2016. szeptember 27., kedd

FEHÉR KALAP, KRUMPLIORR



Éppen akkorát durrant a Teréz körúti robbantás, amekkorára ahhoz volt szükség, hogy a Fidesz tematizálni tudja a közbeszédet a népszavazás előtti napokban.
A rendőrök sebesülése valószínűleg a szándékon túli károkozás műfajába tartoznak, habár, ki tudja?

Lehet, ők voltak a műveleti hulladék.
Talán eredetileg hajléktalanra lett optimalizálva az ügy, de menet közben koncepciót kellett váltani.
Mindenesetre ebben a történetben több a kérdőjel, mint a betű, a hatóságok pedig meglehetősen csúfos szerepet töltenek be, - ők a csodálkozó majom figuráját hozzák.
A rendőrfőkapitány hajtóvadászatot emleget, ami meglehetősen nevetséges.
Olyan, mint amikor a szavannára kicsődülnek a hajtók, de senki sem tudja, hogy milyen állatra is vadásznak éppen, merthogy nem mindegy, hogy antilop vagy rinocérosz az a vad, amelyik szembefordulhat velük.
Még Semjénnek is  is tudnia kell, hogy a reggeli ima után milyen puskát vigyen a hóna alatt, ha libára megy, és milyet, ha a kereszténység ellenségeire vadászik.



A Rendőrség, mint fegyveres szervezet ritkán válik célponttá, most mégis azt a helyzetet akarjuk modellezni, mikor a nyúl viszi a puskát.
Olyan eset előfordult már, hogy egy adott rendőrre megharagudott egy bűnöző és elhatározta, hogy bosszút áll, de a Rendőrségre ezidáig még nem haragudtak meg, mint ahogy az időjárásra sem lehet megharagudni, merthogy a léte adottság, mellyel számolni kell.
Állítólag a két sérült járőrszolgálatot látott el, nem konkrét helyszínre és nem konkrét parancsra mentek, de én azért meghallgatnám erről az őket szolgálatba indító és eligazító parancsnok verzióját is, merthogy ez a történet így nem túl életszerű.
Lehet, nem sétálok eleget az éjszakai fővárosban, de a klasszikus rendőrjárőr (két talpas sétál az utcán és jelenlétével elrettenti a bűnt...) előfordulása ritkább, mint a fehér holló, vagy a tisztességes politikus, és erre most kiderül, hogy mégis létezik ilyen.

Innen már csak egy kis lépés a posztos rendőr, aki az utcasarkon álldogál és az eső elől névadójába - a fakabátba - menekül.


Aztán itt van a merénylő is, aki fehér kalapban közlekedik az éjszakai utcán a kamerák erdejében, nehogy ne tudja a nagyközönség követni a mozgását, ha megjelenik majd a médiában.
Ennyi erővel vörös villogót is szerelhetett volna a gatyájára, kerékpárüzletekben olcsóér megkapja, és nem néz ki hülyén, mint aki a nagykörúti csatornában akar süllőre horgászni.
Aztán bebújik egy szomszédos kapualjba és megnyomja a távirányító gombját akkor, mikor látja, hogy áldozata rendőr.
Aztán eltűnik, mint a büdösség.

Rendőrt megmerényelni valamennyi álmoskönyv szerint rossz ómen, a testület tagjait roppant morcossá teszi és nem biztos, hogy az elfogásnál a tettes nem kezd el menekülni, miközben a kezében fegyvernek látszó tárgyat tart, melyről halála után kiderül, hogy a tízórais zacskója.
Szóval kockázatos.



Ellenben merénylőnek lenni nálunk nem kockázatos, merthogy ezidáig a politikai hátterű merényletek tettesei vígan megúszták a dolgot, aki rajtavesztett, az is önkezével gyújtotta magára a Trabantot, mikor éppen bizonyíték gyártásával foglalatoskodott a titkosszolgálat műveleti igazgatójának eszmei irányítása alatt.
De aki rálőtt a Teve utcai Rendőrpalotára, az is megúszta, aki gránátot dobott a Lendvay utcai Fidesz-székház erkélyére az is, aki felrobbantotta Torgyán kukáját, az is, Szájer merénylője sem ül nehéz vasban, az Országház kapujának berobbantója is felszívódott - szóval az esély arra, hogy kalapos emberünket elkapják, meglehetősen csekély.
Mondjuk, ha a Rendőrség kezében lenne a nyomozás, még lenne esély, de itt az ügyészség fog nyomozni, márpedig Tuskó Hopkins is megmondta, ha nem akarsz egy névsorba bekerülni, fontos, hogy te olvasd a névsort...

