2017. május 29., hétfő

HABEMUS BOTKAM

Felszállt a fehér füst, meghozta eredményét a szorgos munka, a küldöttek kilencvenhat százaléka arra adta szavazatát, akire kellett.
Botka László lett a Szocialista Párt hivatalos miniszterelnök-jelöltje, éljen soká!
Kenyéren és vízen, a többi baloldali politikussal egyetemben, akik azt képzelik, hogy ráolvasással lehet a rákot gyógytani, vagy a szarhegyet egyedül is el lehet hordani, mert mi olyan felettébb ügyesek vagyunk...
Azokkal együtt, akik már megint azért olvassák a névsort, nehogy az ő nevüket is felolvassa valaki, akik évtizednyi strichelés után akarják magukat szűzlányként árulni.
Molnár Gyula szorgalmasan fújta a Dunát, hátha befagy, mire a nagy attrakcióra sor kerül, és akkor a Duna jegén tudják a párt kis és mégkisebb nemesei miniszterelnök-jelöltnek megválasztani a párt régi harcosát, sokak harcostársát, kik most aggódva lesnek, mint ürge a lyukból.
Vajh' rájuk is vonatkozik-e Botka kiátkozási bullája, avagy csak Gyurcsányra, aki ugyan egy másik párt elnöke, de láthatólag a legnagyobb akadály azon a fényes ösvényen, mely a szocialisták világméretű győzelméhez vezet.
Gyula vitéz  nagy túlélő, ebben az ügyben is elviselte azt, hogy az önmagában is tömeget képező jelölt nyilvánosan a fejére csináljon, ebből is látszik, hogy van érzéke a politikához.
Azonnal felismerte, hogy egy baloldali, gyakorlott messiás-jelölttel szemben halovány esélye sincs.
Az egyetlen dolgot cselekedte meg, mely ésszerűnek tűnt: ha egy elszabadult villamos rohan feléd a sínen, hát csimpaszkodj az oldalába és csinálj úgy, mintha te húznád, aztán majdcsak lesz valahogy...

Természetesen sok sikert kívánok magam is Botkának, aki kijelentette, hogy sem 2018 előtt, sem utána nem lesz mutyi a Fidesszel, ami persze azt is jelenti, hogy volt mutyi.
És ha volt, akkor erről a harcos politikusnak, mint pártja egyik megyei elnökének tudnia kellett akkor is, mikor az MSZP utolsóelőtti miniszterelnöke megpróbált fellépni a párt gazdálkodásában és finanszírozásában mutatkozó anomáliák ellen, kevés sikerrel.

Mindegy.
Lehetne persze megrázni a tabulát, ahogy a művelt francia mondja, de talán nem így.
Ezzel a módszerrel a helyiérdekű megváltó minden utolsó választás előtti szocialista politikust korrupt és pitiáner politikai gazemberként kever gyanúba, egy kivételével: akit reggelente a borotválkozás közben látni szokott a tükörben.
Márpedig nem minden szocialista politikus mutyista, vannak ott becsületes és tiszta emberek is a vezetők között, akiket kár besározni, és méltatlan is, hiszen ha idáig a Fidesz sem tudta őket összekenni, akkor talán Botkának sem kellene - kivéve, ha konkrét ügyekben konkrét dolgokról van tudomása, de akkor azt illene közkinccsé tenni.
Persze ez az MSZP kissé fülledt politikai légkörében nehezen megy, hiszen a vazallusi rendszer itt is felütötte már régen a fejét, évtizedek óta politikai klikkek próbálják érvényre juttatni érdekeiket.
Botka pedig tanult a Nagy Példaképtől, és próbálja függésben tartani a párt hangadóit, ami - hogyha van vaj a fejükön - nem is lesz nehéz.
Emellett azt is eltanulta, hogy politikai harc esetén ellenséget is kell produkálnia, és talált is.
Nem csoda, két Orbán is kijönne belőle, van benne anyag rendesen, hát akkor hogyne lelné meg az ellenséget, akit Magyarországon a politika kristálytiszta világában leginkább Gyurcsányban lel meg minden feltörekvő erő.


A követendő taktika egyszerű: ígérjünk a szomszéd ólban minden libának dupla kukorica-adagot, a gúnároknak új libákat, miközben hangoztassuk együttműködési készségünket és szándékunkat.
Természetesen közben verjünk jó nagyokat a Gyurcsány  nevű gúnár fejére, ha felénk téved, és fogjuk rá, hogy azért jött, hogy szétzilálja sorainkat.

