2015. április 22., szerda

LETÖRÖLNI A VIGYORT

Igen, a képükről.
Orbán sunyi vigyorát, mikor letagadja kapcsolatát Habonnyal, Lázár képéről, Rogán sunyi menyét-pofájáról, mindegyikéről, egytől-egyig.
Remélem, még megérem.

Májusban kezdi tárgyalni a 2016-os költségvetést a kormány.
Kezdhette volna tárgyalni januárban is, éppen ennyi erővel, de nem, mert most kell a népet nyugtatgatni, lecsitítani, nem októberben.
Valahogy ki kell húzni nagyobb balhé nélkül a nyár elejéig, nehogy elszabaduljon az elégedetlenség.
Ehhez pedig ígérgetni kell vadul, mert az ígéreteket szereti a magyar.
Hát akkor tegyünk hangzatos ígéreteket, vakulj paraszt!

Varga Miska mindjárt neki is látott a feladat végrehajtásának és boldogan ecsetelte, hogy a 2016-os büdzsé az adócsökkentések költségvetése lesz.
A magyar gazdaság teljesítménye az elmúlt években látványosan javult, így érdemes elgondolkozni a megtermelt javak elosztásán.
Az államadósság mértéke még mindig magas, de csökkenő pályán van.
Varga szerint ezek azok a kiindulópontok, amelyek lehetővé teszik a nyugodt tervező munkát, így a megszokottnál jóval korábbi költségvetési vitát.

Lassan-lassan megszokjuk, hogy hülyének néz bennünket, mindenki beletörődően bólogat, hiszen ez valami olyasmi, mint az autogén tréning – ha valamit elég sokszor ismétlünk, akkor az igaz lesz.
Vagy kisnyúl.

A magyar gazdaság teljesítménye az elmúlt évekbe látványosan stagnált, egyedül 2014-ben javult valamelyest.
A korrnány meg úgy viselkedik, mint az a focista, aki végre egyszer eltalálta a labdát, és most labdazsonglőrként akarja eladni magát.
A tetejébe azt is pontosan tudják, hogy a 2014-es növekedés mértékét – mely alig haladja meg a 2006-os szintet – idén képtelenek leszünk tartani, pedig a tervezett számokban még nem szerepel annak hatása, hogy az Unió befagyasztotta a fejlesztési forrásokat, márpedig GDP csak gazdasági tevékenységből keletkezhet, az meg pénzből. keletkezhet…

Ami az államadósság mértékét illeti, a napi.hu „megfigyelt” nickű kommentelője igen jól összefoglalta a helyzetet.
Ezt írta: A 2010-es kormányváltáskori adósság 19 833 milliárd forint volt, a 2015 április 3.-i adósság 24 846 milliárd forint, plusz a MANYUP hatás egyszeri 3 000 milliárd és az államiba irányított járulék havi átlagban 33,33 milliárd forint,  azaz 1 700 milliárd forint, ősszesen 29 546 milliárd forint - 148 %-a a 2010 évinek.

Vagy Varga hülye vagy a népet tartja hülyének.
Én az utóbbira tippelek.

De mondott még további szépeket is a savanyúképű pénzügyér, aki már régen eladta a szakmai presztízsét.
Azt mondta, hogy az adócsökkentések éve két tételből fog állni, ebből az egyik a személyi jövedelemadó egy százalékos csökkentése lesz, ami megrázóan nagyvolumenű döntés, az ember szeme könnyes lesz tőle – leginkább a röhögéstől.
Mint tudjuk, személyi jövedelemadója annak van, akinek jövedelme is van.
Az ország több mint egyharmadának nincs, vagy csak elhanyagolható a jövedelme van, az erről szóló adóbevallást nem, hogy egy söralátéten, de egy bolha tökén is le lehet vezetni, a gazdagoknak meg egyszerűen nem tétel, több megy a szemétbe egy vasárnapi ebéd után.
Az Orbán-család meg úgyis Szlovákiában adózik a pályázatokon elnyert milliárdjai után, őket ez az egész cirkusz hidegen hagyja.

