2017. április 5., szerda

ELSZALASZTOTT LEHETŐSÉGEK

Ha én demokratikus párt vezetője lennék, akkor nem hagynám már megint tovalebegni a szituációt, iparkodnék kihasználni a helyzetben rejlő lehetőségeket.
Merthogy most helyzet van, de úgy tűnik, ez hidegen hagyja a pártokat, akik úgy tesznek, mintha képesek lennének saját erőből megmozgatni akárcsak ötezer embert is egyszerre.
Pedig minden szépen összejött.
A CEU elleni támadásokat az érintettek és a társadalom az egyetemi autonómia és az oktatás elleni újabb támadásként értékelte, a fiatalok felháborodtak, és meglehetősen agresszív módon tiltakoztak.
A nemzetközi közvélemény az egyetem mellé állt, az amerikai politika is észrevette Magyarországot, 
és a nemzetközi tudományos élet tekintélyes személyiségei is az ügy mellé álltak.
A tegnapi tüntetés sikeresnek volt mondható, hiszen a problémára irányította a figyelmet, a szervezők egy része további kemény lépéseket is kilátásba helyezett.
Tegnap került nyilvánosságra az is, hogy az Unió erős intézkedéseket tervez alkalmazni a magyar és a lengyel kormányokkal szemben, amennyiben nem lesznek hajlandók végrehajtani a minden tagállamra kötelező határozatokat - fel kívánják számolni azt a helyzetet, hogy valamelyik állam a döntésekkel szembeforduljon.
Minap hivatalosan is elindult az Egyesült Királyság kilépési folyamata az Unióból, labilis helyzete hozva ezzel az angliai magyar munkavállalókat, hiszen teljességgel kiszámíthatatlan, hogy mi lesz számukra a folyamat vége, maradhatnak-e az eddigi feltételekkel vagy haza kell jönniük árokpartot pucolni a teljes foglalkoztatottság jegyében?
Amerika beletörődni látszik a szíriai helyzetbe, lemondott arról, hogy Aszad lemondását megfellebbezhetetlen prioritásként kezelje, Szíria egyre inkább az amerikai-orosz közel-keleti mutyi egyik elemévé válik, ennek folyományaként megszűnik a migránsok mozgásának jelentős része, és ezen semmit ne változtat, hogy közben Szijjártó Péter hülyeségeket beszél tízmilliókról, akik átmásznak majd szeretett kerítésünkön.


Itthon már mindenkinek elege van a kormánynak nevezett orbánviktor elmebeteg handabandázásából, gátlástalan rablásából, foci és stadionmániájából, strómanjai tündökléséből, ebből az egész abszurd helyzetből, mellyel az országból szögesdróttal körbekerített rabszolgatábort akar csinálni, jólfizetett őrökkel és kápókkal.
A helyzetnek - a haszonélvezőkön kívül -  mindenki szívesen véget vetne, a baj csak az, hogy nem találja a nép, hogy kit válasszon helyette, merthogy a jelenlegi kínálat karcsú, mint Lollobrigida volt fénykorában.

A strómanok egyre jobban félnek, és a félelem veszélyes, mert előreláthatatlan következményekkel járhat, hiszen a hatalmat minden áron meg kell tartani, nehogy félelmeik valóra váljanak.
A színpadon mindennek dacára ugyanazok a szereplők énekelnek, legfeljebb aki eddig operettet énekelt, most rapperként tündökölne, a rapper meg politikusként.
A színfalak mögött egymásba rúgnak, csípnek, harapnak, populista mondókákkal hasogatják a kulisszákat, az ingyen sör mára a legszolidabb választási ígéretté nemesedett - ebből előadás mostanában nemigen lesz.
Időnként a hatalom beküld egy-egy új ripacsot, azok egy darabig megkísérlik eljátszani a demokratát, de mivel fogalmuk sincs sem a demokráciáról, sem a parlamentarizmusról, hogy a szolidaritásról meg a nép állapotáról ne is beszéljünk, így a produkció hamar bohózatba fordul, még, ha a nézők egy része nem is érzékeli ezt, mert nem hallja a szöveget saját kedvencét tapsolván.