Így majd a szomszéd ól szépen kiürül és minden liba engedelmes libasorban követi  a szocialista gúnárt, aki annyiban is más, hogy példás jó viszonyt ápol a maffiózóval, és közös villamosban utazik a Család caporegime-jével...
Botka ígérni nagyon tud, mindenkinek azt ígéri, amit az kapni szeretne, az öregecskedő férfiaknak villás farkat, a nőknek narancsbőrmentes segget, természetesen egyes szám első személyben, bár szerintem,
 ha ezt a stílust kifogásoljuk Orbánnál, akkor mi sem alkalmazzuk, nemde?
Ígér közmunkás béremelést, több pénzt az egészségügyre, oktatásra, és mindenkinek, aki majd megkérdezi, hogy akkor ezeket miből is, egy rollert, hogy azon mehessen gyorsan a 3,14csába.
Az elképzelés, hogy a DK választói otthagyják majd Gyurcsányt, ha csak Botka marad választási lehetőség, nagyon szép, habár nem hiszem, hogy maradéktalanul sikeres lenne, ennél azért több van az MSZP néhai kemény magja - pártpénztárnok, megyei és választmányi elnökök - rovásán, míg Gyurcsány nem tegnap gazdagodott meg, és legfőképpen nem miniszterelnökként.
Pártpénztárnok se volt, aki megvette a pártszékházat és a Népszavát, és bár rengeteg ügyetlenséget elkövetett, de egyiket sem anyagi haszonszerzés céljából.


A legutóbbi ilyen ügyetlenség, hogy amikor kiderült Botja szándéka, akkor nem jelentette be azonnal a DK versenyképes jelöltjét - nem a DK, hanem a demokratikus ellenzék közös elnökjelölti posztjára, amiből egyértelműen kiderült volna, hogy nem ő akar miniszterelnök lenni, hogy nem akar kizárólagos irányító szerepet, talán ezzel át tudta volna venni a stratégiai kezdeményezést.
Nem lehet kérdéseket hosszú idők keresztül lebegtetni, konkrétumok kellenek, különben a politikai ellenfél bohócot csinál belőle, kétségbe vonva szavahihetőségét.
Gyurcsánynak ez a legnagyobb baja - nem tanul a saját hibáiból sem.
Az őszödi beszéd árulóit is régen meg kellett volna már neveznie, aztán jöjjön, aminek jönnie kell, hiszen a rendőrség sem teljes bizonyítottság mellett indít nyomozást, elég ahhoz az alapos gyanú.

Ha meg ilyen nincs, akkor hallgatunk, mint liba a pörköltben.
De ha azt mondjuk, hogy van mindenki számára elfogadható jó jelöltünk, akkor megnevezzük, mert egy ilyen helyzetben - egy évvel a választások előtt - nem lehet tovább toszigálni a problémát.
Ha már hat éven át elfelejtettünk ütőképes pártot építeni, és megelégedtünk azzal, hogy egy harmincezres városban bejön az igehirdetésünkre ötszáz ember, akkor most kell határozottan politizálni és megpróbálni az elmulasztott lehetőségeket pótolni.

A legszörnyűbb az egészben, hogy nem Orbánnal foglalkozik Botka, hanem Gyurcsánnyal, rákényszerítve őt a konfrontációra, ami egyenes út mindkét párt számára a vereségbe.
Ha tovább folyik a belharc, jön a nevető harmadik, vagy a negyedik, de hogy a mi képünk savanyú lesz, az biztos.

Ami igazán kiábrándító, hogy nem volt az MSZP kongresszusán senki, aki fel mert volna állni, hogy most aztán elég legyen elvtársak (így szólítják egymást a szocdemek az egész világon, kivéve nálunk, ahol urak vannak...) ebből a sztálinista  vircsaftból, az ellenség nem a másik baloldali párt, az ellenség egy Orbán nevű diktátorocska, próbáljunk rá koncentrálni...
Utópia.
Orbán megmondta, a célja a magyar baloldal teljes megsemmisítése.
Vannak már szövetségesei hozzá...


:O)))

34 megjegyzés:

talalom írta...

Abból a szempontból nem lehetetlen taktika ez: pontos másolata annak, amit ov művelt 1998 és 2010 között: módszeresen kicsinálta az összes jobboldali, konzervatív pártot. (Egy érdeme,hogy köztük volt a rózsadombi kisgizda egylet, élén a magyar politika legkártékonyabb figurájával.)
Tessék emlékezni, miféle szövetség nyert 1998-ban - az abc összes betűje szerepelt azon. (Mellesleg a legtöbb szavazatot akkor is az MSZP kapta, csak egyéniben jött be az MDF-kisgazda összefogás. Túúúdom, Fidesz-kisgazda, csakhogy sok helyen nem a fideszé volt az egyéni jelölt, hanem az MDF-é.)
Úgy tűnik, Botka most ezt akarja utánozni. Nem hiszem, hogy bejön neki.
A problémám az, hogy nem valószínű, hogy lesz még négy nyugodt évünk (már amennyire nyugodt), világpolitikai szempontból értem. Ha pedig egy ilyen ivarsejttel kell befordulnunk egy nemzetközileg éles helyzetbe, akkor legjobb, ha a gyerekem, meg az unokám gyakorolja az iható víz megtalálását, a két ládából építhető kunyhó összerakását.

sphagin írta...

