2015. április 5., vasárnap

PIFF-PUFF RUGÓLÁB SERIFF

Ezek nem csak országos szinten hülyék, hanem helyi szinten is.
Emellett egyre agresszívabbak, egyre pofátlanabbak, köszönhetően választóik birkatürelmének.
Miskolc minden választókörzetében seriffek fogják szolgálni a városvezetést.
A duma ugyan az, hogy "a rendszer bevezetéséről januárban kezdődött az egyeztetés a lakossággal, mert úgy látják, a helyiek szerint szükség van egy olyan „közösségi rendészetre”, amely a nap 24 órájában elérhető."
Az önkormányzat szóvivője szerint azt tapasztalják, hogy az emberek nem szeretik hívni a rendőrséget a tanúskodás és a bürokrácia miatt, de egy olyan közösségi rendészethez, amely ismeri az ügyes-bajos dolgaikat, szívesebben fordulnának.

Kezdem azt hinni, hogy ebben az országban ki hogyan él, azt nagyban befolyásolja, hogy választott képviselői milyen gyermekkori olvasmányokon nőttek fel, mivel volt módjuk játszani, mert ha valaki szerencsésebb, annak politikusa megelégszik azzal, ha a gyermekkorában oly fájón hiányolt villanyvasút helyett kisvasutat épít, ha nem annyira szerencsés, akkor választott képviselője Csapajeven szocializálódott, barátja meg a Hód kémregény-sorozaton, ami mély nyomokat hagyott benne.
Ilyenkor nem kell azon csodálkozni, ha önmegvalósítása során minimálisan is Rommelnek, Canaris admirálisnak vagy magának az Istennek képzeli magát.

Miskolc kikapta rendesen.
A Székelykő ormainak tövében sajnos, csak amerikai kémregényekkel mételyezték a serdületlen ifjúságot, melyekben a világszép Maryt rendre elrabolják a dakoták, de a helyi jóképű seriff felköti alsóneműjét és coltját, majd lassú mozdulatokkal lovára száll.
Miután szitává lőtte a döglött – szintén dakota - lovukon menekülő rézbőrű vadakat, megmentette a világszép Maryt, aki ránézett tengerkék szemével és a karjaiba omlott.
Háromszor.
A seriff utána hazavitte, hogy a helyén legyen a következő leányrablás időpontjára, de nehezen felejtette a lányt – még sokáig igennagyon csípett, ha pisilnie kellett…

Így aztán most Miskolcnak seriffje lesz, nem is egy – csak halomra ne lőjék egymást.
Hogy ehhez a Rendőrség nem szól semmit, az nem csoda – úgysem a jogszabályok döntenek, hanem a politika, amelyik ezzel a szép tervvel tovább alázza a már amúgy is porig alázott fakabátokat, akik mára már nem csak a közösség védelmére, de az önvédelemre sem képesek.
A Horthy rendszerben a rendvédelmet a ma agyonidealizált Csendőrség és a Rendőrség látta el, előbbi katonai elvek alapján országos hatáskörrel, utóbbi önkormányzati alárendeltségben, helyi szinten, a nagyvárosokban.

Ezer és ezer kísérlet volt az elmúlt negyed században arra, hogy visszacsempésszék a kakastollasokat a rendvédelembe, ezúttal egy fordított alapállással kísérleteznek, miszerint önkormányzati szinten hozzanak létre valamilyen olyan testületet, mely nem tökölődik a jogszabályokkal, hanem ha a cigány nem vág eléggé alázatos pofát, akkor úgy vágja pofán, hogy a takony menetet vágjon a nyakán.
Ide lehetne integrálni a Magyar Csorda és a Betyársereg színe-javát, írni-olvasni ugyan még nem tudnak, de bokát csattogtatni meg menetelni már igen, úgyhogy az Isten is seriffnek teremtette őket – meg seriff-helyettesnek, csak, hogy ragaszkodjunk az ismert felálláshoz.
Kolompár Józsi ellopja a folyosóra kitett hűtőszekrényből a szalonnát, akkor a seriff összehívja a választókerület polgárait, lóra pattannak és elkezdődik a hajsza, melynek végén Kolompár Józsi szembefordul velük és a kezében tartott csavarhúzóval támadásba lendül, mire is a seriff önvédelemből lelövi - egy dakotával kevesebb, vagy hogy is…

