2016. január 26., kedd

EZ CSAK ÚGY NÉZ KI, MINTHA POSZT LENNE

De tulajdonképpen ajánlgatom itt mindenkinek a kisdedet, a www.blogaszat.hu címen található napi blogajánlót.
Ezen az oldalon minden nap új posztokat ajánlunk figyelmetekbe.
Azért csináljuk, mert meggyőződésünk, hogy a hagyományos újságírás visszaszorulóban van, helyette a blog a mai újságírás UBER-e.
Jelenleg naponta több, mint kétszáz blogot nézünk át, közülük általában húszonötöt ajánlunk figyelmetekbe, egy rövid kis kivonattal az adott blogból - kedvcsinálónak.
Betartjuk a játékszabályokat, annyit idézünk, amennyit a jog lehetővé tesz, aztán akinek az érdeklődését felkeltette egy téma, az rákattinthat a továbbirányító linkre ("itt olvasható"), mely az eredeti oldalra visz tovább.

Megjelöljük, hogy mikor jelent meg az anyag az eredeti helyén és ha tudjuk, akkor a szerzőt is,
Negatív visszajelzés nem érkezett, blogger még nem tiltakozott, hogy népszerűsítettük, olyannal viszont találkoztiunk, hogy egyébként magas olvasottságú oldalhoz nem férünk hozzá, nem tudunk idézni belőle, de hát minden blogger maga tudja, hogy mi neki a jó.
Meg aztán ezek a portálok nem is blogok a szó hagyományos értelmében, a felületen viszont megjelennek a bánatos bloggerek, akikből vagy újságírót akarnak gyártani, vagy munkáslevelezőt.
Ő felületük, ő dolguk.

Mi ettől még csinálhatjuk önként vállalt dolgunkat, a blogvilág termésének megosztását veletek.
Az oldal olyan, mint az étlapok "mai ajánlatunk" melléklete, lehet belőle válogatni, olvasgatni.

Jómagam rengeteg érdekes posztot olvastam az eltelt rövid idő alatt, ez is a veszélye ennek a munkának - hamar bele lehet feledkezni egy-egy érdekes, színvonalas posztba, aztán a munka meg késik...
Nem erőszak a disznótor, nem kötelező ezt a blogot látogatni, de bátran merem ajánlani nektek, - ott vagyunk a facebookon is...
És miután ezt az oldalt is ingyen csináljuk, ezért - bevétel híján - hirdetések elhelyezésére még nemigen telik, viszont minden megosztással vagy informális ajánlással a segítségünkre lehettek, ha segíteni akartok.
A posztok nektek készülnek, aztán majd ha lesz egymillió kattintás hetente, akkor majd gennyesre keressük magunkat a reklámokból, viszont akkor meghívok mindenkit egy korsó sörre...
Kérlek benneteket, segítsetek, hogy minél többen lessenek be egy percre, hátha itt ragadnak néhányan, ami a mai átpolitizált és egyszerre politikatagadó világunkban szép eredménynek lenne mondható.

Jó olvasást, érdekes posztokat kívánok, egyben kérem a sagítségeteket. 
Tulajdonképpen ez a blog egy édibédi kiscica, bánjatok vele úgy, mintha bájosan nyávogna, osszátok meg ismerőseitekkel, fenyegessétek meg őket, hogy aki nem osztja tovább öt percen belül, akkor az egy tevével fog találkozni, aki viszont továbbadja, annál a jövő héten bekopogtat a szerencse, és utána minden nap libacombot ehet, vöröskáposztával, ha értitek az árnyalt utalást!

Várunk benneteket szeretettel:

A Blogászat stábja

 

21 megjegyzés:

Névtelen írta...

GYERE HAZA FIATAL! és olvasd a Blogászat.hu-t........:)
Uncsi.

PuPu írta...

Osztán mi az uncsi?
Akkor unatkozz majd, ha nem lesz, aki kitermelné a nyugdíjadat, mert olyan marhát, aki ebbe a balkán-külső porfészekbe visszajönne, nemigen fogsz találni.
És ha azt mondod, hogy a kétszázharminc blog között egyet se találtál, ami elszórakoztatott volna, akkor fordulj sürgősen orvoshoz, mert közel az a pont, ahol már visszafordíthatatlanok az idegrendszeri változások...
:O)))

góbé írta...


