2017. február 28., kedd

ORBÁN NAGYDOLGOZIK

"Ez egy tiszta, megőrzött, zöld ország.."
Orbán Viktor miniszterelnök, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Matolcsy György jegybankelnök és Parragh László MKIK-elnök részvételével zajlott kedden a Gazdasági Évnyitó.
Megvilágosodtunk végre, ami nem is csoda, ha a minőségi előadók névsorát szemügyre vesszük, csupa-csupa nemzetközi szaktekintély.
Persze könnyű nekik, hiszen a miniszterelnök irányt mutat, miként hajdan Ceaușescu tette, nekik pedig csak végig kell menni a fényesre nyalt csapáson, alátámasztva a miniszterelnöki bölcsességeket, melyek száma végtelen.

Bár a hála nem politikai kategória, mindahányan jól tudják, hogy nincs a világon még egy olyan államszervezet, melyben ők hasonló pozíciót kaphatnának, ezért hát elemi érdekük, hogy a gazdaállat jól érezze magát, ők pedig zavartalanul élvezhessék az életet.


Hogy a szolgák miről csacsogtak, az szinte mindegy is, a lényeg a kormányfői kinyilatkoztatás volt.
Az étteremben sem érdekel senkit, hogy mi a véleménye a kuktáknak az étolaj minőségéről, a séf véleménye érdekes a libáról, hiszen ő írja alá a fizetési jegyzéket, tehát véleménye sokkal fontosabb még a zavaró tényezőt képező vendégek véleményénél is.

De aggodalomra semmi ok, egybehangzó véleményük szerint a magyar gazdaság teljesen rendben van, már majdnem puma.
A miniszterelnök persze kissé óvatosabban fogalmaz, szerinte a helyzet nem jó, a helyzet biztató, a mostani állapotot el is lehet rontani.

A prognózistól kivert a hideg veríték, merthogy ezidáig látható volt, hogy a magyar gazdaság egy olyan autóbusz-roncsra hasonlít, mely lefelé rohan egy lejtőn, de a sofőr még berreg és tekergeti a kormányt, erre most kiderül, hogy a kormány olyan, mint a hajdani körhintán a kisautóban - tekergetheted, de minek?
Miután magyar gazdaság gyakorlatilag nem létezik, ez az egész arra emlékeztet, mint amikor a halott ágya felett konzíliumra gyűlik össze a főorvosi stáb, és optimista nyilatkozatokat ad ki - a néhai Lajos bácsi kicsit büdös ugyan, de van még remény, majd adunk neki nagy feladatokat és felpattan, mint a rugós-krampusz a dobozból.


Merthogy az olimpiai álmok bukása után itt ülünk nyakig a kishitűségben, ilyen mentalitással soha nem fogunk kitörni a közepesen fejlett országok csapdahelyzetéből, maradunk örökre középhatalom, ami helytelen, hiszen országunkban benne van a nagyhatalmi státusz lehetősége, csak élni kellene vele.
Nagy álmok kellenek, nagydolgozzunk hát bátran, az eredmény mindent megér majd!
Tíz pontban foglalta össze, mi a teendő,  majd mind a tíz ponton végigment, és amelyiket megemlítette, azt teljesítettnek is vette, jóllehet leginkább csak a bankszektor államosítására lehet büszke, mely azzal jár, ha bármilyen gond mutatkozik, hát majd fizethetsz te, kedves adófizető, és ebben a rendszerben bármilyen gond bármikor adódhat.
Amúgy meg a munkaalapú társadalmat favorizálta, szavaiból az derült ki, hogy fogalma sincs arról, merre megy a világ és miért spekulálnak sokat egy mindenki számára járó alapjövedelem bevezetéséről.

Láthatólag meg van győződve arról, hogy a világ a kényszermunka-alapú társadalom felé tart, emellett nagy szükség van a kamarák áldásos tevékenységére is, de hát ezt már Benito Mussolini óta mindenki tudja, ugye...


Mindenesetre a rendezvény remekül sikerült, megtudhattuk, hogy Magyarország egy tiszta, zöld ország, továbbá etnikailag homogén, habár a cigókkal állandóan baj van, például van egy kommunisztikus, szocialisztikus, gyurcsányisztikus gondolkodás, hogy adjunk mindenkinek alapjövedelmet - mondta.
Magyarországnak az etnikai viszonyai bonyolultak, ezért ez egy nem könnyű kérdés, mondá sajátos bájjal.

Még a végén véletlenül életben maradnak a kokerók, ami rontja a versenyképességet, oda a fejlett Magyarország álma, pedig ez egy kultúrnemzet, falun például művelik a földet...
Szükség van az ilyen rendezvényekre, ilyenkor láthatja ugyanis a nép, hogy kiknek a kezében van a jövője.
Nagy kár, hogy az átlagpolgár nem foglalkozik ezekkel a világrengető eseményekkel, így aztán néhány emberen kívül senki sem mondja a szemükbe, hogy elmehetnek a francba a nagy terveikkel és a még nagyobb tolvajlásaikkal együtt, és ezt tanácsos is lenne megtenniük, míg a négymillió ember, aki az emberi lét perifériáján tengődik, kapára-kaszára nem kap.


