóbbit Fidesznek is szokták hívni...
Balsaiból egyébként akár még miniszter is lehet, ha a másik roppant értelmes jelölt, Répássy időközben elássa magát.
Annyi a magyar jognak...
:O)))

Nincsenek megjegyzések: