2016. december 22., csütörtök

EGYRE SZÖRNYŰBB

Hogy valami kellemes hírt is mondjak kedves olvasóimnak, ez lesz 2016-ban az utolsó olyan posztom, amelyik belpolitikával foglalkozik, ezen csak az változtathat, ha megmerénylik a Vezért, vagy piréz migráncsok megtámadják a Szent Kerítést Röszkénél, és átmenetileg fel kell függesztenünk Vezérünk legyőzhetetlenségéről vallott hivatalos nézeteinket.
Most se lenne semmi baj, ha a Párt Ökle nem a főváros utcáin parádézna páncélozott harcjárműveivel, így védve meg a magyarokat a késsel-villával, kanálgéppel támadó szír migráncsoktól, símaszkban.
Meggyőző népek, jó vérkeveredés, a kedves Papa Darth Vader, a kedves Mama meg Jeanne.d'Arc - csak a szemei villognak ki a lyukon!
Szépek ezek a TEK-Trabantok is, de nem kellene elfelejteni, hogy egy ilyenből szállt ki elegánsan a Ceausescu-házaspár is annak idején, másrészt meg, hogy vannak helyzetek, melyekben a legerősebb, Oxford-blue Hammerite-festék se fog össze egy ilyen csotrogányt.
Meg aztán neves írók is foglalkoztak már az utasaik megtestesítette problémával, például róluk írta Jókai Mór is népszerű regényét, Moldova meg Az elbocsátott légió című művét.
Kadhafit még női testőrök is őrizték, mégsem őket erőszakolták meg legyőzőik, hanem főnöküket - ők addigra már messze jártak...
Aggódom ezért a Mi Vezérünkért is, mi lesz vele adott esetben, hiszen olyan szép ember...

Viccesek, de egyben idegesítőek is ezek a daliák a belvárosban, az ember hirtelen nem is tudja eldönteni, hogy kit is akarnak ijesztgetni, minket, vagy a migránsokat, akiknek egy ilyen harcjármű Szíriában és Afganisztánban olyan, mint magyar óvodában a lábbalhajtós műanyag motor.



Persze félre az ábrándokkal, ezek a gépek még a képen láthatónál is rozsdásabbak lesznek, mire itt az ellenzék összeszedi magát, a helyzet éppen úgy néz ki mintha erőnek erejével el akarnák kerülni a választási győzelmet.
Ennek érdekében az összes eddigi hülyeségeiket megismétlik, de újakkal is előrukkolnak, ezek közül is kiemelkedő Botka bejelentkezése az demokratikus ellenzék miniszterelnök-jelölti posztjára.
A szegedi polgármester aktivizálta magát, ami messze nem azt jelenti, hogy hirtelen, ledobva álöltözetét a rongyok alól a demokraták Disznóölő Szent György lovagja bukkant volna elő napsugártól ragyogó páncéljában, ó nem.
Ő feltételeket is szabott, méghozzá hármat, mint a mesebeli kívánságok szoktak lenni.
Első feltétele egy közös ellenzéki lista, melyet pártja éppen most fúr meg, mint Búvár Kund a libákat, vagy miket is a Dunán.
Éppen most hirdetik meg ugyanis a szocialisták jelölt-listáját, annak utána, hogy előzetesen megegyeztek abban, hogy Botka első kívánságát teljesítik, még mielőtt kimondta volna.
Persze ebbe a vonulatba szépen belesimul az ő bejelentkezése is, hiszen miniszterelnök-jelöltnek is konszenzusos személyt kellene állítani, és egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy a szocialisták örök reménységét szívesen támogatnák a többiek.
Az ő elhatározása érthető, hiszen ha veszít is, a következő önkormányzati választáson már olyan politikusként tudja eladni magát a szegedieknek, mint aki alkalmas lett volna akár az ország irányítására is, de hát a túlerővel folytatott harcban elesett.
Botka biztonsági játékos, ő az, aki az üres kapura sem rúgja rá a labdát, inkább legurítja másnak, lője az a kapu fölé.
Mostani lelkesedését leginkább az elnémethmiklósosodástól való aggodalom motiválhatta, így próbálja bizonyítani hogy bátor, de csak azt bizonyítja, hogy kutyaütő politikus.



