2013. december 13., péntek

TISZTA VIZET A FEJEKBE!

Itt az év vége, mindenféle rendezvényekkel dúsítva, jó ilyen helyekre járni, mert a szegény tájékozatlan blogger az ilyen helyeken életet szagolhat, meg találkozhat a legdivatosabb eszmékkel, melyek ismeretében a tanulságok levonása után élete egyszerű és nagyszerű lesz.
A mai délután termés is dús volt és tanulságos - érdekes, hogy akik mondták, láthatólag komolyan is gondolták.
Az egyébként igen jól sikerült rendezvény egyik hozzászólója kifejtette, hogy Magyarországon ma nincs diktatúra, Orbán nem diktátor, nincsenek neonácik, ami itt van, az alapvetően a liberális demokrácia egy sajátosan magyar válfaja.
Magamba süppedtem, hiszen a kritikát, hogy posztjaim terjedelmesek és feleslegesen lefetyelek, még be tudtam fogadni, de hogy idióta is lennék, hát ez azért nem esett jól, merthogy én a fenti állításoknak éppenhogy az ellenkezőjét gondolom.
Nevezetesen, hogy jelenleg Magyarországon már diktatúra van, Orbán diktátor és hogy neonácik masíroznak fel-alá az országban.
A diktatúra a wikipédia szerint
olyan politikai rendszer, ahol az állami főhatalom (a kormányzati hatalom) forrása nem a népakarat.
Nos, nálunk senki nem kérdezte meg a népet, hogy kívánja-e korlátlan egyszemélyi hatalommal felruházni a miniszterelnököt, akar-e olyan Alkotmányerejű törvényt, mely megváltoztatja az államhatalmi berendezkedést, mely elvonja a szabad politikai akaratnyilvánítás jogának egy részét az elkövetkező kormányoktól, akarja-e, hogy a végrehajtó hatalom rátelepedjen a többi hatalmi ágra, gyakorlatilag megszüntetve ezzel a hatalmi ágak valóságos szétválasztását.
A kis diktátor még annak az Alkotmánynak hatályon kívül helyezéséhez sem kérte a nép felhatalmazását, melynek védelmére, rendelkezéseinek betartására és betartatására felesküdött, ellenben minden hatalmi pozícióba személyes lekötelezettjeit ültette, kezdve az államelnökkel, folytatva a bíróságok vezetőjén át az Alkotmánybíróságig.
Gyakorlatilag az egész média a kezében van, beleértve az elméletileg az ellenzékhez kötődő médiumokat is, most éppen a kereskedelmi médiumok (TV2, a Sanoma kiadó bulvár-újságai) vannak soron.
Az emberek megfélemlítettek, a társadalomnak az a fele, amelyiknek nincs állása, ki van szolgáltatva a hatalom kénye-kedvének, amelyik még állásban van, az meg retteg munkahelye elvesztésétől.
A rendvédelmi szerveket szétverték, nyakukba ültették a diktátor magántestőrségét.
Diktatúrához diktátor is kell, hálistennek azzal is el vagyunk látva, hiszen minden hatalom Orbán kezében összpontosul, a nevetségességig kis ügyekhez is az ő döntése szükséges, karikatúra-szobrának ledöntése ügyében a rendőrség nyomoz.
Még nem derült fény arra, hogy ölt volna, de ez nem az ő dicsősége.
A neonáci meg fajelméleti alapon álló vezérelvű társadalmat hirdet, ilyen csoportok pedig léteznek ma Magyarországon.
Korunk zsidói a cigányok, de azért az antiszemitizmusra is van még igény, masíroznak a weimari köztársaság paramilitáris alakulataira hajzó gárdisták (SA), karlendítgetnek a lelátókon a futball-huligánok, a fegyveres erőszakszervezetek elit-alakulata a Vezér testőrsége, a TEK (SS-modell) – mind-mind a hitleri Németország mintájára működnek, és az ne tévesszen meg senkit, hogy a társaság egyik fele jelenleg a Jobbik irányítása alatt áll.
Egyetlen éjszaka, a magyar „hosszú kések éjszakája” kell csak, és megbízható vezetők irányítása alá kerül mindegyik.
Arra is fény derült ma, hogy már nem létezik jobb és baloldal, az ilyen felosztásnak nincs értelme, csak konkrét társadalmi problémák vannak.
Hát ez igaz, de ezekre lehet jobb és baloldali válaszokat adni, például a munkanélküliségre lehet úgy reagálni, hogy ez az egyén gondja, a gazdaság meg teremtsen munkahelyeket, meg lehet azt mondani, hogy a munkahelyteremtéshez az állam is hozzájárul.
A lényeg a szociális érzékenység, a társadalmi mobilitás, a relatív esélyegyenlőség balról, az öngondoskodás, a hatékony állam, a konzervatív gazdaságpolitika jobbról.
ne keresse itt senki az orbáni állam ismérveit, mert Orbán állama maffiaállam, élősködő és fosztogató, neobolsevik beütéssel.
Kiderült az is, hogy nem kell az ellenfelekkel törődni, ha leköpnek, akkor le kell törölni és továbbmenni.
Mit mondjak, az ilyen viselkedés kockázatos, mert először csak azt fogják megállapítani ellenfeleink, hogy ezeket le lehet köpni, később már kötelezővé is teszik híveiknek.
Az elv – ha megütnek, akkor tartsd oda a másik orcád is – nagyon szép, mindössze egy baj van, - ha egy neonácinak tartod oda, akkor az előkapja a hólapátot és olyat ver a képedre, hogy utána elmegy a kedved a politikailag korrekt viselkedéstől és feltámad benned a Lenin-fiú.
Szerintem a megfelelő módszer a tükröztetés: ha veled normálisan viselkednek, viselkedj te is úgy, de ha megütnek, üss vissza keményen, majd legközelebb meggondolják a dolgot.
Namármost a gond az, hogy ezeket a dolgokat vitathatatlanul demokrata emberektől lehetett hallani.
Talán néha érdemes lenne átgondolni a hirdetett elvek és a valóság közötti ellentéteket, a sem lenne baj, ha fel lehetne oldani őket.
Persze most vannak ennél fontosabb dolgok is, de nem lehet semmit a szőnyeg alá söpörni, szép sorjában mindent tisztába kell tenni.
No, majd a választások után…

