2017. április 11., kedd

BÉRENC JELENTKEZEM

Bakker, ezek össze fognak veszni rajtam, oda a világbéke.
Merthogy egyrészt Putyin-bérenc titulusra tettem szert, másrészt meg Soros-bérenc vagyok, ezek ketten meg úgy szeretik egymást, mint Harangláb a kukoricagölödint.
A tetejébe még munkásőr is lettem, jóllehet, mint hajdani hivatásos katonának - egyes tisztelőim szerint őrmesternek - ez olyan súlyos sértés, mintha az asztalitenisz világbajnokot azzal vádolnánk, hogy ping-pongozik, mintha Orbánt azzal gyanúsítanánk, hogy koncepciót váltott és Anikó asszonyt lecserélte Vona Gáborra.
Pedig, mióta nem foglalkozik nőügyekkel, semmi sem kizárt.
Közben áll a bál a közéletben, végre sikerült összegereblyézni egy épkézláb tüntetést, de a nép még mindig nem utálja eléggé a Vezért, mert ha eléggé utálná, akkor éppen most fognák ki Mohácsnál - fúj, de randa vizidisznó, mondaná a szerencsés horgász, mielőtt ráesnének a TEK vitéz harcosai, mint lőtt liba Semjénre, hálát adva az Úrnak, hogy a védett személyen a mellény nem csak nagy, hanem víz és golyóálló is.



Az Unió meg hepciáskodik, mert az egyik támogatott projektről kiderült, hogy némi túlárazás forog fenn: a Ludovika egyik fejlesztéséről derült ki, hogy ha a Nemzeti - milyen is lehetne - Közszolgálati Egyetem - közismert nevén a Janicsárképző - összes hallgatója és oktatója tíz éven keresztül költené a támogatás összegét pizzára, laptopra, öltönyre meg rosszlányokra/bájgúnárokra, jelmezbálokra meg kancsi oktatókra, akkor sem tudnák elkölteni azt a pénzt, amit más célra kaptak...
Ennek dacára a pénzt a leleményes kedvezményezettek elköltötték, és ez csak a jéghegy csúcsa, ha az unió elkezd itt szőrözni, akkor cefet világ jön itt a százlábú családra.
Orbánt csesztetik a Parlamentben, Vona nem hagyja élni, 

A nép meg határtalan optimizmusában azt várta, hogy Áder János nem írja alá majd a CEU törvényt, de ez persze hiú ábránd volt, hiszen Áder sem tud már visszalépni hajdani önmagához, hiszen elkötelezte magát és elkövette azt a gyilkosságot, mely örökre a maffiához köti.
Igaz, a gyilkosság politikai volt csak, vér nem folyt, de Györgyi Kálmán politikai hullává vált, ma sem tudja senki, miért...
Most a köztársasági elnök palotája előtt próbál a nép Nemzeti Konzultációt folytatni, de úgy tűnik erősen, hogy a nép nem kérdezhet, csak válaszolhat az olyan ravasz, fogós kérdésekre, minthogy szeretné-e, hogy a lányán végigmenjen ezer szír migráns, vagy örülne-e neki, ha a migránsok elvennék munkahelyét az árkok partján, továbbá szeretne-e egy legfrissebb kiadású mercedes személygépkocsit öt forint plusz áfáért?


De elkapták szeretett Vezérünk bánatos, ám termékeny tökét a Parlamentben is - Bárándy Gergely sunyi antiszemitizmussal és hazaárulással vádolta, és lemondásra szólította fel. az LMP érdeklődött, hogy miért fizet Mészáros Lőrinc Orbán apukájának egy semmire sem használt területért évi százötven milliót, Vona megérdeklődte, hogy van-e külföldön pénze, vagyona - na ettől kaphatott Orbán sikítófrászt, mert tudja, hogy Vona környezetében van, aki tudja.
Azt is kifejtette, hogy a kormányfő nemzetbiztonsági kockázat.
A nők se szeretik újabban, mióta az amerikai nagykövet menesztését nőügynek nevezte, Szél Bernadett ezen túl még azt is megérdeklődte, hogy hogy hívják az ország miniszterelnökét, Vlagyimírnak, vagy Viktornak, és így tovább - az Index erről nagyon szép beszámolót közöl...

