2016. március 16., szerda

EZ MOST KOMOLY? MERT VICCNEK KICSIT DURVA LENNE...

... mondá az öreg székely a fiának, aki belevágta a hátába a bicskát.
Orbán poénkodott egyet, mikor  a pedagógus-tüntetésről kérdezték, mondván, ő tréfának vette az egészet, olyan viccesen hangzott az egész...

Mondhatnám, kiröhögte a pedagógusokat, meg az őket támogató társadalmat, amit egy miniszterelnök még akkor se tehetne meg, ha a probléma, melyért utcára mentek a tüntetők, nem lenne valós gond.
De az.
Ő meg gőgös lekezeléssel beszél azokról, akik - minden ellenkező hírtesztelés dacára - nem a pénzükért, hanem a gyermekeinkért, unokáinkért állnak ki.
Ők tudják, hogy nincs mindenkinek tizenötmillió forintja arra, hogy a gyermekét saját lábára állítsa, arra a kettőre se, amit a természet adott neki, nemhogy százlábút tudna varázsolni belőle, mint az ország legnagyobb tolvaja.
Ez a procc senki, ez az uborkafára felkapaszkodott kis spermabank képes beleröhögni a társadalom képébe - el van szemtelenedve a végtelenségig.

Közben a te gyereked, unokád jövőjével játszik, ahelyett, hogy a két bánatos golyócskáját morzsolgatná szotyolázás közben a zsebében.

Azon csodálkozik, hogy miért is kellene bocsánatot kérnie, és mögötte ott lihegnek kinyújtott nyelvvel összes seggnyalói, akik cinikus dumákkal próbálják elterelni a figyelmet arról, ami a valóságos probléma, arról, hogy ha ez a mentális kihívásokkal küzdő és ebben a küzdelemben folyvást vesztő beteg még sokáig hatalmon marad, akkor végképp megáll a társadalmi mobilitás.
Ha azt hiszed, hogy a te utódod nem érintett, akkor tévedsz, hacsak nem hívnak Lázár Jánosnak, vagy Rogán Antalnak.
Leszenek gyerekek, akiknek módjuk lesz elsőosztályú iskolákban tanulni, lehetőleg külföldi egyetemeken, lesznek olyanok, akik esetleg bejuthatnak a hazai felsőoktatásba - ők lesznek az első csoport beosztottai, ők lesznek a szellemi csicskások - és lesznek, akiknek még a szakmunkásképzésben való részvétele is utópia lesz, jóllehet a szakmunkás ma a betenított munkás új megnevezése - és mégse...
A társadalom harmada összes utódjával egyetemben beleragad a mély magyar nyomorba, és ezen nem segít semmiféle győzelmi harsona sem.

Ezt az embert az apja verte hülyére, de a türelmes társadalom még egyet se vert a képére egy hólapáttal, pedig már ezerszer is rászolgált volna.
Talán most jött el az ideje.


Az meglehetősen sajnálatos, hogy most egy gyárilag roppant békés értelmiségi rétegnek, a tanároknak kell a társadalom élére állniuk, nekik kell bebizonyítani itt és most a "sok lúd disznót győz" igazságát, még akkor is, ha közben ez a csüngőhasú fenyegetően röfög, miközben teleszarja az ólat.
Történelmi feladat ez, szégyen lenne elmenekülni előle.
Persze ne gondoljuk azt, hogy innentől már minden egyszerű lesz, mert az ellenfél elszánt és vadul szorongatja a lopott holmit, de azt hiszem, hogy a jelenlegi helyzetben esélye van a nevelésnek.
Igaz, csak akkor, ha a társadalom és a pedagógusok, szülők tudják, hogy mit akarnak és nem lehet ettől őket eltántorítani.
Merthogy erre lesz számtalan kísérlet kívülről-belülről, ez ne legyen kétséges.
Máris kezd felpuhulni az álláspont, máris hallatszanak szirénhangok arról, hogy elegendő egy új asztalt beállítani a régi helyett, új székekkel és a székeken új szereplőkkel, de én azt gondolom, hogy ezen már túl vagyunk.

A hatalom, ha akarta volna, már régen megtehette volna, de a hatalom errefelé érzéketlen és gőgös.
Ha támadják a felcsúti kisvasút-építés eszement projektjét, akkor tovább kell építeni Bicskéig, ha azt is támadják, akkor egészen Vlagyiviosztokig, mert az nem létezhet, hogyha ő nagyon akar valamit, akkor az ne úgy legyen.