:O))))

15 megjegyzés:

Geza írta...

A 'meg nem "olt' mondatreszrol annyit, hogy soha ne feledjuk, hogy orban volt az, aki az embereket arra biztatta, hogy menjenek ki az utcara. Az valoban egy isteni csoda, hogy eddig meg senki sem serult meg komolyabban ezeken a megmozdulasokon. *** Soha ne feledjuk, hogy oe volt az, aki ezt az egeszet elkezdte!! *** Ha semmi mas bune lenne, ez mar eleg lenne ahhoz, hogy "munkakorben elkovetett felelotlen veszelyeztetes" cimen lecsukjak. Aki itt elt mo-n 56 es 2002 kozott, az tudja, hogy megmozdulasok es utcai kapalozasok tekinteteben mo kiemelkedett a tersegbol es talan meg Europa mas orszagaibol is. Erre szerintem mindenki buszke lehetett. Ez a fsz meg gatlastalanul felredobta (sajat erdeketol hevitve) a nemzet ezen igen ertekes attributumat es belegyalogoltatta az embereket a politizalas eme primitiv es veszelyes formajaba. Ez egy megbocsathatatlan bun, meg akkor is, ha tudjuk, sok hugyagyuba mar regota erlelodott a vagy sajat sikertelen eletenek ilyeten torteno kompenzalasara.

kekec/éva írta...

Pupu, mostanában a narancstrollok feltették a "szeressük egymást gyerekek" meg minek ez a nagy feszültségkeltés, tessenek szépen belenyugodni abba, ami van, hiszen a többség úgyis támogatja...
Azaz a diktatúra (szerintük) belelépett a konszolidációs szakaszba.
Azaz aki ilyesmit bugyog - az narancstroll. A nevét elhallgattad!

útkaparó írta...

Ja, hogy még nem ölt...
Ki is mondta, hogy ha az ellenfeledet megölheted, öld meg? Persze, nem késsel, kötéllel, hanem "karakterrel" (karaktergyilkosság) vagy nem jól emlékszem, senki nem mondott ilyent???

hello írta...

