2015. szeptember 5., szombat

AZ ALKALMATLAN

Felébredtem éjjel, kint szakadt az eső.
Az autópályán menetelő és az útpálya mellett alvó menekültek jutottak eszembe, a nálunk született kisbaba, akit a lepusztultságával, ezernapos várólistáival büszkélkedő humánus magyar egészségügy négy nap után kirakott a kórházból az utcára, a sok-sok kisfiú és kislány, akiket tilos mutatni az állam által fenntartott médiának.
Az anyák, apák, akik végső elkeseredésükben időnként őrültségeket csinálnak, mint Bicskén a vágányok közé fekvő család, de az azért biztos - ahhoz képest, ahogy bánunk velük, felettébb higgadtak és türelmesek.
Ők csak élni akarnak, ha lehet, nyomorgás nélkül.
És - láss csodát - nem nálunk.
Érthető a törekvésük, különösen akkor, ha tudjuk, hogy a magyar lakosság átlagánál magasabban képzett emberekről van szó, akiket ettől függetlenül a funkcionális analfabéta Büdöstalpú Józsi nyugodtan lemajmoz, fajmagyarsága éteri magasságából.

Ha csepp esze lenne a Nemzeti Ondónak, vagy seggnyalókból álló környezetéből bárkinek, már régen bevándorlási programot szervezett volna a magasan képzett értelmiség részére, mondjuk "Legyél orvos/mérnök/ informatikus nálunk, szeretettel várunk!" elnevezéssel, de ugyanilyet lehetne szervezni magasan kvalifikált szakmunkások és családjaik részére is, merthogy bajban vagyunk - lassan nincs orvos a falvakban és a szakorvosok száma is lecsökkent, tisztességes iparost találni pedig csodaszámba megy.
A kormány vidámságot fakasztó statisztikákkal reagál a helyzetre, de a statisztika nem mondja Marikának, hogy vetkőzzön meztelenre, és Mari néninek sem, hogy nyújtsa ki a nyelvét...
Persze már késő, legközelebb akkor marad menekült nálunk, ha megszöknek a bagdadi elmegyógyintézet lakói.

Mindenesetre a menekültek zöme elérte az autópályán Hegyeshalmot, ki gyalog, ki a kilencven autóbusz valamelyikének utasaként.
Ez utóbbi intézkedés egyébként a vészhelyzet elhárítását célozta, nemsokára majd ünnepelni kell a kormányt, hogy elhárította azt a vészt, melyet maga idézett elő.
Az ilyen helyzeteket szívesen nevezném vörösiszap-szindrómának, már, ha meg lehetne ismerni annak valós történetét, de legalább valamiféle független vizsgálati eredményeket, meg, hogy hova került a Mama károsultaknak átutalt pénze...
De ne éljük Utópiában, ez Magyarország, ahol a menekültek állatok, akiket lehet terelgetni ide-oda, hadd lássa magyarember, hogy éppen milyen büdös és koszos izéktől védi meg őt a Nagy Sejt, aki ebből a népségből még milliókat sejt...
Hogy az elmúlt hónapokban rendesen megalapoztuk a magyar-arab baráti iszonyt, arról ne legyenek kétségeink, - hozzáírhatjuk ezt is külpolitikai sikereink hosszú sorához, mindjárt az azeri balta alá...
Általában nem vagyok egy bosszúért lihegő fajta, de azt azért remélem, hogy a Mici és családja menekülése egybe fog esni azzal, mikor Sajátláb Rasi lenyeli a medicin-labdát, és egy kiadós felhőszakadás kíséri őket vidám gyalogútjukon Almati felé, ahol a testvéreik laknak.

Azt mondta legutóbb, hogy ő, személyesen olyan Európában, Magyarországban hisz, amely annak az ezeréves hagyománynak a folytatása, amit dédszüleink hoztak.
Mondjuk az ő dédszülei kicsit később jöttek, ekhós szekéren, mint migráns textiltechnikai szakemberek.
Ők legfeljebb az orsó és a guzsaly készítéséhez szükséges szerszámokat hozták, de apróságokra ne adjunk, nélkülük ott álltunk volna egy tökéletlen rokkával, így meg most büszkén állhatunk, egy tökéletlennel a kormányfői székben.
A dolgok mai állása szerint a kerítés lett a rögeszméje, éppen azzal fenyegetőzik, hogy Horvátország felé is kerítkezik, aztán egyszercsak a kerítés körbeéri majd az országot.
Mint az őrnagy a Tótékban, csak itt a dobozt kerítésnek hívjuk.
Szép lesz, kint a migráns, bent a stadion, melyben azok haldokolnak, akik azt hitték magukról, hogy nyugdíjasok…

A helyzet nem stabil, egyrészt további menekültek érkeznek, ma például vagy négyszáz államilag bemutathatatlan is volt köztük, azoknak a szoknyájába kapaszkodva, akik képernyőképesek.
Tegnap kilencven busz indult a Keletitől, mától nem indul egy sem, pedig a Keleti már megint tele van migránsokkal.
A kormány alkalmatlan arra, hogy ezt a problémát kezelje, de nem csak erre, hanem a tegnapi futballmérkőzést kísérő neonáci randalírozás megfékezésére is alkalmatlan volt, a kormányfő személyesen pedig arra is alkalmatlan, hogy az abakuszt áthelyezze íróasztala egyik végéről a másikra, ha kifogyott a lábujjaiból.
A Gigatörp képességeit meghaladja a helyzet, forgolódik, próbálkozik, mint kiskutya az ugatással, de a siker késik.

Nagy baj lesz ebből, akárki meglássa.
Mindenesetre kívánjunk jó utat azoknak a migránsoknak, akik kitartóan menetelnek vágyott uticéljuk felé. üzemhetünk is velük rokonainknak a londoni szendvicsgyárba, majd átadják nekik, ha egymás mellett állnak a soron…
Közben magyarember egyre gusztustalanabb, elhiszi a propagandaszólamokat, bevándorlónak nevezi az átutazókat és asszisztál a világhódító Sejt európai ambícióihoz.
Ezzel kellene felhagyni, merthogy a világ nemigen tolerálja a beképzelt és önző viselkedést.
De azért első lépésként őt kellene világgá küldeni…

:O)))

46 megjegyzés:

hello írta...

Pár hónapja még nem hittem volna magamról, hogy a HÍR TV híradásaira is kíváncsi leszek, most mégis nézem, ugyanis az alul futó csíkban nagyon sok érdekes, és a fideszszolgálati adóknál feltehetően elő nem fordulható információ olvasható az ország és a kormány nemzetközi megítéléséről. Egyértelmű és kemény állásfoglalások és üzenetek.
Ami rendkívül aggasztó, mert ha Európa besokall, ami márpedig érik, annak nem csupán Mo. kormánya, hanem mi mindnyájan fogjuk nagyon megszívni a lehetséges messzemenő következményeit.

Geza írta...

Az, hogy hirtelen elokerultek azok a buszok, amelyekkel a menekultek vegre elhagyhattak ezt a rohadt helyet, igen jellemzo a vezerre meg sleppjere. Modtaak: "Hat gyerekek, megfingatjuk egy kicsit ezt a csurhet, majd, ha mar ugy latjuk, hogy nyugatrol sok bsztatas jon, meg a hazai PR-unk is kezd serulni, akkor majd koldunk oda par buszt. Jo ez igy? Ja, ja, … fsza".

Na de itt van az en tegnapi sztorim.
A kellemesen elfogyasztott ebedem kozben (szep napsutessel, viragokkal es a nem tul tavoli budai hegyekkel korulveve), de az allandoan jelenlevo rendszer iranti utalattal kiserve, el kezdtem dilemmazni azon, hogy fuvet nyirjak, dolgozzak, vagy vigyek valamit az "uton levoknek". Vegul is az utobbi mellett dontottem, mivel nem birtam megallni, hogy a HIR TV meg az M1 kituno sztarriporterei tudositasaiba bele ne nezzek. Ugyhogy elindultam.

