2017. április 25., kedd

ULTIMÁTUM

Gyurcsány Ferenc ultimátumot adott Orbánnak, gyakorlatilag megfenyegette.
Orbán ezen csak nevetett, de azt hiszem, ha valakit lelöknek egy felhőkarcoló százegyedik emeletéről, akkor a nyolcvanadik emeletnél a mosolya már nem túl őszinte...

"A DK elnöke hétfőn sajtótájékoztatót tartott az ügyben, ahol kijelentette: azt várja Orbán Viktortól, hogy vagy tisztázza magát, vagy pedig 72 órán belül perelje be őt azokért az állításaiért, amelyek szerint Oroszország információkkal rendelkezik a Fideszhez és a kormányfőhöz köthető törvénytelen pénzmozgásokról.
Amennyiben a miniszterelnök nem indít jogi eljárást, a DK elnöke igazoltnak tekinti vádjait – mondta, és hozzátette: "hosszú évekkel ezelőtt", magas szintű, hiteles forrásból kapott szóbeli tájékoztatást arról, hogy Oroszország "megfelelő szervei" információkkal rendelkeznek a Fideszhez és személyesen Orbán Viktorhoz köthető törvénytelen pénzmozgásokról. Ezek "rávilágítanak a párt és elnökének törvénytelen és tisztességtelen finanszírozására" - jelentette ki." - írja az ügyről az atv.hu .
Az ultimátum komoly dolog, és hogy Orbán iparkodik elbagatellizálni, az nem jelenti azt, hogy ne lehetne a vád igaz.
Emlékezzünk Nixonra, akit szintén megvádoltak anno, de a vád bizonyításának folyamata kicsit lassúbb volt, mint arra számítani lehetett volna, mégis, a vége a dolognak csak az lett, hogy Nixonnak le kellett mondania.
Hogy ebben az esetben mi lesz a vége, azt nem lehet ma még tudni, de az, hogy Orbán mosolyog, nem jelent semmit, mint ahogy sameszai gusztustalankodása, miszerint Gyurcsány meghülyült, inkább erősíti, mint cáfolja a vádat.
Persze óriási naivitásra vallana azt hinni, hogy valaki odalépett Gyurcsányhoz az utcán, megszólította és elmondta, hogy most érkezett el az a pont, amikor nem bírja tovább hurcolni a lelkéről csüngő rettenetes súlyt, ki akar tálalni Orbán pénzügyeiről.
Ez nem így megy, egy ilyen jellegű bizonyítékért már öltek embereket és ölni is fognak, hiszen a tét Orbán számára óriási, anyagilag, erkölcsileg és családilag egyaránt.
Nem csak Szél Bernadettek élnek ebben az országban, de számos olyan ember is, akinek tisztessége, igazságérzete azt kívánja, hogy ha igaz az állítás, akkor ne a békés nyugdíj legyen a megoldás, hanem az ügy teljes feltárása és a tisztességtelenül szerzett vagyon elkonfiskálása - vissza a népnek, amit tőle vettek el.
Vagyont nem lesz nehéz találni, csak el kell indítani egy eljárást, mely tisztáz egy-két dolgot, állami gazdaságok, szállodák, hajókikötők, vissza nem térítendő támogatások, baltás gyilkosok ellenértéke, stb. ügyét.