Drága PuPu, miféle helyen voltál?
És ki volt az a ritka észlény, aki ilyeneket bírt mondani???

Hatalmas könnyelműség volt az OPNI-t bezárni!

Anikó írta...

Igenis diktatúra van már szerintem is, a leköpés után jön az agyonverés... mindenki figyelmébe ajánlom a "Hannibál tanár úr" c. filmet,Szabó Ernővel a főszerepben, sajnos, hogy egyáltalán nem idejét múlt, mindenkinek meg kéne néznie...megint ide akarunk eljutni? Félelmetes.
Orbán már annyi uszítót mondott a híveinek, a 2006-os zavargásokat is neki köszönhetjük, félreértés ne essék, majd egy váltással mindent a baloldalra, konkrétan Gyurcsányra kent, hívei azóta is ezt mantrázzák, és ezek a süketek /mármint a baloldal/ már kezdte elhinni magáról, hogy tényleg.... nem is olyan borzasztóak ezek / mármint a jobboldal/, voltak/vannak akik nem merték/merik ezt kimondani, lehet végig gondolni sem, pedig így van.
Félelmetes ez a napi csűrés csavarás, amit a jobboldalon látni.

sphagin írta...

Kedves PuPu !

Azt írod, hogy : "No, majd a választások után.. !"

Hát, nem is tudom ?!

Lesz itt normális választás ?
Hogy kiderüljön valami, amivel egyet tudnánk érteni ?

Ebben én valahogy kételkedek !
A többi stimmel !

Üdv sphagin.

imizcy írta...

Mint, mindig! :)

daczu írta...

Úgy néz ki, hogy lehet szedni a motyót, és keresni a megfelelő országot amíg nem késő.
Hat-hét millió menekültet sehol nem fogadnak be a környéken. Nem olyan a nemzetiségi politikánk másokkal szemben, mint amilyet elvárnánk magunkra alkalmazva.
Időben induljon aki tud, és teheti. A többi meg majd túléli valahogy. Nekik a 47 000 Ft is egy vagyon.
Tisztelettel daczu

pleinair írta...

"Kiderült az is, hogy nem kell az ellenfelekkel törődni, ha leköpnek, akkor le kell törölni és továbbmenni.
Mit mondjak, az ilyen viselkedés kockázatos, mert először csak azt fogják megállapítani ellenfeleink, hogy ezeket le lehet köpni, később már kötelezővé is teszik híveiknek.
Az elv – ha megütnek, akkor tartsd oda a másik orcád is – nagyon szép, mindössze egy baj van, - ha egy neonácinak tartod oda, akkor az előkapja a hólapátot és olyat ver a képedre, hogy utána elmegy a kedved a politikailag korrekt viselkedéstől és feltámad benned a Lenin-fiú.
Szerintem a megfelelő módszer a tükröztetés: ha veled normálisan viselkednek, viselkedj te is úgy, de ha megütnek, üss vissza keményen, majd legközelebb meggondolják a dolgot.
Namármost a gond az, hogy ezeket a dolgokat vitathatatlanul demokrata emberektől lehetett hallani."

Hogy valaki demokrata, nem kellene azt jelentse, hogy idióta.
Ne játsszanak Jézust ezek a mi kontónkra, nem azért választottuk őket ellenzéki vezető pozícióba.
Ezek a "demokraták" dühítőbbek és bűnösebbek a beteg Orbánnál és maffiózóinál is, mert hazugok, csalók. Megcsalják reményeikben azokat, akiket képviselniük kellene, akik hisznek bennük.
Persze ők képzelt elefántcsont tornyukban jól elvannak, ők ráérnek. Nekik megéri, hogy leköpött képpel üljenek pállott álelveiken. Fől se fogják, hogy egy egész országra vetítik ezzel a jellemtelenség, gerinctelenség undorító árnyékát. Hólapátot nekik!

morzsi írta...