Vezérünk egyelőre még bírja a kiképzést, csak a zakója alá vett tíz centivel vastagabb golyóállót - lassan úgy néz ki, hogy irigykedve kell lesnem a púpját, azért miniszterelnöknek lenni sem mindig méznyalogatás...
Menet közben megkezdődött a rendőrségi egyenruhacsere, egyet már átfestettek narancssárgára, továbbá Gulyás Márton már megint kivívta a maga bántalmazását, ez az ember mazochista.
Valószínűleg odament minden rendőrhöz és kérte: üssél! mire is ezek a szadisták szemköztröhögték és megtagadták tőle az élvezetet, míg végre egyikük megszánta...

A tüntetés nagyon tetszik, már leöntötték a tüntetőket valamelyik emeleti ablakból jó esetben vízzel...
A tüntetők meg megállapították, hogy Áder elvesztette elnök-jellegét, továbbá hogy Áder geci-Orbán geci!
Ez most nem a járókeretesek forradalma, itt a fiatalság van kint az utcákon, és ez egy meglehetősen veszélyes dolog Orbán számára, mert a fiatal okos, kreatív és bírja a strapát - most éppen azt skandálják, hogy "repülővel jöttünk" és a nevetségesség öl.


Holnap valószínűleg még nagyobb lesz a felháborodás, ez nem az a "Menjetek békében haza!" típusú tüntetés, ez folytatódni fog...
A fagyi visszanyalt, 2006 történései ismétlődni látszanak.
Majd meglátjuk, Orbán meddig bírja, szerintem nem sok van hátra és rálép a nyelvére, különösen, ha még külföldről is rugdalják a seggét.
Mindenesetre, akik ma ott kiabálják, hogy "Szabad ország, Szabad egyetem, hej, hej, A CEU-nak maradni kell, az Orbánnak takarodni, szabad ország szabad egyetem, hej, hej" - ezek 2018-ban már nem lesznek Fidesz-szavazók...



De kár...


:O))))

31 megjegyzés:

Tuareg írta...

Tanulod már a "Ruszkik hazá"-t a tömeggel skandálni? Gondolom tudod, hogy kell az ilyesmit, annak idején Kádár tribünjénél is élenjártál, csak akkor az "Éljen a Párt!" volt a menő, hát azt kiabáltad. Rájöttem, miért lettél Te PuPu. Egyfajta freudi önfeltárulkozás: akinek annyiszor hajlott már meg a gerince, mint Neked, annak valóban csak tevényi dimenziókba fér bele.

Előző bejegyzésed kommentjeiben pedig szimpla hazugságon kaptalak. Le is fényképeztem, mert mint kiderült, törlöd Te szépen, ami kellemtlen Neked. Na báj, helyedben nem lelkesednék annyira a forradalomért, mert az az összes bolsevikot kitakarítja, akár Narancsnak, akár Kéknek álcázza magát. Pussz.

kekec írta...

Gábor Szabó
Már megint nem a poszt TÉMÁJÁVAL, hanem a posztíróval foglalkozol. Ezt vehetem beismerő vallomásnak te megszeppent szemű muszlim fátyolozott asszonyka képű? Miszerint a témához nincs igazán hozzáfűzni valód?

