2012. december 15., szombat

HALÁLTÁNC?


Nagy gondban voltak ma a Fidesz-frakció tagjainak és rokonaiknak gyermekei, unokaöccsei, unokahúgai.
Fel kellett borítaniuk a programjukat – a Vezér konzultálni akart a diáksággal, márpedig a diákságot nem az egyetemek auláiban összeverődött csőcselék képviseli, hanem a gondosan kiválogatott, állambiztonsági szempontból (az állam én vagyok!) is megrostált, megbízható, hazafias ifjak, akiket azért – biztos, ami biztos – testi épségük védelmében nem nagyon mutogatott a média.
A találkozón hozzávetőleg húszan vettek részt, ebből egy volt maga a Vezér, tíz körül a TEK személybiztosítói - beleértve a főhadnagy asszonyt, aki a kávéfőzőt kezelte, továbbá a százados urat, aki felszolgálta azt, miután az őrnagy úr megkóstolta, megvizsgálta Geiger-Müller számlálóval, és az öt perc biztonsági idő után még életben volt.
És volt ott néhány diáknak látszó tárgy is, akik a találkozóról készített kép tanulsága szerint olyan gyanakvással néztek a Vezérre, mint liba a piros kukoricára…
Aztán ez a nyolc-kilenc diák öt perc alatt elintézte azt, amit a tüntetések résztvevőinek tízezrei nem tudtak elérni – a Vezér hátramenetbe kapcsolt és vad pávatáncba kezdett.
A találkozót az Ötkert névre hallgató belvárosi szórakozóhelyen tartották, a kóbor vendégek ki lettek hajigálva, ember se ki, se be, légy sem zümmögött.
Psssszt!
A Vezér gondolkodik!
A helyszín az utolsó pillanatban változott meg, eredetileg a Véndiák lett kijelölve a Kecskeméti utcában, de az utolsó pillanatban Habony a fejéhez kapott: francba, ez most, Gírosz szóvivő mondatainak fényében, melyek szerint némelyek tizenkét esztendőt is eltöltenek az egyetemek falai között – talán nem lenne túl politikus dolog – helyezzük át a találkozót!
Izgatott kapkodás kezdődött, a sírköves, akinél a márványtáblát megrendelték az „Itt, a Hoffmann Rózsika utcában állt 2012-ben az a Véndiák Presszó, melyben A Nép Atyja egyetlen hétvége alatt megoldotta a felsőoktatás problémáit, örök dicsőség neki!” azonnal elengedte a tábla elkészítésének árát, mikor beígérték neki, hogy ő vésheti majdan „Az örök világosság fényeskedjék neki!” feliratú táblát is.
Mire az Ötkertbe ért a konvoj, már ott várta a Vezért a kész tábla is, sőt, a túlbuzgó segédek már ki is véstek az épület falában egy urnányi mélyedést, melyet a megszeppent sírkövesnek a seggével kellett eltakarnia a Vezér éber szemei elől, merthogy a fülke kutyalábemelésnyi magasságban lett kivésve, - ki tudja, miért?
Közben a Miniszterelnöki Hivatalban nagy volt az aggodalom, mindenki izgatottan várta a döntést, megteszi-e a Haza Görcse a pávatánc első lépését, vagy átmegy vídiába, aminek beláthatatlan következményei lehetnek, merthogy azt azért arrafelé minden vazallus tudja, hogy ha a Vezér megy a levesbe, akkor abban a levesben ő lesz a gyökér…
Egyedül Gírosz ült a sarokban gondterhelten, csak az egyik lábán cipővel, mert megpróbálta összeszámlálni a saját egyetemen töltött éveit, és a kezén lelhető ujjak kevésnek bizonyultak.
Hmm… – gondolta – a múltkor, mikor kezet fogtam a Vezérrel, előtte még öt ujj volt a jobbkezemen, most már csak négy, akkor még kell három lábujj is ahhoz, hogy helyes eredményre jussak…
Aztán megkönnyebbült sóhaj szállt az ég felé, a Mi Reménységünk megtette a kezdőlépést – lépett egyet hátrafelé, majd a pávatánc kötelező elemeként elkezdett hülyeségeket rikkantani, miközben durcás száját mosolyra próbálta igazítani.
Ezzel mély sebet ejtett a lelkemen, mert amint kinyitotta a száját, kiderült, hogy a fogorvosának juttatott pármilliárdos állami alamizsna kidobott pénz volt - jómagam is tudnék neki olyan fogorvost és technikust ajánlani, aki annak a pénznek a töredékéért rendesebb alsóhidat csinálna neki, merthogy amivel most rágja a kefét, az olyan, mint a Lánchíd a világháború végén…
De hát ez csak esztétikai kérdés, és e tekintetben egy Salamon Lászlóval való összevetésben még mindig fogpasztareklámnak minősül…
No, de a lényegre!
A Nemzet Adú-ásza egy videoüzenetben közölte, hogy az oly sokat emlegetett keretszámok nem lesznek többé.
Azt is sejteni engedte, hogy az ingyenes tanuláshoz elég lesz a jövőben is a teljesítmény és a hűség.
Az hangzott el a Leghatalmasabb Szájból, hogy akik elérik a felsőoktatási tanulmányokhoz szükséges követelményeket - ez ma 240 pontos bekerülési határt jelent -, és elszántak, hogy tanuljanak, majd Magyarországon dolgozzanak, "mindenfajta eladósodás nélkül továbbra is ingyenesnek kell maradnia az egyetemi és főiskolai oktatásnak".
Hát igen, de mi lesz azokkal, akik úgy képzelik, hogy az Unió azért van, hogy kitáguljon a világ, és például ha dolgozni kezd, és egy multinál felfigyelnek rá, akkor nem akarja, hogy hazafiassági konfliktust okozzon, ha meghívják a vállalat – mondjuk - amszterdami központjába felelős beosztásba.
Meg az is baj azért, hogy Egyeske látnivalólag őszintén azt hiszi, hogy ma Magyarországon ingyenes az egyetemi és főiskolai oktatás, ami – sajnos - egyszerűen nem igaz – a diákok túlnyomó többsége költségtérítéses rendszerben tanul, rengeteg pénzt költ tanulmányaira és bizony-bizony, eladósodik, mire befejezi tanulmányait.
Ez a „nincs tandíj” duma egy komplett marhaság, népbutítás, merthogy Jani bácsi Bivalybasznádról csak ezt hallja, de ezt naponta tízszer - egyetemre meg mostanában már nem fog beiratkozni, hogy szembetalálkozhatna a lesújtó magyar valósággal.
Ha nem lesz keretszám, majd lesz a költségvetési forrásnak határa, a rektorok meg beiratkozhatnak az alcsúti becsületsüllyesztő prímáshoz tanfolyamra, ő tudja ugyanis a legszebben mondani a kontrásnak, mikor az a gázsit követeli, merthogy az neki jár, hogy persze, hogy jár.
Jár, de nem jut!
Merthogy akkor lenne ennek a hazug dögnek igaza, ha holnap beadná a költségvetési módosító indítványt, melyben hozzárendelik a pénzt is a nagypofájú és gátlástalan ígérgetéshez, melyről azt képzeli, hogy az egyetemi diákok és oktatók, a középiskolások majd beszopják.
Téved, ezek a gyerekek és fiatalok nem hülyék, ezek diákok.
A fene tudja, azért annak én is örülök, hogy megtette a pávatánc kezdőlépését, remélem ezzel kezdetét vette az Orbán-rezsim haláltánca.
Hosszú agónia lesz, sajnos.