Az ilyen helyzeteket ki illene használni, de nem lehet, mert itt mindenki forradalmár, csak éppen mindenki a saját kis forradalmát vívja, leginkább a többi forradalmár ellen.
Az egyik meghirdeti a Nagy Áprilisi Populista forradalmat, fizessenek a gazdagok jelszóval mosva össze a tisztességes vállalkozót a strómannal, a jólkereső alkalmazottat a lenyúlt nemzeti vagyon üzemeltetőjével, a másik ül a folyóparton és türelmesen várja, hogy ellenségei tetemét előtte sodorja a víz, a harmadik pisztolypárbajra hívja Pocak tábornokot, szeretett csüngőhasú diktátorunkat, aki vidáman röhög rajta a zakója alatt viselt golyóálló mellényében, a többiek meg forradalmi hevülettel hirdetik, hogy nem fognak össze senkivel, hiszen ez a magatartás már az LMP-nek is nagyon bevált...
A tüntetés szervezőinek egyik fele elhatárolódik a másik felétől, aki hídlezárást helyez kilátásba, hiszen a rendőrség betiltotta azt - ez igazán forradalmi magatartás, Petőfi belehalna a röhögésbe, el se kellene mennie Segesvárig/Barguzinig.
A másik feléről kiderül, hogy csak a szája járt, merthogy reggelre képtelenek voltak összeszedni száz embert, pedig a hatalmat úgy is nevetségessé lehetne tenni, ha egy ember sem megy fel a hidakra, csak a járdákra, csak eljátszanák, amit hajdani kollégám adott elő a bálban.
Ő tudatmódosult állapotában elővette szolgálati pisztolyát és odamutatott az egyik sarokba, mondván, most ide lövök!
A nép hanyatt-homlok rohant onnan, ennek utána kollégám az ígéretét betartotta, majd elgondolkodva a másik sarok felé fordult: Most oda lövök!
Nép hanyatt-homlok menekült, hajdani kollégám meg odalőtt.
Ennek utána tanácstalanul körbenézett, majd elgondolkodó tekintettel közhírré tette: Most nem is tudom, hova lövök...

Nagy sikert aratott, a nép úgy ugrált ki ajtón-ablakon, ahogy csak képes volt rá, ő meg legyintett egyet, belelőtt a plafonba és eltette a pisztolyát...

Van a fővárosban rengeteg híd, lehetett volna ma reggel hídtúrát tartani, de ehhez persze kellett volna némi bátorság meg kis fantázia is.
És persze egységes akarat, ami itt nemigen fedezhető fel.
Ha ennek a társaságnak a kezébe nyomnának egy bográcsot, fűszereket, fát, gyufát meg egy libát, hogy főzzenek belőle libapörköltet, akkor a tűz a Népligetben lobogna, a bogrács a Rózsadombon lengedezne az állványán üresen, a fűszereket Újpesten nyalogatnák, míg a libát a Terézvárosban cipelné a hóna alatt a szerencsés megtaláló.
A libus ott élne aztán az idők végezetéig, tisztes jómódban. és végelgyengülésben adná vissza lelkét minden libák teremtőjének...
Olyan helyzet, mellyel politikailag kezdeni lehet valamit ritkán alakul ki, tudni illene kihasználni.

Ha időt adnak neki, akkor szeretett miniszterelnökünk majd előhúz a kalapjából egy új ellenséget, aki meg akarja pocsékolni nagyanyáinkat, meg akarja pedofilkózni kisded gyermekeiteket, el akarja enni előletek a szénát, szóval az új ellenség lesz a soros, aki a nemzetközi Gyurcsány...
Az ember már mérgelődni sem tud, inkább csak röhög.



