2015. szeptember 10., csütörtök

KVÓTA AZTÁN VÉGKÉPP NE LEGYEN

Méghogy kvóta!
De az aztán már végképp, hogy ne legyen, még csak az kéne!

Magyarember ezeréves történelmén kiérlelt véleménye egyértelműen kvótaellenes, és csak azért nem mondjuk azt, hogy a tuggyukkik találták ki, merthogy ez is magyar találmány, csak akkor numerus claususnak hívtuk.
Persze a tuggyukkik tanulékony nép, lehet mégis, hogy átvették?
De mindegy is, a lényeg az, hogy ne legyen kvóta, ne jöjjön be senki a határainkon illegálisan, aki meg a határátkelőkön keresztül érkezik, annak írjuk ki - úgyis szeretünk mindenféléket kiírni: Ha jöttök lesztek, ha hoztok, esztek!
Majd ültessük le őket a mezőn  és tanítsuk meg őket az "ürge van a gödörben, gödörben"' című népdalra, nehogy azt higgyék, hogy a migráns sorsa a legkeservesebb...



Szóval elsősorban ne jöjjenek, de ha már jönnek, akkor ne akárhol jöjjenek, ha ott jönnek, ahol jöhetnek, akkor ne maradjanak, de ne akarjanak elmenni sem, mert nekünk dolgunk van velük a mezőn.
Igen a mezei irodában, ahol a migránsok ápolhatják a népi hagyományokat, szarhatnak szanaszéjjel és kitörölhetik a feneküket a kukorica bajszával, ha már a Házelnök őexcellenciája nem jár arra, amit a helyzet ilyetén alakulásában meg is értek...
Ezek nincsenek semmire és senkire tekintettel és csak menekülnek és menekülnek, ahelyett, hogy tapsra megállnának ott, ahol éppen vannak, és ennék a száműzöttek keserű kenyerét, mint Rodostóban a Vezérlő Fejedelem és harcostársa, Mikes Kelemen...


Az persze kizárt, hogy az uniós tagállamok vezetői leüljenek egy szép nagy kerek asztal köré.
Majd miután az ajtókat-ablakokat  befalazták, a döntés meghozataláig egy lyukon át kizárólag kenyeret és vízet kapjanak, naponta csökkenő mennyiségben, mint hajdan a pápaválasztásokon, hogy mihamarabb együttes döntésre jussanak.

Nehéz ügy, az Unió strukturáját nem ilyen helyzetre optimalizálták, itt a szituáció olyan, mint amikor a hatlovas hintó elé befognak egy táltost, egy gebét, egy öszvért, egy ökröt, egy libát és egy kutyát - majd a kocsis megemeli a kalapját és megkéri a tisztelt fogatot, hogy induljanak útnak.
Na, abból aztán minden lesz, csak nemzeti vágta nem.



Magyarország természetesen ebben is jobban teljesít, hozzávetőleg úgy, mint az a kocsis, aki állandóan rikkantgat, szid mindent és mindenkit, emellett ő löki a lőcsöt a küllők közé.
A mai napig nem lehet semmiféle koncepciót érzékelni a magyar állam tevékenységében, a Mici állandóan improvizál, annak megfelelően, ahogy a külvilág reagál a kapkodására.
Olvasom valahol, hogy az Unióban van törekvés arra, hogy elszámoltassák a kormányokat a menekültek elhelyezésére adott támogatások felhasználásával - szerintem nagyon üdvös lenne...
Hogy ezek igazán csak a lopáshoz értenek, ez köztudott, de amit előadnak a migránsok ügyében, azért az valóban vérforraló.

Nincs bennük egy deka emberség, empátia sem, a magyarokról olyan képet tárnak a világ elé, mintha mindenki olyan lenne, mint amilyenek ők.
Ha leköpnének bennünket az arab országokban, nemigen reklamálhatnánk.



