2014. május 24., szombat

EURÓPA

Európa kell nekünk, ez kétségtelen, hiszen az összes nagypofájú jobboldali tartja a markát a pénzekért, melyeket az Unió küld nekünk, s melynek jelentős részét úgy szórjuk ki az ablakon és úgy tömjük a hatalom kedvezményezettjeinek feneketlen zsebébe, mintha azért kaptuk volna.

A választópolgár meg csak nézi, és bamba pofával bólogat a meglopásához, jövője elrablásához és lelkesen helyesel mindenféle politikai idióták ostoba igehirdetéséhez.


Az emberek egyszerűen nem értik, hogy az Uniótól érkező pénzből van a megélhetésük, hiszen Orbán Magyarországán nincs olyan fejlesztés, építkezés, mely saját erőből jött volna létre, kivéve néhány labdarúgó-stadiont, melyek felépítéséből azért nem él meg egy ország, és amelynek árát az átadás napjától kezdve fizetnünk kell.
És fizetnünk kell Paks bővítésének árát is, méghozzá ezzel meg sem várhatjuk az átadást, hanem előre kell fizetnünk, már az első kapavágás előtt is.
Ki árulja hát itt a hazát, KGBéla, vagy a szomorúszemű Vezér, aki a Közgép megrendeléseiért csinált neked egymillió forint új adósságot?


Orbán levelet írt a választóknak, melyben választási részvételre buzdít, arra való hivatkozással, hogy ezzel kell megüzennünk Brüsszelnek: több tiszteletet a magyaroknak!
Tiszteletet nem követelni kell, hanem kiérdemelni.
Felcsúton sem azt a szegényembert tisztelik, aki kiáll a falu közepére, a markát tartja és kéreget, majd leköpi az adakozókat, hanem azt, aki kemény munkával próbál előre jutni.
Nem azt tisztelik, aki a kapott támogatást a kocsmába hordja, hanem aki ésszerűen befekteti a saját és családja jövője érdekében – és e tekintetben mindegy, hogy a miniszterelnöknek az ivás vagy a foci a hobbija…


Orbán arra biztat, hogy olyan képviselőket kell küldenünk Európába, akik megvédik a magyar földet, melyet oly szorgalmasan osztogat vazallusainak, miközben a magyar falu éhendöglik.
Küldjünk olyan képviselőket, akik megvédik azt a rezsicsökkentést, melyből leginkább a Rogán Tónik és a Kövér Szilárdok profitálnak, míg a legszegényebbek számára semmiféle gyakorlati haszonnal nem jár.
Küldjünk olyan képviselőket, akik megvédik a nemlétező munkahelyeket, és azokat a magyar családokat, melyek momentán a nyomorszinten és a létminimum alatt tengődnek, akiknek a kényszermunkából kellene megélniük.


Azt írja, hogy ne akarják a bankárok megmondani, hogy hogyan éljünk, holott azok nem mondanak semmit senkinek, aki nem adósuk, és az adósok általában saját szabad akaratukból adósodnak el.
És – szerinte - a bürokraták se akarják megmondani, hogy éljünk, csak azt nem taglalta, hogy ez a magyar bürokratákra is vonatkozik-e,  - jelzem, a modern társadalmak szervezése bürokraták nélkül elképzelhetetlen, mert amikor egy politikus azt hiszi, hogy ért egy állam igazgatásához, akkor abból az lesz, mint ami nálunk várható, nem is oly sokára.


Természetesen a Fidesz Nemzeti Listájára kellene szavazni, mert szerinte a Fidesz képes arra – sőt, csak a Fidesz képes rá - hogy Magyarországot sikeressé tegye Európában.
Ugyan a nagy siker jeleit nemigen érzékeljük, de bizonyára így van, hiszen maga a Vezér állítja, márpedig ő az az ember, aki – saját állítása szerint - soha nem hazudott.
Aki mellesleg számít a címzettekre a jövőben is.
Hát, ezt én is így gondolom, mert aki az emberi ostobaságra épít, az szilárd alapra épít…


Megnéztem a képviselőjelöltek vitáját is, komoly mondom, elkeserítő volt.
Tulajdonképpen semmi értelme nem volt, mert az alapkérdés – merre tovább Unió – nem is jelenhetett meg hangsúlyosan, mert Orbán a beszariságát kiterjesztette egész pártjára – nincs program, nincs vita, aki kussol, az nem hibázhat – a többiek meg egymást cseszették, Bajnai az egyre szánalmasabb Morvai Krisztinával bajlódott, Szanyi meg monológot adott elő.
Seres Mária ravaszdi bácsija meg önálló produkcióval szórakoztatta a nagyérdeműt – ha valakinek lett volna kedve a zavaros ideológiájú fakanálforgató pártjára voksolni, hát az most valószínűleg koncepciót váltott.

Szanyi jókat mondott – ő szokott és tud jókat mondani – de azt hiszem, ez a társaság semmire sem volt alkalmas, legkevésbé a választók felvilágosítására, éljen a közszolgálatiság, ugye…

Holnap el kell menni választani.
Legalábbis azoknak mindenképpen, akik hisznek az Unió jövőjében, azoknak méginkább, akik egyetértenek abban, hogy jobb egy erős nagyhatalom állampolgárának lenni, mint egy légypiszoknyi kis ország mindenkinek kiszolgáltatott, idióta Vezére által elnyomorított társadalmának polgáraként.
Válassz hát te is, ha azt szeretnéd, hogy a gyermeked gyermeke majd az Európai Egyesült Államok büszke állampolgára legyen.


:O)))

7 megjegyzés:

erospista írta...

Köszönöm Pupu!Most is ,mint mindig a szívem szerint írtál.
Megyek szavazni,de nem a Fideszre!

