2016. március 24., csütörtök

UGOCSA NON CORONAT

A latin kifejezés azt jelenti, hogy Ugocsa nem koronáz.
1527-ben írta ezt Ugocsa vármegye, mikor I. Ferdinánd koronázására invitálták a vármegyéket.
Hát, nem cifrázták, ami azt illeti - ha jobban utánakutatnának, valószínűleg megtalálnák Orbán valamelyik ősét Ugocsában...
Magyarország legkisebb vármegyéjének önérzete fordítottan volt arányos jelentőségével - Orbán tekintetében ma sincs ez másként.

A szöveg viszont megmaradt a mai napig, mint a bolha köhögésének szinonímája.
A politika iránt érdeklődő ember csak néz, mint Rozi a moziban, hogy mekkora hisztériát csap viktátorunk a menekültek körül, és ehhez talál magának partnereket is, akik egymásra és rá is rálicitálnak emeletes baromságaikkal.
Legutóbb Don Pintér volt olyan kedves kifejteni, hogy a brüsszeli merényletben olyan személyek érintettek, akik a zöldhatáron jöttek át, -  aztán, maga is érezve tán, hogy ezt azért túltolta, korrigált: a támadásban migránscsaládban születettek vettek részt.
Már csak az hiányzott, hogy kijelentse, ki kell őket irtani, hetediziglen.
Nomármost egy ilyen megállapítás jogszabályba ütközik,  konkrétan a közösség elleni uszítás (BTK 332.§) bűncselekménye valósul meg, büntetési tétele alapesetben három év, kár, hogy ez a jogszabály kormányzati politikusokra láthatólag nem vonatkozik.
Ha vonatkozna, a komplett kormány a fenekére szorított kézzel sétálna a sitten, miután a zuhanyozóban egyszer véletlenül lehajoltak a szappanért...

Azt hiszem, hogy nincs olyan rossz dolog, amely ne hordozná magában valamiféle pozitívum igéretét is - jelen esetben sincs ez másként.
Miután a merénylők az Európai Uniút támadják, védekezni is ezen a szinten kell a terrortámadások ellen, ez pedig egységes szervezetet, egységes fellépést követel, ha tetszik ez Orbánnak, ha nem.
Természetesen a maga sunyi módján most is kifejtette, hogy a megelőzés érdekében erősíteni kell a titkosszolgálatok együttműködését, az cseppet sem zavarta, hogy mindenfajta együttműködés első számú kerékkötője ő maga.
Persze, mint karavánügyi szakértő állíthatom, hogy a kutya ugat, a karaván halad, és maga a világ fogja rákényszeríteni Európát a sokkal szorosabb együttműködésre, mert a jelenlegi forma semmire sem jó, csak arra, hogy ez a sok léhűtő megszedhesse magát.
Azért elgondolkodtató, hogy ezidáig az Uniótól több támogatást kaptunk, mint a II. Világháború után a Marshall-segély lett volna, amire oly bőszen hivatkoztak mindig azok, akik szerint ha ahhoz hozzájutunk, legyőztük volna Amerikát.
Hát, most hozzájutottunk, többhöz is, de nem érzem azt a fene nagy jólétet, sőt, ami azt illeti azt érzékelem, hogy minden rosszabbul megy, mint a rettenetes Kádár-diktatúra idején.
Még a demokrácia minősége is rosszabb, hogy a diktátorok közötti minőségi különbségről már szó se essék.

Ez az egész bolhacirkusz csak arra jó, hogy még szűkebbre szabja Orbám a társadalom mozgásterét, ellenőrzés lá vonjon mindent és mindenkit.
Telefon, internet, mozgásszabadság, véleményszabadság - totális államot akar.
Olyan ma Magyarország, mintha Orwell írta volna.
Csak még be is lehetett rúgva.
Ha visszaemlékszem, mit kapott szegény Jaruzelski tábornok, amikor bevezette a szükségállapotot, hát csak röhögni tudok....
Azzal azért egyet lehet érteni - gondolom -, hogy amelyik képviselő megszavazza, amelyik párt támogatja a kormány kétharmadot igénylő döntését, az netto hazaáruló, és úgy is kell majd bánni vele.
Ha alkotmányos keretek között zajlik a hatalomváltás, ha erőszakos módon, ezek közül egy se úszhatja meg,
A megelvő törvények tökéletesen elégségesek ahhoz, hogy bármilyen szükséghelyzettel szembenézzünk, ehhez nem kell az állam túlhatalma, csak élni kell a felhatalmazásokkal, a társadalom érdekében.
Ha olyan barmok vagyunk, hogy totálisan kiszolgáltatjuk magunkat ennek a bűnszövetkezetnek, hát megérdemeljük, amit kapunk.