Hogy az Unió olyan-amilyen, abban is részünk van, hiszen a Nemzeti Sejt kézzel-lábbal, farkincával tiltakozik egy Európai Egyesült Államok terve ellen.
Ellene viszont senki sem tiltakozik, jóllehet lépten-nyomon úgy nyilatkozik, mintha ő lenne Magyarország személyesen.
Ki kérdezett meg itt akárkit is eddig arról, hogy milyen Uniót szeretnénk?
Egy gyenge társulást, amelyik a legelső gondnál tehetetlenné válik, vagy egy erős középhatalmat, melyben az államok feladják szuverenitásuk egy részét, cserébe egy virágzó szövetségi államért.
Reménytelen ügy, ilyen politikusokkal csak a huszonnyolc trágyadomb birodalmát lehet megteremteni, ennél még az Osztrák-Magyar Monarchia is sokkal különb volt.
Pedig, ha valamikor, akkor a mai világban irgalmatlan szükség lenne az egységes fellépésre, mert így nincs súlya a társulásnak, hiába félmilliárd ember szövetsége.
Nincsenek egységes szabályok, ha valahol egy idióta hatalomra kerül, akkor az képes felforgatni az egész Uniót.
Jelzem, a társasházak se működtek, ameddig minden döntéshez az összes lakó szavazata kellett, azóta működnek úgy-ahogy, mióta elég a többség döntése a dolgok túlnyomó részében.



Pedig nálunk most gyors és határozott döntéseket kellene hozni, száz nap múlva lehet itt méteres hó és mínusz tizenöt fok is - majd akkor is a kukoricaföldön ültetjük a menekülteket?
Vagy valóban azt képzeli valaki, hogy ki lehet rekeszteni őket az országból?
Rendben, de akkor mi lesz Szerbiában?
És mi lesz, ha Szerbia bedurvul?
Így is csodálom a higgadtságukat.
Vagy ott fagynak majd meg a kisgyerekek, öregek a pengék alján?
Hogy képzelik ez a döntéshozók, azon kívül, hogy katonásdit akar játszani a Vezérecske?
Hogy képzelik a helyzet kezelését, ha esetleg egy hónap alatt akar belépni kétszázezer ember?
Kizárt?
Ugye, hogy nem, ez csak a nagyhatalmaktól függ...
Lesz a menekülteknek fűtött szállás, emberhez méltó elhelyezés?

Az Unió helyében ezeknek egyetlen eurocentet sem adnék a kezükbe, inkább megvenném a szolgáltatásokat, ellátnám a regisztrációs feladatokat, ezektől meg ujjlenyomatot vennék, lefényképezném őket szemből meg profilból, aztán mákosba öltöztetve leültetném őket a nyílt mezőn a nyolc fokban...


Igen, a menekültek komoly gondokat okozhatnak, igen, nem lesz könnyű munkát adni nekik, de ha nem akarunk Róma sorsára jutni, hát meg kell oldani a feladatot.
És még szerencsénk is van, hogy Szíria kerekedett fel, - ugyanez Szomália népével bonyolultabb lenne...
A döntés persze nem a mi kezünkben van, a nagyhatalmaknak kellene megállapodni egy megoldásban.



Talán az élet kikényszeríti a megállapodást...

:O)))



16 megjegyzés:

Jutka írta...

A tegnapi Eu közgyülés mindent elmond . Elkeserítő. Ott ülnek a jól fizetett képviselők, és élükön a "bohóc" Junkerrel. Nagyon igazad van Pupu. Minden szavaddal egyetértek. Mi lesz itt télen? Hogyan tovább?

kiskato írta...

Nagyon-nagyon-nagyon jó olvasmány...valóságnak szörnyűséges.
Pedig igy igaz...

sphagin írta...

Kedves PuPu !

Az élet sok mindent kikényszerít és valahogy mindig lesz.
Legjobb lenne már a micikét arra kényszeríteni, hogy a helyére kerüljön.

Sok minden megoldódna !

Üdv sphagin.

Kibic37 írta...


sphagin:
Én már a helyet is kinéztem neki

Naphosszat Henyélő Nagyember írta...

