2015. augusztus 13., csütörtök

DIKTÁTOR-RULETT

Kedves barátom és harcostársam a demokrácia helyreállításáért folytatott harcban, hello, írt egy kommentet legutóbbi posztom elolvasása után, engedjétek meg, hogy itt válaszoljak neki, lehet, másokat is érdekel az általa is felvetett probléma.
Nem, nem a velem kapcsolatos kérdés, hanem egy, az én hangulatomnál sokkal fontosabb gond...

hello ezt írta:
„PuPukám, egyre csüggedtebbnek érezlek, és azt hiszem, nem tévedek. Ez a keserű hangnem a korábbi írásaidról eltérően már nem az erre hajlamos lelkek és agyak ébresztgetését, tuningolását szolgálja, hanem annak a helyzetnek a konstatálása, hogy ebből nem hogy egyhamar, de esélyes, hogy egyáltalán nem lesz európai megoldású kiút.

Kedves hello, aki a közéletben Orbán eltakarításának akármilyen megoldása mellé leteszi a voksát, az igen nagy kockázatot vállal, ugyanis a tömeg lélektana felettébb bonyolult és ezt a bonyolult lelkiállapotot nem lehet naprakészen követni.
Tudod, ahogy mondják, a pillangó szárnyának csapkodása Pekingben hurrikánt indíthat el Florida felé, de hogy mikor kezd csapkodni a pillangó és hol?
Nem vagyok jóstehetséggel megáldva, ami azt illeti, még Jóska sem vagyok.
Lehetséges, hogy Orbán a Budai Várban leheli ki egyszeri és pótolhatatlan lelkét, lehet, hogy a nép még a beköltözés előtt besokall egyre romló állapotától, és 2018-ban minősített többséggel elküldi a francba.
Lehet, hogy aki utána jön, az elzavarja világgá az egész sleppjét.

De lehet, hogy dísztemetést kap, Habony, Giró-Szász, Vajna zokogva lépdel az ágyútalp mögött, mint ahogy az is lehet, hogy évente járnak Tongára a pénzükért - mellesleg meglátogatják a száműzött diktátort úszómedencéje partján, és érdeklődéssel nézegetik a kisasztalon lelhető jégcsákányt – mire kellhet az egy olyan országban, ahol a legnagyobb jéghegy a whiskyben úszó jégkocka?
Az is meglehet, hogy a sajátjai zavarják el, mert bornírt hülyeségei veszélyeztetik pénzforrásaikat, de még a már megszerzett zsákmányt is, és úgy jár, mint Berija - Hende hadvezér tábornokai őrizetbe veszik és Kaszópusztára hurcolják, ahol egy titkos bunkerben vár már rá a bíróság.


Ne tévesszen meg senkit Lázár kulturáltan gennyes külleme, se Rogán sunyi hajlongása, de még Kövér meséje se saját puritán életmódjáról, melyet az Ügy érdekében folytatott.
Ezek az emberek együgyűek, és ez az egy ügy a személyes vagyon gyarapítása – tűzön-vízen át.
Ha ez veszélybe kerül, akkor nem érdekli őket a Vezér iránti hűség, a polgárosdi, meg a Nemzeti Matyómintagyár, melyet nevezzünk mindközönségesen Fidesznek - a Nemzet Magömlésének mennie kell.
Ha lehet, akkor szépen, de ha kell, akkor porzik majd mögötte a vakolat.
Az se kizárt, hogy ott áll majd mellette az egész pereputty, ki a saját lábán, ki a traktoron, ki egy szakajtó őstermelői pogácsával a hóna alatt.
De az se kizárt, hogy leesik a létrája.
Ha a nép felindul, igen csúnya dolgokat képes elkövetni.
Aki magasra mászott az uborkafán, irgalmatlan nagyot eshet is, és a Budai Vár az Attila út felől nézvést igen magas…


Természetesen mindenki szeretné tudni, hogy ez az esemény mikor és milyen módon következik be, de ezt megjövendölni nagy bátorságra vallana. Lehet, hogy egy csendes reggel ül a kertben a menekülőalagút és a pánikszoba között, és reggeli után leharapja a bögre fülét, merthogy az a legfinomabb.
Lehet ez két nap múlva éppúgy, mint húsz év múlva, de még az is lehet, hogy elhunyta után szerető harcostársai kitömik szalmával, és minden nap kiültetik a Parlament díszpáholyába, mint Szulejmánt a törökök Szigetváron, a sátor elé. Állítólag Sztálin sem halt gyors halált, a padlón fetrengett vagy három napig, közben harcostársai a szomszéd teremben tolták lefelé a szto grammokat - diktátornak lenni sem fenékig tejfel…

