2017. február 4., szombat

GYURCSÁNY

Szokás szerint jó beszéd volt.
Ami szokatlan volt benne, az Gyurcsány hangvétele.
A DK elnöke kemény volt, mint a fagyott kutya lába, egyértelműen fogalmazott, most nem lehetett érezni benn azt, hogy mindenáron fenn akarná tartani a baloldal amúgy egyébként nem létező békéjét, láthatólag besokallt.

Igaza van.
Ha ez a beszéd egy új politika kezdete a DK életében, akkor reményt keltő - bízzunk abban, hogy ezentúl sokkal markánsabb, ütősebb lesz pártja politikája.
Persze ehhez az is kellene, hogy a DK kis idő múlva ne Gyurcsány pártja legyen, hanem - a "Sokak Magyarországa" jelszót házilagos használatra is bevezetve - sokak pártja legyen.


Gyurcsány szólt saját szerepéről, választ adva ezzel Botkának, aki miniszterelnöki ambíciójának születésekor első gőgicséléseivel is már őt ekézte, miközben Orbán látogatásán úgy viselkedett, mint Orbán - Putyin látogatása alkalmával.
Ideje volt tiszta vizet önteni a pohárba, habár azt azért mindenki sejtette, hogy a DK nem fogja alku tárgyaként kezelni pártelnöke személyét, már, ha alkura egyáltalán sor kerül.
Ami a beszédben elhangzott a titokzatos királycsinálóról, az roppant érdekes volt, nagy kár, hogy nevet ugyanúgy nem említett, mint az őszödi kiszivárogtatók esetében, és ez azért jelentősen lerontja a hitelességet és a hatást.
Túl nagy fantázia nem kell ahhoz, hogy kitalálja az ember, hogy ki utálja annyira Orbánt, kinek van a politikai háttérmunkához tehetsége, pénze, sajtóbirodalma, ki az, akinek a támogatása megér annyit, hogy ilyen ügyekben szóba álljanak vele.

Ilyen ember ma talán egy van, Simicskának hívják.
Ő nem szeret reflektorfényben forgolódni, de ezer szálon be van kötve a jobboldalra - és minden jel szerint a baloldalra is, különös tekintettel a szocialista pártra, melynek erős emberei között rendelkezik egy-két jóbaráttal.
Hogy aztán milyen sikerei lennének egy DK nélküli demokrata összefogásnak, arról ne legyenek illúzióink.



A pártelnök azt is mondta, hogy természetesnek tartja a demokratikus oldal pártjainak egymással való küzdelmét.
"Nagyon sok demokrata akar kormányváltást, a demokratikus létezés lényege, hogy nem egy a tábor és egy a zászló" - mondta, de ebben szerintem téved.
Orbán rendszere erős és egységes, szembe vele csak erőt és egységes fellépést érdemes fordítani, minden más csak vereséghez vezet.
Olyan ez, mint tűzvész idején az oltáshoz használt vödrök formájáról vitatkozva elnézegetni, hogy porig ég a ház.

Aki a demokraták egységének jelentőségét lebecsüli, az kudarcra van ítélve.
Ezért lett volna jobb kimászni a pártok homokozójából, befejezni az "enyém a vár, tied a lekvár" játékot és új játékba kezdeni - együtt.
És belevonni ebbe a játékba a Jobbikot is, a szavazóival együtt, mert bár Gyurcsány szerint a Jobbik három mondatnál többet nem érdemel, ez a mai pártpreferencia - mérések tükrében nem csak beképzeltségre, hanem illúziókergetésre is vall.


Nem kell a Jobbikkal szövetséget kötni, nem kell politikai elveit elfogadni, csak abban kell megegyezni, hogy közös érdek Orbán elzavarása.
És ha minden párt rá tudja bírni szavazóit, hogy a legfőbb cél Orbán elzavarása, majd új választások kiírása a régi választási törvény és területi felosztás alapján, akkor van esély a sikerre.
Az elzavarásra pedig alkalmasabb egy vadonatúj választási párt, vadonatúj vezetőkkel, mint ezek a harcokban megkopott gittegyletek és közutálatnak örvendő politikusaik.
A pártok foglalkozzanak néhány évig programjaik kidolgozásával, hogy legyen a választónak miből választani, a jelszavak gyártását meg bízzuk kétfarkú kutyáékra.
Orbán után egy ciklus alatt - és nagy fájdalmak és sikítozás árán -  helyre lehetne állítani a jogállamot, a demokráciát, és ha ebben partner a Jobbik, akkor - ameddig elhatárolódik a neonyilas eszméktől és a rasszizmus -antiszemitizmustól - el kell fogadni azt, hogy radikális jobboldali pártként kíván részt venni a magyar politikai életben.
Orbán ettől az egyetlen dologtól retteg, mert ő pontosan tudja, hogy a jelenlegi politikai helyzetben - a számok alapján - minden más elképzelés csak illúzió.



