2018. április 15., vasárnap

A DÖGLÖTT LÓ VERÉSÉRŐL

Gyönyörű temeté tüntetés volt, az elhunytat (leánykori neve: Remény) sokan szerettük, úgy éreztük, hogy részt kell vennünk búcsúztatásán, és hinnünk kell abban, hogy négy év múlva feltámad.
Persze ez a hit is kissé illuzórikus, mert miközben mi hiszünk, közben az ellenfél dolgozik, a hit és a munka vetélkedőjéből az esetek többségében a munka kerül ki győztesen, és itt mégcsak a sok és lelkes munka sem hozhat eredményt, ha nem jönnek létre alapvető változások a munkamódszerekben.
Jusson eszünkbe a gőzmozdony, mely kétségkívül látványosabban liheg és szuszog a szuperexpresszeknél, a hatásfoka mégis csak tizenkét százalék...

Ehhez már csak azt kell hozzátennünk, hogy a mi oldalunk bár könnyen felejt, de legalább lassan is tanul - már ha tanul - akármiből is.
A tüntetés impozáns volt, a Kossuth tér tele volt, ezexerint kétmillióan voltunk, de lehetett az kettő és fél is rákayphilippben számolva.
Ez a dolog pozitív oldala, ugyanis valamennyit visszaadott az ellenzék arcából, másrészt meg megmutatta Orbánnak, hogy a diktátoroskodás nem méznyalogatás közepes tehetségű színésznők hasáról, hanem folyamatos aggodalom.

Természetesen a tüntetés amatőr módon volt megszervezve, zenéket kerestek percekig, oda nem illő videofelvételeket kevertek szónokok hangja alá, nem lehetett látni a szónokot, stb. stb - de ez eltörpült az eredmény mellett, mely letagadhatatlan a Fidesz prominensei számára is: a tér a fiatalokkal volt tele.
Kerestem a járókereteket, a rohamnyuggereket, de helyettük jóarcú fiatalokat láttam, akik láthatólag őszintén hisznek abban, hogy a dolgokat nekik kell kézbevenni.
Remélem, megússza az ország, hogy egy Fideszhez hasonló társaságot juttasson hatalomra a hatalom, mely lázasan keresi önmaga kézbentartható utódját, hiszen őket már alaposan kilúgozták és leamortizálták az évek,  és hitelüket már régen aláásták a vagyonok felhalmozása során elkövetett disznóságok.

Ami szerintem tévedés, az a permanens tüntetés teóriája, ami jól hangzik, csak a gyakorlatban nem nagyon szokott beválni - ne legyen igazam.
A tüntetés szervezői a jövő hétre meghirdették a tüntetés folytatását, a kitűzött cél pedig egy új választás lenne, mely a jelenlegi peremfeltételekkel talán négyötödöt is hozna.
A Fidesznek.
Olyan célt kitűzni, mely eleve megvalósíthatatlan - kontraproduktív.
Lehetne mondjuk megvédeni a civileket, több értelme lenne...
Merthogy a dolgok nem a Kossuth téren dőlnek el, hanem többnyire vidéken, ahol a szabadság értelmezése kissé eltér a fővárosi modelltől, nevezetesen a szabadságról az a vélemény, hogy ha nekik szabad lopni, akkor szabad nekem is.  

Nekik pedig szabad lopni, ha nekem is csurran-cseppen.
És a kávébarna és nyomorgó polgárok is úgy vélik, hogy nekik oly mindegy, ki van hatalmon, mint a szélső háznak, hogy melyik oldalról tiszteli meg a kutya, ha viszont kap egy vasárnapi ebédre való húst, krumplit és kenyeret, akkor az egy vasárnapi ebéd és az ér annyit, mint három szép szónoklat a családon belüli erőszakról.
Ez a tüntetés fél évvel ezelőtt még hozhatott volna a konyhára, legalább Budapest a mienk lenne, így viszont mienk lett Szél Bernadett, aki minden belefektetett centet megér - majd ő is meghálálja Gyurcsánynak, mint Fodor Gábor tette volt...
Aztán itt van a mi sztár-effektusunk - ha valaki véletlenül egyszer eltalálja a labdát. akkor azt azonnal kikiáltjuk labdazsonglőrnek és vátesznek, csak az a baj, hogy maguk is elhiszik magukról, hogy mágusok.