Merthogy Orbán a cselekményeit bűnszövetségben, bűnszervezetben követte el, és a Gyurcsány által megnevezett vád csak egy azok közül, melyben Orbán vélhetőleg bűnös, ezeken felül  még államellenes bűncselekmények is lehetnek.
Amennyiben megáll a vád, Orbánnak és szövetségeseinek, Csányitól a legszűkebb családjáig befellegzett, túl sok embert sértettek meg ahhoz, hogy megúszhassák.
A túl sok ember egy része maga a magyar nép, mely vissza fogja venni a lopott vagyont, ha nem megy szépszóval, hát majd erőszakkal.
Fertelmes idők elé nézünk.
Persze meg kell próbálni ilyen esetben kikövetkeztetni, hogy kinek áll érdekében Orbánt megbuktatni és börtönbe juttatni?
Külföldről az Unió és a NATO döntéshozóinak, hiszen ők Putyin ügynökének tartják a mi szeretett miniszterelnökünket, aki szét akarja verni az Uniót.
Aztán itt van Soros, aki nem szokta békésen tűrni az ellene intézett támadásokat.
De lehet, hogy Putyin úgy értesült, hogy Orbán meg akar válni Brüsszeltől, márpedig egy elszigetelt és russzofób balkáni törpeállam kellemetlen és a fasizmus felé orientálódó vezérecskéjét támogatni nem áll Oroszország érdekében.


Belföldről Simicska jöhet számításba, másrészt meg Gyurcsány.
Persze a nyilvánosság előtt szigorúan külön-külön, hiszen együtt lerombolnák egymás hatását, és erejük nem összeadódna, hanem kioltaná egymást, hála a magyar nép racionális gondolkodásának.
Az sem kizárt, hogy az üzleti élet valamelyik háttérbe szorított képviselője használta orosz kapcsolatait, mert bármit is mutat kifelé például egy Demján, rajongani nem biztos, hogy tud Orbánért.
Aztán van még egy lehetőség: Orbán el akarja végképp lehetetleníteni Gyurcsányt, ezért ellátja olyan információkkal melyek végén a bukás vár rá.
Ha Gyurcsány információi nem ezerszer és ezer helyről megerősített, kőkemény tényeken alapuló információk, akkor Gyurcsánynak politikailag vége, de később aztán vége lesz gazdaságilag is - Orbán bosszúálló fajta...


Az ultimátum hamarosan lejár, és akkor Gyurcsánynak lépnie kell, legalábbis valami kis információt csepegtetni kell a közvéleménynek, nem szabadna megengedni, hogy a vád komolytalannak tűnjék, hiszen Orbán éppen erre játszik.
Izgalmas ügyek ezek, nem-mellesleg a sorsunk múlhat a kimenetelén.


Hát, várjuk ki türelmesen, mire fut ki a dolog, habár a türelem nem mindig rózsát terem...


:O)))

55 megjegyzés:

kimifan írta...

Mértéktartó, mondhatni visszafogott értékelés, nem is vártam egyelőre többet, hiszen igen kevés még a konkrét információ. Bár a DK elnöke már korábban is utalt Orbánra rosszt fényt vető orosz kapcsolatokról, ez most tényleges váddá vált, amire a miniszterelnök nem sokáig válaszolhat egy lenéző félmosollyal...
Egy dologban szeretnék nagyon biztos lenni: Gyurcsány Ferenc nem jelent ki olyan vádat, amelynek valóságtartalmáról nincs ezer százalékig meggyőződve. Tökéletesen érthető, hogy előre nem kívánja felfedni sem informátorát, sem a vádakat igazoló dokumentumokat, hiszen azok addig maradnak védettek, amíg nem a megfelelő módon - mondjuk egy bírósági tárgyalás során - kerülnek nyilvánosságra. Ezt sok kommentátor hiába is várja el, és szólítja fel Gyurcsány Ferencet, tegye közzé az információkat.
Mindenesetre ez az ügy jelentős hatással lehet a 18-as választások előkészítésére, illetve kimenetélre. És elvárnám, hogy a demokratikus ellenzék teljes mértékben támogassa a DK elnökét. aki felvállalta ezt nem teljesen rizikómentes ügyet.

Villon írta...

Egy Portish nevezetu urtol tanultam, hogy a Kiraly elleni armadanak egyszerre kell odaerni, hogy ne tudjak reszletenkent szetmorzsolni oket. No most itt van Gyurcsany,
Simicska, Brusszel, Soros, es meg amirol nem tudunk. Gondolom, hogy az "idozites" nem veletlen muve volt...

nemóvatos írta...