Az igazán fontos adónem államnak és polgárának egyaránt a fogyasztást terhelő ÁFA, melyet fizet mindenki a koldustól a nőgyógyászig, és amely arról nevezetes, hogy nálunk a legmagasabb az Unióban.
De most, végre véget vetünk ennek, hiszen a sertéshús ÁFÁ-ja huszonhétről öt százalékra csökkenhet.
Nem, nem a csirke és nem is a liba, de mégcsak nem is a marhahús ÁFÁ-ja, a disznóé.
Kell az új disznóhizlaldának a piac, piac meg akkor lesz, ha megvásárolható ára van a terméknek.
Ne keressünk semmi turpisságot, az a termék Orbán terméke, még akkor is, ha a disznóra rá van írva, hogy Mészáros Lőrinc, - aki nem hiszi, hogy az övé, az nézzen csak a disznóra – hasonlít is rá.

Juliska néni leginkább sertéskarajt szokott vásárolni, a közmunkások meg dagadót, ezen él a szegényember, mint tudjuk, fussa rá a családi pótlékból.
Melyet egyébként továbbra sem szándékoznak emelni, hiszen azt a legszegényebbek gyerekei kapnák, míg a gyermekek utáni adójóváírást természetesen emelik, hiszen lassan Rasi is szülni fog és a sajátláb után nem mindegy, hogy mennyit írhat jóvá, főleg, ha tartja a családi tradíciókat és négy –öt utóddal örvendezteti meg a magyar választót…

Ez az egész cirkusz felháborító, és azt tükrözi vissza, hogy a kis szociopata és seggnyalói egyáltalán nem érzékelik az ország helyzetét, a szegénységet, rengeteg ember kilátástalan nyomorát.
Löknek majd valamit a kormányzati tisztviselőknek, mint hajdan a nagyságos asszony a cselédnek – de aztán becsüld ám meg magad, Marcsa! – de a szegényekkel kapcsolatban egy tollvonásuk sincs.
Ez a gazdagok és vazallusaik költségvetése lesz, a hazugságok és szemfényvesztés költségvetése.

A bölcs előrelátáson meg csak derülni lehet.
Normális országokban a költségvetés alulról építkezik, számba véve az igényeket és a lehetőségeket.
Ez pedig itt diktátum a javából, a diktátorocska (ócska?) hagymázas álmai papírra vetve - lehet ő még talán el is hiszi, hogy az a világ rendje, hogy az ország legokosabb polihisztora kitalálja a jövőt, hálás népe meg megvalósítja.

A legizgalmasabb kérdés az, hogy engedi-e az Unió, hogy már megint kimagyarázza magát a pöcegödörből.
A vizsgálatok ugyanis azt mutatták ki, hogy Orbán kormányzása alatt az Uniós pályázatok egyharmada korrupciógyanús volt.
Ha megint pénzt adnak a kezébe, megint ellopja, ezt meg bátran lehet prognosztizálni.
Ebben az emberben semmi mértéktartás, semmi szemérem és legfőképpen semmi felelősség nincs az ország népéért.

Hogy bukni fog, az nem kérdés, hogy mikor, az viszont nem mindegy.
Ebben kellene neki a segítség, de nagyon.
Nem biztos, hogy a politikusoktól kell várni a megoldást...

:O)))

10 megjegyzés:

hello írta...

PuPukám, először is remélem, tényleg jobban vagy, meggyógyultál, amit szívből kívánok!

Ahhoz, amit költségvetés címen bele akarnak nyomni az agyunkba:
látható, hogy a számok, amelyek egyébként tudvalevően makacs dolgok, SEM zavarják őket a folyamatos népvakításban.

Tudom, sokan sokféleképpen hányják a szemünkre, ha a nép még mindig túl nagy részénél a tények kontra duma kiáltó ellentmondásai felfogásának hiányos képességét hibáztatjuk. Pedig ez van. EZÉRT merészelik mindazt elővezetni, amiket itt is sorolsz.

Nem tudom, mire gondoltál a posztod utolsó mondatában.
Csak azt tudom, hogy a napokban hallottam egy tájékoztatót, ahol egy újságíró szerint ez a helyzet csak véres úton változtatható meg.
Engem viszont - ahogy már itt is jó párszor leírtam - elborzaszt egy ilyen forgatókönyv.
Ezt a verziót jó lenne elkerülni.

Névtelen írta...

