2013. december 23., hétfő

FUTÓBOLONDOK ÉS MAFFIÓZÓK.

Azt találta mondani Deutsch Tamás, hogy "Ez a Horváth nem-NAV-revizor András egy szegény, szerencsétlen futóbolond.” – majd hosszasan diagnosztizálgatta a volt köztisztviselőt, aki merte közkinccsé tette azt, amit a NAV berkeiben már mindenki tudott, hogy kétféle adózó van.
Vannak az adózók meg vannak a kiemelt adózók.
Ők attól kiemeltek, hogy ki vannak emelve a szigorúan ellenőrzött gazdálkodó egységek köréből, pontosabban rájuk más elvek vonatkoznak, mint a kétfős családi vállalkozásra, végtére is a nemzetért érzett felelősségük is nagyobb.
A felelősség mértékét pedig a Vezér határozza meg, ő pedig már csak ért hozzá!

A nehezen öregedő zsúrfiú lehordja mindennek azt az állami hivatalnokot, aki vállalt kötelezettségének és hivatali esküjének megfelelően (…„minden igyekezetemmel azon leszek, hogy a Magyar Köztársaság fejlődését, szellemi és anyagi javainak gyarapodását előmozdítsam."
) szót emelt a hivatal működésében érzékelhető anomáliák ellen.
Hogy Tompik
ának ehhez miféle érdeke fűződik, azt jelenleg pontosan nem tudni, de azt igen, hogy tehetséges pénzügyi szakember, hiszen amatőr nem tudna tízmilliárdos nagyságrendű pénzt olyan szakszerűen kiszórni az ablakon, mint Tompika a stadion-beléptető kapukkal.
Mindenesetre nem hallottam róla, hogy akárki is ellenőrizte volna a remek üzletet, a tizenegy éve elfekvő áru meglétét, a számítógépek állapotát, értékcsökkenését – el lehet képzelni, mit érhet ma egy 2002-es gyártású PC vagy monitor, - a telefonomnak nagyobb a teljesítménye.

 De ez lényegtelen is, hiszen Deutsch a Fideszben is a Vidám Fiúk együttes tagja, és bár ő is, csakúgy, mint a haverjai kiemelten kártékony, de magánemberi minőségében nyilatkozott meg, ellentétben a Rendőrséggel, mely házkutatást tartott Horváth András lakásán.
A Szerv elvitte az összes fellelhető papírt, még azt is, amelyiket a renitens volt közhivatalnok tekercsben tárolt a lakás legkisebb helyiségében, lefoglalta a számítógép merevlemezét, a nagymama szakácskönyvét, egy zacskó tisztasági betétet, a gyerek ceruzáit és az összes üres CBA feliratú zacskót.
Utóbbiakat majd vegyelemzésnek vetik alá, hátha megtalálják valamelyikben annak a tudatmódosító anyagnak a molekuláit, mely arra késztetett egy köztisztviselőt, hogy az államhoz, ne pedig főnökeihez legyen lojális, mert eme rossz szokás elterjedése beláthatatlan következményekhez vezethetne.

Tompika lemaradt egy fázissal, valószínűleg már megint a csajokat hajkurászta és nem vette észre, hogy a problémakezelés túljutott az első fázison, melynek lényege: vedd el az áldozat hitelességét.
Ez általában azonnali eredménnyel szokott járni, most is bevetették a nehéztüzérséget, meghirdették, hogy a delikvens nem is adórevizor, ellenben a kazánházban van egy hőmérő, azt kell neki meredt szemmel bámulni egész nap, úgyhogy ideje sincs konkrét ügyekkel foglalkozni – különben is, csak négy osztálya van, arról is a bizonyítvány Tadzsikisztánból származik, egy szakmai nulla hőbörgése ez, semmi több!
Ebbe a vonulatba illeszkedett volna bele Tompika nagyáriája, de közben a művelet már átcsapott a megfélemlítési fázisba.