Pupu
Ez a repülővel jöttünk jobban mutatott volna hajtogatott papírrepülőkkel. Lehet, hogy szerdára
viszek magammal egyet! A jó hangos dudámmal együtt. Meg be kellene élesíteni a régi nótát a "Nem tetszik a rendszer"-t.
Tegnap hallgattam az ATV-n egy vitaműsort, a qurmánypárti visszaböfögte az összes fizesd hazugságot, én nem akadt egy vitapartner sem, aki megkérdezte volna, hogy "van fogalmad arról, hogy úgy egyezik meg az Amerikában folyó képzés és az amerikai akkreditáció, mint a Gizike és a gőzeke?" És ne hülyíts már minket a birkatömeg egyben tartására kitalált hanonyságokkal, tiszteld már meg a vitapartnereid és a nézők intelligenciáját annyira, hogy ettől megkímélsz minket, úgyis folyik "minden hullámhosszon a néphülyítés?!
http://comment.blog.hu/2017/04/10/a_kormanypropaganda_megint_fullba_tolta_a_kretent
és
https://444.hu/2017/04/10/ott-tartunk-hogy-a-putyin-kozeli-rt-is-korrektebben-szamol-be-a-budapesti-tuntetesrol-mint-a-fideszes-propagandamedia?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=ott-tartunk-hogy-a-putyin-kozeli-rt-is-korrektebben-szamol-be-a-budapesti-tuntetesrol-mint-a-fideszes-propagandamedia

Kovács János írta...

Hát István-amit a "miGáborunktól" kaptál-arra nem lehetsz büszke..
Kék-gyurcsányista-bolseviknak nevetett.
Baszics..
Mi lesz most?
Ez vert kiván.
:)

Ftank írta...

Vannak még olyanok is, akik a "Ruszkik haza!" skandálást nemcsak ma, hanem jóval korábban is elkövették. Tudja, amikor még itt állomásoztak, akkoor is. Most is itt állomásoznak nem a szovjetek, hanem az oroszok, csak nem olyan látványosan, mint anno. Most elmennek Zalába lőgyakorlatokra, jóvátétel helyett ránk erőltetik miniszterelnöki segítséggel ezt a Paks2-t, a gatyánk is rámegy, kiküldetik Semjént, hogy kössön szerződést Iránnal - Putyin kereskedelmi partnerével - 26 mrd magyar tőkét biztosítva hozzá, s megmondják Orbánnak, hogy miként kell a nekik sem tetsző egyetemeket felszámolni, meg a civil szervezeteket is egyuttal, stb. Rákosit annakidején Sztálin legjobb tanitványának nevezték, s Orbán szeretné ugyanezt a "rangot" megszerezni Putyinnál.
Mindehhez lehet asszisztálni, akár kommentekkel is, csak nagyon visszataszitó, olyan 'németszilárdos'.

Bubó írta...

Kedves István és Gábor!
Többször kifogásoltátok, hogy az ellenzék egymást üti. Most ti is, miközben azonos oldalon álltok?

PuPu írta...

@Kovács János
Szar egy helyzet ez.
Napóleon elmagányosodott, már az ápolók se vele foglalkoznak, szorítja az agyi ereit a kényszerzubbony madzagja is, az utcákon ott szaladgál a tömeg, melyet álmaiban látott, ő meg a kanyarban sincs - tudja ez frusztrálni a forradalmárt erősen...
:O))))

PuPu írta...

Kedves Bubó, ha jól megnézed rájössz, hogy ez az én blogom, én meg nem vagyok fellelhető az ő blogjában, és ettől semmiféle hiányérzetem nincs.
Tudod, én vagyok a buszon az utas, akit a részeg lehány, te meg a másik, aki mondja, hogy fuj, milyen gusztustalanok - de mit tehetek ez ellen?
:O)))

PuPu írta...

Kedves kekec, nehéz egy ügy ez, mint amikor leszarja az embert a veréb...
:O)))

PuPu írta...

Kedves Ftank, talán kellene tudatnod, kinek írtad a kommentet?
:O)))

Frank írta...

Kedves Pupu, még akkor az első kommnet jelent meg, Szabó nevűtől, csak lassú voltam, s beékelődött közben néhány újabb komment. Címzett Szabó.

talalom írta...

