2015. szeptember 11., péntek

VÁLSÁGHELYZET

A tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet kihirdetésére tett javaslatot a Belügyminisztérium a kormánynak, a kabinet a jövő keddi ülésén dönt erről - mondta Lázár János csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
A Miniszterelnökséget vezető miniszter arról is beszámolt, hogy a nemzetbiztonsági kabinet kap olyan jelzéseket, hogy erősödik a térségben a szervezett bűnözői körök tevékenysége, és a terrorveszély lehetősége is nő Magyarországon.
Mint a tudósok írják, válság jöhet létre rosszul, vagy egyáltalán nem kezelt konfliktusok esetén – kialakul a krízis.
A válság az egyén, egy csoport vagy a társadalom életében megnyilvánuló súlyos zavar, nehéz helyzet, amelynek kimenetele jó is, rossz is lehet.
A válsághelyzet, a bekövetkezett katasztrófa mindig a veszteséget gyarapítja, viszont a megelőzött vagy a kellő stádiumban kezelt válság az elmaradt károk révén többszörösen megtérül.

Ha valahol válsághelyzetet jelentenek be, az azt jelenti, hogy egy problémát azok, akiknek kezelni kellett volna nem, vagy rosszul kezeltek, így a bejelentés maga bizonyítvány a döntéshozók alkalmatlanságáról, rosszabb esetben sanda szándékairól.
Merthogy a válsághelyzetet igen könnyen követheti rendkívüli állapot, rendeleti kormányzás, a demokrácia maradékának eltakarítása is.
Természetesen Magyarországon nincs tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet, legfeljebb a csibészség és hülyeség dialektikus elegye (nevezzük tán egyszerűen Orbán-rezsimnek) által okozott válsághelyzet van.
Orbán és bandája ugyanis maga a súlyos zavar az állam működésében, már amennyiben a demokratikus jogállam kategóriájában gondolkodunk.ÁLSÁGHELYZET
Magyarországon nincs tömeges bevándorlás, még csak célországa sem vagyunk a menekülteknek, akik ugye nem lennének bevándorlók, még akkor sem, ha mind nyilatkozna, hogy Magyarországtól kéri a menedéket.
De persze szinte egy sem kéri – biztosan meglátták Orbán összerendezett arckifejezését valamelyik plakáton.
Nem hülyék ezek, hanem menekültek.
Azon pedig, hogy a terrorveszély lehetősége nő, a kancelláriaminiszter helyében nem csodálkoznék, kevés országban alázzák meg annyira az arabokat, mint nálunk tesszük.
Hogy a szervezett bűnözői körök tevékenysége erősödött, az meg nem csoda, hiszen másodszor adott a nép felhatalmazást nekik saját kifosztására, hát hogyne nőtt volna az étvágyuk!
Pedig ezek csak annyira intellektuális bűnözők, mint a bunkósbottal a kezében a sarok mögött álldogáló rabló, egyszerű figura, csak a pofája meg a bunkója nagy.

Persze hazudnak is rendületlenül, kezelhetetlennek mutatva százötvenezer ember átutaztatását azon az országon, melyet évente tízmillió turista és üzletember keres fel, ahol csak a budapesti nemzetközi repülőtér utasforgalma idén júniusig egymillió háromszázezer beérkező utasa volt, ezek mindegyikénél végeztek biztonsági ellenőrzést és a légitársaságok meg is etették őket általában.
Igaz, ha a repülőtér úgy működne, mint a magyar állam, akkor felszállásról soha nem beszélhetnénk, leszállás helyett pedig a lezuhanás szót kellene alkalmaznunk.
A múlt század hetvenes éveiben a Magyar Néphadsereg létszáma volt ennyi és a katonák egyszerre voltak ennyien, nem néhány napot töltöttek az országban átutazóban, hanem két évet az angyalbőrben.
Mégis, mindegyiküknek volt ágya, ruhája étele, itala, fűtött elhelyezése és tető a feje felett.

