2016. december 4., vasárnap

JELENTKEZZEN, AKIT MÉG NEM SÉRTETTEK HALÁLRA!

A nyugdíjasokat lealázták a nyugdíjemelés körüli cirkusszal, hülyét csináltak belőlük, úgy adva oda a 0.9% helyett az 1.6%-ot, mintha szívességet tennének, jóllehet saját törvényeikhez képest is hazudnak, mind a mai napig.
Törvény szerint inflációkövető a nyugdíjemelés, ők pedig ezt alátervezik, így a jogosnál kevesebbet fizetnek, a különbözetet pedig kamatmentesen használják több, mint egy éven keresztül.
Minden szakmailag elfogadható prognózis szerint az infláció mértéke meg fogja haladni a 2.4%-ot, de a GKI 3%-ot is prognosztizál.
Ez azt jelenti, hogy a kötelező juttatást felét átmenetileg lenyeli a kormány, miközben az infláció azért kifejti áldásos hatását a nyugdíjakra.
Egyébként is, az inflációs statisztikai adat, a valóság és a nyugdíjasok inflációérzete általában jelentősen eltér egymástól - ebben sok tényező játszik szerepet a statisztikai és a nyugdíjas statisztikai kosár összetételétől a Vezér vágyain át a nyugdíjasok vágyaiig.
Mondjuk, a KSH nem szokott csalni, legfeljebb nem mér, vagy nem propagál kedvezőtlen folyamatokat, de hát lássuk be, minden szervezet vezetőjében van némi konformizmus, ha elvárják tőlük, ha nem...

Maga az először bejelentett 0,9% sem váltott ki túlzott lelkesedést, sőt.
Ezt azonnal érzékelte Orbán, aki ha hatalmát bármi veszélyezteti, azt széllel szemben is megérzi ötezer kilométerről is.

Most is ez történt és azonnal reagált, volt miből.
A 0.9% és a három százalék közötti differenciából akadt miből, de ezzel nem tudta jóvátenni az előző sztárgázsi után bekövetkezett tömeges felzúdulást, a nyugdíjasok aktivizálódtak, pártalapításon törik a fejüket, és ha nem sikerül idejében beépíteni közéjük Orbán tégláit, még veszélyesek is lehetnek a diktatúrára.
Ezért aztán bevetették a csodafegyvert, a tízezer forintos Erzsébet-utalványt, melyet a nyugger még idén kézhez kap, merthogy jövőre állítólag megszűnik, és a kinyomtatott utalványokat csak mozdonyfűtésre lehet majd felhasználni.
Persze majd szabnak egy hosszabb beválthatósági határidőt, kicsit visszacsippentenek belőle, mert a boltosokkal azért fizettetnek valamennyit a beváltásért, csökkentve ezzel amúgy sem túl magas árrésüket, de hát ezt már megszoktuk, attól kell elvenni a pénzt, aki kiszolgáltatott.
45 után az volt a jelszó: "Fizessenek a gazdagok!", most meg az a jelszó, hogy "Fizessenek a csóringerek, öregek, betegek, nyuggerek!"
A kommunikációból pedig egyértelműen kitűnik, ez Nagyurunk személyes ajándéka hálás magyar nyuggereinek, akit a hálátlan nép különféle ötletekkel honorál, javasolva, hogy mit tegyen nagyurunk az utalványával.

Természetesen megkapják ezt Orbán szülei,Harrach megélhetési keresztény, továbbá Garancsi stróman és Mészáros mangalicaszerelő felmenői is, jóllehet van azért ebben az országban egy réteg, mely nem szorul rá erre a gusztustalan alamizsnálkodásra, de ami jár, az jár.
Nem vitás, többen vannak ebben az országban azok, akiknek ez a tízezer forint akár a karácsonyi vacsorát is jelentheti, ők természetesen örülnek ennek, hiszen üres hassal nemigen lehet nagyvonalúskodni, a közmondás is úgy tartja, hogy teli hassal könnyebb a tánc.
Mégis, ennek ellenére sem tartom ezt valami nagyvonalú intézkedésnek, előkészítettnek még kevésbé, értelmesnek legkevésbé, hiszen már megint a szegények azok, akik mondjuk húszezer helyett tízezret kapnak azért, hogy azok, akiknek a füléből is pezsgő folyik, kapjanak valamit, ami nekik nem jelent semmit.
Igaz, magától a Vezértől kapják, lehet, be is kereteztetik húszezerért...


