2018. április 11., szerda

AKI LOP, AZ HAZUDIK IS

Talpig káoszban üldögél az ellenzék, a vert hadak saját romváraik bús düledékei mögött szomorkodnak, megroskadt várkapitányok dobják el a kardot abban a hiszemben, hogy így megúszhatják kudarcos szerepvállalásuk következményeit.
Nem fogják, a hiéna már régen kinyilatkoztatta, hogy ha az ellenséget meg lehet ölni, akkor meg is kell azt tenni.

Világos szavak voltak, kár, hogy sokan már elfelejtették - nem ártana, ha emlékezetükbe idéznék.
És már megint ez az önző szűklátókörüség, a gőgös "majd én egyedül" mentalitás,
Mint amikor a hajó elsüllyed és a vízben úszó túlélők egyenként akarják megoldani a túlélés problémáját a mentőcsónakban, melyben az evezősök egymásnak háttal ülve húzzák az egymással állandóan összeakadó lapátokat, kitűzött cél nincs, vezető nincs, - igaz, erre alkalmas túlélő se nagyon van, de ha akadna, hát azt sürgősen fejbe kell verni az evezőlapáttal.


Van ennek egy nagy előnye is, hiszen végre elvált a sz@r a májtól, megmutatta magát igaz valójában az a társaság, mely más utat ígért a politikában, lörnyezetvédelmet és baloldalt énekelt fennhangon, miközben szorgalmasan tolta a diktátor szekerét - nagy kárm hogy ebben a politikai világban a szektatagok mindent megmagyaráznak maguknak.
És eltünt az Együtt, mely éveken át mindent megtett azért, hogy még véletlenül se együtt, inkább gatyaszám szerint, random.
A sebek nyalogatása hozhat egy tisztulási folyamatot is, de további fertőzések forrása is lehet, a kudarc ugyanis úgy termeli a kollaboránsokat, mint Mészáros Lőrinc a gazdaállat vagyonát - hihetetlen sebességgel...

A baloldal emblematikus pártja sem kapkod, idő kell legfrissebb hibás döntése kidolgozásához, merthogy tisztségviselőket kell választani.
Csak azt tudom ajánlani, amit a japánok gyakorolnak: meg kell tanulni teát inni üres csészéből.
A koalíció, mely megvalósítva a lehetetlent koalíciós partner nélkül koalíció, szintén vár a csodára, melyet majd a Sámán fog prezentálni, aki akkor lotyog, mikor tilos lenne, ellenben akkor marad csendben, mikor üvöltenie kellene.
Frakciót hirdet, miközben maga hirdeti, hogy nem fogadja el a választás eredményét.
Katus néni szólhatna neki, hogy nem most kellene alkalmazni a dialektikát, most a csalás leleplezésének van itt az ideje, és semmi értelme nincs saját álláspontunkat gyengíteni...
Vona is lemondott, nem várva meg, míg kirugják.
Érdekes helyzet lenne, ha kiderülne, hogy a Fidesznek nevezett Orbánviktor csalt.



Vannak persze alvezéreknek hibás döntéseik, de hibás végrehajtás - értsd ezen Orbán jóváhagyása nélküli akciókat - olyan nincs.
Olyan esetekben, mikor alkalmazottait kell fegyelmezni, a Vezér zsebreteszi a lopott pénzt, kézbe veszi a nemzetiszínű nyelű korbácsot, és végigveri a hiba elkövetőit...
Így hát ha kiderül a választási csalás - és az amatör hibák láttán ennek van reális esélye - nem lehet kimosdatni a gömbölyded diktátorocskát, legalábbis a jelenlegi európai kultúrkörben nem.
Ez a sanszot nem illene kihagyni, és ütni kell a vasat, míg meleg.
Nem akartam hinni a szememnek, mikor először olvastam, hogy milyen esetekre derült fény - ilyen hibákat csak mértéktelen elbizakodottság esetén ejt az ember, de az épeszű még akkor sem.

