2016. december 15., csütörtök

UJ SEGG, RÉGI NYELV

Miután a brüsszeli segg nem jöhetett számításba, merthogy az lett kinevezve ellenséges seggnek, szeretett Vezérünk végigkóstolta a kínálatot.
Megpróbálkozott Putyin seggével, ahol részsikereket ért el.
Putyin nem rántotta el a fenekét, ellenben használta a hasznos idióta nyelvét, rendeltetésszerűen.
Az ő céljainak remekül megfelelt egy uniós ország miniszterelnöke, aki a saját szervezetén belül a rákos sejt módszerével teszi tönkre a régi-új ellenfelet.
Putyin ezzel semmi galádságot nem követett el, csak saját országának érdekeit képviselte egy olyan világban, melyben a vezető nyugati hatalmak egyre szorosabbra akarják húzni az oroszok nyakára csavart kötelet, egyre közelebb akarnak kerülni az orosz határokhoz.
Nem, nem baráti látogatás keretében, hanem katonai támaszpontokkal, a NATO terjeszkedésével, erőpolitikával, nyomásgyakorlással, gazdasági intézkedésekkel - szóval minden módon.
Lenin ideje óta semmi sem változott, Oroszország-anyácska továbbra is ősellenség, kívánatos stratégiai cél, vágyott piac és nyersanyagforrás, nagyhatalom, még akkor is, mikor éppen gyenge.
De most éppen nem is gyenge.


Európával való viszonya ambivalens, a róka fogta csuka esete forog fenn, a "se veled, se nélküled" állapota.
Oroszország évszázadok óta törekszik arra, hogy integrálódjon Európába, az európai államok évszázadok óta sorra meghiúsítják erre vonatkozó kísérleteit, ha tudják, akkor kizárják a nemzetközi együttműködésből, legyen az akár gazdasági, akár katonai jellegű.
Erre természetesen mindig találnak indokot, ha éppen nincs, hát kreálnak, a lényeg az, hogy félnek - ha engednének az orosz törekvéseknek, akkor Oroszország méreténél, gazdasági és katonai súlyánál fogva átvenné a vezető szerepet az elaggott földrészen.
Pedig Európa Oroszország nélkül nem világpolitikai tényező, míg Oroszország Európa nélkül is az.
Szóval, Orbán jól választotta meg a nyalni kívánt felületet, az csak a baj, hogy mi egy szövetségi rendszer része vagyunk, mégha részvételünk a NATO struktúrájában inkább szimbolikus, mint gyakorlati jelentőségű és kicsit vicces is - főleg, ha a mellékelt kardcsörtetésünket is figyelembe vesszük.
Putyin tehát az orosz érdekeknek megfelelően használ minket, jókat röhög közben a kakadun, amelyik már úgy telecsinálta a saját fészkét, hogy lassan nem marad hely saját maga számára sem benne.

Nem volt nehéz a mi Szeretett Vezérünket manipulálni, hiszen úgy működik, mint a szamár, mely elé egy répát lógatnak - ha ellopható pénzt szagol, megy utána, mint a gép.
Jelen esetben a répa Paks, meg az a vibrálóan kellemes érzés, hogy borsot tud törni az európai államszövetség vezetőinek orra alá, hiszen mégiscsak méltánytalan, hogy nem engedik közel a pénzesládához, pedig mennyivel több pénz van abban, mint amennyit alamizsnaként idelöknek, nem igaz?



Egy idő után rá kellett jönnie, hogy ez az út nem járható, az orosz hadsereg továbbra sem az ő parancsait lesi, és hát Putyin sem áll vigyázzba, mikor találkoznak, Európa sem veszi tudomásul, hogy akkor mostantól kezdve ő irányítja az orosz kapcsolatokat, sőt, időnként még kap egy-két sallert, meg kokit is.
Hát akkor talán majd a kínaiak.

