2014. május 15., csütörtök

ORBÁN KOTTÁJÁBÓL

Aki még nem vette volna észre, annak hadd hívjam fel a figyelmét arra, hogy a politikai mozgások nem ötletszerűen, nem véletlenszerűen következnek be.
Hónapok, sőt évek óta le-leírja valaki, hogy az ellenzék – nevezzük akár demokratáknak, akár baloldaliaknak őket – a Fidesz nótáját fújja és Orbán kottájából játszik.
Mégsem történt semmi ennek megváltoztatása érdekében, jöhetett itt tavasz, nyár, ősz, tél, tarthattak választásokat, alakulhattak és megszűnhettek pártok, a nóta szinte semmit nem változott.


A választó meg egyre inkább belecsömörlött ebbe a helyzetbe, merthogy minimális sikerélménye sem volt, helyette inkább hülyeségekkel tömték a fejét.
Ha valaki azt képzelte, hogy a vesztett választás majd lezár egy fejezetet, hát tévedett, ugyanis Orbán partitúrájának csak egyik tétele a választási győzelem, a mű maga hosszabb lélegzetű, és a Nagy Karmester majd akkor inti le a zenekart, ha a demokratikus oldal lábának nagyujjára odakötözte a cédulát és rácsukta a hűtő ajtaját.
Így aztán a munka tovább folytatódik, fel a végső győzelemre!


Most éppen két dolog van soron: az egyik a Szocialista Párt megsemmisítése, a másik pedig Gyurcsány eltakarítása a politikai színtérről.
Megölni se lenne hátrányos, de őt azért kockázatos lenne valamiféle ismeretlen azeri kígyó mérgével megmerényelni – túl sok a külföldi ismerőse, - a jégcsákány sem jöhet szóba, de a minimálprogram sem rossz: beletolni a bukott politikus skatulyájába és rácsukni a dobozfedelet.
A Szocialista Pártot pedig el kell takarítani, hogy még csak eszébe se jusson senkinek, hogy váltópárt lehet belőle, addig kell farigcsálni, ameddig csak akkora nem lesz, hogy a Fidesz baloldalára állva remek ellensúlyává nem válik a jobboldalán álló jobbiknak.
Két szélsőség között maga a konszolidált nyugalom – és ha valaki azt hiszi, hogy ez viccnek is rossz, hát az hallgassa meg a Fidesz szóvivőjét és álmélkodjon el.
Szocialisták, mint szélsőség – úgysincs min röhögni már jó ideje…


Mindenesetre az Orbán számára kívánatos világkép kialakításán rengetegen dolgoznak, ezek közül legkevésbé a Fidesz politikusai veszélyesek, mert ők azok, akiknek hisszük őket.
Ellenben a demokratikus oldalon is ott sürgölődnek nem kevesen, akik az ő szekerét tolják - ki nyíltan, ki sunyi számításból, ki csak egyszerű ostobaságból, és mondják, mondják, mondják…
Mondják, hogy hiba volt összefogni, mondják, hogy de aztán ennek utána már végképp hiba lenne összefogni, mondják, hogy a DK úgysem jut mandátumhoz, hogy Mesterházy a vereség oka, hogy Gyurcsány a vereség oka.
Mondják Orbán süket dumáját, a nép meg bólogat, kajálja a sok sületlenséget, mint liba a kukoricát.
Pedig nem túl bonyolult dolgok ezek, józan paraszti ésszel felfogható, csak meg kell nézni, kinek mi az érdeke.


A szocialisták mind a mai napig komoly tömegbázissal
 rendelkeznek, van infrastruktúrájuk, vannak tradícióik, akad még mindig egy-két vezetőjük, aki nem feküdt le Orbánnak, az ő érdekeik és a tagság érdekei egybeesnének, ha nem dolgoznának a párton belül is néhányan azon, hogy hiteltelenné tegyék saját szervezetüket.
De egy okos vezető kezében ez egy olyan hangszer még a mai állapotában is, mely ugyan nem egy Stradivarius, de azért el lehetne húzni rajta a Fidesz nótáját.

Gyurcsány ügye egyszerű képlet – Orbán felmászott a sámlira egy hajdani televíziós vitában, és az orra előtt ott lengedezett Gyurcsány cipőpertlije – azóta nem áll ki televíziós vitára senkivel, az emlék a mai napig kísérti.
A DK meg a gyurcsányi mankó nélkül egyelőre nem áll meg a maga lábán, ezért lehet a híveit közvéleménykutatási adatokkal ijesztgetni, mondván, hogy négy százalékon áll, nem lesz képviselője az Európai Parlamentben, jóllehet a hibahatáron belüli mérési eredmény nem túl sokat ér.


De tételezzük fel, hogy a demokraták ezen, vagy ezeken a választásokon is rosszul fognak szerepelni.
Na és? – kérdezné Horn Gyula, és igaza is lenne.
A természetes választói mozgás egy vesztett választás után a győzteshez csatlakozás, idő kell, ameddig ez lemúlik a népről, addig meg szívjunk büszke tekintettel és mondjuk azt, hogy akkor is nekünk van igazunk, mint ahogy ez igaz is.