Gyurcsány megemlítette beszédében Orbán Viktort is, akit bűnözőnek és beteg embernek tart.
Igaza van, de ha így van, akkor talán lehetne olyan törvényt kezdeményezni, amelyik a politikusok egészségi állapotára vonatkozóan nyilvánosságot biztosít, minimálisan egy gépjárművezetői pályaalkalmassági vizsgálat szintjén.

Aki mentálisan nem alkalmas arra, hogy szirénázó mentőt vagy tűzoltóautót vezessen, az ne vezethessen országot se.
Sokszor azt érzékeli a választó, hogy kedvenc pártjai még azt sem teszik meg, ami módjukban állna, inkább csak várják, mint Naszreddin Hodzsa, aki a szamarat olvasni tanította, hogy vagy a szamár, vagy ők, vagy az emír elpatkoljon.
Azt is hibának tartom, hogy az oroszokhoz való viszonyt állítja be vízválasztónak Orbán hívei számára - "
Ha kell, a nyugat mellett kardoskodnak, ha kell, az oroszokat támogatják?" - jóllehet a vízválasztó az ország népéhez való viszony, a gazdagok és szegények helyzete, a társadalmi mobilitás és az emberhez méltó élet körülményeinek megteremtése minden magyarországi állampolgár számára.



Természetesen nem lehet mindenki számára kedvező beszédet mondani, de talán azon azért el kellene gondolkodni, hogy mit is kell tenni a gyakorlatban a hirdetett elvek valóraváltása érdekében, merthogy így ez kicsit olyan, mint a libasült, liba nélkül.
Tudjuk, hogy hogyan akarjuk megsütni, milyen ízeket szeretnénk viszontlátni, milyen serpenyőnk van, talán most már ideje lenne elgondolkodni, hogy honnan és hogyan kerül a serpenyőnkbe a liba.
Hogy a jelenlegi módon nem, az biztos.
Hogy miként, azon spekulálni kellene.



Talán majd a jövő évi beszédből kiderül...



:O)))

37 megjegyzés:

Névtelen írta...

Pupu, az 1-s számú szabály az, mely szerint ha meg akarod változtatni a világot, legelébb is a saját gondolkodásodat kell megváltoztatnod :)
Ezt mindjárt kezdhetnéd is a politikusokról alkotott véleményedről :)
Demokrata? Mit is jelent? lehetséges demokrácia a milliárdosok és a koldusok között?
Ugyan már..

Kerekes Zs írta...

Bocsánat lemarad a nevem :(

PuPu írta...

Persze, hogy lehet, ha a kapitalizmus keretei között mozogsz is - és az államnak sem szükséges a maffia kezében lenni.
Szerintem nem nagyon szoktam hízelegni a politikusoknak, ellenben ha vízben vagy, akkor úszni kell, és nem arról filozofálgatni, hogy mit kellene tenni, ha hosszútávfutó lennél, mert míg kitalálod, megfulladsz...

:O)))

Névtelen írta...

neveletlen

Nagy franc vagy Pupu, azzal kezded, hogy kiváló beszéd volt, majd jórészt combos kritikával illeted. :)
A végkövetkeztetés, miszerint itt a nem létező liba elkészítési módjairól folyt az értekezés (v.ö. variál mint zsidó az üres boltban) fájdalmasan találó.
Tartok tőle, hogy ezért a hívők leordítják a púpodat, esetleg textíliát akarnak majd belőled készíteni.

nemóvatos írta...

Gyurcsány hozta magát. De minek?
Ki az a közíró "királycsináló"?
Mit akar itt bárki is a Jobbik nélkül? Hacsak parlamenti ellátmányt nem.
Lári-fári.

hello írta...