Persze nagy a nyomás Nagyurunkon, lehet, ezek már a keszonbetegség tünetei, és hát a nyelvét sem hiába lengette győzelme bejelentésekor.
A választási csalás nem jópofa bocsánatos bűn, hanem főbenjáró, ezért is csodálatos, hogy megengedte magának, sokkal nagyobb birkának nézve a választókat, mint azok önmagukról - jogosan egyébként - gondolják.
Az ötös számú tagkönyv bomlott agyú tulajdonosa mindta, hogy ha győz az ellenzék, akkor összeránt majd egy Békemenetet és akkor annyi a komcsiknak.
Nekünk is össze lehetne éppen rántani egyet, szombaton talán erről fog szólni a tüntetés az opera előtt.

Nagy hiba lenne, ha már megint a szabadságról meg egyéb magasztos eszmékről szólna a tüntetés, szerintem sokkal ütősebb lenne felolvasni az üres libaól közepén Orbán vagyonleltárát - momentán a véglegesre gondolok.


És a végén a szervezőknek szó nélkül át kellene adni a terepet a tüntetőknek.
Ők általában tudni szokták, merre van az előre...


:O)))

26 megjegyzés:

góbé írta...


Remek a poszt, csak nem értem miért nem fejezted be.

Vagy tévednék, miszerint te is amondó vagy, hogy a szombati tüntetők egy remélhetőleg markánsabb része, ugyan táborozzon le a parlamentnél, és szépen kérje a "mieinknek"-tünőket, oda be ne tegyék a lábukat, szánalmas bohócot ne csináljanak magukból, főleg miránk hivatkozva ne tegyék!
Ugyanakkor a nemmzetth kotonszökevényét is fel kellene szólitani ha arra jár, a sleppjével együtt keressen magának más homokozót, mert ily gusztustalanul még Tiszáék idejében sem gyalázták meg az Ország Házát.
Ma már semmi értelme, hevitő beszédek után, fél-10-kor szólni a társaságnak: mennyük haza...

Nagyon praktikus lenne hasonló permanens tevékenység elsőre a Nemmzetthy Válassztáshy Irroda, és a Legeslegfőbb Ügyészség székhelye környékén is, nem tágitva addig, amig korrekt és kimeritő válaszok, ezek nyomán megfelelő intézkedések nem érkeznek a népfelség megelégedésére...

Ha szombaton megint csak annyi lesz, hogy remek szónokok egymást követve, egynás buksiját simogatva elrebegik hogy milyen csúnya a fidesz, avagy jobb hiján ujjal mutogatnak egymásra, majd mint aki jóó'megmontta, jóó'végeztedógát hazaküldik a népet, kár az egészért...Efféléket számtalanszor láthattunk O1G nyolc éve alatt, a xar mégis már-már a szánkig ér. Azt az egy-két vödröt, mellyel be is temetnek minket már pakolják rendesen....

talalom írta...

Gyerekek! Itt mindenki megőrült? A facén VASRNAPRA hirdetnek tüntetést, a szombatir csak a tévében hallottam.MIIII VAAAN?

talalom írta...

A nhuppa-n a CÖF a szombati tüntetést fenyegeti: tényleg szenilisek: hogy a választás ellen???? Ezek nem éltek 002-ben???

kekec írta...

Ahogy nézem, teljesen "törvényesen" csaltak, hiszen elég volt egy példában 25 "létszámfölötti" lapot találni az urnában, hogy MINDEN párttól ugyanannyit vonjanak le: értsd: ezzel eltüntették az ÖSSZES ellenzéki töredékszavazatot, míg ettől még akár 26 szavazatnál is kijött a fidesz győzelme. Pl olyan szavazókörökben, ahol nem volt ellenzéki ellenőr az urna lezárásakor, hogy nincs benne néhány "ottfelejtett" szavazólap. Vagy a kubatovlistás nem vitt magával + 1-et. Aztán szorozzuk be ezt 10 ezerrel!
A városokban persze nem, ahol volt ellenzéki ellenőr a kezdetektől a végéig. Meg is lehet nézni, hogy eltérnek az "országos" adatoktól!
Mert VOLT kormányváltó hangulat, ha a budai úri közönség is a leváltásra voksolt.
De úgy könnyű, hogy kisatírozzák a többségét az ellenzéki szavazatoknak!
Meg is érdemli az ellenzék, ha elfogadja ezt az eredményt és beül a Parlamentbe.
MOST VAN ITT A BOJKOTT IDEJE!

nemóvatos írta...