A hisztéria, mellyel a szervezést, tervezést, hozzáértést és a hatékonyságot pótolják, beborítja az országot, szinte elveszi az emberek egy részének józan eszét is.
Nem képesek megérteni, hogy a menekültek száma csak csepp az európai tengerben, a félmilliárd európaihoz képest szinte statisztikai hiba az a párszázezer menekült, akit be kell fogadnunk, mert üldözik őket.
Mégis, még általam tisztelt okos emberek is nyilatkoznak – hát hogy is mondjam – átgondolatlan dolgokat.
Példa erre Konrád György, akivel – az atv.hu portál szerint - „A határokat fenn kell tartani” címmel közölt interjút a La Repubblica olasz balközép napilap.
Az író ebben kijelentette, hogy Orbán Viktor "veszélyes tekintélyelvű politikát folytat, kiüríti a demokráciát, de ez nem azt jelenti, hogy alkalomadtán nem tehet helyes kijelentéseket is, például, hogy a schengeni határt jobban kell védeni ezzel a cunamival szemben".
"Orbán fala kudarcot vallott (...) de nem könnyű alternatívát találni".
Úgy fogalmazott, hogy Németországgal ellentétben a magyaroknak nincsen szüksége képzett szíriai orvosokra és mérnökökre, mivel ha a magyar gazdaság erőre kap, a határon túli magyarok tudására is számíthat.
Hát most erre mit lehet mondani?
Talán tisztelettel javaslom, hogy tegyen néha kis kirándulást a magyar valóságba, beleértve egészségügyi intézményeinket is, esetleg nézzen utána a vidéki háziorvosi rendszer problémáinak…

Orbán azt mondta, hogy a határokat jobban kell védeni – hát védje jobban, ez a dolga, nem a lopás.
Ehhez nem kell kerítés, ezt az első pillanatban megmondták neki a szakemberek, de az a koma a felcsúti libaólak környékén szerezte határvédelmi ismereteit, viszont aki ellenkezik vele, annak annyi.
Nyugodtan ki lehet mondani, Orbán az első komoly problémával szembesülve elbukott.
Nem azért, de a nemzetközi pénzügyi válság beköszöntekor Gyurcsány úgy adta át a kormányzást Bajnainak, hogy az ország stabilitása biztosított volt, a szükséges források rendelkezésre álltak, egy része még meg is maradt Orbánnak, aki aztán vidáman eltapsolta.
Ki mihez ért, ugye…
Amit most csinálnak, az meg játék a tűzzel

Csak be ne pisiljenek valamelyik éjszaka…

:O)))

19 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Pupu!
Gyurcsány, a saját bevallása szerint is, böszme volt, szórta a pénzt, mint bolond pék a lisztet. Elmondása szerint nyugdíjra (szavazat vásárlás) és autópályákra (Strabag demokraták kifizetése) tolta a lét, amik köztumásúan nem a gazdaság felpörgetésének elsődleges eszközei, pláne nem hitelből. A válság kirobbanásakor, az államcsőd elkerülése érdekében, felrántottak 20 mrd Eurót Veres Trükkös Janóval, majd a vállalt megszorítások bevezetését átpasszolta Bajnainak. Ő meg elegánsan lelépett a süllyedő hajóról, nem várta meg a népharag újabb hullámait, oszt jónapot.

H.Marianna írta...

Kedves Nételen!
Ezért a hozzászólásért, kár volt ilyen korán Puput olvasni!

Névtelen írta...

Kedves Névtelen!

2002 és 2010 között felépült 750 km autópálya, ami köztudomásúan a gazdaság felpörgetésének fontos eszköze.

PuPu írta...