Nyilván az lesz, hogy senki nem tud majd szept.15-től belépni, mert vagy illegálisan próbálkozik és élből kirakják vagy bejön a határon, beadja a menekült kérelmet és 3 óra múlva már mehet is vissza.
Először majd megpróbálnak Horvátország felől bejönni-ami ugye eu és eleve biztonságos országnak számít a ner-ben , tehát kirakják vagy átmennek Szlovéniába és onnan Ausztriába ,az meg már nem a mi gondunk.Természetesen a kerítés tovább épül a horvát határon is, már toborozzák az önkéntes békemenetes barmokat az építésre, a kápójuk a rugdosós operatőr csaj lesz..
Vagy feltorlódik 300.000 menekült Röszkénél és elkeseredettségükben elindulnak Budapest felé..Vagy ott az újonnan kinevezett senki földjén leülnek és belepi őket a hó..Szóval nem tudom mi lesz, de sok jóra nem számítok.

DarthVader írta...

"Vagy feltorlódik 300.000 menekült Röszkénél és elkeseredettségükben elindulnak Budapest felé"

Leginkább. És akkor két eset van. Egyik rosszabb mint a másik.
1, a rendőrség/katonaság tehetetlenül nézi, ahogy nem 3000 hanem 15000 ember
indul Budapest felé, és akkor Budapestnek ismét annyi, amig az osztrákok-németek megint kénytelenek lesznek beavatkozni, szégyenünkre.
2, a rendőrség/katonaság erős felhatalmazással utját állja a csürhének, s amikor
az első world press fotók kikerülnek könnygáztól taknya-nyála egybefolyt ordító háromévesekkel, akkor fognak kibaszni az EU-ból, de hogy a pénzeket befagyasztják, az tuti. Ha ugyanezt al Al Jazeera is közzéteszi - márpedig miért ne tenné - na akkor szorulhat erősen a zabszem. Mindenkiben.

Na, melyik várható?

Geza írta...

DarthVader

Haat todod draga biztosan nem baratom (de meeg csak nem is emberfajta) probalj ki egyszer paar szaz kilometert (na joo, kedves vagyok hozzad - baar nem tudom miert - csak 10 km-ert) gyalogolni ugyhogy elotte par ejszakat a foldon szabadeg alatt toltottel ees (mert hogy olyan nemes erzesu vagy) meeg az erdobe sem piszkitottal oda. Akkor majd beszelhaetunk arrol, hogy ki a csurhe. En remelem, hogy a hozzad hasonlo fazonokat majd egyszer valaki azert jol megfngatja. [Ugyebar senki nem varja el tolem, hogy egy ilyen hozzaszolast tudomanyosan kielemezzek.]

PuPu írta...

Hát, szerintem az Anakin által felvázolt helyzetre kell készülnünk.
Az olyan baromságoknak, mint a zsák a határon, mint senkiföldje, nincs létjogusultsága - senki földje nincs, az akkor is magyar terület, ha kikerítjük, és akkor ott a magyar és uniós törvények uralkodnak - a magyar törvényt pedig felülírja az unniós jogszabály.
Ez már megint a nép hülyítése,
Embereket visszazavarni meg nem lehet, csak visszaadni, ahhoz pedig az is kell, aki visszaveszi őke.
Ez a kis harcigeci téved, ha azt hiszi, hogy ő írja majd át a nemzetközi jogot...
Ami meg a katonnságot és a rendőrséget illeti összesen sincsenek tízezren hadrafogható állapotban, úgyhogy ha összejön harminc-negyvenezer ember, akkor ezekre lövetni kell, ha meg akarod állítani őket,
Nem vagyok benne biztos, hogy ez az elmebeteg nem tetetné meg, de akkor az lenne az utolsó utasítása...
:O(((

PuPu írta...

Gézám, azt hiszem félreértettél valamit...
:O)))

DarthVader írta...

Geyza, elnézésedet kérem, tényleg abszolút félreérthető volt, a "csürhét" nem tettem idézőjelbe. Mert igy valóban pont az ellenkezője jön le annak, amit mondani akartam, ugyanis egy véleményen vagyunk.

Naphosszat Henyélő Nagyember írta...

