2015. április 12., vasárnap

TAPOLCAI TIPLI

Nem tudom, hány pofont kell még kapnia a demokratikus oldalnak ahhoz, hogy levonjon bizonyos következtetéseket.
Az viszont biztos, hogy a választók nem látnak benne alternatívát a Fidesz-Jobbik kétfejű görénnyel szemben, ami nagyon nagy baj.
De csodának azért nem csoda, habár a csoda az, hogy még egyáltalán a pályán vannak.
Azt hiszem, hogy most sem a következtetések levonása, a higgadt értékelés következik, hanem a szokott forgatókönyv alapján az egymásramutogatás.
Ameddig ez így megy, addig nincs esély.


Itt a szocialisták is, a DK is az egész társadalmat akarja megszólítani, jóllehet a szocialisták potenciális szavazóbázisát elviszi a Jobbik, a DK szavazóbázisa meg annyi - amennyi.
A kisértelmiségi, szociálisan elkötelezett rétegben ennyi szavazat van, nincs több és nem is nagyon lesz, és bár Gyurcsány belépésekor már egyre kevesebben mennek ki a szobából, de abba a szobába eleve nem lépnek be olyanok, akik nem értik, miről is folyik ott a szó.
Azt hiszem, hogy a Jobbik sikereit nem magasztos elveivel éri el - jóllehet, nem becsülöm le a populista, nacionalista, rasszista  szentháromság hatását, de ebben vastagon benne van az is, hogy a Jobbik benne él a falvak, kisvárosok társadalmában, míg a szocialisták és a DK budapesti pártirodákban, fikciók alapján politizál, lényegében médiafelület nélkül.


A Jobbik megtalálta a médiaínség gyógyszerét, azt csinálja, mint amit a szocialisták meghirdettek, de nem tettek: a lábukkal győzik le az ellenfelet.
Ők napi kapcsolatot tartanak fenn a választókkal, közösségeket szerveznek, rövid távú és helyi célokat jelölnek meg, jelen vannak, mutatják magukat, erőt sugároznak.
A mi oldalunk meg erőtlenséget, széthúzást mutat, és összevissza beszéddel, megalvadt struktúrákkal akar versenyképes lenni.
Nem fog sikerülni.
Természetesen leszünk egy páran, akik még akkor is hűek maradunk a zászlóhoz, ha a saját vezetőink naponta vernek fejbe a rúdjával, de a többség nem ennyire türelmes, hamar elfordul azoktól, akikben nem bízik,a liba sem repül arra, ahol egyszer már lőttek rá....


És miért is bízna bennünk a választó?
Meghallgatja a kampány ideje alatt a volt pártelnöktől, hogy nem bírt el a pártpénztárossal, ezért államtitkárt csinált belőle, meg, hogy azért lett valakiből államtitkár, hogy szemmel tartsa a párt által delegált minisztert - hát nem szánalmas ez az egész?
Két pártot csináltak az egyből úgy, hogy a kettőnek nincs összesen annyi támogatója, mint a hajdani egynek volt.
A mutyizó pártpénztárnok ma megyei elnök, és megőrizve befolyása jelentős részét most tovább mutyizgat, abban bízva, hogy hajdani partnere kinyírja az ellenfél vezérét.
Ő az egyik ballaszt, akitől most, hogy zeng a vihar, meg kellene szabadulni.
A pártból ehelyett kiebrudalták a tisztességes és tapasztalt politikusokat és a másod-harmadosztály vergődését kell néznünk.


De az egyiküknek sem jut eszébe, hogy el kellene kezdeni dolgozni.
Nem, nem papírgyárat üzemeltetni, hanem életet lehelni a hajdani remek szervezet maradékába, újjászervezni azt, megnézni, hogy az önkormányzatokban a képviselőink hogy muzsikálnak, jelen lenni mindenhol, és a hétköznapi problémák megoldásában segíteni Mari néninek.
A Parlamentben pedig be kellene fejezni a láthatatlan ember című előadást, át kell ültetni a megfelelő számú képviselőt a DK frakciójába, hogy két frakció élhessen a megduplázott lehetőséggel.
Be kell fejezni a gyermeteg haragszomrádot, és el kell végre kezdeni a párbeszédet azokkal, akiket képviselni akarunk.
Aki mindenkit akar képviselni, az senkit sem képvisel.


