2017. január 2., hétfő

KÉT UJJAL, MINT SZŰZLÁNY A FAXT

Nos, miután láttam a Heti Hetes műsorát szilveszterkor, már egyáltalán nem csodálkozom azon, hogy sok kommentelőm nem érti, hogy miért is akarom bevonni az Orbán-ellenes koalícióba a Jobbikot, hiszen Czeglédi Zoltánnak sem megy bele a fejébe, hogy elképzelhető lenne ilyesmi, jóllehet ő politológus, ami már majdnem olyan, mintha közgazdász lenne...
Agya a legdrágább agyak egyike, hiszen egy kiló közgazdász-agy kinyeréséhez is legalább száz közgazdászt kellene fejbeverni a vonatkozó vicc szerint, és ha ezt átszámítjuk politológus agyra... - ne is beszéljünk róla, ennél már csak a biztonságpolitikai szakértők agya drágább...
Hogy tisztába tegyük a gondolati csecsemőt, le kívánom szögezni, hogy elképzeléseim között nem szerepel esküm a Vérmezőn Pálinkafőző Nagyboldogasszony napján a Szent Szigetek visszafoglalására (Borneó és Celebesz - magyar volt és magyar lesz!), továbbá a sámánizmus államvallássá tételére sem, mint ahogy ezeket nem várom el egyetlen párttól sem.
Emellett azt is rögzíteni kívánom, hogy nem szeretnék olyan lenni, mint a vőlegény, aki az oltár előtt jön rá, hogy feledé kikérni a reménybeli menyasszony véleményét a frigyről, ezért gyorsan megkéri a plébános úr kezét, szoknya-szoknya alapon...
Szóval, tudom én, hogy nem egyszerű ügy ez, de nem kellene  azért ezt túlbonyolítani sem.
Vonának és híveinek egyetlen lényegbevágó kérdésre kellene válaszolniuk, nevezetesen, hogy mit akarnak, kit hívjanak a következő húsz évben Orbán Viktornak?
A kormányfőt, vagy a szegedi Csillag tényleges életfogytiglanra ítélt lakóját?
Ha a kérdésre a válasz a második variáció szerint alakul, akkor van miről beszélni - ezt akár technikai egyeztetésnek is nevezhetjük.
Nem hiszem, hogy ezen túl ideológiai kérdésekkel kellene terhelni ezt az ügyet, végtére is a csótányirtás előtt sem vitatkozunk arról, hogy szabad-e Isten eme különösen strapabíró vérszívója ellen szövetségre lépni a gázmesterrel, elég arról megegyezni, hogy a feladatot el kell végezni, lakóhelyünket, hol gyermekeinket neveljük és szüleink öregségét vigyázzuk féregteleníteni kell.

Vona nem hülye, még ha követői között felülreprezentáltak is a szellemi kihívással küzdők, ő pontosan tudja, hogy a kétezres évek első harmadában nincs esélye olyan államot létrehozni, mely náci-nyilas alapokról politizálva kíván beilleszkedni az elkövetkező évek Európájába, legyen az bármilyen is.
Viszont azt is tudja, hogy ameddig Orbán létezik, addig ő szélsőjobb marad, és ezen csak akkor tudna segíteni, ha valamilyen módon helyet cserélnének Orbánnal, nevezetesen elhitetnék saját választóikkal, hogy ők tisztességesebb hívei a hazának, mint a hatalmon levő maffia.
Ilyesmit ellenzékből nehéz elhitetni, hiszen a média a hatalom foglya, az internet meg erre alkalmatlan, lévén, hogy Julis néninek nincs számítógépe, és ha van, akkor is ott áll csipkés terítővel letakarva a tisztaszobában.
A demokratikus pártok is bátran abbahagyhatnák hülye ötleteik erőltetését, mint amilyen például az előválasztás is, hiszen teljességgel felesleges időnap előtt egymásnak esniük, elvégezni a piszkos munkát Orbán bandája helyett, és a libák fegyelmezett vonulása helyett már megint egy róka által felidegelt baromfiudvar képét idézni fel a választóban, aki egyébként is hajlamos utálni a politikát, a politikusokat, az idétlen torzsalkodásaikat, és minél demokratábbnak gondolja magát, annál jobban.
Iszonyodása a politikától részben érthető, csak azt felejti el, hogy a politika a közélet leánykori neve, ha ő ebből kimarad, akkor a véleménye is kimarad, aztán nácizhat meg fasisztázhat reggeltől-napestig, a végén legfeljebb hamisan énekelheti a Horst Wessel Liedet, de ha nem akar a gyermekei társaságában hősiesen éhendögleni, hát énekelnie kell...
És ebben a helyzetben neki is a Jobbiknak fentebb feltett kérdésre kell válaszolnia, mert ez az alapkérdés, nevezetesen az ország jövője, nem pedig az, hogy ő mit szeretne leginkább, merthogy az mindegy.
Nehéz helyzetekben felettébb leegyszerűsödnek a dolgok, jelen esetben a diktatúra-demokrácia között kell választani, egyúttal az álmaink és a realizálható valóság között is - de választani kell, mert ha nem választasz, akkor a diktatúrát választod, a diktátornak adsz felhatalmazást arra, hogy naponta lecsinálja azt az okos, buksi fejed.



