2016. január 21., csütörtök

ÚJ ELLENSÉGÜNK - A BÜROKRATA

Úgy látszik, az államnak fel kell készülnie a hét sovány tehén esztendeire, mert fogy a pénz, a világ szinte kiszámíthatatlan, ez az osztrák is hőbörög, hogy nem ad pént azoknak, akik nem akarnak részt venni a menekültkérdés megoldásában... -  ki tudja, holnap mire ébredünk, ugye.
Takarékossági intézkedéseket kell hozni, mert fogytán az ellopható pénz, emellett bejelentett gigamega tervek nyomják a hasban izmos kormányfő vállát, és abban sem lehetünk biztosak, hogy bírja majd a nyomást.
Különösen, ha az osztrákok lezárják a határt Rábakeresztúrnál, oszt itthon kell a nátháját kezeltetni azokkal az orvosokkal, akik átmenetileg még itthon maradtak...


Így aztán meg kell szabadulni azoktól, akik a feladatukat teljesítették, akiknek kegyét idáig kereste a rendszer, le kell őket rugdalni a farkasok által üldözöütt szánról.
A mór megtette kötelességét, a mór mehet.
Különben is -  behelyettesíthető figurák, elhanyagolható feladatok, majd a minisztériumok elvégzik, amit okvetlenül szükséges elvégezni, az se baj, ha a feladat majd akkor derül ki, mikor valamelyik terület már bedől.

A nagytakarítás listája itt található.
A hídon akkor kell átmenni, mikor odaértünk, mondá anno szeretett Vezérünk, és ez igaz is.

Ha jön a pestis-járvány, az nem gond.
Ellenben a hullák eltakarítására majd létrehozunk egy intézményt, az élére kinevezzük majd valamelyik csókost, oszt jöhet a dózer, ha felszabadul, mert jelenleg a magyar közigazgatás és háttérintézményeinek legyalulásával van elfoglalva, országunk nagyobb dicsőségére.
Merthogy a megszűnik országos intézményként az Országos Tisztiorvosi Hivatal, majd a minisztérium ellátja a feladatot, a miniszter elmondja az imát, meg keneteskedik egy sort.
Megszűnik az Országos Epidemiológiai Központ is, ami Mari néninek nem mond sokat, de azért ez az intézmény foglalkozott a járványtannal. most majd az illetékes miniszter mondja meg, kit kell leönteni oltott mésszel, a mészkő-bányák feltehetően már megfelelő kezekben vannak...

De megszünik az Nyugdíjfolyósító Igazgatóság is, éppen csak azt nem mondják, hogy fenntartása okafogyottá vált, mint ahogy megszűnik az OEP, ahol a betegbiztosításokat intézték hajdan, megszűnik az Országos Vízügyi Főigazgatóság is.
Orbánnak könnyű, ő tud vizen járni, a többiek meg tanuljanak meg kopoltyúval lélegezni.
A megszűntetésre ítélt intézmények nagy többsége társadalmilag fontos feladatokat lát el, szakemberek tízezreinek évtizedes tapasztalataitól szabadulunk meg éppen, de hát, mint tudjuk, a szakértelem bolsevista trükk.

A szakemberek mellett az ügyintézők is lapátra kerülnek.
Becslések szerint ötvenezer embert érint a Nagy Terv, hajdan Rákosi ezt racionalizálásnak nevezte, ezek majd ésszerűsítésről fognak beszélni, ha beszélnek egyáltalán.

Az intézmények jelentős része döntéselőkészítő vagy kutatóintézet, de nekem is be kell látni, hogy a döntéselőkészítés itt sokkal egyszerűbb folyamat, mint volt hajdan.
Ma a család leül Felcsúton a konyhaasztal köré, és a mama elmondja, milyennek kell lennie az oktatásnak, a papa a hátfájásával kiválóan ért az egészségügyhöz, a menyecske meg csal álldogál a saját lábán, nincs az a probléma, melyet meg ne tudnának oldani a Család összefogásával.
Kutatni meg azt kell, hogy kitől lehet még valamit elvenni, mert értéket úgy a legkönnyebb teremteni, ha elvesszük másoktól...