Teret kell adni a szakszerűségnek, a propagandát olyanoknak kell irányítani, akik értenek is hozzá, olyanoknak kell szervezni, akik képesek erre és olyanoknak kell megfogalmazni a célkitűzéseket, akik túl vannak az Ablak-Zsiráf megpróbáltatásain és a tartalomra is tudnak figyelni.
Vonzóvá és szerethetővé kell tenni a demokratikus pártokat, mindkettőben erősíteni a pártdemokráciát, ifjúsági szervezeteket kell működtetni, visszanyúlni a régi tradíciókhoz és új módszereket keresni, beleállni az aktuális problémákba, akár a Quaestor-ügyet értve ezalatt, akár a cigánysággal kapcsolatos ügyeket, ott kell leni a társadalom minden zugában és képviselni a pártok álláspontját - ehhez persze az kell, hogy legyen álláspontjuk.

És politikai személyiségeket kell keresni, segíteni előrehaladásokat, de figyelve őket, nehogy ismét tévútra tévedjen a demokratikus oldal.

Szívem szerint azt mondanám, hogy egyesüljön újra a baloldal egy pártban, de ez a mai helyzetben illúzió.
Mégis, csak az visz előre, ha valamiféle állandó szövetség jön majd létre, mert a sebek kölcsönös felkaparásával nem megy a demokratikus oldal semmire.
Lemaradásban vagyunk, de nagyon.
Csalódott vagyok, habár ez a realitás, és lesz még ennél rosszabb is, ugyanis a magyar választó egyszerű, mint a faék.
Ez a párt még nem okozott csalódást, még nem lopta el a Bazilikát, hát szavazzunk erre.
Igaz, hogy erényei leginkább abból származnak, hogy még nem volt a hatalom közelében, hát adjunk nekik lehetőséget, majd kiderül...
Hacsak nem vált a demokratikus oldal, nem lesznek könnyűek következő éveink...

:O)))

35 megjegyzés:

Kapat írta...

Igen PuPu, valahogy így kellene! Gondolod, lenne rá fogadókészség?
Az egyetlen ésszerű lehetőség, félő, hogy a vágyak szintjén marad.
Úgy tűnik, éppen azok nem így látják, akik tehetnének valamit ezért.
Ehhez felelősségérzet, belátóképesség és intelligencia kellene!
Az sem ártana, ha önös érdekeiket feledni tudnák! Reménykedjünk hát abban, hogy megvilágosodnak!

pleinair írta...

Mikor Gyurcsányék kiváltak az Mszp-ből, naív módon azt hittem, hogy fidesz-kdnp mintára pártszövetségben, két frakciót alapítva erősebbé teszik a baloldalt.
Ehelyett Mesterházy személyes ambícióit előtérbe tolva ütötte-vágta Gyurcsányt, és ez a tendencia folytatódott Tóbiás alatt is. Áztatták Gyurcsányt, ott, és akkor, amikor csak alkalmat találtak rá. M.Attila országjárása során azt is elhintette, hogy az őszödi beszédet maga Gyurcsány szivárogtatta ki.
Gyurcsány a mostani kampányból is rendesen kivette a részét, hogy ezzel aktivizálja a DK szimpatizánsokat. Kár volt strapálnia magát, ezzel is csak ironikus megjegyzésekre inspirálja a tisztelt véleményformáló értelmiséget. Nem értem, mikor veszi már észre, hogy őrült, aki itt a kényelmét, nyugalmát áldozza fel ezért a k. országért!

Hogy az inkriminált interjút miért éppen most adta, nem tudom, mindenesetre nem volt újdonság, mindenki tudta, amit a riportban mondott. Az viszont biztos, hogy a 26,5% körüli kudarc nem ennek köszönhető, bár megszoktuk, hogy Gyurcsány a hibás.
És tényleg hibás! Mert nem viszonozta a sok övön aluli ütést százszor akkora balhoroggal, mint amit neki húztak be számtalan esetben! A helyében már én se válogatnám meg a szavaimat, képébe vágnám az igazságot a sok hazug törtetőnek, hadd tudják meg, mi a magyarok istene. Ezeket az igazsággal kell sakkban tartani, különben megint nem lesz frakciója a DK-nak, és ez a demokratikus oldal újabb vesztesége lenne.

Névtelen írta...

Én sose hittem volna, hogy ezt mondom, de visszasírom Gyurcsányt.Az egyetlen tisztességes politikus, aki már gazdagon került a hatalom közelébe és nem akart még gazdagabb lenni, nem volt pökhendi és nem volt egy romlott tróger.A jobbosok hatalomrajutása úgylátszik még kell a népnek, nem tanultak a masírozgatásukból, aztán mi lesz, ha a cigányság is talál magának fegyvert?