Nem mentem sokat, mikor a jardan egy egy krapeket lattam, aki eppen lezuhant a foldre. Mondtam "bssza meg, miert pont nalam es miert pont most". De megalltam, es szerencsere utanam rogton egy enyhen molett noe is igy tett. Hala istennek, Oe elkezdett intezkedni. Ugy iteeltuk meg, hogy a krapek nem volt reszeg, de aztan kesobb kiderult, hogy dehogynem. Mindenesetre, a mentok kb. 30 perc mulva kijottek (mivel a holgy elmondta nekik, hogy valoszinu nincs olyan nagy baj, es hogy az "elsodleges diagnozisunk" nem volt tokeletes). A varakozas kozben mondtam a holgynek, hogy hova igyekszem, amire Oe megfelelo ingerultseggel reagalt, mondvan, hogy "epp ideje, menjenek mielobb innen el". Ha elfelejtenenk, ez UGYANAZ a noe volt, aki olyan odaadoan megallt, es segitett a reszeg faszi elrendezeseben.

Miutan elhajtottam, vettem keet rekesz asvanyvizet a TESCO-ban, majd Budaors fele igyekeztem. Az 1-es irto nagy volt a dugo kifele. Mikor rakeveredtem a M1/M7-re, mar latszott, hogy ez hosszu menet lesz. Nem tudom, hogy tortent, de valahogy nem az M1-en, hanem az M7-en kotottem ki, ugyhogy elhataroztam, hogy a Papp Reeka Kinga (vagy valami hasonlo) Klubradio-beli riportjat kovetve kiszallok Torokbalintnal, es bemegyek az Auchanba meeg toalet papirt, csokit es - az en otletem - dezodort venni. Elegge kellett sietni, mert mar majdnem lement a Nap. A penztarnal arra lettem figyelmes, hogy az enyhen molett penztarosno [masodik ezen a napon, akivel "kozelebbi viszonyba kerultem"] hatarozottan beszel az altala kiszolgalt idosebb holgyhoz, akirol (messzirol) ugy lattam, hogy a bevandorlokrol panaszkodott. Mikor odaertem, mondtam a kisse molett (es helyesnek mondhato) penztarosnonek, hogy teljesen igaza van. Utana meeg beszelgettunk az ugyrol, es a mellettunk levo penztarosno is bekapcsolodott, hasonlo pozitiv stilusban. Mit mondjak, oriasi meglepetes volt, es nagyon jol kezdtem erezni magamat.

Az M1-re valo feljutas siman ment, de oriasi dugo volt, es nagyon lassan haladtunk. Valahol Torokbalint es Herceghalom kozott kezdtem fellelni a menetelok elso nyomait az otthagyott hulladekokbol. Vegulis mar besotetedett, amikor elertem Oeket, Herceghalomnal. Ugy dontottem, megelozom a sort paar kilometerrel, es majd megallok a leallo savban. Igy is tortent, ott vartak a tobbiek is (onkentesek, meg szervezetek - kb. 10 kocsi).

A konvoj eleg gyorsan odaert. Maar eleg sokat irtam, ugyhogy ezt a reszet (meg az elozot, amikor a menet mellett elhajtottam) nem fogom reszletezni, mert megint elerzekenyulnek. Szoval latsz a sotetben imbolygo ember-oszlopot, es a felhomalyban radmosolygo arcokat, hallassz koszoneteket, es kicsit felsz, hogy a kocsidat veletlenul megkarcoljak, mert nem tudtal teljesen lehuzodni a leallo savrol [a kocsival termeszetesen nem tortent semmi, azon a nehany keznyom megorzesen kivul, amely nehany elfaradt ember menetkozbeni tamaszkodasa okozott].

Miutan elvonultak, en is elhajtottam, de a zsambeki lehajtonal ismet osszefutottam Veluk, ahogy ejszakara letelepedtek a kihajto korul (a fure). Messzirol minden bekesnek es tiszteletremeltonak tunt, de az atejszakazas reszleteibe mar nem mertem belegondolni …

Naphosszat Henyélő Nagyember írta...

Azzal a gondolattal maximálisan egyetértek, hogy a migránsok közül ide kellene csábítania az orvosokat, mérnököket, stb. De ezzel szemben a valóság az, hogy egyikük sem lobogtatja a diplomáját, mert még személyi irataik sincsenek.Vajon miért??
Továbbá szerintem az orvosok , mérnökök már rég egy nyugat -európai országban praktizálnak, feltehetően egyetemre sem otthon, hanem Európában jártak, tehát nyelvi nehézségeik sem lehetnek..
Most, hogy jobban belegondolok anno /90-es évek legeleje/ a katonai főiskolán is voltak arabok, talán pont szírek.Feketék voltak, angolaiak.
Elég sok ellentmondó hír lát napvilágot arról, hogy miből utaznak ezek a szerencsétlen emberek, mert az tény, hogy ez nem 2 forintos vállalkozás.Mondják, hogy eladták mindenüket.Ez szerintem nem azért nem igaz, mert nem lett volna eladnivalójuk, éppen lehetett is. Nem ez a lényeg, hanem az, hogy KI VESZI MEG?? Háborús helyzetben amikor mindenki az életét menti, senki nem fog egy ostromlott városban házat venni, mert lehet, hogy 2 perc múlva lesz egy drága törmelékhalma.
Nagyanyám mesélte, aki 2 világháborút is átélt, hogy Budapest ostromakor semminek nem volt értéke a következő dolgokon kívül, növekvő sorrendben: arany, étel -a szalonna volt a top, pálinka, dohány.
Házat, bútort senki nem vett....
Vagy ennyi megtakarított pénzük volt a migránsoknak? Akkor jöhetne autóval is. Jó , nem tud legálisan átjönni a hivatalos határátkelőn iratok nélkül.Hoppá megint ezek a fránya nemlétező iratok... Abból a pénzből amit a csempészek lenyúlnak tőlük minden országban a határnál tudnának 60-80 ezer forintnyi összegért olyan autót venni, ami a következő határig elviszi.
Szóval nem olyan egyszerű a helyzet, senki nem tudja a jó megoldást.

Mindenesetre egy számunkra szerencsés fordulat akár meg is dönthetné a zsarnokot..
Az élet néha furcsa dolgokat produkál....

peti írta...

...Orbán vereséget szenvedett minden területen. Bedöglött a propagandája, mert a menekültek nem akarták elvenni senki munkáját, eszük ágában sem volt a magyar kultúrát átalakítani, s ami a legfontosabb: ezek az üldözött földönfutók példát mutattak a magyaroknak emberségből, szolidaritásból, tisztességből. A magyarok által lenézett és megvetett közel-keleti menekültek sokkal intelligensebbek és magasabb emberi értékeket mutattak fel, mint a dölyfös magyarok. Ők nem bántottak senkit, őket ok nélkül bántották: megtámadták, megverték, meglopták, kirabolták, és még halálukat is okozták. Magyarország elégtelenre vizsgázott.

Orbán még ennél is nagyobb nullának bizonyult, akiről kiderült, hogy nem képes kormányozni sem, alkalmatlan egy helyzet megoldásra. A helyzetet végül a menekültek oldották meg, és ez okozta Orbán legnagyobb erkölcsi és politikai bukását. De még ennél is jobban megbukott morálisan a magát “ellenzéknek” képzelő lakosság. A menekültek ellenállásban mutatott példamutatása megszégyenítette a magyar embereket. Orbán azt hitte, hogy a szíriai menekültek is úgy viselkednek majd, mint a magyarok. Összecsinálják magukat és mindent eltűrnek. Ezek a nincstelen földönfutók azonban tükröt állítottak az Orbán-rendszer minden szennyé és aljasságát eltűrő magyar népnek. Megmutatták, hogy mennyire gyávák, jellemtelenek, megalkuvók, gyengék. Bebizonyították egy hét alatt, hogy a legkisebb ellenállás meghátrálásra kényszeríti Orbán fasiszta rendszerét. Ezzel bizonyították, hogy a ballib médiaelit minden ezzel szemben elhangzott okoskodása hazugság.

Azért sajnálhatjuk, hogy a menekültek végül távoztak, mert ha maradnak, ezek egy hónap alatt megdöntötték volna Orbán rendszerét. De mégis jobb, hogy mentek, mert a magyarok nem tudtak volna mit kezdeni a szabadságukkal úgysem. Mászrészt ez a magyar nép nem érdemli meg, hogy mások kaparják ki neki megint a gesztenyét. Egymást nem ismerő menekültek egy óra alatt nagyobb szolidaritást alakítottak ki egymás között, mint Szűzmária országának önmagától eltelt népe...

Bartus László / Amerikai Népszava

Névtelen írta...