Ennek első lépéseként az áldozatot kriminalizálni kell, például el kell hitetni róla, hogy az általa hivatkozott adatokat jogellenesen szerezte, például az un. „dirty socks” módszerrel elkábítva kolleganőit behatolt nekik az ő számítógépükbe és egy pillanat alatt kinyomtatta azt a hatvanezer oldalnyi adatot, melyet a szekrényében találtak akkurátusan felslihtolva.
Sajnos, a reményekben csalódni kellett, Horváth ex-adóhivatalnok nem hátrált meg, nem gyulladt be, nem vágott aggodalmas képeket, hanem azt mondta, hogy csak bátran, csak lelkesen munkálkodjanak, a következő lépés úgyis az lesz, hogy az általa vélelmezett többezer milliárdos adóhiányok ügyét kivizsgálják, majd megteszik a megfelelő intézkedéseket annak érdekében, hogy ne csak az állampolgárok, de az állampolgárabbak is adózzanak, mint a köles.

Jellemző a magyar nép tudathasadt állapotára, hogy bár az adóhivatalnokot utálni természetes késztetésünk, de főnökei utálatától meleg érzések öntik el férfi és nő állampolgár hasaalját, hogy úgy kell Wittner Máriára vagy Harrach Péterre gondolnia a katasztrófa elkerülése érdekében.
Persze Horváth adóhivatalnok ezzel nincs még túl a nehezén, még előtte áll a pórázon vezetgetés, és még az sem derült ki róla, hogy pedofil és homoszexuális transzvesztita, egyelőre még szabadlábon van.

Majd nem lesz, egyet se féljen.
Aztán két év, mire vádat emelnek ellene, kettő, míg tárgyalgat a bíróság, kettő, míg az ügy áthelyezése után a másik bíróság is tárgyalgat, majd visszahelyezik az ügyet az eredeti bírósághoz, mely két év tárgyalás után elítéli, mert az állami ceruza hegyét magáncélra vette igénybe, amikor a kislányának pont-pont vesszőcskét rajzolt.
Mire kiszabadul, addigra házassága tönkremegy, gyermekei unokákkal ajándékozzák meg, kedvenc kutyája elpusztul, anyósa elszemtelenedik, az emberi roncs, akivé lett, ott áll majd egy fillér nélkül a világban, mely részvétlen és hős helyett hibbant lúzernak tartja.
De így igazságos ez, hadd tanulja meg, hogy mi a jutalma annak, aki a közösségért emel szót!

Ez az ügy olyan, mint amikor a gyémántbányász hazafelé tart, és az utcájuk sarkán a pocsolyából ránevet a Koh-I-Noor nagyobb testvére.
Ha idióta, akkor hazaviszi, és azzal töri a libának a kukoricát, ha csepp esze is van, akkor bekerül a világ ezer leggazdagabb embere közé.
A mi gyémántbányászunk az ellenzék, mely négy éven át töketlenkedett, de az Úr most a kezükbe adott egy olyan ügyet, mellyel választást lehet nyerni.
Hol van ehhez egy nokiásdoboz-ügy, ami a tetejében már meg is dőlt?
Ha ezzel sem tudnak élni, akkor valóban megérettek a pusztulásra, mert abban ne is reménykedjenek, hogy a Vezért elüti a választásokig az Úr egy Trabanttal.

Ha jól emlékszem, Isten azért pusztította el kénköves esővel Szodomát és Gonorrheát, mert lakói élhetetlenek voltak – de lehet, hogy tévedek…
Persze, ezzel az üggyel is dolog lenne, és ez csökkenti a pozitív végkifejlet realitását.
Meg aztán vannak itt fontosabb dolgok is, például meg kell beszélni, hogy az égen repülő libák közül hány legyen az egyik párté, hány a másiké, nagy kár, hogy le is kellene lőni őket, de puska nincs, lőszer meg még annyi sem.
Uram, adj ezeknek karácsonyi ajándékul egy csipet kis agyat, az egész baloldal imáiba foglalja majd a neved!


:O)))

26 megjegyzés:

Avi írta...

Kedves Pupu!
Egy dologgal nem értek veled egyet. Hol látsz te itt ellenzéket? Én csak egy a jelenlegi hatalom által valamilyen formában lefizetett ál ellenzékiekkel találkoztam.Kivéve talán a DK-t, akik azért úgy néz ki, tennének is valamit az országért.

Névtelen írta...

Én adakoztam a Galamusnak, a Szájjal lábbal festőknek, az Unicefnek, a tájfun károsultaknak....
Támogatnám Horváth Andrást is mert előbb-utóbb szüksége lesz rá, meg talán az erkölcsi töltését is erősítenünk kellene, hogy csak így tovább, Vele vagyunk.
Mi lenne ha kitalálnánk valamit?

