2017. március 15., szerda

ORBÁN MACSKÁI

Állt a korlátai között és szépeket mondott.
Elmondta, hogy milyen szörnyű, hogy egyesek a pártocskák harcát vívják, ahelyett, hogy egységesen mögé állnának és ütemes tapssal köszöntenének minden alkalmat, mikor cseng a kassza Mészáros Lőrincnél vagy Sajátláb Rasinál, érthetetlen némely emberek viselkedése.
Mint ahogy az is, hogy senkinek nem tűnik fel, hogy ennek az embernek lövése sincs egy társadalom demokratikus működéséről, a versengő  nézetek ütköztetéséről, ellenben példaképe a libacsapat békemenete - csak szépen, sorban, rendezetten!



Történelmi áttekintést is adott, merthogy 1848 márciusa nem áll egyedül történelmünkben, hiszen ez egy forradalmár nemzet, Rákóczi, Kossuth és 1956 (itt valamiért név nem hangzott el...)  egyetlen folyamat része, a győztes magyar forradalmak sora.
A győzelem abban áll, hogy annak ellenére, hogy mindahányszor szarrá vertek bennünket a forradalmak lánglelkű, ámbátor idióta vezérei miatt, de mégis él magyar, áll Buda még.
És most ismét forradalmi évek következnek, úgyhogy számíthatunk rá bátran, hogy megint úgy seggberúgják a dicső magyar nemzetet, hogy kiguvad a szemünk.
Merthogy hol vannak ma már azok, akik ezidáig meggyaktak bennünket?
Hol vannak a tatárok, hol van az oszmán birodalom, hová lettek a Habsburgok, a Szovjetunió és hová lett a Magyar Királyság  - de mi mégis itt vagyunk!
Élvezzük ki minden percét, ki tudja, meddig tart?



De most bátran harcolni kell az ősellenség, Brüsszel és a nemzetközi tőke ellen, hogy megmaradjon magyarságunk a továbbiakban is!
Azt idáig is tudtuk, hogy nem hobbiból jár Grazba, de ha így folytatja, egyetemek fognak versengeni érte, mind rajta szeretné majd demonstrálni a skizofrénia tüneteit.
Betegségét az irodalom úgy írta körül, hogy két macska vagyok és játszom egymással.
Orbán egyik macskája Magyarország, a másik az Unió.
Ha a pénzt kell lenyúlni, akkor Uniós cica,  ha a belépéssel vállat kötelezettségekre figyelmeztetnek, akkor magyar macska szeretett miniszterelnökünk, de ez nem baj.

A baj az, hogy amikor az ezzel kapcsolatos álláspontját ecseteli, akkor nem röhögi ki a tömeg, hanem mint veretes bölcsességet hallgatja.


Magabiztos miniszterelnök magabiztos beszéde volt.
A magabiztosságnak három pillére van, az egyik a magyar néplélek, mely a szart is jóízűen falatozza a nemzetiszínű köcsögből, a másik a bánatos ellenzék, amelyik már a választás előtt egy évvel eldöntötte a választás sorsát, a harmadik meg az Unió, amelyik bár veszélyes, de lassú.
A beszéd nyíltan uszított az Unió ellen, előrevetítve a kilépés opcióját, melyet ugyan ki nem mondunk, majd csak, ha elfogy a lóvé.
Nagy kár, hogy voltak ott maroknyian. akik megpróbálták elrontani mások örömét.
Orbánét nem sikerült.



Kár...

:O)))

19 megjegyzés:

Promenad írta...

Tele volt a beszéd egy csomó szemenszedett hazugsággal
A legnagyobb talán az volt,hogy nem átallott megnyert népszavazásról szónokolni
Köznen nem vette észre,hogy az általa melegen üdvözölt lengyelek ellene tüntettek/Tusk megszavazása miatt /
És az a" rikácsolás !"/By Gyurcsány a Pilvaxnál /

Kapat írta...