Orbán korunk legkártékonyabb politikusa, egy erkölcsi kútmérgező, szociopata, akinek semmiféle gátlása sincs.
Ennek az embernek vagy börtönben, vagy zárt intézetben van a helye, nem pedig a Budai Várban.
El kellene kezdeni gondolkodni, mielőtt még végképp késő lenne, habár már most is túl vagyunk minden határon...

:O)))

13 megjegyzés:

hello írta...

Csak folyton csodálkozva megállapítjuk, hogy még mindig van tovább.

Ami Belgiumban történt, iszonyat, és tényleg nem tudni, hol lesz a következő célpontjuk. Hallgatom ellenben Baló György nagyon logikus kérdéseire Bakondi György válaszait, és egyre világosabb, hogy az egész társadalom totális ellenőrzésének szándékán kívül - ami mögött én speciel belpolitikai paranoiát sokkal inkább vélek felfedezni! - egy valódi veszély kivédésére ezzel sem lenne eszközük és képességük, ugyanis az iszlám állam terroristái olyan felszerelésekkel és logisztikával dolgoznak, amit jelenleg nem tudnak kivédeni. Másutt sem, nem csak nálunk. Jó példa erre ugyancsak Balónál egy minapi beszélgetés az Apple vs FBI csörtéről, azaz még a gyártó számára is feltörhetetlen kódolással rendelkező telefonokról.

sperla béla írta...



a lényeget már leírtad......

...."....Ha alkotmányos keretek között zajlik a hatalomváltás, ha erőszakos módon, ezek közül egy se úszhatja meg......."

Unknown írta...

Tegnap, ha előzően nem figyelek eléggé, biztosan azt hittem volna, nálunk történt terrorcselekmény. Arról nem hallottam semmit, mennyire voltak betojva a csehek, szlovákok, horvátok, vagy az osztrákok..stb. Náluk is TEK legények álldogáltak morcan páncéltörővel mindenütt? Ez érdekelt volna.
Ez a brüsszeli iszonyat megint úgy jött Orbánnak, mint egy falat kenyér. Végre bevezetheti azt a nyavalyás veszélycsomagját. Szerintem nála jobban ember nem fél e hazában! (A félelem a sötét oldal kapuja. A félelem dühöt szül, a düh gyűlöletet, a gyűlölet kínt, és szenvedést...mondá Kenobi mester figyelemre méltóan.)

kiskato írta...

PuPu, mindenben igazad van, csak egyet kell megjegyeznem: a párizsi merénylet főszervezője, Salah Abdeslam, a zöld határon jött át, Budapestre jöttek érte kocsival és vitték nyugatra, először Németorszégba majd tovább.
Nemrégen sikerült Brüsszelben elfogni és a merényletek ottani és mostani végrehajtásában ez szerepet játszott volna.
Ezt lovagolta meg Pintér, csinált belőle rémképet.
Az általános vélemény szerint - titkosszolgálatok - jöttek át jó néhányan a zöld határon, de ezeket ki lehetett volna szűrni, legalábbis nagyrészben, ha Orbán nem zuditja az országra a gyalogoló menekültek hadát, ami legjobban szolgáltatta a félelemkeltés, uszitás alapjait. És ha regisztrálták volna az érkezőket...

asta írta...

Az ember már csak ül és álmélkodik. A terrorizmus nagyon nagy veszély és nagyon szoros titkosszolgálati együttműködésre lenne szükség, aminek éppen a pávatáncos politika az akadálya. Páncélos járművek és TEK ettől nem védene meg bennünket, ha valamelyik elmebeteg terrorista itt akarna robbantani.