Szegény rendőrlány remélhetőleg felgyógyul, majd kap valamilyen medált, mert humanizmus is van a világon, de Sztálin elvtárs óta tudjuk: ahol fát vágnak, hullik a forgács.
Márpedig errefelé fát azt aztán vágnak szorgalmasan, meg álszent pofákat is vágnak, míg csak a nép nem vágja pofán őket is.
A cél persze nem ez, a cél, hogy a nép féljen, mert aki fél az biztonságra vágyik, és hajlamos elhinni, hogy éppen ezek a gengszterek fogják megvédeni őt, meg a pénztárcáját.


Hát, majd meglátjuk.
Mindenesetre romlik a fiúk idegállapota, nem elég összeszedettek, régen azért jobban kidolgozták az akcióikat, most meg kiszámíthatóvá váltak, legalább ötven helyen prognosztizálták politikával foglalkozó közírók a várható terrorcselekményt.
Hiába, öregszenek ők is...



:O)))

30 megjegyzés:

Névtelen írta...

Az origón kinagyított, és lerövidített felvételen a támadó nyugodtan iszogat valamit.
Világosabb a kabátja, nem fehér a cipője, és nincs rajta hátizsák.
Szerintem köszönő viszonyban sincs a kalapos sétálgatóval.
Olyan hamar vége a felvételnek, hogy ez nem is nagyon bizonyítható.

Promenad írta...

Mévtelennek !
Nem hallottál még arról,hogy a tettes a büncselekmény elkövetése után ruhát vált éppen a leleplezés elkerülése érdekében?.
Egyébként véleményem szerint a tettes előzőleg éppen azért bujt ilyen öltözékbe,hogy a személyleírásban ez szerepeljen és azután éppen ilyen fazont keressenek. Persze,hiába !
Pupuval egyetértve én is ugy vélem,hogy a két szerencsétlen rendőr rosszkor volt rossz helyen.
Abban pedig én is biztos vagyok,hogy a tettes soha nem fog kézrekerülni,dacára a "hajtóvadászatnak " /A Semlyén -párhuzam egyenesen frenetikus /

Anikó írta...

Pontosan Pupu, ahogy 2006-ban a Tv-székház megtámadása esetében, úgy nekem most sincs semmilyen kétségem afelől kik szerveztették meg és bonyolíttatták le ezt a "kis" robbantást, mit adj Isten pont kapóra jön a népszavazáshoz egy kis rettegtetésre, már akinek erre hajlama van, és a sötét, bunkó, gondolkodni nem tudó magyarnak bizony van hajlama, nem is kicsi. Viszont biztos megérte a fidesznek, mert ennek hatására tuti többen fognak elmenni és a nemre szavazni. A hülyék.
Igaz, kénytelenek voltak elismerni, hogy az iszlám államnak ehhez köze sem volt, mert nem kiabált senki Allah Akhbart a robbantás előtt, ezt kérdezgették 24 óráig egyfolytában a lakóktól a környéken, hallottak-e ilyesmit. Persze, hogy nem.
Fogadok, hogy soha nem lesz meg az elkövető, vagy valakit kamuból kineveznek annak, látszólag elviszi a balhét, majd domborítják a "szerelmi szálat", hogy féltékeny volt a szép rendőrcsajszira, aki remélem rendbe jön, meggyógyul, leszerel és örökre elfelejti ezt szépséges testületet, sajnos ők rosszkor voltak rossz helyen a járőrtársával.

mamaroza írta...

Egy budapesti ismerősöm jelezte, hogy a kritikus időszak előtt fél órával ment haza többed magával egy hangversenyről a helyszín mellett. Hemzsegtek a környéken a rendőrök felszereléssel, rendőrautóval. Még azon tanakodtak a többiekkel, vajon mi lehet az oka a készenlétnek?
Nem messze lakik a helyszíntől. Amikor hazaért, akkor hallott egy nagy robajt. Tehát megrendezett eseményről van szó!