Én sajnos nem bírok optimista lenni - a beszéd alatt nagyon tiszteletlen gondolatok tolultak fel bennem... Alapjában véve magam is elcsodálkoztam rajta, mennyire devalválódott már bennem ez az egész, mennyire nem vagyok képes ezeknek az ambícióknak a valóra váltási esélyeit komolyan venni.

anteus írta...

"Jó beszéd volt". Aha.
"Temetni jöttem Cézárt, nem dícsérni..."

Promenad írta...

Szerintem is kiváló beszéd volt,akárhogy is fintorog néhányotok.
Csak sajnos a 2018 as összefogásnak annyi !

kekec írta...

Rövid beszéd volt, és még rövidebb lett volna, ha nem nyomorgók leveleit olvasta volna föl.
És kemény volt - mint a lángolt kolbász. Azzal nem igazán lehet fejeket betörni. De még száradhat a választásokig...
A választási párttal kapcsolatban meg nem a vágyakból, hanem a realitásokból kellene kiindulni.Országos listát állíthat és a szavazólapra kerülhet az a párt, amelyik legalább 26 körzetben tud egyéni jelöltet állítani. A 106 egyéni jelölt-körzetben 4 egész pártlista indulhat, nincs tehát kényszer, ami a pártokat ennél koncentráltabb összefogásra buzdítaná.
Ugyanis a pártlista éle bekerülhet egyéni megméretés nélkül is a Parlamentbe.

Egyébként is nem nüansz, hanem érdemi kijelentés, hogy nem "összefogásról" hanem "együttműködésről" beszélnek mostanában.Sokkal nagyobb az esély tehát az együtt indulásnál a külön indulás, és a választások előtti visszaléptetések egymás javára, gondosan ügyelve arra, hogy ne essenek a 26-os létszám alá. És ott lenne esély akár a jobbikkal való informális együttműködésre is - halványabb jelölt indításával velük szemben, és bízva a választók átszavazásában, ahogy arra már volt példa a múltban is.

Tehát tudomásul kell venni, hogy amíg a múltban két választási forduló között lehetett visszaléptetni az alkuk során a jelölteket, most ezt a választás előtt kell megtenni az egyfordulós szavazás miatt. És szerintem ez demokratikusabb, mert bár a pártmutyi a háttérben zajlik, de legalább az eredmény előbb lesz ismert.

És persze, hogy nem kell, nem szabad a Jobbikkal együttműködni (legalábbis a felszínen) Mert ők legalább nem a baloldali szavazókat bontják meg, és élő bizonyíték arra, hogy jobboldalon nem egy a tábor és egy a zászló, és van Orbánéknak alternatívája
Persze boldogabb lennék, ha lenne hiteles jobboldali, konzervatív, viszont demokratikus elkötelezett párt. De ha ilyen ló nincs, még a szamár is jobb/ik.

obsitos írta...

Kedves PuPu!
Ritkán szokott előfordulni, de messzemenőleg nem értek egyet a teendőkre vonatkozó nézeteiddel. Óriási tévedés a Jobbikkal szorgalmazni az együttműködést. Jól látja „kekec” . A baloldali , egyáltalán a demokrata szavazók közül kiszámíthatatlanul sokat eltaszíthat, a jobbikos érzelműek közül viszont a Fideszhez vonzhat sokat a baloldallal való együttműködés. Úgy, hogy maradjon csak a túloldalon és legyen ott a Fidesz konkurense. Óvakodjunk az „ öngyilkos” ötletek osztásától !

sphagin írta...

Kedves PuPu !

Spekulálni lehet, csak a gond ott van, hogy előtte helyesen kellene értelmezni dolgokat.

A beszéd értelmezésében azonban gondokat látok

Itt van pl. :"Nagyon sok demokrata akar kormányváltást, a demokratikus létezés lényege, hogy nem egy a tábor és egy a zászló"

Eleve a demokratákról beszél Gyurcsány és mint tudjuk a JOBBIK nem tartozik ezekbe a körökbe, de nem is akar.
Gyurcsány azt is elmondta, hogy miért nem akar és azt is, hogy miért nem lehet a JOBBIKKAL összefogni.
A demokratikus létezés tényleg arról szól, amit Gyurcsány mond, de a DK és Gyurcsány mindig kiállt az összefogás mellett és ez nem rajtuk múlik.
Egy összefogáshoz nem elég akarni, azt a többieknek is akarni kell.