Mi lenne, ha egyszer szembenéznénk ezzel az "oroszkérdéssel", és nem vicsorogva bérenceznénk? Szerintem úgy kellene végignézni, mi is történt/történik, hogy a XX. században Európában volt két kísérlet a globalizációra válaszul. Az egyik, az internacionalizmus - megbukott Európában. (Másutt még zajlanak a kísérletek.) Ezt a Szovjetunió vezette - nem véletlen, hogy a nevében egyetlen nemzet sem szerepelt, csak a tagköztársaságok nevében. Ez a tanácsrendszer minden területen kizárta a versengést: az ideológiai-politikai téren ugyanúgy, mint a gazdaságban. Ebben a gazdasági rendszerben volt "világhírű" a magyar termék: alma, busz, mindegy. Csakhogy ez azzal is járt, hogy pl. az Ikarus hiába tudott volna jobb járművet gyártani, nem volt rá igény:mi a fenének légkondi, nyissák ki az ablakot! A fegyverkezési verseny is szakosított volt. Mit gondolnak, miért ment tönkre pillanatok alatt 1989 után a teljes magyar híradásipar? Mert nem a tévékből, hangfalakból élt, hanem a VSZ-nek (Varsói Szerződés) szállított termékekből. Ez az elzártság, a titkolózás elkényelmesített, megölte az innovációt, hiába könyörgött a teljes MSZMP KB, hogy térjünk át az extenzív fejlesztésről az intenzív növekedésre (megvan még valakinek?), ha változatlanul az az öntöde kapta az érdemrendeket, meg prémiumokat, amelyik a legtöbb tonna öntvényt gyártotta, mindegy, hogy emiatt a gépipari termékeink a KGST-n kívül eladhatatlanok voltak.
A Szovjetunión belül meg éppen az oroszokat húzták vissza az ázsiai, meg kaukázusi köztársaságok. Folyamatosak voltak a belvillongások, - így került pl. az Ukrán SZSZK-hoz az ötvenes évek végén a Krím félsziget, amihez "történelmileg" nem sok köze volt. Európának igenis érdeke egy "békés egymás mellett élés" Oroszországgal, az USA viszont mintha megint a mi bőrünkre akarná a medvét leteríteni,miközben mi állunk a barlang szájánál, az USA meg a magaslesről kibicel.

Kovács János írta...

Gábor,a "nagy kan"..
:)
Egyébként találó amit irtàl..
Lásd:Bivalybasznádi "facse" oldal..

PuPu írta...

Jaj, kedves talalom, ez ezer sebből vérzik...
De itt, kommentben kitárgyalni túl nagy vállalkozás lenne...
Meg aztán nem is ez a poszt témája...
De azzal mélyégesen egyetértek, hogy russzofóbiánkkal egyszer szembe illene már néznünk...

:O)))

Névtelen írta...

milosevics írta
a hazug tevét hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát!
még akkor is így van ez, ha verébszarral álcázza magát a púpos állat.
tanuld meg, a net nem felejt!
persze itt, családi körben tovább lehet hazudozni, élvezni a barátok simogató írásait, a melletted állásukat, támogatásukat, csak majd ha eljön egyszer a számadás ideje, akkor is legyetek ennyire lojálisak egymással, ne tagadjátok meg a napi betevőtöket író púpost!

Promenad írta...

Igen,a valaha élt legrátermettebb legfőbb ügyész , Györgyi Kálmán kinyírása Áder Fejbolintó János soha el nem évülő bűne.

talalom írta...

Nos, kedves Pupu, akkor kérlek, az "ezer sebből" szúrj ki egyet, és vesézd ki egy következő bejegyzésben. Egyébként, van amikor nem értek egyet Veled, néhány kommentelő feltételezésétől eltérően. Van, amikor szólok, van, amikor nem. Nem vagyok hajlandó azon rugózni, hogy melyikünk bundája kopottabb. Beszélgetnék: hátha van valakinek olyan érve, amiből tanulhatok.

Kapat írta...

Utálkozni könnyebb, mint érvekkel, személyes sértegetések nélkül vitatkozni. Sajnos egyesek rendszeresen produkálják "szimpátiájuk" kifejezéseként. Saját kisebbségi érzésük kifejezése ez, az ócsárolásban kimerülő keménykedés.
Csak sajnálni tudom őket!