Sajnos, ezt teszi Orbán is...
Jó ez így nekünk?



:O)))

29 megjegyzés:

Promenad írta...

Elég csak arra a tegnapi parlamenti fotora nézni, amelyen Orbán önfeledten vihog Lázárral,miközben tombol a vihar a fejük felett.
Kinyilt a nemlétező bicskám a zsebemben....

Kovács Erzsébet írta...

Ez a baloldal annyira bal, hogy már balga.

mavtelep írta...

"Ez a baloldal " csak az ellenzék - értsd kormányzásból kimaradt agyasok - fele.
29 + 4 fő kellene legyőzze Orbánt és Tsait , mindenféle támogatás nélkül.
Józan ésszel azt mondom : igazuk van, hogy nem is próbálkoznak, hiszen ha kormányon vannak az a baj, ha ellenzékben az a baj.
Ez így nem megy...
Szervusztok, jó napot !

Névtelen írta...

Névtelen mavtelep írta...2017. április 5. 15:57
.
nos, az ilyen jellegű hozzáállás az, ami a magukat demokratikus ellenzéknek nevező kollaboráns gazembereket a pozíciójukban tartja.
okos fiú vagy, megdicsérted a marhákat, hogy jól csinálják, ahelyett, hogy a jó dolgozó édes anyjukba küldenéd őket!
ez a tessék-lássék szartologató magatartás az, ami miatt ezek még mindig jól élnek a politikából.
ez az a magatartás - amit te itt elővezetsz - ami lehetőséget ad nekik arra, hogy minden új kezdeményezést megakadályozzanak, s te ahhoz tapsolsz.
annyi eszed sincs, mint egy marék lepkének, pedig azoknak mondhatni a nullához konvergál az értelmi képességük,s úgy tűnik hozzád képest egyetemi tanárok.
el kellene ballagnod az általad választott, istenített kollaboráns gyökerek rád rótt képviselőjének fogadóórájára, s elküldeni a kedves dolgozó mamájába, megemlítve azt a lehetőséget, hogy bizony ha és amennyiben te, mint eszetlen magyar átlagszavazó - nézd meg magad Bödőcsnél, milyen vagy! - nem adod a voksodat neki, akkor biza el kell menjen dolgozni!
na ettől bé lesznek szarva.
meg kellene mondanod neki, hogy amennyiben nem azt teszi, képviseli, amit te elvársz tőle - ehhez viszont az kellene, hogy felismerd, jelenleg azt képviseli, amit elvársz tőle, mert a saját érdekedet sem vagy képes felfogni! - abban az esetben nem szavazol rá.
.
.
természetesen nem várom el tőled, hogy egy ilyen, számodra rettenetesen bonyolult okfejtést megérts,
.
DE
.
én szeretem a kihívásokat.
s mivel alapvetően jó ember vagyok, megpróbálok segíteni neked.
.
.
abramovics voltam, s vagyok

mavtelep írta...

Névtelen
He-he... mivel mi nem találkoztunk Angyalföldön - sőt! libát sem veled őriztem -, vegyél vissza magadból !...DDD
Sokat kell még tanulnod...DDD

Névtelen írta...

mavtelep!

szívesen randizok veled angyalföldön!
csak aztán nehogy elültesselek, mint a répát öcsike!
nehogy lesre fussál!
szemed, füled legyen nyitva!
rendszeresen előfordulok ott hiszen ott születtem kismókus.
amennyiben nem csak a pofád nagy, hanem bízol is magadban, adok lehetőséget, hogy személyesen elmondhasd mi bánt, gyere mesélj!
amennyiben lapítasz, akkor egy szarjankó vagy öcskös!
.
.
abramovics voltam, s vagyok
.
.
ps.: ne félj, amennyiben egy haldokló gyenge öregember vagy, nem esik bajod!
megsimogatom a buksidat, s elengedlek utadra.

mavtelep írta...

Névtelen
Jajjj!...DDD

PuPu írta...