A másik feltétele, hogy az egyéni jelöltek tekintetében ne a párthoz tartozás, hanem a szavazatszerző képesség számítson, így aztán feltehetőleg az összes Jobbikos képviselőjelöltet a magunkénak mondhatjuk majd.
A harmadik feltétel, hogy megállapodást kell kötni az új baloldali politikáról is, már csak azt nem taglalta, hogy kivel, lévén, hogy jelenleg nincs másik baloldali párt, de még ez sem baloldali, értsen ő ezen akármit is.
Tulajdonképpen a legnagyobb baj az, hogy már megint ugyanazok, ugyanazokkal a dolgokkal jönnek elő, mint tették ezt 2014-ben, és ugyanolyan torzsalkodásba fog fulladni ez az egész, mint akkor, csak az lesz a különbség, hogy most már nem megyünk ki a Dunapartra észhez téríteni őket, legfeljebb legyintünk egyet, hadd pusztuljanak a saját ízlésük szerint...

Ha az ellenzék itt nyerni szeretne, vagy akárcsak el szeretné zavarni világgá Pocit, akkor meg illene fordítani a dolgot - először meg kellene találni az arcot, aki képes a demokratikus értékeket hitelesen és okosan képviselni, aztán létre kellene hozni egy ernyőszervezetet, a dolgok rendjéből adódóan ez egy választási párt lenne, mely listát állítana és egyéni jelölteket indítana, és erre szavaznának a választók és erre kérnék a pártok is választóikat, merthogy ez lenne minden résztvevő párt listája és képviselőjelöltje is.
Így el lehetne talán kerülni, hogy Julis az mondja, hogy száradjon le a kezem, ha szocialistára szavazok, míg Józsi anyázna, ha csak Gyurcsány neve szóbakerül, és Bokros hívei sem kapnának sokkot, ha idoljuk elképzeléseinek negligálásáról esik szó.
Azt mondja Botka, hogy ha nem változtat a baloldal, akkor két év múlva nagyobbat bukunk, mint 2014-ben.
Nem tudom, szabad-e reménykednünk, mikor olyan emberek irányítanának bennünket, akik szerint 2018 áprilisáig még két évünk van hátra, valaki megmondhatná Botkának, hogy bő egy év az a két év, ehhez képest sehol sem tartunk.
Szól ez egyébként Gyurcsánynak is, aki ezt az évet úgy értékelte, hogy a választásra való felkészülés kezdete, nekem meg úgy tűnik, hogy a vége is, nagy kár pedig, el lehetne kapni a pocakost, de persze nem így...

Ha már polgármestert említünk, megszólalt Cserdi polgármestere, Bogdán László is, szinte minden szavával egyet lehet érteni.
A Népszava sorsa sem megnyugtató, az új tulajdonosokat Puch László jeleníti meg, de a többiek tekintetében őrzi a titkot, ami - előéletét tekintve - nem is csoda.
Nem lennék meglepve egy főszerkesztő-váltástól, némi átfazonírozástól, néhány munkatárs lapátratételétől, de hát persze várjuk ki a fejleményeket.
Gyurcsány szokatlanul nagy teret kapott az ATV-n, elbúcsúzott Kálmán Olgától, kíváncsi vagyok, vajon a Hír Tv műsorában szerepel majd?
Lehet, ott is lesz majd főzőcske, de okosan, remélhetőleg jobb kuktája lesz, mint legutóbb, akit hiába szólított szívemnek (02:08) , mégsem lett ügyesebb, talán meg kellene próbálkozni a cuncimókussal, esetleg a kommunikáció terén is...
Végül még annyit, hogy Orbán Ádert jelölte államfőnek, aki az atv.hu szerint így még egy ciklust tölthet a Sándor-palotában, de persze a pakliban benne van a Kozma utca Hosszúidős Speciális Részlege is.



