2015. május 7., csütörtök

MAGYARORSZÁG HOTEL

Elindította a hatósági eljárást a médiatanács az Éden Hotel című műsor miatt a megalázott, kiszolgáltatott emberek öncélú, sérelmes bemutatásának tilalma, az emberi méltóság vélhető megsértése miatt és a korhatár-besorolás helyességének ellenőrzésére a TV2 médiaszolgáltatójával szemben - tájékoztatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága szerdán az MTI-t.


Hihetetlen, hogy milyen gyorsan reagált a hivatalosság arra, hogy az ominózus műsorban az egyik szereplő fiú erőszakosan kezdett nyomulni a vele egy ágyba dugott lányszereplőre, és ezt a csatorna be is mutatta, fel is merült bennem a gyanú, hogy a háttérben ott van Simicska ördögi mosolya, de talán nem - lehet, ez csak a szokásos magyar bornírtság
.
Hát bizony, ez nem helyes, de ha már itten nekilátunk állami szinten erkölcsösködni, akkor el lehetne azon is gondolkodni, hogy vajon, csak ez a csatorna hibás egy ilyen szituáció kialakításában, vagy talán nagyobb a baj?
Hajlanék rá, hogy utóbbi megállapítás a helyes.
A magyar televíziózás olyan mélységekbe süllyedt, amiről hajdan álmodni sem lehetett, az állami csatornák – egy-két műsort leszámítva - senkit sem érdekelnek, a kereskedelmi csatornák pedig olyan szerencsétlen versenybe kényszerítették egymást, melynek nem is lehetett más vége, csak ez a szörnyű állapot, melynek élvezői vagyunk.

A két nagy csatorna egymásra licitál a nézettség érdekében, ha az egyikben a kétfarkú szakács főz, akkor a másikban a négycsöcsű Mirella keveri a túrót.
Ha az egyik elviszi az aktuális celebeket Borneóba orángutánnal párzani, akkor a másik keres egy elefántot, mely az ő talentjeit fogja kényeztetni az ormányával elölről-hátulról, ha fiú, ha lány az illető – mindegy.
Aztán mindkét társaság vezérkara összeszorított farpofákkal lesi a nézettség mérésének eredményeit, mely, ha nem felel meg az elvártnak, vérben tocsog a nép a Campona mellett vagy a Róna utcában.

A sok egyéb hígtrágya közül leggusztustalanabbak ezek a kukkolós műsorok, melyek az emberek legalantasabb ösztöneiből élnek, és ezzel mindenki tisztában is van, hiszen készítőik folyamatosan ott egyensúlyoznak valamilyen mesterséges közmegegyezéssel kialakított határon, mely az ízlésrombolást, a néphülyítést és a gusztustalanságot választja (vagy nem választja) el a normális televízió-műsoroktól.
Aztán néha elvesztik az egyensúlyukat, olyankor mindenki vadul hadonászva próbálja visszaküzdeni magát régi helyzetébe, de ez csak ritkán sikerül, hiszen ez egy ördögi spirál, aki belekerül, az nem tud kivergődni belőle.
Tulajdonképpen ez a szituáció várható volt, egy fiatalembert, akiben tombolnak a hormonok, egy ágyba fektetnek egy lánnyal, aki élvezi, hogy ö áll a figyelem középpontjában, húzza is a fiút, ahogy illik és amikor az már nem bír magával, akkor megszeppen a felkínált opcióktól.

Ami tegnap még elképzelhetetlen volt, az ma már természetes, a néző hozzászokott, a médiafelügyelet is hozzászokik, és csak akkor zörög, ha – átmenetileg – már a nézőnek is sok a jóból.
Holnap majd valamelyik felbőszült kan fel is pofozza a szűzkurvát, akkor majd a Telenor vonja meg a szponzorációt attól, akinél hirdet, - ők is a nézettség alapján választanak hirdetési felületeket…
Semmi értelme a vad szemforgatásnak, onnantól kezdve, mikor VV Évi nyuszis papucsa a plafont rugdalta, nincs miről beszélni.