Kína nagy ország, többezer éves kultúra, még akkor is, ha a tárgyalóasztal alatt a vendégek tiszteletére köpőcsésze van - mit mondjak, nem csodálkozom.
Kínának még annyira sincs szüksége ránk, mint az oroszoknak, a kínai nem kapkodós fajta, tud várni párszáz évet a megfelelő körülményekre, mi pedig, ha minden kínainak egy flaska fütyülős barackot akarnánk ajándékozni, évszázadokig fütyülhetnénk a barackfáink alatt, a Vezér személyesen meg nem egy Obama, még árnyalatát tekintve sem...

Számukra tiszta időpocsékolás egy olyan országgal tárgyalni, melynek kevesebb lakosa van, mint Peking egyetlen kerületének, így aztán nem is nagyon tudnak velünk mit kezdeni - elmúlt már az a szép világ, mikor Albánia eséllyel törekedhetett Kína európai barátjának szerepére, ma esélyünk sincs erre.
Kínát nem érdekli Európa, Magyarország még annyira sem, Kína Afrikában építi ki gazdasági-katonai állásait, és várja, hogy befektetései megtérüljenek.
Amerika el van adósodva nála, kétszer is meggondolja, hogy mit lép, nemmellesleg menetközben a Kínai Népköztársaság katonai nagyhatalom is lett, űrhajósai és ötödik generációs vadászrepülői vannak, emberanyaga kifogyhatatlan, a politikája pedig stabil.Hiába tekintünk el a tibeti helyzettől, a Tienanmen tértől, a kommunista Kínát az sem érdekli, ha hőbörgünk, csak megy a maga útján, lassú, apró változásokkal.
A vonatkozó vicc szerint a mi politikánk olyan, mint egy csónak fordulása a füredi kikötőben, az orosz politika olyan, mintha az Admiral Kuznyecov repülőgéphordozó fordulna meg ugyanott, a kínai pedig olyan, mintha megfordulna a kikötő.
Mit mondjak, sikereink mérsékeltek voltak, a kínai segg nem volt elérhető, még talán egy nyalintás erejéig sem, jóllehet tehetséges külügyminiszterünk véresre erőlködte magát, hogy apukájának - aki a vasút-bizniszben utazik - üzletet szerezzen
Még a felcsúti expresszt sem kínaiak építették...



Seggek fogytán éppen ott álltunk, tanácstalanul, mint liba a az üres kukoricagóré előtt, mikor - deus ex machina - elénk pottyant Trump, aki a Vezér bölcs helyzetértékelésének köszönhetően helyből barátnak tűnik.
A döntés megszületése komoly elemzőmunkát igényelt.
Az agytröszt úgy okoskodott, hogy ha Clinton nyer, akkor - akár neki drukkolunk, akár nem, mindenképpen jól seggbe fog rúgni, akkor pedig oda az egyetlen gondolkodásra használt testrész.
Ha Trump győz, akkor akár még mehet is tovább a Vezér nevével fémjelzett rendszer, a Viki-diki...

Bejött neki, jó a lapjárása, de hát jó volt az Kadhafinak is, míg csak alattvalói nyelvéhez szokott fenekébe más alkatrészek nem kerültek - vagy ötven, egymásután.
A hatalom most kéjesen nyújtózkodik, de szép is lesz a beteljesült álom, ott állhat megint a Fehér Házban, a velencei tükör előtt...
Ha kis szerencséje van, Trump kimegy egy percre az Orális Irodából, és akkor ő belepróbálhatja a fenekét az elnöki székbe.
Hogy Amerikában csak született amerikai lehet elnök?
Ezek a szerencsétlenek még nem hallottak az egyéni képviselői indítványról...

Persze az élet csordogál tovább, és az érdekek továbbra sem simulnak egybe, az érdekellentétek esetén követendő eljárás alapja az amerikai érdek lesz, az pedig nem biztos, hogy egybeesik majd Viktor érdekével.
Mert ugye, más a politika és más a szerelem.
Európa vezetőinek ugyanúgy nem fog tetszeni a Trump-al kialakított túlzottan szívélyes viszony az EU érdekeivel szemben, mint ahogy viszkettek Putyin barátságától is, mivel Európa megerősödése egy pillanatra sem érdeke Amerikának.
Szerintük Európa legfeljebb bedolgozó lehet az amerikai gazdaságpolitikában, már ez az e€uro magában is árulás, nem szólva az önállósodási törekvéseket mutató külpolitikáról.