Ha belegondolok Orbán szörnyűséges zsákutcába lavírozta magát és magával együtt az egész országot. Tegnap olvastam valahol, de nagyon igaz: olyan messze ment a korrupcióba és a harácsolásba, hogy nyakig ér a kaki. Nincs választása. Ha bukik, elveszít mindent. Akkor is, ha normális választáson veszít, mert ezt már nem lehet megúszni. Nem tud mást tenni, mint bármilyen eszközt felhasználni a bukás elkerülésére. Bármilyet! Bele sem merek gondolni. Egy vígasz van csak, hogy nem ő az erősebb, még akkor sem, ha most úgy látszik. Nincs mögötte senki, csak a még megmaradt elvakult hívők serege. Ettől még ez tragédiákba torkollhat. És az a legborzasztóbb, hogy a brüsszeli tragédia, úgy kellett neki, mint a falat kenyér. Istenem, hova jutottunk!

Névtelen írta...

gondoljuk tovább a dolgokat, ne csak az orrunk hegyéig hölgyeim!
.
valahol olvastam egy elemzést, mely kitér arra, hogy a csuti geci putyin kedvenc „miniszterelnöke” az unióból.
( idézőjelben, mert nem miniszterelnök, csak egy féreg diktátor, aki választási csalással szerezte a hatalmát, bár az sem lehetetlen, hogy ebben is az oroszok segítették.)
alapvetés következik, kéretik megérteni!
akinek nem sikerül, annak csak a tegnap elhunyt zseni, Johann Cruyff örökbecsűjét ajánlhatom:
.
„Ha azt akartam volna, hogy megértse, úgy magyaráztam volna el.”
.
akkot tehát:
.
A CSUTI GECI, PUTYIN KÖZÉPSŐ UJJA AZ UNIÓ SEGGÉBE FELDUGVA!
.
időnként – egyre gyakrabban – mozgatja is, hogy jobban izgassa vele az uniót.
azt mondják, a szíriai helyzet fenntartása putyin érdeke, hiszen így akarja destabilizálni Európát. ebben megegyeznek érdekei a csuti geciével. a népvándorlásszerű menekülthullámot valójában a háttérből az oroszok gerjesztik, s ebben a törökök partnerek, bár volt ugye egy színjáték valami lelőtt repülőgéppel, ugye?
ezeknek a mocskoknak, diktátoroknak – csuti geci, putyin, erdogan, stb - az emberek halála nem számít, hiszen mint a teveember is megfogalmazza,
.
„Orbán korunk legkártékonyabb politikusa, egy erkölcsi kútmérgező, szociopata, akinek semmiféle gátlása sincs.”
tehát,az elemzés szerint a csuti geci olyan információkkal IS rendelkezik, amit más európai politikusokkal nem osztanak meg az oroszok.

ERRE ALAPOZVA

jogos a feltételezés, miszerint a csuti azért nyitotta meg, avagy nem zárta le valójában a határokat, azért engedte át a menekülteket az országon, azért csinálta a Keleti pályaudvarnál azt a csődületet, hogy
.
AMÍG MINDENKI EZZEL VAN ELFOGLALVA, ADDIG A TERRORISTÁK SZÉPEN BEJÖHESSENEK EURÓPÁBA A MI ORSZÁGUNKON KERESZTÜL!
.
javaslom, mindenki ezen nézőpont alapján ítélje meg tetteit, hiszen maga szerint is csak az számít, amit tesz, nem az amit mond!
száz százalékig biztos vagyok benne, hogy a nemzetközi bíróságon terrorizmus segítése, népirtás, és más háborús bűncselekmények elkövetése miatt kell felelősségre vonni a csuti gecit.

abramovics voltam, s vagyok

talalom írta...

"...a diktátorok minőségi különbségéről szó se essék." Hát, igen. Ki gondolta volna, hogy a casablancai nyitástól eljutunk a terített rebetliig?

Kibic37 írta...

Orbán egy zseni. Sajnos! És ráadásul még piszok szerencséje is van.
Ő azon kevesek közé tartozik, aki egyetlen mondaton belül képes homlokegyenest az ellenkezőjét állítani annak, mint amiről a mondata első fele szólt.
Követőinek tetemes hányada pedig képes elhinni az említett mondat mindkét felét, sőt kiállni értük és harcosan védeni mindkét félmondat igazságát. (A másik hányad nettó haszonszerzésből követi.)
Logikai alaptétel: Ha egy zárt, koherens logikai rendszeren belül két egymást kölcsönösen kizáró állítás tehető, akkor abban a rendszerben minden, és mindennek az ellenkezője igazolható.
Azt hiszem manapság valami hasonlónak vagyunk szem- és fültanúi nap mint nap.

oxenos írta...

