2020. március 28., szombat

LÁTVÁNYPÉKSÉG NAGYÜZEMBEN

Mikor megjelentek az budapesti utcákon a katonák, még ott tartottunk, hogy értelmet kerestünk a jelenlétükben, de bármennyire iparkodtunk is, egy istennek se találtunk - már persze, ha a hatalmi érdekeket figyelmen kívül hagyjuk.
Az illetékesek nyilatkozata szerint a bohóckodást a lakosság bizalmának erősítése és a közbiztonság fenntartása indokolja.
Most őszintén: kit a fenében bízik oly kevéssé a lakosság, hogy azt a bizalmat erősíteni kell?
Csak nem a Vezérben?
Akkor kinek az érdekében marconáznak derék katonáink az utcákon, tereken? Mert nem a te érdekedben, arra mérget vehetsz!
A közbiztonság egyébként köszöni szépen, jól van, attól nem lesz erősebb, ha katonáknak rendőri feladatokat adnak, mert azt már régóta tudjuk, hogy a közbiztonságot sokkal szürkébb, ám hatásosabb eszközökkel kell védeni, mint az akciófilmek hősei teszik, Rambóval az élen.
A tetejében az ominózus harcosok olyanok, mintha egy hollywoodi vígjátékból léptek volna ki, szóval a rettegő magyar nép nem kimondottan ilyennek képzeli el az 1. Magyar Kerékpáros Vírusvadász Hadtest félelmetes harcosait.
A karjukon ugyan ott a jelzés, hogy ők katonai rendőrök, ezt abból tudhatjuk, hogy MP felirat ékeskedik rajtuk, ami szintúgy vicces - a rendszerváltás előtt azért a katonai rendőrök nem viseltek cirillbetűs karjelvényt...
Igaz, szép nagy marha gyerekek voltak, úgy is lettek kiválogatva, hogy amelyik renitens honvédet kettő közülük közrefogott, az többnyire úgy érezte magát, mint turista hegyomlás idején, csendes lett és illemtudó.
Most meg itten bennünket ijesztget a hét törpével a nyolcadik, akit alig enged már be Hófehérke a bányába se, mert ellopja a tízórait, amit a többieknek csomagolt.



Közben egy ország röhög - vagy sopánkodik - a magyar vírus-statisztikákon, épeszű ember nincs, aki e tekintetben hinne a kormánynak, persze nincs kormány se, amelyik hatalmát az épeszű kisebbségre építené.
A kormányok kedvence az állampolgár, aki ötvenévesen is egy hétéves értelmi színvonalán áll.
És hát az sem baj, ha a delikvens született alattvaló, akit a Jó Kiráj majd megvéd a bajtól, legalábbis ezt hirdeti.
Meg hülyeségeket, például ma hallottam, hogy "hordjon arcvédő maszkot, megvédi Önt is és embertársait is a fertőzéstől!"
Hát lószart Mama,  az arcmaszk csak azt akadályozza meg, hogy aki fertőzött, aki már vírushordozó, az megfertőzzön másokat.
Aki meg beleszalad egy vírusdús hapciba, annak a maszk annyi, mint halottnak a csók - jó esetben csak jelképesen értelmezve.
Ha valaki ez ellen is védené magát, az úgy nézne ki, mint hajdan MZ/X a Mézga családból.
Mindezek dacára - mint ez kormányunkat ismerve várható is volt - megjelentek az utcákon védőöltözetes statiszták, permetezővel meg slaggal a kezükben, mosták az utcát vadul, ami igen derék dolog, merthogy ha valakinek kétsége támadna, hogy Magyarország a Balkán része-e, hát nem kell sokat töprengeni a  topográfiai döntéshez...


De a csúcs kétségkívül a köznyelvben kijárási tilalomnak nevezett intézkedés, mely megtiltja az idősek és fiatalok nyíltszíni keveredését, felosztja a bevásárlási időt a nyuggerek és a fiatalok között, nyuggeré a délelőtt, többieké a délután.
Mondjuk ez is marhaság, mert minden ellenkező híresztelés dacára a vírus nem életkorra utazik, hanem a gyenge immunrendszerre, azzal pedig egy fiatal is rendelkezhet, míg a nagymamája protézissel is kettéharapja a vírust, ha a környékére pofátlankodik.
Talán többet ért volna, ha az egészségügyi intézményekbe, élelmiszerboltokba csak arcvédő maszkban lehetne belépni, úgy legalább nem fertőzné kölcsönösen egymást orvos és betege, már persze, ha lenne maszk és nem az állam osztogatná kegyként.
Mondjuk, ha a boltok, rendelők előtt szakszerű csomagolásban ki lenne helyezve belőlük a szükséges mennyiség, és a járművekre se lehetne felszállni a szájkosár nélkül.
Természetesen a kormány már fejleszti a maszkot ellenzéki politikusoknak - kétféle lesz, az egyikben nem tud beszélni, a másikban levegőt se tud majd venni...
Bosszantó a helyzet, a kormányzati látványpékség teljes kapacitással dolgozik, a kormányfő és miniszterei repülőgépen csomagokat tapogatnak, ahelyett, hogy meg... szóval megpocsékolnák azokat, hátha szaporodnak, és akkor talán lenne védőöltözet a nyírborzasztói háziorvos asszisztensnőjének is, megszüntetve munkája orosz-rulett jellegét.


