2016. március 26., szombat

SZERINTEM A NYÚL ATEISTA

De mindenképpen mentes minden vallási előírástól, és ez nagyon helyes is!
Disznóság lenne, ha ebből az ősi tavaszünnepből kizárnánk bármelyik vallás követőinek gyerekeit, mégiscsak jobb, ha a kisgyerek a nyuszi tojásával ismerkedik, nem a tojásgránáttal.
Különben is, ezek a vallások úgy lopják egymástól az ünnepeket, mint Orbán az államvagyont, így aztán senkinek sincs semmi oka a sértődősködésre.
Hogy aztán milyen ideológiát mellékelnek az aktuális termékenységi szimbólumhoz, az szinte mellékes is.


Igen, a tojás termékenységi szimbólum,  merthogy ez a legnagyobb petesejt.
Orbán is termékenységi szimbólum, mert ő meg a Legnagyobb Ivarsejt, még ha kívülnézetből leginkább egy ivarszervnek is néz ki, de maga mindta, hogy soha nem a külsőségeit kell nézni, hanem a lényegét - arról pedig Simicska óta tudunk ezt-azt...

A gyerekek viszont örülnek a húsvéti tojásnak, boldogan vesznek részt az előkészületekben, festik a tojásokat, segítenek sütni-főzni, aztán boldogan rohangálnak a kertben azoknál, akiknek kertjük van, vagy a lakásban, keresgélve, hogy mit tojt nekik a nyúl.
Vannak persze olyanok, akiknél a nyúl elhanyagolja a kötelességét, és nem tojik semmit.
Olyan, mintha ott se lenne, habár lehet, hogy jobban is  jár, mert könnyen előfordulhatna, hogy még mielőtt nekifogna a nyögésnek és erőlködésnek, a házigazda tarkóncsapná és nyúlpörköltté lényegülne.

Ez persze felettébb helytelen, de életszerű és a család szemszögéből nézve roppant praktikus lenne.
Mindenesetre nem értek ezzel egyet, mert a nyúlevést csak egy göndör szőrszál választja el a macskaevéstől.
Habár az ember végszükségben mindent megeszik, és a tudósok szerint a század végére a népek szintetikus élelmiszereken és rovarokon fognak élni, de azért ha ebbe a macskaevésbe belegondolok, akkor van bennem  némi empátia a mohamedánok disznóval szembeni viszolygásával kapcsolatban...

No, de nálunk a húsvéthoz a sonka meg a tojás  kapcsolódik, márpedig a sonka finom eledel, mustárral, tormával, de zöldpaprikával és paradicsommal is.
Így aztán, akinek telik rá, az nem hagyja ki, ezzel kezdve az ünnepet, melynek fénypontja az asszonyok, lányok nyakonöntése.

Bátrabbak ezt egy vödör vízzel abszolválják, míg az elsatnyult és a természettől elszakadt városi népek mindenféle büdös kölnikkel locsolják meg kedvesüket vagy reménybeli kedvesüket (nem lehet minden nőt, ugye, de mindenképpen erre kell törekedni...), - ezzel jelölve meg területüket, mint a hímoroszlán, elriasztva a konkurenciát.
Régebben erre  célra a Krasznaja Maszkva nevű parfüm volt a leghatékonyabb, ma már nincsnek erről pontos ismereteim, meg a népi hagyományok ápolását is visszaszorítottam egy két kilométeres sugarú körre, mondván, öreg vagyok én már táncháznak...


De a fiatalokat mindenképpen arra biztatom, hogy tartsák a szokásokat.
Majd bizonyára tudósít a független média arról, hogy maga Orbán Viktor se kíméli szeretteit, igaz, kissé csökkenti az élvezeti értéket, hogy tudjuk róla: ő pénzért locsol...

Úgy, hogy aki az egyházi ünnepet tartja, annak kívánok kellemes húsvéti ünnepeket, aki meg csak annak örül, hogy itt a tavasz és csicseregnek a Kossuth téren a dögkeselyűk, azoknak gyönyörűszép napsütést és jó pihenést kívánok, mindenféle finomsággal egybekötve.
A nyúlnak meg jó munkát, és közgyógyellátás keretében ingyen Reparont kívánok, merthogy a camelizmusom határtalan!


:O)))

4 megjegyzés:

Úzbence írta...

PuPu! Szépen írtál a húsvétról,mindenki megtalálja benne azt,amit neki jelent.Mint ahogy a tojás az újjászülető élet jelképe,a húsvét nekem a természet megújulását jelenti.Hú micsoda emlékeket ébresztettél a Krasznaja Maszkva kölnivel. A családom soha nem bocsájtja meg,hogy az első szovjetunióbeli utamról hoztam egy üveggel! Szeretnék neked egy Weöres Sándor verssel kedveskedni: Alva jár az ORBÁN ,tornyot visz az orrán,trombitások ülnek benne három szekér polyván,-Hú!-trombitások három szekér polyván. Fújják egyre többen,polyva szerteröppen,RÉMES ÁLMOT lát az ORBÁN.Polyva-fellegekben.-hú!-RÉMES ÁLMOT polyva fellegekben.

hello írta...

Ez a nyuszi nagyon cuki! :-))

Húsvétkor nem ennék nyulat, ő az ünnep egyik kedves szimbóluma, ilyenkor védettséget élvez a szememben, de egyébként nagyon finom, fehér húsa van a házinyúlnak, diétázók is nyugodtan ehetik, és csuda finomra lehet elkészíteni.

Egyébként meg egyúttal mindnyájatoknak kellemes ünnepet!

Happy Easter!

hello írta...

http://eztnezdmeg.com/simogasd-meg-a-nyuszi-hasat-es-kacagni-kezd-kellemes-husvetot/

evasanyó írta...

Kedves Mindenki!

Kellemes Ünnepeket kívánok sok hímes tojással és nyugalommal....