2020. március 11., szerda

VÉSZHELYZET - MÁR TÍZ ÉVE

Veszélyhelyzet kihirdetéséről döntött a kormány, a koronavírus remek alkalom erre.
Most úgyis szélcsend van nálunk, lehet baromságokat hirdetni.
Orbán már felkötötte vészhelyzeti gumicsizmáira a speciális maszkot, mely a vírusból kivonja a koronát és a maszk tulajdonosának fejére teszi, Kásler biztosította a népet, hogy mindenből, ami szükséges, megfelelő mennyiségű eszköz áll rendelkezésünkre.
A hajdani Pintér-intézkedés analógiájára (ha
 a hóesésben elfogy autódból az üzemanyag, akkor szállj be egy másik kocsiba...) folyamatban van a vírus elleni hatékony intézkedés kidolgozása - ha kevés a lélegeztetőgép, akkor fordulj a másik nyugdíjashoz, az majd szájon át lélegeztet, ha szükséges.
Némi aggodalomra ad okot, hogy a legyengült vírushordozó nem minden esetben lesz képes a szomszéd nyugger előszobájában felhalmozott vécépapír-csomagokon átmászni, de ha mégis, akkor a szomszédja - prevenciós indíttatásból - fejbeveri a sodrófával, majd kizárja az erkélyre, ahol az ott tárolt krumplihegyen töltheti az éjszakát.
Itt állunk majd, dupla vészhelyzetben.
Egyik a migráció miatt került bevezetésre, ami igen bölcs előrelátásról tett tanúbizonyságot, hiszen miként a Csüngőhasú Vátesz kifejtette, a migránsok - némi kitérővel - Iránon keresztül jönnek hozzánk, ahol biztonság várja őket, hiszen Orbán ha mond valami veretes baromságot, akkor Vezérlő Csillagunk (nem öt és nem is hatágú!!!) száz kilométeres körzetében még a verebek is lehullanak a fákról, nemhogy a vírusok.
És hát érzi ő a felelősséget, ezért hetente mond idiótaságokat, melyet szektája tagjai ájult tisztelettel hallgatnak, majd ismételgetnek orrvérzésig - saját gondolataik már úgy sincsenek évek óta.



A migráns pedig jön (vagy nem jön, ez attól függ, hogy barátunk és példaképünk Erdogán szultán nekihajtja őket Európának, vagy nem.
Van az a pénz, amiért nem, - ha ezt a módszert '56 -ban alkalmazta volna Kádár, ma már az aranyerünk is gyémántokkal lenne kirakva, mígellenben ma már egy székrekedésre se futja a nyuggernek...
Persze lehet, hogy ma már ez esetben is csak a foglalat szúrná a nyugger fenekét, míg Mészáros Viktor zsebében néhány kiló briliáns biztosítaná a vágyott szebb jövőt - végtére is, miért éppen a briliáns ne szorulna védelemre?

Ami ebben nagyon tetszik nekem, az a magukat baloldalinak, sőt, újságírónak tartó megélhetési  betűvetők szent buzgalma, mellyel a Nyugatot fényezik, mondván: a migráció okozója Putyin és Bassar el-Aszad.
Ez a kijelentés erősen felveti a kérdést, hogy miért nem kaszkadőri pályára léptek az érintettek, hiszen azzal a bátorsággal, ahogy elemi ismeretek nélkül, vagy a tények tagadásával véleményt mondanak az arab világ mai helyzetének okáról, bátran ugorhattak volna akár 
fejest is egy száz méter magas szikláról egy üres betonmedencébe is, hiszen szerintük tudnak úszni.
Mindenesetre egy valamirevaló újságírótól elvárható lenne, hogy ha cikket ír a magyar baloldal ma alighanem egyetlen napilapjába, akkor tegye félre bátran russzofób, de akár filoszemita érzelmeit is, és próbáljon tárgyilagos lenni, vagy ha ez nem megy, írjon szakácskönyvet, esetleg írjon Vajna Tímea bánatos fenekéről nagyívű áttekintést.
Merthogy a baloldali olvasónak elég az a sok baromság is, amelyekkel a jobboldal és a jobboldalt saját céljaira felhasználó maffia bombázza, nem kell nekik besegíteni.
A Közel-Kelet az angolszászok kedvelt, régi homokozója, hajdan az államok határait is ők jelölték ki, gyakran vonalzóval, előre bekódolva a nemzeti-törzsi ellentéteket - divide & impera, ugye, örökérvényű, nálunk is alkalmazott módszer.