Összesen 51 embert állított elő a rendőrség szombatra virradó éjszaka a magyar–román labdarúgó Európa-bajnoki selejtező helyszínének környékén történt rendbontások miatt, a történtek során a szurkolók és a rendőrök közül összesen 38-an sérültek meg, mondta Csiszér-Kovács Viktória, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője...
Kíváncsi vagyok, hogy kifizettetik-e az ultrákkal az utolsó fillérig az általuk okozott károkat, beleértve a rendőrségnél keletkezett sérüléseket, anyagi károkat és működtetési költségeket is. A minap szerb-magyar együttműködésben kivágott kerítésdarabka árát milyen pillanatok alatt kiszámították...CSak nem felejtettek el azóta számolni!? Most sajnálhatjuk csak igazán, hogy ez a meccs nem Felcsúton volt. A következő derbit feltétlenül ott kellene rendezni!

morzsi írta...

20:29 Névtelenhez csatlakozva, - a futball huligánjaink egy este több kárt okoztak, sőt, sokkal több bűncselekményt valósítottak meg tegnap este, mint az eddig illegálisan országunkba belépők összesen...
Nem szégyelli magát Erdő Péter, aki azzal hárította el egyháza tétlenségét menekült ügyben, hogy - amíg a jogi helyzet tisztázatlan, addig a katolikus egyház nem tud segíteni..?

Mindenki másképp csinálja írta...

Szállással és egymillió euróval segíti a menekülteket a Bayern München futballklubja. Közleményükben azt írják, hogy edzőtábort hoznak létre, ahol a menekültekkel érkező fiatalok futballozhatnak, de szállást, ellátást, valamint felszerelést is kapnak. Később németórákat is tartanak nekik.
A Bayern München egy jótékonysági mérkőzést is szervez, az abból befolyó 1 millió eurót is felajánlja a menekülteket segítő szervezeteknek, melyeket a müncheni városvezetéssel és a bajor tartományi kormánnyal közösen fognak kiválasztani.
Forrás:
http://nol.hu/kulfold/a-rendorok-csokival-es-toleranciaval-varjak-a-menekulteket-1560895

Névtelen írta...

Megint az történt, ami 2006-ban: a brutális rendőrhorda rátámadt a békés magyar emberekre. Pedig, ezek a fekete ruhás emberek nem tettek mást, minthogy életvitelszerűen randalíroztak Budapesten. Átrendezték a várost, ahogyan szokták, autót gyújtottak fel, köveket, üvegeket dobáltak, hangrakétákat robbantottak...
Így szoktak a békés magyar emberek szórakozni, az ő köreikben ez egy viselkedési alapeset. Sajnos, a brutális rendőrök mindenbe belerondítanak, ez ugyanis egy élhetetlen ország, ha valaki békésen szórakozik, és csak a város egy részét amortizálja, rögtön belekötnek. Mindez a magyar-román meccs esetéjén történt, de a békés magyar emberekre már előző este is rájárt a rúd. Úgy gondolták ugyanis, hogy már csütörtökön este tartanak egy kis előmérkőzést, mondjuk úgy, előjátékot. Első körben fogták magukat, és beb@sztak, mint állat, abból a feltevésből kiindulva, hogy seggrészegen még békésebbnek látszanak majd. Mindemellett nagy csoportokba verődtek, fekete ruhát viseltek, az arcukat pedig kendővel takarták el, mert az egy nagyon trendi viselet, és nem akarták, hogy más, náluk kevésbé békés magyar emberek, például rendőrök, felismerjék őket...Többen köveket is vittek magukkal a Deák térre, mert békés magyar ember kő nélkül el sem indul otthonról. Mások üvegekkel erősítették a vonulásuk békés jellegét. Így mentek végig a Király utcán, nem kis ijedelmet keltve az ott szórakozó vendégseregben. Egészen a Városligetig masíroztak a békés magyar emberek, ahol aztán, ha lehet, még ennél is békésebben viselkedtek. Mindenféle rasszista szlogeneket kiabáltak, törtek zúztak, ahogyan az békés magyar emberek között szokás. Sajnos, Pintér Sándor belügyminiszter éppen szabadságon volt, így nem tudott első kézből örülni a békés magyar emberek hőstetteinek, de nem kell azért őt félteni, Pintér úr ugyanis nem maradt le semmiről: munkatársai folyamatosan tájékoztatták a történésekről.
Képben volt végig Pintér Sándor, egyedül azt nem tudni, hogy hol.
Pénteken este azután megint békésen tomboltak a békés magyar emberek. A ferencvárosi Groupama Aréna közelében gyülekeztek, ám a brutális rendőrök ellenszegültek a színvonalas szórakozásnak, megakadályozták, hogy a békés megmozdulás még békésebb atrocitássá fajuljon. A történet 2006-ból már ismerős: a békés magyar emberek akkor szintén békés jelleggel megtámadták a Magyar Televízió Szabadság téri épületét. Autókat borogattak és gyújtottak fel, békés, kultúrált üzemmódban természetesen, rendőrökre támadtak, sőt, Wittner Mária zászlósanya vezérletével még a tévé büféjébe is behatoltak, igaz, nem békés célzattal, hanem gasztronómiai meggondolásokból kifolyólag: Túró Rudikat faszoltak. (Gy.k.: vételeztek.) Akkor még persze nem tudhatták, hogy néhány évvel később Orbán Viktor kormánya a Túró Rudival csábítja haza a kalandvágyból külföldre szakadt békétlen magyar fiatalokat...A békés magyar emberek, akikkel 2006-ban Orbán Viktor és társai még javában rokonszenveztek, a népligeti csata után úgy döntöttek, hogy ha lehet, még az eddiginél is békésebben fognak szórakozni. Ezért a Keleti pályaudvarhoz indultak, hogy békés körülmények között összeverjék a már egy ideje ott állomásozó menekülteket...Sajnos a brutális rendőrök ebben is megakadályozták őket, sorfalat alkottak, így választották el a békés magyar embereket az általuk agyonverni kívánt menekültektől. Ez annyira felbosszantotta a békés magyar embereket, hogy kénytelenek voltak a magukkal hozott kövekkel, üvegekkel és minden mással megdobálni a rendőröket. A brutális rendőrök a békés magyar emberek közül ötvenegyet előállítottak. Körülbelül egy tucat békés magyar ember is megsérült a sajnálatos események során. 17 rendőr is megsebesült, de ők meg is érdemlik a sorsukat, amiért szembe mentek a békés magyar emberek akaratával, és megakadályozták őket abban, hogy csendes, a rájuk jellemző kultúrált körülmények között átrendezzék a fél fővárost. és még a mostaninál is élhetetlenebb hellyé zúzzák Budapestet.
FSP http://fsp.nolblog.hu/

hello írta...

Névtelennek és Morzsinak:

Ami az ultrák rombolását, gyujtogatását, a rendőrök megtámadását illeti, a módszereiket 2006 ősze óta nyilván csak tökéletesítették...
Nem véletlen, hogy Rónai Egonnál az Egyenesben nyilatkozó jobbikos alelnöknek 1 rossz szava se volt rájuk, csak azt hajtogatta, hogy ők is "rendes magyar emberek"!
Hát, ilyenek az ő terminológiájuk szerint a "rendes magyar emberek!" Jó lenne, ha ezt a mélyen tisztelt magyar választópolgárok jól az eszükbe vésnék!

Mint hallom a híradásban, Ferenc pápa is elítélően nyilatkozott arról a szemléletről és magatartásról, amit Erdő Péter nyilvánosan elő bírt adni menekült-ügyben.
Viszont Pannonhalmán Várszegi Asztrik apát 1 éjszakára befogadott szír menekült családot.

PuPu írta...

Mindenki másképp csinálja másképp csinálja itten feletted, kedves Névtelen, de ő csinálja jól.
Két-három mondat kóstolóként, aztán jöhet a link.
Így korrekt.
Egyébként fsp a kedvenceim közé tartozik, de mégis...
:O)))

Wolk írta...

Ha a rendőrök nem állnak helyt a tranzitzónáknál, nem biztosítják az útnak indulók menetét, ha nem verik le a futballhuligánok rohamát, sokkal nagyobb gondok adódhattak volna a fekete pénteken.

http://szeka.blog.hu/2015/09/05/az_orban-kormany_ot_tevedese_melyek_a_fekete_pentekhez_vezettek

bubo írta...

