2015. május 31., vasárnap

CSALÁSI PÓTLÉK

Leánykori neve ennek családi pótlék, ez az a családtámogatási forma, mely nem emelkedett hét éve, tehát gyakorlatilag csökkent.
A csalási pótlék meg az a személyi jövedelemadó jóváírás, mellyel a vékony nemzeti középosztály vastagabb tagjai élhetnek, akik emellé természetesen felvehetik még a családi pótlékot is - kinek vagyon, annak nagyon, ugye...
És hogy miért csalási pótlék ez?
Hát azért, mert a Nemzeti Töklé ezzel csinál hülyét - többek között - a társadalom magát épeszűnek tartó tagjaiból is.
Jól hangzik persze, hogy aki gyermeket nevel, az a saját jövedelemadójából visszatarthasson valamennyit a nemes célra, csak az a baj, hogy ez nem egy gazdag ország.
Így aztán csak az élhet ezzel a lehetőséggel, aki jövedelemadót fizet, tehát van munkahelye vagy más olyan bevételi forrása, ahol tisztességes bevétel után adózik.
A csalás pedig az, hogy a kormány nem  a gyermeknevelést támogatja, hanem a gazdagokat.

Minél többet keres valaki, annál nagyobb támogatást vehet igénybe gyermeknevelés címén, ez az összeg a jövedelem csökkenésének arányában csökken, akinek meg nincs jövedelme, annak az jut, ami a hetedik gyereknek.
Ha azt nézzük, hogy a társadalmi igazságosság azt követelné, hogy egyenlő állami támogatásban részesüljön minden gyerek, akkor beláthatjuk, hogy ez a rendszer velejéig igazságtalan, hiszen a gazdag ember gyerekének is csak egy szája és két füle van - na jó, a Rogán-gyerekeknek esetleg három.

A gyerekek között szüleik anyagi helyzete szerint különbséget tenni szerintem embertelen dolog.
Azt is meg merem kockáztatni, hogy társadalmilag káros, hiszen ki tudja azt, hogy mi van egy pici emberke fejébe bekódolva?
Lehet, valamelyik faluszéli házban lakik az a kisgyerek, aki egy normális családtámogatási és iskoláztatási rendszerben felnőve Magyarország megmentője lehetne, elvégezve a jogi egyetemet - mondjuk - képes lenne felnőni ahhoz a feladathoz, melyhez az előző generációk nem voltak képesek felnőni.
Az is lehet, hogy ha lenne pénz élelemre, akkor anyukája arra tanítgatná, hogy lopni bűn és szégyen, és nem kellene arra tanítania, hogy az élet az első, és a napi betevő megszerzése mindent és mindenáron megelőz.

Természetesen  egy család jövedelme nem állhat kizárólag a gyermekek után folyósított támogatásokból, de ezek az összegek talán arra elegek lennének, hogy a gyermekek egészséges fejlődéséhez szükséges étel mennyiségileg is rendelkezésre álljon, esetleg legyen egy gyereknek cipője, tanszere, a lakásában világítás, és így tovább.
Attól távlatilag nem lehet semmit sem várni, ha éhező-fázó gyerekeket alibi-iskoláztatunk, abból csak kudarc jöhet a társadalom és az egyén számára is, eredmény meg semmi.
Orbán elmondta, hogy ő a középosztályt akarja támogatni, ami - amikor mondta - még létezett, mára viszont egy vékony réteggé zsugorodott, ennek is egy része a rettegett leszakadás állapotában van.
Ők még valamennyit igénybe tudnak venni az adójóváírásból, de a fizikai dolgozók többsége elől ez a lehetőség el van zárva, hiszen őket munkáltatóik minimálbéren, vagy ahhoz közeli jövedelemszinten foglalkoztatják, így aztán adójóváírás után csak a csipát törölgethetik a szemükből.
És félreértés ne essék - ez nem cigánykérdés, hanem az egész társadalmat keményen érintő társadalmi probléma.

Ott, ahol négymillióan élnek szegénységben, ott ez mindenkit érint, hiszen a gyerekei mindenkinek fontosak, mindenki azt szeretné, hogy jobban éljenek, mint a szüleik.
Na, ez a támogatási rendszer nem ezt a célt szolgálja, hanem a zsellérek és segédmunkások hadát gyarapítja.