És akkor még ott vannak a hivatalok dolgozói, akik állítólag házhoz szállítják az utalványt, naponta harmincat, ami nagyon szép elképzelés, csak belerondít a családok életébe.
A karácsony ad elég elfoglaltságot a háziasszonyoknak, a két ünnep között pedig ha szerencsés a család, hát van kis ünnepi hangulat, lehet a gyerekekkel nyugodtan beszélgetni, játszani, csendesen olvasgatni, játszani vagy korizni a szabadban, ha olyan az idő, szóval ünnepelni.
Így majd előadhatják a tízezer lépés Magyarországon című forradalmi operát, a nyugger meg, ha nem találják otthon, akkor caplathat be a Hivatalba, ha az a szomszéd faluban van, akkor a buszjegyhez ki kell egészíteni az utalvány összegét.
Persze a kézbesítőnek kell vagyonőr kísérő is, ami további családokból vonja ki az egyik lényegtelen alkotóelemet, az apát.
Aztán, ugye, még mindig nem biztos, hogy nem veri fejbe valaki Julcsa nénit, Magyaroszágon a feléért is vertek már agyon embert.

Átgondolt intézkedés, nem vitás.

Azon csodálkozom csak, hogy ezek már mindenkit lealáztak a tüzoltóktól a nyugdíjasokig, mégis tűri őket a nép.
Sokáig még?


:O)))

26 megjegyzés:

anteus írta...

A megalázás ott lesz, amikor a nyugger beáll a Hivatali utcai sorba ezrediknek, és unaloműzőnek köszöntve bólingathat minden ösmerősnek,(Hát Jóska bácsi! csak nem...?) deklarálva, hogy bár minden esik, eső/hó/ és csak az életszínvonal nő, de őneki kihagyhatatlan a 10 000 Ft.

Mert hogy nem fog kétszer kimenni a hivatalnok a CXXV., kerület Külső Rakodótér Sárpalota utca 156 X. em. 10 -be a jeggyel, az hóttziher.

1970 írta...

A társadalmi kohézió totális szétverése, a társadalom teljes atomizálása, különféle rétegek egymásra uszítása, egymás ellen hangolása ide vezetett sajnos.

(Majd jön Aradi Borbála főméltóságú asszony aztán megint kioszt itt mindenkit, hogy milyen siralmas a véleményünk:))

talalom írta...

Az a hivatalnok, aki az xy. u. X. emeletére megy, kivételesen szerencsés: feltehetőleg át tud adni 5-6 darabot abban a lépcsőházban.De képzeljük el azt, akinek valamelyik tanyás körzetben kell kézbesítenie 30 darabot...
De ki az az Aradi Borbála?

Névtelen írta...

December 5-e van, jeles nap.
Ekkor sértettek halálra több millió határon túli magyart.

Kerekes Zs írta...

A lényeg abban van, hogy 2017-től változnak az adószabályok, ebben a vonatkozásban a cafeteria gyakorlatilag megszűnik. Ami azt jelenti, hogy az alól a barátunk alól, aki az Erzsébet utalványok létében volt érdekelt, sajnálatos módon további intézkedésig kirántunk egy szőnyeget. De mivel jó barát, az utolsó hónapban gyorsan segítünk neki - legalábbis rajta vagyunk - hogy egy hónap alatt 1 évi forgalmat realizáljon, aztán majd meglátjuk, az úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna..

kekec írta...

Névtelen, (akinek a képességeit meghaladja, hogy nevet írjon az adott rovatba)
A határon BELÜLI magyarokat meg az sértette halálra, hogy a fidesz a maga melletti kiállás demonstrálására akarta felhasználni a szavazást. Éppen úgy, mint a 98 %-os "nemzeti egységes" migráns szavazást. Aki nem ment el, az egyrészt ezzel a fidesz ellen "szavazott" másrészt az volt a véleménye, hogy a határon túliak ne szóljanak bele az itthoni ügyeinkbe, ha nem kell viselniük a következményeit. Ahogy a határontúliak adták a fidesznek a +1 mandátumot, amivel 2014-ben is kétharmaduk lett, és az itthoniak vették el tőlük az időközi szavazásokon. Ami megerősítette a véleményt, hogy jól döntöttek. Csak a hülyébb külhoniak vehették komolyan az egész hajcihőt!

Kerekes Zs.
Azért is érthetetlen, hogy nem a postán küldik, mert az államadósságot a GDP-hez viszonyítják, és mivel nominálisan nem csökkent, ezért a karácsonyi forgalmat kell feltornázni. Ahhoz meg el is kellene költeni még idén.

