2021. június 14., hétfő

AZ ELLENZÉK PROGRAMJA

 


Társadalmi vitára kész az ellenzék programja, megtekinthető a kozosalap.hu honlapon.
Elolvastam.
Dühöngtem, aztán legyintettem.
Mikor kicsit helyreállt a lelki nyugalmam, azon törtem a fejem, hogy ki lehet az a láthatólag igen hozzáértő személy, aki az ellenzék kommunikációját szervezi, merthogy a tervezet preambulumában kiemelt helyen kellene, hogy szerepeljen az ő neve és kitüntetése, mint Orbán rendszerének leghasznosabb segítője.
Mindenesetre megállapítottam, hogy ez egy gondosan cizellált, míves anyag, melynek elolvasása után az is az ellenzékkel fog egyetérteni, aki addig Orbán férfias emlőin csüggött, mint gyümölcs a fán.
Már csak egy probléma van: ki fogja ezt elolvasni?
Jó, rendben van, én elolvasom, merthogy engem érdekel a politika és mazochista is vagyok, mígellenben a bimbózás közben is tüskéket nevelgető demokratikus közösség tagjainak jelentős része korunk gyermeke.
Korunk gyermeke pedig nemigen olvas, ha mégis, akkor csak a nyomtatott nagybetűket, feltéve, hogy az írás terjedelme nem haladja meg a három bekezdést.
Aztán ugye, a nyelvezet is.
Szakemberek természetesen érteni fogják az olyan kifejezéseket, mint a "maihoz hasonló  társadalombiztosítás alapú munkanyugdíj", meg tudni fogják, mit jelent a Paks-2 szerződés azonnali felülvizsgálata, sőt, még a helyesírási hibákat is kijavítják talán.

Gyönyörű a honlap, kedvtelve nézegettem, miközben töprengtem: kinek készült itt ez a gyönyörű izé?
Merthogy a honlap szép, az nem kétséges, de a célközönségét kiben látják szerkesztői, az számomra rejtélyes.
És hol vannak belőle a szívhezszóló szép ígéretek?
Ilyesmikre gondolok, mint "az Orbán-klán tagjait pórázon fogjuk vezetgetni", meg "azonnal zároljuk a vagyonukat, melyet a maffia-módszerek megállapítása után - felülvizsgálat után - az állam javára elkobzunk"? 
Hol van, hogy az Alaptörvényt azonnal hatályon kívül helyezzük, hogy azonnal összehívjuk az Alkotmányozó Nemzetgyűlést, melynek egyetlen feladata lesz: három éven belül új, demokratikus alkotmányt adni az országnak?
Hol van, hogy a családi pótlékot azonnal háromszorosára emeljük, hogy az adórendszerben a TAO-t és a hasonló nyalánkságokat azonnali hatállyal megszüntetjük, hol van, hogy a közszolgálati adók azonnal új vezetés alá kerülnek, hogy a KESMA állami tulajdonba kerül és megszűnik a tájékoztatási monopólium?
Hol van, hogy a magyar adófizetők pénzéből országgyűlési döntés nélkül csak Magyarországon lehet beruházni?
Hol van a szolgálati nyugdíj, a korkedvezmény, hol a pedagógusok béremelése, hol vannak a közérthető és kötelezettségvállalást jelentő mondatok?
Mert ez így szép kívánság-lista, nekem egyébként tetszik, csak a választó nem az én tájékozódási szokásaim szerint működik.
A választó a boltban meg a kocsmában tájékozódik, némelyikük utálja a számítógépet, és újság hiányában ezt majd a Fidesz szakértői fogják neki értelmezni, az tutifix.


Mindenesetre sok sikert hozzá, drukkolok, hogy legyen húszezer ember az országban, aki végigolvassa.
Választópolgár nyolcmillió van.
A mai dátum 2021. június 14.
Jövő ilyenkorra már túl leszünk a választásokon.
Jó, hogy van egy ilyen program, de most már talán neki lehetne állni meggyőzni az állampolgárt, hogy miért is lesz az jó neki, ha ránk szavaz?
A szavazó pedig csak a konkrétumoknak hisz.
A konkrétumot meg a föníciaiak már feltalálták, és erről Orbán már valahonnan tudomást szerzett.
Neki abból kell most osztogatnia, amit tíz év alatt ő és bandája összelopott.
Nekünk azt kellene megígérnünk, hogy a lopott holmit visszavesszük és visszaadjuk az országnak.
Egyértelműen, magyarul kell mondanunk.
Például meg kell ígérnünk, hogy Orbánt be fogjuk csukni alkotmányos puccs vádjával - természetesen a megfelelő jogi kategóriák keretei között.