A kommunikáció fontos dolog, de ha hazug, az még azt a kis bizalmat is elrabolja, ami esetleg a helyzetre való tekintettel meglehetne.
Nem reménykedem, Orbán országában nem érdekli a hatalmat a bizalom, helyette a hatalom a félelemben látja a megoldást a mai, és az ezt követő - a hatalom számára még veszélyesebb - gazdasági válságra.
Ezért a nagy erődemonstráció, ezért a hazudozás, ezért az Unió segítségének elhallgatása, ezért az Orbán féle látványpékség.
Én csak a fegyvereseket sajnálom, akik már évek óta kénytelenek statisztálni egy szociopata hatalmi játszmájához, feláldozva ezzel hivatástudatukat, családi életüket, jövőjüket.



Orbán szorgalmasan fújja a társadalmi lufit.
Egyszer persze minden lufi kidurran.
Nem lesz jó a közelében lenni...


:O)))

9 megjegyzés:

nemóvatos írta...

Emléxel PuPu?
Milyen ruhában lévőkkel szemben kiabált Nicolae és Elena, nem sokkal a vakolat porzása előtt?

1970 írta...

Kedves PuPu!

Ez a látványpékség - tartok tőle - harminc éve folyik. Talán Horn Gyula tevékenysége volt az egyetlen, amelyik ebből az időszakból érdeminek nevezhető, a többi tökéletes példája a látványpékségnek.
2010 óta ez - jól látod - nagyüzemi tevékenységgé vált: a kisgömböc maffiája ezt a csúcsra járatja. Hazánkat meg talán a legrosszabb állapotában érte el ez a járvány: nulla szolidaritás, semmi társadalmi kohézió, tönkretett egészségügyi rendszer.

Attila írta...

Üdv!

Kedves Pupu!
Remek ez az írást! Übereltél minden mai magyar humoristát. Akkorákat röhögtem, hogy majd kiestem a forgószékből. Ez egy a jó ellenszer a bezártság ellen is. Humorba csomagolni a rideg valóságot, ezt talán még a csökött agyú fideszesek is felfogják, ha egyáltalán olvasgatnak itt. Ezt ugyan kétlem, mert hamar kikopnak innen. Itt nem jönnek be a hazugságaik, meg a trágár szövegeik, hát odébbállnak.

Attila

Attila írta...

Most olvastam a kínai bóvli védőeszközökről.
24.hu az Euronews hírei alapján közöl egy cikket.

Hollandia 1,3 millió maszkból 600 ezret visszaküldött Kínába, mert nem feleltek meg az előírásoknak. Bóvlik.
Spanyolország 640 ezer gyorstesztet küldött vissza ugyancsak Kínába. 30%-os hatékonysággal működnek.

https://24.hu/kulfold/2020/03/29/koronavirus-arcmaszk-kina-hollandia-visszahivas/

Nálunk tesztelik a kínai barátainktól kapott cuccokat, vagy nekünk jó a bóvli is?

Attila

Katsa írta...

Hm.
Pupu!
"Jó Kiráj" Rejtő Fülig Jimmy-e szokott volt így írni sziget kormányzói korszakából levelek formájában.
Szerintem te ezt szándékosan műveled velünk nagyon egyszerű olvasóiddal.
A Jó "kiráj" kritikája viszont valós.

talalom írta...

Attilával egyetértve: bearanyoztad önkéntes vesztegzáram x-edik napját. (Már nem számolom, huszonvalahánynál járok.) Hiába no: ez a sírvavigadás, ez nagyon megy nekünk.
A kormány népszerűsége meg nő: 48-ról felkúszott 52%-ra. Nem véletlenül szítják a pánikot ezerrel.

talalom írta...

Véletlenül nyomtam a "nem tetszik"-re - és nem tudom levenni!

góbé írta...


Róna Péter, akit az elempés tévelygései ellenére is nagyra értékelek, kb. 10 cm.-re volt hogy Kádárt és rendszerét méltassa és tartsa követendőnek: https://hirklikk.hu/kozelet/rona-peter-rakosi-ota-nem-volt-olyan-vezetoje-az-orszagnak-mint-orban/361879

megj.: Rákosi sosem lesz példakép, de kotonszökevényünk a cipőfüzőjét sem köthetné meg...

PuPu ! A posztod frenetikus, abba ne hagyd !!!!

1970 írta...

Kedves góbé!

Javaslom, hogy ezt is olvasd el:
https://168ora.hu/kultura/a-boller-es-a-diszno-esete-avagy-orban-varfoglalasa-csomay-zsofia-epitesz-a-cel-megmutatni-a-hatalmi-es-kulturfolenyt-183525

Ő ugyan nem Róna Péter, hanem Csomay Zsófia Ybl-díjas építész, de hasonlóra "vetemedett" ő is. Különösen az interjú utolsó két sorát ajánlom a figyelmedbe!