Kedves PuPu !

Eszembe jutott, hogy mi mindent megtettek az MSZP-ben azért, hogy Gyurcsányt kipaterolják a pártból !
Most meg mindent megtesznek, hogy szétverjék a baloldalt.

Nem mondhatjuk, hogy nem "fejlődnek".

Lassan elérik, hogy még azok a baloldaliak se fognak elmenni szavazni, akik pedig szívesen szavaztak rájuk.

No de az egymás kinyírására azért már ne használják fel őket !

A DK-ok nem azért mentek el az MSZP-ből, mert ezt szerették volna, hanem mert kiutálták őket. Miből gondolják, hogy bárki is visszamenne hozzájuk ?
Nem hinném, hogy a DK-ből szavazatokra számíthatnának.

Rá akarják kényszeríteni a DK-t a külön indulásra, hogy lejárathassák ezzel Gyurcsányt.
Ez nem fog menni, mivel senki nem olyan hülye, hogy ezt bevegye, mindenki pontosan látja a szándékukat.

Az is elég utálatos, hogy arra játszanak, hogy aki Orbánt utálja, az kénytelen legyen Botkát választani.

Egyetértek veled, hogy a DK-nak meg kellene nevezni egy miniszterelnök jelöltet.
Már csak azért is, hogy aki Botkát is utálja, az tudjon mást is választani.

A baj, csak az, hogy, ha Gyurcsány egyértelművé teszi, hogy nem lehet Botkáékkal együttműködni, akkor onnantól már nincs vissza út és a baloldalnak annyi.

Erre elég lenne egy új miniszterelnök megnevezése.
Mégis ezt kellene tenni a DK-nak, mert ettől talán valamennyire észhez térnének az MSZP-ben.

Lassan azonban kifutunk az időből.

Egyetértek veled, mint általában mindig.

Üdv Sphagin.

majoranna írta...

Én nem bánom! verjék szét a baloldat, de minél előbb! Akkor talán lesz esélye másoknak .

Kapat írta...

Kedves 'majoranna'!
Kire gondolsz a "másoknak" említése alatt? Az 1-2 százalékos pártocskákra, vagy azok összefogására? Nos, az nem fog létrejönni, mert mindegyik saját magát tartja egy esetleges szövetség ideális vezetőerejének. A fidesz ellen nem lehet még ennél is jobban megosztani az ellenoldalt, mert akkor garantált a fidesz 2/3-a ismét. Sajnos, ahogy a dolgok állnak, már most elkönyvelhetjük ezt, mint reális eshetőséget.
Tehát ez nem megy! Egyrészük kijelentette, hogy senkivel nem fognak össze. A számok pedig makacs dolgok. Ha nem képesek figyelembevenni alapkiindulásként, hogy az egyedül indulónak semmi esélyük, a Jobbik eleve kiesik, az emberek nem fognak beállni az önjelölt, esélytelen indulók mögé, otthagyva eddig preferált pártjukat. Ez pedig most nagyon egyértelmű, hogy Botka erőszakos nyomulásának következménye lesz.
Azt ugye senki nem gondolja komolyan, hogy a "nagyreményű" fiatalok, a Momentum megjelenése, alapvetően átszabják a politikai erőviszonyokat!
Már biztatóan alakultak a kerekasztal megbeszélések a pártok között, amikor Botka robbantott.
Ez az Orbánra hajazó, magabiztosságnak tűnő erőszak, amivel fellépett, legalább annyi embert taszít, mint amennyit az felelőtlen igérgetései vonzanak.
Sajnálom az országot, még négy év a fidesszel, totális megsemmisülése a demokráciának! (már most sincs sok belőle!)

Névtelen írta...

Molnár Csabát nagyon alkalmasnak tartanám miniszterelnök jelöltnek!
És botka valóban téved, ha azt hiszi, hogy a DK-tól vihet el szavazatokat.
Soha nem szavaznék a Botka nevével fémjelzett szocikra!
És ezzel sokan vagyunk így!

PuPu írta...

Kedves Névtelen, légyszíves adjál nevet/nicket magadnak, így könnyen összetéveszthetnek valaki olyannal, aki ellen te lennél az első, aki tiltakoznál!
:O)))

JUtka írta...