Meglepődnék(?) ha a gyurcsányi ultimátum után mindkét harcos "élve" távozna a küzdőtérről.
Ha ennek az országnak, társadalomnak van még tartása, úgy az egyiktől megszabadulunk.
Ideje lenne.

kekec írta...

Villon igazad van. Én is az "és-és-és"re szavazok a "vagy" ellenében.
Elől megy a lepényhal - a reményhal meg utoljára!

maxval írta...

Ezzel Gyurcsány saját magát leplezte le. Ha tudott bármiről is, szólnia kellett volna. Súlyos kötelességszegés, hogy ezt nem tette meg.

Azaz az egész kamu.

Kovács Erzsébet írta...

Szinház az egész világ.
Az idő múlik.
Minden elévül.
Mi is.
Tudjátok-e mi lesz a fejfánkra írva?
" Nem is élt, csak félt."

Promenad írta...

Birca Hangnak !
Igazad van,valóban nem lett volna szabad várni ezzel a kedvező alkalomra,hanem nyomban meg kellett volna tennie a feljelentést /amennyiben tényleg rendelkezik bizonyítékokkal /

De ha nem lesz egyéb bombasztikus ,ám sokat sejtető bejelentésnél,az a visszájára fordulhat.
Vagyis kontraprodukzív lesz.
De várjuk neg a határidő lejártát,hátha ....

Promenad írta...

Kontraproduktiv. Sorry

pleinair írta...

Bosszantó az a figyelmetlenség és felületesség, ami okos embereket buta vélemények hangoztatására késztet.

Gyurcsány megmondta, hogy évekkel ezelőtt szóbeli tájékoztatást kapott az ügyről.
Akkor még nem volt a vád bizonyítható. Bizonyíték hiányában pedig nem lehet feljelentést tenni.
Most azért provokálta orbánt, hogy rágalmazásért perelje Őt, mert ebben az esetben a dokumentumokat a bíróság kikérheti az azt birtokló szervtől.
Mivel úgy tűnik, orbán nem fog perelni, agyon akarja hallgatni az ügyet, reakciója egyértelmű bizonyítéka annak, hogy Gyurcsánynak igaza van, a vád nem alaptalan.
Az, hogy most olyan bizonyítékokat követel az ellenzék Gyurcsánytól, amik csak megfelelő szerveknek adhatók ki, reménnyel tölti el ellenfelei kicsi szívét. Már dörzsölik a kezüket. Gyurcsány bukását vizionálva.
A dokumentumok meglététől és felhasználhatóságától függetlenül orbán orosz kapcsolatainak minden eleme bizonyíték arra, hogy az eddig történtek korrupció gyanújától bűzlenek.

Névtelen írta...

neveletlen

http://index.hu/belfold/2013/10/18/gyurcsany_csak_tulporgott_ezert_ment_neki_az_mszp-nek/

Most legalább nem a saját fészkébe rondít, de ideje lenne beállítani Feri gyógyszerezését. :(

sphagin írta...

Az igazság odaát van ...... !

Gyurcsány most látta eljönni azt az időt, hogy fokozza a nyomást Orbánon. / meg a többin/

Nem fogja beledugni a fejét egy olyan hurokba egyik sem, amellyel kikészítheti magát, meg a táborát.

Ha innen nézzük, akkor nem várható semmiféle szivárogtatás, de még bírósági hercehurca sem.

Az viszont várható, hogy a nyomás az nőni fog Orbánon, mert még a sajátjai is bogárral a fülükben fekszenek le és kattoghatnak azon, hogy mi lesz Orbán után.
Ilyenkor, mint tudjuk, sokan elvéthetik a lépést és dőlhet a dominó.

Egy azonban már biztos, hogy Orbán távozása után, nehéz lesz neki megúszni egy olyan vegzálási folyamatot, aminek a végén még a műanyag lakat is rározsdásodhat.