Szóval, első dolog annak elhatározása és kinyilatkoztatása, hogy aki Orbán ellen van, az ebben az esetben velünk van, és Orbánon értsük bátran az egész maffiát, a gazdasági hátterével együtt.
Ha erkölcsi aggályaink lennének, akkor jusson eszünkbe a II. Világháború, melyben szövetségesek voltak a hajdan Anglia ellen küzdő amerikai államok, az Oroszország ellen küzdő Anglia, és az ázsiai despota által vezetett Szovjetunió, mert felmérték, hogy az emberiségre abban a helyzetben  legnagyobb veszélyt a nácik képviselik, militarizmusukkal, élettér-elméletükkel, fajelméletükkel, a szociopata Hitlerrel.
Szociopatánk nekünk is van, csak ő nem tollal írja saját Mein Kampf-ját, hanem a tetteivel, az országot szétszaggató, magyarból a magyar ellenségét kreáló gonoszságával.
Ő a szegények és elesettek közül küldi áttételesen - de sok esetben szó szerint is - a halálba áldozatait, akiktől még  a krematóriumot is sajnálja, vigye ki az elhullottat, a megfagyottat a hátán házastársa a temető árkába...
Hát talán itt lenne az ideje összefogni ellene, ócska rendszere ellen, és véget vetni gusztustalan harácsolásának, örökös ellenségkeresésének, ostoba harcainak, melyek látnivaló, már régen az agyára mentek.
Cselekedetei már csak annyiban racionálisak, mint a betörő cselekedetei, aki alibit próbál igazolni magának, ezért a mise első felében a tízparancsolatot mormolja, aztán az Úrfelmutatás után elrohan kifosztani téged.
Ma ehhez a helyzethez kell megtalálni a megfelelő megoldást, de a választási matematika világosan megmutatja, hogy mit kell tenni.
Czeglédi Zoltán azt mondja, hogy a passzívak és kiábrándultak közül kell mozgósítani egy-két millió embert.

Én meg azt mondom, ennyi erővel lehet hinni abban is, hogy Zeusz beleveri azt a nagy, bánatos villámát a felcsúti hősbe, aki halálában megigazul és visszaadja amit ellopott.
A vagyont, az országot, az elcseszett életed, a Londonban élő unokád, a munkahelyed, megfagyott nagyanyád, az önbecsülésed, a tartásod.
Illúzió.
Tizenöt-tizenhat hónap alatt médiaháttér nélkül nem lehet ekkorát fordítani, meg aztán ahhoz tudni kellene azt, hogy miért is kellene a mi embereinkre szavazni?



Igen, a mi embereinkre, akik nem ugyanazok, mint akik hat éve itt handabandáznak, torzsalkodnak, egymás ellen fenekednek, Orbánnak kontráznak, maguknak lopnak.
Új emberek kellenek, akikben hisz a nép.
A pedagógus, a kisiparos, a gazdasági vezető, a gyógyszerész, az orvos - aki a munkájával szerzett tekintélyt magának, aki tudja, mi az a demokrácia, és aki nem pártelkötelezett a szó hagyományos értelmében.
Tehát a személyt sem a pártoknak kell delegálni, hanem a szavazóknak.
És az összes pártnak arra kell mozgósítania, hogy ezekre az emberekre szavazzon a választó, akik nem a szocik, a DK vagy a Jobbik emberei, hanem az adott területen élő népé.

És akik ezzel tisztában is vannak, mint ahogy a feladatukkal is.
Egy ciklusra, aztán lehet megint pártpolitizálni, de addig csak demokratizálni lenne szabad.



Persze ehhez a választók is kellenének, nekik pedig mondani kell valamit, miért is lenne érdemes a mi embereinkre szavazni, - de erről majd holnap írok...
Addig lehet emésztgetni a rettenetet, amit nevezhetünk akár nemzeti összefogásnak is...


:O)))

39 megjegyzés:

Ottilia Marton írta...

https://www.facebook.com/notes/bauer-tam%C3%A1s/finny%C3%A1s-lenn%C3%A9k/1360301233990398 A jobbik szóba sem jöhet

Ottilia Marton írta...

ahogy azt Bauer Tamás kifejti. Ha nem a pártok jelölnek oda a képviseleti demokrácia látszata is. Az pedig sok idő mára kigörcsölt működtethető, Európához illeszkedő formája.
A pártoktól a valós ajánlatukat jövőképüket kéne kicsikarni.
a populista igéretek sokat nem érnek!

1970 írta...

"Vonának és híveinek egyetlen lényegbevágó kérdésre kellene válaszolniuk, nevezetesen, hogy mit akarnak, kit hívjanak a következő húsz évben Orbán Viktornak?
A kormányfőt, vagy a szegedi Csillag tényleges életfogytiglanra ítélt lakóját?"