PuPukám, a magabiztosság egy nagyon nehezen produkált szinjáték volt. A zavart, erőltetett röhögcsélés, a kikacsitgatás, integetés népének?! Ez mind-mind egy összeomló félben lévő elmebajos zavart megnyilvánulása volt. Nagyon remélem, nincs már messze a teljes összeomlás, nekünk már így is sok belőle!
Az is mond valamit, hogy fél órás késéssel tudták összekaparni. A sok hülyeség, melyet minden rendszer nélkül összehordott, már csak hab a tortán.

nemóvatos írta...

És mindeközben, az ünnep apropóján is, VALAMENNYI ellenzéki párt kormányváltást vizionál, aminek önállóan magát tekinti felkentjének. Ez egyelőre nem volna baj hisz' messze még a választás.
De ha közben egymást vérig sértik, akkor ellehetetlenítik az utolsó pillanatban létrehozandó taktikai szövetség lehetőségét, ami persze lehetetlenné teszi az addig hangoztatott programjuk megvalósítását (értsd: ígéreteik betartását) a 2/3-al helyreállítandó jogállam útján.

civilhuszár írta...

Kapat elemzését folytatólagosan igazolja, Orbán leépülése terén Majtényi úr szóvá tétele.

" a kormányfő véletlen azt mondta, "megvédtük az Európát ostromló népszavazástól Európát".
Majtényi azzal viccelt, hogy vajon az elvesztett kvótanépszavazásra, vagy az olimpiaira gondolt.

Az EU vezérei helyében és intézkednék a pénzcsapok elzárására, a közösséget sértegető
kis kötsög beugatásai miatt. És a magának, famíliájának, haverjainak jogtalanul leosztott EU-s pénzeket vissza is követeltetném. Így gyorsabb lenne a maffiaállam összeomlása.

civilhuszár írta...

Jav: én intézkednék..

hello írta...

Szánalmas ez az egész, és ami ránk vár, pláne.

Névtelen írta...

"A magabiztosságnak három pillére van, az egyik a magyar néplélek, mely a szart is jóízűen falatozza a nemzetiszínű köcsögből..."
(a magyar)"boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni."(K.Á. 2011.08.29.)
(Mano)

1970 írta...

Kapat nagyon helyesen látja
Egyre jobban tartok attól, hogy ennek az egésznek véres vége lesz, amire egy ország fog rámenni, e helyett az agyament pszichopata őrült helyett:(

Névtelen írta...


'Továbbá azt álmodtam, hogy két macska voltam, és játszottam egymással.'

http://mek.niif.hu/00700/00720/00720.htm

Ha már macskás 'okosság', akkor inkább Schrödinger. :)

sima pupista írta...

Promenad: "Tele volt a beszéd egy csomó szemenszedett hazugsággal"

Naná, hiszen mozgott a szája. Politikusbetegség, olyan, mint a sportolóknál a teniszkönyök. Csak ez gyakoribb.

glorianna írta...

1970: igen. És 50-60 év múlva egy "ünneppel" több lesz, amikor az aktuális OV majd szónokolhat :S

1970 írta...

Ma reggel az ATV-n Karácsony Gergely kedélyes beszélgetést folytatott a műsorvezetővel. Ebben kifejtette, hogy a szabadság semmit nem ér egyenlőség nélkül, és most már az egyenlőséget kell a zászlóra tűzni, mert ezt elhanyagolták.

"Szívből gratulálok" ahhoz, hogy 27 év kellett ennek felismeréséhez. Mégis mi folyt itt 27 évig? Rablás, harács és egyebek? És most már rájött, hogy ez így nem mehet tovább?
Ráadásul ez az ember a magyar politikai élet normálisabb, értelmesebb szereplői között van. Milyen lehet a többi???

glorianna
Egy kis "áthallás" van október 23-val kapcsolatban?!

talalom írta...

