2014. május 8., csütörtök

EURÓPA FEJLŐDÉSÉNEK MOTOROSA

2010 óta mintegy hatmilliárd eurónyi német befektetés érkezett Magyarországra, és a német gazdasági jelenlét az országban, illetve Közép-Európában hozzájárul ahhoz, hogy a térség legyen a gazdasági növekedés motorja az Európai Unióban a következő években, mondta Orbán Berlinben.
A motor egyik alkatrésze, a magyar kipufogó egyelőre durrog és prüszköl, itt-ott kifúj, de a duma jól hangzik, mégha az elmúlt négy év során az említett térség sereghajtói is voltunk.

Győzelmi jelentésektől hangos a média, minden területen viharos a fejlődés, például márciusban is tíz százalékkal haladta meg az ipari termelés az előző év márciusában mért adatokat, ami kétségkívül dicséretes, az csak a baj ezzel, hogy az előző év márciusában, meg az azt megelőző év márciusában, mért adatokat nem lehet kitenni Orbán dicsőségfalára, de ne legyünk telhetetlenek.
Viszont azt azért bátran szögezzük le, hogy 2013 áprilisában a GDP éppen a 2010-es szinten állt, úgyhogy örömre azért túl sok okunk nincs.

Stagnál az ország, márpedig a stagnálást az állampolgár süllyedésnek érzékeli, tetszik ez a kormánynak vagy sem, akkor is.
Egyébként is vicces mellet döngetni két téglával abban az országban, melyben a téglák felhasználásának ez talán az egyetlen elképzelhető módja, merthogy még az sem épül, ami épülhetne, hála ártunk és kormányunk dicsőséges politikájának.

A magyar gazdaság erősen kötődik a külgazdasághoz, ha jól megy a németeknek, akkor jól megy nekünk is, ha fellendül a gépjármű-piac, akkor az a magyar gazdaság részére is áldás, hiszen a magyar gazdaság egyetlen épkézláb szektora a német tulajdonban levő gépjármű-ipar.
Ennek még csak Magyarországra telepítése sem köthető a narancsbőrű suttyók tevékenységéhez, akik egyébként vadul iparkodtak megakadályozni a hajdani szocialista kormányok ez irányú törekvéseit és embereik vadul védték a győri katonai lőtér ritkaságszámba menő kutyatejmezőit az Audi ádáz imperialistáitól.

Mindenesetre, ha a magyar gazdaság teljesítményéből leszámítjuk az uniós forrásokból megvalósított beruházásokat, és a német autóipar magyarországi vállalatainak eredményeit, akkor megmarad a felcsúti gyufakatedrális, meg a stadionok, melyekben hatezer néző előtt rúgnak a labda mellé az aranylábú fiúk.
Ez persze nem akadályozta meg a mi hőn szeretett örökös miniszterelnökünket abban, hogy ne jelentse ki a WDR német regionális közszolgálati műsorszóró társaság Europa Forum című konferenciáján, hogy "Európában nem élhetünk más pénzén", a kontinens csak a munka révén fejlődhet. 
Mondjuk ehhez azért kell olyan arcbőr, melyért a víziló zokogva állna sorba, de hát éppen ez ne lenne neki?

Emellett harcot hirdetett a rezsidémon ellen is, mondván, az energiaárak leszorításához képest minden más, egyébként fontos szabályozási kérdés csak másodlagos.
Ezzel egyet lehet érteni, az csak a baj, hogy Európa államai átmenetileg még jogállamokban és piacgazdaságokban élnek, márpedig a piac ma még nem a mi közgazdasági zsenink beintésére
 mozdul, aki úgy buherálgatja az energiapolitikát, mint hajdan a csűrben a Simson mopedet – szakértelem nélkül, de hallatlan önbizalommal.
Az csak a baj, hogy amikor majd feladja a harcot, akkor ezt nem lehet majd betolni a sarokba, hogy ott egye a fene, mert a fene minket fog enni, mikor majd megfizetjük ennek a voluntarista idiótaságnak az árát.
Belátom persze, hogy most, amikor az egyéb őt üldöző démonok elleni harchoz megkapta a gyógyszeres segítséget a szomszédban, kell neki más démon, mert harc az élet és ő a nagy harcosok családjának tagja.