Kellene ezen változtatni, de erre való törekvésnek nyoma sincs.
De annak sincs nyoma, hogy a társadalom megértené ennek a helyzetnek az igazságtalanságát, káros voltát, pedig éppen most lopják el a szeme láttára gyermekei jövőjét.
Az ostobábbja még boldog is, hogy a cigány nem kap több pénzt a gyermeknevelésre, de az nem fáj neki, hogy a libatolvaj cigánynál összehasonlíthatatlanul nagyobb tolvajok havonta százezrekkel is csökkenthetik adóalapjukat - és csökkentik is, meg még a családi pótlékot is felveszik.
Változtatni kellene - ezen is.
A jövőnkkel, az ország jövőjével játszunk.

:O)))

20 megjegyzés:

Névtelen írta...

Mitől ilyen BUTA ez a keményen dolgozó magyar nép.

Geza írta...

Tokeletes, es ketseg nem fer hozza, hogy draga honfitarsainknak rogton a szinesboru nagycsaladosok jutnak eszukbe, es rogton raabologatnak a nagyszeru otletre, hogy legyen a tamogatas formaja adojovairas. Csakhogy a paraszja kozben (megint) elfelejtette a szazalekszamitast es emiatt eszre sem veszi, hogy vele is jol kibszarintottak. De haat kit erdekel, fo az, hogy a szinesboruek se kapjanak. Meeg mondja valaki, hogy az orban nem erti a nepet.

pleinair írta...

Névtelen, attól, hogy a média rossz kurvaként orbán lábai előtt térdel, és azt a hazugságot szajkózza, amit ez az okádék a szájába ad. Egyre kevesebb helyen fogható az ATV és a Klubrádió.

Névtelen írta...

És akkor ez még csak a csalási pótlék.
Ez meg a többi furfangos disznóság.

Kis magyar Korruptokrácia:
https://youtu.be/8cn7huBAzh4

Chalky White írta...

Akár mennyire is fáj, gyerek és gyerek között igenis van különbség.
A társadalom szempontjából lényegesen kisebb költséggel és nagyobb majdani haszonnal jár egy normális középosztálybeli családból kikerülő gyerek, mint erősen HHH családból kikerülő.

PuPu írta...

Természetesen van különbség, legfőképpen a lehetőségek között - éppen ezeket kellene a támogatásoknak csökkenteni - a társadalmi lehetőségek keretei között.
Abban is igazad van, hogy egy halmozottan hátrányos helyzetben levő gyerek képzése, oktatása, nevelése sokba kerül, de én azért azt gondolom, hogy egy normális középosztálybeli családot nem, vagy csak minimálisan kell támogatni a gyermeknevelésben, egy ilyen család fel tudja nevelni a normális középosztálybeli jövedelméből a gyermekét.
Mondjuk nekik elég lenne az is, ha pl. a nyelvoktatást támogatná az állam, vagy a felsőoktatásra felkészítő tanfolyamokat, nem pedig Kis József minisztériumi főosztályvezetőt.
A társadalom érdeke az, hogy a középosztály létszáma gyarapodjék, ez pedig csak az oktatáson-nevelésen keresztül vezet az út - és nem magasugrással, hanem lépcsőnként.
Például a hhh családból kikerülő fiatal kapjon szakmát, melyből megél, aztán az ő gyereke érettségizzen, annak a gyereke pedig lépjen be a felsőoktatásba, melynek eredménye belépési lehetőséget ad a középosztályba, és akkor onnan rend van.
És ha a folyamat hosszabb, az se baj, de ha nem indítjuk el, az maga a tragédia.
Ha a hhh réteget konzerválja az állam, csak a bajt csinálja magának, hosszabb távon pedig ez tragédiához is vezethet - és ne hidd, hogy ez a hosszabb táv kétszáz év...
Szóval segíteni ott kell, ahol az egyén önállóan nem tudja megoldani a gondot.


Naphosszat Henyélő Nagyember írta...

Mi felakasztjuk a kis tolvajokat és kinevezzük a nagyokat politikai posztokra.
*Aesopus, ó-görög rabszolga és tanmesemondó*

Azokat, akik túl okosak a politikai életre, büntetésül a butábbak kormányzása alá helyezzük.
*Plátón, görög filozófus*

Ennyi.....

Naphosszat Henyélő Nagyember írta...

http://www.atv.hu/belfold/20150601-a-falusi-munkaslanyok-a-fideszt-szeretik

Nekünk TÉNYLEG Mohács KELL !!!!!

sphagin írta...

Kedves PuPu !

Nincs mit hozzá fűzni, teljesen igazad van !

Ezzel a problémával se tudunk megbirkózni és a bevándorlókat is ezért utasítjuk el.

Nem akar az Orbán csapat ezzel a témával foglalkozni, mert a saját boldogulásuk előbbre való.