Névtelen írta...

Milosevicsnek !
Ejnye!

PuPu írta...

Medves talalom, az internacionalizmus nem kísérlet, és végképp nem a globalizációra adott válasz, hanem egy szemlélet, mely szerint a tőke nemzetközi, ellene az egyes országok munkásosztályai külön-külön nem tudják felvenni a harcot, csak, ha nemzetközi méretekben összefognak - lásd proletár internacionalizmus.
A globalizációról a wikipédiában két fogalmi meghatározást találsz, az egyik szerint (Veress József) „A globalizáció olyan, alapvetően hatalmi-gazdasági természetű folyamat, amelynek során a világgazdaság legerősebbé váló szereplői a legjelentősebb nemzetközi intézményeken keresztül, az adott és általuk formált jogi keretek között, saját érdekeik alapján egységesítik és általános érvényűvé teszik a gazdasági és politikai szabályokat.”
Maga a szocializmus sem a globalizációra adott válasz volt, hanem kísérlet egy igazságosabb társadalom megteremtésére, melyben a termelőeszközök társadalmi tulajdonban vannak és a termelés haszna is a társadalom tagjainál jelentkezik.
De ez csak az egyik tévedésed, van még több is...
Az meg, hogy nem értesz mindenben egyet velem, természetes, szar is lenne, ha mindenben egyetértenénk, a haladás az ellentétek egységén és harcán alapul, tanítja a klasszikus...
Ennek az egyes emberre vetített fogalmát Popper Péter írta körül:
,,Az ember része a világnak, az egyetemes törvények rá is vonatkoznak.
Az emberi pszichikumnak is alapvető mozgatóereje az ellentétek egysége és harca. Ennek konkrét megnyilvánulási formája, hogy lelkünkben ellentétes vágyak és igények, ellentétes érzelmek, ösztönök, ellentétes vélekedések élnek együtt.
Biztonságot is akarunk, de a kaland szabadságát is. Őrizzük megszokott útjainkat, és változni is akarunk. Szeretünk valakit, de néha unjuk, vagy utáljuk; esetleg másvalakit is szeretünk. Mindezt bűntudat nélkül el kellene vállalni magunkban, és sértődés nélkül el kellene fogadni másoktól. A dolgunk nem az, hogy elhazudjuk, hanem hogy egyensúlyban tartsuk belső ellentmondásainkat."
Rohadt bonyolult ez a világ...
:O)))

anteus írta...

PuPunak, segítségül talalom ezer sebéhez: itt van egy

Az 1950-es évek elején döntést hoztak egy új kohászati kombinát létrehozásáról, melyet eredetileg Mohácsra akartak telepíteni a dunai szállítási lehetőséget kihasználandó, politikai okokból azonban mégis a Dunapentelére telepítés mellett döntött a kormányzat. Ekkor kezdték felépíteni Sztálinvárost. Az új kombinát, az 1950-ben alapított Dunai Vasmű (jelenleg Dunaferr) kapacitását 450 000 tonna lemeztermelésre tervezték. A lemeztermelés fejlődése egybeesett a világ hengereltáru-termelésében akkor végbemenő termékszerkezet-változásokkal. A lemez egyre elterjedtebb anyaga lett a gép-, a {IV-164.} személy- és tehervagongyártásnak, és már akkor gondoltak a tartós fogyasztási cikkek gyártásának későbbi megszervezésére, sőt a konzervdobozok gyártásához szükséges ónozott lemez előállítására is. A Dunai Vasmű kiépítésére tíz év alatt 8,5 milliárd Ft-ot fordítottak, de 1960-tól kezdve a beruházásra fordított összegek már mérsékeltebbek voltak. A vasműben nagyolvasztó, kokszolómű, martinkemencék és durva-, valamint lemezhengermű épült. 1971-ben új tudományos mérési elv is realizálódott, a féligcsillapított acélok gyártásánál bevezették az acél oxigéntartalmának meghatározását neutronaktivációs módszerrel. A későbbi években a martinkemencéket oxigénbefúvással intenzifikálták, majd 1983-ban ide is telepítettek oxigénráfúvásos (LD) acélgyártó konverterüzemet és a folyamatos öntőművet.
Az 1980-as évek végéig változatlanul folyt a termelés. Az 1989-ben bekövetkezett rendszerváltozás következtében azonban fokozatosan romlott a gyár gazdasági helyzete. Lebontották a nagyolvasztókat és a megépített elektrokemence ócskavasszükségletének megszerzése is nagy nehézséget okozott. A gyár ma a Kelet-szlovákiai Acélmű tulajdonában van. (csődeljárás alatt.)

