2016. október 8., szombat

A BULIBÁRÓ FÜGGÖNYE

foto: index.hu
Elnézést, ezt a viccet már idéztem, de hát egy újszülöttnek, minden vicc új, ebben reménykedek én is.
Szóval, a betörőt a lakás tulajdonosa az ágya alól előrántott baseballütővel pépesre veri, majd kihívja a rendőrséget.
Rendben, mondja a felügyelő, ez egy darabig önvédelem is lehetne, de ez az ember már fasírtnak se lenne jó - miért bánt el vele ilyen kegyetlenül?
Hát, tudja, amikor magáévá tette az asszonyt, összeszorítottam a fogam és tűrtem,. mikor megpocsékolta a tizenhat éves lányom, ökölbe szorított kézzel néztem és csurogtak a könnyeim.

Aztán, amikor a farkát beletörölte a frissen mosott függönybe, valami megpattant bennem, és utána már csak arra tértem magamhoz,  hogy állok felette, és a baseball-ütőről csepeg a vér...


Arról jutott ez eszembe, hogy Rogán bulibáró helikopterrel ment lakodalomba, aztán letagadta, majd félig bevallotta, aztán az újságírók kiderítették az igazságot, pedig nagyon szerette volna már eltüntetni a nyomokat.
A helikopter leszállópályájának nyomait eltüntető munkásokat főnökük megfenyegette, ha pofáznak,repülnek, jóllehet nekik nincs is helikopterük.
Idáig a történet, hogy aztán lesz-e folytatása, azt senki sem tudhatja, merthogy ez a Következmények Nélküli Ország, itt Bulibáró és társai, továbbá a hozzájuk tartozó celebek vígan rázhatják a rongyot, senki nem szólítja fel őket mértéktartásra, ami nem is csoda, hiszen a főnökük is ezt teszi - például strómanjával megveteti József főherceg majorságát Nárcisz névre hallgató kutyájának - kutyaólnak.
A másik fácánokat mészárol milliókért, történelmi nevek viselőivel, akik ugyan felettébb jól mulathatnak a látványon, mikor a parvenü kapaszkodik fel az uborkafára, de azt azért hagyják, hogy az ügy anyagi vonzatait veled fizettesse meg - érthetővé téve, hogy miért tart itt ez az ország, melynek elitje évszázadok óta ilyen: ostoba, gőgös, felelőtlen és rabló.



Azt divat most mondani, hogy ezt a rendszert nem lehet megdönteni, merthogy minden eszköz a kezükben van, én meg azt gondolom, hogy olyan ez, mint a pulóver, melyből ha egy szál fonalat sikerül elkapni , igen hamar fel lehet fejteni az egészet.
Ehhez persze az kell, hogy legyenek feslő fonalak.

Orbán rendszerében egyre több az ilyen szabad fonálvég, hát el kell kapni ezeket és rángatni kell szorgalmasan, egyszer csak megindul az egész.
És akkor ott áll majd ez az egész banda, a maga pőre valóságában, pucéran, gusztustalanul.
Néhány év múlva mindenki csodálkozni fog, hogy ez a primitív csőcselék hogyan tudta elbolondítani az országot.


Ezeket a dolgokat megérti az egyszerű ember is.
Ha azt mondod, ellopott négyszáz milliárdot, azt úgy kezeli, mintha azt mondtad volna: lelopta a Holdat az égről - számára elképzelhetetlen, értelmezhetetlen.
De helikoptert már látott és azt is tudja, hogy nem olcsó - másfél millió forintig még terjed a fantáziája.
Ezen el tud spekulálni, fel tudja magát idegesíteni, ez pedig a választásoknál drágább lehet a hatalomnak, mint egy komplett helikopter-flotta.


Lehet, hogy a mi Bulibárónk tulajdonképpen nagy szolgálatot tett az országnak?



:O)))

25 megjegyzés:

nemóvatos írta...

Ha jól tudom a pasa parkban --ellentétben a Cinege utcával-- akár demonstrálni is lehetne.
Csak hát.......

mareee írta...

menjunk, most raerek.

anteus írta...

