2013. december 27., péntek

KÖZBESZERZÜNK, KÖZBEN SZERZÜNK

Az egészben az a legszomorúbb, hogy ezek hemperegve röhöghetnek rajtunk.
Megnézik a videót az egyre nyilvánvalóbban ártatlan Hunvaldról, aki gyakorlottabban ül már, mint egy túzok a fészkén, vagy Fapálról, aki olyan, mint akit leöntöttek egy kübli szarral, és most több–kevesebb sikerrel próbálja levakarni magáról a matériát, de a szagot nem lehet levakarni – meg röhögnek Hagyón és a Nokiás-dobozán - de rajtad is, mert ostobának tartanak.
Ezek keveset olvasnak, de nagyon ki tudják válogatni a kevésből is a nekik tetszőt.

Jogi tanulmányaikból kiválogatták azt, hogy hogyan lehet a joggal visszaélni, Parkinson törvényeiből pedig azt a fejezetet tették magukévá, mely arról szól, hogy míg egy atomerőmű építése során magának az erőműnek a költségvetéséhez nem szól hozzá senki, addig a dolgozók biciklitárolójának költségeit hosszasan vitatják.
Ennek köszönhető, hogy a média hosszasan vitatja azt, hogy a Nokiás dobozba belefér-e tizenötmillió forint, magukat oknyomozónak vélő újságírók szorgalmasan gyömöszölik a tesztdobozba a banki alkalmazottaktól a kísérlet idejére kunyerált és számukra is csodaszámba menő pénzt.
Mari néni meg csendesen csóválja a fejét, mert annyi pénz a világon sincs, mint tudjuk…

Nos, ennek köszönhető, hogy nálunk a legordasabb pénzügyi disznóságok, a legvadabb vagyoni bűncselekmények sem kerülnek reflektorfénybe, hiszen ha valaki ellop tízmilliót, az tízmillió, abból lehet venni egy merdzsót – na, nem a legmenőbbet – de a milliárdról azt sem tudja dolgos népünk többsége, hogy az hány nullát jelent.
Emiatt aztán az égvilágon senkinek nem csípte a szemét a KÖZGÉP- nek juttatott kis karácsonyi ajándék, az a huszonhét milliárdocska, melyet közbeszerzésen hozott nekik az angyalka, vidáman csilingelve, hóna alatt a karácsonyfával.
De meg is érdemlik, hiszen annyira szorgalmas népek – ők akkor is az országért dolgoznak, mikor mindenki más a bejglivel meg halgyilkossággal, majd a nagy zabálás kipihenésével van elfoglalva, beleértve a Blaha Lujza téren sorbanállókat is.

Szorgalmasék karácsony második napján, 26.-án, munkaszüneti napon is képesek nyerni néhány milliárdocskát, de be kell látnunk, ha egyszer az év 251 munkanapja nem elég a megtollasodáshoz, akkor fel kell áldozni az áldott pihenést is, húzzunk bele!
Persze mondhatja bárki, hogy ez a pénz egy majdani munka ellenértéke lesz, én meg azt mondom, hogy akár az is lehetne, de lehet esetleg egy olyan összeg is, mely lényegesen több az elvégzendő munka ellenértékénél.
Miután a pályázatok egy részén a cég egyedül, vagy egy konzorcium vezetőjeként indult, így a vállalási árat semmi nem befolyásolta.
Régebben legalább annyit szoktak adni az etikettre, hogy egy „baráti” céget is indítottak a pályázatokon, amelyik tett egy magasabb ajánlatot, ma már senki nem ad semmire - megpályázzák, megnyerik, és mindenkinek kuss!

A huszonhét milliárdocska öt pályázatból jött össze, van közöttük, melyet az eredetileg becsült ár másfélszereséért nyert meg a cég, vagy a cég vezetése alatt álló konzorcium, de a többi sem lehet prognosztizálhatóan veszteséges.
Emellett van közöttük jócskán olyan munka is, melyet majd elborít az áldott magyar anyaföld, s melyet utólag ellenőrizni már soha nem lehet majd…
A bejelentés időpontján meg csak derülni lehet.
Merthogy december 23.-án és 26.-án került nyilvánosságra a hír, és a vezető hírportálokon ma már nem lelhető fel – de hát nem is csoda, ha egy ilyen kis semmi hír ilyen hamar elveszíti a hírértékét, főleg, ha a hirdetési piacot is az egyik érintett kontrollálja!
Amikor még hír lehetett volna, akkor a közönség is és a média is éppen mással volt elfoglalva – a közönség sütött-főzött, majd evett-ivott, míg a médiából délelőtt a nyál csorgott, délután meg a könny és egyéb testváladékok, úgyhogy a legkevésbé sem érdekelte az embereket, hogy Őfelsége Cége már megint mit nyúlt le.

Ez így egy olcsó megoldás volt, emellett teljesen felesleges is volt a médiát azzal szórakoztatni, hogy Balogh miniszter figyelemelterelési céllal meghívott ötven éhező gyereket az ötszázezerből a Hiltonba ebédelni, különben is, annak nagyobb hírértéke lett volna, ha a Krisnások őt hívják meg a Blaha Lujza térre.
De ez ma már lefutott meccs – ki tudja, hányadik ilyen a sorban – innen már megy ez, mint az ágybaszomorkodás - a munkát elvégzik az alvállalkozók, a fővállalkozó is kitol a fészerből néhány gépet, meg egy táblát, hadd hirdesse hírét-nevét, szerte a világban!
A munkát elvégzik, a pénzt kifizetik, oszt jónapot.