Ez nagyon jó:)

Olasz Ildikó írta...

PuPu!
El tudod képzelni pl. az érpataki polgármestert - neki nagy a respektje sokfelé - OV helyett?
Mert én nem! De volna még néhány hasonló ötletem.
Na szerintem ezért nem jó a Te ötleted, mégha elvben támogatható is volna...

hello írta...

Én Ceglédi Zoltánnal értek egyet!

hello írta...

http://444.hu/2017/01/02/rovidet-de-veloset-valaszolt-a-jobbik-medgyessy-peter-javaslatara

góbé írta...


" ...Ha a kérdésre a válasz a második variáció szerint alakul, akkor van miről beszélni - ezt akár technikai egyeztetésnek is nevezhetjük.
Nem hiszem, hogy ezen túl ideológiai kérdésekkel kellene terhelni ezt az ügyet, végtére is a csótányirtás előtt sem vitatkozunk arról, hogy szabad-e Isten eme különösen strapabíró vérszívója ellen szövetségre lépni a gázmesterrel, elég arról megegyezni, hogy a feladatot el kell végezni, lakóhelyünket, hol gyermekeinket neveljük és szüleink öregségét vigyázzuk féregteleníteni kell... "

Ezt a gondolatsort PuPu, ugy látszik, sajnos, bővebben ki kellett volna fejtened, figyelemmel akár az előző poszt kommentjeire is.

Az egyetlen matematikai /csekély bár, de/ esély g.orbán békés uton, a választásokon történő leváltására egy választási párt összehozása a dem. oldalon.
Elvileg ez a párt elérhet több szavazatot mint a fidesz. Részben mert a közvélemény-kutatások számszakilag erre utalnak, de főleg azért, mert a 2010. óta otthonmaradó baloldali szavazók jó része, értelmét látná hogy végre ismét elmenjen szavazni.
2006.-ban a fidesz több szavazattal bukott, mint amennyivel 2/3-ot nyert kétszer is utána...

Egy ilyen esetleges választási győzelem azonban kevés, mit sem ér / hacsak-nem 2/3-os, melynek esélye nulla / !!!

Kisebbségi kormányzást jelentene szemben a fidesz-Jobbik-LMP trióval, amit öngyilkosság felvállalni. Ekkor nyakunkba szakadna egy fidesz-jobbik koaliciós kormány egy tajtékzó és bosszuálló g.orbánnal. Ezt a kis kotonszökevényt ha csak egy kicsit verik meg és a hatalomban marad, akkor itt meg kö-kövön nem marad.

Ezért kell akár az érzékeny orrokat befogva, de bevarázsolni a jobbikot. Talán az ő szavazóikkal együtt elérhető 51-52 %-os választási eredmény.

A "csótányirtás" után, tisztességes választási törvényt alkotva, a 300, vagy 500 nap után kiirt uj választásokon lehet majd ideológiai alapon szemezgetni, válogatni a pártok között.

Jó ügy érdekében Istennek tetsző cselekedet akár az ördöggel is cimborálni.

Névtelen írta...

Segítsünk hatalomra egy szélsőjobboldali pártot, mintha össze lehetne adni az almát a körtével.
Bokros 500 napos programja szerint mindenkivel össze kell fogni a demokratikus jogállam helyreállításáért, aki demokrata és egyetért Orbán leváltásával, majd a jogállami keretek között új választásokat kell kiírni.
A Jobbik nem demokrata, és az elmúlt időszakban rendre együtt szavazott a Fidesszel.
Az előválasztás gondolatát nem tudom miért veti el a szerző - ez lehetővé tenné, higy ne a pártelit válassza a képviselőket - így bővülhet a jelöltek tamogatottsága, a civil szervezetek is jobban érvényesíthetnék akaratukat.

Névtelen írta...

Neveletlen

Te Pupu, nem is olyan rég mintha irtóztál volna a civilektől.

http://www.pupublogja.hu/2016/03/tanarok-partok-politika.html

Oszt mi lesz a képviselők majd felét adó listás jelöltekkel, azokat így hogy?

nemóvatos írta...

Alakul ez mint púpos gyerek a présben.
Ha a sok megmondó ember nem beszéli el, talán még egyenes is lehet.
2018 az utolsó esély (ha van ilyen egy diktatúrával szemben) a békés rendszerváltásra.

kekec írta...

Névtelen 6.36
Lassan írom, hogy még Te is megértsd: AZ ELŐVÁLASZTÁSNÁL EGYMÁS ELLEN KAMPÁNYOLNAK A fIDESZ-ELLENZÉKIEK - és ezzel elvégzik a fizess munkáját!
Ráadásul tömegek nem vehetnek rajta részt - főleg a megcélzott baloldali közönségből: nincs pénzük utazásra, féltik a közmunkájukat, munkájukaqt, stb. Azaz a középrétegek felé torzítana az eredmény. Ezért sztárolják a kis pártocskák.
Én majd akkor hiszem el, hogy komolyan gondolják, ha felállítanak egy ütőképes árnyékkormányt de legalább egy Ellenzéki kerekasztalt
és egy olyan rövid, érthető kormányprogramot, amit TGM közzétett (pedig nem a rövidségről és az érthetőségről híres)
http://kettosmerce.blog.hu/2017/01/01/tgm_kormanyprogram
És akkor a jobb híján eddig a Jobbikra szavazó bizonytalanok is visszatérhetnek a baloldalhoz. Mert a választást sajna ők (a bizonytalanok, nem pártválasztók) szokták eldönteni.

