2016. október 2., vasárnap

ÉRTELMEZÉS

Értelmezzük a népszavazást.
Fene megette azt a választ, melyet még értelmezgetni, meg körbemagyarázni kell, ez meg egy ilyen válasz a népszavazásra feltett kérdésre.
Igaz, hogy a népszavazás érvénytelen, de nem ez az érdekes, de csak mióta sejtettük, hogy érvénytelen lesz, merthogy előtte az érvényesség volt a fontos, ezért hajtotta el Viktor bánatos híveit az urnákhoz.
De most, hogy a helyzet így alakult, már a nemek és az igenek aránya a fontos, holott a kérdés egy súlycsoportban volt az olyan kérdésekkel, minthogy akarod e, hogy vizes- szappanos lábbal seggberúgjanak a zuhany alatt, vagy élveznéd-e, ha a párodat - függetlenül saját nemétől - megerőszakolnák a buznyákok/pirézek?

Az a gyanúm, hogy ennek a népszavazásnak a kőbevésett Alaptörvény átvésése lesz a következménye, melyből majd kiderül, hogy ide betelepíteni a magyar országgyűlés jóváhagyása nélkül senkit sem lehet, legfeljebb pénzért, utolsó posta: Pasapark...
Ez ugyan felülírná az uniós alapszerződést, de sebaj, legfeljebb jönnek a jogászok, oszt jónapot - a vita kitart 2018-ig, és legalább nem kell új ellenséget keresni, ez a Brüsszel már bevált.



Ha kisarkítjuk a kérdést, kiderülhet, hogy ez a népszavazás sehogy nem vezethetett olyan eredményre, melyből Vikkancs politikai veresége kerekedhetne ki, inkább ez is egy újabb világraszóló győzelem a Nagy Menetelés útján, mely a NER-ből az EER-be vezet.
Egyébként is, kit érdekel már Magyarország, kinőttük már, mint liba a kertésznadrágot, jelenleg európai léptékű politikusok vagyunk.
De lesz még az USA Alkotmányának is módosítása, mely lehetővé teszi külhonban született, elsősorban európai, azon belül is magyar nemzetiségű, félbevágott amerikai elnök-méretű elnökjelöltek indulását az amerikai elnökválasztásokon.
Hogy most ki fogják röhögni Európában, az csak átmeneti probléma, azt le fogja gyűrni - még két kis piros, meg egy nagy fehér bogyó, és minden rendben lesz.



Mondjuk azért az is nagy hiba lenne, ha az ellenzék most fesztivállal ünnepelné, hogy minden töketlenkedésük dacára Orbán pofára esett, nem sok kellett volna hozzá, hogy megpróbáljon a víz tetején járva átmenni Budára, hogy elfoglalja méltó rezidenciáját, a Budai Vár gyémántokkal kirakott kupolájában.
Mintha az ellenzék esze kezdene megjönni, mert szinte mindenki arról beszél, hogy egyeztetést kell kezdeni - ezek szerint felismerték, hogy a 2018-as választási kampány megkezdődött.
Már csak közös jelöltet kellene találni, aztán nekiállni kidolgozni a diktatúráról-demokráciára való áttérés stratégiáját és taktikáját.
Nem lesz egyszerű dolog, a saját oldalon is léteznek politikusok, akiktől a politikával hosszabb ideje foglalkozó választó sikítófrászt kap, de hát a politika a kompromisszumok művészete, mint tudjuk, csak nem gyakoroljuk, hát majd meglátjuk.