Hát ez bizony teljesen becsavarodott, - húzzál innen, abrakadabra!
:O)))

Kovács János írta...

Köcsög..

Névtelen írta...

Lehet itt abrakadabrázni",de még igaza is lehet:
"el kellene ballagnod az általad választott, istenített kollaboráns gyökerek rád rótt képviselőjének fogadóórájára, s elküldeni a kedves dolgozó mamájába, megemlítve azt a lehetőséget, hogy bizony ha és amennyiben te, mint eszetlen magyar átlagszavazó - nézd meg magad Bödőcsnél, milyen vagy! - nem adod a voksodat neki, akkor biza el kell menjen dolgozni!
na ettől bé lesznek szarva.
meg kellene mondanod neki, hogy amennyiben nem azt teszi, képviseli, amit te elvársz tőle - ehhez viszont az kellene, hogy felismerd, jelenleg azt képviseli, amit elvársz tőle, mert a saját érdekedet sem vagy képes felfogni! - abban az esetben nem szavazol rá."
Amerika messze van,de ott hasonló módon sikerült Trumpot megfutamítani az egészségbiztosítás ügyében (Obama Care)
Különben mehet a szájkarate 2018 után is...
(Mano)

Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
PuPu írta...

Abramovics ment a kukába, éppen jó helyen van ott.
:O)))

PuPu írta...

Kedves Mano, természetesen lehet igaza is, az Úr akarja, a kapanyél is elsül, ami kilóg a szájából.
Nem a véleménye a zavaró, hanem a végtelen tahósága.
Ő az én blogomba vendégként jön, márpedig vendégségben nem illik rendszeresen a ebédlőasztalra szarni.
Az ő problémája az, hogy saját jogán nemigen olvassa senki, ezért megpróbálja más olvasottságára telepedve osztani az észt, ami nem lenne baj, végtére is mindenki azzal főz, amije van.
De ettől még lehet viselkedni, ugyanis az én blogomban általában értelmes emberek kulturáltan beszélgetnek, aztán vagy egyetértenek, vagy nem.
Ő azt képzeli, ha durva, közönséges és agresszív, akkor attól ő radikális, jóllehet csak egy neveletlen tahó.
Sajnálnám, ha más lenne a véleményed.
:O)))

Kerekes Zs írta...

Kedves Pupu!
A nap híre szerintem nem az volt amit pellengérre állítottál, hanem ez:
https://444.hu/2017/04/05/a-nobel-bekedijas-ipcc-hetgyermekes-magyar-klimakutatoja-leirta-hogyan-teszi-tonkre-az-eletet-a-ceu-ellen-hozott-torveny
Mert ugye, ha egy Nobel békedíjas egyetemi oktató csak most veszi észre, hogy baj van, és ebből azt a következtetést vonta le,hogy:
„Ma úgy érzem, nem érdemel meg ez az ország, sem engem, sem a sok többi, az ország fejlődése érdekében a tehetségét, szorgalmát, verejtékét a nehézségek ellenére itthon szolgálatba állító kiemelkedő, becsületes szakembert, orvost, tanárt, üzletembert.”
akkor valóban nagy baj van...
Ha meg a miniszterelnök az általa delegált egyik nagykövet visszahívását kezdeményezi, mert az ellentmondani merészelt, és az ebben az ügyben a parlamentben hozzá intézett interpellációra azt a választ bírta adni, hogy nem foglalkozom nőügyekkel, s egy óra nem ettől hangos az ország, az jól mutatja, hogy a baj milyen mélyen van..

kekec írta...

Kerekes Zs.
Azért nehéz választani a "nap hírei" között, mert itt van, hogy
a sajátlábonálló Recsi svájci iskolája ugyanolyan formában ad diplomát, mint a CEU,
meg hogy
már Merkel is és az Uniós Néppártból is figyelmeztették Orbánt,
meg
a Momentumosok népszavazással akarják ellehetetleníteni GYURCSÁNYT. Nem, Orbánt nem, akármit is mesélnek, mert akkor a "3-szor választották Minielnöknek" szerepelne, és nem a 2X. Orbán meg röhögne és bemenne elnöknek. Hát kell nekünk egy deklaráltan erdogáni vagy putyini rendszer?