Érthető, amire gondolsz, csak nem kivitelezhető úgy ahogy leírod.
Úgy lehetséges, ha a JOBBIKRA szavazó baloldali érzelműek, vagy csak az Orbánt utálók, a demokrata összefogás jelöltjeire szavaznak, fordítva nem elképzelhető.
Ehhez azonban összefogás kellene a demokraták között, amelyek között van olyan, amely eleve elutasít minden összefogást.
Ez van, ez a helyzet.

Arról meg ne is szóljunk, hogy BOTKA felbukkanása éppen, hogy az összefogás ellenére jött létre, azért, hogy Gyurcsányt ki tudják sakkozni és a DK-ról leválasztani.

A választási párti elképzeléseddel egyet tudok érteni, ha ezt egy civil kezdeményezés mentén hajtjuk végre, egy előválasztás keretében. Egy szakértői kormány tudná megoldani a gondokat és a pártok ezt támogathatnák, így a JOBBIK is.
Nem lenne ez megtiltva nekik.

Az oroszokhoz való viszony nem mint vízválasztó jelenik meg a beszédben.

Inkább úgy mondanám, mint a FIDESZ szélkakas jellemét bemutató pávatánc és a lopási lehetőség szerinti választás kérdéseként.
Most majd Paks II-ből lehet meríteni, amennyit csak tudnak, ezért fúj a passzátszél.

Ami a gyakorlati kivitelezést illeti, abban sajnos sok igazságot látok.
Ha ez azonban csak a DK-n és Gyurcsányon múlna, akkor jogos lenne a kritika.

Az anyagi és a tárgyi feltételek mellett a szegény embert még az ág is húzza.
A baloldal válsága sajnos még nem oldódott meg.
A demokratikus erőknek a helyzete erősen meggyengült, az ismert okok miatt.

STB.
Lehetne sorolni és ahhoz, hogy a vágyott libacombhoz jussunk, ahhoz még József Attila is kevés volt, hát akkor mi mit mondhatunk.

Üdv sphagin.

Cereus írta...

Kedves PuPu !

Egyenes, érthető, határozott pártelnöki beszéd volt. Menet közben is változtatható elemekkel.

Nekem nem úgy tűnt, hogy itt nincs minden kőbe vésve.
A jelenlegi állapotfelmérése pedig reális volt, és baloldalian elkötelezett.
Szólt a minden erkölcsiséget leromboló gátlástalan rablásokról, a mértéktelen urizálásokról és a nyomorba taszítottak, felemeléséről, emberszámba vételéről.
Szólt a beteg, zavart elméjű, gyerekes vágyálmokat kergető, minden napra véleményt változtató, hazudozó min.elnökünkről is.
Szólt a lebutításról, a gyógyellátásról, meg a szomorú közállapotokról is.
Nekem legalábbis, a beszéde tartalmazta az együttműködés kényszerét, a demokratikus, kormányt váltani akaró erők között.
Az pedig, hogy a lázadás éve lesz, azt valószínűnek tartom, a közállapotok miatt.

Csak egy kérésem van, ne holmi hebrencsek álljanak az élére, józan, tapasztalt,tanult emberek helyett.



Cereus írta...

Cereus írta

"Nekem úgy tünt" nem nélkül. Bocs.

Névtelen írta...


spangli, ez dönölű

'Az anyagi és a tárgyi feltételek mellett a szegény embert még az ág is húzza.
A baloldal válsága sajnos még nem oldódott meg.
A demokratikus erőknek a helyzete erősen meggyengült, az ismert okok miatt.'

Cerberus, most csak második vagy. :)

Olasz Ildikó írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Olasz Ildikó írta...

Kérdés, hogy mi történik addig?
Lesz-e időnk és főképpen módunk meghallgatni?

Névtelen írta...

jujjj de izgi

http://hvg.hu/itthon/20170205_gyurcsany_greczy_lengyel_laszlo_fight

Névtelen írta...

