2017. január 24., kedd

NAGYPAPANYUGDÍJ?

Száznyolcvanhatezer nő vette igénybe a nagymamanyugdíjnak becézett szavazatvásárlást, a negyven év munkaviszonnyal remdelkező nők kedvezményes nyugíjbavonulási lehetőségét a lehetőség megnyílása óta.
És éppen ennyi biztos szavazóra tett szert a Fidesz.
Nem élek az álmok birodalmában, pontosan tudom, hogy az embert érdekei vezérlik, mégsem tetszik ez a megoldás, merhogy sem nem tisztességes, sem nem igazságos.
Nem leszek túl népszerű a véleményemmel, de ezt a törvényt diszkriminatívnak tartom, emellett nem hiszek abban, hogy reális társadalmi igényt elégít ki, bár kedvezményezettjeinek kétségkívül kellemes lehetőséget ad.
De miért éppen nekik, miért csak nekik és miért ilyen idióta szósszal nyakonöntve, hogy visszaadja a családoknak a nagyanyákat, akik majd így többet lehetnek együtt unokáikkal, segítve ezzel gyermekeiket.
Vagy kisnyúl.
Nem poénkodnék azon, hogy hogyan lesz ettől többet együtt a Nyíregyházán élő nagymama unokáival, akik közül az egyik Budapesten, kettő meg Londonban él, a hatalom hazug bornírtsága nem tartozik most a tárgyhoz, mindenesetre azt azért tudni kell, hogy kétszázezer millióba kerül évente ez a szavazatmennyiség, de meg is éri, az utolsó petákig!


Ehhez - főszabályként - harminckét év járulékfizetést kell igazolnia az igénybevevőnek, míg nyolc évet elfogad az állam gyermeknevelési időként.
Ez igen dicséretes dolog, mert megfejeli a gyes meg a gyed összegét, igaz, csak utólag, de legalább nagyon.
Ez olyan magyaros szabályozás, mint a családi adókedvezmény is, mert ebben az országban a józan ésszel és a tisztességgel szembemenni láthatólag becsület és dicsőség dolga.
Nem mondom én azt, hogy ne mehessen egy nő negyven év munkaviszony után nyugdíjba, hát menjen, ha akar.
De azt azért mondanám, hogy hadd menjen nyugdíjba a férfi is, ha ennek érzi szükségét, ugyanezekkel a feltételekkel.
A férfiak ugyanis olyanok, mint a mosónők - korán halnak, emlékeim szerin hat-hét évvel kevesebbet élnek átlagosan, mint a nők, emellett fizikai munka esetén a munkakörülményeik is vannak olyan kemények, mint egy kormányhivatali tisztviselőnő munkafeltételei.
És bár a gyermeknevelés kiemelten fontos társadalmi feladat, mégis az a hat év, melyet ezen a címen otthon töltenek, korántsem olyan megterhelő, mint például egy aszfaltozó segédmunkás hat éve, a száz fokos aszfalt fölött térdelve.
De ez is mindegy, - ami nem mindegy, az a diszkrimináció, melyre társadalmunk szerfelett érzékeny.
Olyannyira, hogy néha még az éhhalál ellen adott aprópénzt is sajnálja azoktól, akik számára nem adatik meg a korhatár előtti nyugdíjbavonulás lehetősége, akik libacombot akkor látnak, mikor a költöző madár átrepül felettük de azt is óvatosan kell nézegetniük, mert a libapotty még a legelőt is kiégeti.



Az államtitkár asszony, aki a remek eredményeket a hálás nép fejébe veri azt is elárulta, hogy a kedvezményt(?) nem tervezik kiterjeszteni a férfiakra, merthogy az Alaptörvény értelmében a nőket külön szabályozással védhetik, és hát ez maga a védelem.
Konkrétan meg azt mondja, hogy azért nem, mert nem - logikus, nem?
Vagy tautológikus?

A férfiakat nem kell védeni, az unokáknak lófax kell, nem nagypapa, annak is örüljenek, hogy nyugdíjbavonulásuk másnapján nem lövik őket halomra, mint társadalmilag haszontalan réteget.
Kapnak így is öt-hat évet, a majd fél évszázados munkaviszonyuk és tenger befizetésük után, na, nem befizetéseik ellenértékeként, hanem a hatályos szabályozás szerint kormányunk kegyéből.
A kegydíjat csak megszokásból nevezik nyugdíjnak, és a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságot sem viccből szüntetik meg, a pénz egyenesen az Államkincstárba vándorol, ott meg majd odafigyelnek arra, hogy a nyugger ne tudja a sarki krimóban folyósítani.
Szóval, kedves nők és kedves férfiak, uraink eldöntik a sorsunkat, nekünk csak annyi dolgunk marad, hogy megszülessünk és meghaljunk, a többit bízzuk rájuk, de elsősorban a pénzünket.
Ők majd vigyáznak rá.