Itt van mindjárt Márki-Zay Péter, hódmezővásárhelyi polgármester, aki levelet küldött a tüntetőknek, mely szerint első az összefogás a rendszer megdöntése érdekében, másrészt meg ezzel az ellenzékkel nem lehet és nem is kell összefogni, ami tanúsítja, hogy Piatnik csak kártyát ad, észt nem ad hozzá.
Tulajdonképpen ezt a tüntetésesdit most kellene abbahagyni, a célját elérte a visszaadott önbecsüléssel, de most már nem ezzel kellene foglalkozni.
A libaólban is befejezik a libák a gágogást, ha a gazda elzavarta a rókát, itt is a soron következő feladatot kellene megoldani - az pedig az önkormányzati választások kérdése, melynek előkészítésére a soron következő egy év szűken, de elég is lehetne, ha mondjuk nem a döglött lovat vernénk, hanem a helyi politikával foglalkoznánk.


No, az macerásabb, ott nem elég dumálni, ott dolgozni kell keményen, de hát majd a civilek megoldják jól kiépített szervezeteikkel meg szimpatizánsaikkal, persze gondosan ügyelve arra, hogy a pártokat megpróbálják a földbe gyalulni, legalább a budapesti kerületek egy részében.
De ez majd csak a választások előtt két hónappal lesz esedékes, addig el kell végezni a gyászmunkát és fel kell még mászni egyszer-kétszer a színpadra, hogy egyszer talán majd politikusok lehessünk, és a továbbiakban civileknek majd a kézimunka-szakkörök, meg a receptcsere-klubok tagjait nevezhessük, ahogy ezt a nálunk szerencsésebb országokban teszik...
Apró megjegyzés még, hogy a Parlamenten nem volt kint az Unió zászlaja, a helyén a székely zászlónak nevezett önképzőköri alkotás díszelgett, bizonyára hálából azért a kétszázezer szavazatért, mellyel a kétharmadot bebiztosítva Orbán szerint "megmentették az országot".


A téren egyébként jó volt a hangulat, én magam is nagyon jót vigyorogtam, mikor a búcsúzásnál elhangzott az obligát "menjetek haza békével!" felszólítás...
Így aztán ma este mindenki elégedett, win-win.

Ez az igazán jó üzlet...


:O)))

34 megjegyzés:

Lusti írta...

Már nagyon-nagyon régen nincs kint az uniós zászló... bezzeg a másik! :(

Geza írta...

Nem kell csodaara szamitani. Jo volt az ido, ha 100000 johangulatu, de igen kulonbozo politikai beallitottsagu [ees oltaari udvarias] emberrel gyalogolsz a szep belvaros utcain, akkor lenyegeben maar tetteel valamit az egeszseeged es a veled gyaloglo emberek egeszseege erdekeeben. Hogy mi haszna volt? Ennyi. Ettol nyilvaan semmi sem fog (alapvetoen) megvaltozni, de legalaab talalkoztaal olyan emberekkel, akiknek a rezsicsokkentesen kivul maas is szaamit. Az ismeetlees pedig rossz otlet. Ebben az esetben ez nem a tudaas, hanem a bukaas anyja.

talalom írta...

Haladnak a dolgok, bár nem biztos, hogy lesz időm megélni. Legalább 20 éve mondogatom:aki a politikát távol akarja tartani a "néptől", az egyéb aljasságokra is képes. Elég magányos voltam az eltartott kisujjal finnyázók között,akik szerint a politika kimerül abban, hogy ki kinek a f... az akármijét szívja-vagy fújja, az meg, hogy mi legyen a gyerekeink oktatásával, a dolgozók fizetésével, a gazdagok felelősségével, az meg a "szakértőkre" tartozik. A csúcspont az volt, amikor egy tüntetésen a szónok fennhangon hirdette, hogy ő nem politizál... Szerencsére a szeretett kormány már másfél éve elkezdte szidni a "politizálást" ráadásul a nagyon szimpatikus és intelligens Rezsiszilárd előadásában, így talán többeknél leesik a tantusz: nem kéne ráhagyni a rókára a libaól őrzését.(Kösz Pupu.) Ez az egyetlen biztató fejlemény április 8-ban: a 70%. Előbb-utóbb talán arra is rádöbben a többség, hogy a pártok eszközök csupán, amiket működtetni kell, és ebben lenne feladat sokaknak. Vagy tegyük föl újra az 1989-es kérdést: akarunk plurális, többpárti demokráciában élni? És ha igen, miért nem? Szerintetek?

MoonRiver írta...

A nyolezermilliàrd ember ( csak a fele làtszott), nem verset hallgatni ment. (Ja,ezt persze loptam!).
Meg azèrt sem, hogy jövő hèten ùjra menjen. Nem tudom pontosan mièrt ment, talàn, hogy megmutassa, sokan vannak,akik tudjàk. Megmutattàk. Szèp volt. Különösen az uniós himnusz.
Nem voltam ott (kimaxoltam az " ellenzèket a lelkemből), de 2 dolog àtjött. Egyik, hogy talàn vègre mindegy lesz a szín ès a zàszló! Èrjük meg vègre. A màsik, a rendőrök hangulata tetszett. Jó hozzààllàs, senkinwk nem okoz bajt.
Tudja valaki, hogy Màrki-Zay mi a fenèt levelez ès kinek?
Üdv.
Egy vidèki senki

kekec írta...