Az olyan cégek, melyek eléggé el nem ítélhető módon el szeretnének tüntetni egy-két milliárdocskát, állítólag mindenféle megbízható alvállalkozókkal végeztetnek el mindenféle olyan munkákat, mint például a szakértés, meg a tanulmányírás, ellenőrzés, feasibility study, átvonuló libák elleni légtérvédelem, miegyebek, melyek nélkül nem élet az élet.
Lesz közöttük svájci bejegyzésű is bizonnyal, vagy svájci fővállalkozó piréz alvállalkozója, akinek a jól kiérdemelt munkadíja majd Tonga valamelyik bankjában nyitott számlára kerül átutalásra - jó helye van ott annak, míg csak nem akarunk venni még egy olajkutat Bakiban…

Két csapat dolgozik itt párhuzamosan és mindkettő parádésan teszi a dolgát.
Egyik a politikai csapat – nevezzük ezt az egyszerűség kedvéért Fidesznek, mely megteremti a kedvező politikai-gazdasági környezetet és szabályozást, elhárítja a felesleges kíváncsiskodást és okvetetlenkedést, baleset esetén végzi a kárelhárítást és kárenyhítést.
Másik a gazdasági csapat, mely ebből a helyzetből a legutolsó centig kisajtolja a kisajtolható hasznot, amelyik vet egy ki koncot a feltétlenül, vagy célszerűen életben tartandó szereplőknek, amelyik lefölözi és biztonságba helyezi a tevékenység eredményét, majd elhelyezi, lehetőleg valamerre messze távol az országtól, hiszen a rabló sem áldozata telkén építi a villáját.
Csányi és Demján már a múlté.
Ők vagy kiegyeznek, vagy ők is zsákmányállatokká válnak, mint krokodiloknak a gnú, és ki fognak egyezni ezekkel a hiénákkal, mert nekik van veszítenivalójuk, viszont az állam nincs a kezükben.
A Vezér meg büszkén hirdetheti az Országház pulpitusán: az erő velem van!
Na, mindegy.

Mindenesetre mindenkinek tudnia kell, hogy nem minden cégnek kell lehúznia a rolót, van olyan is, amelyik a magyar átlagot kissé meghaladó mértékben gyarapodik az ország hasznára, Vezérünk dicsőségére - vagy fordítva.
Te meg, komám, vegyél magadnak egy halina őrbotost, hogy ha be kell állnod a sorba az Erzsébet hídnál, hogy kapj a Rókusnál egy tál levest, meg ne fázzon a lábad, mert abból lesz a nátha, aztán ki tudja, hova vezet ez a folyamat...
Tényleg, valaki tudja, hova vezet ez a folyamat?

:O)))

43 megjegyzés:

morzsi írta...

Kedves Pupu!
Sejtem hova vezet ez az út. Szétlopják az országot, majd egymás torkának esnek.
Minden megállapításoddal egyetértek.
Két dolog jutott eszembe, hogy olvastalak. Az egyik Hunvald.
A pasit nem ismerem, valószínű nem is fogom. Olyan lelkierőről tesz/tett az eddigi tárgyalásain tanúbizonyságot, hogy meghajtom előtte a zászlómat!
Én tudom, hogy mit jelent ártatlanul börtönben ülni, - a helyében én vagy sírtam, vagy hisztérikusan őrjöngtem volna a tárgyalóteremben. Ő mindvégig összeszedett volt és tényszerűen cáfolta az ügyészség vádjait.
Hogy Tétényi vagy Botka jó lenne kormányfőnek? Egy frászt! Ilyen pali kellene vezetőnek. Na meg Fapál.
A másik dolog, hogy mindenek dacára optimista vagyok. Ezek előbb vagy utóbb meg fognak bukni.
És akkor el kell őket számoltatni.
Szegény Keller László 41 ügyben tett feljelentést és 41-ben vallott kudarcot. (Azt az ő rovására írom, hogy a tizedik eredménytelen kísérlet után nem adta vissza a megbízatását.)
Szóval megint ott vagyunk, hogy dolgozni kéne. Kellene keresni egy alkalmas embert. Erre is!
Tisztelettel: - morzsi -

NewTiborc írta...

kedves Morzsi!
Azon nem gondolkodtál, hogy a saját pártja miért nem állt ki mellette? Ők pontosan tudták, hogy ártatlan. Nem Ő az első aki mögül kihátráltak. Úgyan úgy nem hallom az MSZP hangját a Molnár Gyula esetében sem. Ezek az esetek sorban leírták előttem az MSZP-t. Kellernek sem a tehetségével volt a gond. Olvastam egy nyilatkozatát, hogy mennyire nem támogatták a saját párttársai sem. Nem tudom miért hallgatnak ezek az emberek, mivel tartják féken Őket, hogy kimondják ugyanúgy az igazságot, mint a Gyurcsány Ferenc? Pedig minél később szólalnak meg, annál később lesz tisztulás.

luxustestben-luxusszellem :-) írta...

Igen, én sejtem hová vezet ez a folyamat, csak nem árulom el, nehogy innen is kitiltsanak...

PuPu írta...

Innen nem tudnak, mert itt csak én moderálhatok, én meg nem nagyon szeretek, kivételt csak a gyűlölködő fnácikkal meg a nyilasokkal l teszek...

:O)))

morzsi írta...

Kedves Tiborc!
Tisztulásról szó sem volt, mert akkor egy választási vereséget követően minden érintettnek le kellett volna mondani...
Amúgy mindenben egyetértek: - morzsi -

James Bond írta...