Minden sorod igaz amit írtál Pupu, és egyetértek a hozzászólókkal is.
Ha most kellene szavazni nincs senki sem , nincs olyan párt akire szívesen szavaznék. Baloldali szavazó lennék,de a Momentum sem a szivem csücske.
Sokan vagyunk igy, és mi lesz? El sem megyünk szavazni? Nem szabadna. 4 évenként van rá esélyünk , hogy legalább ezzel kinyilvánítsuk akaratunkat.
Remélem , hogy a helyi jelöltek legalább olyanok lesznek akikre mégis szavazhatok.
AZ O:V annyi hibát hibára halmoz az utóbbi időben, és ezt nem tudja senki sem a javára fordítani? Pedig látható hogy a tüntetéseken sokan vagyunk akik elégedetlenek, de a számba jöhető jelőltek közül kit választható.
Egyetlen egyet látok csak a Széll Bernadettet aki harcosan kiáll,és szimpatikus amit csinál de az LMP sem tud programot adni.

nemóvatos írta...

PuPu írása egy kitűnő látlelet-részlet a szánalmasan vergődő, magát demokratikusként definiáló, megélhetési politikai elitről, amely még egy árnyékkormány felmutatásával is adós, hogy magát némiképp hitelesíteni tudná.
Látható esélytelenségükkel, kormányzásképtelenségükkel (botor módon) a szavazástól való távolmaradást ösztönzik, ami (a várható kormányzati osztogatással együtt) megágyaz az orbáni kétharmadnak, amely után minden visszavehető (és vétetik is) mivel a "baloldal" felszámolja önmagát (vagy betiltja a fasiszta berendezkedés).
Lassan hiteltelenedik Molnár Gyula mondása, miszerint 2018 A VÁLASZTÁS éve lesz.

kekec írta...

sphagin:
Nem "rá akarják kényszeríteni a külön indulásra" hanem eleve benne volt a pakliban a külön indulás. A választási szabályok miatt akár 4 ellenzéki lista is elfér egymás mellett.
És tedd a szívedre a kezed: 2014-ben együtt indultak (egy lista volt) Mesterházi vezetésével: szeretnél 2018-ban egy ilyet Botka vezetésével?
Figyelhetnél a jelszavakra: 2014-ben az "összefogás" volt, most az "együttműködés".
Gyurcsány - ha van esze, márpedig nem hülye - nem teszi ki még egyszer magát annak, hogy az mszp megakadályozza a frakció alapítását. Na látod: az egy olyan húzása volt az mszp-nek, ami eleve megakadályozza a DK-sokat, hogy a DK-sok valaha is rájuk szavazzanak.
Egy DK-s felől nézve ugyanis, aki nem akart mutyit, aki tiszta kezeket akart - az mind eljött az mszp-ből, ami bebizonyította, hogy megreformálhatatlan puch-bagázs (tisztelet a becsukott szemű naivoknak).
És egyrészt érthető, hogy még nem dobja be Gyurcsány a saját jelöltet - kevesebb időt hagy az amortizálására, de másrészt arra elég 2 hét is, ahogy a főpolgármester jelölt bizonyította a jeges zuhanyos videójával.
Másrészt meg ideje lenne tiszta vizet önteni a pohárba. Ha magát akarja jelöltként - akkor mondja meg, ha mást: nevezze meg.
Bááár: lehet, hogy arra játszik, hogy Botka az Orbán 2.0-ás verzióval leégeti magát, és helyet csinál egy másik jelöltnek. Csakhogy a Orbán bebizonyította, hogy a magyar birkanép, amelyik szívesen ballag egy vezérűrű után, ha az elég határozottan vágtat előre. És Botka legalább határozott az eddigi tesze-tosza mszp-sek élén. Van akinek bejön az orbán2.0-ás verzió. Engem a hideg ráz tőle!
Én nem annyira ME jelöltet várok, hanem Ellenzéki kerekasztalt és Árnyékkormányt - kész kormányprogrammal. Amíg nem látok ilyet, nem igazán hiszem, hogy lesz qurmányváltás. SAJNOS!

hello írta...

Én róla napokkal ezelőtt már leírtam itt a véleményemet - nem fogom megváltoztatni.

peomenad írta...

A taktikailag hibát hibára halmozó,önmagától eltelt Botkával nincs szemernyi esélye sem az MSZP_nek.
A DK szavazóiban pedig hiába reménykedik...

Promenad írta...

Sorry : Promenad a becsületes /nick /nevem ..