"Ami a beszédben elhangzott a titokzatos királycsinálóról, az roppant érdekes volt, nagy kár, hogy nevet ugyanúgy nem említett, mint az őszödi kiszivárogtatók esetében, és ez azért jelentősen lerontja a hitelességet és a hatást.
Túl nagy fantázia nem kell ahhoz, hogy kitalálja az ember, hogy ki utálja annyira Orbánt, kinek van a politikai háttérmunkához tehetsége, pénze, sajtóbirodalma, ki az, akinek a támogatása megér annyit, hogy ilyen ügyekben szóba álljanak vele.
Ilyen ember ma talán egy van, Simicskának hívják."

ha valami nem megy, azt nem kell erőltetni!

hallgattál volna, bölcs maradtál volna!

nem sorolom, csak olvasni kell, s időben kell írni, ha már valaki írásra adta a fejét!

sajnos, úgy látszik ez a jelenlegi szerencsétlenkedés, abban a tekintetben, hogy majd most a mindenhez nagyon értő, meg mindent tudó, mindenkit mindig kioktató nagy tudású szerző megmondja a tutit, megmutatja, hogy bizony a szerző nem tekinthető olyan forrásnak, aki tudja, mit beszél, ír!

érdemes tehát figyelni rá, bár pont annak ellenkezője okán, mint amire ő gondol!

jézus krisztus!

név szerint, és felkiáltva is

talalom írta...

"...vadonatúj választási párt kell..."
Csaxólok: nem jött be 7 éve sem, 3 éve sem. (Milla stb.)
Nem véletlenül. A politika (a közügyek irányítására tett ajánlat) más logika szerint működik. A verseny logikája alapján. Ehhez viszont tisztázni kellene, mit várunk.
Közkeletű tévedés (első névtelen), hogy "koldus és milliárdos között nem lehet demokrácia". Sőt, a "koldus" - éppen szociális, anyagi, ismereti helyzete miatt -, sokkal inkább hajlamos elfogadni a morzsát szóró gazdát, mint a magabízó, öntudatos, tevékeny polgár/munkás.
Ennek a "baloldali" tévedésnek köszönheti egyébként a Jobbik a sikereit.

Cereus írta...

névtelen !
alias Jézus Krisztus.......így leírva... (mert állítólag csak egy volt)

Nagyon szeretném, ha valamilyen jelzővel megkülönböztetnéd magad a többi névtelentől, mert
nem szeretnélek akárkivel összetéveszteni.
Ha az a névtelen vagy aki "spanglival meg Cerberussal" tréfálkozik, akkor szíveskedjél
megírni, hogy a második hely jó, vagy rossz nekem. Meg ha megírnád hogy miért is.
Utóiratként pedig ha kérhetem, akkor kérdezem, melyik pártot támogatod ?

Névtelen írta...

cereus!

a név nem elég?
ám legyen! ahogy akarod!
a jelző: szép
amikor olvasol, mindig gondold hozzá, mert alapvetően lusta vagyok.
ki a spangli, és ki a cerberus?
nem tudom eldönteni helyetted, hogy a második hely jó, vagy rossz neked, döntsd el magad!
ezért.
utóirat : nem támogatom egyiket sem, mert szerintem mind alkalmatlan a feladatára.

jézus krisztus szép

most először, és utoljára ideírtam, csak neked, csak most

Kovács Erzsébet írta...

Múlik az idő fogy a becsület.Ez jutott eszembe, miután elolvastam az írást.A baloldal előadta már az összes gyermebetegséget, ami a pártok életében előfordulhatnak.Összefogás itt soha nem lesz, ehhez semmi kétség nem fér.Az egészben a leg zavaróbb, a cselekvések egyre távolabbi jövőbe helyezése. Olyan ez az egész. mint a fociban az időhúzás.A meccs vége előtt ide oda passzolgatják a labdát, arra ügyelve, hogy szabálytalanságot ne kövessenek el, mert ha 11-esből kapura lővés lenne, romlana a helyzet.Adogatnak a
baloldali pártok egymásnak pofonokat,és előszedik a több tízéves bajokat is.A legnagyobb baj, hogy
nem ismerik fel a történelmi helyzetet, a cselekvés fontosságát.Az elszalajtott lehetőségek után még
nehezebbé válik majd a hatalom megragadása.És régi nagy igazság, mit ér a harag hatalom nélkül? Semmit.

Kerekes Zs írta...