Hová vezet ez a folyamat? Ezt kérdezed, PuPu. Megmondom, de Te is tudod. Ezek addig fognak rabolni, amíg még akad egy rozsdás vasszög ebben az országban, amit el lehet tulajdonítani. MINDENT EL FOGNAK LOPNI! És ne legyen senkinek sem kétsége: amikor majd már nem marad eltulajdonítható közvagyon, a magánvagyon(ka) következik! A Tied, az enyém, mindenkié, akinek van valamije, ami még nem az övék. Ellopták közel 3 millió ember nyugdíj-megtakarításait. Mindössze talán 100 ezer ember akadt, aki vette magának a fáradságot, és lenyilatkozta, hogy minden nyomás, hazug megfélemlítés és zsarolás ellenére nem hagyja átverni magát. A többi barom szó nélkül hagyta, hogy elvegyék mindazt, amit évek során megtakarított. Annyi sütnivalójuk sem volt, hogy belegondoljanak: az az államnak nevezett rablóbanda, amelyik ilyen szemérmetlenül lenyúlta (megvédte!!!!) a pénzüket, ugyanilyen cinizmussal fogja majd közölni velük 10-20-30 év múlva, hogy nyugdíj nyista, kuss! (Persze majd akkor is az "emútnyócév" meg a "gyurcsánybajnai" lesz ennek az okozója, naná!). És ez csak a kezdet volt. Akkor még legalább hitegették az embereket. Ordenáré hazugságokkal ugyan, de mégis. Most már ez sincs. Csak a nyílt, szemérmetlen és cinikus rablás. Tegnaelőtt a magánnyugdí-vagyon, tegnap a Takarékszövetkezetek. És holnap? Holnap a házad, a lakásod, az autód, a banki megtakarításaid következnek. Aztán majd elviszik az utolsó bútordarabot is! Ma kb. 4 millió szegény ember él ebben az országban. Ez még dicső példaképük, vitéz nagybányai H.M. főméltóságú "országos rekordját" is meghaladja! De ez még nem a vége a dolognak: 6-7 millió koldus országa leszünk hamarosan. Aki fiatal, értelmes és megteheti, elmenekül innen. A többi pedig koldusbotra jut.

Igaz, ez a koldusbot szép nemzeti motívumokkal lesz feldíszítve, és rovásírással lesz ráírva, hogy "Magyarország a leges-leges-legjobban teljesít!"

A botok gyártására kiírt pályázatot pedig - ki más? - a Közgép nyeri majd...

Zsuzsanna írta...

huhhh! Ez nagyon kemény írás, a délutáni a Békesi-interjúval együtt, csak ülök és nézek ki a fejemből.

Geza írta...

Jah, a palyazatok! Talan tobben emlekeznek arra, amikor ~2 evvel ezelott elkezdtek azzal "beszornyultetni" az embereket, hogy milyen tudomanyos palyazatokra adtak eddig penzt es, hogy ez a jovoben hogy fog megvaltozni (az egesz uegy, mint jol megfontolt indok, az MTA Filozofiai Kutatocsoportja kapcsan merult fel). A fszfej persze rogton kijelnette az osszekiabalt tudosok gyulekezete elott, hogy ezt a "disznool"-at ki kell "tisztitani". Erre persze az MTA elnokeben jo fegyvertarsra talalt, es a terveknek megfeleloen, a valtoztatast vegre is hajtottak. Ennek soran preferalt a nagyobb projektekre valo koncentralas, a leheto legerosebb penzkoncentracio es a kiemelt szemelyek donto pozicioba hozasa. A folyamat nem olyan plasztikus mint a gazdasagi eletben, de lenyegeben ugyanaz, celjaival es modszereivel egyutt. Ja, es a tudosok mit csinalnak? Kussolnak, es probalnak (i.e., azok, akik olyan helyzetben vannak, hogy nyomulasra kepesek) minel nagyobb szelethez jutni, es percig sem torodnek azzal, hogy ez az egesz milyen cinikus es hogy oek is reszeve valnak az elkovetett bunoknek.

krezirezi írta...

Ez a folyamat minket nem vezet, csak sodor. De ölég erős sodrással ahhoz, hogy se faágba, se szirtbe meg ne bírjunk kapaszkodni. Így össze-összesodródva bátorítjuk (olykor inkább lelombozzuk) egymást, de a sodródásunk egyelőre befolyásolhatatlan... nem hogy irányíthatót mernék álmodni. Hát ha látjuk, hogy a király meztelen, meg mondjuk is... nagy pofánverés mindnyájunknak, hogy elrestellve magát nem elfedi a csúnyáját, de még csúfondárosan meg is lóbálja felénk...

Névtelen írta...

Kedves Pupu!

Pontosan azt szerettem volna írni, amit Krezirezi fentebb (de nem tudtam volna ilyen tökéletesen megfogalmazni). És az a legnagyobb baj, hogy nem látom a leghalványabb jelét sem, hogy ebben a közeljövőben bármi, a legcsekélyebb változás is bekövetkezhetne! A nép - az istenadta - meg mit tehetne? Ki kellene találni (meg kellene szervezni) egy "ellen-békemenetet" és tíz-százezreknek kellene (akár bégetve) tüntetniük a KÖZGÉP telephelye előtt. No de ki szervezni meg? És ki állna az élére???...
Tisztelettel és üdvözlettel: Vöröskarom

nemóvatos írta...

Szerencsére van egy könyv mondhatni tankönyv, ami leírja a jelenlegi rendszer és működtetőinek lényegét, szellemi-filozófiai alapját, összefüggéseit.

Szerencsétlenségre a demokratikus ellenzék ténykedéséből én két dologra tudok következtetni: nem ismerik vagy nem értik meg a leírtakat.