Lehet veszíteni, de lehet nyerni is, a választó kiszámíthatatlan.
De nem lehet a választónak azt mondani, hogy hülye voltál, mikor az összefogást erőltetted, mert ez egyszerűen a szimpatizánsok szemenköpése.
A dolog ugyanis nem politikai ügy, hanem egyszerű, alsótagozatos számtan.
Ha egy piacon a mérleg egyik serpenyőjében két kiló narancs van, és a másik serpenyőjébe csak egyféle gyümölcsöt akarsz tenni, de abból csak húsz deka áll rendelkezésre, akkor nyilvánvaló, hogy az elképzelésed rossz, akkor többféle gyümölcsből kell összeállítanod a megfelelő ellensúlyt, ha tetszik neked, ha nem.
Ha nem tudtál összekaparni megfelelő mennyiséget, akkor ne az elvet szidd, hanem a saját hülyeséged, mert te voltál az, aki a gyümölcsöket kihajigáltad az ablakon, mikor még baromi erősnek érezted magad.
Vagy, amikor másnak dolgoztál…


Szóval nem nyekeregni meg huhogni kell, hanem arra kérni az aktivistákat, hogy még, most az egyszer, utoljára, veselkedjenek neki és hozzák be a választókat a szavazókörökbe, támogassák meg a délceg Szanyi kapitányt és védjék meg a pártjukat, a múltjukat, az elveiket.
És a DK hívei se azon tipródjanak, hogy nem kellett volna összefogni, mert a soron következő EP választáson most nem kell összefogni, most teljesíteni kell, hát most mutasd meg!
Bajnai meg csináljon, amit akar, aztán, majd amikor vége lesz a választásoknak, akkor essünk neki a romeltakarításnak meg az újjáépítésnek, lesz dolog rengeteg…


Azt viszont hibának tartanám, ha a demokratikus oldal pártjai már megint egymással kezdenének foglalkozni, mert nekünk nem egymás választói az ellenfeleink, hanem a diktatúrácska meg a Vezérecske.
Ezt kellene megérteni és ennek szellemében hajtani végig a maradék napokat, meg a többit is, mígcsak le nem zárul ez a választási periódus.
Nem sok idő, nem kell kapkodni, csak nyugodtan!


:O)))

13 megjegyzés:

Névtelen írta...

"Ellenben a demokratikus oldalon is ott sürgölődnek nem kevesen, akik az ő szekerét tolják - ki nyíltan, ki sunyi számításból,"
Ez nagyon tetszik! :O))))))
A dk ugye az mszpből vált ki, az mszp az mszmpből alakkult át. Ezek a kaméleonok. Az mszmp-be annak idején azért nem léptem be, mert olyan párttagok vettek körül, akik csak az előnyért, a haszonért voltak párttagok, nem meggyőződésből. Gustustalan, undorító férgek voltak már akkor is. Már akkor el kellett volna tiporni őket. Ezek a mostani csődületek valóban nem is baloldaliak. Semmi baloldali értéket nem hordoznak. Liberósok. Átváltozott undorító férgek még ha pillangónak is mutatják magukat.
Egy darabig etethetnek bármivel, de ha az utolsó csepp is megérkezik, akkor kiborul és nincs tovább. Hát így járt az álbaloldal.

Geza írta...

Kedves PuPu, legyen Neked igazad, es fogjon ossze a demokratikus oldal megint ugyanigy. En lennek, a legboldogabb, ha osszel ki-zoldulne/kekulne/pirosodna a valasztasi terkep. Most tavasszal osszefogtak, de nem sikerult (es nem azert, mert keson tettek azt; es nem is azert, mert a megfelelo parttagok olyan nyiltan kifejeztek volna ellenerzesuket az osszefogassal szemben - tudunk uralkodni magunkon). Lehet, hogy nyaron valami csoda fog tortenni, es gyozunk. Ha ennek az az ara, hogy nem kivanatos elemekkel kell egy terfelen labdazgatni, hat legyen! Csak azert jo lenne latni azt, hogy a remelt gyozelem valoszinusege nehany szazaleknal nagyobb.

xyz írta...

..."arra kérni az aktivistákat, hogy még, most az egyszer, utoljára, veselkedjenek neki és hozzák be a választókat a szavazókörökbe"...

A probléma az, hogy pontosan azoknak kéne megmozgatni az aktivistákat, akik így vezették a választáshoz a szavazókat, ahogy. Elárulták a demokráciát. Kevés reményt látok arra, hogy elárulják új főnöküket Orbánt is.

Öreg harcos írta...

Kedves Névtelen!!! (talán nem a mai, hanem a tegnapi "névtelen..") Egy picinyke megjegyzés:
Ha Pupu és mi, kommentelők csak írjuk a hülyeségeket, akkor mi a jó büdös francért jössz ide és olvasod?????

hello írta...

Nnnna, ettől a dumától lehidaltam!
Kíváncsi lennék, Ti hogy értelmezitek!

http://www.hir24.hu/nagyinterju/2014/05/15/hiller-istvan-ha.-ha.-ha.-hahaha

Részlet a Hiller-interjúból:


Hogyan képzeli Orbán bármikori legyőzését? Kivel? Milyen párttal? Milyen felállásban?