És aztán be is kell tartani, amit ígértünk.

:O)))

5 megjegyzés:

sphagin írta...

Kedves PuPu !

Úgy látom, hogy te is el vagy tévedve, mint igen sokan.
Ez a "program", nem az a program, amire te gondolsz.
Egyrészt ki az a bolond, aki előre elárulja azt, amit meglepetésnek szánt.
Ezt azért kellene titokban tartani, hogy a másik oldal ne tudjon előre felkészülni rá és időt nyerni vele már az indulásnál is.
A másrészt, azért nem jó ómen elriasztani a bizonytalankodó, félő FIDESZES tagokat sem, hátha megnyugszanak, mert azért közülük se mindenki lopott, mert egyszerűen nem fért oda a húsosfazékhoz. Elég lesz ezt megtudni majd akkor, amikor a "tisztességtelen jövedelmek" 100-os adózása megkezdődik.
Elismerem, nem könnyű játék lesz ez és nem is biztos, hogy mindenki megelégedésére fog ez történni.
De, hát "teccettek volna forradalmat csinálni" örök igazságot ismerve, ez van, ezt kell szeretni.

Üdv sphagin.

Bubu64 írta...

Köszönöm kedves Pupu, hogy megkíméltél az iromány elolvasásától. Ha azok nincsenek benne, amit írtál, akkor nem is érdekel. Már egyébként se, most hullik szét Kőműves Kelemen fala, Jakab folyamatosan puccsolja, az LMP hathatós segítségével, talán, ha Orbánt beépítenék?

Bubu64 írta...

Kedves Sphagin!
Nem csak az elszámoltatást, hanem a többit sem tették bele, amit Pupu írt. Családi pótlék emelés, a közmédia kisajátítása. stb. Készült egy nem túl sokat mondó terv, a szinte semmiről, amitől változásban reménykedhet a "pógár". Jakabról és társairól nem is beszélve. Miért szavazzunk rájuk? Megint egy újabb protest szavazás lesz a többségünk részéről.

1970 írta...

Kedves sphagin!

Miből gondolod, hogy mindenki "el van tévedve", aki nem tapsikol azonnal valamihez, hanem megfogalmazza kérdéseit, kételyeit, illetve - ó irgalom! - ellenvetéseit? Honnan is ismerős ez a gondolkodás: "mindenki ostoba/buta/megtévesztett/hazaáruló/idegenlelkű/libsibolsi/etc., aki nem nyeli a világmegváltó mannát, mint a kacsa a nokedlit"???

"Egyrészt ki az a bolond, aki előre elárulja azt, amit meglepetésnek szánt."

Na, erről nem is beszélve! 11 (szerintem 31) éve kapjuk a nyakunkba a "meglepetéseket". Ennek lenne itt az ideje véget vetni...

góbé írta...


Sphagin, Te szerencsétlen (! én nem leszek oly finom mint 1970...) - és még sokan, pártügyileg-elkötelezettek ! Éppen Ti vagytok, de nagyon-nagyon eltévedve ! Hányszor kell még elmondani néktek, hogy ne saját magatokat, pártotokat, hanem minket embereket, magyarokat képviseljetek, különben a kutya nem fog rátok szavazni !!!

Mijja túrót kellene azon titkolnotok, hogy visszaadjátok pl. a szolgálati, meg a rokkantnyugdijat ! Hogy rendezitek a családi pótlékot, stb... Nem sorolom tovább, PuPu már megtette. Nektek inkább bőviteni kellene, van még mit, van még tovább !

Mijja pék kócos faxáért játszod itt el nekünk a demokratikus oldal folyamatosan mellébeszélő, bár sokat sejtető de semmitmondó hollikját, rétváriját itd...

Mijja pék fakszáért nem megy a tiszta egyenes beszéd. Vörös Imre, Majtényi, Fleck Zoltán...
DEKA...KARD... már megint seggel fordultok feléjük, miért ? Fontosabb a pártbizznissz o1G pátyolgatásával ?!?

A hat párt, a baltól a jobbikig, a liberálistól a zöldekig, gyakorlatilag felöleli az társadalmat, a valódi NER-t, szemben az orbáni részben megvett, részben megfélemlitett csürhével. Hamár közös lista, hamár 1 kiválasztott induló az egyéni körzetekben, mikor látjátok be végre, hogy egy választási pártba/szövetségbe kellene tömörülni.

Ha győztünk, ha megvolt a nagytakaritás, majd jöhet egymással szemben az ideológia is.
Addig ennek semmi esélye nincs...

Azér' még egy kicsit csiplek...