Igen Pupu! Ennek gőze nincs a társadalom demokratikus működéséről. Legalább húsz éve. Először a saját oldalán nyírt ki mindenkit, most jön a többi. Milyen ember az, akinek a "centrális erőtér" elnevezés nem ütötte ki a biztosítékot? "Élcsapat" - megvan még?
De, mint általában a révült váteszeknek, halványlila gőze nincs a reáliákról. Különben miért ordibált volna "pénztőkéről"?
Két eset lehetséges. Vagy ellenállásibul nem járt a valaha minden egyetemen kötelező gazdpol. órákra, vagy eljárt ugyan, hogy meglegyen a félév, de egy büdös szót nem értett az egészből. Petőfi idejében már tudták, hogy a pénz(bank)tőke és az ipari tőke együttműködése, a finánctőke erősíti a kapitalista tulajdonost.(Kapital=tőke). Ha máshonnan nem, hát az 1848 februárjában megjelent Kommunista Kiáltvány-ból.
De tudja ő, nagyon jól tudja: másképp miért erősítené "pénztőkével(kp+bankhitel) a saját ipari tőkéjét? Viszont a bávatag szerencsétlen örülhet: Á, nem, nem a gyalázatosan kevés bére az oka, hogy alig(vagy egyáltalán nem) tudja törleszteni a hiteleit. Hanem az az álnok "pénztőke" - lásd még bankok. Hogy miért olyan gyalázatos a bére? ÁÁÁ, nem az ipari tőke elszemtelenedett tulajdonosai (Mészáros és tsai vállalkozók) miatt, akiket a kormány a törvényhozás erejével támogat! Hanem a pénztőke miatt!

Névtelen írta...

névtelen ---- 2017. március 15. 21:11!
.
.
EZT NE CSINÁLD!
.
ne akard a csevely színvonalát sohasem látott magaslatokba emelni, kérlek!
sem a csuti, sem a bandája,
.
DE
.
még az "ellenük harcolók" sem ismerik azt a cicát, meg az esetét.
vedd figyelembe a magyar néplélek eccerűségét, avagy a magyar szavazó értelmi színvonalát, amit tán Bödőcs mutatott be a legjobban!
.
.
abramovics voltam, s vagyok

Névtelen írta...

akkor most a lényeg!
.
vegyük komolyan, fogjuk szaván a csuti gecit!
.
ÁLLÍTSUK MEG BRÜSSZELT!
.
ÁLLÍTSUK MEG ABBAN, HOGY MÉRHETETLENÜL SZÓRJA A PÉNZT A CSUTI ZSEBÉBE!
.
itt van ez a jobb sorsra érdemes dr Magyar György nevű ügyvédpalánta!
nagy pofával - ahogy kell ugyi! - belevetette magát a közéletnek sűrűjébe.
s alkotott egy nagy semmit!
pedig most itt a lehetőség a számára, alkothatna értékes, értelmes, a hon, vagy haza, vagy ország, vagy nemzet, vagy nép, vagy magyar faj - válassza ki magának mindenki ami tetszik, vagy osszátok be magatoknak, ahogy Markos mondja az esti mesében - s készítsen el egy beadványt az Európai Bíróságra!
.
PERELJE BE AZ UNIÓT, VAGY ANNAK VEZETŐ TISZTSÉGVISELŐIT SZEMÉLYÜKBEN!
.
ugyanis amíg a csuti kapja a lét, amit ellop, s aminek ellopásával ezek az alakok tisztában vannak, addig nem teljesítik a vállalt kötelezettségeiket, amik pozícióikból következnek, s ennek következtében segédkeznek a bűncselekmény elkövetésében.
akár az idei esztendőre a magyar állam számára -
.
AZ ÁLLAM MI VAGYUNK MAGYAR EMBEREK!
.
folyósított négyezerötszáz millió - azaz
.
4.500.000.000.-
.
eurót bontsuk le egyénekre, - per/kop - s pertársaságként pereljük be az uniót!
itt még felelősséget sem kell vállalnia, hiszen csak megbízzuk a képviseletünkkel!
.
.
abramovics voltam, s vagyok

talalom írta...