Névtelen írta...

Lassan kezd megérni bennem a gondolat ,hogy kénytelen leszek valamiféle önvédelmi fegyvert beszerezni.Mindig távol állt tőlem az erőszak,de egyre jobban félek a "jövőtől". Az,hogy rendszeresen betörnek hozzám minden évben/zárt kerti ingatlanról van szó/ és visznek mindent ami megtetszik-legutóbb a szobában levő asztalt és az ablakon levő elég ócska függönyt- már csak megmosolyogtat,de mi lesz akkor ha épp én is ott leszek...megszurkálnak egy IVÓPOHÁRÉRT"????

anonymand írta...

Kedves PuPu!

"Nem tudom, hány pofont kell még kapnia a demokratikus oldalnak ahhoz, hogy levonjon bizonyos következtetéseket." - észre köne már venni, hogy a mai demokratikus baloldal Max Schmeling.
Vagy legalábbis úgy viselkedik.
https://www.youtube.com/watch?v=2LNzWHuygpw
Mintha a szorító kötelébe kapaszkodva várná az újabb és újabb pofonokat.

francia drazsé írta...

"...el kell végre kezdeni a párbeszédet..."
Ez a legproblémásabb terület!
Eddig csak:
lexarni-lenyalni,
ugorgyunk
és az ignorálás
módszereit alkalmazták az üzemeltetők!

Aztán, hogy kiknek mi érthető ebből a cikkből, azt egyelőre csak tippelni lehet:
http://www.szabadfold.hu/aktualis/mindig_talalni_ellenseget

Én optimista vagyok :-)
Előbb-utóbb csak-csak felismerhető lesz: kinek mi a tanult tudománya???
És mire használja!!!

Frank írta...

Érdekes egybeesés a választás eredményével a három jelölt ATV-beli szereplése: annak alapján is megállapítható volt a sorrend, a baloldali Pad harmatgyenge volt, a jobbikos - sajnos, meg kellett állapítanom -, hogy jobb volt. Higgadtan, jó érvekkel kampányolt ott is.
Kudarc, hogy olyan fideszes botrányok közepette is, amelyek mindegyike külön-külön is kiveri a biztosítékot, és az eddig elkövetett összes baloldali bűn meg sem közeliti ezeknek a mértékét, mégis vereséget szenvedett a fidesztől is a demokratikus oldal jelöltje.
Már nem nagyon érdekel, hogy milyen következtetéseket vonnak majd le ebből a választási eredményből, valószínű, hogy megint Gyurcsány lesz a hibás.

kekec írta...

Nos, annyit el kell ismerni, hogy a fidesz-fölény lebontásáért eddig sem az ellenzék, hanem Orbán és bandája tette a legtöbbet. Kell neki még időt biztosítani, hogy tovább romboljon, meg különben is, ha Pad nyer, akkor már nem lehetett volna tovább alibizni a Parlamentben. Ahogy az ősi román mondás tartja:
"A munka bajjal jár - és a bajt kerülni kell!"
És őszintén: hát hiányzott volna Gyurcsánynak, hogy az mszp egy tapolcai győzelmen felszívja magát?
Mindig elfelejtik, hogy nem csupán politikus - hanem hosszútáv futó.
Nem hiszem, hogy most csak hebrencsen nyilatkozott volna!

Anikó írta...

Tudod Pupu mi lesz az új és állandó szövetség??? A fidesz és a jobbik összeborulása, először sunyiban, de ahogy közeledik majd 2018. úgy egyre nyíltabb lesz, Orbánnak minden mindegy csak a hatalomban maradjon, ezért neki semmi sem drága, feltéve ha a saját pártjában ki nem nyírják az egyre erősebb hiénakutyák.
Ha ez megtörténne, na akkor lenne még esély, ha halvány is, a baloldalon, hogy csináljanak valamit a jobbik ellen, mert ha ezt hagyják, az maga lesz a katasztrófa, akkor aztán ki tehetjük a táblát az országhatárokra, hogy "Európa SZÉGYENE".
Viszont ezzel az MSZP-vel, ezzel a vezetéssel ugyan itt semmi nem lesz, hogy úgy mondjam: döglött a ló.
És nem azért, mert nincs médiafelületük. Nem, teljességgel hamisak, hiteltelenek, egy borzasztó semmilyen katyvasz az egész párt.
Gyurcsánynak kellene a pártját villámgyorsan gatyába rázni, az embereket megszólítani, térdig járni a lábukat az egész országban, kinevelni jó arcú, szimpatikus fiatalokat, és még akkor sem biztos, hogy lesz itt valami a jobbik ellen.
Kétségbe vagyok esve, nem látom a kiutat, piszok nagy sötétség van ebben az alagútban és a józan ész, a tisztesség, az erkölcs, az emberség, a baloldali eszmék szabadságra mentek. Úgy tűnik hosszú-hosszú időre. Mi lesz itt????

charly fighter írta...