Így hát repülnek a bürokraták, a nép ellenségei, a könyökvédős hivatalnokok, akik eddig ott okoskodtak, ha valaki száz mázsa romlott szalámit akart eladni, vagy a idegenforgalmi irodájával Kuala Lumpurban hagyott kétszáz túristát.
Építési engedély se kell, Igazságügyi Szakértői Intézetek se kell, majd ha valakibe belenyomták a kígyómérget, megszakérti a Rogán Tonya, úgyis olyan kígyó-jellegű...
A Vezér szerintem már teljesen becsavarodott, belegabalyodott ebbe a bonyolult külvilágba, mint macska a házicérnába, és most vadul keresi a kiutat.
Most elrohan Moszkvába, ahol Putyin majd jókat derül rajta, merthogy a szerződés értelmében akkor is fizetnünk kell, ha Moszkva egy kapavágást sem tesz Paks ügyében, emellett ezzel magára haragítja az Egyesült Államokat is, amelyik most éppen minden fronton támadja Putyint.
Azt mondják például, hogy személyesen ő adott utasítást a polóniummal megmérgezett áruló eltakarítására.
Nevetséges - olyan, mintha itt azt mondaná valaki, hogy Orbán személyesen adott utasítást Váradi juhász kiiktatására a választások előtt - hát ki hinné ezt el, nem igaz?

Ha az érintett ötvenezer ember most vasárnap kimenne az utcára, ha csatlakoznának hozzájuk a pedagógusok közül ötvenezren, az egészségügyből ötvenezren, a pénzügyi botrányok áldozataiból ötvenezren, a rendkívüli állapot bevezetésére vonatkozó törvénytervezet ellenzői közül ötvenezren, a demokrácia híveiből még ötvenezren, hát Orbán telecsinálná a kevlár alsógatyáját.
Az se lenne baj, ha mindenki kicsit dühös lenne, mert a mosolygó tüntetésekből ez a banda nem ért.
Mondjuk erre nagy reményeim nincsenek, magyarember nem követel, hanem alázatosan esdekel...

Fel kellene ismerni, hogy ez a rendszer erre van építve...


:O)))

9 megjegyzés:

Wolk írta...

Sajnos a felsoroltakból sem jön össze egy utcára vonulás. Ki érti ezt? A taxisok bezzeg...

mareee írta...

a taxisok a sajat erdekeiket tartjak szem elott. semmi kozuk a fennallo szarhoz....de az biztos,h ez meg evekig, evtizedekig igy lesz, majd aki tuleli, azt fogja meselni,h mekkora hos volt.

Unknown írta...



..."..magyarember nem követel, hanem alázatosan esdekel..."


nno ugye, hogy IDŐSZERŰ LENNE BOCSÁNATOT KÉRNI KERTÉSZTŐL !!!!!!


ps: azért én óvatos lennék ezzel a cselédnépséggel!!! majd jön a csodáxás :

"... jééééééééééé...pedig én csak eztmegazt tettem.....és tele lettek a körút fái...:((((..."

Naphosszat Henyélő Nagyember írta...

Ezt szajkózom évek óta!!Amíg egy 80-90 ezret kereső agy és rezsi csökkentett a fideszre szavaz , addig reménytelen a helyzet! Az élet minden területén megfigyelhető a 20% : 80% aránypár, ami már lehet, hogy csak 10-90.. Nevezetesen az, hogy 100 emberből 20 vagy 10 gondolkozik, a többi buta, mint a sár.Ez van.
Nekünk Mohács kell!! Még több diktatúrát! Hátha megmozdul a bamba birkanyáj!!

nemóvatos írta...

"Ha az érintett ötvenezer ember most vasárnap kimenne az utcára..."
Hát meghívó éppen van,

https://www.facebook.com/events/151906661851130/

és okot sem nagyítóval kell keresni.

Wolk írta...

maree,
Vajon az utcára kerülők nem a saját érdekeiket tartják szem előtt és nekik a közük mivel több vagy kevesebb a fennállóhoz? Egy adalék: 2015-ben az összes új állás 59,8 százaléka közmunka volt, vagyis 5-ből 3 munkahely. Ez negatív irányú változás 2014-hez képest.

Talán a fennálló mégsem olyan rossz ha csak a taxisok emelnek szót és bénítják meg a forgalmat érdekeik védelmében.

Wolk írta...

Viktor,baj van írja Edgar Swan. Érdemes elolvasni ezt is.

mavtelep írta...

maree
Wolknak igaza van, a taxisok a saját érdekeiket nézték, de sztem mindenkinek ezt kell tennie, ha már kivívtuk a szabadságot és demokráciát ! (He-he...)
Szervusztok, jó napot !

irkomirko írta...

Majd akkor elhiszem, ha már megvalósították ezt a nagy "racionalizálást". Ez is csak egy nagy blöff és elterelő hadművelet, mint 1-2 minisztérium vidékre költöztetésének ötlete volt. Vagy már lenn vannak vidéken? Miskolcon, Debrecenben, Szolnokon? Csak én nem vettem észre a vidéki minisztériumok működését?