A társadalmi feszültség fenntartása a jelenlegi hatalom érdeke, a ma kihirdetett veszélyhelyzet alkalmat adhat tüntetések betiltására, egyéni karantén elrendelésére - és Orbán egy percig nem fog hezitálni használni a rendelkezésére álló eszközöket, ha szükségét érzi.
Ha a veszélyhelyzet megszüntetésének gyakorlatát a migráns-helyzet kezelését alapul véve jövendöljük meg, akkor még dédunokáink is élvezhetik áldásait, a vírus kiirtása után ötven évvel is...
Emellett egy felspannolt társadalmat remekül kézben lehet tartani, lehet ijesztgetni, lehet ezzel elkendőzni a totális felkészületlenséget, lehet bonyolítani piszkos kis üzleteket.
Cudar időket élünk, de ennek is vége lesz egyszer, akkor majd leoperáltatjuk Orbán fejéről a koronát, oszt ott marad a mi saját, dagadt vírusunk, láthatóvá válik a szökőkút a korona helyén.
Kérünk neki kölcsön maszkot Hannibal Lectertől.
De szép is lesz...



:O)))

10 megjegyzés:

Anikó írta...

Tudod Pupu, nem tudom eldönteni, hogy ezek teljesen dilettánsok-e, vagy direkt hagyják hadd fertőződjön az ország, na bumm egy rakás öreg ember meghal, azoknak sem kell akkor már nyugdíjat fizetni, az EU-tól viszont jó sok ellopható a víruskezelésre szánt pénzt lehet kisírni... teljes fejetlenség van, folyamatosan hülyeségeket beszélnek, pl. az operatív törzs tagja, aki mindig kiáll beszélni, arra kérdésre, hogy ugyan nincs maszk, de ha igen akkor is 1500%-kal drágábban és ezt miért hagyják ? erre a válasza az volt, hogy a rabok, akik ezt készítik 3 műszakban dolgoznak és azért a drágaság !!! Elképesztően hülyék és minket is annak néznek folyamatosan. Fényestekintetűnk meg imádja, élvezi a helyzetet, mert most megint a topon érzi magát, intézkedhet ezerrel, lezárat, bezárat, kicsukat, becsukat... ez az ő igazi eleme, mondhatnám a lételeme - a vészhelyzet ! - ki tudja mi mindenre fogja még ezt használni, mindenáron a migránsokra akarja a fertőzést fogni, holott azoknak a nyomorultaknak közük nincs az egészhez. Én még azt is hajlandó vagyok elhinni, hogy egy kínai laboratóriumból jutott ki a vírus, és már kezelhetetlenné vált a dolog, abból gondolom, hogy a kínai kormány annyit hazudott és titkolódzott, hogy hihetetlen, soha nem fogjuk igazából megtudni, ott Kínában mi is történt igazából és mennyi embert érintett, mennyien is haltak bele ténylegesen. -
Illúzióim nincsenek itt mi lesz, ezzel a szándékosan lerohasztott egészségüggyel, kevés orvossal, nővérrel, az elöregedett háziorvosokkal, és a teljes eszköztelenséggel....

Attila írta...

Üdv!
Kedves Anikó!

Egyetértek minden szavaddal. Annyit tennék hozzá, hogy sajnos mindez nem fogja jelentős mértékben befolyásolni Nagyurunk népszerűségét, de szeretnék most nagyot tévedni.
A mélyszegénységben élők és a nyuggerek (magam is az utóbbiakhoz tartozom) felébrednek végre? Most látszik mennyire elhibázott a szociális politika. Mondjuk a focimeccsek elhalasztása vagy a zárkapus meccsek nem osztanak, nem szoroznak. Eddig is csak lézengtek a nézők. Jobb lett volna a stadionok helyett börtönöket építeni. Azon is lehetett volna lopni.
"Kedvenc" nyuggerem, K.E. nagyon vigyázzon magára, mert várom mélyenszántó filozófiai gondolatait szeretném olvasni mindezekről.

Attila

Attila írta...

Üdv!

Arra nagyom kíváncsi leszek, hogy oldják meg a távoktatást az általános iskolásoknak ott, ahol se szgép, se internet, de még telefon sincs. A legszegényebb régiókra gondolok, ahol a napi szükségletek beszerzése is gond.
Hát nincs a kormányban egy értelmes (vagy bátor) ember, aki ezt elmagyarázza vitéz Al és Felcsúti Vezénylő Tábornoknak! Ezek szerint nincs!

Attila

Anikó írta...

Kedves Attila !
A távoktatást már egyszer kitalálták abban a "rohadt átkos Kádár rendszerben" úgy hívták, hogy ISKOLATÉVÉ ! és működött. Most az online helyett sztem a közszolg. tévék összes csatornáját például erre lehetne használni - végre hasznossá tehetnék magukat - ugyanis tévéje még a legszegényebb cigány vagy nem cigány családnak is van. Színészek pedig felajánlották, hogy a kötelező olvasmányokat érdekes, figyelemfelkeltő módon felolvasnák a gyerekeknek, talán így szívesebben is foglalkoznának vele. Ezt is lehetne a tévén keresztül.