Örülök, hogy meggyógyultál, és ezt a helyzetfelmérésed is igazolja, amit itt elővezettél.A megoldás a "Munkásököl, vas ököl, oda csap, ahova köll" lenne.De az ősbűnök keletkezésekor, amikor az MSZMP-ből kihagyták a második M betűt, gyakorlatilag megágyaztak a kapitalizmusnak és a jelenlegi helyzetnek.A munkások nem csak a megnevezésből maradtak ki, akkor kezdődött a párt filozófiai magasságokba való emelkedése,és a melósokkal az volt a baj, mindig kérdeztek, és tiszta világos beszédet akartak, nem fogadták el a dodonai válaszokat.És a munkásoknak a pártból való háttérbe szorítása ab ovo a szavaik hiteltelenítését hozta.Magyarán a józan ész és a közösségi szellem kiment a divatból.Ezután már a munkatörvénykönyv és a foglalkoztatás kérdései is a kapitalizmus prizmáján keresztül lettek vizsgálva, emelt szinten való politizálás a tömegek gondjaitól való elhatárolódást fokozta.Sorra sor,a kétkezi munka, az alkotó erő csak mint szükséges dolog jelent meg a napi politikában.Hogy a termelő erőnek saját magát is újra kell termelnie, hogy értékteremtő munkát tudjon végezni,hogy egészségesen kell táplálkoznia, regenerálódnia , fejlődnie kell, arról a kutya nem ugatott.Hibásak vagyunk mindannyian, hogy lépésről lépésre hátráltunk ki a saját érdekeink megvédése helyett.Így május elseje, a munka ünnepe előtt el lehetne gondolkozni,hol rontottuk el, miért nem adtuk meg a gyors adekvát választ a félhülye filozófiai ködök terjesztőinek,és miért hagytuk a munkásosztályt szétrimbálni.Talán pillanatnyi előny, egy kis bérfejlesztés,egy kis úri allűr miatt mondtunk-e le a munkásosztály felzárkóztatása, érdekeik védelme helyett.A munkáslakás építési akciók voltak az utolsó nagy erőfeszítések a nagy tömegek jobb életszínvonalra emelésére. Utána már a szakszervezetek is bedobták a törülközőt, még az üdültetés is erodálódott.A lényeg a lényeg.Ezt közösen rontottuk el.Közösen kell belőle kimászni.Most már csak el kellene dönteni,akarjuk-e.Addig,
amíg ránk nem dől az egész, mint a
guanó.Aki vigyorog, az tudja, hogy ha még sokat várunk,mi vár ránk.A lassan megmondók helyett nagyon gyorsan gondolkodóknak és még gyorsabban cselekvőknek kellene
felismerni a cselekvés módját és mértékét.Mit ér a tengernyi tudás és ész,ha nem élünk vele.Semmit.
Vissza kell térni az alapokhoz.A filozófiai gondolkodás alap tétele:tézis, antitézis, szintézis.
Mi csak az alaptézis felállításáig jutunk, az allenlező vélemények az antitézisek, a megoldás lenne a szintézis.Vagyis, a közös nevezőre hozás.Ebből a legfontosabb hiányik , az AKARAT.
És ameddig nincs a változtatásra
elég erő,akarat, addig a Csókák élik világukat, és még a szemed is kivájják, mint a vetési varjak az elhullott madarakét.Elég volt már a károgásukból.És holló törvényből.Miszerint holló hollónak nem vájja ki a szemét.Ezért a régi jelszavakat kellene feléleszteni, éljen május elseje,a munka és a munkások ünnepe, meg hogy egy a jelszó, a BÉKE!

Névtelen írta...

Szó fennakad, hang megszakad, lehellet megszegik...
Névtelen társamnál rövidebben, tényszerűbben nem lehetett volna összefoglalni Pupu mai dolgozatát...:O)
Üdv: Balu

lorinczy írta...

Kedves Névtelen! Jól látod a kialakult helyzetet, örülök neki, hogy sokan vagyunk így. Most éppen a Békével van a gond... PuPu jobbulást, kúráld ki Magad rendesen, a homloküreggyulladás nem gyerekjáték, visszatérő betegség, mint mici.Üdv

Névtelen írta...

Köszönöm a megjegyzéseket, és PuPu fő kérdésére a válaszom, a szintézis, addig lesz ez a helyzet, amíg a dolgozó munkás emberek egészséges békevágya és önérzete át nem töri a tűrés határát, mert az ember élni akar, jót akar, dolgozni akar, enni akar, a gyermekének boldog jövőt akar.Le lehet fojtani ezeket az akarati tényezőket holmi maszlagokkal, 1%-os áfa csökkentésekkel.De az igazságot nem lehet a végtelenségig a véka alá dugdosni, a mindent elsöprő békevágy fog győzni.Remélem, megélem. Emami
/A gépelési hibákért elnézést kérek, mert még nem műtötték meg a szemem, és alig látok.Csók Mindenkinek!Legyetek jók, ha tudtok!/

Naphosszat Henyélő Nagyember írta...