Elnevetgélheti, bagatellizálhatja a dolgokat, de a folyamat a lényeg. Az, hogy milyen irányban mennek a dolgok.

Hát, ha így nézzük, akkor most az irány nem Orbánnak kedvez.
Innentől pedig, időről időre elő fogják venni a dolgot és Gyurcsány majd mond is valamit, meg nem is, a lényeg az, hogy a téma fennmaradjon.

Egy esetleges perbe Orbán nem mehet bele, mert akkor az lenne a téma a választásokig !
Így tehát Gyurcsány, nyugodtan "cibálhatja a bajuszát " , fenntarthatva a nyomást Orbánon és növelheti az ellenzék erejét is ezzel.

Megy a zsugázás ezerrel !

Lehet olyan is, hogy Gyurcsányt más ügyben fogják majd perbe, hogy ne lehessen ezt a témát vizsgálni, mert nem lesz a tárgya az a tárgyalásnak. Mondjuk az Orbán személyiségi jogának a megsértése. Lásd még a "közgyűlés, vagy nem közgyűlés" témáját.

Nagyon nehéz a kibicek dolga !!!

civilhuszár írta...

A kis g pávatáncos is várt az öszödi beszéddel, aztán ő volt a kezdeményező a 72 órás lemondási felszólítással. Vittek is a hívők meg a csőcselék nosztalgia wekkereket.
A kormánybuktatási kísérlet során még szerencse, hogy helyt álltak a tűzoltók, mert a felajzott szemetek felégették volna Pestet.
Van egy rossz előérzetem, hogy Vityenkának van Bicska Maxis koreográfiája a kopasz cápáival, és egyéb alvilági mocskokkal.

Névtelen írta...

nos vajúdnak a helyi "okosok", s szülik a nem is egeret, sokkal inkább a tetűszart.
.
marhára egyszerű az egész.
a csuti nem reagál, igaz, vagy nem igaz a dolog.
a nyulat - jelesül Gyurcsányt - marhára egyszeűen ki lehet ugrasztani a bokorból, mely ugrasztás eredményeképpen remélhetőleg a csuti geci táborba vonul élethosszig.
.
https://www.youtube.com/watch?v=sWMU3tsjefI
.
jelesül vaki perelje be Gyurcsányt, s akkor az a bizonyos akasztás elérhető közelségbe kerül.
mert végül is nem mindegy, hogy maga a csuti geci, vagy valaki más akarja az ő nem létező becsületét megvédeni Gyurcsány állításával szemben?
.
.
abramovics voltam, s vagyok
.
.
ps.: akár valamelyik helybeli észt osztó rposztó - nem lehetett kihagyni az alliteráció miatt! - is elballaghat a bíróságra, s megteheti, amit megkövetel a haza!

Névtelen írta...

neveletlen

kedves pleinair

Milyen 'birtokló szerv'-ről beszélsz? Gyurcsány valami közvetítőről hadovált, a tulajdonos személyét pedig nem ismeri.

'A feltett kérdésekre válaszolva annyit elmondott, hogy az iratokat Magyarországon látta, az azokat bemutató közvetítő magyar volt, a tulajdonos személyét viszont nem ismeri.'
http://web.dkp.hu/gyurcsany-azt-varja-hogy-a-miniszterelnok-72-oran-belul-perelje-be/

Kapat írta...