Nagyobb problémának látom, hogy azok a mélyszegénységben élő gyermekek akik eddig az iskolában ették a minden napjaik egyetlen tál meleg ételét ! azok most mit és hogyan fognak enni ??? Ez is a kormányzat sűrgősen megoldandó feladata közé tartozna !!!!

Sajnos országunk vezető annyira sekélyesek, és a körülöttük lévő tanácsadóik is, hogy semmi épkézláb ötlet nem jut az eszükbe. Az ellenzéknek is most ilyen konstruktív módon kéne hozzáállni a helyzethez, ötleteket adni, mit hogyan csináljon ez a dilettáns banda. Hátha megfogadnák.

obsitos írta...

Az iskolák nem zárnak be, csak „ az akció csoport javaslatára március 16-tól kezdve új oktatási munkarend lép életbe: tantermen kívüli digitális munkarend. Vagyis a tanulók nem mehetnek be az iskolába, nem látogathatják az intézményeket”.
Erre a sunyi bejelentésre pénteken este fél 10 tájban került sor, egy félig sötét szobában, ingben, ülve, olvasva fel utolsó pontként. Előtte olyan fontos dolgokat sorolt fel, mint, hogy döntöttek 10 akció (nem munka) csoport felállításáról,a kesztyű,maszk,lélegeztető ,altató gépek számának számba vételének elvégzéséről,a beutazási tilalmi listára helyezet országokról, majd végül ,szinte a szőnyeg alatt arról a jelentéktelen témáról ,hogy új oktatási munkarendet léptetnek érvénybe. Ez nem jelenti az iskolák bezárását, mert, hogy azt aznap reggel a közrádióban olimposzi magaslatról handabandázva kizárta. Így tehát csak arról lehet szó, hogy a gyerekek nem mehetnek be ,az amúgy működő iskolákba. Nem hiszem, hogy van még a földön olyan ország (akár demokratikus, akár diktatórikus) ahol egy ilyen horderejű bejelentést ilyen körülmények között tesznek meg. Nem napközben és ráadásul a hét utolsó munkanapján úgy tehát, hogy se a szülőknek ne legyen ideje a munkahelyi intézkedésre,se a tanárok ne tudják átbeszélni a tanulókkal a helyzetet,a szükséges információkat (pl. email ,telefon , honlap címeket) rögzíteni. Ez az eljárás méltó a mi csoda-vezetőnk mentális állapotához. Úgy kezeli az országot, mint valami debil alcsutdobozi homokozót. Naponta szégyeníti meg a magyar embereket. Sürgősen szakorvosi vizsgálat alá kell vetni, mielőtt teljesen szétzülleszti az országunkat.

1970 írta...

Kedves Attila!

Rátapintottál a lényegre, tökéletesen igazad van.
A témával kapcsolatban rámutatnék még egy lényeges elemre. Nézd meg ezt a jogszabályt, különösen a határidőket:
https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=A16H1536.KOR&txtreferer=00000001.TXT
Emlékszünk D. Tompika "digitális oktatási stratégiájára", meg az arra előirányzott összegekre? Tudunk ennek "eredményeiről" valamit? Mert a fenti jogszabályban szereplő határidők már igencsak lejártak. Hová lettek a milliárdok, és hová lett D. Tompika?
Egyébként Anikónak igaza van az Iskolatévé ügyében, azzal a kiegészítéssel, hogy a távoktatás alsóban nem igazán működőképes. A készségfejlesztő szakaszban elengedhetetlen a direkt tanítói irányítás, de felsőtől már ez működhet. Az más kérdés, hogy a távoktatás fogalmát folyamatosan összekeverik annak saját eszközeivel (pl.: e-learning, blendid learning, virtuális tanulási környezet, stb.).
A legnagyobb baj, hogy kisgömböc és oktatáspolitikusai nemhogy a modern informatikához nem értenek, de fogalmuk sincs az oktatási (a köz- és a felsőoktatásra egyaránt gondolok) rendszer lényegéről, működéséről, funkciójáról.

Kovács Erzsébet írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Attila írta...

Üdv!

Kedves írótársak!

Ha lehet bocsássatok meg nekem, mert megidéztem a "szellemet", s lám jött is.
Kibuggyant belőle a szokásos sületlenség, ami eddig benne fortyogott. Nem nagy baj, legalább csendben lesz egy darabig. Talán. Nem mernék nagy tételbe fogadni, hogy így lesz.

Attila

Kovács Erzsébet írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Kovács Erzsébet írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.