Asta tök jól fogalmazta meg válaszában helyettem, amelyben Pupu helyettem írt zsengéjére reagált. Alighanem orbán kettős szorításban van. Egyoldalról rohadtul retteg attól, hogy ha leváltják, erővel vagy /absz. véletlenszerűen/ választáson, vagyis azon a végtelen keskeny mezsgyén, amit az ál- pontosabban illiberális rendszer kínjában hagyott, nem kerülheti el sleppjével és szűk holdudvarával együtt a normális tetemrehívást. Mégpedig ca. tízanégyzeten dologban. Másik oldalról, nem képes megálljt parancsolni magának és holdudvarának az itt és ma /csak mert a törvényi kereteket erre tágították/ törvényes, de bárhol másutt itt és ma, illetve itt, és holnap meredeken törvénysértő harácsolásban és az egyre tébolyultabb ötletek - Liget, a Munkácsi-képek elcsórása, vasárnapi zárvatartás, tökömtuggya mi még, van bőven - engedélyezésében, azt híve, hogy a seggénél tolakodókat ott is tarthatja, pedig dehogy...//segg mindig akad//
Ebből kifolyólag, egyre inkább a szó, a kép, végül a gondolat még elviselhetőnek hitt keretek közé szorítására tör, aminek egyre kevésbé látom békés lezárását...Csak az a abj, hogy ellenzéki pártjaink épp egymás seggébenm forgatják a tüzes karót, mert ez olyan reményteli a megújulás szempontjából..Éjjen a zemeszpé, ha má meghálálta Salgótarjánt a dékának Dunaújban. Meg éjjek én, aki mindakettőből kiléptem. Igaz, az elsőből csömör, a másikból egyetnemértés miat...de qakkor hova tartozom?????????

asta írta...

Abramovicsnak
Ez csak egy konteo- csak sajnos nem kizárható. Semmi sem kizárható. Vajmi keveset tudunk mi a háttérben zajló folyamatokról. Legfeljebb találgathatunk. Ha belegondolunk, milyen hirtelen kötötte meg a paksi szerződést, az is felmerül, hogy Putyin is tud valamit. Vajon mit?

nemóvatos írta...

Mihez is kéne csatlakozni? Amíg az EU ilyen töketlen, addig Gorbánnak megvan a zavaros, amiben halászgathat.
Csatlakozni vagy együttműködni valamihez(vel), ahhoz kell is valami. Épkézláb, működőképes konstrukció garanciákkal, ami lássuk be nincs (még). (A török "bizniszt"(?) tudták összehozni, ahhoz meg csatlakozunk.)
Jelenleg marad a pénzcsaphoz való csatlakozás, aminek folyását a töketlenek még csak csökkenteni sem képesek.
Aki Európában az oroszokkal izmozik, az ne csodálkozzon ha pórul jár.
Immáron előbb is, meg utóbb is.
Persze a benyalás sem életbiztosítás.

góbé írta...


Kibic37 !
Lehet a nemmzetthy kotonszökevényünk látszatra, messziről nézve zseni, de én inkább ugy definiálnám életmüvét, hogy egy csupán átlagos neveltetésü, intelligenciáju és értékrenddel biró személyhez képest meghökkentően, félelmetesen, szemérmetlenül gátlástalan s ma már pökhendi is tud lenni, amire egy normálisan szocializálódott egyén eredendően képtelen.
Ezt a mocskos, alpári stilust ne keverjük a zsenialitással, különösen azért, mert sajnos általunk nyert megerősitést: ezzel a birka néppel gyakorlatilag bármit büntetlenül megtehet és már 6 éve meg is teszi.

Kibic37 írta...

@góbé
Úgy látszik, nem jött át az irónia. Kínomban írtam :(
Máskülönben miden szavaddal egyetértek. Kivéve a gátlástalanságot.
Azzal ugyanis kettőt.
(Ezt értsd úgy, hogy megduplázva értek vele egyet)