Addig legyen egy kellemes napunk, mosolyogjunk egy jót Kósa mester botladozásain, Orbán diadalmi jelentésén.
Ha valaki azt gondolná, hogy most vitatkozni kell a Fidesz győzelemkovácsaival, akkor az téved.
Mondjanak bármit, mosolyogni kell rajtuk, mert egyébként valóban nevetségesek, ahogy a döglött lovon ülve verik a szerencsétlen állat seggét, hátha vágtázni kezd.
Csak az a baj, hogy menet közben felhergelték a Szerbiában várakozó menekülteket, akik azt várják, hogy Magyarország megnyitja a határt, és már útra készen állnak, merthogy várják Magyarországról a jó hírt, melyet magyar emberek ígértek nekik tegnap-tegnapelőtt.
Vélhetőleg igen dühösek lesznek, én is az lennék a helyükben.
Majd mutogatják őket a televízióban, amint óbégatnak, meg dobálóznak, mert ez a hibbant úgyse tud leállni, ez a harcimarci mindenáron győzni akar.
Minden áron - szó szerint.
Nem lesz jó vége ennek, vagy az ország, vagy ő fog belepusztulni, akkor meg már csak a nevét kell belegravírozni Andrássy lovasszobra alatt a ló megfelelő részére.


Azért most mosolyoghatunk egy jót, kissé megkönnyebbülten, végtére is mégsem sikerült mindenkit meghülyítenie, maradtak még épeszűek ebben az országban.
Tervei szerint - közjogi következmények, ugye, - majd belecsinál a pofájukba...

:O)))


25 megjegyzés:

Tikkelő Bonsai Cézár írta...

Mindenesetre most nem lennék Anikó asszony, vagy a grazi kezelő orvosok bőrében:-))))

civilhuszár írta...

Reggelre leszabják a selyemzsinórokat a pocsékul teljesítő fullajtároknak, oszt a futár már indul is a kézbesítésre. :-)
A nembuzeráns Kocsis Máté lesz az első. Gondolom már körmöli a testamentumát.:-D

MoonRiver írta...

Hosszú idő után először éreztem jól magam, a külföldo sajtó híreit olvasván. A luxemburgi külügymiiniszter megjegyzése, miszerint s magyarok európaiabbak a kormányuknál és ezért tiszteli a magyar népet, felér egy gyógyító sebtapasszal. Amit pedig Orbán művelt a népszavazás után, nem több szánalmas erőlködésnél. A bőréből nem tid kibújni.....és hozzánőtt igricei sem.

Kerekes Zs írta...

Sokan nyilatkoztak „fontos” emberek az eredménytelen népszavazás előtt és után, legalábbis magukat kiművelt főnek tartó prominensek a „migráns” népszavazás ügyben, jogász végzettségüek is akadtak köztük szép számmal., de egy sem akadt köztük, aki magyarról magyarra fordította volna a népszavazásra feltett kérdést.

Gondolom sokan ismerik a mérnök bosszúját:
http://www.agr.unideb.hu/~huzsvai/okt/av_idt_a004/bosszu.pdf

Azaz a Kétfarkúakat is beleértve elég lett volna egyetlen ellen plakát, illetve hát az ellen csapból is ennek kellett volna folynia:
Tudta?
A kormány most a következő kérdésekre vár választ:
Akarja-e Ön a törvény előtti egyenlőséget?
Akarja-e Ön hogy mindenkire egyformán vonatkozzanak a jogszabályok?
Akarja-e Ön, hogy minden megszületett azonos eséllyel kezdhesse meg életét?

Szavazzon belátása szerint.

Ettől függetlenül a demokráciával- nem csak a most történtek miatt- komoly elméleti bajom van, melyet a népi bölcsesség tömören úgy fogalmaz: Sok lúd disznót győz :)

mavtelep írta...

Sztem nagyon jól jött a Kétfarkú Kutyapárt a kampányban, egyrészt vicces volt - és hatékony -a plakátháború, másrészt meg azért mert nagyon sok ötletet a NÉPtől/netezőktől kaptak....)))
Mosolyogjunk !
Szervusztok, jó reggelt !

civilhuszár írta...