Névtelen írta...

két részletben
.
nemóvatos írta... 2017. május 30. 6:40
és
kekec írta... 2017. május 30. 6:53
írta, érdemes egyként kezelni a kettőt.
összességében a többit is hozzávéve, az derül ki, hogy tetszik, nem tetszik az itteni nem okos kis mikrokozmosznak, megint csak az általatok utált, megvetett Bartusnak van/lesz igaza.
összefogás? együttműködés?
ezek? valaha is?
ugyan már, kérem!
ha és amennyiben van valami, amiben összefoghatnának, együttműködhetnének, az nem más, mint a Bartus által ajánlott bojkott.
ekkor elválna a szar a májtól,
.
DE
.
ez az, amitől a legjobban rettegnek, s amitől a legjobban rettegtek ti magatok is.
hiszen , ha komolyan gondolnátok – s most ebben az esetben nem kizárólag a helyi kis mikrokozmosz nem okos tagjairól beszélek, hanem a magukat demokratikus ellenzékként aposztrofáló megélhetési gazemberek pártjainak tagságáról is! – akkor tudnátok tenni érte.
legrosszabb esetben leordítanátok a képviselőtök fejét, ahogy az amcsik tették/teszik tapló trump miatt, vagy ha az a párt tényleg demokratikus elveken alapján működne – ez nincs így, vezérelvűek mind – akkor egy a tagság részéről érkező erős nyomás megváltoztatna mindent.
.
DE
.
ez nincs így.
nem demokratikus elvek alapján működnek, ráadásul a tagságuk a lehető legborzalmasabb.
ebben az országban nincs hagyománya a független, önálló gondolkodással bíró embernek.
ez a szolgalelkű zsellérek, a nyilas házmesterek, a földszintes Dugovics Tituszok népe, mely zokszó nélkül elfogad bárkit vezérnek, csak erőt mutasson.
ahelyett, hogy maga az ember mutatna erőt a független, szabad önálló akaratával, gondolkodásával.
ráadásul, aki nem simul bele ebbe az undorító primitív középszerbe – ti magatok vagytok az! – azt megvetés, és közutálat tárgyává próbáljátok tenni minden eszközzel.
ezért gyűlölitek engesztelhetetlen gyűlölettel a Bartust.
ezzel az a gond, hogy ti azért gyűlölitek, mert nem tudjátok megérteni, amit mond. magát az embert képtelenek vagytok elvonatkoztatni a mondandójától, képtelenek vagytok érdemben elemezni egy helyzetet, s a megoldást csak a saját korlátolt kereteitek között tudjátok elképzelni.
olyanok vagytok, mint Dub hadnagy, s most idézek:
.
„a városban, ahol tanított, tagja volt a legnagyobb hülyék, és szamarak triumvirátusának, amely belőle, a járási kapitányból és a gimnázium igazgatójából állt. e szűk körben tanult meg politizálni az oszták-magyar monarchia keretei között.”
.
ti ugyanilyen beszűkült agyú keretek között tanultatok meg politizálni, egyáltalán nem vagytok képesek semmi újat befogadni, hisz fel sem fogjátok azt.
ezerszer elmondtam, emberileg antipatikusnak tartom Bartust,
.
DE
.
amit ír, mond azzal nagyrészt egyetértek. egy szabad világban él, ahol azt mondhat, írhat, amit gondol. ahol egy elnököt is eljárás alá lehet vonni, s azt meg is teszik, ahogy már megtették több alkalommal is. reményeim szerint a tapló trumpot meg is fogják buktatni, mert erre nagy szüksége van a világnak, s magának amerikának is.

Névtelen írta...