Névtelen írta...

NEM KELLENE megvárni:

"Aztán két év, mire vádat emelnek ellene, kettő, míg tárgyalgat a bíróság, kettő, míg az ügy áthelyezése után a másik bíróság is tárgyalgat, majd visszahelyezik az ügyet az eredeti bírósághoz, mely két év tárgyalás után elítéli, mert az állami ceruza hegyét magáncélra vette igénybe, amikor a kislányának pont-pont vesszőcskét rajzolt.
Mire kiszabadul, addigra házassága tönkremegy, gyermekei unokákkal ajándékozzák meg, kedvenc kutyája elpusztul, anyósa elszemtelenedik, az emberi roncs, akivé lett, ott áll majd egy fillér nélkül a világban, mely részvétlen és hős helyett hibbant lúzernak tartja.
"

Civil48 írta...

Kedves PuPu!
Csatlakozva a névtelen 23.7:26 bejegyzéséhez én is támogatnám Horváth András kitartó magatartását erkölcsileg-anyagilag. Ha tudod, szervezd meg ennek a lehetőségét.Ha van kapcsolatod a baloldal vezetésével (gondolom, hogy van), akkor szorgalmazd, hogy e támogatást is, de az ügy végigvitelét is mint "Floki a rongyot" cincálva, tartsák a témát állandó napirenden és követeljék ki az "igazságot" akár tüntetéseket is szervezve.
Nagyon-nagy összegről van szó, - ha ehhez hozzátennénk az egész országra jellemző, kis-és közepes vállalkozások, főleg a szolgáltatásban lévő mindenféle fajta egyéni vállalkozások számla nélküli "tevékenységét" is, akkor szinte duplázódhatnának a fizetések és nyugdíjak.

Nem mellékesen pedig kellemes ünnepeket kívánok!
Üdvözlettel: civil48

Kismaci írta...

Drága PuPu!

Még csak az első bekezdésnél tartok, de muszáj hozzászólnom már most, mert azért ennyire demagóg szöveged nem szokott lenni.

Mintha nem tudnád te is nagyon jól, hogy az előző kormányok alatt is voltak nagyadózók, olyan nagyberuházók, akik mentesültek az adó fizetés alól x évig mert beruháztak, stb.

És ne mondja már nekem senki, hogy nem fordult elő ezelőtt is ehhez hasonló... (mondjuk lehet, sőt több mint valószínű, hogy nem mindegy a MÉRTÉK)!

Horváth egyébként - szerintem - egy scam. Olyan, mint a Sólyom Airways. Ha van anyaga, miért nem adta ki a HVG-nek, a 168 órának vagy valamelyik másik ellenzéki sajtónak?

Nem csodálkoznék, hogyha a híres-neves zöld mappácskában kötésminták lennének. :)

Na de most vissza a poszthoz! :)

útkaparó írta...

Az Úr nem foglalkozik agyatlanok megsegítésével, mert Ő is aszerint tevékenykedik, hogy "segíts magadon, Isten is megsegít"...
Szerintem H.A. is jobban tenné, - hasonlóan más leleplezőkhöz - ha mihamarabb menedékjogot kérne egy megbízható követségen, és nem várná meg, hogy pórázra vegye a jobban teljesítő hatalom. Ha egyáltalán még megteheti. Oltalom alatt többet használhatna az ügynek, mint életfogytig tartó előzetesben.
Mártírnak lenni szép, nemes, de nem előnyös foglalkozás.

ú írta...

Kismaci, valószínűleg kevered az ÁFA-csalást az államilag megadott adókedvezményekkel. Adó-adó, de nem mindegy.

útkaparó írta...

Ú, mint útkaparó, az előző bejegyzést én tettem.

Kismaci írta...

Útkaparónak:

Nem keverem, tudom, hogy a beruházások ide vonzásának egyik legkiválóbb eszköze ez.

Félreérthető voltam, bocsánat. Ami a lényeg, hogy a pókhálót a nagy darázs és a nagyobb bogarak kiszakítják, átrepülnek rajta, a kicsik fennakadnak. Így volt ez mindig, és hiába tépjük a szánkat, és háborodunk fel (jogosan), ebből se lesz az ég egyadta világon semmi.

De ilyen mértékű lopásoknál a világ más országaiban se lenne nagyon büntetőügy (bár az igaz, hogy valszeg fejek hullanának, vezetők mondanának le), el lenne tusolva az ügy.

