2015. április 16., csütörtök

ÚSZUNK A BOLDOGSÁGBAN

Orbán Viktor miniszterelnök és Julio C. Maglione, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) elnöke aláírta csütörtökön a 2017-es vizes világbajnokság budapesti rendezéséről szóló megállapodást Lausanne-ban.
Az ünnepélyes eseménynél Cornel Marculescu, a FINA ügyvezető igazgatója és Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, a vb szervezőbizottságának elnöke volt még jelen.
Hogy Büszkeségünk kinél bankolt, az egyelőre még titok.


A nagybeteg úgy nyilatkozott, hogy ez lesz a legnagyobb sportesemény, amelyet az ország valaha rendezett, sőt a látogatók száma alapján kiderülhet, hogy minden tekintetben a legnagyobb esemény, amelyet valaha rendezett Magyarország.
És akkor ő lesz a legnagyobb magyar, Széchenyi mehet a levesbe.
A vb ügye tehát túlmutat a sporton, ezért is van az, hogy függetlenül attól, hogy "valaki úszik-e vagy sem, kedveli-e a sportolókat és a sportot vagy sem, támogatja-e a kormányt abban az elkötelezett sportpolitikában, amit folytatunk vagy sem", az egész ország a rendezvény mögött áll – tudósít az örömhírről a Telesport.

Nos, hát én nem állok a kormány mögött, ellenben pont leszarom, hogy ez az idióta mit hablatyol össze nemzeti büszkeségről, extra képességeinkről, meg a magyaros virtusról, amivel olyanra merünk vállalkozni, amire más  - konkrétan Mexikó - nem.
Mexikó százhúsz millió lakosával a Föld tizenegyedik legnépesebb, majd kétmillió négyzetméteres területével a világ tizennegyedik legnagyobb állama.
Ha összehasonlításképpen felsorakoznánk, minden magyar mögött tizenkét mexikói állna, a területükbe pedig huszonegy Magyarország férne bele.
Az egy főre jutó GDP ha nem is egyforma, de a méretekből adódó differencia ezt bőven kiegyenlíti - nem egy Eritreáról beszélünk.
Ők pénzügyi okok miatt visszaléptek, mi meg jelentkeztünk, természetesen mindenféle hatástanulmányok és pénzügyi fedezet nélkül – Orbán szerint az ország gazdasági fejlődése ad biztos alapot a rendezésnek.
Ennek nagyon örülök, hiszen a magyar gazdaság ezidáig olyannak tűnt, mint a háziliba – szárnyalni nem tudott, csak gágogni, míg most kiderült, hogy tulajdonképpen egy álruhás kanadai lúd, mely büszkén és megállíthatatlanul szárnyal az égen.

Persze, mindenki másra büszke, én legszívesebben arra büszkülnék, ha ebben az országban nem lenne alacsonyabb a minimálbér, mint a létminimum, ha az ország fele nem nyomorogna, ha a gyermekek előtt kinyílna a felemelkedés útja.
Ha olyankor, mikor állami szinten is kilóg a fenekünk a gatyából, nem kezdenénk vad urizálásba, hanem a céljaink között világos sorrendet állítanánk, és szép ütemesen meg is valósítanánk azokat.
Lehetőleg a kalandvágyból még itthon maradt kilencmillió magyarnak kedvezve, nem húszezer idióta vandálnak, akik be se mennek a számukra 2006-os szereplésük fizetségeképpen épített stadionokba.


A nagyobb baj az, hogy ez csak a kezdet.
Nem akadékoskodnék, ha a tét az lenne csak, hogy emiatt nem épül fel a Röjtökmuzsaj, Bivalytosznád meg Lúdvár fűtött gyepű, egyenként negyvenezres stadionja - sag schon -, de a Nemzeti Félgéntérkép máris nekilátott az olimpia szervezésének.
Állítom, Győző papa Moldovát olvashatott, miközben az ő megalkotásán ügyködött, ezt a komát csak kottából lehetett összeszerkeszteni…
Itt van előtte Görögország példája, mely nem kis részben az athéni olimpiának köszönheti gazdasága összeomlását - már éppen olyan hangokat hallat, mint Móricka nagypapája, mikor a vastüdőt Móricka elvitte a MÉH-be, de nem tanul belőle.
A diktátorok szeretnek monumentális dolgokat alkotni, ez alól ő sem kivétel.
A diktátorok viszont meg szoktak bukni, alkotásaik meg legfeljebb mementóként ágaskodnak ki a gaztengerből, hogy a nép tanuljon, legalábbis, aki még életben van közülük.