Jaj, Abram! Az 10 milliót véve alapul, 450 ft/kopf. De ha 500, akkor is!
Ráadásul az eu pénzeket KÖZÖSSÉGI CÉLOKRA ADJÁK! Nem arra, hogy vehess két sört vagy két kiló kenyeret. Infrastruktúrára(sztráda, út, járda, uszoda stb.)vagy csoportok felzárkóztatására, hátrányaik csökkentésére (romaprogramok, felnőttoktatás stb.)Ahogy a polgármesterek pedzegetik: baj is, hogy annyira meg van kötve a kezük: ha pl."egészséges életmód fejlesztésére van pénz, azt nem költhetik pl. tanodára...
Ha a környezet építésére, nincs duma: vagy lekövezed a főteret(esetleg építesz 40 cm-es kilátót), vagy nincs pénz. A kövezés ideje alatt meg legalább néhány munkás bére kifutja, nem kell a segélyalapot csökkenteni.

Névtelen írta...

talalom ----2017. március 16. 14:38

amennyiben nem érted a leírt szöveget, abban az esetben ne nyilváníts véleményt róla!
.
EURÓRÓL BESZÉLÜNK VÉGIG
.
így sem lesz olyan nagy összeg,
.
DE
.
azért már egy olyan szám, ami kezelhető az egyszerű magyar választó számára is, és kellőképpen kiakasztja, hogy ezt is ellopták tőle.
.
.
abramovics voltam, s vagyok

1970 írta...

OFF

http://hvg.hu/itthon/20170316_nemzeti_soksag

Itt van az egyik megmondóember újabb "terméke". Egyszerűen nem hiszem el, hogy ennek az embernek (Révész S.) 27 évvel a rendszerváltás után még mindig ugyanazokra a betanult buta sablonokra futja. Képtelen felismerni ennek az egész iszonytató rendszernek a lényegét, és azt, hogy a Kádár-korszak egész társadalompolitikája, filozófiája, emberekről való gondolkodása gyökeresen eltért ettől.
Hihetetlen, hogy 2017-ben ilyen írások születnek még mindig:(((

glorianna írta...

1970 2017. március 16. 9:24 -re:

Részben.
1848-49: forradalom és szabadságharc (az én értelmezésemben ostoba hatalomszerzési kísérlet, frissen kifőzött nacionalizmusba csomagolva - csakhogy számos erősebb Vahúr volt éppen a Kárpát-medencében)
1849-1897 megtorlás, Bach-korszak és a kiegyezés előkészítése
1867-1910 békés gyarapodás, a milleniumi ünnepségek idején kezdték ünnepelni először a 48-as forradalmat.
kb. 1910-től a világ - és ezen belül a Balkán - újrafelosztásának kísérlete, amiben az Osztrák-Magyar Monarchia kezdeményező szerepet töltött be (valójában már az 1877-78-as balkáni háború óta - akkor szűnt meg a török fennhatóság a mai Románia déli és keleti része, Szerbia, Montenegró, stb. fölött, és Ferenc József igyekezett betölteni a nagyhatalmi vákuumot - nem vette észre, hogy ott éppen a megkésett nemzetté válás jegyében moindegyik kiskakas nagyon harcos)
Azt mondanom sem kell, hogy baromira ráfaragtunk, nemhogy új befolyási övezeteket vagy éppen hatalmunk alá hajtott területeket szereztünk volna, hanem odalett az ország területének kétharmada, a lakosságának egyharmada, plusz tanácsköztársaság és fehérterror, jött Horthy fehér lovon, és maradt 45 tavaszáig, az országban pedig egyre durvuló és egyre szörnyűbb viszonyok uralkodtak, a teljes összeomlásig + párizsi békeszerződések. Már 1947-ben járunk, a békeszerződés rögzítette, hogy Mo biztosan szovjet befolyási övezetben marad, jöhetett az "élcsapat". Az ország újjáépítése mellett szorgosan raboltak (államosítás, tsz-esítés) és iparosítottak (vas és acél országa, ja...), amire a nép (egy része) '56-tal válaszolt. Két hét volt az egész, a megtorlás már "csak" hét év, újabb kiegyezésféle 1963-ban ("aki nincs ellenünk, az velünk van") - következett 25 év nyugis gyarapodás és jelentős társadalmi mobilitás.
Az, hogy OV-ék nem sodorták nagyobb bajba az országot, kizárólag azon múlt és múlik, hogy nagyon más a jelenlegi nemzetközi helyzet, mint a harmincas évek végén.