A szombati tüntetés egyik követelése az kell legyen, hogy az ellenzék egyetlen mandátumot se vegyen át!
Arra azért kíváncsi leszek , hogy az esemény szónokai között lesz-e valaki abból a körből, amelyből a gátlástalanabbja éppen gőzerővel készül a parlamenti fizetési listára felkerülni.
Az időjárás már tavaszias, éjjel sincs hideg, másnap vasárnap lesz, hely van elég, a Markó utca is közel a Kossuth térhez, a rendőrök is tudnak számolni.....
Hát majd meglátom.

neveletlen írta...

Egyik olvtárs kritizálta azokat, akik linket tesznek be a háeszükbe.
Én pediglen aztat mondom, hogy pl kutatási eredményeket sajátként eladni nem szerencsés és az sem árt, ha bárkit is szembesítünk korábbi véleményével.
Uff!

https://444.hu/2018/04/11/a-valasztok-40-szazaleka-azt-sem-tudta-hany-szavazatot-kell-leadnia

Akkor meg mit is akarunk?! (Csendben kérdezem, kik is a legsetétebbek?)

Kibic37 írta...

Bármennyire nem elegáns máshonnan idézni, annyira ide vág, hogy nem tudom kihagyni:

"A mostani osztrák köztársasági elnök Alexander Van der Bellen megválasztásakor történt, hogy a) az egyik kis körzetben előbb elkezdték kiértékelni az eredményeket, mintsem országosan urnazárás lett volna, b) egy másikban a levélben beérkezett szavazatokat kezdték túl korán értékelni.. Ezt a két kis faluban történt hibát az Alkotmánybíróság elég súlyosnak ítélte ahhoz, hogy EGÉSZ Ausztriában meg kellett ismételni a választást, hogy a jogállamba vetett bizalom ne csorbuljon."

Értitek ezt? "jogállamba vetett bizalom" Létezik ilyen egyáltalán? :((((

Névtelen írta...

A szombati tüntetés a médiának szól, és arra hívatott, hogy a képek alapján "lejárassa" a választási eredményt külföldön, és leplezze a hataloméhes pártok alaptalan bízakodását, mellyel önmagukat áltatták.

Hol volt az igen magabiztos "ellenzék" a szavazókörökben ? ?
Ki vagy mi tiltotta meg nekik, pártoknak, hogy önnálló számítógépes rendszeren értékeljék a választási eredményeket ? ? (a szavazókörök eredményeiről készült jegyzőkönyvekről a delegáltak azonnal másolatokat adhattak volna le a saját feldolgozáshoz....)

fantasy art írta...

''(Csendben kérdezem, kik is a legsetétebbek?)''

És mióta?

PuPu írta...

Névtelen, ha nem adsz nevet (nicket) magadnak, akkor itt nem fogsz kommentelni.
Kérlek...
:O)))

1970 írta...

névtelennek
2018. április 12. 9:14

"hataloméhes pártok"

Azért az is bőven megérne egy misét, hogy mely pártok ezek.
Bár hazánkban nyilván sok hataloméhes egyén, szervezet van, de a nárcisztikus kisgömböccel azért egyik sem veheti fel ebben a versenyt:)

kekec írta...

talalom
- előre hozták a tüntetést, ezt már tegnap is több helyen írták.
Vasárnap - a szombati "eredményhirdetés" után már a veszett fejsze nyele lenne.

talalom írta...

Off! Fel vagyok háborodva! Hogy-hogy lemaradtam a figyelő fekete listájáról? Hát mi van itt? Hogy egy dollár sem jutott a "spekuláns" pénzéből? Na és? Csak az számít, aki pénzért? Miféle"kettős mérce" ez? Követeljük, hogy vegyenek föl a szerkesztosge@figyelo.hu email címen, minél többen!

Névtelen írta...

A szombati tüntetésnek csak egy értelme lenne: a szavazatok újraszámolásáért tüntetni. Ha valósak az eddig feltárt anomáliák, akkor az április 8-iki választás eredményeének a megsemmisítése és új választás kiírása legyen a tüntetés célja. Ennél alább adni bûn és vétek, amit nem szabad elkövetni!