Minden nemzetnek van csőcseléke. Az egyéni sikerre képtelen tömeg azon része, aki boldogan követ bárkit, aki kívülálló okot mutat neki, miért van a társadalom alján. Fasiszta, kommunista, zsidó, migráncs - tökmindegy. Bár alig több, mint egy ézelmeit úgy-ahogy szavakba foglalni képes csupasz emlős (életében jó,ha két! értelmes gondolata van), aki képtelen különbséget tenni az egyenjogú és az egyenrangú között.
Ezeknek igazság helytt mese kell, hogy ne kelljen gondolkozniuk és a mesebeli királyfi nekik Orbán.
Ezeket nem lehet meg-, vagy legyőzni; kikerülni kell.
Az eddigi próbálkozások - 1789 óta- mind tragédiába torkollottak.

civilhuszár írta...

Úgy látom, ahogy a mi kis világunk állatkertjének a kerítése ahogy alacsonyodott, úgy arányosan emelkedett a fideszcsürhével szembeni hányinger küszöb. Bízok egyébként abban, hogy bekövetkezik az általános csömör. Aztán megy minden a csatornába, ahogy kifér a csövön.

csakafidesz? írta...

Kedves PuPu!
Nagy-nagy tiszteletem mellett azt kell mondanom, hogy ez a mai írásod nem a legjobbak közül való.
Az igazság kimondásával nincs probléma, ezek tények de azt tudni kell, hogy a hatalom gyakorlásával mindig is együtt járt az urizálás - még az átkosnak itélt szoc, rendszerben is. KJ gyakran látogatta a Gemenci Vadászkastély-t, ahol a sleppjén kívül mindig ott voltak a megyei vezetők is. Ennek nem kellene nagy feneket keríteni. Ez sokszor protokoláris kötelezettségek teljesítésével kezdődik, de aki ugye hozzászokik a jóhoz, az elegánshoz, annál kialakul a feltünés vágya és akkor ez a magánéletében is szokásává válik. Nem lenne ezzel különösebb baj, ha az országot irányítók szorgos munkás-hétköznapjaikat a közjóra, a nép boldogítására használnák. A hálás nép biztosan elnézné nekik ezt a kis kiváltságot.
Nálunk persze nem ez a helyzet és a történések emiatt kívülről elviselhetetlenek.

Ez a pulóveres történet viszont a Fidesz bukásának eshetőségére csak annyiban vonatkoztatható, hogy habár a pulóver a nevezetes szál rángatásával valóban felbomlik, de kérdés, hogy utána mi lesz azzal a szeméthalmazzal(lejfejtett fonallal), ami megmarad? Ki fogja azt nagy nagy hirtelenjében összerendezni, hogyan és miként lesz abból újra felhasználható építőanyag(új pulóver), ki fogja azt feldolgozni és még számtalan sok kérdés. Emiatt tűnik leválthatatlannak a Fidesz is. Egyszerűen nincs helyettük más. Ereje, pénze, intézményei szervezetten biztosítja számára, hogy - egyenlőre békés módszerekkel - csírájában folytson el minden számára veszélyesnek látszó ellenzéki kezdeményezést.

Ki fogja ezeket az egyedileg nagy igazságokat taralmazó állításokat együtt, komplex módon kezelni. Pedig kezdetnek ez lenne a legfontosabb. Amíg ez nem történik meg, ne is rángassuk nagyon a fonal végét, mert a kötés lebomlása lehet, hogy megoldhatatlan követvetkezmények elé állítja az alapvetően erre a helyzetre még teljesen felkészületlen társagdalmat.
Ameddig a társadalom nem képes megszerveződni addig ezek az életből vett tényszerűnek mondható igazságok csak az üres frázisok szintjén lesznek értékelhetők.

anteus írta...

csakafidesz2
Gemencen nincs vadászkastély, és a megyei (és egyéb) vezetők csak szerettek volna ott lenni, ahol Kádár vadászott.
Amikor Kádár vadászott, átlagos étrend mellett alkohol alig volt. És mindig kifizette a vadásztársaságnak a fogyasztását és a szállást. Ami az ilyen-olyan szintű vezetőkre egyáltalán nem volt jellemző.
Írjunk arról, amiről van ismeretünk.

manyupos írta...

Amíg itt csakafidesz csacsog, addig ma, reggel 09 órával megszüntették a Népszabadság szerkesztőségének a munkáját.......

Promenad írta...

Igen,nagy szolgálatot tett az országnak!
De nem elég nagyot!

remegő kezű pupista írta...