Trump nem hülye, hanem üzletember.
Orbánt az értékén fogja kezelni, és az első szükséges alkalommal be fogja áldozni - mondjuk - Merkellel szemben.
Az Unió pedig kényszerpályán halad, nem is túl sokára választania kell a szorosabb integráció és a szétesés között.
Orbán jövője persze itthon dől el, a nagy porverés Trump-al kapcsolatban csak azt a célt szolgálja, hogy hívei ájultan tiszteljék ezt a valóságos világpolitikai tényezőt, aki azt gondolja, hogy a világpolitikában jelent valamit, ha éppen nem rúgják seggbe.
Nem jelent semmit, itt nincsenek barátok, nincsenek ellenségek, csak érdekek vannak - megmondta már Churchill is.




Vezérünk megfeledkezik arról, hogy anno Kadhafi sátra az Élysée palota kertjében volt felverve.
Ha a tükörbe néz, eszébe juthatna, hogy ugyan ő is csúf, de a politika még nála is csúfabb...



:O)))

12 megjegyzés:

talalom írta...

A politika nem csúf. Nem is szép. Van, mint a szél. Amit lehet szélkerékbe fogva szivattyút hajtatni vele, meg lehet szembeállva összevizez(l)ni a nadrágunkat.

Promenad írta...

Pupu !
Ez már nem is blog !
Sokkal inkább tanulmány.

Névtelen írta...

neveletlen

Kedves Pupu, a nemzetközi helyzet értékelésével marximálisan egyetértek.
Az Orbánnal kapcsolatban írottakról pediglen kérdezném, szerinted melyik segget kéne nyalni, ha egyáltalán? Ruszki, amcsi, eus (valójában német) popó lenne a nyerő, mert egyelőre nem vagyunk világhatalmi tényező.

PuPu írta...

Az EU-ét, ha már mindenképpen!
Ugyanis ez a mi tágabb hazánk, ezt kellene erőssé és naggyá tennünk!
Az optimális változat az lenne, ha Oroszország is tagja lenne, azonnal lenne Európának súlya a világban.
Nagy kár, hogy ebbe sokan belebolondulnának, és majd csak akkor szomorkodnak, mikor rizst dugványoznak Hszi Szabolcsien tartományban.
De még enélkül is lehetne kiegyensúlyozott kapcsolatokat - akár baráti kapcsolatokat is - ápolni a nagyhatalmakkal, az Unió szintjén..
És így lehetne elérni, hogy az Unió ne legyen se német, se francia - legyen Európai Unió, egy olyan ország, melynek büszke magyar polgára lehetsz...
:O)))

Kerekes Zs írta...

Te Pupu, és meddig kéne élnem vajon, hogy nem egyik vagy másik unió büszke polgára, hanem "csak" a Föld nevű bolygó boldog embere legyek?

Névtelen írta...

neveletlen

Kedves Pupu, lehet álmodozni, hogy mi lenne az optimális, de ne felejtsük el, hogy kapitalizmusban élünk, annak törvényszerűségeit nem lehet csak úgy megváltoztatni, ha megpróbáljuk, akkor abból általában nagy gubanc kerekedik, jobb-, vagy baloldali diktatúrák képében. Az EU is a globalizáció terméke, ami önmagában se nem jó, se nem rossz, de megoldást nem nyújt az egyre súlyosabban jelentkező egyenlőtlenségekre. A mai magyar 'baloldal' meg csak pörög mint liba a forgószélben, egyetlen egy politikusa/teoretikusa sem próbál meg alapvető kérdéseket tisztázni. Pedig muníció van hozzá elég, sok jó írás fellelhető a neten is. Csak azt a fránya 'kibaszott jó könyvet' nem találom.
:O)))

góbé írta...


Kedves Neveletlen !

Miért is kellene nekünk bármilyen segget nyalni? Legjobb tudomásom szerint 2004.-ben érvényes népszavazáson 80-sok %-os többséggel megerősitve, beléptunk egy klubba, elfogadva annak feltételeit. G.orbánbandának csupán tiszteletben kellene tartani egyrészt a "magyar nemzet" ebbéli döntését, másrészt a klub rendező elveit, szabályait. Ez nem seggnyalás, hanem kölcsönös érdekeken alapuló korrekt válasz a globalizációra.