Minél nagyobb tömeg áll ki a fentiek mellett, annál esélyesebb, hogy a Fidesz nem tudja megúszni az újabb voksolást.

Addig a Parlament közelébe se menjen egyetlen ellenzéki képviselő se, amíg nincs újabb választási dátum kijelölbve.
Bojkottálniuk kell a parlamenti munkát mindaddig - amit a helyszínen kollektíven be is jelentenek a politikusok -. hogy nem hajlandók hamis választási adatokat elfogadni. A tüntetés részvevőinek biztatása biztoasan nem marad el.

Persze a tömeg nagysága sem mindegy. Aki él és mozog, ott a helye. (Enni-innivalót stb. mindenki vigyen magával, és kényelmes lábbeliben menjen, mert a cél elérése érdekében elhúzódhat a tüntetés.)
Amadeus


góbé írta...


Amadeusnak nagy igazsága van, de aggályos hogy az "értünk küzdő", "érdekeink védelmére hitet tett" pártjaink, akik teljes mellszélességgel velünk kivánnak szombaton tüntetni, tudják-e, magukévá teszik-e ezen nézetet. Nagyon nem úgy néz ki !

A 'zemeszpé-elnök-aspiráns Kunhalmi Ágicácska, de Gyurcsányék is kinyilatkozták, felveszik a mandátumokat, mert kella' pénz a pártnak...!! Orrbántól! A nerrtől ! /elempé, jobbik felejtős.../
Nekem - legalábbis - ilyenformában meg a "pártjaink" nem kellenek...
Legalább olvasnák el ezt, - is -, és a mandátum felvételét olyan feltételekhez szabnák, melyet Amadeus is megfogalmazott !!!

Nem válna hátrányukra ha szelid, verbális, de ha a szükség úgy diktálja szintén szelid, de akár fizikális presszióval felvilágositani őket, ha tényleg minket szándékoznak képviselni, ne legitimálják a kotonszökevény rövidesen totálissá váló feudál-fasisztoid + NÁCIsztikussá avanzsáló diktatúráját azzal hogy kézfeltartva, magukat megadva, feltétel nélkül bevonulnak hüsölni / melegedni. az Ország Házába.

góbé írta...


Bocs, a nagy sietségben pont a hivatkozott olvasnivaló maradt le... https://kolozsvaros.com/2018/04/12/a-valasztasi-csalasrol-131-pontban-egy-informatikus-szemevel/

neveletlen írta...


A 'zemeszpé-elnök-aspiráns Kunhalmi Ágicácska, de Gyurcsányék is kinyilatkozták, felveszik a mandátumokat, mert kella' pénz a pártnak...!! Orrbántól! A nerrtől ! /elempé, jobbik felejtős.../


Góbé pajtás, azért nem ilyen setét a kép, úgy hallottam, Gyurcsányék készülnek valamire a mandátum felvételekor, lesz nagy pukkanás.
https://www.youtube.com/watch?v=5slwmYTD67I

anteus írta...

Nekem az a problémám, hogy nem lehet felfogni: ha maga a választási TÖRVÉNY csalás, akkor semmi szükség a szavazás során csalni!

Az idei szavazás azt is bebizonyította, hogy mindegy a magas részvételi arány vagy az alacsony: csak a Fidesz "nyerhet"! Minek ennél jobb, több bizonyíték!
A gerimandering, a cigányszavazási rend, a jogmagyarok ellenőrizetlen százezres szavazólapjai, a győztes mindent visz mechanizmus, a választási szervek patkányfészekké rothasztása, a közmédia pártszócsőkké silányítása, az állami (központi és önkormányzati egyaránt)költségvetés pártpénztárcává változtatása, a kiplakátolt szennyáradat - mind ezt igazolja.

2022-re csak a bojkott marad. Már, ha egyáltalán...

Kovács Erzsébet írta...

