2017. május 8., hétfő

BAJSZOS SZivAR

Tulajdonképpen - már, ha az átlagot nézzük - rendben is van a dolog.
Áder János, a nemlétező Köztársaság köztársasági elnöke magas méltóságának betöltése alatt olyan terepszínű, hogy a kaméleon térdenállva könyörög neki a receptért, de aztán belehúz, és néhány hét alatt nevet szerez magának.
No, nem egy dicsőséges név, de mégiscsak név, utal nevezetes bajszára, miközben minősíti is viselőjét.
Ha Barbarossa Frigyes kaphatta nevét vörös szakálláról, akkor ő miért ne kaphatná a bajuszáról, mely ezzel az aktussal be is vonult a történelembe.

Miután Orbán másodszor is megválasztotta a nevezetes posztra, beszédet is mondott, szépet, szívhez szólót.
Ha nem ő mondta volna, felállva kellene tapsolnia mindenkinek, csak az a baj, hogy vannak mondatok, melyek nem minden szájból tűnnek hitelesnek.
Ilyenek azok is, melyekben értékeink védelméről beszél, mondván: legalább három dologban jó lenne egyetérteni: mindannyian Európa polgárai vagyunk, a magyar nemzethez tartozunk és tisztességes, becsületes, nyugodt életre vágyunk.
Azt kérte, adjuk vissza a nemzeti ünnepeink méltóságát, és ez ne egymás rendezvényeinek megzavarásáról szóljon.
Hát nem is tudom, de mintha nem emelte volna fel szavát pártja idióta plakátkampánya ellen, mely Brüsszel megállítására szólít fel, ami azért vicces, mert Brüsszel - az EU - mi is vagyunk, mint ahogy az IMF is, és mintha a Közép Európai Egyetem sem a szomáliai gerilláknak képezne parancsnokokat, hanem az Unió számára képez magasan kvalifikált vezetőket.
Utóbbi intézményt bizonyára ismeri, hiszen személyesen verte bele az utolsó szöget koporsójába.


Hogy a magyar nemzethez tartozunk, az vitán felül állna, ha nem éppen az ő pártja osztotta volna meg a nemzetet, mondván, a nemzet nem lehet ellenzékben.
Amikor nagybeteg felettese azt mondja, hogy a magyar emberek, akkor csak a magyar emberek felét érti alatta, azt a felét, mely hajlandó mindkettejüket hatalomba emelni, és eltűrni, hogy vazallusaikkal együtt úgy viselkedjenek, mint Batu kán harcosai ellenfelük legyőzése után, szabadrablás idején.
Azt hiszem, ha bűneiket rangsorolni kellene, ez lenne a listavezető, hiszen a többi már jórészt ebből következik - a kirekesztések, a rassziszmus, antiszemitizmus, a maffiózó küldetéstudatos gőgje, a gátlástalanság, a néppel szembeni alázat hiánya.

És hát igen, tisztességes, becsületes nyugodt életre vágyunk, de hogy legyen tisztességes az a vállalkozó, akinek egész élete munkája mehet tönkre, ha nem asszisztál a korrupcióhoz, mely ugyan mindig létezett, de ilyen nyílt, ilyen pofátlanul természetes még soha nem volt.
Ahogy a példabeszéd is mondja, sokan belepisilnek a fürdőmedencékbe, na de a trambulinról tenni ezt, ez azért túlzás - és itt éppen ez folyik.

És már gátlások sincsenek, Áder főnöke Mészáros Lőrinc és társai néven gátlástalanul lop magának és pereputtyának, most legutóbb a Mátrai Hőerőművet szemelték ki Európa legnagyobb napenergia előállítására épült erőművével együtt.
Hát akkor most ítéljük el azt, aki a megrendelésért cserébe visszacsorgat huszonöt százalékot a fideszes oligarchának?
Nem egyszerű dolgok ezek, de hogy ez bárkiben erkölcsi dilemmát okozhat, ennek egyértelműen ő is oka, még ha funkciója karbantartását bátran tekinthetjük fazonigazításnak is a bikinivonalon.
Mért legyek én tisztességes? Kiterítenek úgyis! Mért ne legyek tisztességes! Kiterítenek úgyis - írja József Attila és nagy igazsága a mai társadalomban is érvényes.
Hogy ez így van, az Ádernek is köszönhető, aki azért egy bazi nagy csavar a gépezetben, és már régen eljátszotta a jogot, hogy szót emelhessen a becsület mellett.
Nyugodt életet meg olyat kívánok neki, melyben havi harmincezerből kell eltartania a családját - és nem euróban értettem.