A globalizációt éppugy nem lehet és nem is kell kikerülni, mint anno az ipari forradalmat, vagy akár a fáról való lejövetelünket. Nagyon jól látod, épp erre válasz az EU nagyon helyesen. Jegyzem pontosan az internet a glob. ledemonstrativabb terméke, mely nélkül füstjeleket, esetleg postai lev.lapot küldhetnél mostanság...

Hogy az EU nem nyujt lehetőséget, megoldást az egyenlőtlenségekre ?!? Arról nem az EU tehet, hogy a felzárkóztatásunkra szánt pénzeket képtelenek voltunk arra felhasználni, amire adták, s arról sem, - bár jobb lenne ha tenne ellene, hogy szemérmetlen módon egyszerüen ellopják, igy maga az EU tartja fenn sőt erősiti ezt az autoriter, hübéri rendszert.

talalom írta...

Pupu 19:13: IGEN!!!!!

Névtelen írta...

neveletlen

Kedves Góbé, az általad említett ipari forradalomnak is voltak vesztesei, lásd Angliában a parasztok, akiket elhajtottak a földjeikről, oszt bekullogtak a városba bérmunkásnak.
A globalizációnak is vannak vesztesei, látjuk a reakciókat, brexit, trump, széljobb erősödés Európában, stb. Mondom, a tőke-munka ellentét nem újkeletű, megoldást az Uniótól sem remélhetünk, ezt világosan látni kell. A visszacsorgatott eus pénz pedig nem rendszer szintű megoldás, függetlenül az adott kormányzattól.



talalom írta...

Neveletlen! Az UniTÓL nem remélhetsz semmit, mert mi IS az Unió vagyunk.

góbé írta...


Üdv Neveletlen !

Amit a veszteségekről irtál az korrekt, jogos és igaz! Én megtoldom, mondhatni tóditom annyival: akik a fáról lejövet lomhábbak, lustábbak voltak, vagy épp nem vették észre hogy a csoport ( a közösség, a csorda, a közös figyelem, a közös felelősségvállalás ) hatékonyabban megvédi mintha egyedül kószál, azt bizony megette a kardfogu tigrincs.

A tőke-munka ellentét pedig örök! Marx-Engels gyönyörüen levezette, bárki szemét is csipi.
( 18 év fölött kötelezővé tennem a "család, az állam a magántulajdon eredete" c. alapmüvet)
Ezen nincs mit cizellálni, ill. van! Ld. a skandináv országokat. Amikor a '80.-as évek végén a svédekelt kezdték lesajnálni, Norvégia , majd Finnország mutatta meg hogyan lehet az általad jelzett ellentét-pár között korrekt egyensulyt teremteni. OK, de Finnországnak, Norvégiával szemben csak tavai vannak, olaja nincs, és mégis...

Azt pedig tessenek már elfelejteni, hogy a-zunijó a mindenre megoldás! Egy eszkoz, mely lehetőséget ad a legkorrektebb, leghatékonyabb megoldásra. És semmi több.

Unknown írta...

Szüksége van egy hitelt fizetni a számlákat? van szüksége
személyes vagy üzleti hitel? Szüksége van egy hitel több
más célra? Ha igen, kérjük, forduljon hozzánk ma
(AustineDan413@gmail.com) hitelek.
Kínálunk a legnagyobb kölcsön $ 5,000.000.00. ajánlat
@ Hitel fix kamatozású idejére 3%
1-20 év. Adunk két hónapos türelmi idő előtt
havi fizetés kezdődik. Tehát, ha érdekel,
Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot, és visszatér hozzánk,
a lehető leghamarabb feldolgozásra.
Teljes név: ...................
Nem: ...................
Kor: .....................
Cím: ................
város: .......................
ország: ..................
hitelösszeg: ..............
A hosszú lejáratú hitel: .............
Telefonszám: ................
Foglalkozás: ...................
havi jövedelem: ..............
A cél a hitel: .................
Előfordult kérte kölcsön előtt? .............