2015. február 7., szombat

ÚJ NÉPVÁNDORLÁS

Ez még csak az első hullám, a java még hátravan.
Jönnek a koszovói albánok hosszú, tömött sorokban, jönnek az afgánok és jönni fognak még utánuk sokan mások is, mint ahogy elindultunk mi is nyugat felé.
Jelenleg még nem vagyunk célország, egyelőre csak tranzit-ország vagyunk, de könnyen válhatunk célországgá is, hiszen akik jönnek, azok olyan nyomorból érkeznek, ahol még a hazai nyomor is maga a jólét, és akkor még Fekete-Afrika el sem indult.
Nem könnyű a népek vándorlásának korában élni, különösen akkor, ha a vándorlás nem etnikai alapon történik.
Annak idején könnyebb volt a helyzet, egy komplett nép kerekedett fel, a hét vezér közül a fővezér - Orbán fia Álmos - kiadta a parancsot, erre mindenki szedte a jurtafáját, hóna alá csapta a libáját, felült a lovára és elindult, de vitte magával részben a hazáját is, hiszen a haza csak részben a föld, a táj - ennél talán többet jelent a nyelv, a szokások, a közös múlt, a közös hit, a közösség.

Aztán addig lovagoltak, míg egy erősebb nép orrba nem vágta őket, akkor megpróbáltak nyugton maradni, ami azóta sem sikerült.

Amiért vándorolni kellett, az általában egy erősebb nép baráti felszólítása volt, melynek következményeképpen a népvándorlók is felszólítottak egy szomszédos népet, hogy menjen odébb - ha nem voltak képes a konstruktív együttműködésre, hát a férfiakat nemes egyszerűséggel kiirtották, nőiket ágyasaikká tették, szentélyeiket lerombolták, papjaikat meggyilkolták.
Volt, hogy nyertek, volt, hogy vesztettek - az új világ tűzben, vérben és mocsokban született.
A magukat kulturáltnak tartó népek lettek az első áldozatok, mert nem volt meg bennük az a vadság és kegyetlenség, mely a harcot oly sikeressé teszi.
A kor véleményformálói hosszasan vitatkoztak azon, hogy szabad-e az elfogott barbárt fűtetlen cellában tartani, mígnem egyszer azt vették észre, hogy a város kapui előtt ülnek a réten és azt szemlélik, hogy az ellenség kissé büdös és koszos harcosai hogy állnak sorban feleségük és lányaik széttárt combjai között.
Aztán meghaltak, anélkül, hogy lelkiismereti dilemmájukat feloldották volna.


A mi korunk abban különbözik őseink korától, hogy a népvándorlásra többnyire gazdasági okokból kerül sor.
Persze ez sem új jelenség, mi is részt vettünk már ilyesmiben.
A Rákosi-kor kilátástalansága miatt - az ötvenhatos sajnálatos események adta lehetőséget kihasználva - kétszázezren kerekedtek fel, ezek kilencven százaléka gazdasági okokból - habár aztán új lakhelyükön közülük sokan már szabadságharcossá érettek.
Napjainkban - az Aranykor következményeként - ennek mindössze a háromszorosa vágott neki a világnak, mert úgy értékelte, hogy ezt az egyetlen életét nem szeretné Viktor falanszterében végignyomorogni.
A mi kivándorlóink máshol gazdasági bevándorlók, de ez persze csak a liberálbolsevisták szerint van így, merthogy - miként a Vezértől megtudtuk -  amikor erről beszélünk, akkor az európai közösség, egy egységes gazdasági tér  tagjai vagyunk, ahol nincs ki meg bevándorlás, csak az a baj, John Fletcher nottinghami öntőmunkás ezt másként tudja.


Nálunk is van bevándorlás, de ez többnyire korszerűen, virtuálisan történik.
Az állampolgárság megadásával nagyszámú új honfitársunk született, akiknek egy része költözött csak ide, egy része meg csak a nyugdíját veszi fel nálunk, míg a maradék mindössze arról szavaz, hogy ki vigyázzon a mi pénztárcánkra.
Aki ideköltözött, azok közül sokan már tovább is álltak a Csalagút irányába menetelve, mert nem szeretnek Ceausescura emlékezni, márpedig itt egyre több dolog emlékeztet a megboldogult Conducatorra.