Márpedig most nagyon akarja, hogy az iskola (is) az ő kezében legyen, hogy a tanárok engedelmes robotokként verjék a minimalizált egyentudományt a diákok ostoba fejébe, hogy azokból engedelmes rabszolgák legyenek, mire felnőnek.
Nem kellenek ide kiművelt emberfők, nem kellenek ravasz és érthetetlen tudományok, mint az informatika - ő is jól elvan nélküle -, nem kell műveltség, elég ide egy palatábla, Papp-Váry Elemérné meg a lestaktika ismerete. Nem kell ide gimnázium meg egyetem, végtére is, ha mindenki tanul, akkor ki fog dolgozni, nem igaz?
Hogy ő bocsánatot kérjen azért, mert lezüllesztette a magyar közoktatást?
Azért, hogy az iskolák működtetéséért felelős intézménynek egy manifeszt antiszemita nevét adta?
Hogy egy lépésre vagyunk már csak attól, hogy a diák a hóna alatt egy fahasábbal menjen iskolába, ha nem akar dideregni?
XXI. század?
Lószart mama, vissza a húszas évekbe, kicsit meg-megállva és elidőzve 44-ben, 33-ban, a dicsőséges böllérbicskával nyúzó különítményesek fővezérének korában.
Ez az ember egy rákos daganata a magyar társadalomnak, talán ezért is megy folyvást hátrafelé, mint a rák.


A pedagógusok pedig leülhetnének otthon az asztalhoz, kezükbe hajtva fejüket elgondolkodhatnának azon, hogy lehet-e politikamentesen társadalmi követelményeket érvényre juttani, már amennyiben politikán a közéletet értjük?
Szerintem nem.
Ez éppen olyan tévedés, mint ha az egészségügy problémáit úgy szeretnénk megoldani, hogy sokat beszélgetünk a vakbélműtét technikájáról.
A helyzetet a politika idézte elő és erre csak és kizárólag politikai választ lehet adni.
Megengedem, nem okvetlenül pártpolitikait, de ennek a velejéig romlott, korrupt, hazug és tolvaj, hazaáruló rendszernek mennie kell, élén a beteggel, akibe - nem is értem, hogy milyen megfontolásból - a nép bizalmát fektette.
Minden tévedésért fizetni kell - no, de ennyit?
Mindenesetre sokkal szervezettebbnek illene lenni, mert számomra megrázó élmény volt ma, amikor kiderült, hogy Pukli igazgató úr nem egyeztetett a szakszervezetekkel.

Én azért az érdekképviseleti vezetőkön is álmélkodtam, mikor kiderült, hogy miután két-három napig arról szólt a média, hogy Pukli bejelent valami egetrengetőt, nem volt egyetlen szakszervezeti vezető sem, aki rákérdezett volna, hogy drága jó cimborám, mit fogsz bejelenteni, és miért nélkülünk?
A hatalom elleni harc nem szólómuutatvány, hanem csapatsport.
Olyan, mint a foci.
Bele lehet halni a cselezés gyönyörűségébe, de végül mégiscsak gólokat kell rúgni.
Az ellenfél ezt nagyon tudja.

Nem ártana a pedagógusoknak is megtanulni...


:O)))

22 megjegyzés:

Wolk írta...

„Az, hogy a miniszterelnök viccesnek tartja a szavaimat, számomra elég komikusnak tűnik, s megerősít abban a véleményemben, hogy a kormánynak továbbra sincs stratégiája az oktatásról, nem tudnak mit válaszolni a tanárok jogos felvetéseire, nincs semmilyen elképzelésük arról, hogy ebben a helyzetben mit kellene tenniük. Ezért ütik el "tréfálkozással", félvállról vevéssel, lenéző gesztusokkal a tanárok, a szülők és a diákok komoly problémáit. Titokban talán arra számítanak, hogy az egész csak egy rossz álom, és amikor felébrednek, minden ugyanúgy lesz, mint annak előtte. De a valódi ébredésük fájdalmas lesz"

− mondta Pukli István, a március 15-i pedagógustüntetés egyik vezetője a Népszabadságnak.

Névtelen írta...

A tanárok megterrmtik a széleskörű összefogáson alapuló cselekvés lehetőségét - de az cselekednünk nekünk kell, ha másképp nem megy (nem fog).
A tüntetésről készült videó.

https://www.youtube.com/watch?v=AuF0VxiZftw

Úzbence írta...