Mindenesetre az időpont bizonytalan, a kór lefolyása ismeretlen, a terhelés egyre nagyobb rajta és ez rossz ómen, mert az állapotrosszabbodás elvezethet akár végletes cselekedetekig is, - mondjuk, hadat üzen Amerikának. A paranoia elhatalmasodásának máris vannak jelei, például a légiközlekedés ellenőrzésének TEK alá rendelése. Fiatalabbaknak mondanám, hogy utoljára Rákosi korában gyakorolt korlátlan felügyeletet minden és mindenki felett az ÁVH - tudjuk, mi lett a vége…


Ami a saját állapotomat illeti, köszönöm, elvagyok, mint kutya a kútban. Azt írod, hogy egyre csüggedtebb vagyok, de ez egyrészt így nem felel meg a tényeknek, hiszen bízom abban, hogy a nép esze előbb-utóbb megjön, a kis zacskószökevény meg egyre többet veszít az önkontrolljából és előbb-utóbb elvéti a lépést. Bár nem látványosan, de szorongatják az Unió meg az Egyesült Államok politikusai is, a szomszéd országokban minimálisan is utálják - szép lassan elfogy a mozgástere. Ha a helyzet bármilyen tekintetben komolyra fordul akár az oroszokkal, akár a menekültekkel kapcsolatban, akkor ez a mozgástér olyan szűk lesz, hogy egy lábon fog állni benne, mint a liba, mikor alszik.

De elkergetni nekünk kell, ezen nem is lehet vita. Aki ezt a szívességet külföldről várja, az illúziókban él, márpedig ábrándozás az élet megrontója…


Magánjellegű gondom az, hogy ezek egyre kevésbé nevetségesek, egyre jobban sodródnak a társadalmi robbanás felé. Fogy a pénz, fogy a szavazótábor, jön fel a szélsőjobb, és a baloldal, vagy demokrata oldal nem mutatja magát. Amit meg mutat magából, azon lehetne éppen röhögni is, de én jobban szeretek inkább a jobb és széljobb rovására viháncolni. Ez se megy mostanság, semmi nevetséges nincs egy falka hiéna látványában. Lehetne ezen is poénkodni, de amikor fröccsen a vér - még ha csak képletesen is -, elmegy az ember kedve tőle.

A fél ország nyomorog, a gyerekek előtt – ha nem az elit gyermekei - bezárult a világ, fiatal emberek mennek világgá, tarisznyájukban a diplomájukkal meg a hamubasült pogácsával. A világpolitika is a randábbik képét mutatja, a nagyhatalmak vezetői a kardjaikkal csörömpölnek meg a sarkantyúikat pengetik, nem egy megnyugtató hely mostanság a Föld. Mi meg itt ugrabugrálunk, jóllehet az ősi afrikai bölcsesség szerint nem jó ott fűszálnak lenni, ahol az elefántok szexnak…


De ettől még optimizmusom töretlen, a hebehurgya Kossuth után jött egy Deák, Rákosi után egy Kádár, majd jön valaki ez után a szociopata után is… De addig – és utána is – a blogger tükör, az a dolga, hogy megmutassa az őt körülvevő világot, olyannak, amilyen. Namegmég meleg is van, és a sivatagban még a legstrapabíróbb teve is nyűgös, némelyik leharapja a hajcsár fejét is, aztán ballag tovább.

A biztató és gyönyörű jövő felé…
:O))))

26 megjegyzés:

kiskato írta...

Igen...a kutya ugat, a karaván halad.....de már a karaván vezértevéje is nyüszít...hát itt tartunk!!!

PuPu írta...

Nyüszít az öreganyád térgyekalácsa.
Latolgatja a lehetőségeket, és mintha úgy látnám, hogy egyik se túl kedvező a címszereplőre...
Nem a végeredmény a kérdéses, csak az időpont...
:O)))

évásanyóca írta...

PuPukám, mit csinálnak az elefántok, ha:"elefántok szexnak"....nem igazán értettem...:))...de ne légy morcos tevefőnök, ha megszabadulunk ezektől az élősködőktől, abban neked is nagy szereped lesz......)) nagyon szeretem az írásaidat, reményt keltenek bennem.

évásanyóca írta...

PuPukám, mit csinálnak az elefántok, ha:"elefántok szexnak"....nem igazán értettem...:))...de ne légy morcos tevefőnök, ha megszabadulunk ezektől az élősködőktől, abban neked is nagy szereped lesz......)) nagyon szeretem az írásaidat, reményt keltenek bennem.

PuPu írta...

Hát, édesanyóca, az elefántok b@sznak, ugye, fene az erkölcstelen dögöket!

:O)))

hello írta...

Drága PuPu, nagyon megtisztelve érzem magam, hogy egy egész posztban reagáltál a tegnapi megjegyzésemre. Köszönöm.