Nem úgy, mint mi vigyázunk az érdekeinkre...



:O)))

23 megjegyzés:

Névtelen írta...

Sajnos még 18-ban is Felcsut a világközepe.Magyar vér vágyik rá ,hogy szenvedjen

Frank írta...

Ronda megjegyzést teszek: a grószmutter programra költött pénz biztosan jobb helyre kerül, mintha ebből is stadiont építenének évente.
Ezt az írást mintha Pupu írta volna, de kétségeim azért vannak, mert a "védjegye", a liba nem került bele.

kekec írta...

Pupu, én igénybe venném, ha lehetne a Nök40-et, viszont ettől nem vennék meg a szavazatomat. Tehát nem érné meg az utolsó petákig. Ezzel együtt mocskos húzás volt, amikor a nehéz fizikai munkát végzők korengedményes nyugdíját eltörölték. Csak a rokkantak mengelezéséhez lehetett hasonlítani.

civilhuszár írta...

Frank !

A szövegben említett libacomb és a libapotty az smafu ? :-)

Nos gyakorlatilag jelenleg még lehet meditálni a nyugdíj feltételeken.
A kevesebb bérért többet dogoztatott nőket hosszabb élettel hasonlítani, a korábban haló öregecskedő feleségeket időnként cserélő és a fizetés egy részét a sarki krimóban folyósító krapekokkal. :-)

Viszont az meg biztos mint a halál, hogy a nyugdíj fizetés pár évtized után nálunk már nem is lesz egy jelentős kiadás a költségvetésnek, mivel az emberek nem fizetnek járulékot, vagy nem fizeti be a munkaadó. A nyugger helyettes olyan lesz mint a pap. Tanulhat és dolgozhat holtig, oszt jó napot. Erről részben ab ovo gondoskodott reklámozva a nyugdíj megvédést a szopórém és a mánnemdoki.

Vöröskarom írta...

Kedves Pupu!
Maximálisan egyetértve a leírtak közül szinte mindennel (nehéz fizikai munkát végzők, férfiak átlagéletkora, stb.), azzal azért - érintettként - vitába szállnék, hogy nyertek 186 ezer szavazót: maximum 185.999-et nyertek...
Másrészt megjegyzem, hogy az én lányom még egyetlen napot sem volt betegállományban - de ez a mi "egyéni szerencsénk", mivel előre megfontolt szándékkal még az unokám születése előtt ugyanabba a városba költöztem, ahol ők is élnek.
Egyebekben meg: időnként, folyamatosan aprócskát emelgetve a nyugdíjkorhatáron megyünk a nálunk jóval fejlettebb társadalmak után, ahol az embereknek van módjuk egészségesen táplálkozni-élni, ezért az átlagéletkoruk jóval magasabb, mint a magyaroké... Ezzel az állam rengeteg "zsebrevágható" pénzre tesz szert, amit nem is restell szaporán zsebre vágni...
Üdvözlettel: Vöröskarom

Attila írta...

Üdv!

A nyugdíjrendszer már így is veszélyben van. 15-20 év és kaput. Megfejelték még ezt is, csak meglegyen az a nyomorult 20 év bebetonozás. Utánuk meg jöhet a vízözön.


Attila

Promenad / írta...

A fidesz legszivesebben a Tajgetoszra küldené fel a nyuggereket.
Persze csak azután,ha leadták rájuk az Erzsébet utalvánnyal megvásárolt szavazatukat.

Unknown írta...



a hüje cselédmagor nak EZ KELL .......

mert megérdemli....

hello írta...

2 barátnőm is kihasználta a 40 év munkaviszony utáni nyugdíjba menetel lehetöségét, egyikük sem, de még a tágabb családtagjaik sem szavaznának a Fideszre.

Levanszarva Mégaszaris írta...

civilhuszár, ezt a baromságot ideje volna már kigezarolozni a "köztudatból"!
Ne a takarítónőt hasonlítsd a vezérigazgatóhoz!

http://www.egyenlobanasmod.hu/tamop/data/TAMOP_EBH_1_szakertoi.pdf

góbé írta...


"...A férfiakat nem kell védeni, az unokáknak lófax kell, nem nagypapa..." No ezt kár volt beletenni. Ennek hiján tökéletes a poszt, de ebből sajnos kibuggyan: sikeres a fidesz megosztó stratégiája.
Pár hónapja éppen a nyugdijasokat állitotta be élősködőkként, s törvényileg kötelezte az utódok általi eltartásukat...

Nem elég hogy a baráti és rokoni körön kivül már minden réteget megszivattak, de ráadásul sikeresen is egymás ellen forditják azokat.

Amiről viszont nem nagyon esik szó, hogy a kedvezményezetti körben is komoly feszültséget keltenek.