Ami pedig az ünnepek méltóságát illeti, 2006 óta erről egyetlen Fidesz-hívő, tag vagy funkcionárius sem beszélhet, és a helyükben nagyon reménykednék abban, hogy nem kerül bevezetésre új nemzeti ünnep, melynek dátuma egy falhoz, az előtte állók mögött porzó vakolathoz kötődik.

És ezen nem változtat semmit, hogy az ellenzék gyenge, mint a májusi libapotty, hogy azzal üti el az időt, hogy Áder beszédét jeltolmácsként marionettbábúval nyomatékosítja, az sem, ha már valóban csak röhögni tudunk, mikor Orbán a hat lakosú faluban egy majd' hatszáz millióért épített csodapark, a hülyeség emlékparkja tövében idétlenkedik, mert ez az egész valahol azért már a legalja.
A plakátkampányokkal, a mémekkel, a nemlétező migránsokkal együtt, hiszen innen már csak egy lépés, hogy a marslakók támadásával hülyítsék a népet, de ha egyszer már elfogytak az ötletek...

Szánalmas ország szánalmas köztársasági elnöke úgy csinál, mintha hinne Meseországban, pedig ennél azért ő értelmesebb!
Ezért is lehet, hogy látták, mikor ült a patakparton és a kifogott keszeggel beszélgetett:
"Halacska, ha újrakezdhetem, szabadon engedlek, nem adlak oda Viktornak, nem lesz belőled sülthal!"
A keszeg nem felel, Áder meg majd hallgat tovább, mint a sülthal.
De azért a keszeget megsüti ő is...

:O)))

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

nem igazán vok képben, ma későn ébredtem......................

nem ezt az embert nevezte el az utca BAJSZOS SZAR -nak ??
nomerho akkor minden a helyén van....

Anikó írta...

Jellemző az ország állapotára, színvonalára, hogy az ország elvileg kijelölt - azért elvileg és kijelölt, mert senki meg nem szavazta erre a pozícióra - első emberét nyíltan "bajszos sz@rnak" titulálják, érezte ő már a Trefortban, hogy gáz van, holott ott is abszolút lepucoltak simára mindent körülötte, nehogy kínos helyzetbe keveredjen. A lex CEU-val kapcsolatosan akkora baromságokat hordott össze ott, hihetetlen volt.
Úgy gondolom, hogy a második eskütételre úgy érezte képviselnie kell az országot, összeszedte nemlétező bátorságát és megpróbált beolvasni a saját pártjának és a saját főnökének, de azért csak óvatosan. Asszem Áder itt vágta most el magát örökre és végérvényesen Orbánnál, ha véget ér a fideszéra, neki már csak a csornai horgászgatás lesz a fő elfoglaltsága. Nagyon helyesen.

Promenad írta...

Hogy Oobán mennyire semmnibe veszi Ádert,annál mi sem jellemzőbb,hogy ő "sietett" gratulálni Macronnak,holott az Ádernek,mint azonos rangunak a feladata lett volna /lett légyen bármilyen is /

Anikó írta...

Pupu az írásod most nagyon jó, Áder az ami, és ahogy leírtad. Egy pártkatona.
... és itt már tényleg minden a legalja...

nemóvatos írta...

"ha véget ér a fideszéra" ?
horgászgatás pár fős titkársággal, apanázzsal, szolgálati lakással, gépkocsival....
Hmmm?
Lehet: már alig várja sejtvén, hogy addig még mennyi röfiségben kell neki résztvennie.

Névtelen írta...

"Európa legnagyobb napenergia előállítására épült erőművével együtt"

Már bocsánatot kérek (ahogy boldogult Horn Gyula mondaná): de a napenergiát nem a Nap állítja elő? :O