Az lesz igazán uncsi, ha a net majd azt közli, hogy a kormányfő által kihirdetett rendkivüli állapotra tekintettel az oldal bizonyzalan ideig nem elérhető, az újságosok meg csak nemzetthy magyridőkat fognak árulni. Hála a sok "névtelennek" is.

glorianna írta...

Jó reggelt :)

Ha szabad felhívnom a figyelmet még egy blogra: http://joreggelteuropa.blogspot.hu/

Egyébiránt számomra igen hasznos a blogászat, határozottan kedvelem. Köszönet PuPunak és társainak a munkájukért!

Kapat írta...

Csatlakozom "glorianna" véleményéhez! :-)

Jutka írta...

Köszönjük! Nagyon jók.

Kibic37 írta...

Nem tudom sajnos visszakeresni és beidézni, de pár nappal ezelőtt Varánusz blogjának hozzászólói közt terjedt futótűzként a hír, hogy milyen jó kis blogot találtak blogászat.hu néven.
Persze, a mai világban minden lehetséges. Még az is, hogy az itteni kommentelők segítettek be egy kicsit meglepetést színlelve. Ennek az mondana ellent, hogy azon a blogon eléggé más a kommentelés stílusa, mint itt.
Egyébként csatlakozom a blogászatot dicsérők táborához :)

Unknown írta...



..."..lesz egymillió kattintás hetente, akkor majd gennyesre keressük magunkat a reklámokból, viszont akkor meghívok mindenkit egy korsó sörre..."

EZAZ :((

orbán IS PONTOSAN EZT CSINÁLJA !!! gennyesre keresi magát és tuszkolná ránk a buggyant ,ócska "sör"-ét :((

charly fighter írta...

Jó ez a blogaszat.hu. Nekem csak egy bajom van vele, hogy időnkét találkozok benne egy genya tevehajcsárral és őt ki nem állhatom :DDD (Hogy köpnék le a tevék! :D )

PuPu írta...

Az én söröm nem buggyant és nem ócska!

http://help.untappd.com/discussions/beer-labels-and-brewery-logos/1726/assets/a7273b9837e643cb6df8bb81d876101c8169e291/american_pale_ale.jpg

http://www.ighe.sk/fotky6908/fotos/_vyr_2497A2108.jpg

:O)))

PuPu írta...

@glorianna
Köszönöm, felvettem a listára...
:O)))

PuPu írta...

Hát, pedig te voltál katona, tudod, hogy a harc az ellenséges helyzet értékelésével kezdődik...
:O))))

Bubu64 írta...

Olvasom, tényleg jó válogatás.

charly fighter írta...

PuPu, akkor ezek szerint van esély a köpésre is? (igenigen reménykedő szmájli:D)

PuPu írta...

Persze, alapból köpónk, de ettől még tudnunk kell, hogan gondolkodnak, ismerni kell a kliséiket, meg, hogy milyen emberek...
Megjegyzem, a mi bloggereink között is tudok mutatni 3-4 jó íráskészeégű manifeszt elmebeteget...
:O)))

pleinair írta...

Jól indít a mai blogszemle.
A felsorolt cikkek, blogok első helyén Bartus írása áll.
Az orbánnal kollaboráló amerikai magyar újságíró lényegét tekintve nem tesz mást, mint imamalomszerűen,- bár mindent elsöprő indulattal - ismételgeti monomániásan fröcsögő, Gyurcsányt amortizáló gyűlöletszövegét.
Tiszta, nemes elvek hős lovagjának szerepében tetszelegve ráhajt az amúgy is gyenge baloldal, elsősorban a DK szétverésére.
A demokratikus pártok nagy számú, tisztességben megőszült,járókeretes tagjait a következő jelzőkkel illeti .
csürhe, csőcselék, alantas indulatú, hazug, kollaboráns árulók, vakhitű tömeg, ömlik belőle a mocsok, képes lenne a vezér szavára lincselni, tömény gyűlölet jellemzi őket, fanatikus mocskok stb.
(szinte látom, ahogy a járókerettel felfegyverzett nyugger lincsel)

Nem elhanyagolható tény, hogy Bartus, az erény és elvszerűség nemes lovagja,
pályafutásának egyik dicsőséges korszakában sutba dobva elveit, a széltoló Németh Sándor szolgálatában állt mindaddig, míg anyagi ellenszolgáltatásban részesült.
Az elvek akkor kezdtek felszínre törni nála, mikor a lét feltételében való akadozás áttörte a tudat falát, és győzedelmeskedett. Ezt fokozta az egyik megkülönböztetett, neves alkotmányjogászunk kézzel fogható előnyben részesítése Németh Sándor részéről.
Ez utolsó csepp volt a pohárban: Bartus László pszichiátrián tért magához az eseményt követő napok egyikének hajnalán.
Minderről maga Bartus ír egy folytatásos önvallomásában.