Nagyon jókat írtok, DE HOL VAN A DÜHÖS TÖMEG??? Sehol, lapít otthon a 99 forintos sörrel a kezében és nézi az m1 híradót-barátok köztöt - édenhotelt- atv fórumot-akálmánolgit- stb.
Ennyi.Majd ha SZÓ szerint éhen döglik akkor emeli meg a seggét..Vagy akkor is mástól várja a megoldást???
Addig meg tobzódik a gogetö és segg nyalonc bandája.

morzsi írta...

Én semmin sem csodálkozom!
Az ország három legmagasabb "közjogi méltósága" (hm...) életében nem dolgozott a versenyszférában.
Ők döntenek áfa-ról, munkahely teremtésről! (ilyenkor senki nem meri elröhögni magát?) iskoláztatásról, egészségügyi ellátásról, - na és a "gazdaságunk motorjáról" a futball stadionok építéséről.

Itt úgy tünik mindenki szerep tévesztésben van. Az ország első bankára, ahelyett, hogy nyugton lenne a 4 betüjén (ugye a s@gget két gé-vel kell írni) elvállalja a Labdarúgó Szövetség elnöki tisztét, mintha az OTP vezetése nem adna neki elég elfoglaltságot.
Egy fiatal suhanc, a fidesz kopmmunikációs igazgatója, nem mellékesen kerületi polgármester, elvállalja a Kézilabda Szövetség vezetését.
Biztosan bennünk van a hiba. Talán nem merünk elég nagyokat álmodni.
Talán ha a PuPu-ban lenne egy kis mersz, talán megcsinálhatná a Diótörő balett koreográfiáját! Akkor, de csak akkor nekem is lenne bátorságom. Hogy vezényeljem a bécsi filharmónikusokat - :O)

Kapat írta...

Én pedig megnézném mindkettőt, kedves morzsi.:-)
Annyira elmondtatok mindent, hogy (szokásomtól eltérően)nekem is csak annyi jut eszembe, hogy sajnos itt minden sz..!

Névtelen írta...

Teveember!

Kőne beszélnünk!
Olvassad!
.
RADIKÁLIS DEMOKRATÁK

a demokrata nem fél
a RADIKÁLIS DEMOKRATA nem fél akár radikális eszközökkel fellépni a demokrácia érdekében, védelmében.
a RADIKÁLIS DEMOKRATÁK egy olyan szervezet, melynek a hatalom megszerzése, de nem hosszú távú megtartása a célja.
amennyiben később igény mutatkozik, abban az esetben párttá is alakulhat, de nem ez a legfőbb célja.
integrálni, tömöríteni kívánja azokat a természetes személyeket, s szervezeteket – pártokat, civil szervezeteket, mozgalmakat, s mindenkit – akik érdekeltek a demokrácia, a jogállam teljes egészének helyreállításában, újbóli megteremtésében.
tagja lehet mindenki, korra, nemre, rasszra, vallási identitásra tekintet nélkül.
PROGRAMJA
jelen helyzetben, magyarországon nem lehet más célja egy demokratának, mint az orbáni diktatúra felszámolása, s annak létrehozói, támogatói, pénzelői, működtetői
TELJES KÖRŰ, ÉS VÉGLEGES ELSZÁMOLTATÁSA, FELELŐSSÉGRE VONÁSA
a RADIKÁLIS DEMOKRATÁK a magyar politikában – jelenlegi meghatározásuk alapján – addig vesznek részt, míg segítségükkel az orbáni diktatúra felszámolása, s a demokrácia, jogállam helyreállítása, újbóli létrehozása meg nem történik. amennyiben békés úton – úgy tűnik nem ez lesz a megoldás, sajnos – céljaik elérhetőek, abban az esetben a következőt kell tenni:
chartát kell elfogadni csatlakozóra nézve, mely a következőket tartalmazza:
minden csatlakozó szervezet, párt, természetes személy egyenlő.
amint a választásokon sikeresen megbuktatjuk az orbáni diktatúrát, a RADIKÁLIS DEMOKRATÁK alakítanak kormányt, mely szigorúan szakértői kormány kell legyen, s ez a kormány felelős, és kötelezett, hogy a kitűzött célokat megvalósítsa.
ha és amennyiben ezek eléréséhez több mint egy választási ciklus, avagy kevesebb, mint egy választási ciklus szükséges akkor addig áll fent a szövetség.
a chartának, illetve nyilatkozatnak tartalmaznia kell, hogy a RADIKÁLIS DEMOKRATÁK által létrehozott szövetség a csatlakozott szervezetekkel addig áll fent, míg a fenti célok meg nem valósulnak.
ha választásokon akarjuk megdönteni az orbáni diktatúrát, úgy minden szervezet, párt és természetes személy, aki az együttműködésben részt vesz, jelöl, illetve jelöltje, tagja indul a RADIKÁLIS DEMOKRATÁK keretén belül aláírásával elfogadja, s egyben nyilatkozik arról, hogy addig az együttműködés résztvevője, míg a győzelem következtében a kitűzött cél, azaz a demokrácia, jogállam helyreállítása, újbóli létrehozása, illetve az orbáni diktatúra felszámolása, s annak létrehozói, támogatói, pénzelői, működtetői teljes körű, és végleges elszámoltatása, felelősségre vonása meg nem történik.