majd még egy: például az MHD portáldarujai (gépipar!) kategóriájukban világvezető márka volt.
Marad 998, amit majd máshol, és máskor.

Amúgy PuPu - csak kérdem - miből volt több: munkásőr vagy hivatásos katonatiszt hazaárulóból a magyar történelemben?
Ebben az összevetésben, nemhogy világbajnokként nem lehetne asztalhoz állnod, de nokkedliszaggatós forgózásra sem a konyhasztalon...


PuPu írta...

névtele Névtelen, kérlek, adj már egy nicket magadnak a válasz elküldésekor, legyél például Névtelen 007!
:O)))

PuPu írta...

Kedves anteus, ez a hazaárulózás netto fasság, csak tájékoztatlak.
Majd akkor emlegessél ilyet, ha fegyvert ragadtál a szocialista társadalmi rend ellen, vagy dokumentálni tudod, hogy te 1985-ben a szocializmus 1989-es bukását tutira vetted.
Egyébként katonatiszt sokszorosan több volt, mint munkásőr-parancsnok, akiknek többségét egyébként a fegyveres erők és testületek képezték ki és vezényelték a gulyáságyúk irányzói élére...
De ha gondolod, bontsd ki jobban ezt a hazaárulózós témát, érdekelne, hogy mivel is árultam el hajdan a hazámat...
:O))))

1970 írta...

Kedves Pupu!

Ez a Szabó Gábor nevű ember nagyon-nagyon beteg. A blogjába beleolvastam; sajnálom szegényt. Nehéz lehet így élnie:(

talalom írta...

Pupu! Internacionalizmus ügyében ugyanazt mondod, amit én, csak más vetületében. A lényeg: a globalizáció nem kívánság kérdése: van. A kérdés az, a tőke szabad áramlásának (Marxnál: a termelőerők fejlődése szétfeszíti a nemzetgazdasági kereteket) előnyeivel szemben mit tud állítani a munka? Belegondolhatnánk abba is: az internacionalizmus összeomlásával mennyit romlott a munka helyzete - Nyugat-Európában is.
Anteus!Hogy szigetként léteztek élvonalbeli technológiák, az nem kérdés - nemcsak a kohászatban. De az, hogy ezek melyik iparágba, üzembe kerülhetnek - anyagi okok miatt nagyon korlátozott mértékben, azt nem az döntötte el, hogy az így termelt árut bárhol el lehet-e adni nyereséggel(!), hanem "politikai" okok: munkanélküliség megakadályozása, stb. Az államadósságot nem a "guruló dollárok" növesztették nagyra - nincs a világon akkora böröndkapacitás, ami annyi pénzt el tudott volna gurítani. Hanem az, hogy a csekély dollárexporthoz sokkal több dollárimport kellett. Meg a támogatások, amik nemcsak a "politikailag érzékeny" nagyvállalatokhoz mentek: legalább ugyanannyi ment a téesz melléküzemágak szögegyenesítő műhelyeibe. Gondold el: a magyar export fele ment a Szovjetunióba, +30%-a meg a KGST-be az import - főként a technológiai meg 80%-ban dollárért jött. Persze leszámítva az energia, meg nyersanyagot. Példa: a vasúti gördülőanyagot (mozdony, vonat, vagon) a világpiacon kilóárban adják. Nem tudta olyan olcsón adni - a vaskos öntvények miatt is - nehéz járműveit a Ganz-MÁVAG, hogy nyereség maradjon rajta. A konstruktőrök tudtak volna jobbat: de ahhoz pl. milliméterekben számolható öntvényfalak kellettek volna, a precíziós öntéshez meg beruházás. Nem véletlen hogy a "dollárexport" olyasmikből jött össze, mint Peru, meg Egyiptom, meg Jugoszlávia. A kapitalizmus nem az elvekben győzött, hanem a piacon. Családilag: mindig tudtam, hogy a Trabantom füstöl és még benzinfaló is. Csakhogy az évi 10 ezer kilométerrel kb. 40év alatt térült volna meg a jobb kocsi ára: arról nem is beszélve, hogy nem volt ez a "megtakarítás" a kezemben, a Trabi meg kellett, mert elvitt a napi két-három "munkahelyemre".