A Mici ezt a helyzetet használja fel arra, hogy új ellenségeket találjon, merthogy ellenségek nélkül nem élet az élet, legalábbis az ő politikai élete ellenség hiányában fogy, mint a spinningező liba.
Az új ellenség a bevándorló, aki az ő földi paradicsom
ára feni a fogát, és aki ellen fel kell lépni, gyökerében fojtva el elburjánzását.
És fel kell venni a harcot a multikulturális világgal , általában az idegenekkel - Szent István meg le van szarva.
Tulajdonképpen érthető ez a dolog, hiszen annak aki lop, maga a rémálom, hogy elfogy a préda, márpedig a gazdasági népmozgások megállításához  gazdasági módszerek kellenének.
Nevezetesen, biztosítani kellene a népek megélhetését saját szülőföldjükön.
Fegyverkezni, háborúzni egyszerűbb és kifizetődőbb.
A Vezér pedig imád háborúzni, eléggé gátlástalan és erőszakos is, úgyhogy most belevágott ebbe a saját kis kereszteshadjáratba.

Ennek során összemossa a bevándorlást - melynek célországa mi lennénk - a tranzit-szereppel, melynek során az afgán menekült átutazna az országon, ha lehetne.

Mivel Magyarország a schengeni megállapodás alapján az Unió külső határa is bizonyos viszonylatokban, ezért a mi feladatunk a menekültek, átutazók megállítása, ami rendben is van.
Nem egyszerű feladat, most derül csak ki, hogy mennyire rövidlátó lépés volt a Határőrség beolvasztása a Rendőrségbe, de ez már késő bánat.
Az tény, hogy a bevándorlást szabályozni kell, az illegális bevándorlókkal szemben is fel kell lépni, de az is tény, hogy ez ma még nem akut probléma, úgyhogy hisztériát, és olyan látszatot kelteni, hogy a határon elfogott menekülők potenciális bevándorlók - hazugság.
Ez csak arra kell, hogy lehessen valaki ellen védekezni, hogy a társadalomnak ne jusson eszébe se ellene védekezni, hogy legyen kire az elhatalmasodó betegség gyűlöletét fröcsögni.


Kellene valami jó ötlet, de nincs.
Míg Simicska szánkózik, addig matracra sem kell vonulni a katonáknak, hátha meggondolja magát, esetleg az Alpokban agyonveri magát hólánccal, vagy beleszánkózik egy szakadékba.
De ha ez a probléma meg is oldódna, még mindig itt van Vologya, és lehet, ő is egy kövér dossziéval érkezik, mint Lázár az RTL-hez.
Ez az Angéla sem megbízható, még a szókincse is hiányos, nem tud mit kezdeni az illiberális kifejezéssel - hát mit lehet várni az ilyentől?
Szegény, szegény Mici, csak bele ne bolonduljon a gondokba!

:O)))

12 megjegyzés:

Frank írta...

Ez a régi aljas politikai szokás mindig be szokott válni, ha megnézzük a történelmet. Hetven valahány éve a zsidók és cigányok voltak kikiáltva, mint akik élősködnek a nemzet testén, most pedig a gazdasági bevándorlók a kiszemeltek erre a "szerepre".
De mi van akkor, ha Gyönygösi testvérék azt is kezdenék firtatni, hogy a felmenők között nem volt-e valamikor gazdasági bevándorló, úgy hetedíziglen? S néhány közéleti méltóságnál feltüntetnék, hogy ősei valószínűleg nem a Vereckei hágón jöttek be úgy ezeregyszáz éve hontfoglalni, hanem később sompolyogtak ide? Sz@r helyzet alakulhat ki, hacsak nem alkalmazzák itt is "a mi gazdasági bevándoroltjaink jók, mindenki másé büdös" elvet, amit eddig csak a komcsikra, meg besúgókra alkalmaztak fideszéknél.

nemóvatos írta...

Mert ha az a szabály: "illegálisokat" mindig csak eggyel lehet visszább toloncolni.
Akkor mi a garancia, hogy a sógorékon túl fogják meg őket, és majd az utolsó átengedő ország munkavállalóinak számát fogják gyarapítani az EU-n kívüli polgárok.
Persze Brüsszelben hamar dönthetnek úgy is, hogy a rossz schengeni határőrnek ajándékozzák a dolgos kezeket.
Úgyhogy arra a határrendészetre amelyik 200 koszovóit már Győrben észrevesz a vonaton, olyan nagyon büszke nem lehet a Sanyi bácsi.
Az uszító duma helyett a Mi..cinek volna hol rendet raknia
preventíve.

talalom írta...