amint a kitűzött célok megvalósulnak, a szövetség kormány rendkívüli választásokat ír ki, melynek lebonyolításáért felelős, s annak végéig, az új kormány létrejöttéig ügyvezető kormányként tevékenykedik tovább. a rendkívüli választásokon, minden csatlakozott szervezet önállóan, avagy az általa meghatározott szövetségben vesz részt.
a jelenlegi orbáni diktatúra egyetlen képviselője, támogatója, tagja, szervezeteinek tagja, segítője, támogatója nem vehet részt. a közéletből, az állami, állami vállalati szerepvállalásból örökre, végérvényesen ki kell őket zárni.
akiket kell, lehet, s lehetőség van rá elzárásos büntetésre kell ítélni, akik elmenekültek az országból – sok lesz ilyen – azokat fel kell kutatni, hazahozni, s bíróság elé kell állítani. amennyiben colszerű, akkor az általuk hozott, akár visszamenőlegesen alkalmazott törvényeket kell alkalmazni rájuk nézve. a teljes körű vagyonelkobzás - az elmentett vagyonok is, melyek strómanok, leszármazottak, rokonok kezén vannak – meg kell történjen.
.
radikalisdemokratak@freemail.hu
.
abramovics

Névtelen írta...

Teveember!
ezt is olvassad!
.
más...
.
segítsed már ezeket a szerencsétlen, tehetségtelen tüntetéseket szervező barmokat, hiszen magad is jársz tüntetni rendszeresen, s így van hozzájuk kapcsolatod! írtam ennek a fickónak a 168 óra oldalán, de elvan ott magában, mint helyi tótumfaktum, hirdeti nemesi voltát, meg hogy ő mekkora demokrata, s ellene van a csuti autoriter hatalomgyakorlásának, ám majd elolvad, ha némelyik kommentelőtárs hízelegve nyalja a seggét, mekkora egy véleményformáló ő ott a 168 órán.
szóval ezt oszd meg légy oly bátyám az illetékes szerencsétlenekkel:
.
hajcihő!

te kapcsolatban vagy a különböző szervezőkkel a tüntetések tekintetében.
írtam már, de úgy látszik süketek, vakok - meg szerintem szerencsétlen idióták - mert a barom magyarjának
.
KÉPILEG KELL MEGJELENÍTENI AZ ÖSSZEG NAGYSÁGÁT!!!
.
EGY PALETTA/RAKLAP HÚSZEZER FORINTOS KÖTEGELVE,
.
T Í Z M I L L I Á R D FORINT!!

EGY KAMIONBA 20-22 PALETTA FÉR, AZAZ
.
K E T T Ő S Z Á Z - K E T T Ő S Z Á Z H Ú S Z M I L L I Á R D FORINT!
.
el kell készíteni papírmaséból a palettát - könnyen szállítható! - a tüntetés helyszínén egymásra pakolva bemutatni mennyi pénzről is van szó, majd riadóláncot alkotva a közelben várakozó kamionba/kamionokba be kell rakodni!

ez képileg a nemzetközi sajtót is bőven megmozgató performansz, mellyel nem kehet mit kezdeni!!!

MEG KELL CSINÁLNI!!!
.
várom reakciódat a megadott elérhetőségen!
.
abramovics