Folyton folyvást arra ébredek, hogy megint csak hátrébb lépek....A politikától. Lassan már hiábavalóak lesznek a még mindig nagy egyetértéssel olvasott, de valaha még biztatást is adó posztjaid, PuPu!
Túl öreg vagyok már ahhoz, hogy a remény ösztönözni tudjon... Csalódtam. Már talán magamban is...

Lusti írta...

"....Ez a párt még nem okozott csalódást, még nem lopta el a Bazilikát, hát szavazzunk erre... még nem voltak hatalmon..."
Dehogynem.
Csak akkor úgy hívták őket: nyilasok.



PuPu írta...

Kedves kekec, ha Gyurcsány hozzád hasonlóan gondolkodik, akkor az rettenetesen nagy baj.
Neki (sem) a másik párttól kellene szavazókat szerezni.
Ha van két szomjas ember két pohárral egy tó mellett, akkor azok akár szomjan is halhatnak, ha egymás poharaiból lopják az egyre kevesebb vizet, a tóra meg rá se hederítenek...
Gondolom...

francia drazsé írta...

Pupu 8:02
Nem biztos, hogy szomjan kell halni bárkinek is! Lehet, hogy a pohár csak díszlet és a valódi vizet alulról, láthatatlanul kapják a szomjas emberek...

asta írta...

Nem érdemes már stratégiákat sem megfogalmazni. Vége. Megtörtént és meg fog történni az, amitől rég lehetett tartani. Hogy még rontsam a hangulatot: ha a Jobbik hatalomra kerülne, abból véres polgárháború lesz, nem forradalom, ha értitek a különbséget. Forradalmat vértelenül most lehetett volna csinálni, de már az a hajó is elment. Csodák nincsenek. Ez a nép képtelen felismerni a saját érdekeit. Szenvedni akar, éhezni akar, buta akar maradni.....
Ha ez a nép a második Orbán kormány 4 éve után képes volt újra beszavazni a hatalomba, már csak egy nagyon kemény lecke tudja (esetleg) megtanítani, mitől lehetne ebben az országban emberhez méltó életet élni.

Ha valamit tenni lehetne az már csak ezeknek a pártoknak a formális feloszlatása lenne.... észre sem vennénk a hiányukat.
Félek, nagyon kemény idők jönnek.

Racionális (Föld-lakó/ember/magyar) írta...

A 'baloldal' leírta magát már a politikában, csak még nem tudatosult ez sem önmagukban, sem a bennük megváltót várókban. Olyan ez, mint amikor amikor az MDF elkezdett hasadni, Csurkával, meg nem-is-emlékszem-már-milyen-nevű pártocskákra, aztán a végén a semmibe enyészett. Az SZDSZ hasonlóan járt; a MSZMP utód párt jellegét soha levetni nem tudó MSZP szintén hasonló sorsra jut.

Amit Orbán összesöpört magának, az egy kis szemétdomb, és mint a szemétnek szokása, abban minden hulladék benne van. Viszont dombot lehetett belőle építeni és a kis kakas erre felállva büszkén kukorékolni tud, hangosan. Tyúkok pedig mindig adódnak, akik odatartják amit kell.

Feledhető a magát balnak nevező társaság, mert ez annyiban más, hogy nem domb, hanem lomtalanításkor kitett ilyen-olyan szemét; ahol persze értékes dolgok is előfordulnak, meg guberálni is lehet benne, de minek.

Az igazi baj, hogy akik ma építeni tudnának, azok nem akarnak, és igazuk van. Elmennek külföldre és nagy ívben tojnak arra, mit örvénylenek itt. Máshol egy nyugodt és biztos élet keretei várják, ahol felépítheti amit szeretne, családot, karriert. Minek küzdjön itt?

A Jobbik pedig a maradék fiatalokat megnyerte magának nagyrészt; akit nem, azt pedig nem érdekli az egész.