Hogy egyáltalán felderengjen a megoldás, előbb rendet kell tenni az MSZP-ben. Egyes fázisok nem tudnak kimaradni, és elképzelhető, hogy elkerülhetetlenek bizonyos konfliktusok a baloldalon belül.

Tényleg azt hiszi, képesek lesznek végleg lecsavarni Gyurcsányt?

A szabad demokrata Horn Gábortól megtanultam: ha nem nagy pártot akar csinálni az ember, nem gond, hogy utál kilencvennégy százalék, csak a maradék hat százalék rád szavazzon. Egyelőre Gyurcsány sem nagy pártra hajt, hanem egy EP-mandátumra.

Egyelőre. Aztán aligha elégszik meg ennyivel.

Persze, nyilván hiszi, hogy képes lesz átvenni baloldalon a vezető szerepet. Ha nem egy, akkor három év alatt. Mindig is mélyen hitt abban, amit épp csinált.

„Amit épp csinált”?

Amit épp csinált. Említettem már: akadtak vitáink. Ezek zöme e mentalitásból fakadt. A szocialista pártnak van még feladata Gyurcsánnyal.

Anikó írta...

Névtelen 6,20
A te oldaladon a fidesznél, ugyanazok az undorító férgek vannak, szinte kivétel nélkül akikkel már anno találkoztál és akiket itt emlegetsz, akkor ott nem jutottak közel a konchoz, most itt a fidesznél próbálják ugyanazt, szerintem ugyanakkora sikerrel, mert itt a fidesznél is csak a belső kör részesül az "áldásokból", ezeknek csak a benyalás marad és a próbálkozás, mint akkor régen az MSZMP-ben.
Hát így jár az áljobboldal is.

Anikó írta...

Nagyon remélem, hogy Gyurcsány és a DK megmarad, erősödni fog, szükség van rájuk.
Gondoljatok bele az egyetlen akitől a nagyvezír retteg és kiveri a hideg veríték.
Hála az istennek, hogy legalább egy ilyen ember van, akitől megőrül, így is elszállt már vele a ló, de nagyon.

Erzsébet írta...

...névtelen, 6:20, szabadságon volt? megírta a napi penzumot?

promenad írta...

Az összes közűl csak Gyurcsány interjuit érdemes hallgatni-látni !
Bőven meglesz az az 5 % !

Névtelen írta...

A dolgozni külföldre költözöttek nem
mutattak valami nagy ornánizmus elleni vehemenciát.
Az itthon levő tartós munkanélküliek, valamint a politikailag immúnissá vált öregek, a félrehülyített vagy tudatlan fiatalok passzivitása mihez vezet majd ?
Véleményem szerint a legvalószínübb, hogy Orbán gatyába rázását az új EU parlamenterek fogják véghez vinni a pénzcsap szabályozásával és a bumeráng saller koki taslim neki adásával.

Üdv civilhuszár !

sphagin írta...

Kedves PuPu !

Egyetértek veled, mint általában mindig !

A lényegre tapintottál és csak azon csodálkozom, hogy mennyire vakon néznek egyesek a politikában.

A baloldalt az ág is húzza, no meg a sok okoskodó "szakértő", akik valójában Orbánt és a jobboldalt segítik.

Az a gond, hogy sokan fel se mérik, hogy mi a következménye, ha össze vissza beszélnek.

Nagy csalódás nekem az egyes baloldali liberális értelmiség megnyilvánulása.
Igaza van hello-nak Hillerrel kapcsolatban is, de lehetne másokról is elmondani hasonlót.

Úgy néz ki, hogy nem tudják, hogy mit akarnak, ráadásul számolni is elfelejtettek, vagy nem is tudtak soha !

Még Simon se tudott számolni amikor a saját pénzéről volt szó, akkor se, pedig ő az alelnökiségig vitte !
Megjöhetne már az eszük, ideje lenne, mert lassan saját magukat fogják kinyírni !

Úgy látszik, hogy még nem vagyunk a gödör alján, van még lejjebb is !
Remélem a DK ezen a téren nem veszi fel a kesztyűt és határozottan helyre teszi őket !

Rájuk fér !

Üdv sphagin.

Névtelen írta...

Az első névtelennek !
Fideszes módszerrel kiemeltem mondatokat.

" Átváltozott undorító férgek még ha pillangónak is mutatják magukat.
Egy darabig etethetnek bármivel, de ha az utolsó csepp is megérkezik, akkor kiborul és nincs tovább."

És hogy illik a balliberósból Horthysta szélsőjobbkonzervatívvá vált Orbánra és az átvedlett MSZMP-s kormánytagjaira és az országban közreműködő nyaloncaira.

Szekértolókának, civilhuszár...

D .Elemér írta...

ez igen ez jó írás és igyis van A Fidesz a monarchiára törekvésben támogatni, és felhasználni fogja a jobbikot.
ezt már 2009 11. hó .elején megmondta egy Illető
és lás csodát az is bejött !
remélem észnél van Gyurcsány és a baloldal