A " békés magyar emberek" szórakozás számomra elfogadhatatlan. Valami oka van annak, hogy ezekre a "békés magyar emberekre" a törvény nem vonatkozik. A Btk szerint - 310. § (1) Aki hivatalos vagy külföldi hivatalos személyt

a) jogszerű eljárásában erőszakkal vagy fenyegetéssel akadályoz,

b) jogszerű eljárásában erőszakkal vagy fenyegetéssel intézkedésre kényszerít, vagy

c) eljárása alatt, illetve emiatt bántalmaz,

bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a hivatalos személy elleni erőszakot csoportosan, fegyveresen vagy felfegyverkezve követik el.

(3) A (2) bekezdésben meghatározott csoport szervezője vagy vezetője öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Normális országban a "békés magyar ember" amikor fegyverként használt kockakővel vagy csatorna fedéllel dobálja a rend őrét, aki esetleg ettől lerokkan, akkor az ilyen " békés magyar (vagy bármilyen színű, vallású, állampolgárságú) embert" a kiképzett és felszerelt rendőri egység lefegyverez és a bíróság elé visz, ahol a bíróság, mivel nincs mit bonyolítani, gyorsítva elítél a törvény betűje szerint. Ezt követően pedig a következő hétvégi meccs előtt a stadion kivetítőjén a békés nézők számára miheztartás végett lejátszani kellene, hogy a rend őrei a sport szeretetet miatt kilátogató belépőjegyet váltó adófizető állampolgárok testi épségét megóvták. 8 évig nyugi lesz. Valahogy így kellene ennek lenni és nem törvény fölött álló ultrákat pénzelni.

Az ultráknak most szerintem dupla szerencséjük volt. Bele akartak kötni egy olyan csoportba, akik a családjukat olyan környezetből mentették ahol, ahogy az egyik migráns a riporternek elmondta mindenki mindenkit öldököl. Háború van. Senkiben nem lehet bízni. Vagy részt veszel az öldöklésben vagy elmenekülsz. Egy idős rokon mesélte, akit a 2. világháború után a sors a francia idegenlégióba sodort és megjárta a vietnámi háborút. Nem akart semmit arról mesélni. Annyit mondott csak. "Túléltem."

Háborúból menekülő emberek között lehet olyan is, aki egy ilyen verekedésben túlélni akar és harci helyzetben az általa megélt módon reagál. Lehet hogy a békét keresi, de ha bajba kerül a háborúban szerzett reflexekkel válaszol. Olyan vérengzést eredményezhetett volna ez a balhé, amit egy nemzetközi bíróság vizsgálata nélkül megúszni nemigen lehet. Kiderült volna lehet az is, hogy a felbujtó, aki a feszültséget okozta, az a magyar kormány a plakátjaival és a tetteivel. Lehet, hogy ez eszébe jutott valamelyik kormánytagnak is és a bukás elkerülése érdekében legegyszerűbb megoldás a migránsok elszállítása lett. Persze ezt csak én gondolom így.

bubo írta...

És ha valaki nem tudná mi elől menekülnek és milyen körülményekből származhatnak háborús élményeik, reflexeik ezeknek a menekülteknek, azoknak ajánlom a következő képeket. http://kozbenjaro.blog.hu/2014/08/27/lavorba_fogjak_fel_a_vert_mint_mashol_a_disznovagaskor_az_iszlam_allam_remtettei

Számomra nagyon megrázó volt.

Ti mit tennétek, ha egy napon egy ilyen országban találnátok magatokat?

irkomirko írta...

Ma voltam fültanúja a szolnoki piacon annak, amint két nő így beszélgetett:

-Már napok óta nem láttalak. És hogy van a férjed?
-Ne is kérdezd! Nagyon fáradt, este későn jött haza a tüntetésről.
-Miféle tüntetésen volt?
-Nem itt, hanem Pesten. Menni kellett, azokkal szemben tüntetni, akik a muszlimokat pártolják.
-De minek megy, ha olyan fárasztó?
-Kell a pénz.

Névtelen írta...

A nagyon demokratikus gondolkodású blogíró,aki szót emelt már a sajtó és szólásszabadságért,olyan blogokat ír ami mindenkinek tetszik.Tudják miért?Nem azért mert csak a hívei olvassák,hanem azért mert aki a nem tetszik -re klikkel az is a tettsziknél jelenik meg kis idő múlva.Nem szeretem a képmutató álszent egyéneket,akik nem bírják a kritikát.

peti írta...

Nagy Boldizsár az Élet és Irodalomban az alábbi javaslatokat teszi menekült ügyben rövid távra:

1. Megfelelő létszámú ember és technika csoportosítása Röszke vagy Szeged közelébe, hogy az érkezőknek ne kelljen négy órát a tűző napon vagy az esőben várniuk. Ha minden nyavalyás pénztárgép tud közvetlenül kapcsolódni a NAV-hoz, akkor legyen lenn 40 komputer online kapcsolattal a rendőrséghez és a BÁH-hoz.

2. Egyszer vegyenek ujjlenyomatot, ne kétszer.

3. Alkalmazzanak 100 tolmácsot.

4. Alakítsanak ki elviselhető szükségszállásokat. Budapesten, a Bécsi úton majd’ egy évtizede áll egy bezárt kollégium. Néhány millióból tűrhető körülményeket lehetne létrehozni benne. Nyilván sok ilyen elhagyott épület van.

5. Vonják be az egyházakat, a Vöröskeresztet és a többi karitatív szervezetet, akár anyagilag is támogatva őket, bízva a sokszorozó hatásban.

6. Folytassák le a menekültügyi eljárást, és tegyék világossá a továbbmenni szándékozóknak, hogy úgyis visszaküldik őket, hiába utaznak tovább.

7. Ne zárkózzunk el a Dublini rendelet érdemi alkalmazásától. Ha a 4,5 milliós Libanon tud gondoskodni 1,2 millió menekültről, akkor a majdnem tízmilliós Magyarország – amely milliárdokért épít játékvasutat két, részben azonos nevű falu között – tudjon gondoskodni annak a tizedéről.

8. A menekültnek elismert személyt tanítsuk meg magyarul, mégpedig gyorsan. (Ne neki kelljen a csekély integrációs támogatásából fizetnie a nyelvtanulását, mint most).

9. Azt, akiről kiderül, hogy nincs szüksége védelemre (csak menekültnek hazudta magát), mielőbb repítsük/vonatoztassuk/buszoztassuk haza!

peti írta...

Nagy Boldizsár az Élet és Irodalomban az alábbi javaslatokat teszi menekült ügyben közép távra:
1. Alakítsák ki azt a mentalitást, amely a külföldiben nem veszélyforrást lát, hanem lehetőséget, megértetve, hogy ellenkező esetben honfitársainkat is ellenségesen fogják fogadni, holott ők is jó szándékokkal vándorolnak az EU-n belül és Észak-Amerikába.

2. Vegyék komolyan a vallásszabadságot. Az iszlám bevett vallás. Hagyják abba a nyílt vagy burkolt gyalázását. Mi, keresztények rengeteg bűnt követtünk el vallásaink nevében. (Mindenekelőtt a katolikusok a protestánsok írmagját is ki kívánták irtani, ugye?) Mégsem szeretnénk, ha vallásainkat a vallás nevében vagy védernyője alatt elkövetett bűnökkel azonosítanák.

3. Építsenek ki olyan menekültügyi rendszert, amely nagyobb számú kérelmezővel is tud foglalkozni, s nem túlesni akar a feladaton és megúszni, hanem teljesíteni.

4. Nyomjuk a NATO-t és az EU‑t arra, beszéljünk szövetségeseinkkel (ha vannak még) annak érdekében, hogy érdemben oldják meg a szír és a líbiai helyzetet, a polgárháborút a háttérből támogató erők (és államok) rábírásával a támogatás megszüntetésére.

peti írta...

Nagy Boldizsár az Élet és Irodalomban az alábbi javaslatokat teszi menekült ügyben hosszú távra:

1. A gazdag („fejlett”-nek a pengés drótot elnézve vonakodva nevezem) világnak be kell látnia, hogy jómódját többé már nem tudja elszigetelni a világ szegényebb felétől, miközben e jómódot nem kis részben a szegényebb fél szegényebben tartásával (alacsony munkabérek, előnytelen kereskedelmi feltételek, különösen hátrányos szabadalmi rendszer, tudásmonopolizálás) hozza létre-újítja meg.