nem olyan nagy dolog nevet adni magadnak, habár ezért a hozzászólásért énn is széágyellném magam...
Szóval:
1. Amiről, mint böszmeségről nyilatkozott Gyurcsány, az a költségvetés helyzete volt, ami nem egyenlő az államadóssággal.
A költségvetésben pedig nem ő szórta a pénzt, hanem elődei, beleértve a Fideszt is a fenntarthatatlan lakásépítési támogatással, Medgyessyt a 13. havi nyugdíjjal, a közalalmazotti (pedagógusok, egészségügyi dolgozók) béremeléssel.
És igen, kifizették a Strabagot is, meg a z új és felújított iskolákat, rendelőintézeteket, az ipari parkokat, a hidakat.
A böszmeség az volt, hogy túlszaladtunk a lehetőségeinken,. ellenben 2006 -2008 között ezt nagyrészt korrigálta, úgyhogy mire a büdzsé Bajnaihoz került, addigra gyakorlatilag rend volt.
Hogy a választás előtt egy évvel nem kezdett el keménykedni, az érthető, de ezt egyik kormányon levő párt sem teszi.
Az adósságot meg jórészt az önkormányzatok hozták össze, meg a lakáshitelesek, de ez ma már mindegy is, mint ahogy akkor is csak az volt lényeges, hogy va-e az országnak ereje pontosan fizetni a hitelezőket.
2. Igen a válság kitörése előtt hitelt vett fel az IMF-től, így nem került abba a helyzetbe az ország, hogy drága hitellel kelljen finanszírozni a költségvetést, ellenben nem költötte el, hanem az MNB-nél helyezte el, minek következtében a ciklus végére Orbánnak is maradt tartaléka.
Amikor 2008-ban kitört a világválság, a költségvetés hiánya a 2006-os 10%-ról 3.2 százalékra esett vissza - utóbbi két tized volt a Bajnai és az Orbáén kormány teljesítménye - utóbbié úgy, hogy közben eltapsolta a nyugdíjvagyont és elvette a nyugdíj lehetőségét a ma aktív dolgozóitól.
Az IMF hitelt az Orbán-kormány ugyan visszafiozette, de ez nem jelenti azt, hogy ma hitel nélkül folyik a gazdálkodás, mindössze drágább hitelekkel fizetjük meg azt, hogy ne tudjanak beleszólni a nagyonfontos stadionokra elszórt pénzek ügyébe.
Szóval, nem olyen egyszerű a világ, kedves Névtelen, mint te vagy...
:O)))

Névtelen írta...

Már a címben is hazudnak! Nincs az az épeszű arab, aki hozzánk akarna bevándorolni. Az egész a rendeleti kormányzás előkészítésére irányul. És valóban egy szegénységi bizonyítvány, ha a repülőtér félévi forgalmát a magyar államszervek nem képesek lebonyolítani nagyobb feszültségek nélkül.
Az ilyen névtelen niemandok meg vagy valóban hülyék, és képtelenek felfogni, amit az ilyen marhaságokra már több ízben is megválaszoltak nekik - vagy fizetett tollnokok, akik itt is hintik az igét a még náluk is hülyébbeknek. Az ilyenek jelentik fel az anyukát emberölés előkészülete miatt, aki a játszótéren azt mondja a gyereknek, hogy "agyonütlek, ha nem jössz rögtön haza" Háthiszen "asszonta"!

kekec írta...

Bocsi, a 8.39-es hsz kekectől. Pedig beírtam!

morzsi írta...

Kedves PuPu!
Nem bírtam tovább. Nem bírtam, hogy állandóan üldöznek a lakásvásárlási kölcsönömmel, ezért úgy döntöttem, hogy emigrálok Röszkére.
Felvettem a kopott érettségi öltönyömet, alá egy Nike pólót és elutaztam. A "jelmezem" jó lehetett, mert egy rendőr megállított a tábor közelében és azt mondta: - hé! Maga volt regisztrálni? - Én úgy csináltam, mintha nem érteném, erre belökött egy hosszú sorba. Vagy két óra múlva sorra is kerültem és a sátorban mindjárt nekem szegezték a kérdést: Neve? Mondtam, hogy Hende Csaba, - az nem jó, mondták, azzal már vagy százan jelentkeztek, - akkor mondom Zombori Gábor. Ezt be is írták egy lapra. Úti célja? Felcsút City. - Ez nem volt jó nekik, mire mondtam, hogy hamburger és mondtam, hogy ham-ham, mert már nagyon éhes is voltam. Erre beírták a lapra, hogy Hamburg és mehettem a dolgomra.
Délelőtt tizenegy óra tájt nagy nyüzsgés volt a táborban, mert érkezett egy teherautó, hozta a menekülteknek az "ökomenikus" reggelit. Képzeld el, három és fél tonna disznósajt volt az autón. A sofőr mondta, hogy a kenyeret majd a délutáni teherautó fogja hozni.