Bocs, de a határőrség a nagyátkosban is a BM-hez tartozott, azt nem tudom, hogy '90-től mi volt a helyzet. Így esett meg, hogy sorozott határőr kiskatonákat is meglincseltek '56-ban, mert kék parolijuk volt, csak ezután lettek zöld parolisok.
Simicskát meg nem is értem. Ha akkora ész, hogy hihette egyetlen percig is micikéről, hogy "államférfi"?

PuPu írta...

Kedves talalom, a határőrök 56 előtt az ÁVH-hoz tartoztak, ők voltak a zöldávósok, akiket parolijuk dacára lincseltek meg.
A Köztársaság téren meglincselt sorozottakat pedig rendőr-egyenruhában, úgyhogy nem voltak a hősök válogatósak...
Utána a BM lett a gazda, egészen addig, míg magát a feladatot át nem vette a Rendőrség és a BM.Határőrséget fel nem oszlatták.

öcsike írta...

Kedves Pupu bácsi!
Tegnap este felugrott hozzánk apukám, letette a konyha asztalra a tartásdíjamat és pár percig mesélt a nagyinak.
Elmondta, hogy vett igen kedvező áron 190 millióért egy villát a Városmajorban. 200-ról sikerült lealkudnia 190-re, nem lehetett kihagyni, ezért a villát el is nevezte vis majornak. Mondta még, hogy a villa nincs teljesen kész, mert még kell a kertbe venni 4-5 argentin dögöt, - vagy dogot? nem tudom mi a külömbség a kettő között - mert a ház sötét szürke színéhez harmonizálniuk kell a kutyáknak.
Nagyi csak annyit tudott kinyögni, hogy - de miből? - mire apa rávágta, hogy családi összefogásból!
De hát neked már nincs is családod vetette közbe nagyi, - mire apa csak annyit mondott, de van, mert ő is
a fidesz nagy családjához tartozik.

Apu felállt a konyha asztaltól és elnézést kért siet. lenn az AUDI Q7-ben várja a Bagoly.
Kiváncsian megkérdeztem, hogy milyen bagoly, mire csak annyit mondott, hogy hát a Bagoly Bettina, s majd az este kiderül, hogy a szóvivőségen kívül mihez ért még, kacsintott és elrohant.

Hány ennyi történt tegnap Pupu bácsi. Kezit csókolja: öcsike

Unknown írta...

PuPukám, a Mici remélem nem az, amire gondolok!!!
Dehát akkor mi????

asta írta...

Bízzál PuPuban-DD Jól gondolod:)))

pleinair írta...

A mi jóságos Miciszterelnökünk megint megvéd minket. Ajtót, ablakot, légteret bezár, hogy még az ufók se telepedhessenek le földi paradicsomunk területén.
Előkerült a régi, rozsdás retesz, így aztán innen kizárólag kifelé nyílik kapu.
Csakhogy az a baj, hogy nem azok mennek ki rajta, akiknek ajánlatos lenne. A fiatalság jövőjét felélő hazai komcsi nyugdíjasok itt, kapun belűl élvezkednek, rendületlenül tobzódnak a havi 1,8 nyugdíjemelésből. Tőlük nehéz megszabadulni. De drága Miciszterelnökünk ezt a problémát is megoldotta. Bevetette határon belüli eszközét, a várólistákat, és általában az egészségügy szétverését.

A nyomorult bevándorlóktól pedig a hosszas tortúra idejéig elzáratta gyerekeiket, mindaddig, míg kiderítette, közülük kik azok, akik fizetni tudnak a letelepedésért. A többiek a visszatoloncolandók sorsára jutottak.
Az emberkereskedelmi, vagy letelepedés-megadási üzletág így vált, válik egyre gyümölcsözőbbé napjainkban.

Hiába, Mici ügyes üzletember.
A pöcegödörből kimert, lopott szarból is képes aranyat csinálni magának és bűzlő bandájának.

Kapat írta...

Kedves "pleinair" kösz, megnevettettél! Pedig a nyugdíjas valóságot sajnos, saját bőrömön is érzem! De ha nincs humor az életünkben (még ha az fekete is) akkor az egész nem ér semmit! :-)

grund írta...

Pleinair!
Úgy elképzeltem, hogy mit művelt volna a Disznóóltakarító és gumicsizmás bandája, ha az állampolgárság áruba bocsátását Gyurcsány, vagy Bajnai találta volna ki...

pleinair írta...

Kedves Kapat, csak így lehet kibírni, ezért olvassuk minden nap Pupu blogját.
:)

pleinair írta...

Grund, már a kezükön rohadna a műanyag bilincs.
De orbánék se ússzák meg. Remélem kitör a bandaháború, és egymást fogják kiirtani. :-)