Unknown írta...


az öreg nénit is átkísérjük a zebrán peniglen NEM akart átmenni :((


az istenadta népnek EZ/ILYEN KELL !!! mondják meg merre..hányméter és melyik az aktuális segg..

a történelem folyamán tud vki OLYANT , hogy néhány - később elmebajosnak ítélt - emberen kívül a nép jót akart magának ?? / notabene OLYAN uralkodó osztályt amelyik megoldotta a nép problémáit ???????? /

a nép 300 ft-ért szétverné a hazát....de néhány álszent mondatért újraválasztja a 2/3-ot...... ő már csak ilyen :((( nem akar átmenni a zebrán......

tiszta Amerika lesz itt is... MINDENKI SAJÁT MAGÁÉRT FELEL...SAJÁT MAGA OLDJA MEG A SAJÁT PROBLÉMÁIT...

ha nem tudja ......................MEGY A LECSÓBA !!!!

Névtelen írta...

Megmondom oszinten, en az elovalasztasokat ertelmetlen es felesleges zavarkeltesnek tartom, a valasztok tetemes reszenek fogalma sem lesz rola hogy mirol szol, reszben az ellenzeki mediak hianyos volta miatt is. Annak ellenere hogy kifejezetten Jobbik ellenes vagyok, de bizony mostanaban egyre inkabb hajlok a veluk valo valamifele valasztasi kooperacio elfogadasa fele. A PuPu altal leirt (fidesz-jobbik-lmp)nagyon is lehetseges opcio, amit egyedul azzal lehetne meggatolni, ha a Jobbikot a masik oldal vonna be egy valasztasi koalicioba. Ennek persze nem szabadna masra letrejonni, csakis es kizarolag a feregtelenitesre, aźzal, hogy aztan rendes, tisztesseges valasztasi rendszerben donthessenek vegre az emberek a tovabbiakrol, akar meg kozvetlen valasztassal is, a civilek bevonasaval, vagy barhogy amit addigra kitalalnak.

anteus írta...

Előválasztás? Az érvényes körzetekben. Sikeres, felszáll a halványrózsaszín füst. Aztán 2018 márciusában jön I. Viktor Mihály és átírja körzeteket.
Előáll a letolt-gatya szindróma.

Névtelen írta...

Az MSZP elnöke hibás elképzelésnek tartja, hogy pártjának a Jobbikkal kellene összefognia a Fidesz-KDNP-kormány leváltása érdekében. Kedden reggel a Kossuth Rádióban azt mondta, teljesen világos, hogy ez az ország és a szavazók szempontjából is zsákutca.

http://444.hu/2017/01/03/molnar-gyula-arra-jutott-hogy-nem-lenne-telitalalat-a-jobbikkal-kotott-koalicio

Van még kérdés?

Unknown írta...

Kedves Pupu!
A baloldali ellenzék ismét a közhelyeket választja a stratégiai döntések helyett.
Kidobni a Jobbikkal kialakítandó választási együttműködés komoly mérlegelését egyszerűen megengedhetetlen udvarlás a középszernek. Lehetséges, hogy ilyen együttműködés értelmes módon nem jöhet létre, azonban a komoly mérlegelés ma még nem ismert eredményeinek prejudikálása,közhelyes leírása, egyszerűen szellemi tunyaságot tükröz, dicstelen mint az árral való sodródás.A komoly mérlegelésnek számos pótolhatatlan haszna van - az eredménytől függetlenül! A baloldalt kiemeli tunyaságából, a Jobbikot pedig pedig arra kényszeríti, hogy színt valljon a valódi hazafiságról. Ez a tét. A komoly mérlegelés mindkét felet átgyúrhatja, továbbviheti egy felelős államférfiúi magatartás felé.
Teljesen igazad van abban is, hogy az előválasztás nem lehet más, mint haszontalan bohóckodás,a felelős magatartás kerülésének egy másik átlátszó és megvetendő módja. A Fidesz alig várja, hogy saját aktivistáin keresztül jól összekuszálja a választás eredményeit, saját hamis részvételével mindig a gyengébb, esélytelenebb jelölteket támogatva. 2010-ben a Fidesz mintegy kétmillió ajánlószelvényt gyűjtött be polgári körös aktivistáin keresztül. Ebből legalább százezret simán átadott az általa szponzorált LMP-nek. Soha nem tanulunk semmiből? Teljesen biztos, hogy az előválasztáson kialakult választási jelölt-lista teljesen torz és hamis lesz. Már hallom Orbán gurgulázó nevetését.
Neked pedig gratulálok! Megint valami nagyon fontosról írtál.

civilhuszár írta...