Két példa: Sári elvegetált, később elbulizgatott nyolcadikig, majd elment 14 évesen, mondjuk fodrásztanulónak. A szakmunkásképzőt ha el is végezte, a hagyományokhoz hiven fodrász persze sosem lett belőle, talán még a munkakönyve is betelt, amig az forgalomban volt.
54 évesen - legkésőbb - nyugdijjogosult lett.

Zsuzsi, a szakközép, vagy a gimnázium után mérnök, vagy tanár lett 21-23 évesen, eddig egy munkahelye volt amely mára, 54-55 éves korára teljesen bizonytalan lett, viszont nyugdijra legkorábban csak 62-63 éves korára lesz jogosult... Van miért aggódnia, de vajon megérdemli-e???...

sima pupista írta...

Egyáltalán nem mindenki szavaz a fidess-re, aki igénybe veszi ezt az negyvenizét. Mint ahogyan a tízezres utalvánnyal sem igen lehet olyan szavazókat megnyerni, akik zsigerből megvetik a Pártot. Ők sem csak egy-ketten vannak.
A Párt magából indul ki és síkhülyének néz mindenkit, talán éppen ebbe fognak belebukni, úgyhogy hajrá.

Névtelen írta...

Egyetértek a leírtakkal. Nálunk a férjem későn öltözött be és így az orra elől úszott el a korkedvezményes nyugdíj. A hatályos jogszabályok értelmében leghamarabb 62 évesen jöhet el ( 3 év korkedvezményre jogosító időt ismertek el neki). Már nem olyan az egészsége, mint régen, ha munka után behívják és hajnalban ér haza, akkor menni kell ( neki nem munkaideje, hanem szolgálati ideje van). 47 év munkaviszonya lesz mire nyugdíjba mehet ( feltéve, ha nem emelik a korhatárt). Polgáriként is itt dolgozott és hivatásosként 23 éve szolgál. Sokkal megerőltetőbb az ő munkája, mint az enyém. Neki és a vele egy cipőben járóknak nem járna valamilyen kedvezmény? Megtesznek mindent, sokszor a családjukat is alig látják és mégis "életük végéig" szolgálni kell? Értük támogatom a Férfiak kedvezményes nyugdíját!! Sajnos ez a Kormány csak követel, de engedményeket nem tesz!!!!!

Chalky írta...

Nem rémlik, hogy ennyire érzékenyen reagáltál volna a 19eFt-os választási csekk vagy 13. havi nyugdíj bevezetésekor, hiszen annál durvább nyugdíjas-szavazat vásárlási törekvés még nem volt a 90 utáni politikai történések között...

1970 írta...

Kedves Chalky!

Akkor legalább meg akarták venni a nyugdíjasok szavazatát, ezzel is jelezve, hogy fontosak valamilyen szinten.

Jelenleg mi is van velük kapcsolatban? 10 ezer forint bözsi?
Mindennél jobban látszik (lásd még: "nyugger" jelző), hogy ez a görény banda ezt a társadalmi réteget mélyen megveti, semmire sem tartja. (Hozzátenném: gyakorlatilag ugyanígy tekintenek tulajdonképpen mindenkire, minden társadalmi csoportra.)
Egy súlyosan beteg társaság, amely egy pszichopata őrült mögött áll:(

1970 írta...

Ma esti RTL híradóban
L. János (a főbűnözők egyike) kétszer is elmondta:

"Azok az emberek, amelyek...."

Ebből is látszik, hogy minek tekintik az embereket:(
(Lásd még: "Mindenki annyit ér, amennyije van" kiszólását!)

Chalky írta...

1970 írta...

"Jelenleg mi is van velük kapcsolatban? 10 ezer forint bözsi?"

+ egy havi reálnyugdíj növekedés 2011 óta: http://www.portfolio.hu/gazdasag/nyugdijrendszer/az_orban-kormany_kifizeti_a_13_havi_nyugdijat.230853.html

" (lásd még: "nyugger" jelző)"

http://szelsokozep.com/cikk/366-ki-a-nyugger



1970 írta...

Kedves Chalky!

Nem hiszem, hogy ezekre a buta sztereotip értelmezésekre (különösen a szélsőközép írás) érdemes reagálni. Egyebek mellett ilyenek miatt tart itt ez az ország, ahol most tart.
"Gratula":(

Chalky írta...

1970 írta...

Szép, gerinces érvelés.. LOL

1970 írta...

Kedves Chalky!

Elárulná, hogy jön ide a "gerincesség"? Érti a kifejezést egyáltalán?

Chalky írta...

A kényelmetlen tényeket ignorálni és valami képzeletbeli, ködös erkölcsi magaslatról legyinteni, hogy "buta, sztereotip" : gerinctelen.
Remélem segítettem.

1970 írta...

Sajnálom, nálam más jelent a gerincesség fogalma.
De látom, saját magát legalább ismeri:))) És ez is valami...

Chalky írta...

Láthatóan neked semmit sem jelent a gerincesség fogalma...