Belekerült közpénzünkből 20 milliárd Forintba egy skizofrén ember beteges egója.
És ahogy elnéztem reggel az ATV-ben sötét Kovács Zoltán arrogáns fidesztahó, Egont erőszakosan leugató sunyi dumáját meg kell állapítanom, hogy ez egyre erősödő trendi, a maffia-kormány szóvivői intézményében, a szófospumpák körében.
Én már úgy a második gyerekkorhoz közeledve megint hiszek a mesékben, hogy egyszer a vezérre és barmaira nagy veszélyt fognak jelenteni a báránybőrbe varrt farkasok.
Danton sem gondolta, hogy az általa puhánynak és doktrinernek tartott Robespierre-nek lesz mersze letartóztatni. A kis zsebdiktátor retteg is attól, hogy már van aki pályázik a fejére, de nem tudja ki az. De igyekszik irtani a környezetéből a potenciáli értelmiségieket.

civilhuszár írta...

mavtelep írta...

Üdv. Valóban a demokratikus körülmények között leghatékonyabb a humoros kipellengérezése mémekkel is. A vezér és a balfék csimpánzainak kifigurázására végtelen tárház van. A fészen nyomattam is rendesen a zombiknak címezve. A külhoni magyaroktól meg aztán kaptam hideget-meleget, agymosástól függően.:-)))

NewTiborc írta...

De foglalkozzunk az ellenzékkel is. A fodor Gábor most is ugyanolyan, mint volt -ostoba- szerinte nem baj ha az igen szavazatok miatt érvényes lett volna a népszavazás. A Széll Bernadettnek nem a csuti hülye hazugságai okoznak gondot, hanem az, hogy a DK elnöke miért a Gyurcsány Ferenc. Az összefogás kérdésre frissibe ezt sikerült nyilatkoznia. Itt összefogás akkor lesz, mikor Ferenc pápa lesz a Hitler Jugend főtitkára. A demokratikusnak nevezett oldalban is van annyi hülye, ami pontosan elég a vereség összehozására. Ők akkor sem tudnak politikusként gondolkodni, ha a sz.r már a szájukig ér, sőt már nyelik a trutyit. Vagy talán megalkuvó háttérmunkások, nekik pontosan jó ez a helyzet? Schiffer öcsi tanítványai?

Promenad írta...

Pyrhosszi győzelem.

Névtelen írta...

Neveletlen írta

Gyurcsány most arra figyelmeztetett, hogy aki nem akarja az újabb fideszes kétharmadot, "aki nem akar előrehozott választást, otthon marad". Ez az állítás annak fényében érdekes, hogy úgy két évvel ezelőtt még maga Gyurcsány sürgette az előrehozott választásokat, de azóta megváltozott a politikai helyzet, ugye.

http://index.hu/belfold/2016/09/16/gyurcsany_tudja_mit_tervez_orban_elorehozott_valasztast/

Kezdem elveszíteni a fonalat.
Most pedig, a népszavazás után, Feri szerint mondjon le az az Orbán, aki sanszos egy előrehozott választáson újból kétharmadot szerezni?!

mavtelep írta...

Névtelen
Neveletlen

Mit nem értesz ? Miután Orbán naponta más hülyeséget ad elő, az ellenzék reakciójának is változnia kell, ez a politika.

Névtelen írta...

new tiborc írta a tutit eddeig!
.
PONT EZÉRT KELL MÁSOKBAN GONDOLKODNI, MINT AKIK JELENLEG ELHAZUDJÁK AZ ELLENZÉKISÉGET!
.
tragikus néhány helyi kommentelő elvtelen – ugyanolyanok, mint a csuti imádói! – ömlengése a kollaboráns árulókról.
.
amúgy el kell kocogni a ablogászatra, s pont ez előtt a cikk előtt a
.
MEGOLDÁS!
.
tudom, maga a patás ördög a bartus írta, ám sajna – lehet szimpatikus a pali, avagy antipatikus bárkinek! – eddig szinte szóról szóra bejött, amit leírt ezekkel a mocskokkal kapcsolatban!
értem ez alat a csuti geci bandáját, meg a magukat ellenzékinek hazudókat!