Beszélt arról is, hogy Európa csak a munka révén boldogulhat (vajon ki mutathatta be neki ezt a fogalmat?), ezért támogatni kell azt, és ha a vállalkozói világ nem tud munkát adni mindenkinek, az államnak kell szerepet vállalnia, s törekednie a teljes foglalkoztatottságra. 
Magyarországon segély helyett igyekszünk mindenkinek - talán jövőre már valóban mindenkinek képesek is leszünk - állam által felkínált munkalehetőséget ajánlani - tette hozzá.  .
Azt nem tette hozzá, hogy mennyiért, pedig az eb itt van elhantolva, hiszen ha valaki nem tud megélni a munkabéréből, akkor az nem munkaviszony, hanem rabszolgaság.
Úgyhogy, ha a baloldal talál egy értelmesebb politikust Thürmernél, akkor a jelölt máris készítheti a kottát - rabszolgahad, indulj velünk!
Úgy négymillió emberről van szó, ha ők egyszer rájönnek, hogy hova süllyesztette őket a szép új világ, akkor itt kő kövön nem marad.

Amúgy is rettenetes optikája van a magyarok jövedelmi viszonyainak Orbán regnálása alatt.
Bevételei reálértékét – tehát azt, hogy mire volt elég a pénze – csak a lakosság leggazdagabb felső egytizede tudta megőrizni, a legszegényebbek tíz százalék körüli értékvesztéssel kellett, hogy szembenézzenek.
A lakosság maradék nyolcvan százaléka jobban járt, hiszen a jövedelme csak négy százalékot veszített az értékéből, ami szinte semmi, ameddig az ember nem megy ki a piacra, merthogy a libaaprólék nem veszi figyelembe a rezsicsökkentést, mint ahogy a csirkefarhát sem.

Azt is meghallgathatták a konferencia résztvevői, hogy azt várjuk, hogy a Nyugat fogadja el, hogy Közép-Európának és benne Magyarországnak is van saját javaslata, ajánlata egész Európának - mondta a miniszterelnök.
Nekünk is lenne ajánlatunk neki, de úgy viselkedik velünk, mint Európa vele - sajnálatos...
Azt várjuk - folytatta -, hogy a Nyugat fogadja el, hogy amit mi képviselünk, az "nem ostobaság, nem unortodoxia, hanem Közép-Európa gondolata".
Hát akkor megint egy csalódás: nem fülkeforradalom és nem unortodoxia, pedig egészen elégedett voltam, hogy milyen szép új kifejezést találtak a hülyeségre.
Viszont új vezére támadt a közép-európai országoknak, csak ők még nem tudnak róla, mert ha tudnának róla, már tűzijáték lenne Bukarestben, vízizene Pozsonyban, még a kutyák is sört innának Prágában, hogy lengyel barátainkról szó se essék.

Aztán elment a Mi Reménységünk bokát csattogtatni Frau Merkelhez.
Szerencséje van, mert az európai parlament választása előtt senki nem érdekelt a feszültségek élezésében, így aztán most őszig csend lesz – hogy négyszemközt mi hangzott el, azt legfeljebb találgathatjuk.

Mindenesetre Miskolcról megkezdték a cigányok kiszorítását, az Országgyűléssel kapcsolatban nekimentek a DK képviselőinek, merthogy kiegészítették egy-két mondattal a hivatalos szöveget.
Nem kétséges, hogy ezen majd elrugózgatnak egy darabig, addig is kitiltja majd Kövér őket a T Házból, ami csak azért lenne sajnálatos, mert az Országgyűlés rendelkezésére álló agykapacitás jelentősen csökkenne.


De hát nem is gondolkodásra való ez a parlament, hanem gombnyomogatásra, mint a Windows-vezérelt űrhajóban a majom.
Gyurcsányék feladata meg az lett volna, hogy etessék a majmot, így aztán most kétséges, hogy mi lesz a dicső testülettel.
Belegondolni is rémes…

:O)))

8 megjegyzés:

hello írta...