Jelenleg mindent elkövetnek egy spontán bojkott (otthon maradás)érdekében és megnyerés helyett növelik az elbizonytalanodók számát.
Senki nem szól közülük olaj-,Grippen-,ügynök-,NAV-ügyről és az elszámoltatásról.
Hagyni akarják, hogy a tolvaj röhögve távozzon a lopott vagyonnal?
Nem akar senki tiszta lapot?
Nem tiszta a lelkiismeret?
Akkor tessék kiszállni a politikából és nem ámítani a választókat.
A 2014-es választás az utolsó esély egy békés rendszerváltásra.
Ja a könyv: Magyar polip, posztkommunista maffiaállam.

útkaparó írta...

Sok minden tolult az agyamba olvasván az Írást, (főleg a vér...) de valamit azért mégis mondok, bár a lényeget sokan előttem megírták.
Egy: hol van már a neminyerjükalegtöbbet visszafogottsága?! Elenyészett.
Kettő: a "társadalomtudósok" szerint a köznép ingerküszöbét nem éri el ez a szabadrablás, lám, senki nem ment az uccára a nyugdíjvagyon "megvédése" után. Útkaparóul ez annyit jelent, hogy sz@rik a jónép mindenre, ami vele, ellene történik. És ez itten a legnagyobb baj.
Három: fentiek miatt nem lesz ellen-békemenet, hiu remény a "civil" ellenállás, a pártok meg, hát, ne is beszéljünk róluk.
Négy: az ÉS-ben mellékletként megjelent Bokros Lajos kiáltványa, (az Elvesztett évtized) 140 pontban szedi össze, mit kellene tenni, de már az éceszgéberek leszólták, hogy nem ez a fontos ma, hanem...mi is? Na, ez az, amit senki nem tud/akar megtenni.
Öt: Így aztán marad a régiben a bús magyar élet.

Névtelen írta...

"A munkát elvégzik az alvállalkozók, a pénzt kifizetik, oszt jónapot.

- PuPu, ha Te elhiszed, hogy az elvégzett munkáért az alvállalkozókat kifizeti Öfenesége, akkor Te átaludtad az elmúlt 20 évet :-)

Hát mi a jó abban, hogy ellopom a pénz 20-50% -át, amikor az egészet is el lehet? Láttál Te már bankrablót, aki a fele pénzt otthagyja a bankrabláskor puszta jóindulatból?

Aztán meg ha az alvállalkozó a jól elvégzett munka után becsődöl, mivel nem fizetik ki, akkor a gépeit, ingatlanjait is meg lehet szerezni olcsón, stb. stb. stb... Kedves Vezetőnk nagy genyó, viszont nem hülye.

Amúgy BÚÉK!

daczu írta...

2/3-dal kellene nyerni, és mivel nincs rá esély ezért nem hajt senki igazán.
Mivel a lakosság jelentős része külföldön talál megélhetést, csökkeni fog az álam bevétele. Nincs bevétel, nincs nyugdíj, nincs közalkalmazotti bér, nem kap fizetést a köztisztviselő, és nem tellik közmunkás éhbérre. Csak akkor nőhet a bevétel, ha a sarcot bővítik, illetve a "REZSIT" csökkentik.
Lesz éséglázadás, lesz lincselés, lesz önkény, lesz polgárháburú.
Csauseszkunak is volt olyan testörsége, hogy csak na. Agyonlőtték, nem volt hova meneküjnie.
89-90-ben megúsztuk, de nem tanultunk a dolgokból. Vér kell, és lesz is vérontás, "BÁR NE LENNE".
500 000 magyar dolgozik külföldön. Utóbb vinni fogják a családot is.
Csak az osztrákokhoz 50 000 költöztek átt ebben az évben.
Elfogyunk ebben a kis skanzenben, és aki nem megy el azt elteszik láb alól.
Gondoljunk csak az egészségügyre, vagy a 47 000 Ft-re.
Az utolsó kapcsolja le a villanyt.
Tisztelettel daczu.

daczu írta...

BODOGABB ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK.
Tisztelettel daczu.

etele1 írta...

Ezen már túlvagyunk pupu.

Torgyánék még belebuktak egy... festménybe a minisztériumból.

Amióta a szocialisták, pontosabban Gyurcsány Ferrenc megpróbálta ellopni a komplett egészségügyet (előkészületi cselekményben a kórházakat), azóta ebben az országban senki sem hisz bármiféle "tisztességben".

Azóta ha valakinek kételye lenne, leshette, ahogy a "szocik" a fidesszel gebinben kereskedelmi rádiót lopnak, vagy ahogy Surányi tanácsára olitikai közmegegyezés keretében magán nyugdij vagyont.

Lgutoljára Horváth Csaba száján csúszott ki, hogy neki semmi baja a dohány monopoliummal, csak újraosztaná azt,

Mond, már miért kellene rohanni az urnákhoz azért, hogy ezentúl ne a Fidesz lophasson, hanem az emeszpé, esetleg Gyurcsány Ferenc?

Névtelen írta...

Nem emlékszem rá kedves etele 1 hogy mikor voltunk ilyen rossz egészségügyi helyzetben, mint amilyenben most vagyunk. Kórházakat zárnak be és elhitetik mindenkivel, hogy de neked így lesz a legjobb mert nem baj ugyan, hogy kilometereket utaztatnak, hogy ellássanak és nem baj ha esetleg az úton bele is halsz, de neked akkor is így lesz a jobb!!!! Miért rohanj az urnához? Mert ha nem vigyázol még a házadat is ellopják a fejed fölül és elhitetik veled, hogy neked kint sokkal jobb!! Tudod mi ez?? Népbutítás..és mi hülyék is vagyunk!!!

etele1 írta...