"pleinair" és "sphagin"
Mindkettőtök véleményével egyetértek, egy apró dolgot még hozzátennék.
Nem tudom, láttátok -e Molnár Gyula nyilatkozatát az ATV-ben. Ez az ember nekem a legutóbbi időszak legnagyobb csalódása. Ahelyett, hogy beleállnának egy ilyen kínálkozó alkalomba és együtt igyekeznének Orbánt végre belekényszeríteni egy nehéz, lehet, hogy számára végzetes helyzetbe, Gyurcsányt piszkálják, hogy álljon elő a bizonyítékaival.
Most akkor kit is szeretnének keresztre feszíteni? Mi a céljuk ezzel? Orbánt végre eljuttatni, oda ahova való, vagy Gyurcsánynak keresztbe tenni? Valaki józan ésszel el tudja ezt magyarázni? Nem az ő bőrükre megy a dolog! Az nem is lényeges, hogy esetleg nekünk, az országnak mi lenne jó?
Minden eszközzel segíteni kellene, ha csak a kommunikáció szintjén is, ha másra gyávák! De nem! Az egyéni érdekek már megint! Itt veszik el ismét egy lehetőség!
Mikor térnek már észre, csak az egyéni konc lényeges? Ülni nem kis pénzért a
parlamenben? Nem értem! (dehogynem!)

sphagin írta...

Kedves Kapat !

Formálódik az a mutyi, amit a jó MSZP-s szokás szerint, megkötnek a FIDESSZEL.

Botka megjelenése az, ami ez irányba tolta el az MSZP-t.

A DK-nak nagyon vigyázni kell, hogy ne kössön az MSZP-el olyan alkut, amelyet kijátszhatnak.
Még egy biztosnak látszó körzetet is elbukhat a DK, ha az MSZP úgy áll a dolgokhoz.

Nem elég ugyanis színleg összefogni, azért tenni is kellene.
Ehhez a pártok tagjait is fel kellene készíteni.
Akkor lesz teljes az összefogás, ha a pártok szimpatizánsai is elfogadják ezt és úgyis szavaznak.
A programbeszédet tehát ehhez kellene igazítani.

Nem úgy, hogy Gyurcsány nélkül a DK jöhet, Gyurcsány meg menjen ahová akar !
Aki ilyeneket állít, az Orbán szekerét tolja !

Ilyen esetben még az egyéni körzetek elosztása sem elég, mert a választók nem fognak senki másra szavazni, mint az MSZP jelöltjére, vagy senkire. Pláne, ha addig egy patásördögnek festik le pl. Gyurcsányt !

Nem tisztességes amit az MSZP csinál és nem lehet velük szövetséget kötni !!!

A többi pártról már ne is beszéljünk.

A DK-nak nincs más választása, mint az egyedüli megmérettetés.
Erre kell készülni és nem szabad nekik hinni, nem játszanak tisztességes játékot, olyanok, mint a FIDESZ !

Joebacsi írta...

Azert emlekeztetnem a szerzot, es minden olvasot, hogy Szarosgyuri orosz riogatasa mar Clintonnenek se jott be.... (Az usa elnokvalasztasaban is szinte szorol szora ez volt a forgatokonyv, es mint utolag kiderult, termeszetesen hazugsag volt)
Feri meg kenyszerben van, es muszaj egyre nagyobbakat mondania, hogy a felszinen maradjon.

PuPu írta...

@Joebacsi

Ferinek van éppen elég választója ahhoz, hogy felszínen maradjon, és nem hülye, hogy összevissza csapkodjon, minden kényszer nélkül.
Remélem...

:O)))

PuPu írta...

Nicktelen Névtelen, töröltelek, mert ezerszer kértem már, hogy adjatok magatoknak nicket, aki erre képtelen, az szóljon hozzá másfelé...
:O)))

NewTiborc írta...

Sok okostojáshoz lenne egy költői kérdésem.
Milyen napkitörés volt az elmúlt ötven évben, hogy ebben az országban csak egyetlen böszme, hazug, kártékony és ártalmas politikus született? Bocsánat, ha nem sikerült felsorolnom az összes jelzőt.
Mint matematikus szeretném felhívni a reális gondolkodásra képtelen, önmagukat tudornak kinevező főleg névtelenek figyelmét, hogy ennek valószínűsége erősen konvergál a nullához.
Nagyon sajnálom, de hányingerem van Tőletek, abban élitek ki magatokat, hogy azokat támadjátok nemtelen szöveggel, akik próbálnak valamit tenni ebben a helyzetben.
Nagyon kívánom, hogy a Vikinek sikerüljön a terveit véghez vinni, hogy megkóstolhassátok milyen is az mikor Ti kerültök sorra.