Nem tudom milyen kosztjuk van ezeknek az araboknak, de hozzá sem nyúltak az ennivalóhoz.
Próbáltam emberi kapcsolatot kiépíteni közöttük ezért, hogy értsék lassan tagoltan megkérdeztem férfiakat, hogy mi-a-fog-lal-ko-zá-sod?
Csak nagy nehezen értették meg. Ennek alapján kijelenthetem, hogy az a vagy negyven ember - akit megkérdeztem - fele szívsebész, a másik fele meg terrorista volt.

Itt most be kell fejeznem, mert ismét regisztrálni megyünk, Allahu akbar!

Névtelen írta...

Hörgőknek, Heller Ágnestől:

Die vorherige sozialistische Regierung (unter Ferenc Gyurcsany, Anm.) war sehr schwach. Sie hatten kein konkretes Ziel, kein konkretes Programm - oder tausend unterschiedliche Ziele.
Ich halte Gyurcsany für einen anständigen Menschen und guten Demokraten - damit ich nicht missverstanden werde. Aber er war ein sehr schlechter Ministerpräsident. Er hatte überhaupt kein politisches Talent, zwei linke Hände. Er hat nichts bewegt, und Ungarn war ein Land mit Schulden.
http://www.wienerzeitung.at/nachrichten/europa/europastaaten/?em_cnt=602315


PuPu írta...

Kedves Nébtelen, akár német nevet is választhatsz legközelebb...
Nem igazán hiszem, hogy egy kormányfővel szemben az lenne a követelmény, hogy a tevékenységét elismerje egy filozófus.
Az ő véleménye egy a hétmillió szavazó véleményéből, és annyit fogadok el belőle, amennyit akarok.
De például az olyan megfogalmazásokkal, mint, hogy nincs politikai érzéke s kétbalkezes, nemigen lehet mit kezdeni, ez kb. azzal van egy kategóriában, mintha azt mondaná a filozófus, hogy nagy az orra és rosszul főz.
Irreleváns, - most már egy olyan értékelést szeretnék látni, amelyik a tényekről szól, de erre kevés esélyem van.
Mellesleg kik a hörgők?
És mit hörögnek?
.O)))

Névtelen írta...

Kedves PuPu, te el vagy tévedve. Idővel fel fogod ismerni a tévedésedet, de akkor már késő lesz.

Üdv.

Névtelen írta...

egy apró, pici megoldási javaslat:
előre bocsátom, nem értek egyet a doktríner liberálisok azon álláspontjával, melynek segítségével, s azt kihasználva jutott hatalomra a csuti geci.
ezek ahelyett, hogy alkalomadtán lecsukták volna, mikor éppen súlyosan törvényt szegett – lásd a kordonbontást, vagy a 2006-os puccskísérletet! – a demokrácia, s a liberalizmus félreértelmezése okán futni hagyták ezt a bűnözőt.
akkor kellett volna hozni olyan szabályokat, törvényeket – amíg még lehetett! – melyek a demokratikus jogállam hívei számára KISMÉRTÉKBEN ugyan korlátozóak lettek volna, azonban ezt a náci csürhét TELJES mértékben, s KÉRLELHETETLENÜL BÜNTETTÉK VOLNA.
nos a jelen helyzetre vonatkozó megoldási javaslatom pont egy ilyen törvény, rendelkezés megalkotása.
íme:
bárki bejöhet az országba a határátkelőhelyeken,
.
DE!
.
minden egyes menekült, menedékkérő köteles a következőknek megfelelni:
arcképes digitálisan kezelt felvételek szemből, profilból
ujjlenyomat, tenyérlenyomat vétele kivétel nélkül mindenkitől
genetikai azonosításra szolgáló minta adása
amennyiben e három feltételnek megfelelnek, abban az esetben folytathatják az útjukat.
amennyiben ezt megtagadják, abban az esetben vélhetően valami sandaság van a dologban, tehát nem kívánatos személyek sem az országban, sem az unióban.
ennek megfelelően kell velük bánni.
így megakadályozható lenne – 100%-os szűrésre így sincs esély – hogy ai IS terroristái a menekültek között beáramoljanak.
természetesen ezt egy tiszta, világos beszéd keretében nyilvánvalóvá téve az ide bejönni szándékozók számára.
lehet álláspontomat támadni humanitárius, s rasszista szempontból,
.
DE!
.
ha és amennyiben valaki ezt teszi, annak csak azt tudom mondani, hogy nem született még olyan ember, akinek a szabadsága túlterjeszkedhet az én, a családom, a gyermekeim szabadsághoz való jogán!
egészen tömören:
holmi doktríner, félreértelmezett liberalizmus, humanizmus okán nincs joguk beengedni olyan embereket az országba, Európába, akik az életünkre törnek.
természetesen az adatok nyilvántartása a legszigorúbb adatvédelmi – nem magyar! – előírások szerint kell történjen egy közös európai adatbázis felállítása keretén belül. ha. és amennyiben valamilyen terrorcselekmény történik, akkor a tettesekről létező, avagy a nyomozás során előkerülő adatok, nyomok lefuttatása ebben az adatbázisban megkönnyíthetné a nyomozást, kézre kerítést.
ezek az adatok NEM juthatnak a csuti geci kezébe semmilyen formában, mert azonnal visszaélne velük, mint mindennel!
.
a jelenlegi kormányzat álságos, hazug, belpolitikai indíttatású kampányát, cselekedeteit mélységesen elítélem, s magamra nézve szívesen vállalom azokat a feltételeket, amiket a menedékkérőkkel szemben támasztani kívánok.
tekintettel arra a tényre, hogy nekem nincs takargatni valóm, nincsenek sanda szándékaim.