Ez az ember nem érzékeli a bajt, pedig a pénzügyi rendszer összeomlása nem sok jóval kecsegtet.
Ezt már környezte is érzi és elkezdődött a lassú leszakadás tőle.
Rogánt valószínűleg oda kell dobni a farkasoknak, így Lázár vetélytárs nélkül marad, a Fidesz kemény magja meg már a múlté, így valószínűleg ő lesz Süsü utódja.
Már meg is kezdte menetelését a hatalomba, szorgalmasan smirglizi magát, éppen a köztisztviselőket próbálja kézhez szoktatni – harminc-ötven százalékos béremelést ígér nekik jövőre.
Mondjuk Medgyessy is ezzel kezdte.

Mindenesetre a budapesti olimpián Orbán már nemigen fog integetni a népnek, addigra már régen a nyelvén fog táncolni, és még örülhet is, hogy kényelmes cellája van, gumi falakkal…
Hogy velünk mi lesz?
Ki tudja.
De rettenetes dolognak kell történnie ahhoz, hogy feledésre ítélje Orbán ámokfutását.
Azért reménykedjünk…

:O)))

26 megjegyzés:

Frank írta...

Hát igen, jelenleg van 4 millió magyar a létminimum alatt, a Questor károsultjait is mi fizetjük végül ki, s lesz 5 - 5,5 millió csóringer a vizes vb után. A békemenet majd az olimpia megrendezését is követelni fogja.
Lehet, hogy figyelmetlen vagyok, s nem vettem észre, hogy Tarsolyék bevettek a hamis papírokra 15 ezeknekmrd forintot, de annak hollétét senki nem firtatja. Az hol a fészkes fenében lehet, hogy senki nem keresi? Vagy az lesz a forrása a giga sporteseményeknek, meg az új stadionoknak?

hello írta...

Nézd, ők anyagilag már bebiztosították magukat, és nyilván nem az OTP-ben tartják a szorgosan meg- vagy inkább betakarított vagyonkájukat. Ha gazdasági csődbe viszik ezt a jobb sorsra érdemes országot, a még mindig túl sok agymosottnak azt is beadják sikertörténetként. Azok meg készségesen el is hiszik.

Akárki - Lázár, Vona - próbálja szalonképessé csiszolni és mórikálni magát, ha ez a nép ezt nagykanállal megeszi, akkor nem is érdemel jobbat.
A baj csak azt, hogy itt vagyunk mi is, akik látunk/hallunk/gondolkozunk, akik pontosan felfogjuk, mi megy, de mit tudunk tenni?

Van, aki nem kalandvágyból, csak más lehetősége híján marad itthon.
És amíg nem hoznak rá törvényt, hogy a velük nem azonosan gondolkodóknak kötelező átmenni a piros lámpánál, háborog, olykor tiltakozik, de ettől még járnak a körúton a villamosok - már ha majd elkészülnek a sínek felújításával...

hello írta...

Kedves Frank, szerintem jóhiszemű vagy - én másutt sejtem landolni ezeket a giga összegeket...

Bizony, a napokban már én is furcsállottam, hogyhogy az ellenzéknek se jut eszébe firtatni a pénz hová kerülését. Vagy tartanak "a jó hírnév megsértése" típusú perektől?

nemóvatos írta...