Hogy mit tesz majd a huszonnégy órán át éber seriff a tanúskodás és a bürokráciamentes ügyintézés közben, az lényegtelen, lényeg az, hogy legyen valaki, aki megfelelő képzettség, jogszabályi háttér nélkül hatalmaskodhat, ha éppen olyan a természete.
Én azért maradnék a hatalom állami monopóliuma mellett, a megoldást is a Rendőrség házatáján keresném – itt van például a körzeti megbízotti rendszer, az állandó rendőri jelenlét, a folyamatos járőrözés, a Rendőrséggel együttműködő Polgárőrség.
Persze ehhez pénz kell, de ezerszer jobban megérné, mint az ilyen álmegoldások, melyek egy bajból kettőt csinálnak, emellett, még, ha véletlenül hat ága lesz a seriffcsillagnak, akkor embert se fognak találni a posztra jobboldali körökben, akik inkább a helyi zsidókból szeretnének egytől-egyig seriffet, a cigányokból meg fasírtot csinálni.    

Hogy adjunk egy kis aktualitást is a dolognak, itt egy oktatófilm a seriff működéséről.




Én pedig ezúton kérek két szabadnapot, kedden jövök, csak nehogy valami kóbor seriff letartóztasson a fenyegetőzésemért!

Mindenkinek kellemes húsvétot/peszachot kívánok!

:O)))

13 megjegyzés:

Kapat írta...

Két nap? Nem túlzás egy kicsit? :-)
Kellemes időtöltést, sok húsvéti finomságot, jó pihenést, szép napsugaras hétvégét kívánok!
Türelmesen (?) várjuk az újabb sziporkákat! :-)

magyarmagyar írta...

Na jó, most az egyszer engedélyezem a két nap szabit. De asztán viselkeggyé ám! Ha rosszat hallok rólad lesz nemulass! Nem szeretnék olyasmit hallani hogy a padláson rejtegetett Krasznaja Moszkva vegyifegyverrel riogattad az ártatlan fehérnépet!

Névtelen írta...


...ha egy választókerületnek egy seriffje lesz, akkor az hogyan lesz elérhető éjjel-nappal, 24 órában.
Miért is nem felelnek meg a rendőrök?
Mennyibe is fog ez kerülni a városnak?

Szintén miskolci hír, hogy Kriza Ákos, Miskolc román-fideszes polgármestere elutasította a Gyermekétkeztetési Alapítvány heti egyszeri meleg ételt biztosító felajánlását.

Miskolcon koldus sincs, nemhogy rászoruló gyerekek. A város összes kukaturkáló koldusát a lezárt kukákkal és rendeletekkel zárták ki a napi betevőtől. ("... a koldulás szabálysértési cselekménynek minősül, s ennek megfelelően büntethető. A pénzbírság legalacsonyabb összege 5 ezer forint, legmagasabb összege 150 ezer forint.")

Ez az embertelen román elfelejtette, honnan jött? Nem, hiszen a városi adminisztráció, az önkormányzati fideszes cégek tele vannak a hazatelepült pereputtyal.

Ki alapozta meg a román hegemóniát Miskolcon? Hát a romániából áttelepült Barabás család akik nem éppen tisztességes módon igyekeztek megélni új hazájukban.

"...Vámosok leptek el egy miskolci családi házat a Kisfaludy utcán 2002. november 8-án. Házkutatást tartottak, és nagy mennyiségű cukrot találtak..."

És mi lett ennek az ügynek az eredménye? Ma ők a (Hell) energiaital-piac királyai.

nemóvatos írta...