A társadalom nagy része pedig nem értelmiségi módra fintorogva, kényes ízléssel mérlegel. Bármennyire is nehezen emészthető, de a társadalom 2/3-a a fidesz és jobbik szintjén látja a világot, és a maradék 1/3 sem sokkal cizelláltabban.

Az élcsapatot hiányolók pedig elmennek időnként tüntetni, blogokon háborognak, de a kutyát nem érdekli - tömegeket nézve - a véleményük.

Kibic37 írta...

asta, pontosan ugyanezt a kiábrándultságot érzem, szinte szó szerint, ahogy megfogalmaztad. Már PuPu írásai sem tudnak feldobni, ahogy azelőtt... :(((
Ha lehet történelmi analógiát keresni, az eléggé elborzasztó képet vetít elénk. Most éppen a Horthy-korszak restaurációját éljük, rövidesen jönnek Szálasiék. És hogy utána mi jön, abba már belegondolni is rémálom.
Amelyik nép "...a második Orbán kormány 4 éve után képes volt újra beszavazni a hatalomba..."az valóban menthetetlennek tűnik számomra is.

hello írta...

Hallom a reggeli hírekben, hogy még hozzá kell keverni a külföldről érkező szavazatokat, az nem tudom, hány darab lesz. Azaz az eredmény még nem végleges - az is meglehet, hogy végül csak a fideszest hozzák ki győztesnek.

PuPu írta...

Nem temetkezni kell, hanem építkezni.
Nem egymásra kell mutogatni a baloldali pártoknak,, meg nekünk sem, hanem önvizsgálatot tartani és leszámolni az illúziókkal.
Nemegymással kellene vetélkedni, hanem neki kellene fordulni a Fidesznek.
És el kellene dönteni végre, hogy melyik párt kinek az érdekeit kívánja képviselni.
Sajnos, ez a kamarillapolitikán szocializálódott társaság nehezen tud átállni egy demokratikus üzemelési módra, a primadonnára épített színház sem fog tudni több darabot játszani, csak a Mágnás Miskát, úgyhogy a világ azért nem dőlt össze, de kétségkívül ideje lenne kicsit felújítani, újragondolni, kicsit kismirglizni...
Mindjárt itt van május elseje, nem a jobbikkal kellene foglalkozni, hanem a Fidesszel, Orbántakaroggy, aztán a többi feladat már adja magát...
:O)

hello írta...

Ma reggel Pad Ferenc azt mondta, neki az MSZP-vel semmi baja, de Gyurcsánynak nem kellett volna pont most kritikusan nyilatkoznia.
Továbbá Veszprém tanulsága, hogy a civilek népszerűbbek - ő, mint volt szakszervezetis, maga is szívesebben vette volna, ha más logók vannak a neve felett a szórólapokon, mert azt tapasztalta, hogy sokan, mikor meglátták az MSZP-t és a DK-t, azt mondták rá, hogy na, ezt nem!

hello írta...

Drága PuPu, a mellékelt ábra viszont azt mutatja, hogy az "Orbántakaroggy!-ból csak a Jobbik képes profitálni.

Korábban a 444-en olvastam is olyan eszmefuttatást, hogy a Fidesznek jelenleg érdeke a Jobbik erősödése, mert bíznak abban, hogy a választók végül mégis megrettennek egy lehetséges újfasiszta alternatívától, a "kisebbik rosszat", azaz mégis a Fideszt fogják választani.

Névtelen írta...

Pupu, szerintem először meg kellene végre kérdezni a pártok vezetőit (még Gyurcsányt is), hogy akarják-e valóban leváltani a Fideszt, vagy csak alibiznek? Ha igen, akarják, akkor tessék megmondani, hogyan? Milyen lépéseket szándékoznak tenni a cél érdekében? Ha nem, akkor köszönjük, álljanak félre, keresni kell másokat.

Névtelen írta...

