2015. május 12., kedd

NYERTES KÁROSULTAK

Folyik a Quaestor károsultjainak szedálása, a páciensek csorgó nyállal várják a csak nekik, csak most kitalált kártérítési pénzeket.
Nem kétséges, meg is fogják kapni, hiszen az állam fontosnak nyilvánította, hogy ezek az emberek ne szaporítsák az elégedetlenek számát, csituljon a botrány, hiszen a Fidesz és prominensei vastagon sárosak az ügyben.
Minden pénzt megérne, hogy elüljön a zaj, és erre minden esélyük meg is van, merthogy a hatalmon levők tapasztalati alapon pontosan tudják, hogy ezt a népet minden szirszarral úgy lehet etetni, mint a csecsemőt fejbegrízzel - még cuppog is hozzá!

Most a Quaestor Értékpapír Zrt. kötvényvásárlói kapják meg a pénzüket, úgy harmincezren, nekik külön kedveskedett is a Fidesz, hiszen a kártérítés összegének felső határát felemelte harmincmillió forintra, nehogy a rajongói tábor - akiknek egyáltalán telik befektetésre a mai iszonyok között – megsértődjön.
Hogy a maradék hetven-nyolcvanezer emberrel, akik a vállalatcsoport más tagjainál vettek részvényt, vagy más befektetési terméket (nem ott, ahol a Külügyminisztérium), mi lesz, az nem mai probléma, legfeljebb ordítoznak kicsit.
Akkor majd ígérnek nekik sokat és a végén az jut nekik, ami a hetedik gyereknek, a nagy élettapasztalatról tanúbizonyságot tevő régi népi bölcsesség szerint…
A hídon akkor kell átmenni, amikor odaértünk, hirdette egykor a kis spermaputtony, és hát még nem értünk oda, ezek szerint.

Arról hallani nem lehet, hogy Marcsi adósait is kártalaníttatni szeretné a kormány, igaz, Marcsi egyszer sem tűnt fel a Videoton VIP-páholyában, ami a mai világban azt jelenti, hogy a delikvens egyszerűen nem tud jó helyen lenni jó időben, elmarcsisodik, ügyfelei meg nyalhatják a sót, ha már ekkora marhák voltak.
Jelzem, a Quaestor ugyanúgy magáncég, mint a Kun-Mediátor, de lehet, hogy utóbbinál a békát azoknak kell majd lenyelni, akik nem fontolták meg, hogy kire bízzák a pénzüket.
Nem így a Buda-Cash-nél és a Hungáriánál, ott fizetünk, mint a katonatiszt.

Hogy tisztán lássunk a pályán először is differenciáljunk ügyfélkör szerint.
Van olyan brókercég, melynek ügyfélköre kizárólag magánemberekből áll össze, ők azok, akiknek a Marcsikák tizenöt százalékos fix hozamot ígérnek, sőt ki is fizetik azt, és egészen addig nincs is baj, míg új és új befektetők jönnek, akiknek pénze átmenetileg fedezetet ad a kötelezettségekre, a klasszikus pilótajáték szabályai szerint.
Ha buknak, hát így jártak.
Ez persze macerás, sok kisbefektető, nyűglődnek, érdeklődnek, reklamálnak – kinek hiányzik ez?
Ennél sokkal jobb, ha olyanok helyeznek el pénzeket, akik százmilliókkal, milliárdokkal rendelkeznek, de ezek a pénzek nem az ő pénzeik, hanem közpénzek – a te pénzed is - egy tízmilliomod részben.
Ezeknél is átlagon felüli hozamokat kell ígérni, de ebben az esetben a hozam másodlagos, hiszen a lényeg az, hogy kinek számfejtenek jutalékot vagy egyéb pénzeket bármilyen jogcímen.
Ezek szép, tiszta pénzek, neked sem esne rosszul, ha a szomszéd pénze neked kamatozna úgy, hogy a szomszéd orra előtt folyik az okosság, a bamba meg csak nézi, magas ez neki, mint libának a sztratoszféra-repülés.
Na, ezek a befektetők, a te pénzed befektetői az igazi nyertesek.

Persze Átlag Józsi vonogatja a vállát: kit érdekel, nem az én pénzem!
Lopjon nyugodtan, majd én is lopok, vagyok én egy élhetetlen?
No, ez itt a tévedés, hiszen a tüntetéseken is kiírták, hogy nem tudunk mi annyit adózni, amennyit ti loptok, és ebben a mondásban van az eb elhantolva.
Ha a hatalmasságok sokat lopnak, azt csak tőled tudják megtenni, csak szégyenlősek és adónak hívják a zsákmányt, te meg legfeljebb méltatlankodsz, de aztán beletörődsz.
Most is mi a helyzet?
Van harmincezer ember, aki gennyesre kereste magát az átlagnál magasabb hozamokon, a brókercég eltaktikázta magát, egy idő után már futott csak a pénze után, de bízott benne, hogy a nagybefolyású haverok újabb pénzek invesztálásával megmentik.
Aztán az ügy elérkezett arra a pontra, hogy az erkölcsi érzékével fordítottan arányos veszélyérzettel rendelkező spermabankár úgy döntött, hogy inkább a befektetőit védi meg, nem a bajba jutott jóbarátot, mert az olyan, mint a fuldokló, őt is mélybe ránthatja.
Így aztán meghirdette a „Fogd a pénzt és fuss!” rapid akciót, a költségeket rátolta a bankokra, azok meg majd szétporlasztják a teljes lakosságra és a vállalati szférára, és senki sem firtatja, hogy hova lett a tengernyi pénz.