2. A fejlődő világ nettó népszaporulata naponta 244 ezer ember, a fejletté 4 ezer. Ebből az következik, hogy az előbbiben 14-18 év múlva naponta negyedmillió új állásnak kellene teremtődnie. Ha ez nem jön létre, akkor a potenciális munkavállaló, aki munkanélküli marad (de segélyt nem kap, s „közmunka” – értsd állami rabszolgamunka – sincs), két úton indulhat el: vagy a fejlett világ, vagy a polgárháborút kirobbantó, fenntartó, falvakat lemészároló banditizmus (Boko Haram, IS) felé.

Szerintem mindenkinek jobb, ha az előbbit választja.

Persze még jobb, ha a fejlett világ érdemi segítségével élhető világot teremtenek ott.

Ki akarna az esős-unalmas Brüsszelben élni, ha az örök napsütéses, gyönyörű Ruandában is – veszélytelenül – élhetne?!

Névtelen írta...

Látszólag a parlament menekültekkel foglalkozó törvényeket tárgyal. Pedig dehogy. Ugyan „a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet” taglalják, de a paragrafusok a kormány kezébe a magyar állampolgárok ellen bevethető fegyvert adnak. Csövüket rád és rám, magyarokra szegezték. Az ujjak a ravaszon, még nem húzták meg, de ott vagyunk a célkeresztben. Persze, eltalálják a menekülőket is, ha már erre kódorognak. Úgy kell nekik, hiszen nyilván csak jó dolgukban, kalandvágyból fuldokolnak leplombált teherautókban, hasítják fel a lábukat a szögesdróton, szülnek idegenben, majd fektetik a pár napos babát az aluljáró betonjára. A munkahelyünket akarják elvenni, csak megtévesztésül kapaszkodnak elfehérült ujjakkal a vagonlépcső korlátjába, tüntetnek a távozásért, lobogtatják a kézzel írt céduláikat „Németország!” és „Szabadság!” felirattal.

Ha már óvatlanul idemerészkedtek a magyar aknamezőkre, persze, hogy elhullanak ők is. Ahol fát vágnak, hull a forgács.

De ők csak alibi. Szó sincs arról, hogy a kormány örül nekik, de a „válsághelyzet” kapóra is jöhet. Fokozzák is következetlen és kiszámíthatatlan intézkedéseikkel, de a fejetlenség gyakran spontán is összejön. Öntik az olajat a tűzre, vagy ömlik magától – a lángok egyre magasabbra csapnak. Néha úgy érzem: ennyi ostobaság és érzéketlenség, ennyi durva baki már nem lehet mindig véletlen. Ahogy az sem, hogy sem a robbanásveszélyes Keletiben, sem a határon nem tájékoztatják anyanyelvükön vagy legalább angolul az elgyötört embereket arról: mi történik velük. A szerdai civil tüntetésen el is hangzott: szálljanak be fordított szerepben az akadályversenybe a dönteni készülő képviselők. Kötelezze őket egy tökéletesen ismeretlen nyelven írt fecni arra, hová kell 24 óra alatt átszállásokkal eljutniuk. Majd abszolválják a feladatot a határtól Debrecenig, hátukon cipelt nyűgös gyerekekkel, az utolsó, csatlakozás nélküli esti vonattal vergődve Pestre. Ennyi pancserség nincs. Ennyi gonoszság csak úgy, cél nélkül nincs. Itt valaki vért akar. Ha lehet, a parlamenti szavazásra időzítve, hogy lehessen mutogatni: ugye, mekkora a baj? Ugye, hogy muszáj felfüggeszteni a jogrendet?

Mert erről van szó. A menekülőket sem szívelik, de a lényeg, hogy mi se ugrálhassunk. A mese rólunk szól, a harang értünk szól. Főpróbát látunk. Az új jogi kategória bevezetése: a kormány (és nem az országgyűlés!) által elrendelhető „tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet” a még keményebb jogkorlátozások, egy kvázi-rendkívüli, szinte statáriális állapot főpróbája. Ha a közönség végigüli a darabot, pláne, ha tapsol is, később, szükség esetén jöhet az igazi előadás...

Lendvai Ildikó / Népszava
http://nepszava.hu/cikk/1068739-torvenyek-ellenunk

Névtelen írta...

A PM szerint elfogadhatatlan, hogy Orbán Németországra és Ausztriára mutogat, ahol ráadásul befogadták a tőlünk érkező menekülteket, miközben rég nem képes kézben tartani az irányítást. Magyarország a részvétlenség és a káosz szimbólumává vált a világ szemében.

A magyar hatóságok a menekülteket hetekig embertelen körülmények között várakoztatják, minimális ellátás és tájékoztatás nélkül, teljes bizonytalanságban tartva őket - írják a közleményben. Ezen az sem változtat, hogy cinikus módon most Lázár János buszoztatja a határra ezeket az embereket. Mindeközben Budapest több pontján a rendőrség felkészületlenül várta a magyar-román meccs után a futballhuligánokat. Sajtójelentések szerint az arénánál a fejetlen rendőri fellépés miatt a stadionból kiözönlő szurkolók, köztük gyerekek is kaptak a könnygázból. Később a huligánok tűzet gyújtottak, a II. János Pál pápa téren pedig a rendőrség a teret félig szabadon hagyta, így a huligánok ott menekülteket vertek, akiket mentővel kellett elszállítani. Pintér Sándor egyértelműen cserben hagyta a magyar embereket, ezért azonnal távoznia kell posztjáról- szögezi le a PM a dokumentumban.

A Papp Károly országos rendőr-főkapitány által az aktuális helyzetről tartott szombati tájékoztatón már megjelent Pintér Sándor, aki leginkább arról beszélt, hogy a "migránsok" egyre agresszívabbá váltak. (nem a fociultrák, hanem a menekültek ugyebár) Az MTI megkeresésére a Belügyminisztérium azt közölte: Pintér Sándor megszakította a szabadságát.

http://nepszava.hu/cikk/1068822-pinter-bizony-cserbenhagyta-a-magyarokat-mennie-kell

Névtelen írta...

Fotókon a magyar-román előtt összecsapások:
http://nol.hu/galeria/Osszecsapasok_a_Magyar-roman_elUtt

Névtelen írta...

Busszal a káoszból (fotók)
http://nol.hu/galeria/Busszal_a_kaoszbol

Névtelen írta...

Akik az elszántságukkal újranyitották a határt
http://index.hu/video/2015/09/06/menekultek_gyalog_setalva_ausztriaba_keleti_palyaudvar_menekultvalsag_migransok_busz/

Névtelen írta...

Mindegy, hogyan, de irány Németország

Szombaton menekültek ezrei lépték át az osztrák határt, a legtöbben azonnal München irányában mentek tovább, amely tegnap óta gyakorlatilag a Németországba érkező menekültek elosztóközpontjává vált. A Magyarországról érkező utánpótlás folyamatos, a gond az, hogy a menekültek már nem is akarnak nálunk regisztrálni, indulnának Nyugatra, amíg még nyitva a határ...

http://hvg.hu/itthon/20150906_Mindegy_hogyan_de_irany_Nemetorszag

peti írta...

„A rendőr magánlakásba bebocsátás vagy hatósági határozat nélkül nem léphet be, illetve nem hatolhat be, kivéve tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetben, Magyarország területén jogellenesen tartózkodó személy felkutatása érdekében, ha alaposan feltételezhető, hogy a magánlakásban ilyen személyek tartózkodnak”. Ez csak némi csemege a kormányzó párt néhány prominens alakja által benyújtott törvényjavaslatból, amely a menekültügyi válságot hívatott rapid módon megoldani...