Névtelen,

nem engem kell meggyőznöd, hanem a szavazókat. És nem is neked, hanem Ferencek, Attilának és Gordonnak.

arról nem is beszélve, hogy elég rossz hatást kelt, ha valaki elkezd a tavaszról beszélni, miközben arrl volt szó, hogy beázott a tető. Leánykori nevén ezt hivják mellébeszélésnek.

Névtelen írta...

etelének!
Nem baj ha gondolkodik!
Nem baj ha visszatekint!
1936-1944-1945!
1952-1956!
Nem baj ha ismeri a közelmúlt történelmünket!
Ha majd hozzá is becsengetnek akkor talán megérti! Lehet, hogy akkor már késő lesz!
Egy régi motoros!

etele1 írta...

Nem baj, ha nem ir !!!!!-eket

(nagyon unom már a !!!!!-eket)

ps: engem akar nácikkal rémisztgetni?

Felhivnám szives figyelmét, ha itt nácik lesznek, azt Ferinek és Vikinek köszönhetjük (igy kéz a kézben).

Na és persze Atis-nak, aki Feri és Viki módjára az utolsó pillanatig makacsul ragaszkodott ahhoz, hogy aszonyga:

ugyanmá, hol itt a jéghegy?

ps: feri az "igazságbeszédében" elmondta hogy kicsit csődben vagyunk, majd aktivitása abban merült ki, hogy beszedte a pénzt, osztotta a pénzt (Leader és a többi) és elkezdte kiépiteni a járulékok lenyúlásáak infrastruktúráját.

úgyhogy ha az ország csődbemegy és a nép nagyon berág, azt kinek köszönhetjük? Vikinek és Ferinek, Atis statisztálása mellett,

Geza írta...

etele1:

Na most bakker tenyleg nem akarlak meggyozni arrol, hogy mi a kulonbseg a ket oldal kozott, meg hogy kulonbseg van korhazatszervezes #1 and korhazatszervezes #2 kozott. Arrol sem akarlak meggyozni, hogy azzal krvara nem mondassz semmit, hogy "ez is lop, meg az is lop" [ez a buta koznep fszsaga, aki csak ezzel a maganak besulykolt mantran tudja a tarsadalmi folyamatokat ertelmezni]. Aztan meg azt sem akarom neked elmagyarazni, hogy mi a kulonbseg egy szabad tarsadalomban elni es egy mai mo-n baszkulodni a hozzad hasonlo "ketelkedovel" [es te meg talan a kevesbe rossz esetek koze tartozol]. Szoval semmit nem akarok neked elmagyarazni. Csak egyet ajanlok, ulj le es igyal egy teat es nezz korul a vilag mas (foleg nyugati) tajan, hogy ott hogy mennek a dolgok, es a nep mennyivel korabban eszmel, ha veletlenul mellenyult valamiben.

etele1 írta...

Geza:

még jó, hogy nem akarsz meggyőzni. De vegyünk egy példát:

a Közbeszerzési Törvényt,

ugye ez a blog témája. Eredete: 2003, de végleges formáját a 2004-es kormányrendeletekkel ölti fel.

Mi a közbeszerzés? Semmi más, mint a döntési felelősség elmosása, szétteritése és emellett a korrupció legalizálása.

Obnék még tisztán loptak a Széchenyi program keretében, amit ugye Gyurcsány Ferenc nemhogy számon nem kért, hanem helyette lelkesen épitette a közbeszerzést, a legalizált korrupciót maga is.

És akkor a DK közeli pupu itt pampog a korrupcióról :DDDD

Te meg arról, hgy van különbség lopás és lopás közöt t :DDDD

Hát tényleg van. Eredetileg a fidesz szintén, tisztaszivvel lopott, csak azóta eltanulta __tőletek__ (aki Gy.F.-et felvállalja, vállalja fel teljes politikai örökségével együtt,ok?) a dörzsöltséget, most meg itt pampogtok, hogy nem már, nem ér a nevetek.

Geza írta...

etele1:

Minden orszagban vannak allami megrendelesek, es bizonyos tevekenysegek (pl. alapkutatasok, utepites) allami finanszirozassal valosulnak meg. A "kozbeszerzes" az allam tevekenysegeihez tartozik. - De nem akarlak ilyen trivialitasokkal traktalni. A fentiekbol persze az is kovetkezik, hogy a korrupcio mindenhol felutheti a fejet, csak az nem mindegy, hogy milyen mertekben. Aki ma mo-n azt allitja, hogy ez nem sulyosabb, mint korabban, az tenyleg vak. Egyebkent meg reszemrol ez csak "hab a tortan", mert a rendszer tobbi bune es az emberek baromsaga olyan merteku, hogy az mindent felulir.

etele1 írta...

Geza:

a fügefalevél az fügefalevél.

Mo-on szvsz minden értelmes ember tudja mi a közbeszerzés és hogy működik a gyakorlatban.

CSAK TE NEM?

Ugye-ugye... itt valaki mellébeszél :DDDD

Névtelen írta...