Attila írta...

Üdv!
Az az "jeles" nap, amikor a Fidesz arra akarta felhasználni a határon túliakat, hogy jó előre megvegye a szavazatukat. Engem például azzal sértettek meg, ide szavaznak levélben olyan dolgokról, aminek semmi következményét nem viselik. És miért levélben? Van ott több magyar kirendeltség, miért nem ott szavaznak személyesen? A Lajtán túl dolgozó magyarok meg utazhatnak esetenként több száz kilométert, ha szavazni akarnak. Persze az utóbbiak valószínű nem a fideszre szavaznának. Summa summarum ez erősen diszkriminatív megkülönbözés.

Más! Te is lusta vagy nevet választani? Nem egy nagy ügy, de ugye jobb a névtelenség homályából irkálni, mint egy egyszerű, akár fantázia néven bejelentkezni? Gyáva alak az aki még erre az oldalra sem mer regisztrálni.

Unknown írta...



ne legyen benned szemernyi kétség sem pupu... az átlagmagyar SAJNOS ILYEN HÜLYE !!!!!!!

Promenad írta...

"Mangalicaszerelő "
"Tízezer lépés Magyarországon "
Fantasztikus Pupui lelemények !

anteus írta...

Höhöhöhahahahuhuhu

http://index.hu/belfold/2016/12/05/lazar_janos_beszelni_akar_a_kozalkalmazottakkal_az_erzsebet-utalvanyok_szetosztasarol/


kifolyt a agyalágyult fos a fejükből...

1970 írta...

talalom

Nem ismeri Aradi Borbála főméltóságát?
Ez nagy hiba:)
Íme:
https://www.blogger.com/comment.g?blogID=1455346073075096921&postID=4579642560380460428&bpli=1
nov. 30-án 17:31-kor írta igen "magas" színvonalú kommentjét, hasonló nyugdíjas témában írt bejegyzéshez. Mindenki megkapta tőle a magáét:)

Névtelen írta...

kekec attila,

Itt simán munka vállalásról, nem szavazati jogról van szó. Az idézet magáért beszél. :(

„A mi stábunk az, amely szembefordítja az MSZP-t és Medgyessyt az Orbán-Nastase-paktummal. Amikor kiderül, mi van a paktumban, hogy korlátozásmentesen próbál valamennyi román állampolgárnak munkavállalási lehetőséget biztosítani, akkor ott egy hosszú vitában meggyőzzük önmagunkat arról, hogy ezt meg kell támadni. Meg kell támadni, függetlenül attól, hogy Kovács az előző este rábólintott. (...) Odahívtuk Medgyessyt, hogy forduljon szembe az eddig képviselt állásponttal. Nagy nehezen meggyőztük erről, s a végén - még nehezebben - Kovács is beadja a derekát.

Így Medgyessy és maga Kovács is váratlanul szembefordul a megállapodással, majd beindul az MSZP propagadna gépezete. A gátlásosnak aligha nevezhető manőver legfőbb célja a "23 millió román munkavállaló" beözönlésétől való - valójában alaptalan - félelmek keltése.

Mi csináltuk meg a "köteles akciót is". Semmi kétség: ami elhangzik, az képileg erőteljes, sőt durva, de nem agresszív, és nem fenyegető. Kövér nem akar akasztani. De amit mond, az - egy kis rossz szándékkal - ellene fordítható. Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket (...) És összerakjuk. Fölhozatjuk még aznap reggel az egy szem kazettát, ami van, lejátsszuk a sajtónak. Szili Kati félig oldalra hajtott fejjel, sírós hangon mondja el, hogy ez milyen borzasztó. Nagyszombaton Lendvai Ildikó még a Fidesznek kézbesít mindenfajta leveleket, és elindítjuk azt az SMS-kampányt, amelynek a vége a köteles tüntetés – mondja Gyurcsány Ferenc”

Attila írta...

Névtelen!

Be kár hogy apád paraszt volt s te is az maradtál!
Gondolom sejted miért írtam.

Névtelen írta...

Sejtem, sejtem...
De idézni, ha lehet, egy kicsit pontosabban, szépöcsöm. :)

Villon írta...

Nevtelennek....
Emlekszel, mit mindott Kover durung elvtars a rakos fekelyrol?
Ezt is meg tudod magyarazni?
Aki egy ilyen patkanyt "mosdatni" akar, az magarol is kiallitja a
szegenysegi bizonyitvanyt.

1970 írta...

Villon

"Emlekszel, mit mindott Kover durung elvtars a rakos fekelyrol?"