Azért születnek a posztban tárgyalt, kétes értékű megoldások, mert a rendőrségi vezetők (kevés kivételtől eltekintve)nem értik a körzeti megbízotti rendszer lényegét, valódi értelmét, a benne rejlő közbiztonság potenciált.
És persze az is igaz, hogy elég sok szolgálati járadékos van a biztonság ipar közelében szabad rendvédelmi és fegyveres tapasztalattal (köztük kapcsolatokkal rendelkező volt vezetőkkel is), ami kínálati nyomást jelent az önkormányzatokra.
Pláne a gyenge --sokszor pénzbehajtó-- rendőrségi teljesítmény mellett.
A biztonsági cégek ruházatát, felszerelését szállító cégek kapcsolati hálói, az ezen keresztül mozgatható "erőforrások" szintén a külön megoldásokat indukálják.

A pénzbehajtás húsvéti veszélye miatt is józan kimaradást kívánok PuPunak, hisz' pihenni is hatékonyabb úgy.

PuPu írta...

Legyünk tárgyilagosak, - Romániában született, magyar nemzetiségű magyar állampolgárok.
Vannak jóbarátaim közöttük, van a családban is ilyen - emberileg meg egyik ilyen-másik olyan, mint a bennszülöttek is, ugye...
Miskolc meg megérdemli a sorsát, a sok hülye proli képtelen volt megbecsülni a jódolgát, most legutóbb is a kis genyó seggét nyalták, hát akkor most bekap6ják a turul farkát.
Ami meg a közbiztonságot illeti, volt ott egy rendőrkapitány, aki - úgy tűnik - tudta, mit csinál, de a pesti belvárosban jobban tudták.
Nagy bűne volt, mintha a Harlemben elkövetett bűncselekményekről azt mondaná New York rendőrfőnöke, hogy szinte kizárólag feketék követik el...
Így aztán most a miskolciaknak rendőr helyett matyókalapos seriff lesz a reményük, aki rovásírással egy boton veszi fel a jegyzőkönyveket...
Majd később a hetedik kerületben is seriff lesz, Big Bill a Rottenbiller utcában...
:O)

hello írta...

Én is mindnyájatoknak kellemes időtöltést kívánok az ünnep még hátralevő részére.

PuPunak jó pihenést, kikapcsolódást!

Ha holnapra valaki nem készített volna elég piros tojást a locsolóknak, íme néhány darab tartalékként:

hímes tojások

Névtelen írta...

PuPu ok. Legyünk tárgyilagosak.

Valótlan amit írtál nevezetesen, hogy

"...a sok hülye proli képtelen volt megbecsülni a jódolgát."

Tárgyilagosan mikor volt ebben a városban jódolga a sok hülye prolinak?

Legyél tárgyilagos, amikor Török Zsolt aradi magyar hegymászó a román zászlót tervezi kitűzni a Mount Everesten. (ha felér a csúcsra)

Legyünk tárgyilagosak. Vajon milyen hosszú lenne az a sor -csak a Blahán kétezer ember- ahol emberek egy tál ételért állnának sorban az ország településein? Hány gyerek állna ott?

Legyél tárgyilagos, ha már mindenképpen Miskolcról akartál majdhogynem jópofizni megértem, hogy nem fért bele a másik rettentő hír.

Legyél tárgyilagos. Hiába van Neked a jóbarátaid között, sőt a családodban is Romániában született, magyar nemzetiségű magyar állampolgár amikor amikor egy Romániában született, magyar nemzetiségű magyar állampolgár aki most éppen egy aljas indokból közemberré avanzsált megtiltja a Gyermekétkeztetési Alapítvány heti egyszeri meleg étel felajánlását.

Talán a Te Romániában született, magyar nemzetiségű magyar állampolgár jóbarátaidnak sőt a családodban fellelhető hasonszőrüeknek is szégyenkezve lesütött szemmel kellene megkövetni a nem Romániában született magyar nemzetiségű magyar állampolgárokat.