Azt hiszem most jött el az ideje a bojkottnak. Aki az ellenzékből odaáll legitimálni a pártállami parlamentet és felesküdik a pártállami "alaptörvényre" az sajnos alátámasztja Marki-Zay vélekedését: nem ellenzék! Az bohóc a cirkuszban. Hja "van az a pénz, amiért korpás lesz a haj"
Orbánt nem legitimálná egy 100 %-ban fideszes parlament a külföld szemében sem! Márpedig 2/3-al úgy működne, mintha az lenne.
Tehát ha orbán és az ovb (a kisbetűk nem elírás, hanem nemecsekes) ki meri hozni a 2/3-ot "végső" eredményként, akkor ez ellen csak az ellenzéki bojkott a megoldás. Azt nem lehet kamupártok szerepeltetéssel elfedni, tehát nagyot szólna
Bojkottot! Bojkottot! BOJKOTTOT!

Egyébként Pupu, mi rohamnyuggerek is szép számban ott voltunk, csak elvesztünk a fiatalok tömegében. De azt sem hittem volna, hogy valaha is úgy vonulok, hogy oldalra nézve egy 64 vármegyés zászlót látok! És hogy nem lehet olyan képet csinálni, amibe nem lóg be DK-s ÉS jobbikos zászló!

neveletlen írta...

Közhelyes de igaz, a fiataloké a jövő. Sajnos, a baloldal ippeg őket nem tudja megszólítani, de a reményhalmeg utoljára, 2022-ben megcsináljuk.
Rohamnyuggerek pedig igenis voltak a tüntin, meg kell nézni a képeket.
https://www.facebook.com/gyurcsanyf/photos/pcb.1949514035081049/1949511898414596/?type=3&theater

1970 írta...

"Legalább 20 éve mondogatom:aki a politikát távol akarja tartani a "néptől", az egyéb aljasságokra is képes."

Kedves talalom!

A politikai elit az elmúlt 28 évben elintézte, hogy a nép távol tartsa magát a politikától. Nem kell ehhez "mesterségesen" távol tartani az embereket, mert magukat távol tartják attól.

"Vagy tegyük föl újra az 1989-es kérdést: akarunk plurális, többpárti demokráciában élni? És ha igen, miért nem? Szerintetek?"

Ezekből a kérdéseidből látszik, hogy még mindig nem érted, mi folyik az országban, miért van az emberek jó részének elege a politikai elitből, annak ténykedéséből. A kisgömböc semmi mást nem tett, mint kihasználta ezt az állapotot aljas és sunyi lopásaihoz, rablásaihoz. De ha megint ezzel jössz, hogy "akarunk-e plurális, többpárti demokráciában élni", akkor semmire nem fogsz menni. Főleg vidéken, amely katasztrofális állapotba jutott az elmúlt szűk 3 évtizedben. Amíg nem kínálnak nekik markáns baloldali alternatívát, amely a felemelkedés, a gyarapodás lehetőségét hozza, addig marad a bezárkózás, a félelem légköre (amire ez az őrült társaság tudatosan rájátszott), és amiben az "akarunk-e plurális, többpárti demokráciát" típusú üres kérdésfelvetések a pusztába kiáltott szavak maradnak.

Pupu e bejegyzése egyébként megint csak nagyon jól rátapintott a lényegre. Egyetértek az abban foglaltakkal.

sostorics Ica írta...

Arra mindenképpen jó volt ,hogy Orbán szembesült azzal ,hogy nem csak neki vannak hívei.Valamint a sokk és csalódottság kicsit oszlott.Hajrá fiatalok!

kekec írta...

Moon River
Ha csak az elmúlt évben visszanézed a pl romániai tüntetéseket, igenis van értelme az ismétlés/ek/nek.
Jövő hétre már ismerni fogjuk, hogy mit mernek "végeredményként" kihirdetni. NA AKKOR NEM VONULGATNI KELL, HANEM EGYENESEN A TÉRRE GYÜLEKEZNI.

nemóvatos írta...