Az a baj,hogy itt mindenkinek igaza van.De a legfőbb bajról mégis hallgattok Ti is.És ez az erkölcsi hitelvesztése a baloldalnak.Kezdődött a nagy röhögéssel, amikor kihirdették, hogy a DK nem alapíthat frakciót...Meg kell nézni az eredeti tv közvetítést archívban, akik ott röhögtek az MSZP puchistái.Igen, a húsosfazék szaga járja be Európát.És ameddig a vesztes baloldali képviselőség is fizetést jelent,és ameddig átlépjük a simon féle titkokat, mint a flaszeron lévő kutyaszart, addig itt nem lehet az erkölcs bajnokaként urizálni.Mert egy ilyen maszatos múlttal, koszos kézzel nem lehet új jövő lobogója alá híveket toborozni.Még nincs kibeszélve, miért tudták az eüt, a TB-t kiverni a dolgozók kezéből,apropó,mi van a munkahelyekkel , a munka világtalan világával..Sok dolog el lett itt már sikálva,ahogy az Alkotmány bíróságot lehetett rángatni, mint kutya a véres csontot, ahogy a világméretű pénzügyi botrányok a "csacskaság" fogalomkörébe lettek utalva, ez egy nagy társasjáték,ki a hunyó..Itt már mindenki inkább hunyó akar lenni, hogy ne járjon úgy, mint a Hagyó.Mire megy 5-6 év igazságkeresésével, ha meg is nyeri, de tönkre ment az élete.Így van.Félrenézünk és hallgatunk.Ez van.És ezért győzhetett a jobbik.Mert a baloldalnál még a jobbik is többet tud adni a kisembernek.Ez itt a legnagyobb baj.Sárba nem lehet új alapokat lerakni.A legkisebb eső is dagonyává változtatja.Minden társadalom alapja az erkölcs.E nélkül csak mint a pitypang pihéi lebeghetünk a hétköznapok politikai viharaiban.Kiszolgáltatottan.

pleinair írta...

Kedves Pupu,

Van úgy, hogy a pártérdeket és az ország érdekét muszáj összehangolni, vagyis egyszerre kell kihozni silány adottságokból a legcélravezetőbbet.
Ehhez politikus kell, aki ha tisztességes, igyekszik kiküszöbölni a morális megalkuvást, igyekszik tiszta maradni, mert hosszú távon csak ez vezethet eredményre.

Országos érdek lett volna, hogy az Mszp-s Pad Ferenc jobb eredményt érjen el. Ezért kampányolt Gyurcsány a DK-s szimpatizánsok mozgósításával. Nem a szocialisták szavazóinak elcsábítása volt a célja, nem az ő poharukból akart a DK számára támogatottságot meríteni.
Viszont azt se hagyhatja Gyurcsány, hogy az Mszp, híven eddigi, személyes ambíciókat preferáló gyakorlatához, saját tisztességes politikusait, és a DK-t nyomja víz alá. Ez a Dk részéről eddig érvényesítetlen pártérdek egyben országos érdek is.
Remélem, vége a türelmi időszaknak, és ha másképp nem megy, erkölcsi hiányosságának szembesítésével kell az Mszp-t arra kényszeríteni, hogy megtisztuljon, és az ország érdekében politizáljon.
A fidesz képes volt józan megfontolás alapján pártszövetségre lépni a kdnp-vel, tarthatatlan állapot, hogy az Mszp ennél hitványabb módon, személyes ambíciók miatt megint elkaszálja a Dk frakcióalapításának lehetőségét.
Gyurcsány felelősséggel tartozik ezért a kis pártért, ha már létrehozta, ugyanakkor felelősséget érez az országért is. Ez a két felelősség eggyé válik, és arra kényszeríti, hogy végre felvegye a kesztyűt a tisztességtelenség ellen.

Névtelen írta...

etele1:

szia pupu, már rég látogattalak meg, benéztem, hogyan reagálod le, hogy amiért engem annó kirúgtag a kapcsolatról, az szépen mind be is következett.

nem is csalódtam. előbb leírod, hogy alakosság nem vevő a jelenlegi baloldali vonalra, majd gyakorlatilag Tóbiás József vonalát viszed a helyi jelenlétről... ami alkalmasint nem jött be és nem is fog bejönni, mert nem két perc, se nem két év, amíg ki lehet építeni azt a helyi jelenlétet és persze az egész úgy kezdődik, hogy valakinek finanszíroznia is kellene azt és valakinek elég lelkesnek kellene lennie, hogy ingyen dolgozzon rajta.

A gond ott van pupukám, hogy a fenenagy liberalizmus nem kell senkinek vidéken.

Innentől kezdve nem meglepő, hogy miután leírod a "volt pártelnök" besegített a kampányba, sikerül erre a következtetésre jutnod:


"A Parlamentben pedig be kellene fejezni a láthatatlan ember című előadást, át kell ültetni a megfelelő számú képviselőt a DK frakciójába, hogy két frakció élhessen a megduplázott lehetőséggel."

Fordítok: nem kér a választó a liberalizmusból, alig kér Gyurcsányból. Kapjon tehát dupla adagot!