Névtelen írta...

Neveletlen írta Mávtelepnek

Ja, most már értem. :D

csakafidesz? írta...

A "nem"-el szavazókat még megértettem, mert ők legalább őszinték voltak.
A demokráciafelfogásuk? Hát...de hagyjuk is, mert sokan közülük azt sem tudják, hogy az meg mi fán terem. Ők a boldog emberek mert csendes tudatlanságban élnek, nem törődnek a világ dolgaival és egyébként is a náluk okosabb emberek majd úgyis időben gondoskodnak arról, hogy időben megtudják, hogy nekik mi a jó és mi a teendő..
A náluk okosabb emberek? Ők talán tudják, amit a demokratikus erkölcsiségről tudni kell, csak valamilyen érdektől vezérelve "vizet prégikálnak és bort isznak" és simán abba az akolba terelik a birkanyájat ahova azt a Kedves Vezető kéri.
A magyar értelmiség ezen része nagyon szégyellhetné magát. No, nem azért mert az önálló gondolkodását félretéve ő is hagyta magát félrevezetni, hanem azért, mert alacsonyabb iskolázottságú vagy a politika iránt kevésbbé érdeklődő honfitársait nem igazította az egyedül helyes irányba.
Ennek is megjöhet majd a böjtje, mert ha netán előfordul - ne legyen ilyen -, hogy a honfitársak kerülnek ilyen vagy hasonló megalázott helyzetbe, akkor, majd ahova csak lépnek, zárt ajtóra találnak.

Akik pedig IGEN-nel szavaztak? Azok belehazudtak saját képükbe, Épelméjű ember nem szavaz a saját érdeke ellen. Az érdek pedig egy sajátos kategória és önmagában nem is értelmezhető.
Gondoljuk végig: A rendszerváltozás környékén több száz tucatnyi ember menekült át Erdélyből.A Ceausescu-rezsim elöl menekült(migráns) honfitársaink itt mindent megkaptak - temészetesen a honiak terhére és hátrányára. Az akkoriban megszünő szolgálati lakások, Tsz-irodahelységek tucatjai alakultak át lakássá és ráadásul ingyen és bérmentve. Ez akkor miért is nem váltott ki különösebb felháborodást az emberekben?
Ezek a betelepült emberek vagy ezek leszármazottai nagyrészben ma Fidesz-hívők és tegnap minden bizonnyal voltak szavazni és a NEM-et jelölték be.
Ugye mennyire rövid az emberi emlékezet? Hát...nekik sem ártana kicsit magukba nézni.

Kapat írta...

Nem gondolom, hogy a tegnap történtek különös meglepetéssel szolgáltak.
Azt reméltem, hogy a szavazás így alakul. Ismerve az emberileg silány Orbánt, az is bejött, hogy bármi történik, ők győztek.
Ami viszont nagyon felháborít, az ellenzék mai nyilatkozatai.
Az összefogást látszólag mind elfogadják, no nem józan belátásból, kényszer hatására. Az talán már eljutott a beszűkült tudatukig, hogy "egyedül nem megy".
Az szerintem a hülyeség csúcsa, hogy előre megjelölik, hogy milyen alapokra kívánják helyezni az esetleges "együttműködést".
Ennek a tárgya fontos, de csak akkor, amikor már közös megegyezés alapján, egymásközt megvitatva, megállapodva közlik azt.
Ilyen példa az előválasztás. Lehet, hogy jó dolog lenne, de az is lehet, hogy sok érv szól ellene is. Ez is zárt ajtók mögé való téma. Ugyanígy a többi is, sorban. Ellenkező esetben megint civakodásnak tűnik az egész, valamint a karaktergyilkosságok azonnal megkezdődnének. (így sem ússzuk majd meg, sajnos!)
A személyi ellenszenveknek pedig már csak Ők tulajdonítanak jelentőséget.
Nem érdekli az embereket, hogy melyik ötlet kitől ered. Meg sem tudják jegyezni! Talán csak azok, akik a politikában naprakészen tájékozottak.
A végső, közösen, kompromisszumok elfogadásával hozott megállapodás lenne fontos, minél előbb. Ezt kellene csak a nyilvánosság elé hozni.
Egységesen, ehhez ragaszkodva kellene tájékoztatni a választókat.
Szívem szerint a civil szervezetek komolyan vehető vezetőit is bevonnám a tárgyalásokba.
Tudom, ez részemről idealizált állapot, de másként nem fog menni!