Közgazdászok - nem csak a balliberális oldalról - jó ideje prognosztizálják a rezsiharc következményeit, a kamatpolitikát meg a többi gazdasági összetevőt, amely hatások Damoklész kardjaként lebegnek a fejünk fölött, és csak idő kérdése, mikor jön meg a böjtjük.

Ez se véletlen:
Majdnem 100% a hiány

Az államháztartás központi alrendszerének első négyhavi hiánya 951,1 milliárd forint volt, ez az éves hiány 97 százaléka. A nemzetgazdasági tárca szerint az egyenleg alakulása összhangban van a bevételek és a kiadások idei évre tervezett időbeli lefutásával.

Netudki írta...

Kedves Pupu.
Kikérem a vizilovak nevében az összehasonlítást.
A vizilovak bőre érzékeny, bársonyos puhaságu, és a "NAPON" leég.
Inkább a rinocéroszra gondolhattál, amelynek a bőre kemény, vastag, durva páncél.
Netudki.

morzsi írta...

Kedves Pupu!

"A magyar kormány és az Európai Unió között kezdettől fogva az volt a fő ütközési pont, hogy a magyar kormány nem engedte a családokat megszorításokkal sújtani..." (mondta Pelczné Gáll Ildikó, volt egyetemi oktató, a fidesz EP parlamenti listavezetője.)

Hm. Azoknak a magyar közmondásoknak az ég egy világon semmi valóságtartalmuk nincs? - hogy jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok?
Vagy van? Mert ha van, akkor rászakad a mennyezet!

Egyszerűen nem hiszem el! Kinyitom az újságot és csak bámulok. Ezek úgy hazudnak, mint egy sebesült katona.
Hihetetlen!
Üdvözlettel: - morzsi -

PuPu írta...

Kedves Netudki, szánom bánom minden bűnöm, és megkövetem a vizilovakat, kiknek nemcsak bőrük bársonyossága, hanem kecses alakjuk is felülmúlhatatlan!
Magam is el szoktam bánatosodni, amikor a tevetalpak bizonyos előnytelen összehasomlításaival találkozom, így mélységesen megértelek!
A viziló bőre puha és bársonyos, míg a teve meg illatos!
:O)))

PuPu írta...

Kedves hello, a java még csak most jön, mert idáig takarékoskodtak a fiúk, de most aztán szabad a vásár.
Ez a magyarember furfangos észjárásának eredménye, legyünk rá büszkék!
:O)))

PuPu írta...

Kedves Morzsi, ez nem hazugság, hanem a bennünket körülvevő világ helyes értelmezése.
A gondot az okozza, hogy egyelőre még nem tudod, hogy mit is kell gondolj a dolgokról, de ez csak átmeneti állapot.
Hamarosan a munkahelyi vagy lakóterületi napi nemzeti együttmozdulásokon megtudhatod majd, hogy mit is gondolsz! Addig meg legyél türelmes és kezdjed gyüjteni a narancssárga krepp-papírt az un. Orbán-sarok méltó dekorálásához!
:O)))

talalom írta...

Rezsicsökkk! Jajajaj! Az energia, de bármi más dolog árát igen egyszerű csökkenteni: Anyag- és Árhivatal (Csikós-Nagy Béla) megvan? Az energia felhasználást csökkenteni - na az lenne a truváj, mellékesen még a Földet sem @sznánk szét magunk alól. Nem vagyok sötétzöld, nem akarom, hogy másszunk vissza a fára, különben sincs már elég fa 7 milliárd embernek.
Az árakról csak egy régi vicc.
Bemegy a vevő Zöld Lajos (jusztse Grün) zöldségeshez és kér 10 tojást. "Negyven forint" - mondja az eladó. (Mondom, hogy régi vicc..) "Negyven forint?! Dehát szemben a Fehér (jusztse Weisz) 2 forintért adja a tojás darabját!" - háborodik föl a vevő. "Hát akkor miért nem tetszik a Fehérnél venni?" - kérdi az eladó. "Hát mert a Fehérnél nincs tojás" - bizonytalanodik el a vevő.
"Ja, majd ha nálam se lesz tojás, én is két forintért adom..."

hello írta...

A tömeg viszont még nyomokban sem fogja fel, sajnos... :-((

http://www.vg.hu/velemeny/a-rezsipolitika-feketelevese-426803