PuPu!Jólesett olvasni vitriolos írásodat pocit/Nem érdemli meg,hogy nagybetűvel írjam/illetően,minden szavad találó.Benne talán soha nem volt meg a "nemzeti ügyek szolgálatának ethosza",a megalománia annál inkább,az arroganciáról nem is beszélve. .. Ami a március 15-i történéseket illeti,én bizakodó vagyok.De most nem lehet hibázni,nagy a tét.Rámutattál a gyenge pontokra,jó tanácsokat adtál.Bár megfogadnák!Szerintem tudják.hogy mit akarnak és nagyon elszántak,de meddig tartanak ki,ez itt a kérdés.Itt nem lehet a politikát megkerülni /legfeljebb a pártokat/,az oktatáspolitika elleni tiltakozás közös ügy,politikai tett.Elhangzott,hogy 70 szervezet támogatja a pedagógusokat.Remélem,a következő lépés az egyeztetés lesz velük és a szakszervezetekkel is...

Kibic37 írta...

Hogy is mondta Rajkin (meg az őt idéző Magyar György)? "A nyúl el-szem-te-le-ne-dett"!
Már akkor is, amikor pár évvel ezelőtt a rendőr szakszervezet képviselőit a "bohócügyi államtitkárához" küldte követeléseik teljesítése érdekében.

De volt egy számomra sokkal ijesztőbb megnyilvánulása is, ami valahogy kevés visszhangra talált a hazai sajtóban. Pedig tudtommal ez volt az első nyílt színvallása annak a politikának, amit eddig csak baljós előjelekből sejtett a gyanakvóbb természetű polgár. Mert ezeket a szavakat már félreérteni sem lehet: "...Brüsszelben ma sokan egy Európai Egyesült Államok tervén dolgoznak, amelyre senki nem adott felhatalmazást."
Vagy később: "Ha ebbe belenyugszunk (...), elnyel bennünket az Európai Egyesült Államok hatalmas bendője."
Azt hiszem nem vagyok ma egyedül Magyarországon, akik egy Európai Egyesült Államokhoz való tartozást a nemzet évszázados vágyálmának tekintik, és akik számára a fenti szavak a nettó hazaárulás minősített esetét jelentik.

Névtelen írta...

csak egy mondatra reagálok:
.
„Az meglehetősen sajnálatos, hogy most egy gyárilag roppant békés értelmiségi rétegnek, a tanároknak kell a társadalom élére állniuk, nekik kell bebizonyítani itt és most a "sok lúd disznót győz" igazságát, még akkor is, ha közben ez a csüngőhasú fenyegetően röfög, miközben teleszarja az ólat.”
.
az ősbűnt is ezek az általad békésnek nevezettek követték el.
tekintettel arra az el nem hanyagolható TÉNYRE, hogy a tanárok a gyerekeink révén igen erős ráhatással vannak a társadalom szemléletére, gondolkodására. nem fejtem ki tovább, aki érti, érti, aki nem, az meg gyárilag hülye, tehát nem érdemes bele foglalkozni.
anno 2008 környékén ők voltak azok, akik az akkor még ellenzékben lévő csuti gecihez szaladtak a Gyurcsány ellenében. mesélje el nekem valaki, hogy nem ismerték már akkor a csuti geci jellemtelen geciségét? mi a fészkes firlefrancért kellett nekik mellette kampányolniuk - amolyan csendes üzemmódban – nagyban hozzásegítve a választási csalás végigvitelének lehetőségéhez, illetve a „kétharmadhoz”, amiről tudjuk ugyi, nem kétharmad?
el kell olvasni egy igazi vátesz – sajnos ezt kell mondanom róla, bár utálom, mint varjú a rohadt tököt, by Moldova – a Bartus írásait!
szépen elmeséli, mi fog történni, s mintha egy forgatókönyvet követnének, a szereplők megvalósítják azt.
olvassatok, okuljatok belőle!
szánalmas, hogy az egyik leghülyébb – a kósa nevű féreg – mondja azt, amit előre megjósolt. már a személy megmutatja, mennyire veszik komolyan ezeket az ősbűnt elkövetett majmokat a csuti geci, a
.
BOLSEVIK-FASISZTA-FÉLFEUDÁLIS-JOBBÁGYSÁG=FIDESZ-FIDESZÁLLATOK-BANDA
.
tagjai.
leírtam itt, és másutt, hogy a 15.-i „tüntetésnek” azonnal országos méretű sztrájkká kellett volna válnia. megbénítva az országot, azonnali döntést kikényszerítve.
ezt most végleg elpuskázták, innentől a lassú halál következik, s Pukli pajtás, meg Pilcz pajtás belépnek csapatvezetőnek az úttörők közé, s boldogan élnek, míg meg nem halnak.
.
NEM KÉNE MEGVÁRNI OKTÓBER 23.- ÁT!
.
nem lesz esély semmire, mert addigra a totális terror lesz úrrá az országon. kijárási tilalommal, állig felfegyverzett katonákkal, s különböző – kövéres, matolcsis, csuti gecis – félkatonai alakulatokkal, tűzparanccsal

asta írta...