Persze addig még sok víz lefolyik a Dunán, de a rendezvény nem fog elmaradni, attól tartok.


:O)))

10 megjegyzés:

Kibic37 írta...

"...ha nem tetszik a kisvasút, meghosszabbítjuk Etyekig...
Ugye még véletlenül sem arról szól a történet, hogy az olimpiai dőzsiből hoppon maradt csókosoknak azért mégis csurranjon-cseppenjen valami...?

Attila írta...

Üdv!
Hasít a gazdaság az kétségtelen! A lopós gazdaság rohamtempóban növekszik! Már ott tartunk, hogy 2020-ra és utána 5% növekedés is lehet a zseni szerint. Ez különösen meglepő, mert addigra elapadnak az uniós pénzek, illetve jelentősen lecsökkennek. Anélkül pedig a növekedés dupla nulla. A királyi tv-ken szocializálódott birka népség meg áhítattal figyeli ezeket a marhaságokat. Van persze kivétel is, de van az a pénz amitől ez elhomályosul. Figyeltem és figyelem a süketelést amit ezek művelnek. Már nincs olyan ágazata a gazdaságnak, melyik ne kapta volna meg, a lehet húzóágazat kifejezést. No persze csak feltételes módban mondják, mert ha nem, hát nem, oszt jónapot!

Attila

nemóvatos írta...

Négy gátlástalan, kártékony hibbantra figyelmet pazarolni lehet, hogy mazochizmus?

Promenad írta...

Ha megvalósul a gyulaházi ürközpont /miért nem felcsuti ? Ezt a szerénységet !/,Orbánt és Matolcsyt kellene fellöni elsőnek.

1970 írta...

"a miniszterelnök irányt mutat, miként hajdan Ceaușescu tette"

Anno egy romániai magyar lapban olvastam a következőt:

"Ceausescu elvtárs iránymutatása alapján:
Haladéktalanul kezdjük meg az aratást!" :)))

(Ugyan sok a hasonlóság a két figura "ténykedése" között - pl.: flancolás, stadionépítés, palotába költözés, stb. -, számomra mégis a "mi kis pszichopatánk" a sokkal alávalóbb és gonoszabb. Az sem véletlen, hogy az írásban Mussolini neve is megjelent...)

kekec írta...

Megőrzött zöldség? Mint Kishantos szétkúrt biogazdasága?
Meg 5 %-os növekedési potenciál? Lefékeződtek az uniós források - rögtön 25 %-al estek a beruházások!
Brüsszel szerint MOSTANRA sikerült utolérni a Gyurcsány-kormány idején jellemző mutatókat.
Ez az egész egy ugrókötelezés: nagy pattogás és erős lihegés: de semmi haladás!
A trombitarezet aranyként eladni kívánó kékplakátos cigánykodó süketelésekről nem is szólva.
DE! Egy valamit a javára kell írni. A hungarista fajelméletes beszólásánál jobb érv nem is kell Nagymagyarország ellen. Merthogy az elrománosodott-elszlovákosodott stb. területek visszacsatolásánál megbomlana az a fene nagy fajegység!

Kibic37 írta...

PuPu, átmentél egy másik szerverre? Csak némi trükközéssel tudom elérni az oldalt, ami korábban simán bejött :(((

hello írta...

Egyetértünk: "Nagy kár, hogy az átlagpolgár nem foglalkozik ezekkel a világrengető eseményekkel".
Elnézem az utcán, a buszon az embereket, millió egyéb foglalkoztathatja őket, leginkább a maguk napi dolgai.
Ezzel kapcsolatban az is eszembe jut, az ezzel való gazdagodáson kívül vajon milyen céllal láthatók a 70. évforduló elmúltával az 56-ra emlékeztető óriásplakátok?
Mert nekem speciel mintegy azt sugallják, hogy na, látjátok, ezért aztán ti ugye már nem akarnátok az életeteket kockáztatni, pláne áldozni egy rendszer megdöntéséért!?

hello írta...

Bocs, mellényomtam: 60.

1970 írta...

Kedves hello!

Nem csak bugyuta óriásplakátok vannak e témában, hanem tv reklám is, hasonló "színvonalon".

Ezeknél sokkal értelmesebb az alábbi írás, különösen az utolsó bekezdését ajánlanám sok politikus és gondolkodó ember figyelmébe:

http://muon.hu/akik-nem-istenitik-a-horthy-rendszert-de-nem-akarjak-visszacsempeszni-a-kadar-rendszert-sem-botka-laszlo/