PuPu írta...

Kedves talalom,a kohászat kérdéskörébe nem érdemes belemenni, mert a sehol a világon nem tisztán gazdasági kérdés, legalább ugyanakkora mértékben politikai kérdés is, mely a hadiiparhoz kötődik.
Példálóztál itt Sztálinvárossal, én meg hadd emlékeztesselek arra, hogy egy ilyen beruházást már Horthy alatt is terveztek, a helyszín kiválasztása pedig politikai kérdés volt.
Nem ez az egyetlen ilyen, Bős-Nagymarost is a Horthy rendszer kezdte tervezni...
Ami meg a termelést illeti: azt kell termelni, ami eladható azok közül, amire képesek vagyunk.
Ha az orosz piac negyvennégyes fehér körömcipőt rendelt, akkor azt, ha pancsolt bort, akkor azt, de nem egyszer előfordult, hogy a teszt-szériát se tudtuk legyártani - például a rotációs kapából.
A buszaink egyébként világszínvonalúak voltak, a klíma pedig olyan tartozék, amelyik nem szükséges a tömegközlekedésben, csak lehetőség.
Ha lett volna rá fizetőképes kereslet, akkor azzal gyártjuk.
A termelést a piac szabályozza, és boldog lehet az a vállalat ma is, amelyik tud az orosz piacra termelni, almát szállítani, kommersz bort értékesíteni.
A hadiipar más tészta, de ott sem a felkészültség hiányzott, hanem az eltérő haderőtípusok, szabványok, a saját kapacitások játszottak döntő szerepet - az amerikai hadseregnek nem volt érdeke a Varsói Szerződés szabványai szerinti terméket venni, egyébként meg kinek adtuk volna el azt, amit az orosz piacról kiszorítottak - részben saját szövetségeseink...
A kapitalizmus a piacon győzhetett, de nálunk nem volt a szó klasszikus értelmében vett piac, és a te egész fejtegetésed fejreállt volna, ha Andropov él még húsz évig, és a sztavropoli terület párttitkárát ez alatt az idő alatt Gorbacsov elvtársnak hívják.
Itt mindenki a kapitalista világ törvényszerűségeit kéri számon a szocializmuson, jóllehet két külön műfajról beszélünk, más az opera és más a balett...
:O)))

Névtelen írta...

Erneszto Cse Guevara írta
PuPu ez a szerencsétlen aljadék SzaGanesz Tuarety beléd szeretett? :D :D :D
vigyázz vele mert még jól megcsinál, mint Kocsismátét :D :D
soha ne fordulj neki háttal, mert akkor neked annyi !
mert ez a pöcsfej egy igazi jellem! ..I.. megpocsékol és még a kést is a hátadba szúrja!
azokkal is aljas akik valaha ott álltak mellette ..I..
képzeld el hogy ez a nárcisztikus barm mire képes olyankor, amikor egy EMBERrel akad össze aki minden szempontbók különb nála!
Kaptál tőle egy kis kóstolót...
Ha nem ismernéd a fazont, itt minden megvan róla amit tudni érdemes :D :D
https://www.facebook.com/Felkel%C5%91-NAP-Bivalybaszn%C3%A1di-Oknyomoz%C3%B3k-H%C3%A1za-857368580997077/

Ez a gané két dolgot nem tud elviselni
1. ha képébe vágják hogy egy senki
2. ha nem vesznek róla tudomást.