bubu írta...

Véleményem szerint egy olyan vadonatúj párt, amelyik értelmes célokat tűz ki, értelmes, vállalható programot dolgoz ki, el tudná szívni, és egységbe tudná tömöríteni a mostani torzsalkodó, sajnos csakis saját érdekeiket szem előtt tartó ellenzéki pártok összes tagját. Nem látom más megoldását annak, hogy egyébként itt változás lenne a jövőre nézve.

ferenc írta...


Jaj Pupu!

Mit kell ezen értelmezni? Egyértelmű. Elsöprő többséggel győzött a nem. 97-98 százalékos többséggel győztek a nemek. Ez a népesség nagyon nagyobbik része. Több mind kétharmad, majdnem háromharmad. orbáné és csapatáé a pálya. Övég a világ nagyobbik fele. Lehet ezt vitatni? Ez az igazság.

Vagy mégse?

anteus írta...

Érvénytelen szavazásnak nincs eredménye.
Orbán alaptörvénye szerint.
Érvényes és eredményes - érvényes de eredménytelen - érvenytelen. Slussz.

Ez az ember a saját főtörvényébe is beleszart. Ennyit is ér.

NewTiborc írta...

Hát igen, a Széll Bernadett tegnap annyira el volt foglalva a Gyurcsány ekézésével, hogy elfelejtette, hogy elnökhelyettesként nincs joga hozzászólni. El dobott egy lehetőséget, szégyenletes volt, ahogy a frakcióvezetővel néztek egymásra, mint borjú az újkapura. Szégyenletes, tiszteletem a többi hölgynek.

mavtelep írta...

Szél Bernadett addig marad a parlamentben amíg ezt teszi.
Ha elkezdi hajtogatni, hogy "érvénytelen szavazás ", rövid úton repül...)))
Uff!

civilhuszár írta...

NewTiborc írta...

A társ duó nagyot szívott a parlamenti közvetítés alatt. Valószínűen sokan látták.
Lehet, hogy más lesz a politikai megítélésük ezután. A párbeszéd hiánya nem kizárt, hogy elvisz egy pár tagot, és szimpatizánst. :-)

PuPu írta...

ferencnek: Vagy mégse.
:O))))

Névtelen írta...

Értelmezés...

Gyurcsány Ferenc lemondásra szólítja fel Orbán Viktort.
http://valasszunk.blog.hu/2016/10/03/gyurcsany_megorult#comments


civilhuszár írta...

"Nem tudom, feltűnt-e valakinek, de Pálffy Ilona, a Nemzeti(?) Választási Iroda elnöke a népszavazás napját hivatalosan lezáró (nyilván nemzetközi) sajtótájékoztatón kizárólag precíz számokat ismertetett, s nem jelentette be, hogy ez a népszavazás az ismertetett adatok alapján érvénytelen és eredménytelen. Neki ez lett volna a dolga, de valahogy elfelejtette. "

Ilonka néni nagyon meg akar felelni a hatalomnak. Igazán lehetne kedves a vezérrel az orális irodában, meg az összes kigyúrt kopasz ismerősével. :-)

Névtelen írta...

Azért azt lássuk:
Ebben a helyzetben az Alkotmánymódosítás=pótcselekvés.
Nem tudjuk, mi volt a terv érvényesség esetére.