A tegnapi tüntetés feszültség levezetésnek jó és kívánatos volt, de reális célok vagy a hét folyamán történő valamilyen komolyabb politikai esemény hiányában már a jövő szombati is érdektelen(ebb) lehet. Félek a korábbi "kifulladás" megismétlődésétől.
Íme két lehetséges cél:
A hétfői (max. keddi) napon be kell adni a Márki-Zay által felvetett, az Európai Ügyészséghez csatlakozást igenlő népszavazási kérdést és azt a tömeggel, közfelkiáltással támogattatni lehet.
A tömeg képletesen és morálisan vissza vonhatja a mandátumokat, a parlamentbe beülni készülő ellenzéktől. Nyomást gyakorolva ezáltal a választókat megvezető pártokra, a csaló hatalomra, amely nyomás akár nemzetközi visszhangra is számíthat(na).

neveletlen írta...

kedves 1970

'A politikai elit az elmúlt 28 évben elintézte, hogy a nép távol tartsa magát a politikától.'

Teljesen igazad van, megszűnt a pluralitás, a szabad vélemény nyilvánítás, stb.

Kovács Erzsébet írta...

Kedves Pupu!
Már alig vártam hogy elolvashassam amit ma írtál.
Megállapítottam, a mai magyar baloldalban egy csak egy legény van, aki a petrence rudat meg tudja tartani, és az Te vagy.Igazi keményfából faragtak, még a történelem nagy viharai sem konyítanak le, hála Istennek...
De azért kételyeim vannak.Annak a sok mobiltelefonnak a fényei amik világítottak mennyire Soros függő személyek kezében voltak?....
Hát igen.
Akkor nem lenne fény, sötétség lenne délben.Mint ami ténylegesen van.
Ez a baj.És nem kicsi.

Geza írta...

Attol fuggetlenul, hogy furcsaan csiklandazoo es enyheen emelyito erzees volt aarpaadsaavos zaszolovivokkel egyutt bandukolni - amelyet szamomra csak a joo ido tett elviselhetovee - az nyilvaanvaloo, hogy olyan teruleten elunk, ahol az emberek tobbseegenek az uszitas es a maas nemzetek/kulturak gyulolete a mindennapi betevo falat resze. Ezt felulir mindent, hiaba az ugri-bugri. Az a "nemzet", aki egy hangon nem hordul fel az uszitas es a leplezetlen hazugsaag ellen, akinek odanyomjaak a pofaajaaba a menekult-ellenes plakatokat ees SEMMIT nem tesz ellene, az MEGERDEMLI a sorsaat. Lehet vonulgatni, meg lehet siirni Chikaan Attila baacsinak a TV-ben, lehet a retorikaarol hablatyolni, lehet "civileskedni", de eloob vagy utoobb mindenkinek elkapjaak a farkaat. Szerintem azon a paar plakaatteepon kivul mindenki megerdemli.

Névtelen írta...

Egyetértek azzal,hogy a permanens tüntetés nem célravezető, A tüntetéseknek ugyanis az a természetük,hogy fokozatosan kifulladnak, Félő,hogy most is így lesz...Promenad

talalom írta...

Látom, sokaknak nem elég, hogy ekkora többséget szerzett a gyűlölködő ostobaság, szeretnék, ha végképp elhallgatna az ellenzék hangja. Ezek kívánják a bojkottot. Meg még az irigység is kilóg: képviselői fizetés!!! Hahh, fúj, mérnem ingyen, szőrcsuhában?
Csalás: megvetendő rohamnyuggerként szavazatszámláló ellenőr voltam (ingyen!,bár kaptam rántotthúsos szendvicset, meg még gyrost is ebédre, élősködve a böcsületes nép pénzén)az egyik ellenzéki párt küldötteként, egy fővárosi balos kerületben.
Két tanulságos szám (elnézést, ha ismétlem, mert sokfelé elmondtam már):
Egyéni: 1. MSZP-PM jelölt DK támogatással - 442 szavazat
2. Fidesz-KDNP jelölt - 223 szavazat
Listás: 1.Fidesz-KDNP 440 - szavazat
2. MSZP-PM 170 szavazat
Ha az összes többi listát hozzáadjuk,akkor is kisebbség lett volna, mert ez 790 szavazatból volt. (Jobbik 88,DK 66, LMP 19 =343).
1970! Inkább nem mondok semmit az örökké siránkozó "vidékről", amelyik csak arra hajt, hogy neki akkor lesz libacombja, ha a szomszéd tányérjából kilophatja. A fővárosban se örökös méznyalás az élet:Kőbányán, vagy Lőrincen, Kispesten sem csupa gazdag semmittevő lakik. De legalább egy részük megpróbálja felfogni, hogy mit jelent a plurális többpárti demokrácia. De ha nektek elég, ha megsüvegelhetitek az épp esedékes urat, és az nem rúg belétek, sőt, még a féligrágott csontot is odadobja - akkor örüljetek.

pleinair írta...


