2015. május 22., péntek

AKI NEM NAVRACSICS

Így sikerült pozicionálnia magát a mai magyar közéletben Lázár Jánosnak arra a hírre, hogy Orbán vele egy szintre kívánja emelni Rogán Antalt, a Pasa park rémét.
A fene tudja, mi lesz ennek a fideszes vetélkedőnek a vége, de az biztos, hogy komoly dilemma előtt állunk, merthogy egyik fideszes korifeus taszítóbb, mint a másik, de hát majd csak tesznek azért, hogy m kiderüljön, melyiket utáljuk jobban.
Pillanatnyilag a rangsort - ha jól érzékelem - Rogán vezeti, szorosan nyomában lohol Szíjjártó, de Lázár sincs túl nagy lemaradásban.
Közben ma már nem csak a hibbant vezér és vazallusai, de hívei is a Rákosi-érát idézik, merthogy - legalábbis Hír24 értesülései szerint - Orbánt sikerült hajdani kopasz elődje pozíciójába tolni.

Egy észak-alföldi város fideszes alpolgármestere arról beszélt a hvg.hu -nak, hogy azzal mennek oda hozzá az emberek, hogy „ha Orbán Viktorhoz eljutna, mi zajlik az országban, azonnal rendet tenne”.
„Amíg a miniszterelnök Brüsszelben küzd a magyarok szabadságáért, addig bizalmasai itthon lopnak” - ezt meg a főtolvaj hívei gondolják különösen elborult pillanataiban.
Nincs is szebb a hívőnél, az összes egyház erre építi az üzletet - higgyél gyermekem, és majd a túlvilágon boldog leszel, ha már ezen a világon bele is döglöttél a nyomorba!
Hidd azt, hogy Orbán Viktor majd megsegít, ha már helyettese nem segített rajtad, hidd azt, hogy a Vezér rossz döntéseit rossz tanácsadói sugalmazására hozza, ne vedd észre, hogy nem kellenek neki ehhez tanácsadók!

Hogy most a tanácsadók között is kitört a torzsalkodás, hát az sajnálatos, hiszen tönkreteszi a Vezér áldásos munkáját és kést szúr a Brüsszelben a halálbüntetésért élet-halál harcát vívó Utolsó Reményünk hátába.
A nép többsége rezignáltan szemléli a tragikomédiát, de nem nagyon törődik vele.
Az ősi magyar álláspont szerint ugyanis az ország vezetése nem rá tartozik, a magyar a vezetőit csak elszenvedi, mint Julcsa az erőszakot a diszkó után az árokparton - hagyd magad, hamarabb szabadulsz.
A politika egyébként is csak úri huncutság, aki alul van, az alul is marad, és neki még az is mindegy, hogy az ország vezetői mennyit lopnak, mert ha sokat, ha keveset, neki mindenképpen csak annyi jut, ami az éhenhaláshoz sok, de emberi élethez kevés.
Mostanában ez annyiban módosult, hogy már azt is ellopják, ami az éhenhaláshoz sok, de magyarember ez ellen sem hadakozik, hiszen ez a világ
 rendje.

Hogy valaha a román szomszédokkal kapcsolatban azon poénkodtunk, hogy a puliszka nem robban?
Hol van az már?
Azóta kiderült, hogy a puliszka robbant, mígellenben a paprikáskrumpli nem, igaz az ország népének egy részénél már úgy merül fel a kérdés, hogy a semmi tud-e robbanni.

Ha legalább a liba robbanna, lehetne enni libalevest, de a liba se egy robbanékony fajta, úgy tűnik.

Mindenesetre a változások úgy szoktak kezdődni, hogy a hatalom legfelső szintjén a vazallusok egymásnak esnek, és szép ütemesen kibelezik egymást.
Ezt Lenin kissé tudományosabban úgy írta le, hogy a hatalom már nem képes a régi módon uralkodni, azt meg, hogy a nép éhen döglik, úgy fogalmazta, hogy a nép nagyon nem kíván már a régi módon élni, és forradalmi hangulatba jön.
A forradalom szakértője szerint a folyamathoz kellene még egy párt is, amelyik kifejezi a nép szándékát és utat mutat.
Namármost utóbbi két előfeltétele a változásnak még hiányzik, a nép itt-ott morgolódik ugyan, de ezzel egy ütemben a hatalom meg ígérget vadul, és ameddig a nép nem ébred rá arra, hogy az ígérgetésekből nem lehet enni adni a családnak, addig marad a morgás.
Nagy kár, hogy itt csak Orbán olvas Lenint, igaz viszont, hogy ő a Mein Kampfból is tud idézni…

Most éppen a pedagógusok hasbaakasztása folyik, akik természetesen hinni fognak Felcsút bülbülszavú rózsájának, hiszen hittek Hoffmannék Rózsikájának is, de az így szerzett tapasztalat kevés volt ahhoz, hogy kételkedjenek.
Így majd megint reménykednek, hátha most nem rúgják hasba őket és nem veszik hülyére az egész hivatásrendet, hátha most majd tényleg jobb lesz nekik.
Pedig dehogy – csak a hatalom kapkod, mert azt érzékeli, hogy egyre több területen lázadoznak ellene, de egyelőre még sikerül távoltartani őket egymástól.
Persze ennek ellentmond, hogy Gaskót a saját szakszervezete kirakta az ajtó elé, mint Vilma a kardfogú tigrist, hogy udvarias legyek, és ki tudja, hátha az utód nyelve nem épül be oly szervesen Orbán seggébe, hogy nem lehet eldönteni, a seggnek van nyelve, vagy Gaskónak, hátha szakszervezetet fog építeni, világ csodájára.