Olasz Ildikó írta...

PuPu!
Ugye, ugye! A robbantás vasárnapján jegyeztem meg, hogy lesz majd magyarázat, félreigazítás, csak tettes nem valószínű. De ok a népnek, hogy rettegjen, (mert már a rendőröket is...) majd
lesz. Párhuzamba állítva a folytonosan ömlő szavazásra buz
dítással és a renegátok sorba állításával együtt.
Kezdem sajnálni magunkat. A cél érdekében semmi sem drága jelszavával csak-csak meglesz az 50 %-os jelenlét...



Kibic37 írta...

Ildikó, ne aggódj!
Az akkor is meglesz, ha senki nem megy el szavazni...

csakafidesz? írta...

Érdekes dolog ez a "migráncs-őrület". Ez sok mindenre nem jó, de arra biztosan, hogy alkalmat teremtsen arra, hogy bizonyos érdekcsoportok virtuálisan merényletet követhessenek el saját népük ellen. A félelem rettegést a gyúlölet agressziót válthat ki. A hatalom pedig sokáig biztonságba érezheti magát, mert tudja, hogy hiszékeny népe egyedül csak nála kereshet menedéket és védelmet, az oltalmat adót ugyebár nem illik bántani..Mit nekünk egészségügy, oktatás, szegénység a lényeg az, hogy legyen megfelelő számú futbalpálya. elkölthető pénz de migráncs egy darab se legyen..
Erre játszani álságos módja a védekezésnek és könnyen fennáll annak a veszélye is, hogy visszaüt arra. aki a tűzzel felelőtlenül játszadozik.

Őszintén megvallom, hogy én azon csodálkozom, hogy eddig még csak mindössze ez a sajnálatos robbantás történt.
Történhetett volna más is, de szerencsére ez még nem következett be. A terrorista viszont nem alszik és ha túl sokat vegzálják könnyen oda is csap. mint az a bizonyos munkásököl.

Rossz analógiával erről egy vicc jutott az eszembe:
Egyik polgártársunk - nevezzük vállalati vezetőnek - már hetek óta arra ment haza, hogy a felesége meggyanúsította a titkárnőjével.
Pedig hát ő egy mintaférj, aki eddig csak a munkájának és a családjának él.
Megpróbál a vádak ellen szabadkozni, de a felesége nem tágít.
Egyszer csak a férj megelégeli a minden alapot nélkülöző vádakat és jól "megb....a" a titkárnőjét.
Ezt követően hazamegy és imigyen szól az ő asszonyához:- Micikém, mától jogodban áll beszélni. Megtettem, amit a vádjaid számomra sugalltak.

Hát így valahogy. Minden embernek, népnek van önérzete és ha méltatlanul megbántva érzi magát könnyen agresszivvé válik. Hogy ezt miért nem tudják azok, akik öncélúan nap mint nap megmerényelnek mindannyiunkat?
Tudják, csak azt hiszik magukról, hogy ők már mindent megtehetnek.
Valóban?

nemóvatos írta...

A sérült rendőröknek mielőbbi teljes felépülést kívánva kérdezem:
Mikor tartható jobban kézben egy ilyen cselekmény nyomozása az ügyészség által,
a.) ha az "áldozatok" rendőrök,
b.) ha civilek (netán külföldiek) egy sztárügyvéddel a hátuk mögött?
Milyen valószínűsége van az elkövető (élve) megtalálásának?

talalom írta...