Kedves PuPu!
Ezzel az írásoddal elrontottad a hétvégémet.
Átkozott nehéz azzal szembesülni, hogy az ember egy náci mintára szervezett diktatúrában él.
Hogy egy európai kormány rendeletben utasítja a víz és gázszolgáltatót, hogy legyen olcsóbb a lakossági víz és gáz. És ezt a számlán és az újságokban is ki kellett hirdetni. Majd a lakógyűlésen is... - Majd aki nem hirdeti a kormány dicséretét, azt majd a házmesterek feljelentik. Kisért 1944 szelleme.

De előtte Európa csúccsal felemelték az áfát, majd a pénzfelvételeknél tranzakciós adót vezettek be. Ki az a 8 osztályt végzett magyar ember, aki beveszi ezt a " Magyarország jobban teljesít" maszlagot? Melyik volt magányugdíj pénztár tag hiszi el, hogy megmentették a megtakarítását? Melyik rendvédelmis gondolja, hogy úgy helyes, ha egy börtönőrnek a megőrülésig - 62 éves koráig, - kell szolgálnia?
Van olyan tagja a mai magyar társadalomnak, melyet nem aláztak porig orbánék?
Üdvözlettel: - morzsi -

D. Elemér írta...

nagyon jó írás és igaz ha tudom mindig olvasom tisztelője
Eli

Belák Andrea írta...

Kedves Pupu! Én azok közé tartozom, akik mindezt végighallgatták. ( Nem fogom elárulni a két személy nevét) A " nem diktatúra kitételnél közbekiáltottam, hogy DE IGEN!!! Utálom ugyanis, ha valaki szép csendesen arról akar meggyőzni, hogy nem igaz, amit érzek nap mint nap.
Ami a másik hozzászólót illeti, nos, láthatjátok, sokszor éppen Gyurcsány Ferenc az, aki lesöpri magáról... amikor egyebet nem tehet. Túl sokan, és túl erélyesen támadják őt, ráadásul több oldalról. Ha mindig mindenkinek nekimenne, az nem biztos, hogy még ilyen ereje lenne. Viszont lehet harcolni abban a biztos tudatban, hogy igazam van, csendeseben , és mégis feltünően is. Szóval itt két véglet között őrlődöm.

Unknown írta...

Kedves Pupu! Én is "ott voltam", ugyanis nekem köszönheted ezt a "felemelő élményt". Minden soroddal egyetértek! igenis, DIKTATÚRA VAN! És orbán egy diktátor, annak is a legaljasabb fajtájához tartozik. Maffia-államot csinált Köztársaságunkból, és gyilkosokat követőiből. Ő az igazi "Keresztapa".

Aki az ellenkezőjét állítja, az hazudik és nincs tisztában a mai viszonyokkal. Lehet bármilyen tudományosan elvégzett kutatás eredményére givatkozni, nem változtat a lényegen. Azt hiszem, Andrea Belák közbeszólása igazolja, mit gondolnak erról a "többiek". De a végeredményt tekintve: A 25-ből EGY elenyésző a többséggel szemben. A Diktátort nem a kutató-laboratórium vegykonyhájában kell keresni. Az ÉLET igazolja. És az ÉLET kegyetlenül igazságos.

etele1 írta...

Mi van dmolnar a Kapcsolat (helyesen: Kiutálat) anyira megroggyant, hogy már ide jössz irogatni?

Névtelen írta...

Kedves PuPu, elismerésen a szokatlanul éles és találó prózádért, imádom a Magyar nyelvet minden megnyilvánulásában, azon kívűl rendbontóan szellemes és okos vagy, de engedj meg egy elfogulatlan hozzáfűzést tőlem:
Ha ennyire okosan KIFELÉ tudod lökdösni agymosással a még kitartó Magyarokat, akkor kérlek, próbáld meg VISSZATARTANI a kitartó Magyarokat és meggyőzni őket arról, hogy a cinikus és logikus kifelé terelgetésed is egyik a lerohadt hazaáruló szisztémából, amelyik nem arról győzi meg a hazaiakat, hogy milyen tiszteletre méltóak és hűségesek, hanem igyekszik megalázni őket, megfosztani mindattól, amit Te, PuPu, itt a blogodon értékelsz és Te magad is szeretsz: a Hazától. Nem tudnál a másik oldalra is agitálni egy kicsit, kérlek?