A műfajt valóságshownak nevezik, de ennek annyi köze van a valósághoz, mintha valaki a ketrecbe zárt kutyák párzásának szemlélésével akarna akármiféle következtetéseket levonni az ember leghűségesebb barátjáról, annak természetéről, viselkedéséről.
Természetellenes környezetben az emberi kapcsolatok is természetellenessé válnak, erre csak rápakol a pénzéhség és a népszerűség-hajhászás.
Akik ilyen műsorban résztvesznek, egytől-egyig sérült lelkű emberek, akiknek – ha már ágy – a pszichológus heverője lenne a legmegfelelőbb hely.

Természetesen erre van igény, hiszen az ember érdeklődő típus.
A vicc jól jellemzi a helyzetet:
Öreg néni feljelenti a szomszéd fiatal párt, hogy az ablak előtt paráználkodnak, egymásnak mutogatják a csúnyájukat, sőt…
Ki is száll a bizottság, nézik az ablakot, nincs szemben semmi.
Kérdezik, hogy hol történt az eset?
Hát a fürdőszoba-ablakól lehet látni!
De hát néni, itt az ablak egy méter kilencven magasan van, hogy lehet innen látni?
Hát húzza csak ide a hokedlit!
Ha ráteszi fejjel lefelé a lavórt és annak a tetejére a sámlit, éppen odalát!

Azon spekuláltam, hogy aki nézi, az vajon perverz, vagy csak szórakozik, mert itt nem találtam alkalmazhatónak a normális szexuális érdeklődés mérésére alkalmas liba-tesztet, mely szerint, ha egy libatollal csiklandozza magát valaki, az normális szex, ha a libával, akkor az perverzió.
Itt egy egész ország csiklandozza magát a libákkal, és nem tudom, hogy a mennyiség ez esetben nem csapott-e át máris egy más minőségbe…
Mindenesetre azon csak röhögni tudtam, mikor a Vodafone-ban is feltámadt az erkölcs és leállította az elmarasztalt tévécsatorna szponzorálását.
A hülyeségnek nincs határa.
Szerintem a nép erkölcseire vigyázzon Semjén, a madarak barátja, nézzen az ilyenekre szigorúan Harrach, a Vodafone meg csökkentse a tarifáit, ha már van az ablakon kihajigálni való pénze.

Mindenesetre most, hogy az állam is beszállt a nézettségi versenybe, már előre drukkolok, milyen lesz, amikor a villában Harrach mellé bebújik Selmeczi Gabika, egymásra néznek, és mindkettő sikoltozni kezd.
A nézettség minden eddigi csúcsot meg fog dönteni, pedig Rasi lábai még szóba se kerültek…


A Magyarország Hotelt csúcsra járatják…


:O)))

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

Én csak azon szomorodom el,hogy emberek sokaságának ezek a műsorok jelentik a kultúrát,ráadásul még a gyermekek számára is elérhető műsoridőben.mert ugye sokan és sokszor felejtik a képernyő előtt a gyermekeiket.Szó se róla kényelmes megoldás,a gyerek csöndbe van és szívja magába a kulturális "MÉRGET".

Frank írta...

Ezek a műsorok olyan fideszesek, itt az emberek aljas kukklós kíváncsiságára, fideszéknél meg az aljas indulataikra alapozzák a sikert.
A nézettség, meg a választási eredméynek őket igazolják.

Névtelen írta...

És akkor Senecáról iratnak érettségi dolgozatot !
Promenad

Kapat írta...