Amúgy meg szerintem szard le ugyan úgy mint eddig.
( Che Guevara https://www.facebook.com/profile.php?id=100012922481081 )

Geza írta...

Irod PuPu, hogy:

"A fagyi visszanyalt, 2006 történései ismétlődni látszanak."

Sajnos een ezzel nem eertek egyet a kovetkezok miatt:

a) 2006-ban vandalok/barbarok/fidesz/koztarsasagi elnok/ cseszte szeet a demokraciat, egy
olyan viselkedesmodot meghonositva, amelyre mo-n azelott nem volt pelda.
b) most az ERTELEM es a DEMOKRACIA iranti ELKOTELEZETTSEEG jott elo az emberekben, nem pedig
a primitiv modon felhergelt csurhe randalirozasaban megtestesulo osszneepi ostobasag.
c) akarmi is lesz a vege NEM MI KEZDTUK !!. Az egesz a mi megeroszakolasunkkal kezdodott!
Ezt SOHA ne felejtsuk el!

anteus írta...

Kedves PuPu
csak a "hivatásos katonatiszt" mint etalon, egyik vetületére hívtam fel a figyelmet.
A Munkásőrség felesleges ostobaság volt, a hatalmat magukénak érző munkásság egy részének gőgje. Pont arra nem volt alkalmas, amire - Kádár ellenkezés ellenére - valamikor az 50-es évek végén létrehozták. De kárt senkiben és semmiben nem okozott.
Szemben...

Ami a hazaáruló magyar katonatiszteket illeti, talán lapozz bele Horthy volt hadügyminiszterének, Nagybaczoni Nagy Vilmosnak Végzetes esztendők című emlékiratába. A nettó hülyeség valódi címzettjére orientáló ismeretek lelhetők fel benne.
És akkor a kézenfekvő hivatkozást 1944. március 19-ére még nem is hoztam fel.

PuPu írta...

Igazságtalan vagy, kedves anteus, ennyi erővel az ügyvédekről meg a bölcsészekről is írhatnál csúnyákat...
A katonatiszt békeidőben egy két lábon járó, senkit nem érdeklő dekoráció, háború idején viszont emberek életét eldöntő alisten, az érdeklődés középpontjában.
Ha a társadalom egészséges, akkor politikailag inaktív, ha beteg, akkor kardcsörtetve idegesít mindenkit, mint Pocak tábornok...
Katonának lenni - szakma, és egyre inkább szakma.
Az ország felelőssége, milyen vezetőket nevel katonái számára.
A tied is.

:O)))

PuPu írta...

Gézám, ez a mai helyzet egy diáktüntetés - sorozat, annak minden bájával együtt.
A rendszer és hatalomellenesség nem elsőrendű szempont, a politikai követeléseket szinte kiprovokálja a hatalom.
Vigyázni is kell, mert sajnos nem kizárt, hogy Orbánék ürügyet keresnek a tüntetők szétverésére.
Így kezdődött 1956 is, csak ott a provokátorok nem lökdösni kezdték a rendőröket, mint most, a Parlamentnél, hanem lőttek rájuk.
2006-ban pedig az Orbán által motivált futballhuligánok próbáltak puccsot csinálni, a maguk kultúrája szerint...
De mindkét társadalmi megmozdulást Orbán idézte elő, igaz, a mostanit szándékán túl...

:O)))

1970 írta...

(Csak egy kiegészítés anteusnak: A Munkásőrség létrehozásáról az MSZMP IIB 1957 jan. 29-én hozott határozatot. A kormánydöntés február 9-én volt.)