Második Névtelennek:

Imádom az optimizmusát! Meg Uj Péterét is! Nem értettem és most már nem is fogom megérteni az olyan embereket, akik minden kezdeményezésnél, ötletnél azonnal sorolni kezdik, miért nem lehet megcsinálni Ha valami kiakaszt, hát ez az! Ezt teszi a mi nagyon nem tisztelt értelmiségünk már évek óta, azért jutottunk ide. A fanyalgásuktól hányingerem van! Nehézségek vannak... persze. Erre lehet nézni optimista módon és lehet mondani, hogy akkor ne is tegyünk semmit. Úgysem sikerült.
PuPu: mit mondott a kedves szakszervezeti vezető, aki mást sem csinál évek óta, mint megalkuszik. Mit lehet vele tenni? Mit mondott pl. most? Hát azt mondta, hogy a szakszervezet csak törvényesen működik. Mindenki a saját felelősségére sztrájkol. Hát basszus! És ha a törvény lehetetlenné tesz minden sztrájkot? Akkor mi van? Mondd meg, akkor mi van? Seggen ülés van, meg nyivákolás van. Ha meg valaki tenni akar valamit, azt szétszedik az ilyen "optimisták"....
Reménytelenség fog el mindenkit, aki ezeket hallgatja. Csak egy óra? Igen csak egy óra. Egy órából lehet tovább lépni és ha a szakszervezet nem akar lépni, hát lemarad. Kuka! És? A tüntető tömegeket sem a pártok, sem a szakszervezetek nem vezetik...nem segítenek, hanem hátráltatnak minden eszközzel. Féltik a seggüket.
Ha most Puklinak nem sikerül, abban nagyban benne lesz a kezük. Aztán csodálkozhatnak, miért nem veszik őket komolyan és pártokat ezért zárják ki, nem valamiféle civil romantikából. Ez van!

PuPu írta...

Hát, astám, a pártoknak felróni azt, hogy nem vezetik a társadalmat - miközben ha egyet is lépnek, akkor ti mindjárt sikítozni kezdtek, -meglehetősen sportszerűtlen.
Csak azt felejtitek el mindig, hogy választani pártok között kell, és hogy a közélet - úgy mindenestől - maga a politika.
A szakszervezetnek pedig be kell tartania a törvényt, jelzem Pukli sem sztrájkot hirdetett, hanem polgári engedetlenséget.
Teccenének forradalmat csinálni, mindjárt más lenne a helyzet...
:O)))

góbé írta...


Milyen jó, és mily félelmetes, ugyanakkor felemelő érzés hogy - nem fontossági - sorrendben Abramovicsnak is, Astának is és PuPunak is - a második bekezdéstől, de legfeljebb addig, - igaza van. Hát ilyen, és ettől szép a mára már erősen foghijassá vált demokrácia...

Naphosszat Henyélő Nagyember írta...

Sajnos ez megint el fog halni..Még mindig sok a birka..+elbődül egy fideszes barom, mondjuk németszilárd, hogy "rezsimigráns" és újra 2/3 -ad a fidesznek......

asta írta...

Az összes párt annyira rosszul csinálja, hogy attól kizárólag sikítozni lehet. A sablonos szövegeiktől, a ledarált százszor hallott ál tiltakozásoktól...A mostani pártokról beszélek. Választási pártot bármikor lehet alapítani, ha ezek nem képesek már 10 éve sem összefogni és nem rendelkeznek gyakorlatilag semmi mozgósító erővel. Elég szomorú, de így van. Most sem látszik más...mikor baloldalinak nevezett orgánumok fanyalognak, kritizálnak, de semmi érdemleges segítséget nem nyújtanak. Egyetlen egy sincs, aki kockáztatná a kényelmes állását. Pukli nagyot kockáztat. Gyakorlatilag mindent. Ezért van hitele.
Igen politizálnak, és? Miért kéne ezt tagadni. Az oktatás része a politikai rendszernek. Éppen a mai pártoknak és dicső képviselőinek köszönhetően ódzkodnak még kimondani is a politika szót.
Ja igen, a szakszervezeteknek be kell tartani a törvényt. Meg neked is be kell. Minden állampolgárnak be kell. A rossz és ellene hozott törvényeket is, mert mi törvénytisztelő állampolgárok vagyunk. Ha az a törvény, hogy pofa be, akkor azt is be kell tartani. Ja! Igen.

asta írta...