Mamaroza: Úgy tudom, valami tüntetés volt liget ügyben az Oktogon környékén, azért volt a biztosítás.
Ildikó O.: Az a helyzet, hogy 50% AZONOS szavazat kell, akkor érvényes és eredményes. Hiába megy el akár 60%, ha 10%+1db érvénytelen szavazólapot ad le, nem eredményes.
Én két dolgot nem értek: ha 1 perc alatt odaért a két civilruhás segíteni, még láthatták a merénylő hátát. Ha az egyik nem is engedte el a rendőrnőt, a másik - ha profi - üldözőbe veszi?! A másik: jó, eldobta a kalapot. De cipőt, hogy cserélt? Az utcán, két perc alatt? (A kapuk arrafelé is zárva vannak.)
Sztem nem a hivatalos kormány volt. Annyi a csalási lehetőség a választási törvényben, hogy kényelmesen tudnak hozni akárhány szavazatot - határon túlról mindenképpen. Ez a regnáló meg alapgázon gyáva, maga nem kockáztat - 2006-ban sem tette.
Az én verzióm: valami hazaffy úgy gondolta, hogy rásegít kicsit a kampányra. (Lehet, ő lőtt rá anno a rendőrpalotára is.) Tán lovagkeresztre vágyik, vagy Budaházy a példaképe. Ennek viszont ellentmond, hogy bevárta a rendőröket: márpedig minden krimiolvasó tudja: rendőrtámadásnál erősebb az üldözés.
Mindenesetre: létráinkat mostanában tartsuk otthon...

PuPu írta...

Pontosítsunk.
Két kritérium van:
1. Érvényes a népszavazás, ha a választásra jogosultak több, mint 50%-a érvényes szavazatot ad le.
2. Eredményes, ha az érvényes szavazatot leadó választópolgárok több, mint a fele azonos szavazatot ad le.
Ha nem mész szavazni, nem tudsz hibázni!
:O)))

remegő kezű pupista írta...

talalom,
nem értek egyet. Ha ez ilyen egyszerű lenne, akkor mire fel ez a 11 milliárdos plakátőrület, a fideszes önkormis képviselők befenyítése és a többi. Egyértelmű a görcsös pánik a fideszben, szerintem simán belefér. Pláne, ha azt vesszük, hogy azóta a köztévében gyakorlatilag másról se lehet hallani.

mavtelep írta...

A fijjug sztem is félnek.
Mekkora lenne, ha valaki összehozna egy Ellenzéki Kerekasztalt ?...)))
(Csak le kell teríteni egy abroszt a Ligetben)
Szervusztok, jó estét !

csakafidesz? írta...

Ma reggel megszámoltam. Az "ál"ellenzéki ATV 7-8 óra között pomtosan 7X adta le a "Szeretlek Magyarország. ezért vasárnap nemmel szavazok2 reklámclipet.
Eközben egyetlen ellenzékinek mondott szösszenetet sem lehetett hallani.

Ezek után már nincs miért csodálkozni. Csak egyben lehet reménykedni, hogy rajtam kívül még jó sok jóérzésú ember hányingert kap ettől a vircsafttól.

TILTAKOZZ TE IS ÉS NE SZAVAZZ! A túlerővel szemben mást úgysem tehetsz!

Kibic37 írta...

Csaka!
Csodállak, hogy eddig bírtad. Nem Bartus felhívására (hányok tőle, pedig sok tekintetben igaza van), de hónapok (vagy talán már évek) óta kerülöm az ATV-t. Veszélyesebb, mint az összes kormánymédia együttvéve. Ez utóbbiaknál az ember pontosan tudja kikkel van dolga, azt kapja, amit vár. Az ATV viszont alattomosan, a "fű alatt" manipulál a fizetett hirdetéseivel, meg a "kiegyensúlyozottság" jegyében meghívott vendégeivel.
Marad: Viasat History, Spektrum, National Geographic. Ide - egyelőre - még nem tette be a lábát ez a patkányhorda. A hírek - de csakis a hírek, a képernyő alján futó hírszalag - miatt esetenként a HírTV.

Egyébként csatlakozom felhívásodhoz!

Donáto írta...

Erről az egész "etvaszról" csak és kizárólag MI tehetünk.
Tudtuk, hogy ez az a párt, amelyik első kormányzása alatt 12 állami gazdaságot adott 50! évre haszonbérbe. Ja! Hogy az állami gazdaságok nem a mi tulajdonunk volt? Értem.
Tudtuk, hogy a vezetői liberálisokból lettek nemzeti konzervatívok. s ha valaki egy kicsit az átlagosnál többet olvasott, az tudhatta azt is, hogy intézkedéseik, ideológiájuk, reakcióik elképesztően hasonlítanak egy régen volt pártéra, a Hitleri Német Nemzetiszocialista pártra.