Kedves Etele!
Nem vagyok járatos a jogban és soha, semmilyen körülmények között nem kerültem a közbeszerzési törvény "hatálya" alá. Csak a hozzászólását olvasva úgy rémlett, mint ha nem kellene időben 2003-ig visszamennünk. Meglehet, az alaptörvény valóban akkor született,azóta volt egy kis módosítás - nem lehet, hogy itt van a kutya elhantolva?
"A közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII. törvény (Kbt.) egy éves előkészítő munka eredményeként 2012. január 1. napján lépett hatályba. A törvény hatálybalépése óta eltelt idő alatt összegyűlt gyakorlati tapasztalatok és visszajelzések, illetve informális Európai Bizottsági figyelmeztetések alapján szükséges volt a szabályozás pontosítása, illetve részbeni átalakítása." (forrás: www.jogiforum.hu/hirek/30228)
Üdv.: Vöröskarom

PuPu írta...

Kedves etele1, összevissza írsz itten mindenféle butuskaságtokat.
1. Ami az egészségügyet illeti, nem akart itt senki semmit ellopni, a működtetést akarták megreformálni, átszervezni a az ellátási körzeteket, betegutakat, az ellátásban meg akarták határozni, hogy milyen befizetésért mi jár a betegnek, be akarták vezetni az alapbiztosítás mellé a kiegészítő biztosítások rendszerét, stb.
Hogy te erről mit álmodsz, az a te bajod, de nem lenne baj, ha utánaolvasnál, meret így felmerül, hogy csak be akarod kenni Gyurcsány kormányát szarral, jóllehet, a reform elkerülhetetlen ma is, igaz, menet közben az ellátás már nem biztosítási alapon jár neked, hanem az uralkodó kegyéből, járni meg csak a szád jár!
Ami a közbeszerzést illeti, arról meg halovány lövésed sincs, ami azt illeti.
A közbeszerzés az állami megrendelések korrupciómentes lebonyolításának egyetlen módja mindenhol a világon, a lényege pedig a tiszta versenyhelyzet biztosítása, általában nyílt eljárás keretében.
Itt nioncs tiszta versenyhelyzet, itt a szereplők egy része már ajánlatot sem mer tenni, mert az üzleti környezet olyan, mert az elbírálás során már maga a kiírás is olyan, hogy annak csak az a vállalkozás tud eleget tenni, akire szabva kiírták a pályázatot.
Mert azt ugye te sem állítod, hogy egy hulladéklerakó rekultivációjára például csak egyetlen cég lenne képes Magyarországon?
etele, etele, ne kavarj itt, próbálj kissé tárgyilagos lenni, ha Fidesz-fan létedre nehezedre is esik!
És mibe buktak bele Torgyánék? Milyen festnényről beszélsz?
Mellesleg - tájékoztatásul - Torgyánékat Orbánéknak hívják, miután a kormányokat nem a koalíciós partnerről, hanem a kormányfőről szokás elnevezni.
Tréfás egy koma vagy te, kedves etele1.
:O)))))))

etele1 írta...

Kedves pupu,

1. aha. és kórházprivatizálni EBRD támogatásal is azért kezdtek, hogy "jót tegyenek". Meg pénztárakat is azért szerveztek, hogy minnél jobban szervezzék a betegellátást, amit a jelenlegi struktúra mellett ugye LEHETETLEN megszervezni :p

... és én beszélek butaságokat .... :DDDD

2. közbeszerzés: persze, pontosan a közbeszerzés annyira "hasznos" amennyire tiszteletben tartja a politika a logikáját. Ugye arra aért emlékszel, hogy nem 2010-ben kezdődött a túlárazás hanem jóval előbb :p ... ja hogy teaztreklamálod, hogyafidesz nem akar osztozni a zsén... micsoda alakok, nincs bennük betyár (bűnözői) becsület.

Node mig ez érv lehet saját zsebalapon, addig ugyeezzel kiállni a lakosság elé nem lehet, igaz kedves pupu?

És ez itt a lényeg. Ezért nem érdekli a lakosságot mit sipákol megmaradt tüdőkapacitásával az egész baloldal.

Na látod pupu ezért vagyunk túl ezen a témán. Mert a lakosság teljesen elveszitette minden illuziózját a politikai elit "becsületesége" terén.

krezirezi írta...

Hmmm, etele... amennyiben túl vagyunk ezen a témán - ha már ilyen szépen summáztad, érdekelne, hogy akkor mi van. Azon túl, hogy hiába úgyis minden - üzensz -e valamit a szavaidon csüggőknek? Jó, álságos vagyok :-) Lehet, hogy annyira nem is mérvadó ;-) De mivel év vége van, én meg türelmes vagyok - hajlandó vagyok úgy tenni, mint aki tiszteletben tartja. Udvarias Rézi

Névtelen írta...


Hová vezet ez az út? Ide:
http://hvg.hu/itthon/20131228_Szazadveg_elhuzott_a_Fidesz_erosodott_a_J

etele1 írta...

krezirezi:

hogyne, majdnem 1 éven át agitáltama Kapcsolaton,hogy vegyék a szocialisák komolyan magukat.

Ebből az lett, hogy a "választás egy dologról fog szólni, Orbán Viktor elleni népszavazásról" amit legutoljára pont Botka mondja (igazán Puch és Boldvai is megszólalhatna már és oszthatná az észt mondjuk a korrupcióóról)

Ami viszont a dk-t illeti, különösebben nem látom, hogyan vehetné át a vezető szerepet a győzelem reményével, hacsak a fidesz maga nem omlik össze, márpedig ugye a démonizált Gy.F. a __jobboldalon__ "összetartó erő", ahogy O.V. az a baloldalon.

Azért viszont, hogy a Fidesz elveszitse a hitelét és ugyanakkor a baloldal visszaszerezze (különben ugye győz a nevető harmadik) ahoz dolgozni kellene (politikai értelemben), nem sopánkodni, sápitozni, rémisztgetni és persze vég nélkül manőverezni és taktikázni...