Ha a népek hosszú távú érdekeiket felismerve észre vennék(?), hogy a sport (de egyes "művészeti" és bizonyos "kulturális", tevékenységek) fedezéke mögött mennyi gátlástalan, pénzsóvár, sunyi...alak (feketegyárfáslsimonbaánberzevicicsányi...) bújik meg és él vissza az emelkedettség látszatával; talán még munkavállaló (vállalkozó) sem volna, aki ezen a sok értelmetlen beruházáson dolgozna. (persze tudom: van az a pénz....)
De nem ismerik fel és nincs aki széles körben hallhatóan, láthatóan felismertesse velük.
Ha ezt is a jobbik teszi meg akkor nekünk lőttek (és nem csak gólt).

Kapat írta...

Csak összehasonlítások alapján tudjuk érzékeltetni azokat a visszásságokat, melyeket kifogásolunk.
Gyakran megkapjuk a jelzőt : populista. A politikában járatlan emberek nem is fognak mást megérteni, csak ha saját sorsuk és környezetük különbségeit, különbözőségeit megismerik.
Ha a valóságot megkísérled vérmérsékleted szerinti, érthető stílusban elmondani, akkor defetista vagy! Ha felháborodsz, hőbörgő.
Nos a tájékozatlanság az egyik legnagyobb előidézője a belenyugvásnak, a nemtörődömségnek.
Ha valakit állati sorba süllyesztenek (hajléktalanok), épp a létminimum határán, vagy alatta tartanak, elveszti önbecsülését is.
Ilyen esetben igazán nem csoda, hogy kegyként értékelik a legkisebb gesztust is, ami "jóuraink" asztaláról számukra leesik. (közmunka, egyre szűkülő segélyek))
Zsarolhatóak, sakkban tarthatók. Ilyenkor mondjuk : ilyenek vagyunk, ezt érdemeljük.
Pedig ez az értelmiségünk felelőssége és mindazoké, akik tudják, látják, mi történik velünk és nem találnak megfelelő ellenszert.
Nos nevezhetjük gazembernek, sőt gyilkosnak azokat, akiket "választott képviselőinknek" nevezünk. Egy zsarnok csak jellemtelen bábokat tűr meg maga mellett, így azután egyáltalán nem érzem súlyosnak ezeket a jelzőket.
Egy ország sorsának intézése hatalmas felelősség. Ezek visszaélnek a "bizalommal", sajnos az emberek tűrőképessége még mindig nagyon magas. De én a helyükben nem lennék annyira nyugodt a millióimon ülve!
Mert ez a helyzet egyik pillanatról a másikra változhat!

Névtelen írta...

Pupu!
Benyelte az egész szövegemet az írás felismerőd!!!

Unknown írta...

Kedves Pupu!
A tegnapelőtti párbeszédet folytatom itt: némileg halványuló eltökéltséggel. Nagyon köszönöm a kérdéseimre adott, gondos, körültekintő és tételes válaszaidat. Már csupán annyi hiányzik, hogy meg is halld a kérdéseket és csak olyan állításokat cáfolj, amelyek valóban elhangzottak. Így újravizsgálva a dolgokat: örömmel ismerem fel, hogy a kérdések meghallása fontosabb mint azok megválaszolása. A válasz ugyanis várhat. A kérdést - ha a sorrend helyes - vizsgálódás, mérlegelés, tisztázás és pontosítás követi, és csak azután - ha egyáltalán - a válasz. Egyébként mi a baj a kétségekkel? Én mindig örömmel és reménykedve fogadom őket, mint rég nem látott, kedves barátokat.
Üdvözöllek, Endre

panelproli írta...

Mexikó területe kis híján 2 millió négyzetKILOméter.
Csak a pontosság kedvéért.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Mexik%C3%B3

szkatti írta...