A románok tudnak hatpárti koalíciót összehozni. És exminiszterelnököt is sittre vágni. Lehagytak valahogy demokráciában is.

csakafidesz? írta...

Ismerjük be már végre, hogy a jelen helyzetben nincs eredményre vezető jó megoldás. Az előválasztás ugyanolyan nettó baromság, mint a Jobbikkal való - akár átmenetinek is mondott - összefogás.
Czeglédi Zoltán érvelése logikailag pontosan felépített a valóságot racionálisan megközelítő volt. Csak egyetérteni lehet vele.
Ennek értékelésénél nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a politikusi érdekek percről-percre változhatnak és mi történik ha a nevezett "összesküvés?!" "test"-idegennek számító egysége váratlanul árulóvá válik?
A kártyavár azonnal osszedől? Na, és akkor utána...? Naív dolog abban bízni, hogy ez nem fordulhat elő. No és számol valaki a "mérleg nyelve" zsarolási potenciájával?
Czeglédi véleményére visszatérve; - nem lett volna haszontalan, ha a szerző az egyébként értelmezhetetlen bevezetés és a keresztül-kasul ható minősitgetések helyett inkább az ominózus hozzászólás lényegének tételes cáfolatát írja meg az olvasónak..
A tisztánlátáshoz és a továbbiak értelmezéséhez, az lett volna igazán hasznos.
Borókai Gábornak a HírTV-ben elhangzott véleménye szerint a kormányzópártot csak önnön maga győzheti le. Ebben is sok igazság van, de ma még nincs benne realitás, Egy sikeres demokrata "összefogás" jó esetben is csak csekély mértékű gyözelmet hozhat és ez a mára kialakult defficites helyzetben csak további nehézséget jelenthet majd.
A helyzet teljesen reménytelennek látszik? Ma egyáltalán lehet tudni, hogy mit hoz a következő fél év? A teljes a bizonytalanság közepette csak egy dolog biztos; - a Fidesz propagandagépezete megállíthatatlanul és hatékonyan működik
Orbánék azz elkövetkezendő egy-másfél év alatt gondoskodnak majd arról, hogy szociálisan érzékeny, politikailag tudatlan és egy tál lencséért önmagát eladni is képes "plebs" ,a gyáva megalkuvó értelmiség egy része tartósan kábult állapotba kerüljön. Erre spájzolnak már évek óta...
Az azért egy percig se higyjük, hogy ezért mi, véleményformálók nem tartozunk semmi felelősséggel.
Mi állítólag a nehéz helyzetben lévő demokratikus oldal barátai lennénk és mégis ők azok akik tőlünk sokkal több bírálatot kapnak, mint elismerést. Komolyan ki gondolhatja azt, hogy ez egy parányit is segít. Ez csak arra jó,hogy a bizonytalan szavazót még inkább elbizonytalanítja vagy teljesen távoltartja.
Ezért ha valaki azt gondolja, hogy ő ezeknél a "pancsereknél" jobban tudná csinálni az bírálat helyett szálljon be a munkába és bizonyítson. Nagy összegben mernék fogadni, hogy erre még jelenkező sem akad.

Befejezésül csak megismételném;- a jelen helyzetre Magyarországon nincs használható megoldás.

pórnép írta...

Csakafidesz 13:04
"Az azért egy percig se higyjük, hogy ezért mi, véleményformálók nem tartozunk semmi felelősséggel.
Mi állítólag a nehéz helyzetben lévő demokratikus oldal barátai lennénk és mégis ők azok akik tőlünk sokkal több bírálatot kapnak, mint elismerést. Komolyan ki gondolhatja azt, hogy ez egy parányit is segít. Ez csak arra jó,hogy a bizonytalan szavazót még inkább elbizonytalanítja vagy teljesen távoltartja."

Ez igaz!!! A pórnép huszonhat év azt hallgatja, hogy milyen buta, mert szavazott, meg azt is, hogy mekkora ökör, mert nem szavazott! Hát ez az emlék sem múlhat el hétfőről keddre virradóan - nemcsak a bizonytalanoknál!

civilhuszár írta...

Kedves csakafidesz? !

Valójában hirtelen én sem tudok tuti használható megoldást felvázolni. Viszont egy párat tudok elképzelni a történelmi sajátosságból, amelyek az egymás feljelentgetéséből állt, akár idegen hatalmaknál, és az egymás tömeges legyilkolása forradalmanként. Ettől tartok a legjobban.

Unknown írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Unknown írta...

Nos én alapvetően és minden tekintetben értem a cikk irójának mondandanivalóját és ...meg ne kövezzenek, de egyet is értek vele. Hogy miért?
Hát azért, mert aki egy fokkal jobb, mint Orbán...az már jöhet!!!!
Amúgy meg ebben az országban, ahol ennyi év elteltével sem nem alakult egységes ...akármilyen oldal, ott abból kell választani, ami van! Azt gondolom rengetegen vannak akiknek ebből a rendszerből elege van...és szinte bármi áron szabadulnának ettől. Ha a bármi árat Vona Gábornak hivják - akkor is!!!

mavtelep írta...