Szóval ez igy nem megy. És a DK legfeljebb annyit javithat a helyzeten, hogy addig szoritja az MSZP-t, amig az végül bedobja a törülközőt és elkezd politizálni.

Ami egyrészt nem fog megtörténni, másrészt most már az sem elég ha az MSZP megtáltosodik.

Itt katasztrófa lesz, kivéve ha segéderőt talál magának a baloldal.

morzsi írta...

Kedves etele 1!
Soraidból kitűnik, hogy Te nem vagy sem államtitkár, sem magas beosztású kormánytisztviselő.
Azt nem vitatom, hogy a politikusok nemre és bőrszínre tekintet nélkül lopnak. Engedd meg, Te sem tudnál ellenállni - ahogy én sem! - százmillióknak, vagy milliárdoknak.
Nem ez a bajom a kormányzó pártokkal.
A bajom az, hogy elvették a gyerekeim, a szomszédaim, ismerőseim szabadságát. Hogy három félművelt infantilis ötvenes pasas vezeti kénye kedve szerint ezt a jobb sorsra vágyó országot.
Hogy alaptörvénybe iktatták a nemzeti vallást, a kereszténységet. (Ugye ez még Kádárék alatt sem volt divat) Hogy nem elég, ha valaki hajléktalan, de üldözhető, mint az a bűnöző, aki rabol, sikkaszt vagy éppen lop. Hogy a földszinten lakó bácsinak van még vagy két hónapja és a feleségének meg semmije és minden lakótárs retteg attól, hogy milyen lesz a "szociális temetés."
Hogy elvették 3 millió ember megtakarítását és félünk, hogy bármikor a többire is rátehetik a kezüket. Hogy a börtönöket "önellátókká" kívánják tenni, nonprofittá a közműszolgáltatást. Hogy egyetlen értékünket, a felsőoktatást fizetőssé tették. Hogy grátisz visszaéltek a 2/3-ukkal az természetes, mert mit várhattunk ezektől. Hogy egy miniszterelnök, aki erkölcsről, tisztességről, jobb élet lehetőségéről szaval, nekem ne "pöködje" a szotyoláját ország világ előtt. Ezt látta otthon, istenem!
Szóval ez a bajom nekem, nem az, hogy lopnak.
Üdvözlettel: - morzsi -

krezirezi írta...

Etele... valahol gyökerében azonos a frusztrációnk, amit PuPu volt kedves így megfogalmazni: "Az egészben az a legszomorúbb, hogy ezek hemperegve röhöghetnek rajtunk." Merthogy arra, hogy hogy lehetne elvenni a kedvüket mind a rajtunk való élősködéstől, mindaz efeletti kárörömükben kivitelezett harsány röhögéstől, no az valahogy borzasztóan homályos. Pedig a fene akar sopánkodni, sápítozni meg tehetetlenkedni.

etele1 írta...

morzsi:

ezt pupu-nak kellene irnod, nem nekem. ő a blogger itt nem én :)

részemről az egész abóól indult, hogy pupu ennyi idő után sem látja mitől döglik a légy (ez a közbeszerzéses rovarirtó például lejárt szavatosságú)

krezirezi:

ja, tényleg idegesitő lehet. de látod annyira mégsem idegesitő, hogy kedvenc politikusaink feladnák szeretett hobbijukat, egymás fűrészelését és elkezdenének politizálni.

krezirezi írta...

Etele. Mert nem őket idegesíti. Az már a cifrább, hogy hogy a pikulába nem?! Mert erre csak az " Ismert az az összeg..." kezdetű népi mondóka bír nálam felderengni. De úgy vélem, semmi nem bír lejárt szavatosságú lenni, senki nem állítható pálya szélére, küzdjön mindenki a maga fegyverével, eszközével. Mert addig nem t e l j e s e n tehetetlenül szemléli saját kalodába zárását, gusztustalanságokkal dobálását, és a hemperegve kiröhögését. Még ha úgy is van mindemellett.

PuPu írta...

Kedves Etele!
Ha még negyvenhatszor elmondod ezt a kórházprivatizációs dumát, akkor sem lesz igaz.
Egyetlen kórházat sem privatizáltak, legfeljebb a működtetést, mit pl. a Markusovszky kórházat a fiideszes önkormányzat, de a finanszírozás reformja nélkül az is életképtelen lett, csakúgy, mi8nt az a másik kettő, ahol szintén csak a működtetést privatizálták.
Mondjuk annyi ebből látható, hogy te ehhez igennagyon nem értesz, csak hallot6tál valamit és azt igazítgatod a saját elképzeléseidhez.
2. A többiztosítós modell is a jobb betegellátáést szolgálta volna, mert a biztosítók versenyeztek volna a betegért, ma meg eleve nem jár neked semmi, csak a szád, a többit meg Viktor király kegyéből kapod, fizess akármennyit is.
3. És te beszélsz butaságokat, de rengeteget.
4. A közbeszerzés az közbeszerzés, ha az egy átlátható fiolyamat világos szabályokkal és kemény ellenőrzéssel, mint az Uniós támogatásoknál, akkor az egyetlen tisztességes módja az adófizetők pénzének elköltésére.
Már a Milleniun idején is létezett Közmunkák Tanácsa, amelyik vizsgálta a pályázatokat, ma sem lenne helyes, ha fennmaradna a mostani közbeszterzésnek álcázott osztogatós mechanizmus.
5. A lakosság meg ne illúziókkal foglalkozzon, hanem konkrét dolgokkal, és ne dőljön be a hozzád igencsakl hasonló kóklereknek, akik megpróbálnak mindent összemosni.
Ez az ország a Fidesz uralomrajutása előtt nem volt ennyire szakadt, láttam közbeszerzéseket is egyet-kettőt, azokat se mind egyetlen banda nyerte, földeket, trafikokat sem osztottak egyetlen vállalkozói körnek, és ha te ezt tagadni akarod, akkor sajnálatos módon hazudozol, ami viszont nem szép dolog.
Terméászetesen, ahol állami pénzek vannak, ott megjelenik a korrupció is, de ez az első eset vagy százötven évre visszamenőleg, amikor a korrupciót állami szinten szervezték állami főtisztviselők, ez az első magyar maffiaállam.
Ha neked ez tetszik, hát akkor most van okod örülni.
:O)))

Névtelen írta...