Csakafidesz, meg úgy általában: kedves polgártársaim!
Szerintetek mi történne, ha lebomlana ez a rohadt csúnya narancssárga pulóver, és nem lenne helyette SENKI?
Nem lenne kormány.
Nem lennének pártok.
Nem lenne adó.
Nem lennének hivatalok.
Nem lenne bürokrácia.
Nem lenne hatóság.
Nem lennének törvények.
És így tovább.

Szerintetek?

Vajon meglennénk valahogy?
Ha a fizetésünk teljes egészét megtarthatnánk, cserébe senki nem venné el a szabadságunkat. Ha a köz dolgait nekünk magunknak, önszerveződően kellene megoldani, mindenki tenné a dolgát és senkinek nem kellene attól félnie, hogy valami koholt baromság miatt kirúgják, ellehetetlenítik, feljelentik, stb?

Ma már vannak KRESZ nélküli városok és ezekben nincsenek közlekedési balesetek. Miért? Mert mindenki önmagáért felelős és nem egy felsőbb hatóságtól várja, hogy megmondják neki, mit tehet és mit nem. Körülnéz a - tábla nélküli - kereszteződésben és egyedül maga felelős magáért, hogy elindul, vagy megvárja, amíg a másik elhajt. Jobban működik, mint az egyre bonyolultabb szabályrendszer és az egyre markánsabb ellenőrzés és büntetés.

Ma az emberiség úgy él, mint a kiskamaszok. Vágyik a függetlenségre, lázadozik, mégis a felnőttől (állambácsitól) várja, hogy gondoskodjon róla.
Fel kellene nőni, ideje volna.

anteus írta...

remegő kézű!
Másnap már te sem lennél.

Promenad írta...

Most hallottam a rádióban,hog ma reggeltől felfüggesztették a Népszabadság írott és online változatát.
Még a hónap végét sem várták meg,annyira sürgős volt a Fidesznek,hogy lenyúlja az utolsó előtti baloldali napilapot.
Így már csak a Népszava maradt,hétfőtől erre kell áttérni.!
Nagy vereség ez az MSzP-nek. ! És nekünk is !

mavtelep írta...

Promenad
Értjük, nem Rogán és Matolcsy fog bukni !
Szervusztok, jó napot !

csakafidesz? írta...

anteus!
Megkövetlek, neked igazad van. De, az ügyben nem is KJ szerepe a lényeg hanem, úgy nagy általánosságban a kórkép. És azt meg ne mondd, hogy akkoriban nem voltak tivornyák. Voltak szép számmal és nyugodj meg ezekről vannak ismereteim is.

manyupos!
Jó lenne ha nekem ostobának megmagyaráznád, hogy nekem ugyan mi közöm van a Népszabadságot ért szerekesztőségének megszünéséhez?
Csacsogni pedig Te szoktál? Igaz nem tudhatom, mert eddig még nem olvastam tőled semmit. Így könnyú!

remegő kezű...
Amit leírtál az úgy ostobaság ahogy van. Ha valaha voltál katona akkor tudnod kellene, hogy ha két katona alakzatban közlekedik, akkor az egyik mindig parancsnok.
Fej nélkül a törzs nem ér semmit. Vagy neked a káosz és anarchia lenne az üdvözítő?
anteus véleményével egyetértek.

Geza írta...

Neepszabi? Epp itt az ideje. Megerdemlik, ne rinyaljanak az ott alkalmazottak miatta (eppen olyan gyaavaak voltak eddig, mint az altaluk eloallitott termeek mondanivaloja). Azok, akik most a nepszab miatt kimennek oobeegatni a kossuth terre, valoszinu nem fogjaak fel, hogy ez kb. olyan, mintha a szegeeny elnyomott ATV mellett tuntetneenek.

remegő kezű pupista írta...

Csaka, nem kell leharapni a fejem, csak mert eltér a gondolkodásom a mainstreamtől. Én tiszteletben tartom a véleményedet, abszolút logikus, csak nem teljes rálátású. Nem voltam katona, mert nő vagyok, minden zsigerem tiltakozik a katonaság és a militáris szemlélet ellen. Az emberiség nem hadsereg, nem alakzatban közlekedik. Az ilyesmi életellenes.
Az anarchia nem egyenlő a káosszal. Az, hogy az embereknek szükségük van irányításra, egy illúzió. Ebből az illúzióból egyesek gennyesre lopják magukat, mások rabszolgasorba hajtják az embereket. Ez mindig is így volt és mindig is így lesz, amíg fel nem ismerjük, hogy nincs szükségünk rá.