Hát igen, tegnap megint elpárolgott reményekkel, csalódottan ment a tömeg "békésen" haza.
A jövő szombat is kiüresedett. Az az érzésünk, mint a levegőbe ütő bokszolónak: a semmibe vesző nagy energia több erőt emészt fel, mint egy célba talált bal horog.
Ahogy csökkent bennünk a tüntetés alatti adrenalin, úgy foglalták el helyét a kijózanodás kérdései.
Egyre fogyatkozó létszámú tüntetéssorozattal kikényszeríthető-e ettől a pofátlan kormánytól a választás megismétlése, új választás kiírása? Nem hiszem.
De azért legalább megmutattuk országnak, világnak, hogy nem olyan gerinctelen, puhány nép a magyar.
Kicsit talán betojattuk a "rucaseggű" diktátort.

Geza írta...

talom, talom, talom! [itt van egy kis fejcsova)

Szerintem annyi azert Neked is vilagos, hogy ha az a paar "ellenzeki" ficko ott lesz a parlamentnek becezett megalazohelyen, akkor korulbelul az lesz (vagyis semmi) mint az elozo evekben. Gondolom, maar varod azt a pillanatot, amikor az LMPs pcsa elkezd igy-meg ugy kritizaalkodni, ees te majd a Riposzt-ban izgalommal olvasod, hogy mit irnak errol az ertektelen urasszonyrol. Vagy az is jo lesz, mikor szupersztarunk (GYF) elkezd ehseegsztrajkolni, mert "haat ez maar tenyleg a demokracia vege". Annaal egyszerubb tetel (8 kibszott ev utan) nincs, hogy baarki, aki ott ul a kovetkezo ciklusban, AZ EZT A RENDSZERT TAMOGATJA. A penzuket meg leszarom, ha a "mienket" szamolom paar nem hontalan exisztenciaju fazonrool van szo. Legyszives terj Magadhoz, es hagyj minket nyugodtan elmerulni a szarban!

Valaki, aki írta...

Kicsit durci vagyok, mert Márki-Zay lenyúlta az ügyészséges népszavazásos ötletemet ... :)
Tegnap ott morogtam, hogy miért nem ezért tüntetünk, hogy x időn belül csatlakozzon Mo. az európai szervezethez?
Aztán, ha nem, lehet újrázni a randit, mert egy hét múlva kicsit korán van - nekem, de ahogy olvasom, nemcsak.

Azért van egy felület - amit szinte sosem olvasok, mert nem vonz xy három melle (a'la Hofi - "hogy a másik kettő minek?"), a péniszre kent kokain (ez mai infó - mi lett volna, ha enélkül halok meg?), de hátha mások igen, most remélem, hogy igen - tehát van egy felület, ami lényegesen jobb összefoglalót adott, még drónfelvételt is átvett, és nem átallott estig maradni a fotós, szemben nagyobb portálok újságíróival:
http://www.blikk.hu/aktualis/politika/elcsaltatok-hatalmas-tomeg-tuntet-a-kormany-ellen-kepek/g5mcd2t

http://www.blikk.hu/aktualis/belfold/ennyien-tiltakoztak-lenyugozo-dronfelvetel-a-budapesti-kormanyellenes-tuntetesrol/j2m2f51

Számomra döbbenet, de vannak politikai összefoglalók is:
http://www.blikk.hu/aktualis/politika/itt-a-lista-ez-var-rank-a-fidesz-ujabb-ketharmada-utan/8dk44j8

Sőt, Domingo Orbánt méltató levele is feltűnik - hogy költözne Ricsére, már nem rajongana annyira Döbrögiért.

Nem látom az orbánnyali felhangot, s ez egyre ritkább. Csak nem Soros-bérenc oldalt nyitottam meg? Hűha!

Két Pupu-mű között ezt is meg lehet nézni, jobb képet ad a tegnapról, mint sok másik.

S az EU választást nagy fölénnyel kellene nyerni, erre már érdemes készülni (2019. V.23-26.), és csatlakozom, irány az önkormányzati - Orbán rendszerének egyik, ha nem legfontosabb alapja.

kekec írta...

talalom
Nálatok legalább nem tüntették el az ellenzéki szavazatok 100 %-át, mint egyes vidéki körzetekben. De egyébként nem olyan rossz számok (ha nem tévesztettél). Mert elég nagy arányban szavaztak egyéniben fordítva, mint listára. Azaz nálatok sem nézték volna szívesen, hogy a fidesz 2/3-ot kapjon. Ha az egyéni sorrendet felcserélted, akkor persze elég borongós a kép. Átszavaztak a jobbikosok?

Cereus írta...


Kedves PuPu !