És akarok most egyetlenegyszer mondani nektek három percet. Ezt legfeljebb még egyszer fogom elmondani nektek. Fantasztikus dolog politikát csinálni. Fantasztikus. Fantasztikus egy országot vezetni. Az utolsó másfél évet azért tudtam én személy szerint csinálni, mert egy dolog ambicionált és egy dolog fűtött: visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól, meg a jobboldaltól és tanulja most már meg magát nem ő hozzájuk mérni, hanem a világhoz. Ez adta a hitet, hogy miért érdemes ezt csinálni. Nagy dolog volt. Imádtam. Életem legjobb része volt. Most az adja, hogy történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok. Egyáltalán nem érdekel, hogy benne leszünk-e, én személy szerint. Egyáltalán nem érdekel. Csinálunk-e valami nagyot? Azt mondjuk-e, hogy: a rohadt életbe, jöttek páran, akik meg merték tenni és nem szarakodtak azon, hogy hogy a francban lesz majd az útiköltség elszámolásunk, b….a meg. Jöttek párak, akik nem szarakodtak azon, hogy a megyei önkormányzatban lesz-e majd helyük, vagy nem, hanem megértették, hogy másról szól ez a kurva ország. Hogy megértik azt, hogy azért érdemes politikusnak lenni itt a XXI. század elején, hogy csináljunk egy másik világot. Csak azért. Egzisztenciát lehet még találni sokat

lorinczy írta...

Igen, egzisztenciát lehet még találni sokat. Hol vannak? Miért hallgatnak? Miért nem lehet Orbánékat leváltani? Miért kell megvárnunk a teljes leépülését az országnak? Mit ér ez a baloldal-jobboldalt játszó politikai elit? SEMMIT! Egy nulla! Nem tudom elhinni, hogy 4 barmot képtelenség kizárni a politikából, azért, hogy a Fidesz a patkányaival együtt eltünjön a föld szinéről , ahogy az MDF, a Kisdazdapárt stb. Ekkora kárt még egy kormány sem okozott az embereknek! Sajnos, igazam volt még a fórumon( 2 éve megszünt),amikor azt írtam, hogy egy fecske nem csinál nyarat. Senki nem állt Gyurcsány mellé...Nálunk a politika pénzkereseti lehetőség, nem elhivatottság, tisztesség dolga. Nem tudhatod mi van a függöny mögött, miért engedték a Fideszt ekkora hatalomhoz, és kik?

PuPu írta...

Kedves Endre, én ugyan szeretek rejtvényt fejteni, de most ez meghaladja a képességeimet.
Kérlek, tedd fel újra, a pontosság kedvéért számozottan.
Így gondolom:
1. Ki kérte fel az Egyesült Államokat, hogy más államok területén, azok felkérése nélkül fegyverekkel rendezkedjen?
2. ...
Boldogan fogok próbálkozni egzakt válaszok adásával.
Meg kell jegyeznek, a te ex cathedra kijelentéseid nem tartalmazták a kétségeidet, akár azokat is pótolhatod...
Izgatottan várom a fejleményeket!
:O)))

nemóvatos írta...

szkatti!

Kilenc éve mondta tuggyukki.
Állítólag az ember 7 év alatt "kicserélődik" (vagy mi).
Hátra van még öt, hogy visszacserélődjön.
Nekünk meg nincs annyi.
Akkor nekünk annyi?

magyarmagyar írta...

Pupu-Pupu! Mit tettél? Most olvasom a Gépnarancson hogy a nyakazós képed miatt kivágták őket a pöcsbukról! Szegények. Most képzeld el nincsenek fenn a pöcsbukon! Hát tényleg vége van a világnak? Vagy csak az emberi hülyeség ennyire végtelen? Mellesleg jegyzem meg: a témát illetően teljesen igazad van.

PuPu írta...

Kedves magyar magyar, hát, nagyon-nagyon sajnálom őket, habár szerintem az jelentett fel, aki most a legjobban hisztériázik.
A szerkesztő, aki beengedte az anyagom korrekt volt és normális értékrenddel rendelkezett, ellenben aki hisztikézik, az azt is írta valahol, hogy őt, szegényt lezsidóztam és lerománoztam.
Ez egy barom, egymást közt szólva, de ezt nem ragoznám.
Azt gondolhatta szegény, majd engem vágnak ki, de az Úr igasságos, és őket vágták ki, habár ok erre nemigen volt.
Úgyhogy, most bánatos vagyok, jaj, jaj, de sajnálom, aki feljelentett...
:O)))))

PuPu írta...