Anteus, miért is?

csakafidesz? írta...

remegő kezű..Kézcsókom!
Tisztelem a véleményedet csak ne nagyon hangoztasd. Nekem nem ártasz vele, de Téged könnyen kinevetnek. Nézzük a fogalmakat és miből mi következik:
Az anarcia = A társadalom szervezett hatalom és irányítás nélküli állapota
Káosz = teljes zűrzavar, felfordulás, összevisszaság; a rend hiánya.
Az egyik logikailag következik a másikból...és fordítva.

Egyet szögezzünk le: teljes rálátása csak annak lehet, aki benne van az események sűrűjében. Én csak műkedvelőként avatkozok a napi politikába. Gyakran hibázok, de a teljesség ismerete ezért tőlem sem várható el.

"anteus" azért, mert ő írta azt, hogy az irányítás nélküli társadalomban előfordulhatna, hogy másnap már Te sem lennél. A játékszabályok mindenkinek megengednék, hogy bárkivel azt tegyen, amit éppen akar.

anteus írta...

Azért, mert az emberek tömegben nem emberiek. Egy ezer fős tömeg nem 1000 ember, hanem 1 tömeg. Ezt ismerte fel és aknázta ki Goebbels az ismert hatásfokkal. Meg ez a fityfasz is nálunk. Egyéniségként egyénként tudunk gondolkodni és tenni (már ha...) A tömeg a nem-gondolkodásos cselekvés szabadságát adja. Ugyancsak az ismert eredménnyel.
Az emberiség még nagyon messze van az archónok nélküli élettől.

cs2!
Persze, hogy voltak. Abban a rendszerben is volt korrupció, csak másképp: tárgyi korrupció létezett. 1%-os önkormányzati bérlakásalap, olcsó építési/üdülési telek a parcellázás kezdetekor, soron kívüli kocsikiutalás a jobb kocsikra, stb. De nem ingyen! És főleg nem a közpénzre, azért nagyon odavágtak. Ha magasabb beosztású elvtárs "tévedt meg", akkor csendben, de a leváltás (aminek lényege a kapcsolati halójának széttépése volt - végleg kívül került a körön) megtörtént.

E történelem végi kapitalista korrupció végtelenségéhez képest a tárgyi korrupció tehát magán viselte fizikai korlátját, fél megyét nem lehetett üdülési telekként megkapni. Már csak azért sem, mert az ilyen-olyan főnöki posztra (kapcsolataira!) ácsingózó helyettes elvtárs rohant feljelenteni a párt Etikai Bizottságánál...
Mert (jegyzem meg halkan) ilyen szervezeti korlátja is volt.
Sapienti sat.



anteus írta...

És még valamit. A "tévedéssel" szerzett tárgyat visszavették a "megtévedtől"! Van mire emlékezni, és lenne mit feleleveníteni.

csakafidesz? írta...

anteus!
Cs2 megszólítás alatt nekem írtad a válszt? Az mind igaz amit írtál, ahhoz nincs mit hozzátenni.
Az emberi fantázia korlátlansága miatt a leírtaknál azért sokszínűbb volt a dolog, mint amiről írtál!

Az egész problémával csak annyi a bajom, hogy eltértél a tárgytól. Én nem a korrupcióról, hanem a tivornyázásról írtam.

A nicknevem pedig helyesen: csakafidesz? A végén a kérdójel nem elgépelés!

anteus írta...

Engedd meg, hogy rövidítsem. Kérdőjellel.

Amúgy egyetértésem jeléül írtam, amit. Kibővítve a tárgyat, a tivornyánál nagyobb bajjal.

talalom írta...