PuPu, ebben a posztban a Te viccecskéd és az elképzelt szituáció a cikked végén voltak, amin nevetni tudtam.
Sajnos a valós helyzet siralmas!
Siralmas erkölcsi normáink, igénytelenségünk, mindez az elanyagiasult világunk tömegteméke, kloákája.
Mindezt betetőzi az eszetlen iskolareform!
Rombolás a gyermekeink, unokáink lelkében és agyában!
Lehetőségeik megnyírbálásával, lelketlen, igénytelen, tanulatlan, műveletlen nemzedéket nevelnének(neveltetnének)! Hiszen akkor jobban kezelhetőek!
Ez a jövőnk, melyért valamikor a gazdag Amerikát (viszonylag szegény nemzetként) lenéztük?!
Sivár és szomorú lenne! Remélem, a fiataljaink talán rácáfolnak!!?

Donáto írta...

Kedves Pupu!
És ez még csak a kezdet! Az ország csak ámult, amikor megtudta, hogy egy parlamenti képviselő úgy pofán vágta az élettársát, hogy az nagybőgőnek nézte az eget.
Majd! Majd ha kiderül a kereszténydemokratákról , hogy nem is keresztények, sőt egyáltalán nem demokraták - mint szegény Szegedi Csanád esetében, - vagy, hogy egy felcsúti futball stadion 100% helyett 300%-os áron épült fel, nem adományokból, hanem az adófizetők pénzéből! -akkor lesz itt hadd el hadd!
De addig még sokat kell tanulnunk. A saját hibáinkból...:(

Donáto írta...

Kedves Pupu!
És ez még csak a kezdet! Az ország csak ámult, amikor megtudta, hogy egy parlamenti képviselő úgy pofán vágta az élettársát, hogy az nagybőgőnek nézte az eget.
Majd! Majd ha kiderül a kereszténydemokratákról , hogy nem is keresztények, sőt egyáltalán nem demokraták - mint szegény Szegedi Csanád esetében, - vagy, hogy egy felcsúti futball stadion 100% helyett 300%-os áron épült fel, nem adományokból, hanem az adófizetők pénzéből! -akkor lesz itt hadd el hadd!
De addig még sokat kell tanulnunk. A saját hibáinkból...:(

grund írta...

Sajnos a helyzet még ennél is rosszabb. Ugyanilyen nívó uralkodik a parlamentben, munkahelyeken, az utakon, parkolóhelyeken, piacokon, szórakozóhelyeken... De sebaj, tanítanak a lurkóknak hittant és erkölcstant! :DDDD))) Kínomban röhögök...

Névtelen írta...

Valamikor nyáron tele voltak az újságok egy gólyatáborban megesett sexuális erőszakról.Elképedtem és felhívtam egykori egyetemi évfolyam társamat - aki szintén nyolcvanon felüli - és említettem a mi korunk nem gólyatáborát, hanem a gólyabált, amit az egyetem rendezett az aulában, zenekarral, büffé asztalokkal, a kisérőknek székekkel,ital is volt, de részegség vagy spiccesség elfogadhatatlan volt. A majomsziget védelmében kilestük a nekünk tetsző bájos kislányt, akik jószerível érettségizendő lányok voltak, bemutatkoztunk, és ha vége volt a számnak, a kislányok bemutattak minket a szülőknek. Bál után a kislányokat haza kísértük, és bármikor moziba vagy egy kis sétára invitáltuk őket, értük mentünk és végül hazakisértük őket. Persze a moziban, vagy a Szigeten, netán tánc közben előfordult egy-egy bátortalan puszi, ami napokon keresztűl emlék maradt. Ezekből a gólyabálokból életre szóló barátságok kerekedtek,és bár nem házasodtunk össze, az igazi házasság mellett megmaradt egy életre szólóan.Ez a PuPu bejegyzés felelevenítette a régi emlékeket és ami még hihetetlenebb, a Barátom - igaz, hogy hosszú életünk során - mindig tartottuk a kapcsolatot a barátságot,emlékezett kis barátnőm nevére és még arra is hogy hol laktak.
Szüleink nem neveltek minket prűdnek, csak a másik nem feltétlen tiszteletére, mert lehet hogy ő lesz gyermekünk anyja és egy életre társunk.
Dicsekvésként írom, két fiam van,mindkettő ilyen gondolkodású, és soha sem kellett őket helyre igazítani..