Nem nőtt be még a fejünk lágya és nagyon sokan szeretnek dörzsölődni a hatalmasokhoz és a gazdagokhoz.
Ezt kell tehát a saját csapatának megteremteni és akkor övé az ország !

Hogy minek mi lesz a következménye ?
Ki figyel oda ?
Majd akkor bajoljon ezzel az, aki akkor hatalmon lesz, náluk ez ma nem kérdés !

Szerintük ez csak egy kommunista trükk, hogy újra hatalomra kerülhessenek.

Az a szomorú, amikor azt látjuk, hogy csóró munkásemberek is bedőlnek ennek és Orbán, vagy Vona hívőkké válnak !

Hiába, az észért meg kell előbb szenvedni !

Üdv sphagin

Névtelen írta...

Az en nagyanyamnak 1 gyereke szuletett,mert szegeny zseller volt anno a ket vilaghaboru kozt.Tudta tobbet nem tudna tisztessegesen folnevelni. Jomagam 2 gyemeket vallaltam,mert ugy gondoltam nekik mindent megtudok ani,hogy egeszseges,boldog felnotte valljanak. Nem lehetne valamit azert is tenni,hogy az emberek felelosen szuljenek gyermeket es ne a tarsadalomtol varjak,hogy maj folneveli oket. Az fent emlitett nezetem miatt nem tudok sokba\an egyeterteni veled.Kinek az erdeke a felelotlen gyermekvallalas? Amikor sok esetben a gyermekekre adott penz is a kocsmaban landol.Igy termeszete,hogy a gyermek ehezik,beteg ,es nincs egy ceruzaja.Termeszetesen nem alltalanositok,csak jelzem,hogy nem minden hiba a fennallo rendszer hibaja.Udvozlettel.

Geza írta...

Nevtelen @ 2015. június 1. 10:47 ...

En abban teljesen egyetertek Veled, hogy mindenkinek a sajat felelosege, hogy hany gyereket vallal, es en sem birom elviselni, mikor valaki keserves keppel nez ki magabol es a nagy csalad meg a nehez korulmenyei miatt sirankozik (igy a ketto egyutt). Viszont azt is latni kell, hogy aki mar egyszer megszuletett, annak biztositani kellene az elethez szukseges alapjogokat, pl. alapszintu ingyenes iskolaztatassal es etkeztetessel (es nem feltetlenul csaladi potlekkal).

De mindenekfelett, a jelen szituacioban nem ilyen finomsagrol van szo, hanem egy elvetemult ideologia cinikus lekezeleserol mindazoknak, akik egy bizonyos szint alatt vannak. Szo sincs ezeknek az embereknek a felemeleserol (nem segelyekkel, hanem egy odafigyelo osztokeleserol, esetleg felhivva a figyelmuket sajat felelosegukre es lehetoseget biztositva a tanulasra). De ahogy ez a banda a szegenyekkel banik csak egy dolog a sok kozul, ugyhogy azt kell hogy mondjam, az elszegenyedes igenis a rendszer hibaja, es nehezen tudnal engem meggyozni arrol, hogy van olyan dolog a mai mo-n, ami nem a rendszer hibaja lenne.

PuPu írta...

A gyermekek száma a nemcigány családokban átlagosan 1,5 fő, míg a cigányoknál (persze ki a cigány, ugye?) átlag három gyerek születik.
Ez részben tradíciók kérdése is, meg a hozott családmodell is sokat jelent.
Az optimális gyermekszám a három lenne...
Az egykézés meg a parasztcsaládoknál divatozott, ne menjen sokfelé a vagyon - a nyomor mehetett...
:)

Naphosszat Henyélő Nagyember írta...

Lehet szépíteni,mismásolni de a cigány és szegény kérdés egy időzített bomba.Ezt valószínűleg senki sem tudja megoldani.Nekem nincsenek illúzióim, itt hamarosan nagy bajok lesznek.
Vannak érvek mindkét oldalon pro-és kontra.
Ezzel szemben a TÉNYEK azok makacs dolgok, hogy ezzel az elcsépelt közhellyel éljek.
Anno a '80-as évek közepén az általános iskolát már ritkán fejezték be a cigány gyerekek.Elháltak/cigány szokás szerint "összeházasodtak"/ 13 évesen, a kislány szült az "ember " meg elment a helyi tsz-be, téglagyárba stb. segéd, ill gyalogmunkásnak..De sajnos már akkor sem tanitatták a gyerekeiket pedig akkor nemcsak, hogy lehetett de még kiemelten támogatták is.
Gimnáziumban még akadt 8-10 cigány tanuló /a 4 évfolyamra vetítve/, ki volt törölve a seggük csokis palacsintával, leérettségizni csak felük tudott. Tudom , mert anno még nem közösítettük ki őket, együtt fociztunk stb.
Főiskolára az én évfolyamomoból 1 srác jutott be, másfél év után kibukott....
Támogatva, segítve voltak .A dátum 1986-1993 , helyszín megyeszékhelyi gimnázium, katonai kollégium, majd katonai főiskola..