Már bocsánat, de ha az MSZP és a DK nem tud egymással összefogni - fátylat borítva a múltra -, hogy tudna bárki demokratikus ember a Jobbikkal parolázni, pláne együtt dolgozni ???
(Arról nem is beszélve, hogy a PÖCS-ök ugyan milyen gazdasági,politikai ismereteket adtak át egymásnak ?)
Szervusztok, jó napot !

csakafidesz? írta...

Ilona Pinczker!
A véleményedet tudomásulveszem, de amit mondasz, azt nem ártana legalább egyszer újragondolni. Azt mondod az "ördöggel is...? Gondoltál már arra, hogy a pokolba vezető út miért éppen "jószándékkal" van kikövezve.
Ostobaság lenne azt hinni, hogy csupa szívjóságból... Én azonnal a fondorlatra, a szándékos félrevezetésre gondolnék.
A FIDESZ a napokban kezdte kövezni azt az utat, ami majd a 2018-as győzelméhez vezet.
Mit gondolsz kinek a pénzéből? A Tiédből, az enyémből és mindannyiunkéból.3 évig elvonták, "ellopták" Tőled azért, hogy most aztán bőven adhassanak. És ki fog emiatt "szívni"? Mert, hogy amit kapsz azt kamatostól visszaveszik majd Tőled. Ebben 150%-ban biztos lehetsz!!!
Ebben a kostellációban már nem biztos, hogy megéri az "ördöggel összefeküdni." Nem szabad elfelejteni, hogy az ország szavazóképes lakosságának jó ha 5-8%-a politizál pártszerű körülmények között.
Szavazni majd annak a 90%-nak kell akik jórésze mára már azt sem tudja, hogy a pártpolitizálást egyáltalán eszik vagy isszák. Az ő fejükben kellene a létező minden eszközzel világot gyújtani. Az ellenzékiek állandó ostorozása helyett nekünk is erre kell elsősorban koncentrálni.

Ne haragudj meg érte, de nem tudok veled egyetérteni.

NewTiborc írta...

Kedves Csakafidesz?
Azt se hagyd ki a sorból, hogy azért tartunk itt, mert a mértékadó véleményformálók élen jártak a karakter gyílkolászásban is. Ezek prominens képviselői Czeglédí Zoltán és Havas Henrik. A kölni Dóm elött fogom kin...i a Te micsodádat ha e két jeles ürge-bürge száján ki fog csusszanni az, hogy nem kellett volna. Nem bocsánat kérés, csak ennyi " nem kellett volna, sokat ártottam". És tudod az ilyen ürgék engem, sem a választó polgárokat ne oktassa. Először gondolkodunk, utána tátjuk a szánkat. De ide tartozik a mindig okos Kéri László is, Ő örvendezett a legjobban mikor a Viki trónra került, mondván most majd rend lesz. Mi lett? kupi. Nem hallottam, hogy beismerte volna, hogy az általa nevelt és pátyolgatott fiatalurak jellemét mennyire nem ismerte, pedig nevelőként illett volna tudni kiket nevel. Vagy talán ilyeneket akart nevelni, övék a jövő?
Persze most is van pofájuk leülni a kamerával szemben és szemrebbenés nélkül hirdetni az újabb tutit, majd kiderül, hogy tuti e, vagy megint csak hablaty felelősség az nuku. Olyan ez mint az időjárás jelentés, lehet eső, lehet hó, de lehet, hogy süt a nap. Mi meg szegény választópolgárok - jó hogy vagyunk - szemlesütve pironkodjunk, megint nem értjük merre is kellene mennünk?

mavtelep írta...

New Tiborc
Tökéletesen egyetértek ! Merre menjünk ? ...)))
Idén lesz a NOSzF évfordulója, - Internacionálé, Bécsi munkás induló, Geyer Flórián dala milyen szépen szóltak az ünnepségeken...

1970 írta...

Kedves NewTiborc!

Most kellene megemelnem Ön előtt a nem létező kalapomat. Az első betűtől az utolsóig tökéletes jellemzést írt ezekről a "jeles" urakról. Persze a sor még folytatható lenne ... mindazokkal pl., akik egyetlen másodpercig is bármit benyeltek ennek a bandának (tévedés ne essék: '89 óta!!!). Szelényi Zsuzsanna, Fodor Gábor, vagy éppen a mostani lmp-s társelnök ugyan mitől hiteles? Fodor G. - Kérihez hasonlóan - nem volt tisztában anno ezek jellemével? Ugyan már!
És azok is ide tartoznak, akik az Ön által jelzett karaktergyilkolászásban, a baloldali értékek leköpésében (pl.: Farkasházy T.) aktívan részt vettek.
Azt gondolom, ez az egész politikai, értelmiségi, gazdasági elit, amelyik itt '89 után vezető szerepet játszott és játszik ma is tökéletesen leszerepelt. Tevékenységük végterméke (mint az emésztés "végeredménye", a sz.r) a jelenlegi hatalom, amely itt ül a nyakunkon.
Persze most sivítoznak, mint a "fürdős k..va", de már késő. Ezzel a - jórészt liberális - társasággal nem lehet semmi változást remélni.