...a tervezet néhány gyanúsan Alaptörvénybe ütköző elemet is tartalmaz, amelyek már konkrétan minket, magyar állampolgárokat is érintenek. A hadsereg belföldi bevetése nem lehetséges a jelen jogi helyzetben még korlátozott tűzparanccsal sem (gumilövedék, illetőleg elfogó háló kilövése engedélyezett). Érdekes ötlet az is, hogy a rendőrség külföldön felderítő (hírszerzési) tevékenységet is folytathat ebben a tárgykörben, amelyre eddig csak az Információs Hivatalnak volt törvényes lehetősége. Nem nehéz elvonatkoztatni attól a gyanútól, hogy a TEK hatáskörét szeretnék ilyetén módon növelni. A salátatörvényben található még pár tulajdonjogot korlátozó elem könnyített kisajátítási lehetőséggel, és persze utólagos építési szakhatósági jóváhagyás a válsághelyzet miatt felhúzandó különböző építmények esetében...
...Akár megmosolyogtató is lehetne a következő, újonnan bevezetett büntetőjogi tényállás, a „Határzárral kapcsolatos építési munka akadályozása”. Nehezen hihető, hogy a tervezetet kiötlő azt feltételezte, hogy a szerencsétlen migránsok majd nekiesnek a kerítést építő közmunkásoknak vagy bakáknak, hiszen eddig is kerültek minden hasonló konfrontációt. Itt nyilvánvalóan az esetleg tüntetést, tiltakozást szervező és esetleg passzívan a határzárépítést akadályozni szándékozó civil aktivisták az elrettenteni kívánt célcsoport, hiszen nemcsak a migránsok az ellenségek, hanem a velük szimpatizálni merő akadékoskodók is.

Persze hogyan is várhatnánk könyörületet olyan kormánytól, amely saját hajléktalan állampolgárait kriminalizálja, a mélyszegénységben élőket is hagyja lassan kivérezni, a cigányság páriaként kezeléséről nem is beszélve. A jogszabálytervezet látványosan nélkülöz minden humanitárius elemet, persze ezt már elővetítette a szégyenletes nemzeti konzultáció és plakátpropaganda. És reménykedjünk, hogy a beterjesztett jogszabálycsomag nemzetközi jogba ütköző, antihumánus, demokráciát korlátozó elemei csak a felkészületlenségből adódó kapkodás eredményei, és nem találkozunk rövidesen egy olyan, salátatörvényben elbújtatott félmondattal, hogy a menekültügyi válsághelyzetre tekintettel a választások elhalasztásra kerülnek, és a törvények helyébe – amíg egyetlen migráns is leledzik a határzár mellett – törvényerejű kormányrendeletek lépnek...

...A menekültkérdés nyilvánvalóan súlyos probléma, és csakis nemzetközi, Európai Unión túlvezetető összefogással lehet ezt a válságot kezelni, nem statáriális ösvényre tévedő törvényhozással...

Forrás:
Bodolai László: Ha az elfogóháló célba jut
http://www.es.hu/bodolai_laszlo;ha_az_elfogo_halo_celba_jut;2015-09-02.html

peti írta...

Molnár Judit az ÉS-ben felhívja a figyelmünket arra, hogy van minta:

Papp Károly országos rendőrfőkapitány 2015. augusztus 26-án sajtótájékoztatón jelentette be, hogy 2106 rendőrt küldenek a déli határra határvadász feladatok ellátására. Az állományba 876 próbaidős, rendészeti szakközépiskolás is bekerül, akik csak szakképzett, tapasztaltabb rendőrökkel együtt intézkedhetnek. A főkapitány hangsúlyozta, hogy tűzparancs nincs kiadva a rendőröknek. A rendőrségi törvényben és szolgálati törvényben meglévő jogszabályok alapján a rendőröknek be kell tartaniuk a fokozatosság és az arányosság elvét. A határvadász rendőrök munkáját kutyás, helikopteres és lovas egységek segítik. A határvadászok az illegális bevándorlókkal szemben intézkednek.

Vitéz Ferenczy László csendőr alezredes, a magyar hatóságok részéről az Eichmann-kommandó mellé rendelt összekötő tiszt a belügyminiszterhez intézett 1944. május 9-i jelentésében így összegezte a „tisztogatási akció” menetét az egyik legkegyetlenebb gyűjtőtáborban, ahol 35.000 embert zsúfoltak össze: „Nagyváradon a zsidók nagy létszáma miatt meglehetősen nehezen ment a zsidók összeszedése. A rendőrségi létszám kevésnek bizonyult, a házkutatást és a személymotozást pedig nem szakemberek végezték, és így az értékek elrejtésének tág tere nyílott. Ezért Paksy-Kiss ezredes úr intézkedésére Nagyváradon az egész akció irányítását vitéz Péterffy Jenő alezredes tanzászlóalj parancsnok vette át és minden bizottsághoz járőrtársi iskolába vezényelt csendőröket osztott be, akik végzik a házkutatást és a személymotozást. Ezzel egyúttal az igen kényes és nagy körültekintést igénylő házkutatást és személymotozást módjukban áll a hallgatóknak gyakorlatilag is elsajátítani. A gettó őrzésével kapcsolatban pedig az őrszolgálatot gyakorolják.”

Mit mondhatnék? A történelem önmagát ismétli?

http://www.es.hu/molnar_judit;van_minta;2015-09-02.html

Wolk írta...

Eagle
4 órája
5 dolog, amit megtanulhatunk a menekültválságból
--------
(1) Mielőtt emberiek vagyunk válogassuk meg alaposan kikkel és mit várhatunk cserébe. Ne jószívűsködjünk felturbózott emberbarátságból olyanokkal akik visszaélhetnek vele sőt már kezdetben erőszakosan nyomulnak. Vegyük észre a csendben szenvedőket akiknek már jajgatni sincs erejük, van elég ilyen magyar honfitársunk.
"A joguralom az egyik tényező, ami miatt Európa olyan jó hely, ahova embereknek az életük kockáztatásával is érdemes elindulniuk", --- igen de hogyan? A jogot és törvényt áthágva, mindent letarolva és még arra sem hajlandók hogy a saját hátrahagyott mocskukat eltakarítsák az aluljárókból.
----------
(2) Nem elszántak, agresszívek, szervezettek és tudnak valamit amit a magyar nem.
ÖSSZETARTÁS, és nem a másikra várni hogy utat nyit és ha biztonságos majd követi.
----------
(3) Nem, a magyar emberek csak gyorsan fellelkesülnek de semmit nem visznek végig, mindent félbehagynak. Ha lenne kitartásuk a segítségadás és az Orbáni gyűlöletkampá- nyon való átlátás után és a menekültek után hagyott mocsok eltakarítása után végigvinnék a munkát és ugyanezt tennék a a kormányzattal is. Ebből semmi nem lesz.
-----------
(4) Inkább törődjünk az itthoni arcokkal, Orbán a leghangosabb, leghőzöngőbb, legbutább álszent szabadságharcos aki a legtöbb bajt okozza nekünk. Stadionokkal, kisvasutakkal, hőzöngéssel a magyar nép kifosztásával harcol értünk de Putyintól kezdve Merkelig mindenki ott alázza csicskázza ahol éri ezt a mafla, gyáva magatehetetlen Kacor Királyt, Juncker még nyíltan meg is alázza a gyáva nagypofájút. Ennyit a nyugati politikusokról, olyanok velünk amit ez a cselekvőképtelen nagyszájú üres hőzöngő megenged nekik.
----------
(5) "hogy sok ember ellenőrizetlen beáramlása nagyon veszélyes lehet" Nem lehet, már az, és a legfőbb veszély hogy nem tudjuk kezelni. A kis csoportok jószívű humánus segítsége nem javít a helyzeten és még csak a hírünket sem szépíti a világban. Ne szépítsük, a magyar úgy ahogy van képtelen szervezni csak a mának a pillanatnak és a világ nem körülöttünk van hanem átgyalogol, átgázol rajtunk.
2

peti írta...