Persze lehet, hogy csak piszkálom a körmöm....

PuPu írta...

Kedves jó, magának nevet adni - egy köröcskébe egy pontot pöttyinteni - képtelen Névtelen!
Engem nem érdekelnek különösebben a te érzelmi motívumaid, lehet, nem értesz velem egyet.
De nekem a magyar akkor is magyar, ha a mai Romániában, Szerbiában, Ukrajnában született, és ha Magyarországra költözik, akkor semmivel sem rosszabb magyar nálad - igaz, jobb sem.
Emellett egyetlen politikusnak sem kell a jelenlegi határokon kívül születnie ahhoz, hogy idióta legyen, a hülyeség független a születési helytől.
A sok hülye prolinak meg akkor volt jódolga Miskolcon, amikor működött a vasmű, volt munkája, emberszámba vették, de neki a kolbászból font kerítés kellett, mert azt képzelte, hogy majd hazaviheti és felzabálhatja - hát tévedett.
Török Zsolt a hazája zászlaját viszi a Csomolungmára, merthogy ő valószínűleg lojális, magyar nemzetiségű állampolgára Romániának,
ami teljesen természetes dolog, mi is elvárjuk a magyarországi sváboktól, hogy legyenek jó állampolgárai a közös hazának.
Ha a polgármester Miskolcon embertelen, hát büntesd meg, ha már megválasztottad, legközelebb válasszál jobban, és győzzél meg másokat is az igazadról.
És itt senkinek nem kell megkövetnie senkit, értelmes embernek kell lenni, és előítéletmentesen, értelmesen élni.
Neked is.
:O)))

PuPu írta...

Kedves jó, magának nevet adni - egy köröcskébe egy pontot pöttyinteni - képtelen Névtelen!
Engem nem érdekelnek különösebben a te érzelmi motívumaid, lehet, nem értesz velem egyet.
De nekem a magyar akkor is magyar, ha a mai Romániában, Szerbiában, Ukrajnában született, és ha Magyarországra költözik, akkor semmivel sem rosszabb magyar nálad - igaz, jobb sem.
Emellett egyetlen politikusnak sem kell a jelenlegi határokon kívül születnie ahhoz, hogy idióta legyen, a hülyeség független a születési helytől.
A sok hülye prolinak meg akkor volt jódolga Miskolcon, amikor működött a vasmű, volt munkája, emberszámba vették, de neki a kolbászból font kerítés kellett, mert azt képzelte, hogy majd hazaviheti és felzabálhatja - hát tévedett.
Török Zsolt a hazája zászlaját viszi a Csomolungmára, merthogy ő valószínűleg lojális, magyar nemzetiségű állampolgára Romániának,
ami teljesen természetes dolog, mi is elvárjuk a magyarországi sváboktól, hogy legyenek jó állampolgárai a közös hazának.
Ha a polgármester Miskolcon embertelen, hát büntesd meg, ha már megválasztottad, legközelebb válasszál jobban, és győzzél meg másokat is az igazadról.
És itt senkinek nem kell megkövetnie senkit, értelmes embernek kell lenni, és előítéletmentesen, értelmesen élni.
Neked is.
:O)))

Guest írta...

A sok hülye prolinak meg akkor volt jódolga Miskolcon, amikor működött a vasmű, volt munkája, emberszámba vették, de neki a kolbászból font kerítés kellett, mert azt képzelte, hogy majd hazaviheti és felzabálhatja - hát tévedett. (Ilyen képzavart honnan kanyarítottál!)

Nagy tévedés!

A sok hülye proli soha nem áhítozott a kolbászból font kerítésre, mert bár tényleg hülyék de ne hidd, hogy a magukat nem prolinak és nem hülyének gondoló embereknél hülyébbek lennének. Munkát reméltek csupán és olyan fizetést amiből jobban meg tudnak majd élni mint előtte. Azt remélték, hogy a bérük évről
évre közelít majd a nyugatabbra dolgozó prolik béréhez.