Névtelen írta...

teve, te egybites agyú kérődző!
.
.
amennyiben úgy gondolod, hogy ez a te blogod, s ide vendégként lehet csak jönni, tedd zártkörűvé, s hívd meg a veled mindenben egyetértő, tőled ájultan a porban fetrengő idiótáidat, s nyaljátok körbe-karikába egymás seggét!
tegnap erről írtam nektek,
.
DE
.
szokás szerint semmit sem fogtál fel belőle.
ja!
persze!
az egy bit, amivel az agyad bír!
ez mindent megmagyaráz.
öcsi! már nem a néphadseregben osztol parancsokat!
nehogy fenéken billentsenek!
mert ugyi, kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna!
amíg nem zártkörű idióták klubja ez, addig az, és azt ír ide, amit akar.
mert bizony a pálya szabad!
az, hogy ti egymás között kártékony, és álságos "beszélgetéseket" folytattok, azzal csak hülyítitek magatokat,
.
DE
.
mit is várhatnánk többet tőletek?
begyepesedett agyú, volt kommunista csökevényként magatokat rettenetes demokratának gondolva kollaboráltok a jelenlegi hatalommal.
azzal, hogy képtelen vagy feldolgozni az élet valóságát - amiről Hasek is beszél - rettegsz a valóságtól nem tudok mit kezdeni.
én nem teszek mást, mint az arcodba, arcotokba tolom a realitást, amitől rettegtek.
természetesen a véleményedet pont leszarom, mert azt csinálok, amit akarok, még ha ez neked nem is tetszik.
olyan vagy, mint Ruller hadbíró, aki női, és férfi nemi szerveket ábrázoló naiv rajzokat nézegetsz, s ábrándozol. mert ennyire terjed a képességed
mostantól, amennyiben úri kedvem úgy diktálja megdolgoztatlak egy kicsit, hogy ne legyen időd a sivatagban rohadni!
.
.
abramovics voltam, s vagyok
.
.
ps.: állj készenlétben, mert nem tudhatod, mikor jövök újra!

góbé írta...


Abra ! Ájjámánle!! Vagy ha nem birsz, beszélgess bajjerzsótival - az a te szinted, - és ne definiáld magad radikális demokratának.
A demokrata nem mocskolja azt akinek eltérő véleménye van, hanem érvekkel meggyőzni igyekszik.
A radikalitás sem a mosdatlan szájból fakad.

Névtelen írta...

góbé!