Attól a fájdalomtól hogy a többség legyőzte Orbán bandáját és mégis vesztett, mégpedig kétharmaddal, ilyenkor nehezen tud az ember megszólalni.
Amiről a szavazó helységben meggyőződtem, kevés várakozásom alatt, az a közmunkások megfélemlítésének élménye volt. Az ostobák vissza akarták kérni a bedobott szavazólapjukat, miután kint megbeszélés után rájöttek hogy eltévesztették kire is kellett volna szavazniuk. Azontúl megköszönöm drága romániai testvéreimnek akiktől bóvli késeket, ágyneműhuzatot, és kínai Stílfűrészt is vásároltam, hogy megszavaztátok nekünk a nemzetünk iránti szeretetekből imádott Csaucseszkutokat. Köszönjük és nem felejtjük el segítőkészségeteket.
Kedves ukrán barátaink, ti is akik nem kevés pénzért váltatok pusztán a magyar nyelv
ismeretének segítségével és történelmi tudásotok birtokában álltatok a "demokratikus eszme" szolgálatában megérdemlitek sorsotokat. A lengyel-magyar barátságról majd egy évtizedes munkahelyi tapasztalatom van??? Bár nem vagyok templomba járó, Jézus tanításai szerint élek, és, egyetértek Ferenc pápával is.
Sajnos a józan ész elveszett a választások alatt, és vesztett a demagógiával szemben.
Megvédem a vesztes pártok vezetőit ( Vonát aki nem radikális, Szél Bernadettet akit támadtam mert Schifferre hallgatott) egy csaló, hazudozó kaméleonnal szemben tisztességes eszközökkel nem lehet győzni. Szerintem Simicska Lajos megtett mindent a lehető legtöbbet amit megtehetett. Itt Orbáni eszközökkel kell dolgozni a jövőben, annak aki leváltani akarja.

talalom írta...

Nem,Kekec,nem tévedtem: Kunhalmi Ágnes az egyik egyéni győztes volt a jelölt. Ezért is volt s...berúgásszerű a 170 mszp-s voks.

DarthVader írta...

Csináltam egy kis infografikát. Milyen jól mutatna óriásplakáton? :) Lehet, hogy korábban kellett volna?

http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=832Fideszvagyon_copy.jpg

Villon írta...

Erzsebet Kovacs..
Nem ismerem Sorost...
De.."Soros függő személyek kezében voltak?...
Nem nez jol ki ha valaki azon lovagol, hogy egyesek olyan ember hatasa ala kerultek, akinek esze es penze van. Kulonosen akkor, ha olyan valaki lovagol ezen, aki ilyen tulajdonsagokkal es hatterel nem rendelkezik.Szep kiralyne halgattal volna...

Névtelen írta...

talalom
"Egyéni: 1. MSZP-PM jelölt DK támogatással - 442 szavazat
2. Fidesz-KDNP jelölt - 223 szavazat
Listás: 1.Fidesz-KDNP 440 - szavazat
2. MSZP-PM 170 szavazat"

Ez meg hogy?
Listán a Fidesz vitte/kapta Kunhalmi szavazatit? Közel azonos (442 - 440), ami eléggé gyanús. Neked nem?

Más:
A parlamenti bojkottnak az az értelme, hogy a külvilág felé is nyilvánvalóvá váljon, hogy nem tisztességes körülmények között hozták ki a 2/3-os Fidesz győzelmet.

Ha nem jelzi senki a Parlament ellenzéki soraiból az egyet nem értését, a magyarokat kiírják Európából és az európai kulturkörből. Az egyetlen hitelesítő megoldás az ellenzéki képviselők parlamenti bojkottja, feltéve, ha Áder János - a számtalan már feltárt visszásság ismeretében - nem lép közbe a múlt vasárnapi választás érvénytelenítésével.

Áder János köztársasági elnökként az egyetlen hivatalban lévő országos szintû politikus, aki érvénytelenítheti a választás végerdményét és kiírhatja a választás megismétlésének pontos idejét. Az ő alkotmányos joga és kötelessége, egyben az ő felelőssége is, amit kizárt, hogy a választás tisztaságának megőrzése és a többségi népakarat ellenében ne tegyen meg.

Minden esetre ha a pártok valamennyi óvásukat közvetlenül Áder hivatalába is eljuttatják, plusz pontot szereznek vele az érvénytelesítés sikeréhez, mert a közt. elnök kénytelen konfrontálódni a feltárt tényekkel.

Amadeus

kekec írta...

talalom
Akkor erre alapozza Ágica, hogy bejelentkezett mszp elnöknek. Merthogy népszerűbb, mint a pártja. És ez is bizonyítja, hogy értelmes fideszes sem akart újabb 2/3-ot adni a pártjának.

nyugger írta...

Tök igazad van, én is" rohamnyuggerként" voltam jelen. PuPu-nak "köszönettel" tartozom a jelzőért. Nem tudom hol lenne a mai fiatalság, ha mi nem lettünk volna és nem lennénk még mindig.

talalom írta...