A kormány az elmúlt öt és fél évben bevált modellt követte most is, mondván, ha nem boldogul a fennálló jogrenddel, kitalál helyette valami mást, és azt késedelem nélkül jogrendnek nevezi ki. Mindazonáltal a bevezetni ajánlott új jogi kategória, a „tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet” (röviden: „válsághelyzet”) rendeltetését (a neki szánt funkciókat) tekintve emlékeztet az alkotmányban szabályozott „különleges jogrend” fogalmára, azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy az Alaptörvény a „válsághelyzet” tényállását (okkal) nem ismeri. Amúgy könnyű belátni, hogy jogállamban az alapvető jogok gyakorlása részleges felfüggesztésének feltételeit, módját, az ennek során irányadó eljárás rendjét az alkotmányban magában kell meghatározni...A mostani javaslatokban nevesített „válsághelyzet” azonban – miközben a kialakult krízis súlyossága nem vonható kétségbe – semmivel sem indokolja az alapvető emberi, állampolgári jogok jelentős megkurtítását, és főleg nem úgy, hogy minderről az Alaptörvény keretein kívül, a visszaéléseket mérsékelni képes garanciális szabályokat mellőzve kerülne sor. A kormány az országos rendőrfőkapitány és a menekültügyi hatóság vezetőjének kezdeményezésére, a belügyminiszter javaslatára dönthet a „válsághelyzet” elrendeléséről. Az erről szóló kormányrendelet „legfeljebb hat hónapig marad hatályban”, kivéve, ha a kormány a „válsághelyzet” meghosszabbításáról határoz. A döntésekkel szemben bírósági jogorvoslatra nincsen lehetőség, a köztársasági elnök sem avatkozhat közbe. A törvényjavaslat prolongált „válsághelyzet” esetére is mindössze azt írja elő, hogy „a Kormány az Országgyűlés rendészettel foglalkozó állandó bizottságának beszámol...a rendőrség előzetes engedély (jóváhagyás) nélkül keresheti magánlakásokban a Magyarország területén jogellenesen tartózkodó menekülteket azzal, hogy a határra érkező menekültek száma egy hónap átlagában a napi ötszáz főt meghaladta...A hatályos rendőrségi törvény persze ma is ismer kivételeket, nevesít helyzeteket, amikor nincsen vesztegetni való idő. Nem kell felmutatni engedélyt, ha a rendőrség segélyhívásra érkezik, vagy bűncselekmény elkövetését, folytatását kell megakadályoznia. Parancs nélkül léphet be a lakásba a járőr közveszély idején, amikor életek múlnak a gyors és hatékony rendőri beavatkozáson. Ha azonban a „válsághelyzet” által érintett településeken a rendőrség migránsokat keresve előzetes feljogosítás nélkül kutakodhat, nemcsak a menekültek, de az ott élők is gyanús, lefülelhető alakká változnak...A „válsághelyzet” elrendelése – egyebek között – azzal a következménnyel jár, hogy a Honvédség „fegyverhasználati joggal” vesz részt „az államhatár rendjét közvetlenül veszélyeztető konfliktushelyzet és a tömeges méretű migráció kezeléséhez szükséges intézkedések végrehajtásában”. A kényszerítő eszközök alkalmazására is feljogosított katona eljárása azonban részben eltér majd „válsághelyzetben” a Honvédelmi törvény általános előírásaitól...nem minősül lőfegyverhasználatnak a gumilövedék, a pirotechnikai eszköz, a könnygázgránát, az elfogó háló lőfegyverrel vagy az e célra szolgáló egyéb kilövő eszközzel történő célba juttatása”...a cél „(...) a Magyar Honvédség missziós gyakorlatában már meglévő, élet kioltására nem alkalmas tömegkezelési (sic!) eszközök alkalmazásának lehetővé tétele”...A kormánypártok a „válsághelyzetben” a rendőri erők támogatására kijelölt katona helyzetét sem könnyítenék meg: az általa tett eskü időpontjához képest utólag – az Alaptörvény fölhatalmazása nélkül – bevezetésre kerülő új feladatokkal összefüggő parancsot akkor is köteles lesz teljesíteni, „(...) ha az az életét vagy a testi épségét közvetlenül vagy súlyosan veszélyezteti”...

Gadó Gábor: A megbilincselt sértett / Élet és Irodalom
http://www.es.hu/gado_gabor;a_megbilincselt_sertett;2015-09-02.html

PuPu írta...

Névtelennek, aki szerint a nem tetszikből tetszik lesz.
Kedves Névtelen, nekem nincs szükségem arra, hogy itt manipulálgassam a kommenteket, vagy a tetszik-nem tetszik mérőt, ez utóbbira technikai lehetőségem sincs.
Ez itt az én véleményem, ha valakinek nem tetszik, attól se megyek a Dunának.
Nyomjad bátran a nem tetsziket, úgy szép az élet, ha a vélemények változatosak, miért is kellene nekünk mindenben egyetértenünk, nem igaz?

:O)))

Névtelen írta...

Egyébként meg ehhez tartsátok magatokat, s akkor a hajatok szála sem fog görbülni:

Föld S Péter: Rendes magyar ember
http://fsp.nolblog.hu/archives/2015/09/01/Rendes_magyar_ember/

Névtelen írta...

Ha Magyarországra jössz...

...a törvényeinket tényleg be kellene tartania mindenkinek. Ha nem szabad az aszfaltra rajzolni, mert rongálásnak minősül, akkor ne rajzoljunk az aszfaltra!

Látta már valaki a Rogán gyerekeit az aszfaltra rajzolni? Na ugye! A Lázár-gyerek sem firkálja össze az aszfaltot.

Az Orbán-gyerekekről nem is beszélve. Van olyan köztük, amelyik már a saját lábán áll, a többi még csak készül erre. De már most mind betartja a törvényt. Teszem azt, egyik sem lépi át illegálisan a határt Ásotthalomnál, és nem gyalogolnak előtte száz kilométereket. Nem menekülnek a biztos halálból, a nélkülözésből, a kilátástalanságból. Tudják, mi a törvény.

A törvény a következő: csókos családba születni, gazdagodni, gyarapodni.

Így lesz valaki törvénytisztelő, rendes ember. Látta már valaki a Semjén Zsoltot, vagy valamelyik rokonát pályaudvaron aludni? Andy Vajnát tranzitzónában tisztálkodni? Ezek nem tesznek ilyet, mert egytől egyig törvénytisztelő emberek. Nemcsak azt tudják, hogy mi a törvény, de azt is, hogy a paragrafusok csak azokra vonatkoznak, akik betartják azokat.

Úgyhogy még egyszer és nyomatékosan minden migránsnak: ha Magyarországra jössz, ne vedd el a magyarok aszfaltját!

Föld S. Péter
http://fsp.nolblog.hu/archives/2015/08/16/Ha_Magyarorszagra_jossz/

Donáto írta...

Van egy egyszerű kérdésem.

Vajon van Magyarországon egyetlen egy ember, aki elhiszi a magyar kormánynak azt, hogy "meg akarják védeni Európa határait" - azok után, hogy "megvédték a magánnyugdíjakat"?

Névtelen írta...


Nem kell felmászni a kerítésre. Ez korunk univerzális válasza a világ összes kérdésére. Előtte persze nem kell életveszélyben lenni. Kilátástalanságban, örökös rettegésben, reménytelenségben.

Nem kell éhezni, fázni, nélkülözni.

Nem kell felmászni a kerítésre, és akkor nem lesz baja senkinek.

Nem kell közérdekű adatokat kérni az állami szintű disznóságokról, és akkor nem kell 7,7 millió forintot fizetni. Plusz áfa.

Nem kell harcolni a földünkért, az igazunkért, és akkor nem esik le a létra az autónk tetejéről.

Nem kell melegnek lenni, és akkor nem rakjuk tele disznószarral az Operaház környékét.

Nem kell semmit se csinálni.

Ezt üzeni nekünk Hende Csaba honvédelmi miniszter, és rajta keresztül a mi jó, gondoskodó államunk e pengéktől ölelt kis ország kerítésének tövéből. Hogy maradjunk veszteg, ahol vagyunk. Fogjuk be a szánk, és még véletlenül se kérdezzünk semmit...

FSP: Ne másszunk fel a kerítésre!
http://fsp.nolblog.hu/archives/2015/07/20/Ne_masszunk_fel_a_keritesre/

peti írta...

Donátonak válasz helyett:

„Az emberek, ha nem akarják, képesek nem tudomásul venni a valóságot”.
(Esterházy Péter: Javított kiadás)

Névtelen írta...

Nettó nyolcszázmillió forintot kap egy nemzetközi reklámügynökség, hogy Szerbiában, Görögországban és Macedóniában menekülteket riogasson. A tetemes közpénzből az üzeneteket már nem kell kitalálni, arról gondoskodott kormányunk az elmúlt hónapokban. Röviden összefoglalva a fideszesek részéről eddig elhangzottakat: a menekültek behurcolt szendvicseikkel lépfenét, ruháikkal rühöt terjesztő, izmos, fiatal dúvad férfiak, akik milliós, márkás ruháikat ledobva, luxustelefonjukat kattintgatva magyar leányokat becstelenítek meg, késelnek, megakadályozzák a rádiós műsorvezető hölgyet, hogy teniszt nézzen a tévében, továbbá idejönnek élősködni a híresen nagyvonalú magyar szociális rendszeren, a Keleti aluljárójában luxuskodva...

http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20150904_JWT_a_menekultek_baratja

Wolk írta...