Joebacsi írta...

A 8 nagy kozvelemenykutatobol 2 kivetelevel mindenki 3-4 %ra meri: http://kozvelemenykutatok.hu/wp-content/uploads/2013/06/jelenlegi_trend-37-1024x837.jpg

1970 írta...

"Feri meg kenyszerben van, es muszaj egyre nagyobbakat mondania, hogy a felszinen maradjon."

Joebacsi!

Az igazi probléma az, hogy a pszichopata (a Budai Vár leendő lakója) tesz egyre meredekebb dolgokat annak érdekében, hogy a felszínen maradjon. Hazánk meg közben egyre mélyebbre süllyed - fizikai, erkölcsi és szellemi értelemben egyaránt - a mocsárba:(

kekec írta...

Joebácsi - nem közvéleménykutatást, hanem választást kell nyerni.
Márpedig azon a választáson, ahol a DK önállóan indult (Európai parlamenti) igencsak több szavazatot szerzett!
szavazatszám % mandátum részarány változás 2010-hez képest
Magyar Szocialista Párt 252 751 10,90 2 9,52 ▼ –2
Demokratikus Koalíció 226 086 9,75 2 9,52 ▲+2

Egyébként csak hogy tudd, ezek a kutatások 1000-1500 fős VEZETÉKES TELEFONON történő megkeresés alapján történnek, tehát a válaszoló azonosítható. Az is csoda, hogy 3-4 % ilyen körülmények között is DK-s nyilatkozatot tesz.
Pusszantlak.

pleinair írta...

Kapat, minden szavaddal egyetértek.
Az Mszp már feni a kést, hogy újfent Gyurcsány hátába vágja.
Tegnap este Molnár Zsolt is játszotta a hülyét. Már most, az ultimátum határidejének lejárta előtt dokumentumokat követel Gyurcsánytól.
Molnár Gyula is maga a lealjasodott katasztrófa. Ő is a bizonyítékokat sürgeti, mintha nem tudná, hogy ezekkel csak akkor állhatna elő Gyurcsány, ha a csüngőhasú vaddisznó tovább lapít.

Egyértelmű, hogy az ellenzék, és elsősorban Botkáék számára a legfőbb kiiktatandó ellenség nem Orbán. Róluk még azt is feltételezem, amit Pupu orbán bandájáról:
"Orbán el akarja végképp lehetetleníteni Gyurcsányt, ezért ellátja olyan információkkal melyek végén a bukás vár rá."
Az Mszp számára veszélytelenebb lenne Gyurcsányt az orbáni korrupció leleplezésének hamis lehetőségével csőbe húzni, mint G-nek a valódi tények közelében szimatoltatni a Gyurcsányt.

Végül, ha sikerül a bizonyítékokat beszerezni, ha nem, ezer lóláb lóg ki, ami orbán mocskos ügyeire több, mint feltételezés szintjén utal. Az erkölcsi győzelem akkor is Gyurcsányé, ha nem sikerül száz százalékig bizonyítani a vádakat, mert van bátorsága akár saját egzisztenciájának veszélyeztetésével is beindítani, vagy felgyorsítani az orbán lebukásához vezető folyamatot.

pleinair írta...

Tudom, hogy elképzelhetetlen, de mi van, ha Simicska segíti ki Gyurcsányt dokumentumokkal?
Ő aztán közel volt a tűzhöz, sokat tud, most pedig az orbán elleni "harcban" egy hajóban eveznek.
Simicska is véget akar vetni orbán külpolitikai ámokfutásának.