Aki már nem jár erre a januárig hátralevő időben, annak kívánok Kellemes Karácsonyt, Boldog Ünnepeket, Hag Szaméáh!
Legyen csendes az év vége, egye mindenki boldogan a bejglit vagy a flódnit, esetleg mindkettőt, hadd járjanak már végre egyszer jól az ateisták is!
Természetesen, csak a politikai posztokat szüneteltetem, úgyhogy aki erre jár, azzal még találkozunk!


Vegyétek ezt fenyegetőzésnek!


:O)))

17 megjegyzés:

denis írta...

"Első feltétele egy közös ellenzéki lista, melyet pártja, melynek választmányát ő vezeti éppen most fúr meg,..." - azt hiszem Botkát legutóbb nem választották meg választmányi elnöknek, az most a Hiller. De mindegy is! Elegem van ezekből az egzisztenciákból. Jöjjenek a Gémesi Györgyök és a Király Júliák! Az ünnepi jókívánságot köszönöm és ez úton kívánom viszont Neked és családodnak. Üdvözlettel: denis

PuPu írta...

Tényleg, de ostoba vagyok!
Késő van...
Javítom!

:O))))

Attila írta...

Üdv!

Ez az írás felér egy precíz MRI vizsgálattal, amely a létező, úgymond baloldalról szól. A diagnózis megvan, de gyógyszer momentán nincs rá.

Attila

kiskato írta...

"Attila"-val értek egyet.
Köszönöm Neked az egész évi informálást és szórakoztatást.
Most meg a Bogdán videot, mióta nem nézem az atv-t, a jó dolgok is kimaradnak!
Vig karácsonyt és boldog hanukkát minden Olvasótársnak és a Bloggernek!

Úzbence írta...

PuPu!
Jól átvilágítottad Botkát.Az indulatos nyilatkozatából az jön le,hogy csak így,csak én... Kellemes pihenést,feltöltődést kívánok Neked az ünnepek alatt.
Én viszonylag új olvasód vagyok,de nagyon örülök,hogy egy kedves ismerős hozzád vezérelt.Szívesen olvasom a régi írásaidat is,nekem újak.
BUÉK!

promenad írta...

A valaha jó képességü és emberileg is szimpatikus Botka Szegeden megizlelhette a hatalom édes ízét.
Ezt szükebb pátriájában továbbra is biztosítva látja,dehogy száll ö bele a nagypolitikába,ahol bukni is lehet !
Tökéletesen egyetértek a Botka-analizissel.

vadvirág írta...

Kedves PuPu!

Neked is kellemes ünnepeket és tartalmas pihenést.

Jutka írta...

Csak meg tudom erősíteni mindazt amit Te Pupu irtál és a többi hozzászóló.
A hátam közepére sem kívánom ezt a Botkát. lehet, hogy rendes ember de ő nem fogja tudni letaszítani a trónjáról szeretett vezérünket.

Szeretném megköszöni neked Pupu a napi írásodat. Nagyon jót tesz a lelkemnek hogy vannak még ilyen emberek akik ennyire világosan látják az összefüggéseket, és visszaigazol engemet is, hogy jól gondolom.
Köszönettel üdvözlöm az összes hozzászólókat, akit lassan barátként is ismerhetek, hiszen közös hajóban evezünk és a kapitányt együtt szidjuk, és reménykedünk egy új vezetőben.
Sajnos nem vagyok optimista ebben a témában.

Promenad írta...

Jutkának !
Aki reménykedni tud,az optimista.
A paradoxon feloldásra vár....

nemóvatos írta...