Pupu, lehet, hogy csak szakmai ártalom- ha nincs rendszerváltás döntéselőkészítőként kerestem volna a kenyeremet egy ideig- meg hát a bridzs átka is, hogy csak akkor rakja ki az ember az első lapot, amikor már tudja, hogy melyik lesz a tizenharmadik- kattognak a kis kerekek, keresi az ember a legnagyobb valószínűségeket, és aminek matematikai esélye sincs, annak neki se kezd.
No ilyen a demokrácia tőkés keretek között :)

nemóvatos írta...

A választási párt gondolatához:
Majtényi Lászlónak köztársasági elnökké lennie gyakorlati esélye nincs, viszont megszólalási lehetőségei révén még ismertebbé válnia módjában áll. Ahogy a "szakemberek" mondják: fel lehet építeni.
Az elnöki szavazást követően Ő például megalapíthatná az orbánváltó választási pártot. Kiválogathatná és meghívhatná bele az egyéni választókerületekbe valamint az országos lista befutó helyeire (arányosan) a teljes ellenzéki oldal színe-virágát, lehetővé téve ezáltal, hogy 2/3-nál nagyobb parlamenti erő: normalizált választási rendszert, szakértői kormányt, tiszta, nyilt, elszámoltatott/felelősségre vont közéletet hozzon létre.
Neki talán elhinné mindegyik "....váltást" hadováló, hogy csak így van esélyük az ország érdekét szolgálniuk, 2018-ban BÉKÉSEN diktatúrát buktatni.
A NER 2018 után valamennyiük végét és az ország romlását fogja hozni, miközben egy néhány műellenzéki politikus meg fog élni a parlamenti ellátmányból.
Gondolom M.L. szava garancia lenne arra, hogy az immár normalizált közpolitika körülményei között, mielőbb új választás lenne, amit a politikai pártok ki tudnának várni, azon saját (átmenetileg félre tett) programjaikkal indulni akarnának.

PuPu írta...

A gond az, hogy a számok azt mondják, hogy a Jobbik nélkül nincs győzelem, csak csodavárás - esetleg.
Mint ahogy M.L. elnöki megválasztása is ebbe a kategóriába sorolható.
Egyébként ez lenne az egyetlen hiteles teszt amellett, hogy a Jobbik demokratikus keretek között akar működni, vagy csak taktikázgat...
:O)))

Cereus írta...

Névtelen !
a szép

Nem számítottam ilyen gyors, bátor, lényegre törő, egyenes válaszra.
Ez számomra mégis olyan minőségű, mint amikor Orbán a parlamentben nem hallotta a kérdést.
Meglepő pedig azért, mert ilyen vehemensen bíráló emberről nem gondoltam volna, hogy
"partonkívüli", és csak bekiabáló.
Magam sem vagyok elájulva a DK-tol meg Gyurcsánytól, de nekem ők ma a legszimpatikusabbak.

victus2 írta...

"Orbán után egy ciklus alatt - és nagy fájdalmak és sikítozás árán - helyre lehetne állítani a jogállamot, a demokráciát"

Már csak a fékek és ellensúlyok rendszerének visszaállítása maradt ki a sorból.

Ugyanis ezt a választási ígéretsort olvasva - jogállam, demokrácia, fékek és ellensúlyok helyreállítása - a magyar választók többsége minden akadályon keresztül rohan a baloldalra szavazni.

Főleg, ha még abban a nagy baloldali összefogásban ott lesz a Jobbik is, Mely pártnak, írja pupu, "nem kell politikai elveit elfogadni". Ki gondolta volna?!

Névtelen írta...

cereus!

szerintem nem vagy tisztában fogalmakkal!
"bekiabáló"
mire gondolsz?
csak az szólhat egy szót is aki valamelyik jelenlegi párt támogatója?
ha igen a válaszod, akkor régen rossz!
neked is, meg mindenkinek, s az isten, azaz én irgalmazzon neki!
arról szól a közbeszéd elég rég óta, hogy a magyar választói közösségből legalább 60% nem tud magának pártot választani, nincs kire szavazzon!
akkor ki is kiabál befelé?!
lehet, hogy azok, akik valamelyik párt elkötelezett szavazói?
esetleg a dk-ra szavaznak, vagy másra?
pont azért bírálok, mert ami van, az semmit sem ér!
ha van olyan, ami érne valamit, azt viszont közös erővel ellehetetlenítik, vagy bármilyen eszközzel megakadályozzák, hogy tegye a dolgát.

jézus krisztus

Névtelen írta...