PuPu írta...

Kedves névtelenek, ugyan, adjatok már mgatoknak egy rohadt nicknevet, legyen belőletek Isten Ostora vagy Az Úr Kutyája, esetleg Táltos, vagy Fehérló/ökör fia, ez pusztán technikai ügy, de így be lehet azonosítani, ha valakivel vitába keveredek...
Miért annyira bonyolult ez?
:O)))

PuPu írta...

Kedves útbaigazító Névtelen, lehet, hogy el vagyok tévedve, de attól tartok ti is.
Majd az idő eldönti.
Insallah...
:O)))

PuPu írta...

Kedves Névtelen, az első DE! teljesen jogos, tisztaés világos, de szerinted a jelenlegi körülmények erre alkalmasak?
Szerintem nem, mert az első lépésnek nem az ujjlenyomatvételt kellene erőltetni, hanem tisztességes tájékoztatást kellene adni a feltételek ismertetésével a menekült saját nyelvén.
Aztán útjuk minden állomásán ugyamezt kellene tenni, mielőtt buszra teszük őket közölni az úticélt, ott mi fog történni, és hogyan tovább - mert minden ember utálja, ha csak terelik, mint a marhát.
Ha azt mondod, most elviszünk egy táborba, hol felvesszük az adataidat, majd két napon belül továbbviszünk autóbusszal és átadunk az osztrák kollegáknak, akkor tudja, hogy mi vár rá és nyugodt lesz, nem rohangál a kukoricásba.
Ha teszek ki szemeteskonténert és rendszeresen ürítem, akkor megkövetelhetem, hogy ne hagyjanak maguk mögött dzsuvát, ha száraz és meleg helyet adok nekik, akkor megkövetelhetem a rendet, de a kukoricaföld nem wellness-szálló, mégcsak nem is kaszárnya.
Ahhoz, hogy ők rendben legyenek, először nekünk kell rendet tennünk - elsősorban a saját fejekben.
Az adatbázissal is egyetértek, de csak nagyon erős garanciákkal, bírói úttal, nemzetközi felügyelettel.
Ez a "nekem nincs takargatnivalóm pedig csak addig érv, ameddig a hatalom el nem akarja kapni férfias ékszerkészletedet, melyet a gatyádban hordozol...
:O)))

pleinair írta...