Etele 1 ócska bérenc.
Valahol írtam,hogy kétféle közvélemény kutatási eredmény létezik.Az egyik publikus,az igazi pedig felgyorsult ütemű szemérmetlen lopásokhoz,aljas hazugságokhoz és etelékhez vezet.O(szi).

James Bond írta...

Jóbarátaim, a T. etele1 egy csapda, Ti pedig rendre beleléptek... Tele van a net hasonló trollokkal, akik ezerrel nyomják az igazságot (persze csakis a sajátjukat), vitaképtelenek, meggyőzhetetlenek, mivel a gondolkodás nem az erősségük. Jellemző rájuk, hogy felkapnak egy-egy városi legendává kövesült marhaságot (pl.: Gyurcsány megpróbálta ellopni az egészségügyet, ami így önmagában is értelmezhetetlen baromság), és mondhat bárki bármit, mindig ugyanazt szajkózzák. Egyetlen módszer van velük kapcsolatban: nem válaszolni, nem vitatkozni. Aztán egyszer megunják, és csendben elkullognak...

Te pedig, kedves PuPu, elköveted azt a hibát, hogy ötödszörre is megpróbálod elmagyarázni, hogy közbeszerzés nem azonos a korrupcióval, de a Közgép-beszerzés az maga a korrupció. Felesleges erőlködnöd. Nem érti.

etele1 írta...

Jesszus. Vitaképtelen és meggyőzhetetlen ;) sőt egyenesen troll :DDDD

akkor ebben a stilusban én is megeresztenék egyet:

megérkezett KUBATOV elháritócsapata (Mr. Bond), mert kinos, hogy valaki aktualice értelmeset ir.

Csak nem az vágta ki a biztositékot, hogy a Fidesz tényleg eltaknyolhat, ha valaki elkezdi szalámizni a változatoság kedvéért a jobboldalt... és esetleg a Meterházy-Bajnai-Gyurcsány szavazat Bermuda háromszögön kivülről?

Hát igen. Ez az eretnek gondolat azonnali bevatkozást igényel :DDDDD mert vég a végén még gyökeret ver baloldali fejekben.

krezirezi írta...

Hölgyeim és uraim. Innen nézve mondom: nem eccerű. Miközben pedig mondom, kezd valami derengeni, hogy nem ért egyet az a sok, aki ma ellenzék. Tán épp így. Mindenki tudja a tutit, jól meg is mondja, naccucc, ha közben a másikat oldalba rúgja, ejszen a bölcsek köve nála van. Ha nem vili, akkor troll meg kubatovizé... nem tudom, ki ütött vissza először. De rácsodálkozom, meglehet, nem is érdekel...

Cereus írta...

PuPu!
Egy ártó szándékú vírus befészkelte magát a blogodba.
Vele sem vitatkozni,sem érvelni szerintem nem érdemes!
Ha kérhetlek,ne foglalkozz megoldhatatlan belső problémáival!
Tartalékold gondolataid nemesebb feladatokra, mert még nagyon kell az erőd!!!

James Bond írta...

Cereus:

Erről van szó. De ha vitatkozol vele, rövidesen bejelenti majd, hogy Gyurcsány tettestársa voltál az egészségügy ellopásakor... :-))

a_huje írta...

Azért az hogy Etele 1 úgy tudja, a 2006-os egészségügyi reform kizárólag arról szólt, hogy Gyurcsány el akarta lopni az egészségügyet, nagyban okolható az MSZP felkészületlenségéről, kommunikációs készségük nullához közelítő teljesítményéről.
Azt persze elismerem, hogy marhaságot elszórni egyszerűbb, mint rövid tömör érthető módon beszélni egy reform szükségességéről, okairól, módjáról. De hát erre vannak állítólag a kommunikációs szakemberek. Az eredmény mindenesetre látható.
Molnár féle reform szerint be kellett volna zárni legalább 70 kórházat, hogy a többit a bezártak költségeiből tisztességesen, korszerűen lehessen üzemeltetni. Fúj, micsoda perverz gondolat... Az persze más kérdés, hogy Szócska a maga buta módján pont ugyan ezt teszi, csak még több pénzt von ki a rendszerből, és a bezárásokat előkészítendő előbb államosított, majd leépített,aztán persze a következő ciklusban bezár.
Szóval kedves Etele1 téged nagyon megvezettek! Ez persze engem zavarna a legkevésbé, ha nem látnám, hogy azóta mi folyik az egészségügyben. Mindenesetre egy írást megérne az elmeszelt EÜ. reform, hátha Etele1 is megértené belőle, hogy miről is szólt valójában.

B.U.É.K mindenkinek!

NewTiborc írta...

Figyelem! megvezetés történik. Etele1 az aranyos a kapcsolat.hu ügyfele, onnan ismerem, csak ott direktben szidja a DK-t és Gyurcsány Ferencet és természetesen dicséri az összes MSZP hordát.