Ez nagyon üdvös, mert még a végén elkezdene valaki keresgélni, hogy kik szedték meg magukat az ügyön a befektetőkön kívül.
Ezért jó, ha minden egy kézben van, el lehet játszani minden zavaros vagy bűnüggyel az „itt a piros, hol a piros” nevű közkedvelt szerencsejátékot.

Menet közben a hitelkárosultakat is pofánköpték, természetesen itt is a szegényebbje került a f@x kellemetlenebbik végére, aztán a fene tudja, mi lesz ennek is a vége.
Lassan valóban eljön az az idő, amikor tisztességes politikusnak nem lesz érdeke kormányra kerülni, hiszen a közállapotok máris olyanok, hogy Héraklész legyen a talpán, aki kitakarítja ezt az országot, melyhez képest Augiász istállója maga a tiszta udvar, rendes ház.
Pénzügyileg máris a padlón vagyunk, de aki azt hiszi, ennél rosszabb nem lehet, az téved.
Gyurcsány azt mondja, "Nem akarunk várni 2018-ig, nyugodt, demokratikus erők által szervezett kormányváltást szeretnénk minél előbb".
Azt is mondta: "ha egy kormány minden nap árt az országnak, ahogyan Orbán Viktor kormánya teszi, arra kell törekedni, hogy minél kevesebb ideje legyen rá".
Igaza van.

De ehhez az kell, hogy a nép értse, hogy mi történik körülötte, mert most a halálbüntetésen töri a fejét, meg az autokrata társadalmi berendezkedés felsőbbrendűségén, pedig nem ez a lényeg.
A vasúti sínen ülve érdemes lenne kivenni a füleinkből a fülest, hogy az aktuális mese helyett meghallhassuk a közeledő mozdony zakatolását…

:O)))

5 megjegyzés:

Frank írta...

Pupunak gratula, nagyon jó írás, már megint (+ spermaputtony :-))))
Nem vagyok érdekelt egyik bukott ügynél sem, azt hiszem, később sem lesz módom azon töprengeni, hogy a felesleges zsozsómat hova fektessem be.
Viszont kezdettől fogva b....ta a csőrömet, hogy senki nem firtatja: hová lett a csaláson beszedett pénz? Marcsika valószínűleg magával vitte - volt már ilyen, nagyobb ember is követett el hasonlót, mint pl. Kossuth Lajos is az államkasszát a kombinéja alá rejtette, mert asszonyként húzott el innen -, tehát lehet, hogy Marcsika valahol a Seychelle szigeteken húzódik meg, az oda átmentett pénzzel.
De a Buda-Cash meg a Questor felelősei itt vannak, százmiliárdokat nem lehet csak úgy eldugni a ládafiába, ha meg elutalták valahova, annak is van nyoma, tehát itteni klasszikusunkat (PuPu-t) idézve lehet kérdezni: hol a lé?
Végre tegnap Harangozó Tamás Kálmán Olgánál is ezt firtatta. Azon viszont meglepődtem, hogy a pengefejű, okos Kálmán Ollga erre azt jegyezte meg, hogy hát ott hamis kötvényeket adtak el.
Igen, mondta Harangozó, de azokért a hamis papíroért a befektetők igazi pénzzel fizettek.
Demagóg vagyok, a arra gondolok, hogy a nővéreknek járó 4 mrd forinttal szarakodnak, pedig megdolgozak érte, itt meg nem törődnek százmilliárdok
hollétével? Vagy nagyon is tudják hol van, csak naív vagyok?

nemóvatos írta...

Harmin-ezret kártalanítanak 7.970.000 adójából, Matolcsi meg szórja a pénzt, oszt még a csodaképlete is ráégett.
Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország, meg aztán röhejes is

Névtelen írta...

Üdv!
Azért én arra is kiváncsi lennék, már úgy csakazért is, hogy a bebukott (bebuktatott) befektetési cégek Simicska úr és cégbirodalmának mekkora összegű befektetéseit "bukták" úgymond el. Mert itt nyilván a 30 milliós határ felett járnánk, ugye!?

szomjas teve

morzsi írta...

Kedves PuPu!
Írásodban említetted Gyurcsányt is, aki demokratikus változást szeretne.
Én is. Megjegyzem amilyen kitünő szónok GY. annyira csapniveló vezető.

Hogy mire gondolok, arra, hogy ha máskor nem, 2006 őszén világossá válhatott volna a számára, hogy Ormány akár államellenes puccsra is képes a hatalom megszerzése érdekében, mégsem lépett. Tudom tudom, ott volt Polt. Egen, csak akkor Polt még nem volt legfőbb ügyész, csak tanácsadó. Na most ha egy min.elnök azt a helyzetet nem tudta kezelni, akkor az 2015-ben igazán levonhatná a tanulságot és deklarálhatná, hogy továbbra is részt kiván venni a magyar politikai életben, de már akar min.elnök lenni.
Ennyi talán elvárható lenne egyértelmes embertől. Nem?

morzsi írta...

Utolsó előtti sor helyesen: de már nem akar min.elnök lenni!