Kimondom --ha a mókusok széjjeltépnek is-- noha Botka nem a szívem csücske, de aki "bejelentkezik" valamilyen jelöltnek valamilyen feltételekkel az vélhetően harcolni is hajlandó (képes) a céljáért. A küzdelem pedig megmutatja a valódi képességeket.
Mert ne feledjük 18-ban egy nem felkért hanem a státuszát kivívott, érte megharcolt ellenféllel kell megbirkózni. Úgyhogy talán hagyni kellene Botka felindultságát érvényesülni.
Akit majd (talán) konszenzussal kiválasztanak, megkeresnek, felkérnek, benne jól megegyeznek és aki így majd a felkérőknek akar elsősorban megfelelni, Falus sorsára is juthat.
A közös listának életképes formája is lehet és a második feltétel szerinti egyéni körzetbeli szavazatszerző képesség --mint prioritás-- szimpatikus gondolat.
Addig pedig amíg valahogy nem lesz, "Gazdaállatunknak" és minden olvtársnak vidám Karácsonyt továbbá sikeres Újévet kívánok.

NewTiborc írta...

Nekem abszolút nem tetszik a Botka viselkedése. Ha nem ért egyet a saját pártjával, akkor azt mondja meg "otthon", ha nem hallgatnak rá, akkor mehet ahova akar, vagy csendben marad. Mellesleg anno ezt tanácsolta a Gyurcsány Ferencnek is. Érdekes, akkor a Gyurcsánynak is ez volt a problémája, hogy nem értették az álláspontját. Akkor a Botka szerint Ő egy bomlasztó, pártot tönkre tevő, képről retusálandó faszi volt. Ejnye-bejnye bementünk a csőbe? De azért most is jól esik neki egy kis Gyurcsányozás!!!! Az ilyen emberek előttem nudlik, független attól, hogy hol és milyen polgármester.

NewTiborc írta...

Nocsak, nocsak....

http://168ora.hu/mit-csinalt-vajna-habony-es-nemeth-sandor-nobuban/

Kapat írta...

PuPukám, köszönöm a sok, kitartó munkát, amivel ezt a felületet élővé, érdekessé teszed! Kellemes kikapcsolódást és boldog ünnepeket kívánok Neked és kedves családodnak, valamint kommentelő társaimnak, akiket mindig nagy figyelemmel és élvezettel olvasok!

Olasz Ildikó írta...

Kedves PuPu!
Köszönöm a nekem (is) szóló jó kívánságodat.
Természetesen borzasztóan megrettentem a fenyegetéseden, úgy hogy ülök elébe!
Meghitt, csendes karácsonyt kívánok Neked és a Többieknek!
Az új esztendőre bort, búzát, békességet, egy parányi empátiát, egy-egy mosolyt, egy ölelést a rászorulóknak, és sok sok támogatást!
A pártjainknak pedig megvilágosodást!
És ha visszatérünk a dolgos napokhoz, ne felejtsd el a libákat sem!

1970 írta...

Békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánok PuPunak és minden kommentelőnek, a jövő évre pedig mindenekelőtt egészséget és nyugalmat, aztán empátiát, együttérzést, segítséget, támogatást és megértést.
Remélem, nyugalmas évünk lesz (bár gyanítom sajnos, hogy nem válik be ez a reményem:()

1970 írta...

NewTiborc

Nocsak, nocsak....

http://168ora.hu/mit-csinalt-vajna-habony-es-nemeth-sandor-nobuban/

Ez sajnos sokat elárul a jelenlegi hazai köz- és médiaállapotokról (talán csak Simicska hiányzik a képről!):(((

Névtelen írta...

neveletlen

Az Index szerint egyébként Botka feltételei aligha teljesülhetnek, mivel az MSZP és a DK vezetői a lap szerint éppen azon dolgoznak, hogy a két párt a közös egyéni jelöltek mellett külön listákon induljon, amihez aligha csatlakozna a többi kisebb párt, ráadásul a baloldali előválasztásra is egyre kisebb az esély. (Index)

http://444.hu/2016/12/23/az-mszp-tamogatja-hogy-botka-laszlo-legyen-a-miniszterelnok-jelolt

Hümm, akkor ezt így hogy?