Gyurcsányrról lehet jót és rosszat egyformán mondani, de tudomást sem venni róla alapvető politikai szűklátókörüségről árulkodik.
Legyen bárkiről is szó Botkától Szigetváriig. Kapott ő már éppen eleget ahhoz, hogy azt mondja, amit a hétvégi beszédében egyértelműen kimondott.
Magam is sokat bíráltam Gyurcsányt - no nem azért amit kormányfőként elkövetett, hanem azért, amit megtehetett volna, de elmulasztott megtenni - de arról soha sem feledkeztem el, hogy elmondjam, hogy kartácstűzben nehéz maradandót alkotni. Kartács pedig volt, kívülről és belülről egyaránt.
"Ne itélj, hogy meg ne itéltessé" - mondja a Biblia és nem árt ezt megszívlelni.
Ebben a harcban mindenkire szükség van és nagy hiba lenne előre prejudikálni a végeredményt. Vele vagy nélküle? - ez nem lehet kérdés.
"Kinek a pap, kinek a papné..." - aztán a választók majd eldöntik, hogy kire szavaznak. Elötte azonban össze kell szedni a csapatot, mert anélkül biztos nem megy a játék.
Sokan azt mondják, hogy Vona igen, Gyurcsány nem. Nagy hiba lenne ezt meglépni mert az közel félmillió szavazatot hozna az Orbánnak a demokratáknak pedig jutna a maradék semmi.
Aki úgy gondolja, hogy ez működhet az nincs magánál vagy a Fidesztől kapja a fizetését.
Mottó: Attól, hogy valaki nem szereti Gyurcsányt még viselkedhet normálisan. A haza ezt várja el tőle!

További szép napot:
DK-pártoló

talalom írta...

Névtelen, aki Jézus Krisztusként ír alá! Szóval, ez is kakis, az is kakis. Talán a jóistenre vársz?

Névtelen írta...

tálalom!
vagy
találom!

nem találom a megoldást, mint ahogy te sem.
tudod, ha valamit nem értesz, akkor ne beszélj róla!
nem vagy a pszichológusnál, hogy beszélj róla!

a jóistenre nem várok, hiszen az magam vagyok,már ha nem tűnt volna fel.

jézus krisztus

góbé írta...


Tételezzük föl, avagy reménykedjünk, - nekem sikerült - hogy a Magyarok Istene avagy Mária, hiszen ez az Ő országa, egy nap azzal ébreszti föl Gyurcsányt, Molnárgyulát, Juhászt, még Hadházit is, …. hogy Uristen! Nekem feladatom, mi több, küldetésem van! Meg kellene dönteni a diktaturát!!!!

Mivel ez meghaladja erőmet, bajt, bút, sérelmet félretéve szövetkezem a többivel. De merthogy azok engem rühellenek, asszondom egyikünk se legyen főnök, különben megin’ összevesznénk, legyen főnök a Gémesi, vagy a Majtényi, vagy az Iványi, vagy a Petsching Zita, vagy... vannak azért még ..., aki majd vezetni fogja a Szabad Magyar Haza nevü választási pártot és ha győzünk csinál egy rendes szakértős kormányt amiben mi nem is leszünk benne.

Arra szövetkezünk, hogy Orbánt és csapatát elzavarjuk egészen a Markó utcai börtönig, az általuk ellopott, elsikkasztott, az országot a hazát illető javakat visszaszerezzük, a bebetonozott csatlósaikat, törvénytelen törvényeiket akár népszavazással is kirobbantsuk a helyéről.
Majd amikor minden a helyére került, „rendeztük végre közös dolgainkat”, méltó körülmények között, egyenlő feltételekkel és esélyekkel megküzdhetünk egymással is egy korrekt tisztességes választáson.

És akkor szólt az Úr! Számoljatok fiaim!

Nemes felbuzdulásotok visszaadta a reményt majd egymilliónak. Tikteket akar, majd’ két és fél millió, De!!! a Nemzetthy Kotonszökevényhez is ragaszkodik kétmillió, a Jobbikhoz meg még egy milla.
Győztetek ugyan, de akartok-é, tudtok-é kisebbségben kormányozni ?!? Ugye hogy nem ??