Joszi írta...

A jobbikozas meghirdetesenek egyetlen célja az ellenzék totális tönkretétele .Nem véletlenül hirdetettek meg a kitüntetett Medgyessyvel Fidesz részről.Sikerult is megzavarni a választókat , kapkodás egymás hibaztatasa, s majd a nácikat elutasító partok büntetése lesz a következmény .Nevetseges ajanlgatasok születnek a nyilasokkal történő összeborulás mellett.Ismetlodoen előjön Churchill összefogása Sztálinnal a nácik ellen.Emberek , de Churchill a nácik ellen kötött szövetséget, s nem a nácikkal.Kepzeljetek el, ahogy Churchill Hitler oldalán parádézik , hogy majd háború után rendezik ügyeiket .Korulbelul ez az igény az MSZP , DK val szemben.Erdekes LMP róla szó sem esik mint természetes Fidesz szövetségesrol.

Névtelen írta...

Joszif

'Erdekes LMP róla szó sem esik mint természetes Fidesz szövetségesrol.'

Mire gondolsz konkrétan?

Joszi írta...

Senki sem követeli, hogy fogjanak össze bárkivel , nácikkal vagy demokratákkal, mert természetes, hogy a Fidesz szövetségesei.

pleinair írta...

Engem nem érdekel, kivel fog össze a demokratikusnak titulált ellenzék, de sürgősen el kell takarítsa ezt a tűrhetetlen bandát. Ezek veszélyesebbek a jobbiknál, mert a hatalom minden kellékével rendelkeznek, ráadásul végtelenül gátlástalanok, embertelenek.
Először ezt a kormányt kell megbuktatni, aztán lehet a fidesznél sokkal gyengébb jobbikot megregulázni.
Nem kell nyilvános összeborulás, nem kell ideológiai önfeladás, csak az egyetlen közös érdeknek megfelelő, racionális választási program gyakorlati egyeztetésére lenne szükség.
Gondolja meg mindenki, aki "két újjal, mint a szűzlány", finomkodik, miközben ez a barbár banda elpusztítja az országot!

góbé írta...


PuPu ! Hova tünt a lecsós blogod? A blogaszat.hu-n a kedvcsináló változat megvan, de az eredeti...?

nemóvatos írta...

Attól tartok, hogy a jobbikos vezetők (valamilyen) reális választási siker esélyével, míg az MSZP/Dk-sok csak önámításból zárják ki a kooperációt.
Ezzel elveszik a választók jelentős hányadának váltáshoz fűződő reményét, akik (a fanatikusok kivételével) távol maradhatnak a szavazástól.
Noha a többségnek már: "Elég volt!"

Egy idő után bemerevednek az álláspontok és Orbánék 2/3-al megint nyernek 2018-ban.

Így múlik el az utolsó békés lehetőség, ha van ilyen egyáltalán egy diktatúrában.

A mások által név szerint említett megmondó embereknek és megélhetési politikusoknak eddig is, most és mindörökké különösen "sokat köszönhetünk".

Leginkább Milán Endre álláspontját osztom és ajánlanám az ellenzéki vezetők figyelmébe. Dehát......

kekec írta...

Ne a vágyakból, hanem a (mai) realitásokból induljunk ki, nevezetesen a választási törvényből.
Nagyjából a fele mandátumot pártlistán lehet megszerezni, elvileg itt lenne lehetőség többséget szerezni egy "választási párttal", ha nem vesznének el szavazatok az esélytelen kis pártokra leadva. Szerintem erre mondta a határozott NEM-et a Jobbik. Egyébként igazuk van, ebben úgy működnének mint (állítólag) Gyurcsány: több szavazatot vinnének, mint hoznának.
Mindkét szavazó táborból!
A mandátumok másik részét viszont egyéni körzetben (106) lehet megnyerni. Itt van esélye a választási (akár informális) egyeztetésnek, ez az előválasztásokon nagyon jól működött.
Csak meg kellene akadályozni, hogy a pártok (erőalapon) maguk jelölgessék ki a NEKIK megfelelő jelöltet, és a tényleg esélyes, köztiszteletben álló, közismert jelöltet kellene indítani.
Egyéni véleményem szerint fel kellene már állítani egy Ellenzéki kerekasztalt, méghozzá nem válogatva, meg kizárogatva: aki távol marad, az deklarálja, hogy nem Orbán ellenzéke. És az egyéni jelölteket ennek kellene támogatni, nem a pártoknak. Egye fene: hívhatják akár Hazafias Népfrontnak is: az úgyis ismerős a legnagyobb tömegű (nyugdíjas) választóknak.
Akkor nagyjából a fele a parlamentnek nem lenne pártelkötelezett, nem lennének szavazások frakcióvezetői bekiabálásra, és az ügyek mellett lehetne dönteni. Ami persze nem tenné egyszerűvé a kormányzást, de hát nem is hosszú távra kellene működniük....
(aztán bilibe ér a kezem, amikor ébredek)

kekec írta...