visszafordítom.
te ájjá le, OK?
nem én kötöttem bele a tevébe.
tőlem mindenki azt csinál, amit akar,
.
DE
.
ha, és amennyiben valaki piszkál, az bizony számítson rá, hogy visszapiszkálom.
.
ezt meg olvasd el, s utána - ha megértetted! - beszélhetünk.
.
"Egyértelmű, hogy milyen kártékonyak ezek a képmutató és álságos beszélgetések. Emberek akarva-akaratlanul egymást ejtik fogságba konformitásból eredő közös hazugságaik hálójával, melyekbe egyre jobban belegabalyodnak, rombolva ezzel saját és mások önbecsülését és önbizalmát. Asch professzor kísérlete választ ad a miértekre, de ennél többet is tesz. Utat mutat a változás felé! Kipróbálta, mi történik, ha a kísérletben részt vevő személy szövetségest kap a beépített emberek közül. Ha az öt beépített emberből akár csak egyetlen egy is helyes választ ad, azzal megtöri a csoport egyöntetű és erős nyomása. Ha a vizsgálati személynek akadt egy szövetségese, aki „tisztán látott”, akkor sokkal könnyebb volt kimondani a saját véleményt, a helyes választ!
Egy fecske is csinálhat nyarat
Nem könnyű felvállalni a lázadó szerepét és szembe menni a csoport véleményével. Nagy magabiztosság és tudatosság kell hozzá. Ugyanakkor, ha csak egyetlen ember is van, aki a hitelességet és az őszinteséget választja, leveti az álarcot, amit a csoport kényszerített rá, akkor ez az egy ember már megtörheti a csoport nyomást, lehetővé téve mások számára is, hogy őszintén beszéljenek! Kockázatos? Talán igen, előfordulhat, hogy a csoport többsége nem tud, vagy nem akar változni, a könnyebb utat választják és inkább a „lázadót” zárják ki a csoportból. Veszteség? Ha valamiért nagyon fontos a számunkra ez a csoport, akkor vélhetően az, de vajon mennyit veszíthetünk akkor, ha önbecsülésünket áldozzuk fel a konformitás oltárán. Asch professzor vizsgálatából azonban az is kiderült, hogy a „lázadásnak” is több fajtája van, hogy melyek ezek és hogyan használhatjuk ezt a tudást a saját életünkben, arról a jövő heti folytatásban írok."
.
.
voltam bátor tegnap ezzel megkínálni a tevét, hogy felfogja, miről beszélek.
neked is fel kéne fognod!
.
amúgy ez az óvodás sértődősdi engem hidegen hagy.
menjetek az óvónénihez panaszkodni, hogy: az abramovics aztat monta óvó néni, hogy ....
.
nem érzed, mennyire szánalmas a reakciótok?
bármiről, csak a lényegről ne beszéljünk, ugye?
.
.
abramovics voltam, s vagyok
.
.
ps.:
egy kis segítség
van olyan eset, mikor az autópályán
.
NEM AZ MEGY SZEMBE, AKI EGYEDÜL VAN, HANEM A TÖBBI MEGY ROSSZ IRÁNYBA!
.
tudod, ez a lényege az idézetnek, még akkor is ha magabiztosan hiszitek, hogy jól csináljátok.

civilhuszár írta...

Figyejj levő !

Húzz innen 3,14 -csába.

mavtelep írta...

Olvassátok a friss híreket ?
Orbán egyre jobban elveszti a fejét, levelezget a Néppárttal, miközben verőlegények keresik fel a CEU-s tüntetés szervezőjét...tessék mondani, ez mán a "komenizmus" ?...)))
Szervusztok, jó napot !

1970 írta...

És eközben itt fentebb egy idióta kommunistázik...
Az ember esze megáll, hová süllyed ez az ország:(

Névtelen írta...

videót megnézni, ujjakat az orrokból kivenni - tovább nem turkálunk, keressük a fikát! - s észhez térni!
.
http://nepszava.us/nemzeti-konzultacio-orban-viktorral-alsogatyaban/
.
http://24.hu/kozelet/2017/04/05/videoban-uzent-orbannak-az-operaenekes-a-hazamat-akarom-de-csak-apam-kadari-diktaturajat-kapom-helyette/
.
.
elgondolkodni ki is a hülye, ki megy szembe a valósággal?!
.
.
abramovics voltam, s vagyok

1970 írta...

Ettől a szegény "noname" operaénekestől megkérdezte valaki, hogy ugyan már mi köze a Kádár-korszaknak a mostani f.s rendszerhez? Nem veszik még mindig észre ezek a szerencsétlenek, hogy ezek az ostoba és hazug összehasonlítgatások taszítják tőlük a választókat?!
Persze a valósággal szembesülni, hogy az 1990 és 2010 között eltelt 20 év egyenes úton vezetett ehhez a nyomorult - mégis valahol végtelenül szánalmas - diktatúrához, már kellemetlen lenne számukra.

Kibic37 írta...

Bizony, bizony, hogy változnak az idők!
Ez a fórum is valamikor milyen élvezhető volt...
Kár érte :-((

Donáto írta...