Az Iszlám Állam félmillió "bevándorló" küldésével fenyegette meg Európát februárban! Megérkeztek!

http://vilaghelyzete.blogspot.bg/2015/06/az-iszlam-allam-felmillio-bevandorlo.html

Névtelen írta...

Mindenkinek.

Kovács Zoltán, az ÉS főszerkesztőjének szerkesztői üzenete:

"Olvasóknak

Az Élet és Irodalom internetes változata díjfizetés ellenében olvasható. Figyelem: az internetes változatot a nyomtatott lap előfizetői ingyenesen olvashatják egy igen egyszerű regisztrálás után.

Ezzel szemben: akik bármilyen nemes megfontolásból is letöltik és valamiképp különböző oldalakon olvashatóvá teszik a honlapon megjelent szövegeket, kárt okoznak a lapnak. Ezt az a gyakori magyarázat sem menti, hogy a cikk annyira fontos, hogy azt mindenkinek olvasnia kell. Bízzunk benne, ha annyira fontos, fizetnek érte."

Wolk írta...

Hogy jön ez ide?

Geza írta...

Wolk:

Ha a piacon egy faszi nem hergelt volna fel, talan valasz nelkul hagyom a "tudomanyosnak/targyilagosnak"-tuno megjegyzesedet, de ezek utan nem hagyhatom szo nelkul hozzaszolasodat.

Csak a 2015. szeptember 6. 9:37 bejegyzesedre reagalok, annak is a 3. pontjara (a tobbi pont mar ebbol kovetkezik).

a) Az ut mellet es a tobbi helyen vandorlo/gyulekezo embereknek a "magyar" emberek elenyeszo hanyada segit. Tehat nem erdemes arrol beszelni, hogy a "MAGYAR EMBER HA EGYSZER VALAMINEK NEKI KEZD …" A magyar ember nem kezd neki semminek, ugyanabba a posvanyvan lubickol mint a tortenelem soran azt tobbnyire tette. Jo lenne, ha egy akarmilyen mintabol (meg csak nem is kell reprezentativnak lenni) kis kozvelemenykutatast vegeznel, es akkor lathatnad, hogy a "magyarok" 99%-a hulyenek/ellensegnek tartja azt, aki a migransoknak segit.

b) NAGY A SZEMET A MIGRANSOK UTAN, ES HOGY A "MAGYAR EMBER" MIERT NEM TAKARITJA EL (HA MAAN UGYE, VOLT OLYAN HULYE, HOGY SEGITETT EZEKNEK AZ ILLEGALISOKNAK)?
Abszolute! Haat persze, nem is tudom miert nem csinalta ezt a csekely plussz munkat azt a paar 10 ember, aki az utak mellett elelmiszereket osztott. Ha olyan hulyek? Meg egyebkent is. Miert nem vartak arra, hogy a kormany megoldja a problemat? Minek az a nagy siettseg?

Szoval kezdjel el beszarni, mert most mar nem csak a palyaudvarokon lesz kupi, hanem az orszaguton is. Az meg az eszedbe se jusson, hogy milyen aljas kormanypropogandanak vagy az aldozata te is.

Wolk írta...

Ha a papírjaik rendbe lennének... De honnan van ennyi pénzük az útra? Ingatlanjuk -ha volt is- háborús övezetben ki vásárolja meg? Az ISIS halálosan megfenyegeti őket kollektíve aztán ellátja őket pénzzel, hogy huzzanak európába? A sok életerős fiatal miért nem harcol ellenük, a családja a hazája érdekében? Beszivároghatnak-e a menekülőkkel az ISIS erői? Egy olyan játszma ez aminek nem lehet jó vége. Számunkra.

peti írta...

Üzenem Kovács Zoltánnak, az ÉS főszerkesztőjének:

Elnézését kérem Önnek is és Szerzőtársainak is! Nem állt szándékomban kárt okozni a lapjának. Ígérem, hogy ezentúl a megvásárolt ÉS-t olvasás után nem fogom tovább adni azoknak a barátaimnak és ismerőseimnek, akiknek egyre nyomorultabb anyagi helyzetük következtében ma már nem áll módjukban az ÉS-t megvásárolni, illetve előfizetni. Eddig azt gondoltam, azért írnak, hogy gondolataik minél többekhez eljuthassanak. De ha nem, hát nem. Belátom, hogy erre mindinkább csak az tarthat igényt és jogot, akinek pénze is van az ÉS-re. Mindenki annyit ér, amennyije van. Kérését tehát tiszteletben tartom. A megvásárolt, általam elolvasott ÉS példányaimmal, a szerzői jogokat is tisztelő állampolgárként ablakot fogok mosni, illetve gondosan el fogom helyezni a szelektív hulladékgyűjtőben. lehet, hogy gondosan szét is kellene előtte tépnek, nehogy valaki illetéktelenül még kivegye onnan és elolvassa. Azt azért megkérdezném, hogy a feleségemnek, lányomnak még a megsemmisítés előtt egyszeri olvasásra odaadhatom-e? Vagy csak akkor, ha ők is perkálnak, vagy előfizetnek? Tisztelt Főszerkesztő Úr! Ön szerint venni fogok-e a jövő héten az újságosnál ÉS-t? Melyikünk okoz melyikünknek nagyobb kárt a jövő héttől? Helyes válasz esetén jövő héttől inkább csak HVG-t fogok vásárolni.

Geza írta...

Wolk:

Mester, tul sok M1-et nezel! Ember! Ha ez mind az ISIS csinytevese, akkor miert nem adnak nekik franko papirokat is? Nagy szar amirol beszelsz. Ugyanezzel az ideaval miert nem kuldod el valahova azt a csomo fasisztat, aki mo-n el? Gondolod, ha eljon az ido (btw, mar kozeleg, ha minden ugy folytatodik ahogy eddig), akkor ezek a "jo magyar emberek" majd kegyesebben bannak veled, mint az ISIS? Haat majd kiprobalod, es akkor majd utana megint ertekezunk.

hello írta...

Néhány hír a 444-ről:

- Brüsszel új ötlete: fizessen, aki nem akar menekültet

- A lengyel püspöki kar elnöke eléggé szembe mozog az Erdő Péter képviselte racionalitással: Készen kell állni a menekültek befogadására – mondja Gadecki érsek. És nem csak a keresztény menekülteket kell befogadni.

- Épül az ország: új idegenrendészeti előállítót építettek a rabok Röszkén

- Ha a menekültek ellátásában olyan arányban képviseltették volna magukat a nők, mint a kormányzati döntéshozatalban, annak már jópár hete humanitárius katasztrófa lett volna a vége.

- Ez a két svéd lány nyaralni indult Budapestre, de aztán inkább gyűjtöttek egy csomó pénzt a menekülteknek

Wolk írta...

Kedves Geza, talán bírálat helyett -ha már annyira csípi a szemedet az általam -illetve szerinted az M1- által feltett kérdéssor inkább válaszolj ezekre mindannyiunk -esetleg csupán az én- okulására. Kíváncsian várom.

Névtelen írta...

"Ez utóbbi intézkedés egyébként a vészhelyzet elhárítását célozta, nemsokára majd ünnepelni kell a kormányt, hogy elhárította azt a vészt, melyet maga idézett elő." Nem fogja elhárítani, mert lopni akar. "Rendkívüli helyzetek (természeti katasztrófa, gazdasági krízishelyzet, rendkívüli állapot) esetén a közbeszerzés mentesülhet a tendereztetés kötelezettsége alól."
Seszter

Wolk írta...

Kedves Geza,
A kérdéseket bekopiztam alábbra, amelyekre türelemmel várom válaszodat.Addig is nagy szar amiről beszélsz.Igaz?

Ha a papírjaik rendbe lennének... De honnan van ennyi pénzük az útra? Ingatlanjuk -ha volt is- háborús övezetben ki vásárolja meg? Az ISIS halálosan megfenyegeti őket kollektíve aztán ellátja őket pénzzel, hogy huzzanak európába? A sok életerős fiatal miért nem harcol ellenük, a családja a hazája érdekében? Beszivároghatnak-e a menekülőkkel az ISIS erői? Egy olyan játszma ez aminek nem lehet jó vége. Számunkra.