Ha mégis összejönne (vannak még csodák) persze rögtön az első parlamenti ülésen meg kellene változtatni a házszabályt: csak a listán bekerültek alkothatnak frakciót, az egyéni bekerültek csakis "függetlenek" lehetnének. Ennek is van akkora esélye, mint a lottó ötösnek!

Kerekes Zs írta...

Kedves Pupu! Csak halkan megjegyezném a tárgyilagosság megőrzése céljából, hogy a mindenkori társadalomnak a matematikusok, számítástechnikusok, fizikusok, biológusok, kémikusok, mérnökök és orvosok mellett leginkább közgazdákra van szüksége, lévén a közgazda egyik fő feladata a technológia mindenkori adott szintjén a termelési és piaci döntések matematikai megalapozása, a folyamatok optimalizálása.
Egy kis ízelítő az optimumszámításból :
https://hu.wikipedia.org/wiki/Matematikai_optimaliz%C3%A1l%C3%A1s
Biztos vagy benne, hogy ez kevés aggyal is megy?
Arról meg, hogy a cél a profit maximalizálása, nem a közgazda tehet, ahogy arról sem, hogy amikor a közgazdák verik a vészharangot, ti nem halljátok meg, hanem inkább hallgattok a politikusokra, lévén nem a valóság megismerésére, nem a valós lehetőségek megismerésére, hanem arra vágytok, hogy azt mondják nektek, amit hallani szeretnétek...
Hát, ki mint veti, úgy alussza, Önök kérték maguk akarták című műsorunkat látják, fő hogy a vélemény szabad..
Kár hogy a vélemény pont ott kezdődik, ahol a tudás végződik :)

glorianna írta...

Pupu kedves, ha megengeded, továbbgondolom a címbeli analógiát. A szűzlányság a kétujjas akció során gyorsan múló állapot, cserébe az esetek túlnyomó többségében hosszan tart a vonalkódos gatya jelenléte. Számomra nagyjából érthetetlen, amit a nemfidesz-nemjobbik pártok csinálnak. Alighanem meg kellene próbálniuk valami olyasmit, hogy "most ezt AKAROM csinálni, ha felhatalmaztok rá, akkor ezt FOGOM csinálni" - és nem folyton-folyvást csak igazodni, mintha nem volna önálló akarat/szándék/elképzelés. A mezei polgárok pedig ne azon sírjanak, hogy a megmondóemberek becsapták őket - kérem, mindenkinek van a nyakán egy gombóc, tessék azt gondolkodásra is használni, nem csak frizuraviselésre.

Névtelen írta...

Az ATV-n egy 94 éves bácsi ugyanerről beszélt, hogy Hitler ellen össze tudott fogni a világ, ha az ország sorsának rendbetétele a legfontosabb, akkor aki ennek érdekében le tud mondani egyéni érdekeiről, azzal össze kell fogni. A 106 egyéni képviselői helyből minél többet meg kellene nyerni és egy közös listára pedig azokat feltenni, akik tudnak és akarnak tisztességesek lenni. A váltás után pedig minden "törvényes
" törvénytelenségről el kell számoltatni azokat akik méltatlanul jutottak hatalmas vagyonhoz, azt visszavenni és oktatásra, egészségügyre, szegényekről való gondoskodásra fordítani!

peterfix írta...

Tudok erre két megoldást. Az első, hogy fel kell éleszteni az utcabizalmi rendszert. Minden utca választ egy bizalmit. Az utcabizalmik választanak maguk közül egy negyed-tized stb bizalmit. Azok a falu, város bizalmit...................végül megválasztják a bizalmik bizalmiját a képviselőt, Azután már megy minden, mint az ágyba(sz....) fekvés. A képviselők a parlament elnökét, a köztársasági elnököt, a hagyományos minisztereket (nem ám emberminisztérium meg ehhez hasonló baromságok, hanem hadügy, külügy, belügy, gazdaságügy. Na jó, lehet egy kivétel a demokráciaügyi, ahol a demokráciát állítják vissza és bebetonozzák, árgus szemekkel figyelik és őrözik. Persze statáriális bíróságként orsósékkal is foglalkozik a működésük első napjától)A miniszterek pedig megválasztják a miniszterek elnökét. A másik megoldás, amit vonanemnáczigábor, azaz cukigyerek mond, hogy nem kell itt összefogni, az áldott nép megoldja. Ott ahol a jobbiknak van jobb jelöltje ott arra szavaz, ott ahol a baloldalnak, ott meg amarra, csak nem a fityeSSesre! Így azután orsósnak meg a fityeSSnek, kiegészítve a határontúli zujmagyarokkal na meg a zújmagyarokkal, annyi lesz.Kiesik a maffiaállam szőrös csecse a szájukból. Egyik módszerhez sem kel másfél év, se sok pénz, se sok média és minden ember úgy fogja érezni, hogy őt is meghallgatták, ő is jelölt valakit, ergó, az ő embere győzött