Te PuPu!
Nem kellene az az abramovics féle vagyok leszek nevű senkiházit kitörölni?

Tüske Zsófia írta...

szerintem nem kellene.
sosem az használ neked, aki hízeleg, sokkal többet az, aki az arcodba vágja az igazságot, hogy elgondolkozhass rajta. a szakadék felé rohanó autót nem fogod integetéssel megállítani. olvasd el, mit ír és ha eszed van, meg tudod állapítani, van-e igazság benne, vagy sem. igaz, kell hozzá némi alázat, hogy ha igaza van, elismerd. (persze fel lehet háborodni azon is, hogy hazudott.... és azon is, hogy olyan csúnya szavakat használt, mint kurvaország)

azt gondolom, abramovicsnak igaza van abban, hogy el kellene kapni az egymással marakodó ellenzéket. végtelenül irritáló az a fajta tevékenység, hogy ki legyen a főkakas a baloldal szemétdombján, akkor, amikor már csak egy taszítás kell ahhoz, hogy ez a trágyával megrakott szekér kiszáguldjon Európából.

mávtelepnek üzenem: el vagy maradva, ha te még a parlamenti demokráciában reménykedsz és igazolni látod ezzel azt, amit ez az ellenzéknek csúfolt mameluk-banda művel ott.

félek attól, hogy "az utolsó perc már egy órája vár"

góbé írta...


Kedves Zsófia ! valamit nagyon félreértesz. Abrának sohasem a véleményével volt gond, hanem azzal az alpári, durván személyeskedő, sértegető bajjerzsótis stilusával mellyel azt előadja.

Már két éve jeleztem neki - láthatóan fölöslegesen, - a legkonstuktivabb tartalom is elsikkadhat, hitelveszetett lesz, ha a forma melyben közzéteszi bicskanyitogatóan durva és lekezelő.

Amugy szerintem sem kellene...

Szassz Abra !

Névtelen írta...

Zsófia Tüske!

látom, Te érted, hogy értük haragszom, nem rájuk - bár lenne okom rájuk haragudni a hihetetlen mértékű idiotizmusuk okán, amit itt előadnak - csak pont az nem akarja érteni, akinek kellene.
ennek az országnak ez lesz a veszte, ezért voltunk az utolsó csatlósok, ezért keveredtünk mindig a vesztes oldalra.
ez amolyan Pató Pál mentalitás.
számomra borzasztóan irritáló, hogy magukat értelmes felnőtt embernek gondolók a saját jól felfogott érdeküket sem képesek megérteni.
botrányosnak tartom, ha valaki rendelkezik egy képességgel, s azt nem használja, avagy rosszra használja.
továbbmegyek, ez nem bűn, hanem hiba!
a teve abban követi el a hibát, hogy nem arra használja a sorstól kapott képességét amire kellene, hanem a hülyeségre.
ha már összekalapált egy kis közösséget, ami akár egy kezdeménye is lehetne valaminek, akkor miért nem azzal foglalkozik, miért a maga kis semmit érő személyének a fényezésével, öntömjénezésével?
.
.
góbé!
neked tegnap megírtam, amit akartam.
te sem a lényeggel foglalkozol, beállsz a teve mögé, ami nem bűn, hanem hiba.
neked már régen kapacitálnod kellene őt, hogy elinduljatok a helyes irányba,
.
DE
.
te is leragadsz a könnyebbik végénél, ami csak arról szól, hogy az abramovics báncsa a tevét óvó néni...
.
.
abramovics voltam, s vagyok

1970 írta...

Nem!
Azért voltunk "utolsó csatlósok" a II. vh-ban, mert egy tesze-tosza, szerencsétlenkedő, tehetségtelen, ostoba vén marha állt az ország élén 1944-ben. Hozzá képest Szálasi már nem sokkal jelentett mélyebb szintet, sajnos...