Az általad felsorolt verziók közül bármelyiknek is a többinél nagyobb esélyt adni jelenleg, tényleg a találgatás kategóriája lenne csupán.
Mindenesetre ezek majd mindegyike - úgy tűnik - egy hatalmas társadalmi földindulás nélkül is megtörténhetne akár.
A kérdés persze, hogy az "nemzeti örökítőanyag" általad említett, valamelyik módon való eltakarítása önmagában mit és mennyit oldana meg. Merthogy tudjuk, a nagy kérdés mindig az, hogy ki, illetve főleg mi jön utána.

Az egyik egy OV nélküli Fidesz további regnálása - amihez nek kell túlburjánzó fantázia, hogy az az önjelöltek marakodásáról a koncon, és nem az ország szekere rúdjának helyes irányba fordítása ambíciójáról szólna. És attól még a szabad rablás folytatódna.

Miután a demokrata oldaltól, ahogy elnézem őket, a csoda kategóriája lenne az új helyzethez alkalmazkodva a viharos gyorsasággal való talpraállásuk, megizmosodásuk, a szájkaratén túl mutató konstruktív cselekvőképességük csúcsra járatása, méghozzá a társadalom többségének támogatásával, hozzátéve még azt a szomorú tényt, hogy a magyar társadalom egyik jellemzője, hogy a saját kárán sem tanul, sajnos lenne esélye egy katasztrofális forgatókönyvnek, amit ma nem, de tegnap említettél. Pláne, ha belegondolsz, kiknek a kezében van ma is fegyver a hivatásosok: rendőrség, hadsereg, TEK állományán kívül... :-((

Szóval szavaljuk Vörösmartyval, és higgyünk benne, hogy
"Még jőni kell, még jőni fog
Egy jobb kor..."

És reménykedjünk, hogy nem így fog történni:
"Vagy jőni fog, ha jőni kell,
A nagyszerű halál,
Hol a temetkezés fölött
Egy ország vérben áll.

S a sírt, hol nemzet sűlyed el,
Népek veszik körűl,
S az ember millióinak
Szemében gyászköny űl."


PuPu írta...

Élt már át ez az ország ennél komolyabb traumákat is, ez a kis görcs átmeneti jelenséág, olyan, mint a herpesz a nemzet ajkán, - majd elmúlik.
:O)))

Unknown írta...

Mindig jó, ha az ember a saját gondolatait, érzéseit valaki megfogalmazza.....erre mondjuk, "mintha én írtam volna..." Kösz. A "herpesz" most már nagyon fáj, lüktet....de valóban el kell, hogy múljon. :)

Öregszeder írta...

Aki kívülről várja a segíséget, az nem számol azzal, hogy utána a külsős akarja a továbbiakban az adót szedni itt. Akkor majd lehet ajvékolni tovább, hogy mecsoda idegen elnyomásban kell itten a magyarok sanyarú sorsát hagyomány szerint élni. De legalább a himnuszt nem kell valami optimistább dalra cserélni. Ja el van felejtve megint az, hogy Európa leg aljadékabb nemzete cím birtokosaiként érhet ez a trauma minket, mint ez már korábban is megtörtént. De aki nem képes a történelmével szembe nézni őszintén és tanulni belőle, azt könnyen éheti a büntetés.

Naphosszat Henyélő Nagyember írta...

Apám szerint az ilyen kis geci diktátorféleségek akár 80-90 évig is elélhetnek..Én azonban reménykedőbb vagyok, vikkancs -szerintem- orvosi szempontból egy két lábon járó rizikófaktor..Hátha , de a legjobb az lenne, ha az életéből hátralévő éveket egy hágai 2x3 méteres gumifalú szobában élné le, jó rendben, focis kártyát kaphat..
Tavaly volt egy jó írás-asszem- a szendamondján olvastam.A lényege az volt, hogy Merkel 2016-ban megunja a fideszmaffia uniós pénzlenyúlását és elindul a dominó effekt..Ami mindent elsodor.

Donáto írta...

Kedves Pupu!
Holnap estig várhatsz, de senki egy értelmes sort nem fog Neked írni arról, hogy lehetne eltakarítani ezt a kis szemetet. Pedig lenne rá lehetőség...

Donáto írta...

Kedves Pupu!
Holnap estig várhatsz, de senki egy értelmes sort nem fog Neked írni arról, hogy lehetne eltakarítani ezt a kis szemetet. Pedig lenne rá lehetőség...

hello írta...

Donátó, de lám, Te se osztod meg velünk, mire is gondolsz, lehetőség gyanánt.

pleinair írta...



Donáto, várom azt az értelmes sort arról, hogy lehetne "eltakarítani ezt a kis szemetet".