Tudtuk már 2013-ban, hogy a 2006-os város rombolást ki szervezte és azt is, hogy 2/3 birtokában minden ellopnak, strómanok kezére játszanak, cinikusok, gátlástalanok, - még is 2014-ben újra választották őket.
Nincs min csodálkozni, ilyenek vagyunk...

hello írta...

Kibic 12:18kor: - Nálad a pont! 20:49-kor: - detto!

Kibic37 írta...

Kedves hello, köszönöm!
Örülök, hogy Téged is lehet látni (még ha csak virtuálisan is...)

Jutka írta...

Nem igazán tudtam eldönteni, hogy melyik szavazási módot létesítsem előnyben.
Elmegyek és 2 x -t jelölök, vagy el sem megyek mindaddig amíg egy évek óta szavazat ellenőrző
szomszédunkkal nem beszéltem. Ő azt mesélte , hogy amikor összecsomagolják a szavazati lapokat 50-vel bizony nagyon könnyen bele lehet tenni nem érvényeseket az érvényes kupacba.
Tehát igen is lehet így csalni. Ő mindenképpen az otthonmaradást javasolta.

Sajnos ez a "merénylet" is több sebből vérzik ahogyan ezt írtátok.
A vétlen rendőröket végtelenül sajnálom.
Ha igaz az hogy a szemtanú fotós azt mondta, hogy pillanatokon belül ott voltak a civilruhás rendőrök is, azok miért nem rohantak a merénylő után?
A Nagykörúton szombat este azon a helyen rengeteg embernek kellett volna lennie..........
senki sem szaladt utána, vagy inkább a saját életüket félték?
Az egész történet annyira irreális.
Az illető öltözete ennél feltűnőbb már nem is lehetett.
Az összes eddigi ilyesfajta dolog mindig valami előtt történt és nem véletlenül.

Unknown írta...

Mindig ilyenkor jön a robbantás. Megbíztak valaki(k) bérrobbantót. De az eltolt valamit, és a szerencsétlen rendőrök is megsérültek, pedig nekik sztem kellő távolságban kellett volna lenniük, hogy ne legyen sérülés.
A fijjúk mindent elcsesznek, amihez hozzáérnek. Egyedül a lopás, csalás, rablás, a gátlástalan hazudozás megy nekik hibátlanul.
Sikerült nekik legalább száz évre tönkretenni kishazánkat.

Unknown írta...

A múlt héten arra vetemedtem, hogy megjósoljam, két nappal a Savazás előtt, robban valami, mert Orbán g. napi imájába foglalta..és tessen ! A kis drágám azóta borong, gyúrhatnál a lottó jövő hetijére is...inkább !

Anikó írta...

Az egész családom velem együtt egészen biztosan NEM MEGYÜNK SZAVAZNI !!!
Mindent hamisítani fognak, csak azt nem tudják, ha nem megyünk !!!!

csakafidesz? írta...

Ma megint szegényebbek lettünk egy "bátor, buzgó és lelkes" forradalmárral
PI - nem a matematikából ismert 3,14 - lemondott a TANÍTANÉK mozgalon vezetéséről mondván tőle senki sem várhatja el az O-kormány leváltását.
Erről több dolog is eszembe jutott:
- a pasi eddig is kollaborált a kormánnyal, nyilván a demokrácia látszatának jegyében.
- az igazgató urat erősen megfenyegették.
- a mozgalmárt kilóra megvették.

Ez különösen azért erdekes, mert a mozgalom nem olyan régen jelentette be, hogy ősszel magasabb fokozatra kapcsol.
Lassan oda jutunk, hogy igazából már senkiben sem bízhatunk meg, mert a civilek sem különbek...
Csodálatos kilátások a jövőre nézve.

CsipkeRózsa írta...

Kibic37 írta.../2016. szeptember 27. 20:49/

+

Discovery Channel,
Discovery Science,
DOQ

Névtelen írta...

sok okostojás...
egymás között osztjátok az észt.
helyette inkább olvasni kéne, meg gondolkodni!

http://kettosmerce.blog.hu/2016/09/28/a_jo_ervenytelen_szavazolapot_sokkal_nehezebb_hamisitani_mint_a_bojkottalok_altal_at_sem_vett_ureset

anteus írta...