Kedves egyik és másik névtelen, tényleg szebben hangzana, ha neveteken nevezhetne titeket az ember.
Most ahhoz a névtelenhez intézném szavaimat, aki véleményének kútforrásául Heller Ágnes gondolataiért nyúlt a filozófusasszony tudatának mélységes mélyére.
Szerintem érdemesebb az embernek a maga által tapasztalt tényekre hagyatkozni, és azt nem elferdítve véleményt alkotni. Ugyanis a tekintélytisztelet sokszor félrevezeti az embert.
Heller Ágnes sem tévedhetetlen, ahogy Konrád György se az.
Heller Ágnes bevallása szerint az LMP-re szavazott - ez önmagában nagy baki volt.
Konrád meg tandemet javasolt Mesterházynak Bajnaival, hogy az ország élén ketten pattanjanak a nyeregbe.





civilhuszár írta...

Kedves PuPu !

Ahogy olvasom a hozzászólásokat, látom meg vagy áldva szerencsétlen névtelenekkel, akik itt büfögik vissza a polgári és egyéb körökben beetetett szöveget. Én csak szellemi sötétségben bujkáló egyednek minősítem így magamban őket, akik pár értelmes érvszerű összetett mondatot nem tudnak produkálni.

No de most nézem az ATV-ben a kikupálódott Szájjártót, akit keményen kérdez Mészáros Antónia. Megemlítette a migránsokat rugdaló operatőr nőt, és rákérdezett, hogy nem éreznek e felelősséget a plakátüzenettel való gyűlölet gerjesztés miatt. Hapsikám rögtön kikérte magának a gyanusítást a pártja és kormánya nevében. Hát ha módomban lenne ki is adnám neki, az útilaput a talpa alá egy bakanccsal illetéssel a tomporára. Egyébként pedig vérlázító a szemtelensége a totális alkalmatlansága mellett. Ezek kormányon is olyan szemét módon viselkednek, mintha nem egy ország képviseletében ténykednének, hanem még mindig a politikai ellenfelüket kéne szétgyalázni. Szerencsére a Fidesz kormány saját magát alázza, amit elkülönítve a magyar néptől, a külföldi illetékesek ki is fejeznek. Viszont a magyar néptől várják, hogy demokratikusan eltakaritasák ezt a zsivány bandát.

kekec írta...

Kedves német nyelvű névtelen!
A balliberális megmondó emberek (köztük Heller is) mélységesen szégyenkezhetnének amiatt, hogy a Gyurcsány-fanyalgásaikkal előkészítették és elősegítették Orbán 2/3-át. De legalább utólag verhetnék a mellüket, hogy "mea culpa", hogy egy mindvégig demokratát még most is fikáznak egy nemzeti gecivel összehasonlítva.
Az egész szövegből legnagyobb sajnálatomra ezzel a mondattal viszont egyetértek:
" Sie hatten kein konkretes Ziel, kein konkretes Programm - oder tausend unterschiedliche Ziele."
Talán nem ártana gyakrabban hangoztatni, hogy a konkrét cél a demokrácia helyreállítása, a konkrét program meg Orbánék megbuktatása - ezt azért némileg bővebben kifejtve.
És "gutta cavam lapidem" azaz az ezerféle nemreleváns cél, mint a csepp, kivájja a követ.
De azért sokat elmond a magyar nép "sorok között olvasási" képességeiről, a DK folyamatos erősödése.

grund írta...

Külön "tetszik" jobberéknél, hogy ugyan gyűlölik és szakmányban gyalázzák a ballib oldal megmondó embereit, mint pl. Heller Ágnest, ám ha találnak akár egyetlen mondatot is bármelyikük részéről, amiben az ő állításukat látják igazoltnak, nem átallanak azt hivatkozási alapnak tekinteni.

Névtelen írta...

IGAZI HÜLYE:
.
feltétlen hívő, nincs önálló gondolata, vakon megy a vezír által kijelölt úton eltántoríthatatlanul. mindemellett hihetetlen kitartó „jó ügynökhöz” méltó mód levakarhatatlan, gátlástalan. kiforgatja a valóságot, mindennel magát „igazolni” véli, fejlődni képtelen, ebből következően értelmetlen hozzá bármilyen gondolatot intézni úgy szóban, mint írásban.
természetesen Igazmondó Háry János – a csuti csüngőhasú geci – szempontjából ezek a tulajdonságok mindennél többet érnek, viszont számomra ez a kombináció azt jelenti:
.
KERÜLD EL!