:O)))

9 megjegyzés:

Noel írta...

Pupu, azt hiszem, ezt a mai piár akciót a fiatalok nem "szopják be", sőt ! Olaj a tűzre.
12. osztályos unokám ( ő jövőre érettségizik), aki eddig teljesen apolitikus volt, a szerdai műegyetemi fórumra is inkább személyes indítékokból ment el, de sikerült nem egészen egy hét leforgása alatt radikalizálnia ártunk és ormányunknak, egészen egyszerü emberi reakció: nagyon dühiti, ha hülyének nézik.
Gondolom, nem ő az egyedüli.
Ez az generáció nem a békemenet generációja.

irkomirko írta...

Kedves Pupu!
Nagyon élvezetesen írtad le a "diáktalálkozó" megszervezését, és a végén levezetted, hogy micsoda nagy átverés van O.V. pökhendin, teátrálisan odavetett mondata mögött, miszerint: "Keretszámok...az nem lesz"

És biztosan el fog menni a falig, és jól beleverik a fejét, mert csak az erőből ért.

vadvirág írta...

Pupu! Már megint megnevettettél. Azt hiszem, ez az agyalágyult már a végét járja. Ha nem is a hatalmának - mert a vazallusai még a viz felett tartják - de agyilag nem százas. Ez látszik a videoüzenetében, nézd meg a kidülledt szemét. Nem szeretnék a liftben összefutni vele.

Névtelen írta...

A felsőoktatás reformjára valóban szükség van. Ezt a tényt régóta halljuk, mindenki tudja,felfogja,hogy a finanszírozás óriási teher a társadalomnak.(Nota bene ez nem egy ajándék, amit a gyerekeinknek adunk, hanem a JÖVŐ ZÁLOGA!!!!!Könyörgöm, ne kegyet gyakoroljon az aktuális kormány, hanem gondolkodjon előre néhány évet. Mi lenne az országból okos és tanult újabb generáció nélkül???) Node amit Giro-Szász ki tudott ejteni a pici száján, az teljesen új oldalról közelíti meg a problémát. Konkrétan az ún."anomáliák" miatt van szükség a reformra. Én nem is vitatkoznék vele, valóban, ezek ellen küzdeni kell. (Más kérdés, hogy miért büntetünk mindenkit néhány százalék lusta disznó miatt!Egy másik anomáliával foglalkoznék inkább, a rendszerből kikerülő selejttel.
Mit kezdjünk az olyan jogászképzéssel, amelynek "végterméke" - a volt diák- miniszterelnökként a tágabb szövetséges(EU)jogrendszerével tudatosan szembefordulva hazájában leépíti a jogállamot?
Mit kezdjünk az olyan közgazdászképzéssel, amelynek volt diákja gazdasági miniszterként a közgazdaságtudomány legelemibb alaptételeivel, folyamataival sincs tisztában.
Tehát valóban baj van a felsőoktatással.
Ahogy a választási törvényt is meg kell változtatni abban az esetben, ha egy 10 milliós országra 2,7 millió ember döntése ilyen tragikus hatással lehet.... Tehát 2014 után lesz dolgunk, nem is kevés.
CR

Oak írta...