Nos, ha van mivel gondolkodnunk, akkor feltesszük az a kérdést, mi lesz, ha a valós aláírásra(!) kapott, de érvénytelenné tett szavazólapokat félredobva a könnyedén bevitt többletszavazólapokat (amelyek közvetlenül a nyomdából (az Állami Nyomda még mindig Kövér Csaba nevű öccséé?) kerülhetnek a regionális szétosztó-központokon keresztül a szavazóhelységekbe) "nemmel" előre kitöltve beteszik?
És ehhez csak egy nyomdász, a regionális központ elosztóközpont egy embere, egy polgármesteri küldönc és a bizottság három tagja kell... Egy perc alatt elintézik, ha az mszp-s tag kimegy pisálni...
Semmiféle elszámolási probléma nem adódhat, pl. húszat kikapnak, húszat betesznek, az elsinkófáltakat pedig a helyi tag este lehúzza a vécéjén...

Jó, hogy vannak ilyen okos névtelenjeink.

Kibic37 írta...

CsipkeRózsa
Köszönöm hogy pótoltad, valóban ezek kimaradtak.
A DOQ-t eddig nem néztem. Igazából nem is nagyon tudtam róla, de jó, hogy felhívtad rá a figyelmet.
És ide sorolhatók még a természetfilmes csatornák is (NatGeo Wild, AnimalPlanet).

remegő kezű pupista írta...

A szavazási dilemmáról annyit, hogy van egy mondás: ha a népszavazás bármit is megváltoztatna, betiltanák. Sajnos ez nem csak egy vicc, hanem maga a kőkemény valóság.
Most például akár érvényes lesz a szavazás, akár nem, a napnál is világosabb, hogy a nemek lesznek többségben és ezzel orbán máris verheti a mellét, hogy amit tesz, az legitim. Persze jobb lenne neki, ha érvényes lenne, de ez csak az önérzetének kell, a politika irányán nem sokat változtat.
Tökmindegy, hogy elmész, nem mész el, igennel szavazol, nemmel, vagy érvénytelenül. Ezért nincsen értelme elmenni semmilyen szavazásra, mert csak legitimálod az elfogadhatatlan végeredményt.
Itt sokkal radikálisabb dolgokra lenne szükség, mint egy ilyen idióta szavazáson vagy épp a robbantáson rágódni. Ehhez még kell némi idő, de be fog következni, nem csak Magyarországon, hanem globális szinten.
Mert azt senki ne higgye, hogy ez valamiféle hungarikum, elszigetelten a távoli világ zajától. Minden összefügg mindennel, de a jelenlegi globális rendszer garantáltan be fog dőlni és lesz helyette valami teljesen más.

csakafidesz? írta...

remegő kezű pupista hsz-ához.
Ehhez egy bájos adalék, hogy az MSZP visszavonta a Jókai -téri nagygyűlését azzal az indoklással, hogy nem akarja, hogy a kormány a népszavazás sikertelenségét az általuk szervezett gyűlésre fogja.
Hát nem bájos? Mi itt radikális fellépést várunk a legnagyobb ellenzéki demokratikus párt pedig ismét a tükör előtt ül és szépészkedik. Ezt már minősíteni sem kell, ez önmagáért beszél.

Ezzel szemben a Párbeszéd-párt annak ellenére megtartja tüntetését, hogy azt az MVB betiltotta.
Cudar egy világ ez, már tényleg nem lehet tudni hogy ki velünk és ki ellenünk. Egyet azonban lehet tudni: - itt már mindenki a farzsebben van. Miért ott? Mert az van a legközelebb a hatalom hátsó fertályához!

anteus írta...

Miért van csend Gyurcsány vesztegetési-kísérlet sztorijáról? Érvényes szavazatért állami támogatás cserébe?

Van az a pénz...

remegő kezű pupista írta...

Csaka,
én nem az ellenzékről beszélek, hanem az úgynevezett "demokrácia" hanyatlásáról.
A politika - világszinten - egy önmagáért való dolog, a népnek semmi szüksége rá, ezért - világszinten - be is fog dőlni.