És igen, én se tartom ezt normálisnak, engem is felháborít, valakiket felelősségre kellene vonni ezért...

D. Elemér írta...

T.pu Pu
este még a Hir tv ben is mondták a hogy nem a feljelentőnél kellet volna Házkutatást tartani már pedig a hir tv olyan fideszes hogy csak füstöl de erre még ott is igy válaszlotak mert még nekik is sok vót!!
De a TENYÉSZBIKA AZ megmondta hogy mi az Ábra

nemóvatos írta...

Kismacinak.

Sztem PuPu nem aggatta egyik oldalra sem a csalás jelenségét, és abban igaza van, hogy az ügy magas labda az ellenzék (legalább is egy része) számára.

A "demagóg" (populista is) cimkézéssel ritkán értek egyet, hiszen épp az a baj sokszor, hogy a "nép" nem érti meg a "politikailag korrekt" megfogalmazásokat.

HA. talán azért nem adta ki az adatokat a sajtónak, mert nem szenzációt akar, hanem változást, valamennyiünk javára. Ezért kéne mellé álni mind többen.

Azért az sem lehet semmi, amikor a rosszul fizetett rendőrök egy olyan ügyben járnak el, amiben --ha igaz a gyanúsított állítása--, nekik is meglenne a fizetés emelés fedezete. A hatalom meg az övékkel veri a csalánt.

Én féltem és sajnálom HA.-t, egyben tisztelem és csodálom a bátorságát.

"Váratlan esetre" remélem van letétben (netán külföldön) egy komplett dosszié a megállapításairól, a cég és személy nevekről; a nyilvánosság számára is.

morzsi írta...

Kedves PuPu!
Én is támogatnám H.A.-t. Ez a pali nem hülye, egyszerűen egy idő után nem bírta gyomorral, ami ott bent megy.
Ami az emeszpét illeti, erős a gyanúm, hogy az ő kormányzásuk alatt szintén volt egy "slepp" amelyik hasznot húzott politikai hovatartozásából, emiatt nem mernek kiállni H. mellett.
Tisztelettel boldog karácsonyt kívánok Neked és kedves Olvasóidnak: - morzsi -

sphagin írta...

Kedves PuPu !

Ragyogó a blogod !
Elemedben vagy és a libákat is szépen beleszőtted !
A hasonlataid pedig fenomenálisak, szokás szerint !

Nem kívánok semmi mást, mint, hogy az imáid kerüljenek meghallgatásra, így az ünnepek táján !
Ránk férne !

Üdv sphagin

Novi írta...

a szodoma még úgy ahogy meg van, de a gonorhea ;) na olyat nem szeretnék...
>;-))

Novi írta...

gonorrhea --> természetesen 2 r-el...

kekec/éva írta...

Kismaci
Az eljárás HA ellen "adótitok megsértése és személyes adattal való visszaélés" gyanúja miatt indult.
HA bármit is kiadott volna, akkor rárohadna a műanyagbilincs!
Horváth ez, és nem hülye!
Pupu,
köszi minden eddigi és ez utáni blogodért, kellemes ünnepeket kívánok!

Névtelen írta...

kismaci

Már bocsánat, itten nem arról van ám szó,hogy valakik adót csalnak. Hanem arról, hogy a hivatal, amely arra teremtettet, hogy beszedje, nyilvántartsa az ország összes adóját, illetékét, járulékát, a sunnyogókra pedig lecsapjon, és minden eszközzel behajtsa mindannyiunk örömére és az ország üdvére, ez a hivatal asszisztál (-e?) ahhoz, hogy évente ezermilliárd forintos nagyságrendben kilapátolják a pénzt a rendszerből. Azt a pénzt, amit pl. - az Európában egyedülállóan magas - 27%-os ÁFA formájában befizet a kisnyugdíjas, mikor vesz 3 db far-hátat a piacon. A rendszerváltás óta a mindenkori kormányok a munkahely teremtés érdekében adtak adókedvezményt tőkeerős külföldi cégeknek. Horváth úr nem erről beszél, ne keverjük a dolgokat.
Hogy mi ebből az igazság, nem tudhatjuk, valószínüleg sosem fog kiderülni. Ám ez az egész pályás letámadás, mely a kormány és a médiája által zúdul HA-ra, nos hát legalábbis gyanús. Nem?