Zorbán meg fogja puhitani, később persze ledarálni a Jobbikot, és együtt fognak tovább „kormányozni” a Ti, az Ország és a Haza rovására !!!

Halljátok hát szavam ! Azt, a még és sem tudom mit is akaró - és ez nagy szó, restellem is, - jobbikot, a takaritás idejére vegyétek be, hisz közös az érdeketek g.orbánnal szemben.
Velük együtt amig rendet csináltok, megnyugtató többség, de akár 2/3-otok is lehet, ennek hiján viszont Ti zavarjátok őket a fidesz halálosan ölelő karjaiba. Hiába győztetek, elveszitettek mindent!!!

Szólt az Úr…

Lett erre nagy zsivaj, lárma, kiabálás, üvöltés, hőbörgés, erre felébredtem….

NewTiborc írta...

Kedves Góbé!
Szép álom, csak amig olyan emberek léteznek politológusi mezben, akik szemrebbenés nélkül az ember szemébe hazudnak, olyan politikusok vannak akik, a találkozóval kapcsolatos kérdésre mellébeszél, letagadni nem meri, mert fél, hogy ki fog derülni, de el sem ismeri, addig álom is fog maradni. A 2%-os párt vezetője nem alkuszik, ő egyedül fog kormányt váltani. A vezető ellenzéki párt nem is biztos, hogy kormányozni szeretne, igaz nem is olyan egyszerű dolog az.
De mindegyik meg van győzödve a saját igazáról. Hm...
Csak egy legény van talpon a vidéken, az ügyeletes bűnbak, a hazaáruló, júdás, patás ördög, összeférhetetlen sza..házi, aki megunta végre, hogy állandóan őt szapulják és kinyitotta a pofáját. Ő nem pihenhet, neki állni kell a sarat, mi lenne, ha Ő nem lenne? Ha egy csoda folytán eltünne, vajon kit hibáztatna ez a sok dilettáns?
Képzeld én meg azt álmodtam, hogy a Gyurcsányt elütötte a villamos és szegény elhalálozott. A koporsó mellett ott sirámpolt a Schiffer, Botka, Lengyel, Széll, Szelényi, Havas, Szigetvári, Juhász, stb. Kezüket tördelve mondogatták: Hogyan tehetted velünk ezt Feri, honnan veszünk most egy bűnbakot?
KÖZBEN FELÉBREDTEM, BILIBE LÓGOTT A FEJEM.

Névtelen írta...

góbé!

valami zavar lehet az erőben, mert amikről beszélsz, hogy álmodtad, olyat én nem mondtam neked!
mondtam, hogy jóképű csajokat hajkurássz, mert az az élet sava-borsa, de jobbik, meg gyurcsány, hadházy, s ki tudja még kikről nem beszéltem.
lehet, hogy luciferivel álmodtál?!

Névtelen írta...

new tiborc!

vigyázz azzal az ággyal, amiben héderelsz, mert ha fejjel lelógva tudsz csak aludni rajta, akkor az szerintem kényelmetlen

jézus krisztus

góbé írta...


Névetelennek, aki bitorolja az Úr fia nevét, aki még azt sem tudja, hogy Luciferkó valójában egy nélkülözhetetlen, velünk élő, hozzánk tartozó, ellensulyként tevékenykedő, a kétkedő, a válaszokat kereső arkangyal.

Mit tudhatsz te az erőről, az erkölcsről, az erényről ???

Nem mondtál te semmit sem most, sem korábban. Kukackodtál, odacsináltál, majd saját riasztó, gusztustalan termésedet kutyulgatod azóta is. Mindezek tetejében, hogy bujaságra, mint az élet egyetlen értelmére csábitod a gyarló halandót, megvetlek s elitéllek téged. Igy mielőtt villámaimmal sujtanálak, felszólitalak !! Távozz a blogról sátán !!!

Amadeus írta...

"bár Gyurcsány szerint a Jobbik három mondatnál többet nem érdemel, ez a mai pártpreferencia - mérések tükrében nem csak beképzeltségre, hanem illúziókergetésre is vall."

Szerintem a Jobbikkal a baloldali kapcsolatfelvételre értelmezte. Újabban vannak, akik abban keresnék a megoldást, de GY. F. nem. Igaza van.