Nos, tényleg nem akarok itt Kádár kultuszt erősíteni, mégis. Az az ideológia arra épült, hogy nincs magántulajdon (ez később finomítva lett a személyi és a magántulajdon eltérésére). Ezért pl. az MKP (később MDP) vezetői nem tulajdonba kapták a házakat, egyebeket, hanem kiutalták nekik. Emlékezzetek: amikor Kádárt leváltották a főtitkári posztról, Mariska nénit kézen fogva egy kisbőrönddel jött a villájából, hogy "Elvtársak, hová menjünk?" A lakásában meg a bútorokon ott voltak az ősrégi leltári számok - állami tulajdon. (Állítólag csak a konyhai kishokedlin nem, amit Kádár egy korábbi lakhelyéről hozott magával.) Kommunista volt - és komolyan vette. Kaszópuszta volt egyébként a kedvenc vadászterülete. Persze, voltak, akik tivornyáztak, de igen féltek, nehogy "az Öreg" megtudja. A rendszerválás után voltam a füredi Kádár-villában (Turistaként): átlagos, a hetvenes évek kényelme szerint berendezett háromszobás ház volt.
Most meg, mi a válasz helikopterre, milliós, közpénzekből fizetett titokzatos utakra? Na és!? Igaz, nehezen kérhetne számon pár milliós londoni szállást, 250 ezres helikopter utat az, aki közös milliárdjainkat költi saját stadionra, kisvasútra, palotára.
A lényeg mégis az: normális embert nem zavar a gazdagság, legfeljebb kiröhögi az uborkafára kapaszkodottat. Akkor van baj, ha már munkabérből sem lehet kifizetni a számlákat, nyaralni egy évben egyszer, legalább az országban, vagy gond nélkül megvenni a gyereknek a téli cipőt. Nem az éhkoppal küzdők vannak a legtöbben, hanem azok, akiknek nem tart ki a jövedelmük a következő fizetésig, és megrendíti az anyagi helyzetüket, ha elromlik a mosógép. Na, ilyenkor milliárdos jachton utazgatni (ami 1,6 milliő forintért tesz meg egyetlen mérföldet) több mint bűn. Hiba.

Donáto írta...

Valóban, a gazdagság nem zavarja az embereket, az viszont annál inkább, ha tudja, hogy a hirtelen meggazdagodás mögött semmiféle munka nem található, - az egyedül és kizárólag a korrupciónak köszönhető.
Itt, fentebb, számomra érhetetlen módon Kádárékkal vetik össze a mai gazdagokat, jóllehet sem Kádárnak, sem például Aczélnak nem volt jelentős magánvagyona.
Meg, hogy volt "tivornya". Mit nevezünk annak? Hogy akkor is be be rúgtak emberek?
Csak emlékeztetőül leírom - a fiatalabbaknak, - Kádár János a végrendeletében kikötötte, hogy ingóságait "nyilvános"! árverésen értékesítsék és a befolyt pénzt unoka öccsének és hugának adják majd át.
Biztosan állítom, hogy a rendszerváltás utáni miniszterelnökök egyike sem fog olyan végrendeletet írni, melyben ez a kitétel lesz található...
Még sok évnek kell majd eltelnie, mire a magyar emberek döntő része meg fogja érteni, hogy olyan költekezés, amelyet adott személy jövedelme "nem fed le", korrupciót sejtet.
Egyszer csak leesik majd a tantusz az egyszerű embereknél is...

remegő kezű pupista írta...

Csaka, anteus!

Gondoljátok, hogy van, akit a törvény tart vissza attól, hogy pl. embert öljön? A helyzet az, hogy a legtöbb ember egyáltalán nem akar embert ölni soha, semmilyen indokkal. Aki annyira beteg, hogy mégis, az sajnos megteszi akkor is, ha tiltva van.
Az, hogy én most itt ülök és pötyögök, nem annak köszönhető, hogy véd a törvény, hanem annak, hogy amúgy sem akart még eddig senki eltenni láb alól. Ha el akarna, akkor a törvényre aligha számíthatnék. Már csak azért sem, mert az csupán a mindenkori hatalom érdekeit védi, nagyjából.

Óriási tévedés azt hinni, hogy a kormány értünk van!

Kizárólag önmagáért van és nagyon magasan tesz rá, hogy az egyszeri emberekkel mi van.
Egyedül azoknak az alapvető emberi törvényeknek volna létjogosultságuk, amik a békés egymás mellett élést és a személyes szabadságot, az emberhez méltó életet teszik lehetővé. Ezeket azonban felesleges paragrafusokba szedni és megsértésüket szankcionálni, mert a normális emberek tudják maguktól is, a többiek meg? Ha a hivatalos jogszabályok és a büntetések működnének, akkor már rég nem volna bűn.