Hát így állunk most, és mivel a társadalmi folyamatokat nem lehet siettetni, türelemre van szükségünk, a bableves is akkor jó, ha puhára fő benne a bab, ahhoz meg idő kell.

Más: a facebook letiltotta a profilomat, mert szerintük nem a saját nevem a Steve PuPu.
Innen már csak egy lépés, hogy abban is kételkedjenek, hogy az Állatkerti körúton lakom…
Így aztán kénytelen leszek bevallani a nevemet, de felettébb utálom a sok rohadt bürokratát, elrontották a játékomat.
De azért ti tudjátok az igazságot, hogy aki nektek ír, az maga PuPu, az egyetlen blogger, aki teve.
Vagy Steve…

:O)))

11 megjegyzés:

Unknown írta...

Micsoda TEVE!! :-)

Unknown írta...

Pupu! Reggel észrevettem!
Azt hittem, hogy megélhetési kivándorló lettél, s elmentél a sivatagba valami melót keresni....
Ez szégyen! Nekem pedig letiltott néhány cikket, nem tudtam kitenni, de mivel a képernyőt, vagy bármely részét tudom fényképezni, mely fb. válaszokat ki is tettem, sőt be is jelentettem nekik. S mily érdekes, később a link nélkül is megjelent a cikk.... Sajnálom:( De azért ugye megpróbálsz valamit tenni????????? Szorítok!

Naphosszat Henyélő Nagyember írta...

2010 óta számtalanszor hittem-bíztam abba, hogy na " majd most- ezt már nem nyelheti le az istenadta nép- majd Brüsszel-majd Strasbourg-majd a választások-majd ez a tüntetés-majd cohnbendit-majd baroso-majd vivien reding-majd tavares"
És mi lett belőle, egy nagy semmi.Ez a birkanép tűr és tűr.Ismerőseim közt vannak olyanok, hogy majd éhen döglenek de fideszhívek, reménytelenek..
Nekik az alkotmányos demokrácia lebontása nem jelent semmit azt nem lehet megenni..
A rezsi és agycsökkentettek dalolva menetelnek a vágóhídra

Névtelen írta...

engem is letiltott. kér mindenfééle okmányt. a tököm fog nekik feltölteni bármit is. csináltam egy uj accot. addig is a blogodon olvasunk remélem kitalálsz vmi uj nevet vagy mit és facen is elérhetö leszel üdv és kitartás.

Névtelen írta...

Az idő a Fidesznek dolgozik.Mindenkit sikerül elhalgattatni.Csodák nincsenek.

mávtelep írta...

Már nem állom szó nélkül : tök jó történet ez a kitiltás, ráadásul annyira jellemző...)))
Nagyember :
Ha jól belegondolok, a nép általában nem forrong, mindig megnevezhetőek azok a vezérek akik kiadták a jelszót : Utánam ! Jelen állapotunkban két eset fordulhat elő , - nincs erre megfelelő vezér vagy még nem adta meg azt ajelszót, amire beindul a tömeg.
Szervusztok, jó napot !

Unknown írta...

Pupu! Kedvenc Tevém!
Írtam a fb-nak ezt:
"Küldtem a fb-ra egy üzenetet ezzel a szöveggel:

"Fölháborítónak tartom, hogy Pupu-t törölték!!!!!!!
Hány ember van fönt a fb-on nem saját nevével??????
Önök ezt tudják ellenőrzni, hogy ki milyen névvel van fönt?
Az év minden napjára jutna nem egy, hanem több ilyen is!
Kérem, hogy állítsák vissza a lapot!
Köszönöm.""

dolores írta...

Minden más megjegyzés helyett:

"Ki minden népnek felette állsz
Isten, ha vagy és erre jársz
Áldd meg lelkét annak, aki
Magyarok közt európai

A Földnek ezen kis szegletén
A sötét múltban kevés a fény
És a szellem napvilága
Nem süt a nép ablakába

Félhomályban ring a bölcső
S hiába is sír a költő
Idegennek mondják, aki
Magyarok közt európai

Szabadon ki szeret élni
Alig tud már mit remélni
Sosem volt itt olyan béke
Mi ok lehetne ünneplésre

Van egy világ, ki tudja merre
Hol az ember boldog lehetne
De az a világ nagyon távol
Az én édes kis hazámtól

Ki minden népnek felette állsz
Ha egyszer mégis erre jársz
Nyújtsál vigaszt annak, aki
Magyarok közt európai

Csak a
Mindig vesztes forradalmak
Adtak erőt és szívet a dalnak
S lett belőlük magyar bánat:
Nem vagyunk jók Európának

Hányan mentek szép hazámból
Híres kis Magyarországról
Szemükből a könny kicsordult
Sorsuk idegenbe fordult

Van egy világ, ki tudja merre
Hol az ember boldog lehetne
Ha máshol nem, hát fenn az égben
Lesz részünk csak békességben

Ki minden népnek felette állsz
Ha valahogy mégis ránk találsz
Segíts most itt annak, aki
Magyarok közt európai"

zene+szöveg: Bródy János (2015 május)

https://www.youtube.com/watch?v=L5o5cnkSj4g

Marika Anikó Benkő írta...

Már megint csak Pataki Katalin oldaláról tudtalak elolvasni. :( Segítenél, mit üssek be, hogy megtaláljam a blogodat? Köszönöm.

Névtelen írta...

Harmadik napja eltűnt a facebookom , üres oldal semmi más. Nincs meg az idővonalam, sajnos nem vagyok egy profi, így nem tudom mit csináljak.Marika Turcsányi

PuPu írta...

www.pupublogja.hu a címsorba, ez a legegyszerűbb megoldás!
remélem, két-három napon belül helyreáll a rend...
:O)