2021. június 3., csütörtök

KOMMENT 0603 IDE VELE AZ ADÓVAL!

Mellesleg az egyházi fenntartású alapítványok is megkapnák ezt a nemzeti ajándékot, és itt már csak egy dolog érdekelne: Mitől egyházi a fenntartása azoknak az intézményeknek, melyek a hatályos jogszabályok szerint költségvetésüket állami juttatásokból fedezik?
Miért kellene ezeket az intézményeket még több - az állami költségvetés elől elvont - pénzzel kisámfázni?
A költségvetés már így is éppen eléggé torz, hiszen az adókból befolyó bevételek sok esetben  nem az igazán fontos feladatokat fedezik, hanem elmennek urizálásra, felesleges vagy korrupcióval terhelt kiadásokra, stadionokra - inkább le kellene állítani ezt a folyamatot, mint erősíteni.
A nagyegyházak egyébként is csúfosan leszerepeltek a pandémia évei alatt, a társadalomnak lassan semmit sem adnak, még lelki vigaszt sem.
De a többi alapítványt se kellene közvetlenül támogatni, hiszen ez az ominózus pénzek ellenőrzés alóli kivonását jelenti, ami ebben az országban csak nagyon kevesek érdeke, még ha a többség nehezen ismeri is fel, hogy ezek a pénzek az ő pénzei, ha úgy tetszik, a költségvetés az adófizetők pénze, és ami nem folyik be, az is ellopott pénz, még ha a lopásra törvényt is hozunk.
Talán nem kellene tapsolni hozzá, és ha sikerül elkergetni ezeket, az első dolgok egyike kell legyen az adófizetők pénzének védelme, a TAO és a vissza nem térítendő támogatások megszüntetése.
Ne legyen senki tévedésben, ebben az országban mindenki adófizető, még a hajléktalan is, hiszen egy szelet kenyérnek is van adótartalma, hogy a tablettás tokajiról most szó se essék.
Igen készülnek a fiúk a menekülésre, csomagolják a családi vagyont szorgalmasan.
Oda kell figyelni rájuk nagyon...


Három magyar származású politikus is lesz az új izraeli kormányban

Ajvé!
Córesz...
Amit nem sikerült elérni háromszázötven millió arabnak, lehet, három magyar származású zsidónak majd sikerül.
Talán a levegőben lehet errefelé valami...


:O)))



 

1 megjegyzés:

kekec írta...

Pupu, az adótörvények felesek. Tehát egyrészt meg lehet változtatni őket akár rögtön az első parlamenti ülésen, másrészt fel lehet emelni a közreműködők személyi kulcsát 98 %-ra - saját gyógyszerükkel érdemes gyógyítani ezt a beteg társaságot! Egy szavuk sem lehet ellene, hiszen ők törzskönyvezték. Az eljárási törvénybe meg bele lehet írni a kötelező adóellenőrzést is.
De az a sanda gyanúm, hogy ezzel a multiknak akarnak adótervezési segítséget nyújtani arra az esetre, ha mégis megvalósulna a világon egységes társasági adókulcs.