PuPu írta...

Még annyit, többeknek.
Aki azt hiszi, hogy a nyomor cigányspecifikus jelenség, az beteg.
És ez a poszt nem is a cigányokról szól, legfőképpen nem a velük szembeni előítéletekről, hanem a társadalom és a gyermeknevelés támogatásának összefüggéseiről.
Persze egyszerűbb a problémát lebutítani, akkor még a buták is megértik, és ha még hozzá adnak nekik gyűlölnivalót is, akkor boldogan döglenek éhen.
:O(

Névtelen írta...

Csak szigorú, de ember centrikus törvény kell és azok betartatásának következetes ellenőrzése. Nem politikai érdekek alapján történő törvényalkotások, és mutyi alapján történő intézkedés.A nép látja, a politika törvénytelensége legális, a megélhetés miatt muszáj kijátszani a törvényt a pór népnek Magyarán: a fejétől büdösödik a hal.Ez a politikai garnitúra csak további romlásba taszítja az országot. Ezt az ellenzékre is értem. A nép megérezné és követné az igaz vezetőt, de ilyen jelenleg nincs a politika palettáján. Talán a fiatalabb nemzedék karakánabb lesz és megálljt parancsol az önkénynek. Viszont a jelen nemzedék felelőssége vitathatatlan.

Névtelen írta...

Kedves PuPu! Rosszak az informacioid,Az egykezes minden olyan csaladban divat volt anno 100 eve is akik felelosen gondolkodtak,no es volt nemi tudasuk is a vedekezesrol.Az en nagyszuleim szegeny cseledek voltak,vagyon egy szal se,de volt annyi eszuk,hogy a nyomorra es a szegenysegre nem gyartottak 8 gyereket. Ellentetben az anyosommal akinek 7 elo gyermeke volt es isten tudja mennyi a temetoben . Hat mit mondjak ...a draga gyerekei sem tanultak meg tole a felelos gondolkodast,eletvitelt. Errol ennyit.

Unknown írta...

A masik eszrevetelem.Sajnos a HHH resz a tarsadalomban mindenhol jelen van a vilagon.Lasd Amerika...stb...stb.Erre szoktuk jo magyarsaggal mondani,hogy segits magadon az isten is megsegit...avagy aki nem is AKAR es itt az akarason van a hangsuly ..felemelkedni...annak a Joisten penze se eleg a felemelkeeshez. Es ez faj ,s borszin megkulomboztetes nelkuli.

Unknown írta...

Azért az mégis szegénységi bizonyítvány - és kéretik nem demagógiának venni- hogy Magyarország uniós tagságának 11.-ik évében az országnak olyan kormánya van,amelyik hadat viselhet saját polgárai ellen,ahol az,hogy tömegek éheznek,ma 2015-ben témája lehet egy blognak.Az Unió azért téma,mert hogyan lehet az,hogy így meg tudta téveszteni a rendszert - folytatólagosan, előre kitervelten- egy erre alaposan felkészült, rosszhiszemű bűnöző.És az Unió a békesség kedvéért szemet huny efölött és pártcsaládja pedig a lojális szavazatokért úgyszintén és tágra nyitott szemmel csodálkozik és mindezt ötödik éve.Folyamatosan süllyedünk és még nem vagyunk az alján.

Névtelen írta...

Amerikát említette egyikőtök, és ez valóban olyan példa lehetne Mo.-nak, amiből tanulhatnánk. Hogyan sikerült a társadalmi előítéletet felszámolni, az afro-amerikaiak társadalmi leszakadását megállítani a múlt század 60-as éveitől kezdve. A kulcsszó az oktatás. Nem utolsó sorban a gazdaságot is előre vinné, ha a szolgáltató szektor - mint oktatás, egészségügy - fejlesztésére fordítana nagyobb erőket.

Unknown írta...

"Azt is meg merem kockáztatni, hogy társadalmilag káros, hiszen ki tudja azt, hogy mi van egy pici emberke fejébe bekódolva?"

erre vannak kitalálva a kormány médiák, ők írják a kódokat már akicsiknek is.