Mit mondott saját magáról Kövér?:)))

Chalky írta...

Érdekes módon nem láttam itt ekkora felháborodást, amikor a tényleges inflációnál 200-300 bázisponttal magasabb volt a költségvetésben tervezet érték, ami alapján a januári nyugdíjemelés történt...

góbé írta...


Kedves Chalky !

Korábbi bejegyzéseid alapján gondolkodó, bár nem kevéssé kekec személyiséget volt szerencsém megismerni benned. Azért kérlek gondolkodj el a következőkön:

Ha a kakukkos óra ára egy adott intervellumban 50 %-kal csökken, a plazmatévé, a furógép marad amennyi volt, ugyanakkor a sertés-, a baromfi-hus, a tejtermékek, meg az egyéb alapvető élelmiszerek, gyógyszerek ára 20-25 %-kal nő, akkor nincs is infláció ?

Csak akkor nincs, ha a kenyér mellé minden nap veszel egy plazmatévét is !

Hidd el, az a bizonyos, 4-6 éve agyonhallgatott "fogyasztói kosár" tartalma, az annak alapján történő vásárló-erő felmérés segitene neked is eligazodni s talán átgondolni a dolgokat. Ehhez persze (párt)független, szuverén egyéniség is szükséges.

Chalky írta...

Kedves góbé!

Sajnálom, hogy kekeckedésnek érzed, ha a vérdemagóg marhaságokat szóvá teszem.

A plazmatévé (lépegető exkavátor) duma csak leplezi tudatlanságodat.

Parancsolj, itt az 'agyonhallgatott' fogyasztói kosár:

http://www.vasarlocsapat.hu/_hirek/_inflacio/inflacio.shtml

(csaxólok, hogy az u.n. nyugdíjas f.k. összetétele alapján is +-10-20 bázispontnyi tartományba esik az infla a normál kosárhoz képest)

góbé írta...


Kdves Chalky !

A "kekec" megjegyzés részemről, a blogon megvalósitott eddigi tévékenységedről szóló, kizárólag általam alkotott, nyilvánvalóan elfogult és szubjektiv vélemény.

Szánom-bánom a plazmatévében, meg a lépőxavátorban felszinre került tudatlanságomat s
talán méltatlan részemről egy klasszikusra hivatkozni, de én is abban a statisztikában hiszek amit én hamisitok.
Az általad figyelmembe ajánlottal szemben azt a bizonyos fogyasztói kosarat nap mint nap nem csupán virtuálisan, de husba- ( meg kenyérbe, meg zöldségbe, meg gyümölcsbe meg tejtermékbe, meg gyógyszerbe stb.)-vágóan, én magam töltöm meg. Ennek eredménye köszönő viszonyban sincs az általad figyelmembe ajánlott statisztikával.

A dolog még félelmetesebb és siralmasabb, ha nem csupán az előző évre mint bázisra figyelek, hanem a regnáló hatalom indulásához, az akkori mutatókhoz, árakhoz, árfolyamokhoz viszonyitok.



Unknown írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Unknown írta...

1970!

Köszi! :)

Chalky és Névtelen hozzászólása azért lehetne vitaalap. Névtelen egyébként egy választott név.

Chalky írta...

Kedves góbé!

Mondanivalódat nyilvánvalóan számokkal is alá tudod támasztani, csak szerénységed tart vissza attól, hogy elém tárd őket...

civilhuszár írta...

Ma este Ceglédi Zoltán Olgánál nyitogatta a mit sem sejtő, Orbán által folyamatosan megvezetett emberek szemeit, azon tény magyarázatával, hogy ha megkapja a nyugdíjas a Böske váltót, azt köteles elfogadni a boltos, és az áruját megelőlegezve kiadja, majd az utalványokért aki még fizet előre adót is, csak negyed év után kap valós pénzt.

Nos nekem még emlékezetemben él a fidesz aljas húzása, amikor a beetető maszlaganyagát a postások kézbesítették, oszt Viktor a fizetés helyett beintett. Adhatta volna akár a beígért 13.-14. havi nyugdíjat is, ha nem ver el a vesztes népszavazásra 15 milliárdot, az olimpiai közvetítést is tönkre vágva az erőszakos néphülyítéssel. Remélem a messiás most bebukik az ajándékozásával.

1970 írta...

Aradi Borbála

Látom, köszöngetni már tud. Helyes!
Most már csak gondolkodni kellene megtanulnia...

Unknown írta...

1970
Kár volt