Miklós írta...

Találkozzunk, a szavazó urnáknál!

Igazán szolga akkor leszel, ha orbánia a kontroll nélküli kiszolgálója leszel. Ezt úgy érheted el, - a rossz példa előtted áll - hogy nem mész elszavazni, 2/3 adsz a szolgaságnak, a múltnak! A jövő az integrációé, a szabad államok és emberek együttműködésé, és nem a bezárkózó egymással torzsalkodó nemzet államoké.
Az európai baloldal egy szociálisan érzékeny szabad Európát akar, ahol a különböző nemzetek között nem nőnek, hanem csökkenek a különbségek. Európa tartozik ezzel a szegényebb nemzeteknek!
A volt szocialista országok, a kelet európai népek és különösen Magyarország, a reakciós, klerikális erők hazugságainak bedőlve, ma ott tart, hogy szolgaságba hajtva fejét, egyetlen egy baloldali pártot sem tudott a hatalom közelébe juttatni, de ez nem így van nyugat Európában, Görög Sziriza, a Német Die Linke, és a többiek, kiegészülve a zöldekkel. Az Egységes Európai Baloldal és az Északi Zöld Baloldal 41 EP-képviselőjével az Európai Parlament ötödik legnagyobb képviselőcsoportja. A frakció egyben a baloldali pártok együttműködési fórumaként is szolgál. A képviselőcsoport célja, hogy „új Európát építsen: szociális, békés, demokratikus, egyenjogú és környezettudatos Európát, szolidaritásban a világ összes népével".
Ezek a pártok Európa szocialista frakciójával szorosan együttműködnek, oda ahova a magát balliberálisnak nevező pártok a DK, a Szocialisták, az LMP is igyekszik. Aki ezek közül a pártok közül bármelyikére szavaz, az az Európai Unió szocialista frakcióját erősíti!
Európában ugyanúgy, mint hazánkban baloldali fordulatra lenne szükség ahhoz, hogy elinduljunk egy igazságosabb, jobb világ felé.
Rajtad is múlik, szavazatoddal segítsd elő Európa balra fordulását!

Geza írta...

Csodalkozom, hogy megnezted az "EP vitat" - nyilvan mindenkiben van egy kis mazohizmus:) En csak a GYF interjut neztem (riporter: egy Olga nevezetu noe). A csaj persze ezt a bohockodast (vagyis az EP "vitat") teljesen komolyan vette, es szinte sertodotten faggadta GYF-et, hogy miert maradt tavol. Meegcsak annyit, hogy szavazas elott erdemes megnezni GYF rovid beszedeed, amely a tegnapi tuntetesen hangzott el. Szep lenne, ha a valasztas utan egy eroteljesebb tamogatas indulna el a szobor ellen tuntetok iranyaban. Nagyon megerdemelnek ...

civilhuszár írta...


Szavazós jó napot !

Kérem szépen, utalva a záró sorokra, hatszázezernyi magyar már meg is indult a jobb világ felé. Gondolom, hogy tele van a hócipőjük a félázsiai nemzetmegvezetővel és megélhetési hordájával.
Viszont estére megtudhatjuk, hogy valójában az EU-ba lépésről szóló szavazás óta eltelt 10 év után, maradt-e az unióhoz tartozás vágya, vagy tényleg vezetheti Ázsia világa felé vissza népét első királyunk utódja, amiért aztán szegény I. István foroghat a sírjában, mert egy szélhámos tönkre teszi élete munkáját.


morzsi írta...

Kedves PuPu!
Ma kemény voltál, gratulálok.

Sokat töröm a fejem, de mindig arra a következtetésre jutok, hogy ez a mai generáció "már elment" csak a következő nemzedék, a mai óvodások hozzák majd a megváltást.
Ha ez igaz, akkor a pedagógusoknak óriási lesz a felelősségük, mert nekik kell majd útravalóval ellátni a mai 4-6 éves kis lurkókat.
Megtanítani őket logikus gondolkodásra, józan ítélet alkotásra, a történelem megismerésére. És számolásra!

Mert lehet, hogy egy amerikai fiatal
nem ismeri a "vén" Európa történelmét, lehet, hogy nem tudja helyesen elhelyezni a világ országait a földrészeken, - de számolni! azt biztosan tud.
Nem lehet vele megetetni olyan dolgot, hogy egy amerikai elnök a tízezres szülővárosába egy 50 ezres stadiont épít az ő pénzén, mert az kész ráfizetés, - ahogy nem engedné meg azt sem, hogy a New York-i Centrál Parkba állami pénzen öt vagy hat új múzeumot építsenek, mert az a Park a gyerekeké, a szabad idős kocogóké és az egész első látásra is pénzkidobás.

Szóval hatalmas felelőssége lesz a pedagógusoknak. Na meg a gyereküket nevelő szülőknek, hogy értelmes, a maiaknál sokkal okosabb felnőtteket neveljenek.
Kívánok Neked és Kedves Olvasóidnak ehhez, sok erőt, kitartást és türelmet: - morzsi -

anonymand írta...

Tisztelt PuPu!

Mint a legtöbbször, a szöveg tetszik, kiváló.
A választott kép hozzá viszont nem igazán passzol.
Ha jól sejtem, "Európa elrablása" egy modernebb verziójáról van szó, ami viszont nem illik Bonsai Duce világképéhez.
Keresned köllött volna egy "Európa kirablása" alkotást...

Tisztelettel:
anonymand

Névtelen írta...

PuPukám... nem érti ez a nyomorult nép az igazi (népi) demokráciát... állandóan a fidesznácikokra szavaz. Ideje lenne leváltani... a népet.