folytatás
.
„Én nem annyira ME jelöltet várok, hanem Ellenzéki kerekasztalt és Árnyékkormányt - kész kormányprogrammal. Amíg nem látok ilyet, nem igazán hiszem, hogy lesz qurmányváltás. SAJNOS!”
.
amennyiben ez a gondolat komoly lenne, abban az esetben te már régen a Radikális Demokraták által ajánlott program megvalósítása mellett érvelnél.
hiszen az „ellenzéki kerekasztal, árnyékkormány, kormányprogram” más néven ugyan,
.
DE
.
tulajdonképpen ez:
.
„a RADIKÁLIS DEMOKRATÁK egy olyan szervezet, melynek a hatalom megszerzése, de nem hosszú távú megtartása a célja.
amennyiben később igény mutatkozik, abban az esetben párttá is alakulhat, de nem ez a legfőbb célja.
integrálni, tömöríteni kívánja azokat a természetes személyeket, s szervezeteket – pártokat, civil szervezeteket, mozgalmakat, s mindenkit – akik érdekeltek a demokrácia, a jogállam teljes egészének helyreállításában, újbóli megteremtésében.
tagja lehet mindenki, korra, nemre, rasszra, vallási identitásra tekintet nélkül.
PROGRAMJA
jelen helyzetben, Magyarországon nem lehet más célja egy demokratának, mint az orbáni diktatúra felszámolása, s annak létrehozói, támogatói, pénzelői, működtetői
TELJES KÖRŰ, ÉS VÉGLEGES ELSZÁMOLTATÁSA, FELELŐSSÉGRE VONÁSA
a RADIKÁLIS DEMOKRATÁK a magyar politikában – jelenlegi meghatározásuk alapján – addig vesznek részt, míg segítségükkel az orbáni diktatúra felszámolása, s a demokrácia, jogállam helyreállítása, újbóli létrehozása meg nem történik. .
amennyiben békés úton – úgy tűnik nem ez lesz a megoldás, sajnos – céljaik elérhetőek, abban az esetben a következőt kell tenni:
chartát kell elfogadni csatlakozóra nézve, mely a következőket tartalmazza:
minden csatlakozó szervezet, párt, természetes személy egyenlő.
amint a választásokon sikeresen megbuktatjuk az orbáni diktatúrát, a RADIKÁLIS DEMOKRATÁK alakítanak kormányt, mely szigorúan szakértői kormány kell legyen, s ez a kormány felelős, és kötelezett, hogy a kitűzött célokat megvalósítsa.
ha és amennyiben ezek eléréséhez több mint egy választási ciklus, avagy kevesebb, mint egy választási ciklus szükséges akkor a RADIKÁLIS DEMOKRATÁK által létrehozott együttműködés, a csatlakozott szervezetekkel a fenti célok eléréséig, megvalósulásáig áll fent.
ha választásokon akarjuk megdönteni az orbáni diktatúrát, úgy minden szervezet, párt és természetes személy, aki az együttműködésben részt vesz, jelöl, illetve jelöltet ad, avagy tagja indul a RADIKÁLIS DEMOKRATÁK választási szövetség keretén belül, aláírásával elfogadja, s egyben nyilatkozik arról, hogy addig az együttműködés résztvevője, míg a kitűzött cél, azaz a demokrácia, jogállam helyreállítása, újbóli létrehozása, illetve az orbáni diktatúra felszámolása, s annak létrehozói, támogatói, pénzelői, működtetői teljes körű, és végleges elszámoltatása, felelősségre vonása meg nem történik.
a jelenleg hatalmat bitorló állampárti maffiát, a szatellit pártjával, a nettó náci jobbikkal együtt, mint
.
A TELJES REZSIMET FEL KELL SZÁMOLNI, BE KELL TILTANI!
.
amint a kitűzött célok megvalósulnak, a szövetség szakértői kormánya rendkívüli választásokat ír ki, melynek lebonyolításáért felelős, s annak végéig, az új kormány létrejöttéig ügyvezető kormányként tevékenykedik tovább.
a rendkívüli választásokon, minden csatlakozott szervezet önállóan, avagy az általa meghatározott szövetségben vesz részt.
a jelenlegi orbáni diktatúra egyetlen képviselője, támogatója, tagja, szervezeteinek tagja, segítője, támogatója nem vehet részt. a közéletből, az állami, állami vállalati szerepvállalásból örökre, végérvényesen ki kell őket zárni.
akiket kell, lehet, s lehetőség van rá elzárásos büntetésre kell ítélni, akik elmenekültek az országból – sok lesz ilyen – azokat fel kell kutatni, hazahozni, s bíróság elé kell állítani.
amennyiben célszerű, akkor az általuk hozott, akár visszamenőlegesen alkalmazott törvényeket kell alkalmazni rájuk nézve. a teljes körű vagyonelkobzás - az elmentett vagyonok is, melyek strómanok, leszármazottak, rokonok kezén vannak – meg kell történjen.”

Névtelen írta...

a vége
.
ebben minden benne van, amire vágysz – elviekben vágysz, mert ki tudja mit is akarsz tulajdonképpen? – tehát nem kell keresgélned, csak részt kell vállalnod a megvalósításban.
akár úgy, hogy kényszeríted az általad preferált pártot, annak a programnak a végrehajtására, amit a Radikális Demokraták ajánlanak.
.
.
abramovics voltam, s vagyok

Névtelen írta...

még el sem olvastam,
.
DE
.
ugyanarról beszél, amit én is próbálok abba a tökfejetekbe verni.
.
http://nepszava.us/bartus-laszlo-egesz-eleteteket-orban-alatt-elitek-le-az-union-kivul/
.
.
abramovics voltam, s vagyok

nemóvatos írta...

Abra...!
Én azért elolvastam Bartus hivatkozott cikkét.
Ha jól értem: miközben a kollaboráló ellenzéket ostorozza, a bojkott valószínűsíthető kimenetelét ekként jövendöli számukra:
"Még az a vigasz sem adatik meg nekik, hogy elbuktak, de nemes küzdelmet vívtak, amelyben az igazság útján jártak."
Egy a választási rendszerrel kapcsolatos többpárti és civil beszélgetésen Dúró Dóra ekként vélekedett (nem szó szerint):
"A bojkott megállapodást az utolsó pillanatban megszegő(szerinte lenne ilyen)óriási előnyre tenne szert, ezért ellenzik"
Milyen bojkott lehet a Fidesz, a KDNP, a Jobbik, a Momentum, a bizniszpártok ...nélkül?
Mennyire érdekelné egy bojkottált magyarországi választás eredménye azt a nemzetközi világot amely Trump-foszladozó NATO-kétsebességes EU-szankcionált putyini Oroszország-népvándorlás-stb. relációba van belegabalyodva?
Az utca meg üres és senki nem tudja/akarja megtölteni elégedetlenkedőkkel.
Vagy talán a RADIKÁLIS DEMOKRATÁK egyszercsak színre lépnek???
Talán Gulyás Márton mozgalma példát mutat?
Tuareg már feladta.
A nép egyelőre hülyítve van, Orbánék meg teszik mi sajátjuk ('s viszik mi a miénk).

Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
PuPu írta...

Nincs név, nincs nick, nincs komment...
:O)))

mavtelep írta...

Most olvtam, hogy Botka az elmúlt fél évbe többet tárgyalt Orbánnal, minta ellenzéki pártok bármely vezetőjével.
Hajrá Botka, tied a pálya !(ja, én nem rád szavazok)
Szervusztok, jó napot !

mavtelep írta...

..évben..
Nem is értem, Gyurcsányt kell legyőzni a 4 fős frakciójával együtt ? Itt mindenki megőrült ???

NewTiborc írta...

Így is lehet mondani: Itt mindenki megőrült, DE szerintem helyesebb meghatározás, hogy itt majdnem mindenki korrupt és megalkuvó. Tisztelet a kevés kivételnek.
Mavtelep! Neved alapján talán van valami közöd a Ganz-Mávag maradványához a Ganz Kft.-hez?
Tudod-é, hogy a társaság megnyerte az egyiptomi vonatgyártási tendert? De Viktorunk gyorsan elfutott Putyinhoz és hazajőve bejelentette, hogy a tender átalakult orosz-magyar tenderré. Erre szegény egyiptomi emberkék törölték a tendert, mondván, ők már rég törölték a pályázók sorából a metró gyártó orosz pályázót. Köszönik szépen orosz-magyar koprodukcióban sem kérnek belőle. Az új tendert az olaszok nyerték,ahol a kiíró kérésére a Ganz Kft. beszállító lesz.
Na most,kell ékesebb bizonyíték a Viki orosz befolyásoltságára? Szóljon már valaki ennek a termetes Botkának, hogy ne a Gyurcsányon keresse a bizonyítékokat, hanem kérdezze már meg a Viki haverját, mi is a helyzet barátocskám?

mavtelep írta...

A Ganz-Mávaghoz csak annyi közöm van, hogy valamikor ott kosaraztam..)))
A politikához meg manapság annyi, hogy ennyi szemét alakot el sem tudtam képzelni a magam kis környezetéből kiindulva. Döbbenetes, hogy a józan ész és tisztesség szikrája is hiányzik belőlük.

Tom Taylor írta...

A képlet egyszerű: Botkát megvette orbán (igen, kisbetűvel). Ezért jött Szegedre, semmi másért. Miután orbán elment Botka egy héten belül nekiment Gyurcsánynak. A feladat: Hiúsítsa meg az ellenzéki összefogást. Ez legkönnyebben gyurcsányozással lehet megoldani. Ezt csinálja most a polgármester úr. Jutalom az elvégzett munkáért: Annyi pénzt kap Szeged, amennyit csak akar. Botka maradjon Szegeden nyugton, polgármesterkedjen kedvére, pénz lesz dögivel.

hello írta...

Tom Taylor, szerintem ott a pont.

hello írta...

Gyurcsány: Kezdjük újra!, Botka: Inkább ne

Telefonon beszéltek egymással a baloldal nagyágyúi, de nem került közelebb az összefogás. Botka nem kér Gyurcsányból.

/444.hu/

Unknown írta...

Azt mondta Botka, hogy a Fidesz 2/3-ad Gyurcsánynak köszönhető. Én meg úgy emlékszem, hogy az MSZP-s polgármesterek korrupciós botrányainak...

Névtelen írta...

keresd a királyok társaságát, mert egy-egy gondolatukkal hosszú évek töprengéseit oldhatják meg neked.
.
DE
.
ne feledd!
az élet igazi királyai nem koronával a fejükön, sokkal inkább bohócsipkában, vagy átzsírosodott paraszti kalapban járnak közöttünk!
.
az élet igazi királyai ilyeneket tudnak:
.
"egyet a szívedre kötök:
munkás felebarátodat el ne áruld, mert egy embert el lehet temetni könnyen,
.
DE
.
a gyalázatot lemosni nem lehet.
és ha valakit elárulsz,akkor nem csak az ő kenyerébe harapsz bele,
.
DE
.
mind a tízébe, aki az asztalnál ül.
ha bajod van valakivel, told le, és utána legyél vele ember!
.
Kusz János Komló"
.
.
kőne ezt észbe tartani helyi nem okosok a tevével az élen!
.
.
abramovics voltam, s vagyok

Névtelen írta...