Girosz 91-2005 ig tanult... az barátok közt 15 év. Nagyvonalú leszek ebből 14-et töltött tanulással.
Munkahelye a fidesz érdekszövetség és maffiahálózaton kívül nem volt.
Ez a senki, úgy hazudik óráról órára mást, ahogy orbán böfögi a pálinkáját felfelé.

Nagyon remélem,hogy a jövőhéten sem lankadnak a tüntetők.

..ezt a szégyent: rózsinéni a régi iskolám dísztermében kotkodált... hogy nem sül le az igazgató arcáról a bőr.De legalább volt ott is pár értelmes fiatal.

Névtelen írta...

Miklós írta....
Egyetértek azzal amit Névtelen írt.
Mindenkinek szívesen ajánlom az Élet és irodalomban megjelent A reformok kritikus tömege című tanulmányt Bokros Lajostól. http://xesj.hu/olvasmany/bokros_rkt.html
Nehéz olvasmány, de nagyon megéri végig olvasni. Ebben Bokros világosan elmondja, hogy az első lépés az egészségügy majd az oktatás és csak a harmadik lépés az adószabályok rendbetétele ebben a sorrendben, mert fordított sorrendben akár polgárháborúhoz vezethet az átalakítás. Ha ebben a sorrendben haladtak volna a dolgok akkor az egészségügyi dolgozók elvándorlása nem lenne ilyen mértékű, nem kellene erőszakkal marasztalni a végzős orvosokat sem és semmilyen végzős diákot. Sokan nem a sokkal magasabb fizetés miatt mennek el, hanem a bizonytalanság miatt.
Én is azt gondolom, 2014 után lesz dolgunk. Valahol azt olvastam, hogy Amerikában nem hozhatnak a képviselők olyan törvényt ami a fizetésük növelését jelenti a saját ciklusukra. Ilyen törvény csak a következő választás után lehet hatályos. Nálunk meg a saját maguk újraválasztására is alkothatnak törvényeket ami elképesztő.
Szerintem egy választási törvény változtatást nem is lenne szabad, hogy 2/3-al a soron következő választásra érvénybe léptessenek.

Névtelen írta...

Miklós írta....
Ez is figyelemre méltó írás.

"Magától értetődőnek tartjuk azokat az igazságokat, hogy minden ember egyenlőként teremtetett, az embert teremtője olyan elidegeníthetetlen Jogokkal ruházta fel, amelyekről le nem mondhat, s ezek közé a jogok közé tartozik a jog az Élethez és a Szabadsághoz, valamint a jog a Boldogságra való törekvésre. Ezeknek a jogoknak a biztosítására az Emberek Kormányzatokat létesítenek, amelyeknek törvényes hatalma a kormányzottak beleegyezésén nyugszik. Ha bármikor, bármely Kormányforma alkalmatlanná válik e célok megvalósítására, a nép Joga, hogy az ilyen kormányzatot megváltoztassa vagy eltörölje, és új Kormányzatot létesítsen, olyan elvekre alapítva és hatalmát olyan módon szervezve, amely jobban védi Biztonságát, és jobban elősegíti Boldogulását." Részlet az Az amerikai
Egyesült Államok népének
Függetlenségi
Nyilatkozatából.
Sokat tanulhatnánk ebből. 236 éve alapja ez a demokráciának abban az országban. A teljes szöveg a http://mek.oszk.hu/02200/02256/02256.htm olvasható. Ajánlott a végszóig elolvasni

Névtelen írta...

Ahogy 56-ban a diákok felkelése zavarta el Rákosit, úgy Orbán bicskája is a diákokba fog beletörni. A melósokat, a parasztokat, a nyugdíjasokat és a lakosság többi víz alá nyomott részét meg tudta félemlíteni, de a diákok ellen nincs és nem is lesz orvossága.
Igy kevesebb mint száz éven belül már másodszor lesz köszönhető a diákoknak az, hogy Magyarország megszabadul egy diktátortól.
Hajrá fiúk, lányok, tanítók, tanárok, professzorok.

Varga Éva írta...

Gazsikát meg testőr védi az egyetemen - aki még az órákra is beül, nem hagyja magára a trónörököselvársat ...
No comment.
...és még mindig vannak, akik nem látják, hogy éppen Észak-Korea felé tartunk, öles léptekkel.