Mert valóban, a világ legegyszerűbb dolga lenne rács mögé juttatni egy bűnözőt, aki ország-világ szeme láttára úgy lop, harácsol, ahogyan mi levegőt veszünk, ráadásul hatalmat bitorolva népellenes bűntetteket enged meg magának.
Aztán, ha ez se lenne elég, akkor ott van még a szemmel látható mentális alkalmatlansága. Egy macskát nem lehet erre a szocio- és pszichopatára bízni, nemhogy egy országot.

Mégis tehetetlenek vagyunk. Pedig valóban voltunk már sokkal mélyebb kátyúban, bár akkor se saját erőnknek köszönhetően evickéltünk ki belőle.
Most viszont csak rajtunk múlna, hogy ezt a zacskószökevényt eltakarítsuk.


pleinair írta...

Pupu, a lelkiállapotaidtól függetlenül egyre jobbak az írásaid!!!
Meddig lehet ezt fokozni?

(Kár, hogy az IDŐ olyan szörnyeteg múzsával csókoltat naponta homlokon, amilyet rémálmainkban
se hittük volna, hogy létezik.)


O)))


Naphosszat Henyélő Nagyember írta...

Az én vesszőparipám :

Abból kell kiindulni, hogy a magyar nép birka.Köztük mi is , hiába olvasunk-írunk itt és más blogokon is.
A magyaremberek kb. 70%-a funkcionális analfabéta.Az irigységben és a gyűlölködésben viszont világelsők vagyunk.Erre épít a kis genyó, mit ne mondjak elég sikeresen.
Itt addig semmi változás nem lesz amíg a 85 ezerért robotoló , saját nyomorát észre nem vevő fidesz szavazók és apolitikus tömegek "öntudatukra" nem ébrednek.
Nekünk (de főleg nekik) Mohács kell.
A másik út az lenne, hogy egy hiteles és értelmes ember-szerintem Bokros Lajos a mai mezőnyből- valami csoda folytán széles- /vagy nem is olyan széles, Inkább kevés oroszlán, mint sok nyúl/- tömegeket tudna maga mögé állítani és kb. 200 ezer elszánt emberrel körbevennék a Parlamentet ,DE akkor, amikor a patkányok bent vannak, és addig nem mozdulni amíg meg nem buknak.Pár nap elég lenne.2 nap után a tömeg egyre csak gyűlne, remélem.
Jobbat nem tudok...
Az álbaloldali pártok gyurcsányostól-mesterházystól-bajnaistól-stb., felejtősek.

Ha valaki tud jobb alternatívát, kíváncsian várom és szívesen támogatom.


Naphosszat Henyélő Nagyember írta...


A szürrealitás netovábbja az"ön noteszelés" :-), van hasonlóság az orbáni "enyhén behajolós- fejreszketős- szájnyaldosós- öntapsolással" :-)))

http://index.hu/kulfold/2015/08/15/kim_dzsongunnak_elege_van_abbol_hogy_hangokat_hall/

OBSITOS írta...

Kedves Pupu !

Őszintén csodálom a kitartó munkádat. Az összes ellenzéki politikus együttesen nem dolgozik annyit, mint Te, már ami a tudati felvilágosító munkát illeti.
Én azonban már nem hiszem, hogy belátható időn belül ez egy normális ország lehetne. Itt oly mértékben megmérgezték a tömeg tudatát és érzelmeit, oly mértékben kialakult egy ORWELLI VILÁG, oly mértékben gusztustalan, megszégyenítő a helyzet, hogy kell egy emberöltőnyi bolyongás a sivatagban, amíg magához tér a társadalom.

Névtelen írta...

Kedves Pupu!
Ha nagy a meleg, és szomjas a teve, miért nem követi a Tuareget?

PuPu írta...

Ez egy autonom személyiségű teve - mellesleg hova követné?
:O)))

Névtelen írta...


Szerintem Szabó Gábor és csapata legalább megpróbál valamit tenni. Nekem furcsa, hogy ennyire nem beszél róluk sehol senki. Nyilván lehetne vitatkozni a céljaikkal és a módszereikkel, de legalább van ilyen nekik. Mindenesetre érdekelne a véleményed.
http://tuaregblog.blogspot.hu/

PuPu írta...

Kedves mozigepesz, nem szokásom más bloggerekkel vitatkozni, máésrészt meg semmiféle, az Orbán-rendszert lebontani kívánó kezdeményezésnek nem szeretnék ártalmára lenni, még akkor sem, ha nem értek egyet egyes módszereikkel, vagy nem tartom azokat hatékonynak, hasznosnak.
Sok sikert Tuaregnek és csapatának, azt hiszem őt a Fülig Jimmy effektus üldözi...

:O)


Névtelen írta...

Korrekt válasz...

Kovács János írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Kovács János írta...

A Szabó Gábor nem tényező.
Sértett szadeszos figura-ráizgulva a Kocsis Mátè piros füleire..

Kovács János írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.