Geyza!
Szerintem Te egyoldalúan látod a helyzetet.Az igazság ennél sokkal összetettebb.A jó megoldást jelenleg senki nem tudja, szerintem..
De az a helyzet, hogy most itt van ez a rengeteg szerencsétlen menekült-akiknek java része - meggyőződésem-, hogy megtévesztett, a realitásoktól teljesen elrugaszkodott álomképeket kergető ember.
A világsajtóban lehet olvasni, hogy lassan a menekülteket tapssal fogadó németek is szembesülnek a valósággal.Hétfőn megérkeznek a menekültek , rendben, de mi lesz kedden, szerdán ?? Ez a nem egyszerű..

Továbbgondolva a mi helyzetünket, szeptember 15.-től kezd begyorsulni a történet.Az világos, hogy orbán elhatározta, hogy senkit nem enged be.Tehát a seggnyaloncaik is e szerint fognak cselekedni.
Azért arra kíváncsi leszek, hogy az elcsigázott, felhergelt tömeg mit fog tenni az U betű alakú lágerben , ami csak Szerbia felé lesz nyitott??
Ha 40.000 ember megindul akkor a könnygáz, drótakadály semmit nem ér ..
Ott lövetni fognak és onnantól a következmények kiszámíthatatlanok.
A másik verzió, hogy a Szerbek, akik most az Eu-ba törekednek, eleve a horvát határhoz viszik a migránsokat, és kezdődik a huzavona elölről... Illetve, már onnan sem jöhetnek be a migránsok, csak ott még nincs kerítés ami megállítaná??? őket..

Mai hír hogy valamiféle mozgósítás, összeírás van a honvédségnél.

Geza írta...

DarthVader:

Akkor ELNEZESEDED kerem, de eros szavak leirasaval vigyazni kellene, mert kicsit nagyon mas ertelmet nyernek bizonyos szavak ha bizonyos irasjeleket elhagyunk. [Ebbol a szempontbol persze az en szovegeim nem tul jo peldat mutatnak, de idezojel meeg az en klaviaturamon is van:]]
Megegyszer elnezest.

Naphosszat Henyélő Nagyember:

Lehet, hogy egyoldalu vagyok, de mondjuk, ha irto borusan latod a helyzetet, es 2 millio bevandorloval szamolsz, az EU osszlakossagahoz kepest ez meeg mindig csak <<1%. Szoval en nem megyek bele abba a gennyes diszkorzusba, ami ma mo-n folyik, mert ennek csak a gyuloletszitas a celja. Ha az az <<1% nem csak Berlinben, vagy Parizsban telepedik le, akkor eszre sem vesszuk oeket, es akkor az EU igen csak buszke lehetne azokra az alapveto ertekekre, amelyet annyira szeret hangoztatni. [Persze ehhez az kellett volna, hogy az olyan pocsoket, mint az OV, mielobb megrendszabalyozzon.]

kekec írta...

Pupu, még a legértelmesebb ajánlat a felcsúti fűthető füvű stadion befogása menekülttábornak.
Ha semmi másra nem is jó - ARRA NAGYON IS ALKALMAS! Legalább némi haszon is származna a budi-alsóból.
És hogy komolyan fontolgatják a lőparancs kiadását, mi sem bizonyítja jobban, mint Hende menekülése.

Naphosszat Henyélő Nagyember írta...

http://index.hu/belfold/2015/09/10/tranzitzona_kudarc/
Ez a legfrissebb, megy a kapkodás ezerrel.

civilhuszár írta...

Ma megtudtam Lézer Janitól a sajtótájékoztatóján, hogy már nem is a kerítés fejlesztése a kormány rögeszméje, hanem valamilyen személyiállománnyal fogják megvédeni határunkat a magyarok munkahelyére törő migránsoktól.
Nos el tudom képzelni hogy lesz kigyúrt női kápó alakulat is, akik Mária magyar országának határnál a muzulmán migránsokba akkorákat rúgnak, hogy átrepülik a kukoricást. :-))

hüjjepatikuss írta...

Így van kedves PuPu! ESA, de legalább közös külügy, hadügy pénzügy, és egyféle pénz mindenütt, az ajró
Üdv, hüjjepatikuss