Ismerős liberális logika.

pleinair írta...

Pupu, illúzió, hogy az Mszp önvizsgálat után megszaggatja ruháit és megtisztul.
Ezeket még saját pártérdekük se tudta a józan ész használatára bírni.
Náluk a személyi ambíciók mindent felülírnak.

góbé írta...

Lehet hogy fújolni fogtok, de úgy érzem ez egy jó társaság, megengedhetem magamnak hogy hangosan gondolkodjak.
Aki megtisztelt korábban azzal hogy elolvasta bejegyzéseimet, tudhatja hogy nálam a No.1.: Fletó. A Bokros, a Bajnai, Róna Péter, de még egy Újhelyi, Lendvai, Kovács László is nagyon belefér.

Magukban nagyon-nagyon, de ha valami csoda folytán mégis létrejönne egy, - akár előrehozott - választásokra egyfajta demokratikus szövetség, összefogás ( milyen lejáratott szavak ezek is ) láthatóan akkor csak nagyon kevesen lennének. Még ha figyelembe vesszük hogy a tapolcai szavazás siralmasan kevés 21%-os részvétellel zajlott. A fidesznyikek a kotonszökevény megjelenésére sem mozdultak, a "mieink"-et képtelenek voltak megszólitani nagyjaink, fogcsikorgatva bár, de be kell vallani, a jobbik pártként, a kampányban, mozgósitásban, mindenben jobb volt.

Tegyük föl, OGY választást nyerne a nyögvenyelősen összefogott demokratikus oldal... r Évekig elvacakolnának azon, hogyan takaritsák el a 2/3-os, a kezüket megkötő törvényeket, a 9-100 évre bebetonozott fideszes figurákat az állami szervek éléről úgy, hogy maradjanak tisztességes elvhü demokraták, hogyan nem lesz kakis a kezük.

A jobbik nem fog tökölni, finomkodni... Izomből, erőből megcsinálja azt, amire Fletóék gondolni sem mernek. Lehet ez is egyfajta taktika...

Hogy ezt, - ha igy alakul - megszivjuk hogy majd'beledöglünk, az nem kérdés. Ilyen öt év után tanulópénznak túl drága lesz, de lehet hogy tényleg porig kell rombolni egy elqurt rendszert, mindenkinek megmutatni, hogy van még lejjebb is, hogy felismerje saját érdekét...

Névtelen írta...

Kedves góbé!
„A jobbik nem fog tökölni, finomkodni... Izomből, erőből megcsinálja azt, amire Fletóék gondolni sem mernek. Lehet ez is egyfajta taktika...”
Hááát… szerintem ez igen öngyilkos taktika lenne. Valóban, olyanokat fognak megcsinálni erőből, amikre egy demokrata gondolni se merne. De hogy olyan politikájuk lenne (gazdasági, szociális, oktatási stb. vonalon), ami előre is vinné az országot – azt erősen kétlem.

Joszi írta...

Szerintem sokkal egyszerubb ez, mint latszik.Rendszervaltas ota , folyamatosan rehabilitaljak a volt nyilasokat, Homanntol, Wass Albertig, Tormaytol a csendorsegig, s az eszmet magat is , ezzel szemben mindent elsopornek ami baloldali, Sagvaritol, Karolyiig.A magyar tortenelmen vegigvonul, hogy idegen hatalom nelkul, elobb utobb jon a borzalom a fuggetlen magyarsaggal egyutt.Maig hat a nyilas hagyomany, aparol fiura szall, hogy hatha megint igy lehet legyozni a tehetsegesebbeket, lehet kapni a szetosztando vagyonbol, amit elveszunk majd a nekunk nem tetszoktol.Mindez egyutt hozza a nyilasok nepszeruseget, s ha mar a pronyilas Fideszt megvalasztjak, miert ne valasztanak az igaziakat?Tehet itt barmit , szegeny baloldal, gyengitve meg a sok okos megmondo altal is, ez az eredmeny.

góbé írta...

Kedves Mozigépész!

Nemigen irtam olyat, hogy az ország szempontjából előrevivő politikájuk lenne jobbikéknak. Sőt! olyant irtam, s komolyan is gondolom, hogy úgy megszivunk egy esetleges jobbik kormányt, hogy majdbele-döglünk.
Két súlyos problémát látok, sok minden más mellett:

Ha a "magyarnak" ez kell, ha megfeszülünk sem tehetünk mást...És hidd el, nagyon sok értelmes, intelligens, gondolkodó ember szavaj a cukijobbikra!