Egy kis adalék a fentiekhez, most olvastam: MNO !!! Juhász elemézése: Hogyan győzhet Pukli... olvassátok el, nagyon reális. Ha ezt Uj Péter írása mellé tesszük, akkor lehet sírni ....és szégyenkezni!

nemóvatos írta...

Amondó vagyok, hogy a "politizálás" szó használata még rendes emberek közt is felesleges vitákat eredményez, mivel e szó eléggé összeforrott a "párt" szóval és eléggé sok változatban variálható, összekapcsolható, torzítható. Jelentését is sokféleképpen definiálják, nem ritkán a (partvonalról) beszélő érdeke szerint.
Mi lenne ha inkább azt néznénk, hogy mi a valaki által vállalt vagy a reá bízott feladat, tennivaló és hogy az illető teszi-e a dolgát? Ne azt mondjuk, hogy ez vagy az már politika vagy még nem. Engem ez most különösen zavar, ezért így mérek: dolga-nemdolga, teszi-nem teszi, árt-használ...
Pl.:
Pukli Igazgató Úrék: TESZIK, hitük szerint (bár ha egyeztetnének.....)
Pedagógus szakszervezetek: TALÁN, de lassan nőnek fel a feladathoz meg a múltjuk sem könnyíti helyzetüket.
Kockás tömeg: febr.13-án, márc 15-én TETTE. (TEGYE 30-án és utána is.)
Blogger: TESZI, amit csak tehet.
Média: ??? hajszolja a nézettséget, szolgálja urát, jellemzően felelőtlen.
Elemzők, megmondó emberek: ??? jósolnak, sablonjaik igazát bizonygatják, igyekeznek felülemelkedni a ...... (min is?)
Gorbánék: TESZIK, amit annak hisznek. (mint a skorpió az őt patakon átvivő békával)
Tudom az ÉLET nem ilyen egyszerű, de azért bonyolítani (átpolitizálni) sem kell.

Névtelen írta...

persze hogy csodálkozik meg röhög ...a pedagogus szavazatokkal nyert választást 2/3 -al.. most nem érti mi van és röhög rajtuk.. megérdemlik.. több mint 6 év után ébrednek fel?? loll..gyorsan elfelejtették melyik kormány adott 50% os béremelést..sööt szajkozták orbán sperma dumáját hogy attol ment csödbe az ország..azota kideerült ám hogy van pénz stadionokra..az egészségügyisek detto csicskára benyaltak most meg nézelödnek..megmondtuk rendvédelmisek ez lesz nem hitték el..azota is csak a saját érdeküket nézik..most várják minden réteg álljon melléjük.. ök miért nem mozdultak meg anno?

Unknown írta...

"A pedagógusok pedig leülhetnének otthon az asztalhoz, kezükbe hajtva fejüket elgondolkodhatnának azon, hogy lehet-e politikamentesen társadalmi követelményeket érvényre juttani, már amennyiben politikán a közéletet értjük?"

Maradjunk annyiban, hogy az Orbán-rezsimmel szemben megvívandó politikai (egyelőre maradjunk ennyiben...) harc alapvetően nem a pedagógusok dolga. Ők az iskoláért harcolnak, mert azért felelősek, és ha a harcukat sikeresen megvívják, akkor visszamennek az osztályterembe és magukra csukják az ajtót és onnantól nem politika van, hanem tanítás. Pupukám, a politikai harcot a Gyurcsány haverodnak kellene megvívnia, aki egyelőre csak a perifériáról pislog, mert a pártja helyén egy jól üzemelő szemétdomb van, ahonnan körülményes lenne beszólni a nagyok dolgába. Róla mikor írsz egy kiadós szösszenetet?

Névtelen írta...

Tanárok jó szívvel felhívták a kormány figyelmét az oktatás hiányosságára. Erre a fidesz BARMAI gyalázkodnak. Mert nekik az nem tüntetés ahol Budapest nem ég.De mit várhatunk olyan lényektől akit saját apja naponta vert hülyére...tompika ....kisSS stb.

Névtelen írta...