Pupukám, ez olyan szép amit írtál,mint amit fiatalon tud az ember álmodni, hogy az élet szép, és győz az igazság.
Hát igen, de kinek az igazsága.
Mert filozófiából mindenki nagyon jó, főképp, ha tükörbe néz,mindenre van mentség és megoldás.
Akkor lesz Kánaán, ha a mindenki saját igazsága összeadódva egy normális közéletet eredményez.
De addig sok lesz a munka,mert a kalapács nyelet már úgy elfarigcsálták,hogy már fogpiszkálónak is kevés.
És a társadalom igazán munkaalapúvá tétele nem a szavak szintjén, hanem az alapok újraosztása szintjén,
építkezéssel és a közjó akarásával kell hogy megtörténjen.
Mint az örömódában, a harmónia uralkodjon el a lelkünkön,és mindenki a saját szólamát énekelje.
Éljen Május 1! Szeretnék egy szép mosolygós munkás ünnepet!A melósóké, az érték teremtőké a jövő!
Minden más csak kutyaugatás.

Őrjöngő Zsebdiktátor írta...

Az áruló, lefizetett ellenzék /mszp,dk,lmp biztosan, jobbik ??, / átveszi a mandátumot, ennyi volt.

1970 írta...

Kedves anteus!

A leírást azzal egészíteném ki, hogy ha maga az alaptörvénynek nevezett iromány hamis, tele van ferdítésekkel, hazugságokkal (azaz egy történelemhamisító fércmunka), akkor az arra épülő törvények (pl.: választási törvény) sem lehetnek mások. A hal mindig a fejétől bűzlik...

1970 írta...

Kedves góbé!

A "feudál-fasisztoid" jelzővel egyetértek, mert nagyon sok a hasonlóság Mussolini törekvéseivel, de a "NÁCIsztikus" helyett nem "nárcisztikust" akartál írni?

góbé írta...

Üdv 1970 !

Nem. Sőt, lassan inkább náci, mint amennyire fasiszta. Megvédi a magyar vért, idegen népek, kultúrák rasszok(?) ellen uszit. Annyival gusztustalanabb, hogy ezt nem elvi, ideológiai meggyőződésból teszi, hanem egyfajta eszközként használja mert a permanens tolvajlásához momentán ez volt a legalkalmasabb.

1970 írta...

Kedves góbé!

Konkrét tettei és törekvései alapján én több hasonlóságot látok Mussolini ideológiájával.
Abban viszont maximálisan igazad van, hogy - a Duce-val szemben - semmiféle elvi, ideológiai meggyőződése nincs. Nem is volt soha, mert egy dolog érdekelte mindig: a pénz, amihez a hatalom permanens birtoklása puszta eszközként szolgál. Ez az embertípus a legkárosabb minden tekintetben, mert nincsenek elvei, nincs belsővé vált érték- és normarendszere, ami legalább vezérelné tetteit. Nincs víziója, nincs elképzelése arról, mit is akar tenni az országgal, milyen jövőben gondolkodik. Minden tette a jelen meg-/túlélését szolgálja, mindent a pénzszerzésnek rendel alá. Ha visszatekintünk néhány évtizedre, akkor látható, hányféle ideológiai, politikai fordulata volt. Minden esetben azt az ideológiát használta, amit éppen a legcélravezetőbbnek gondolt a hatalom megszerzése/megtartása érdekében.
Ez a jelenség annyiban új, hogy ez a "szélkakas mentalitás" (bár lehet, a szélkakas is beleszédülne ennyi köpönyegforgatásba:)) nem igazán volt jellemző a 19. és a 20. század hazai történelmére.
Ami viszont igazán szomorú szerintem, hogy ezzel a mentalitásával sajnos semmiképpen nem lóg ki a rendszerváltás (és a jelenkor) politikai elitjéből, olyan mint a többi. Mondhatnám úgy is, hogy az elvek és ideológiák úgy cserélődnek, mint a gatyák:))

Geza írta...

Kedves gobe, kifejezo szokapcsolatot alkottal, gratulalok!

Egyebkent meg szerintem, ha valakinek elteved az ujja ees veletlenul M1-et vagy a TV2-t nyomja meg, akkor teljesen vilagossa valik, hogy a rendszer FASISZTA, szin tiszta hazugsagokra, manipulaciora es tomeny fajgyuloletre tamaszkodik. Jo pelda erre a mai tuntetees. Ha valakinek meeg ezek utan is ketsegei vannak a rendszer kegyetlenseege felol, annak maar ugyis mindegy.

Névtelen írta...

Ketteske nevet váltott és Erzsébet Kovács lett?
(A stílusa elárulja.)
Amadeus