Kekec és többek! 442-170 Ekkorát nem lehet csalni, itt a kétharmad. (Nem tudom, tudjátok-e: az idén KÖTELEZŐ volt KÉT ellenőrt küldeni ugyanonnan, EGYET NEM LEHETETT!)Mi ketten voltunk. Ez egy ilyen szemét,aktivista környék, nem átallunk a tehetetlen, lusta, ostoba, erőtlen ellenzéki pártok mellett kiállni.Kunhalmi egyébként - ahogy mondani szokták: felszántotta a kerületet, mindig itt volt, amúgy nem itt lakik.
De nem érünk vele semmit - Dávid Ibolya is az egyik legnépszerűbb volt -, ha nem értjük meg: ennek a szemét bugrisnak a pártjaink kellenek. Mert ő - a káráló ballibekkel szemben tudja: lehet akár 10 szimpatikus Kunhalmi, bölcs Bajnai, vagy kisfiús Karácsony: ha sikerül szétverni a mögöttük lévő szervezeteket, maradhatnak szépségflastrom a ner csúf pofáján, 20 évig biztos a kétharmad. És ne reménykedjetek - nem tudjuk újjépíteni szakkörökben, meg "polgári körökben", erről szól az SS-törvény.
Azt értsétek meg: senki nem tud egymaga még 500 ajánlót sem összeszedni - több balos és konzervatív ismerősöm ébredt erre rá -, hiába lájkolják ezren a facen a vigyorgó nyuszidat.Orbán fülének szebb zene a szférákénál, hogy sokan az ellenzéki pártok fejét követelik.
Csalás nem volt számottevő - sajnos nem volt szükség rá. De fel voltak készülve. Erre sok jel mutatott, de csak az vette észre,aki régebben is ellenőrzött már.

1970 írta...

Kedves neveletlen!
2018. április 15. 11:38

Örülök, hogy van valami, amiben egyetértünk, de ebben is csak részben. A nép ugyanis szerintem nem emiatt tartja távol magát a politikától. Elsősorban a töménytelen hazugság és becsapás miatt, amit a rendszerváltó elittől kapott az elmúlt 28 évben (hogy a nyílt rablássá "fejlesztett" lopásról, meg a primitív dzsentri urizálásról már ne is beszéljek).


1970 írta...

"1970! Inkább nem mondok semmit az örökké siránkozó "vidékről", amelyik csak arra hajt, hogy neki akkor lesz libacombja, ha a szomszéd tányérjából kilophatja. A fővárosban se örökös méznyalás az élet:Kőbányán, vagy Lőrincen, Kispesten sem csupa gazdag semmittevő lakik. De legalább egy részük megpróbálja felfogni, hogy mit jelent a plurális többpárti demokrácia. De ha nektek elég, ha megsüvegelhetitek az épp esedékes urat, és az nem rúg belétek, sőt, még a féligrágott csontot is odadobja - akkor örüljetek."

Kedves talalom!

Mindenekelőtt leszögezem, hogy tősgyökeres fővárosi vagyok, akinek azonban vannak vidéki gyökerei.
Másodsorban nem szoktam dühből véleményt nyilvánítani (pedig néha tudnék), mert akkor olyan egyszerű sztereotípiákat irkálnék, mint amilyenek a fenti soraidban állnak.
Hidd el, a vidékiek esetében sem mindenki olyan, mint ahogy Te jellemezted őket (mondom ezt úgy, hogy tudom, néhány zalai rokonom hogyan gondolkodik), és azt is pontosan tudom, hogy a fővárosban is nagyon nehéz helyzetben lévő emberek élnek tömegével (ki kellene a döntéshozóknak lépni egy kicsit a kettes villamos vonaláról!).
Ezzel együtt mondom, hogy amíg nem nyújt egy valódi baloldali tömörülés (nem a balliberális dumagyártókról beszélek!) perspektívát a vidéknek (is!), addig nem fogunk kitörni ebből a helyzetből. Addig marad a sztereotípiák kényszerű gyártása, és országunk tolvaj kisgömböce ócska paneljeivel letarol mindent, hazánkat végső pusztulásba juttatva.

kekec írta...

talalom
425 szavazattal lett meg a 2/3-ad az eddigi "végleges" közlés szerint. Csak a nemzetiségi listákkal eliminált ellenzéki szavazat több volt! De persze teljesen "törvényesen" Nem véletlenül hangoztatta a 30 ezüst/1 millió HUF-al lefizetzett OVB elnök, hogy "törvénysértés esetén" lehet kifogást emelni.

Tehát továbbra is tartom, hogy az EGYETLEN értelmes lépés az ellenzéki képviselők eskűtételnél bejelentett bojkottja - az eskű megtagadása és 100%-os pártállami parlament előállítása. Mert egyébként is úgy működnének, ne álljanak tehát oda biodíszletnek. Nem erre kapták a szavazatainkat, ne legitimálják őket!!!