Z Lukács Remélem gyermekeid példaképe Bencsik úr becsületes életpályája.

Donáto írta...

Lázár üzent Pukli Istvánnak: - Politikusként, nincs miért, komolyan vegyem...

Tessék mondani!
Ezek magyar iskolába jártak? Biztos, hogy tudja mit mond? Biztos, hogy nem diszlexiás?
Életében Lázár állított elő új terméket? Nem? Akkor honnan ez a gőg?

Unknown írta...

A cikked megint a tehetetlen dühöt váltotta ki belőlem, mint ott, a tüntetésen, mikor láttam, nincs kivetítő, a kedves Gallóné hátralépett a szerepléstől, netán az állami fizetését félti, nem tudom, de szerintem a lelkén szárad, hogy a Tanítanék mozgalomnak csak hangosítást tudott biztosítani. Hát, ha rajtam múlik, simán a menet bemegy a Parlamentbe és elfoglalja. Hiányoltam a sunyi orvosokat, akik a "hálapénzért hallgatólagosan ügyeletet vállalnak a kórházakban, mert így is megéri", akkor miért álljon ki az emberekért. Hiányoltam a rendőrszakszervezetet, a fegyveres testületek szakszervezeti vezetőit, hisz ők is méltánytalan szenvedői ennek a romlott rendszernek (a korengedményes nyugdíjasok után a járulékot befizették, a nyugdíjat mégis csökkentették 16 %-kal). Pukli magányos hős, s hogy hős, az vitathatatlan, de ha magányosan folytatja, biztos a bukása. Némi remény, hogy amint mondta, 2017-ben lejár a megbizatása és elhagyja az oktatást. Én magamban úgy folytattam és pártot hoz létre, mert nincs más alternatíva. Ja, és még az istenadta népről nincs is szó. Őket vidéken, ki és hogyan akarja megszólítani?! Nem untatlak tovább, de egy írást megérdemelnének az orvosok is.

mavtelep írta...

Már máshol is írtam, mert meggyőződésem : a civil mozgalmaknak támogató pártokat kell maguk mellé állítaniuk ! Kegyetlenül nagy hibát követtek el mindazok, akik a Fidesz sugallatára
a baloldali, demokratikus pártok amortizálásában részt vettek.
Szervusztok, jó estét !

Névtelen írta...

dogbakszi írta:
"mert számomra megrázó élmény volt ma, amikor kiderült, hogy Pukli igazgató úr nem egyeztetett a szakszervezetekkel.
Én azért az érdekképviseleti vezetőkön is álmélkodtam, mikor kiderült, hogy miután két-három napig arról szólt a média, hogy Pukli bejelent valami egetrengetőt, nem volt egyetlen szakszervezeti vezető sem, aki rákérdezett volna, hogy drága jó cimborám, mit fogsz bejelenteni, és miért nélkülünk?"
Kedves Pu-Pu!
Én meg Gallónén álmélkodtam, hogy hogyan lehet valaki még most is oly szervilis, mint amilyennek látszik. Ő volt, ha jól emlékszem az, aki asszisztált a korábbi oktatási törvényhez... nem de? Amikor nemrég Mendreiék beültek az ál-kerekasztalhoz, akkor még kinn maradt Gallóné, de mire Mendrei felállt a nem kerek asztaltól, belátva, hogy az első tárgyalási nap után általuk kiadott nyilatkozatok nem voltak nyerők , akkor Gallóné máris elfoglalta Mendrei helyét... MIÉRT?
ÉS MIÉRT AKARJA LEBESZÉLNI A TANÁROKAT AZ EGY ÓRÁS FIGYELMEZTETŐRŐL?
Érzésem szerint tisztára olyan, mint hajdan az MSZP volt az összefogással... hegemóniára törne...

Cereus írta...

Kedves PuPu !

Orbán és talpnyaló bandája olyan törvényeket hozott, amiben képes a szakszervezetek
és a munkavállalók alapvető jogait korlátozni. Tehette a mai vezetők egyetértésével.
A mostani idők más vezetőket követelnek. Megfáradt, tutyimutyi bürokratákat le kell cseréni agilis bátrabbakra. Nem sértődni kellene, hanem kezdeményezően élére állni a mozgalomnak.

Lukács Zolika!
Tudjuk, hogy Gyurcsány a hibás, mint mindig. Kérlek írd meg, szerinted kik a nagyok.

rookie írta...

Cereus!

A szakszervezeteket Németh Miklós, a Munka Törvénykönyvét Horn herélte ki.