Ha "demo" pártjaink még most sem ébrednek fel, nem látják hogy már nem a saját szarába fuldokló fidesz az ellenfél, hanem annak leendő megmentője, az EUt tagadó, onnan az országot kiléptetni szándékozó jobbik, borzalmas világ jön...
Nem lesz már felzárkóztatási milliárdos támogatás, gyerekeink, unokáink, vizumot meg munkavállalásit kell hogy kérjenek, s kapnak-e mostanság Angliában... pl...Schengenen kivülre kerülünk... stb...stb...

Névtelen írta...

Kedves Góbé!
Nem, csak azt írtad (legalábbis én úgy értelmeztem) hogy akár az is lehet taktika, hogy engedjék a jobbikot hatalomhoz, mert utána mindenki rájön majd, hogy ez mennyire rossz.
Szerintem inkább rá kellene ébreszteni valahogy a magyarokat, hogy ne ezt akarják, mert ez mind közül a legrosszabb variáció.
Az igazi félelmem nekem az, hogy amiket te „demo” pártoknak nevezel, azok már rég nem a Fidesszel akarnak küzdeni, hanem a markukat tartják…

Donáto írta...

Azt írod Pupu, hogy szíved szerint "egyesüljön a baloldal..."
Ez képtelenség!
Hogyan gondolnád? Hogy egységet alkosson Tóbiás Schifferrel? Meg Kunhalmi Ágnes az Együtt társelnökeivel?
Igaza van "joszinak" aki új nyilas hatalomátvételt vízionál.
Itt mindenki munka nélkül szeretne meggazdagodni s ha ennek az az ára, hogy belépjen a jobbikba, akkor be fog lépni.
Egyszerre annyi lett itt az ambiciózus pártelnök jelölt, mint égen a csillag.
Mit is kezdhetne ma egy 30 körüli fiatal férfi vagy nő a kommunikácós vagy politológus szakon szerzett diplomájával? Naná, hogy nem megy dolgozni, hanem inkább pártot alapít.

Lesz itt még az emeszpé elnöke a "sokra hivatott" Mesterházy Attila...

panelproli írta...


Ha minden baloldali(?) párt ilyen vacak, nem jelent kiutat egyik támogatása sem, akkor mi van a PuPu Párt alapításával?
Aspirálok a tíznél kevesebb sorszámú tagkönyvre!

francia drazsé írta...

Nekem van egy olyan ösztönös érzésem, hogy nem is kevesen titokban azt lesik: vajon a kiközösítettek miféle közösség építésére képesek?
Még akár az is előfordulhat, hogy sokkal okosabban+körültekintőbben építkeznek mint a matuzsálemi titkos zárványrendszerek, csak ezek az új szellemi műhelyek idő előtt nem mutogatják az (alternatív) elmélkedési+cselekvési tervezeteiket...

góbé írta...

Kedves Mozigépész, mindenben egyetértek veled, csak arra a bizonyos ráébresztésre találj megoldást ! Persze ez nem a Te dolgod lenne, de akié ez a feladat, az egészen mással foglalkozik.
Tartok tőle, kénytelenek leszünk kipróbálni a jobbikot is.
Talán majd a totális összeomlás után, lesz valami értelmes, élhető. Volt már ilyen néhányszor, azt a 150-200 éves lemaradást a nyugattal szemben úgy látszik mégis meg kell fizetnünk. Fletó, emlékezetem szerint tudott egy rövidebb utat az erdőn át, de nemzethünk túlmagyarkodta... Mindegy, úgy még sohasem volt, hogy sehogy se lett volna...

Observer írta...

Lehetséges, hogy sokan nem értenek majd egyet velem. Szerintem semmi különös dolog nem történt vasárnap. Konkrétan:

Mostani választás: Fidesz 34,4%, Jobbik 35,3% (együttesen: 69,7%); Baloldal: 26,3%;

2014: Fidesz 43,1%, Jobbik 23,5%, (együttesen: 66,6%), Baloldal 27,3%;

2010: Fidesz 60%, Jobbik 19,5% (együttesen: 79,5%), baloldal: 17,0%.

Vagyis: semmi nem változott lényegesen, csak a Fidesz és a Jobbik között másképpen oszlanak meg a szavazatok.

Magyarul: a Fidesz I. csapatát megelőzte a Fidesz tartalékcsapata...

Mert szerintem a kettő ugyanaz. Ennyi.