Sajnos, a tehetséges újságíró orbánéhoz hasonló betegségben szenved.
Manipulatív képességével erőszakosan rátelepszik, és szinte megerőszakolja mások
gondolkozását. Iszonyatos erővel rendelkezik, és ezt az erőt gyűlöletre és agymosásra használja.
Eközben önmagával szemben erkölcsi téren teljesen igénytelen.
Sziporkázó logikája kudarcának morális hiányosság a veszte. A hazug alapokra épített
logikai bravúr mindig összeomlik.



góbé írta...


Bocs, PuPu, de ha már a blogászat a téma, nem tudom kikerülni hogy ne javasoljam tanulmányozásra mindannyiunknak: HVG-itthon-2016.01.27."Brüsszel lebuktatta Lázár kavarását" cikket.
Korábban beszélgettünk róla,- Lázárról - Úgy látom az EU segitett élesiteni, pontositani a vele kapcsolatosan kialakult képet.

Kibic37 írta...

góbé!
Tényleg figyelemre méltó írás. Csak egy megjegyzés az utolsó mondatához:
"...amennyiben a magyar állam a támogatási ciklus végén nem tud felmutatni 50 ezer támogatott háztartást, abban az esetben vissza kell fizetni az EU-felé a támogatási összeget."
Olyan kíváncsi vagyok, hogy fogják majd a csókosoktól visszaszedni a nekik átjátszott támogatási pénzeket. Mert arra még gondolni sem merek, hogy esetleg ezt is majd a kisemmizett lakossággal fizettetik meg.

PuPu írta...

Kedves góbé, az csak a baj, hogy nem lapszemlét, hanem blogszemlét akarunk csinálni, habár házon belül is vannak törekvések a hámból való kirúgásra, de itten keménykezű a szerkesztőség.
Ha blog - gyühet, ha cikk, akkor arról csináljon más ajánlót, mert parttalanná válna a blog.
Rettenetesen időigényes dolog ám ez, és itt nincsenek segéderők, mi vagyunk csak, és más elfoglaltságok is vannak, ugye, de majd megosztom a blogomon, ha nem haraxol.
De ezen még spekulálok kicsit, mert ha esetleg a blogászaton nyitnék egy cikkajánló fület, akkor oda be lehetne csinálni - átgondolom, kis időt aggyál, jó?
A másik, hogy itt is megírom: attól, hogy írok Lázárról, még nem szeretem.
Ha a blogászaton meg is jelenik az 5. számú tagkönyv tulajdonosának blogja, még nem biztos, hogy szeretem, sőt.
Horribile dictu az se biztos, hogy az égőtekintetű, sámánjellegű demokrata bloggerek egyikét-másikát szeretem, de szeretném, ha tudnátok, hogy milyen nézeteket lehet olvasni a blogvilágban, merthogy tapasztalataim szerint majdnem mindenki kiválaszt két-három bloggert, és azok írásait olvassa, a többiekre pedig legyint ilyen-olyan okokból, holott nagyon tanulságos más nézetek és kommentek tanulmányozása is.
Az emberek az írásaikkal sokkal többet el tudnak mondani magukról, mint én tudnék elmondani róluk, úgyhogy hagyni kell őket alkotni, nekem meg itt az a dolgom, hogy bemutassam: a Mona Lisát alkották-e, vagy egy szarosgödröt csináltak tele...
Úgyhogy tudatom veled, nem szeretem az egyébként kétségkívül jó íráskészségű betegeket, sem onnan, sem innen.
Lázár meg pontosan azt csinálja, amit Viktor mond, mert ha nem csinálja, akkor onnantól kezdve Rogánnak hívják, ezt meg nyilván nem akarja...
Köműves típus, szeret építkezni, kockáról-kockára, ugye...

:O)))

góbé írta...


Kedves PuPu.

Megkövetlek, jogos a dorgálás, számitottam is rá, ezért inditottam a bejegyzést elnézés-kéréssel.
Az inkriminált cikk azonban, jelentősége okán oly mértékü adrenalin-tolulást idézett elő bennen, hogy nem birtam megállni...

PuPu írta...

Dehogy is dorgálás, itt az olvasó a főnök...
:O)))