EGY értelmes követelés van: Bojkottot és új választási törvényt! A többi bohóckodás.

góbé írta...


Messziről jövök, közepesen nehéz paraszti munkát végeztem a hétvégén, - a szőlő-gyümölcsös legalabb meg van végre meccve! ...- , hogy zaj is legyen, esténként csak a nemmzetthy kosútth rádiót tudtam a hegyen hallgatni.
Tartsátok távol tőle magatokat ! Förtelem...! Rogánytonya is előbujt szombatra, suttyóbb mint eddig bármikor.
Végtelenül elszomorit hogy a szavazni elment honfitársaim nagyjából fele jobban f@sva a sosem látott migráncsoktól, meg a fingunknincshogykiazaSOROSTtól, tajtékzó rémületükben kérharmadot csináltak a kotonszökevénynek.
De! Végre azt is látom, hogy a 20-30-as éveit taposó korosztály felismerve érdekeit, értékeit, feleszmélt és aktivizálódott !!!
Viszont talán hasznosabb lenne ha olvasnának több Adyt, Aranyt, Petőfit. Talán rájönnének, hogy nagyon kevés fennen szónokolni, sokkal inkább sokkolni kellene a magát egyre inkább bebetonozó hatalmat.
Nagyon friss még a választás során felmerült, most még épp nem bizonyitott csalássorozat és annak eredménye. Ellenállás? Polgári engedetlenség? Dac? A hatalomra rápiritás? Ha most nem, később, sem egy hét, sem egy év múlva már nem lesz benne vitamin...


kekec írta...

góbé
Ezek mind nem befolyásolják Orbánék legitimációját. Azt egyetlen dolog semmisítheti meg: az ellenzék nélküli 100 %-os pártállami parlament. AZT nem lehet elhallgatni, és attól azonnal megsemmisül a legitimáció. Akkor már látszatra sem demokrácia, és nem hunyhatók be az uniós szemek sem. A Néppártnak meg vállalhatatlanná válnának.
Akkor (talán) kikényszeríthető egy új választási törvény és előrehozott választás. Semmi mással sem!
Lehet bohóckodni, amíg ki nem fulladnak a tüntetések - azzal nem lehet semmit sem elérni.
Bár tévednék!

mavtelep írta...

kekec
Próbálom, de nem sikerül megérteni, hogy miért is lenne fontos az ellenzék nélküli parlament ?
Egy csepp könnyet sem ejtene senki az ellenzékért, ha önként és dalolva feladnák a parlamenti helyeiket.
Mert csak így lehet nézni ezt a "bojkottot". " Nem legitimálják" a Fideszt, mondod, de hát a választók már döntöttek, az ellenzékre szavazók is : bizony mondja el a DK, MSzP helyettem a disznóságokat !
A Néppártnak meg mindegy : " miért nem megy be az ellenzék a parlamentbe" kérdéssel és enyhe derűvel továbbra is keblükre ölelnék a Fideszt.
Szervusztok, jó napot !

góbé írta...

Kedves Mavtelep !

Nemcsak a választások előtti időszak, - sorosmigráncs, ukránmagyar, levélszavazó, stb.... de a választás napja is iszonyatosan büzlik a csalásokra következtetni engedő gusztustalanságoktól. Akiben van tartás, de nincs eszköz a kezében a változtatáshoz, egyet tehet: nem vesz részt e gusztustalan szinjátékban, nem adja nevét a szennyhez.

A fidesznek 2/3-a van. Az ellenzéki pártok, ill. a parlamenti tevékenységük, lehetőségük nulla, de inkább a minusz végtelen felé konvegál, fölösleges ott pihengetni, meg úgy tenni, mintha tennének valamit, amire ott esélyők sincs.

A zellenzék pártonként hagyja a tisztelt házban a legnagyobb pofáju tagját, a többi meg sipirc vidékre ! Hálózatot épiteni !

Legalább járási szinten keressenek elkötelezett, alkalmas személyeket, akik tudnak "vidékiül", van respektük egy adott közösségben, és vannak ötleteik...Bivajbasznádon béreljék ki a 24.-ik lakatlanná vált házat, kezdjenek el törődni a falu még megmaradt öregecske népével mind fizikálisan, mind morálisan...

Négy évük van rá... Ha mégsem lennének választások, mert O1G államelnökünk ekkor már rendeletileg kormányoz, kijelölve utódjaként az akkorra már százlábú Récsölt, sem kell elkesedegni.
Legalább végre tényleg hasznosat, értékeset csináltak, a - politikai- itélet napján emlékezni fognak erre a népek.