Az meg, hogy pl. nem dönthetek úgy, hogy az ötéves gyerekem nem adom óvodába, hanem magam nevelem otthon, az meg mi? Ki milyen alapon szabja meg nekem, hogy köteles vagyok vadidegenekre bízni a saját gyerekemet, csak mert adott személynek van egy papírja hozzá? Ez egyetlen aprócska mozzanata annak, amiért a jogrendszer elfogadhatatlan.
Aki azt hiszi, hogy a kormány törvényes úton megdönthető, az álomvilágban él. A törvényeket a kormány kénye kedve szerint úgy alakítja, ahogy neki kedvez, lásd pl. a legutóbbi parlamenti választásokat. Nagyjából erre jók a törvények, nem arra, hogy például Csakafideszt (kérdőjellel) vagy Anteust megvédjék.
Bájos, ahogyan arról elmélkedtek itt a blogon, hogy van-e használható ellenzék, melyik pártból lehetne valamit kihozni, ki lenne alkalmas miniszterelnöknek, stb. Vegyük észre, hogy a rendszerrel mint olyannal alapjaiban van a baj. Egyszerűen úgy működik, hogy kizárja annak a lehetőségét, hogy rendes ember kerüljön oda. Aki rendes, az eleve esélytelen, mert a többi fellöki, elsöpri az útból. Ha mégis odajut, vagy besározódik, vagy magától megy el, vagy megmerénylődik. Ez van, más ki van zárva.
Azt hiszitek, a pártok más-más csapatok? Nem veszitek észre, hogy bárki is van hatalmon, ugyanazt a vonalaz viszi tovább? Hogy a fő gondokat, pl. az egyre növekvő államadósságot a mindenkori ellenzék sosem feszegeti?
Pupu is írta már sokszor: a (mindenkori) hatalmon levők mind szociopaták. Nézzetek utána, pontosan mik a szociopátia tünetei és nem lehet nem észrevenni, hogy _tényleg_ szó szerint így van. Miért? Ki dönti el, hogy ők kerüljenek oda? Mert ha ezt valaki a háttérből manipulálja, akkor tökmindegy, hogy ki melléteszi a nép a legtöbb ikszet, akkor is megfelelő delikvenst választ. Hisz csak azok vannak terítéken, akik megfelelnek annak a valakinek.
Nem lehet nem észrevenni, hogy így van. A világpolitikai események bizonyos mintázatokat követnek, függetlenül attól, hogy hol, milyen országban milyen párt, mely személyek a vezetők.

Bocs a szétoffolásért, de fontos, hogy erre rányíljon a szemünk. Ha már szóba került, hogy jaj, mi lesz, ha az a pulcsi lebomlik... :)

talalom írta...

Donato! Egy kicsit el vagyunk tájolva: a politikai munka nagyon kemény meló: 24 órás készenlét, ütésállóság, gyors felfogóképesség. Kell hozzá empátia, és nem nélkülözhetőek széleskörű, de nem feltétlen mély ismeretek. Mert ugyanúgy meg kell értenie a részecskefizikus problémáját, mint az óvónőét vagy a rúdtáncosét. A korrupció legalábbis a nálunk honos - más természetű. Itt, amióta az eszem tudom nem volt bűn hazavinni a munkahelyről ezt-azt. Ki gemkapcsot, ki rúdvasat, - kinek mire volt lehetősége. Idősebbek emlékezhetnek: a BNV (Budapesti Nemzetközi Vásár) pavilonjai előtt nem azért voltak tömegjelenetek, hogy a kiállított termékekkel ismerkedjen a nagyérdemű, hanem nylonzacskókért, 1 grammos csokikockáért, ingyen cukorkáért. De sokan beérték a nehéz, színes prospektusokkal, amikből egy szót nem értettek. De "ingyen" volt!
Anyukám - aki nem ismerte a polcorrekt fogalmát, erre azt szokta mondani: cigánytempó!
Fogadnék veletek, hogy pl. Farkas Flóri most valahol csodálkozik, hogy miféle bűnt követett ő el?! Hát adták azt a pénz, ő meg elköltötte! Nem is mind magára! Milyen fáin ki autót vett a Julcsának, a Józsi meg kapott bútort, Lidi ángyomék meg végre kifizethették az uzsorást - már egészen leszívta a vérüket...!

nyuggerlány írta...

Kedves PuPu! Ma reggeli szokásos blogászat.hu-m nem sikerült, azt irta ki: ez a weboldal nem létezik.Baj van?