Nagy pofára esés lett a vége! Elloptak tőlük mindent.

A miénk a gyár mesét a gengszterváltás munkásai már rég nem vették be. Igaz ilyen mértékű gyors drasztikus változásra nem számítottak.

A privatizációnak nevezett szabad rablás oly gyorsan történt, hogy mire a prolik ráeszméltek mi is történik már nem volt gyár a fejük fölött.

Egy ilyen fából vaskarika tanácsot én is tudok adni Neked PuPu.

Ha a fidesz vagy orbán orcája nem tetszik Neked, hát büntesd meg, ha már megválasztottad, (ezt tételezed fel a hülye prolikról és rólam is) legközelebb válasszál jobban, és győzzél meg másokat is az igazadról.

Te nem hülye és nem proli PuPu, aki ráadásul -ellentétben a hülye prolikkal- blogon osztod az igét vajon hány embert győztél meg az igazadról?

PuPu írta...

Kedves Guest, remélem, többet mint te a nacionalizmusoddal, meg a csodálkozó tekinteteddel.
Alapvetően nincs ám sok különbség a nézeteink között, csak annyi, hogy én már besokalltam a sok okostól, akik csak akkor jönnek rá, hogy esik rájuk az eső, mikor már lelopták a tetőt a fejük fölül, addig meg nagy pofával szidják azt a rendszert, melyben életükben utoljára még emberek lehettek, és semmit nem tesznek azért, hogy ez megismétlődhessen...
Meg azokból, akik az ellenséget - nagy bölcsen - a környező országok népeiben találják meg.
Annak dacára, hogy erre már 1848-ban és 1918-ban is ráfáztunk...
Ehhhh...
:O)

Frank írta...

A magyar származású, Romániából (valszeg Erdélyből) áttelepültet lerománozni nincs messze a zsidózástól, cigányozástól.
Román zászló kitűzése.... Nem hinném, hogy egy sváb hegymászónak, aki egyébként mondjuk, Etyeken él, s megmászná az egyik legmagasabb hegycsúcsot valahol a világban, neki eszébe jutna a német zászlót kitűzni a szilára.

Guest írta...

A nacionalizmus nem az én műfajom. Tükröm, tükröm meg nem mutatott (nincs a mesében fellelhető beszélő tüköröm) csodálkozó tekintetet.

Egyetértek, ráfáztunk bizony. Nem kicsit. Környező országokról nem beszéltem, csupán egy fiatal (lexikon: Románia elnevezés először nyomtatásban 1816-ban jelent meg újgörög nyelven, az első román nyelvű említés csak 1838-ban) szomszédos országról, amely kivívta más szomszédai nemtetszését is.

Bulgária: Észak-Dobrudzsa, a Duna-menti határ, a Fekete-tenger talpazatát elválasztó román-bolgár határvonal problémája.

Ukrajna: Kigyó-sziget, Maikan, Bukovina.

Moldova.

http://mult-kor.hu/20141008_igy_kezdodott_a_romanmagyar_hideghaboru?pIdx=1

Kriza csak 1990-ben költözött Miskolcra és ugyanebben az évben a politika iránti érdeklődése is elkezdődött.(!) Kivárt ugyan 1997-ig hogy melyik oldalon is érdermes elköteleznie magát de aztán meggyőződéses fideszessé lett. Egész életemben emberekkel foglalkoztam irja az urbánusblogon (ahol 30 ezerért bérblogol) vagy a krizacom-on.

Politikai sikere miatt talán nem szabad említés nélkül hagyni a szintén Romániából áttelepült Barabás családot mint Hell támogatói lehetőséget. Mert pénz nélkül tudjuk, nincs politikai karrier. A tőkének meg mindíg jól jön a politikai társbérlet. Lásd még bróker-póker.

Az Alapítvány elnöke, Király Gábor szerint “lehet, hogy a polgármester elhiszi, amit mond, de az emberek tudják, mi az igazság”.