Pupu és elv(telen)-társai!
Ti tényleg semmit sem változtok. Gyártjátok a képtelennél képtelenebb összeesküvés elméleteket - természetesen bizonyíték nélkül - és prejudikáltok folyamatosan, mintha Ti lennétek az Isten itélőszéke.
Emlékezzetek; - alig kevesebb mint 4 éve Mesterházi volt a célpontotok és kb ugyanazt kapta a fejéhez amit most a Botka. Nem volt akkor és most sem egyikhez sem egyetlen jó szavatok.
Még nyomokban sem fedezhető fel bennetek egy szikrányi empátia sem. De ha ez nem megy, akkor legalább legyetek egy kicsit is lojálisak a baloldsl vezető pártjához.

Ha ez se megy, akkor deklaráltan toljátok tovább Orbán szekerét. Sokat tudtok neki segíteni abban, hogy ismét nagy fölénnyel nyerjen. Egy dologra azonban vigyázzatok, a hálája soha se érjen utol benneteket. Nem biztos, hogy jól jártok vale, mert az árulókat a győztes sem szereti!

Van egy olyan bölcs mondás, hogy ha körülötted mindenkit hülyének látsz, akkor nagy valószínüséggel Te vagy a hülye.

Ezen el lehet gondolkodni.
Azt még egyik alkalommal sem tudtátok megmondani, hogy szerintetek ki lenne az, akit szívesen támogatnátok. Pedig lehetne ilyen neveket mondani, csak az a bökkenő, hogy ezek 99,9%-a a felkérést nem vállalja. Marad az egyetlen megoldás; - az önjelölt biztos befutó.
Higyjétek el a pártok vezetésében sem a gyógypedagógia alsó osztályait végzettek ülnek. Ők is egytemet végeztek, nyelveket beszélnek, családot nevelnek, vállalkozásokat igazgatnak stb és még mellette aktívan politizálnak is.
Sikertelenségüket nem a rátermettségük, hanem a kialakult környezeti körülmények predesztinálják.

Közeleg a választás. Hagyni kellene a pártokat nyugodtan dolgozni és meglátjátok meglesz az eredménye, Még időben összeáll az együttműködés feltételrendszere és minden rendben lesz.
KCSJ

1970 írta...

"Közeleg a választás. Hagyni kellene a pártokat nyugodtan dolgozni és meglátjátok meglesz az eredménye, Még időben összeáll az együttműködés feltételrendszere és minden rendben lesz."

Kedves KCSJ!

Nagyjából mikorra ígérne valami értelmes dolgot e téren? Én személy szerint hét éve várok arra, hogy "összeálljon az együttműködés feltételrendszere és minden rendben legyen". Ja, és "meglegyen az eredménye" az egésznek. Mennyit kell még várnom? 7, 70, vagy 700 évet??? Segítsen, könyörgöm:)))

PuPu írta...

Kedves KCSJ, te született alattvaló vagy, mi meg itt néhányan nem.
Innen a gondod.
:O)))

Névtelen írta...

PuPu kedves!
Ezt a jelzőt egyszer már visszautasítottam. Most is ezt teszem.
Ha ismernéd az életemet soha nem mondanál ilyent. Ismeretlenül vagdalkozni pedig nem izléses.
A gondom pedig az, hogy Ti mindannyian egyidőben bítráljátok Orbánt, Botkát és időnként Gyurcsányt is.
Lehet ilyent csinálni, amikor emezektől azért elvárnátok egyet s mást?
Véleményem az. hogy hagyjátok őket egy ideig "lógva" és talán majd minden kiforrja magát - vagy nem, de az biztos.
Az idő előtti türelmetlenség soha sem vezetett eredményre. ugyanis ha jól belegondolsz Botkának is és Gyurcsánynak is a maga szempontjából igaza van.
Ezt kell valahogy kompromisszumokkal közös nevezőre hozni és ekkor ezzel lehett akár győzni is, de mindeképpen tompítani lehet egy újabb megalázó vereséget.
Ha nincs kompromisszum, akkor még az is elképzelhető, hogy a Fidesz 2/3-al nyer, mi pedig abszolitisztikus monarchiába vagy elnöki diktatúrába élhetjük le hátralevő éveinket
Botkáék tisztába vannak ezzel, csak a valódi szándékok és mozgatórugók még nem ismertek. Már nem sokáig kell várni, még időben minden kiderül!
KCSJ

PuPu írta...

Vagy kisnyúl, kedves KCSJ...
Hadd legyek kicsit rusztikus: a kis pöcsükkel szórakozzanak, ne a választóval, emellett egy országban egy genya éppen elég.
:O)))