CR

hópehely írta...

"Talán eljön a pillanat, mikor elmondhatod, hogy az egészet akartad. Az egészet, az igazit, nem a pótlékot, a hasonlót, a mellékeset: az egészet, a boldogságot és az igazat, az igazságot, akármilyen félelmes és földközeli. Nem akartál az élet helyett valamit, ami csak hasonlít az életre."
Márai Sándor

http://www.youtube.com/watch?v=xgNnsM4QlrA

etele1 írta...

Jól értelmezem, hogy a maffizók a fideszt fediellenben lefutóbolondoztad a baloldalt? :DDDDD

ps: a "legokosabb" a baloldalon megint sikeresen __nem mondott semmit__ (megtekinthető, habár minek, itt: http://www.atv.hu/videok/video-20131223-keri-laszlo )

Kéri kétségtelen annyiban jobb Lengyel Lászlónál, hogy legalább nem értelmezi félre teljesen az eseményeket, mint a baloldal másik "nagy szakértője" :p

Azért a nép alázásáról tényleg leszokhatnál pupu. Vedd figyelembe, hogy te is hülye vagy mondjuk a ... (irj ide valamit, amihez nem értesz :o) pedig nem akkora lehetetlenség elsajátitani néhány öklsabályt és néhány szakmai fogást (az általad megjellöt témban). Igy van az állampolgár is a politikával.

Hát még ha összevetjük az egyszeri mesterség kézkönyveit és oktatófilmjeit azzal, mekkora zöldségeket tudnak beszélni a "szakértők" a politika kapcsán és a szakkönyvekben meg a szakmabeliek úgy általában folyamatosan hazudoznak.

Geza írta...

etele1:

A "nepalazasrol" csak annyit, hogy bar a PuPu szerintem nem alaz, azert annyiban szerintem egyeterthetunk, hogy az a bamba (es emiatt szerintem veszelyes) nep aki 2010 elott nem fogta fel, hogy kire szavaz, az megerdemli, hogy nehanyszor (csupan az oe erdekeben folytatott edukacio kereteben) nehanyszor szembesuljon a sajat hulyesegevel. Bennem megbizhatsz ebbol a szempontbol, en sohasem fogom ezeknek az embereknek a 2002-tol folytatott primitiv nyomulasukat megbocsatani.

Ami pedig a baloldali politikusok nagyobbik reszenek "alazasat" illeti, azok meg boven megerdemlik, mert tudatosan sumakolnak, es ha nem ezt teszik, akkor toketlenkednek.

sphagin írta...

Azért az is megérne egy misét, hogy hogy lehet itt majd rendet tenni és felelősségre vonni !

Láthatólag törvényesen, vagy a hivatalok hibájából jutnak itt egyesek meg nem érdemelt jövedelmekhez, ha úgy tetszik "profithoz" !
Hogy lehet ezt majd visszaszerezni ?

Ha kiderül, hogy a NAV hibázott és a törvények engedték az egész umbuldát, akkor futhatunk a pénzünk után !

Legfeljebb elérjük, hogy az áremelkedés, az drasztikus lesz, ha ezt a kiskaput is bezárjuk !
A haszonélvezők ugyanis a profitról nem igen mondanak le !

Visszakövetelni pedig szinte semmit nem lehet, mivel az állam volt a hibás, ők csak éltek a lehetőséggel. Még, esetleg a közös megegyezésre is hivatkozhatnak.

Ez az egész ÁFA nem sokat ér így !
Több kárt okoz, mint amennyi hasznot hoz !

hello írta...

Kedves Bloggerünk és itteni Társak!

Én ma nem foglalkozom politikával, csak azért jöttem, hogy szép, meghitt, békés ünnepet kívánjak mindnyájatoknak!

http://kepfeltoltes.hu/131224/1060601735images_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

zsadizene43 írta...

E szeretetközösség minden tagjának boldog ünnepet kívánok :-)
Zsadizene43
http://www.jacquielawson.com/preview.asp?cont=1&hdn=0&pv=3365923&path=98301

etele1 írta...

Már Najnai s főzőcskézik :P

Dr.Nádai György írta...

Lehet,hogy a szodomaiak gonorheások volta,de a gomoraiak nem bhiztos.

nyuszika57 írta...

Nagy vagy PuPu mint mindig:) Boldog Karácsonyt