Kedves panelproli, te egy sasszem vagy!
Én meg egy felületes, slampos kérődző...
:O)

PuPu írta...

Névtelennek, akinek megette a véleményét a szoftver:
Az agyamra megy ez az írásfelismerő, de nem tudom kinyírni, sajnos...
:O)

Kapat írta...

Nekem is megette, már kétszer, de olyan dühös lettem, hogy mindkétszer újra írtam az egészet. :-))

magyarmagyar írta...

Érdekes, nekem az előző hsz.-emet simán beengedte. Rákattintottam a négyzetre, kipipálta ződdel oszt már meg is jelent. Semmi krixkrax, simán elhitte hogy én egy jó ember vagyok (egyébként tényleg...).

magyarmagyar írta...

És ezt is!

hello írta...

1 praktikus tanács azoknak, akik már megszívták itt ezt a kontroll-szisztémát:

Mielőtt a küldésre kattintotok, érdemes bal egérrel végighúzva a beírt szövegeteket másolásra kijelölni - ez által a vágólapra kerül, mint tudjuk. Ha netán a progi benyelné, 1 mozdulattal újra beillesztitek, oszt' jónapot.

Próbálva.

Unknown írta...

Kedves Pupu! Én is kitartó vagyok és türelmes. A párbeszédnek nincs alternatívája bár néha konok és sértett hallgatásba torkollik. Természetesen itt legutóbb ismét a saját kérdésedet teszed fel, amelyre persze kész és szellemes válaszok sorakoznak a Tarsolyodban. (Te jó ég! Áthallás! Nem szándékos!) A "Ki kérte fel az Egyesült Államokat...?" kezdetű kérdés egészen biztosan nem az én kérdésem, mert a legkevésbé sem hoz izgalomba. Márpedig igazi hedonistaként, bármely kérdéstől, vagy vitatott tézistől minimumként, legalább egy kis izgalmat várok és követelek.
Ami az "ex cathedra" kijelentéseimet illeti, ezeket mikroszkóppal átvizsgálom, és tételesen beszámolok az eredményről.
A hadviselés természetéről kissé eltérnek a nézeteink, a posztjaidat azonban élvezettel olvasom. Üdvözöllek. E.

PuPu írta...

Kedves Endre, én ugyan szeretek rejtvényt fejteni, de most ez meghaladja a képességeimet.
Kérlek, tedd fel újra, a pontosság kedvéért számozottan.
Így gondolom:
1. Ki kérte fel az Egyesült Államokat, hogy más államok területén, azok felkérése nélkül fegyverekkel rendezkedjen?
2. ...
Boldogan fogok próbálkozni egzakt válaszok adásával.
Meg kell jegyeznek, a te ex cathedra kijelentéseid nem tartalmazták a kétségeidet, akár azokat is pótolhatod...
Izgatottan várom a fejleményeket!
:O)))

1. másolat

Unknown írta...

Kedves PuPu!

Kétszer mond?

E.

PuPu írta...

Hát, ha egyszer nem érted, kedves Endre...
Kissé nehéz felfogásúnak tűnsz, ha nem haraxol, pedig a kérésem elég világos volt, nem?
Megismételném:
Tedd fel mégegyszer a kérdéseidet, sorszámozva, világosan - én meg majd megkísérlek választ adni rájuk a magam zavaros módján!
Nem túl nagy feladat, szánj rá kérlek kis időt!
Köszi!
:O)))

Unknown írta...

Kedves Pupu!
Tökéletesen értem a javaslatodat és a kérésedet. Azonnal felfogtam és jogosnak ítéltem amit kívánsz! Viszont mintha ismét gondjaid lennének az olvasással, elkerülte a figyelmedet a "mikroszkóppal átvizsgálom" (metaforikus) szófordulat és a "tételesen beszámolok" ígéret. Mindkettőt komolyan gondoltam. A legkomolyabban! A válasz kezdi egy kis-esszévé kinőni magát. A tömörséghez idő kell. Kérlek, várj egy kicsit! Üdvözöllek, Endre

PuPu írta...

Türelmem szinte végtelen...
:O))))