Névtelen írta...

ettől: 2017. április 25. 0:56
eddig: 2017. április 26. 8:29
kellett várni, míg a helyi "rettenetesen okosok" közül végre egynek egy kóbor áram megvillantja a két wattos körtét a fejében.
ekkor: 2017. április 25. 13:49
voltam bátor - sőt botor ismerve a helyi "okosok" értelmi színvonalát! - egy javaslatot tenni, s galád módon elhallgatni, hogy a simicska, meg a Gyurcsány összejátszhatnak a buliban.
lévén realitás az a gondolat, hogy a te ellenséged, az én ellenségem is.
ráadásul mindkettőt vezeti egy olyan vezérfonal is, hogy ha és amennyiben a csutit pályán kívül helyezik, s biztonságban megőrzik, abban az esetben az általuk - titokban - közösen gründolt "szép, új világban" majd ügyesen elosztogatják amit lehet a demokrácia oltárára hivatkozva.
mert ne legyenek kétségeitek!
nem akarnak ők is elszámolni!
csak a csutit "elszámoltatni" úgy, ahogy nekik jó, kellemes, s bűnbakként felhasználni az elkövetkezendő évtizedekre.
azon kellene elgondolkodni, hogy megéri-e futni hagyni ezeket a gazembereket azért, hogy a csuti nyakát kitekerjék, vagy végre egyszer kitisztázni rendesen a pályát, s olyan biztosítékokat, garanciákat - szép szavakkal: fékeket, s ellensúlyokat - beépíteni, hogy senki se tudjon lopni a közösből, mert ha megteszi, levágják a kezét, s mehet sírásónak.
.
szerintem...
.
.
abramovics voltam, s vagyok

Névtelen írta...

neveletlen

Kedves Pupu, ezt a vergődést ami itt folyik!
Feri holnap virít, Orbán bukik, oszt jónapot!

Joebacsi írta...

Kekec

Azert azt ne feledd, hogy az az eredmeny a leglenyegtelenebb valasztason 29 szatalekos reszvetelnel szuletett...

A kozvelemenykutatasokat meg kar fikatni, 14ben meg a valasztasok napjan is azt hangoztatta a dk, hogy hazudnak a kutatok. Emlekszem, meg a 13 oras reszveteli adatoknal is vadul matekoztak, es vegul azt hoztak ki, hogy tuti a kormanyvaltas :)

góbé írta...


Mit is Mondott Gyurcsány: hivatali/birósági eljárásban bizonyitani tudja, g.orbánt az oroszok szembesitették olyan törvénytelen pénzmozgásokat bizonyitó okiratokkal melyek rá nézve terhelőek, nyilvánosságra kerülésük orbánra nézve jelentő morális, (büntető)jogi, és anyagi hátránnyal jár.

Mindez, amennyiben nem blöff, azt jelenti: a Magyar Miniszterelnök aki egyben a mindenki fölött álló autokrata döntéshozó, egy idegen - nem is akármilyen - állam befolyása alatt áll!

E befolyás okán amennyiben a hatalomban kiván maradni, szükségszerüen az egyes döntéseit az illető idegen állam érdekei, kivánalmai szerint kénytelen meghozni.
E feléje irányuló idegen presszió léte, müködése pedig, gyakorlatilag az ország függetlenségét kérdőjelezi meg, sőt veszélyezteti.

HÜTLENSÉG. Btk.259.§.: Az a magyar állampolgár, aki állami szolgálatával vagy hivatalos megbízatásával visszaélve külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn, és ezzel Magyarország függetlenségét, területi épségét vagy alkotmányos rendjét veszélyezteti, bűntett miatt két évtől nyolc évig, háború idején öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Mindezek tetejében, a Btk.263.§. meg arról szól, hogy többek között a hütlenség tekintetében is valamennyi hivatalos szervet, ill. személyt feljelentési kötelezettség terhel, annak elmulasztása büncselekmény.

Úgyhogy a zemeszpé, meg a zelempé s a többiek, jobban tennék ha nem Gyurcsányt fikáznák meg b@sztatnák, hanem nyamvadt a kotonszökevényünk, meg az ügyészség, meg saját magukkal szemben fejtenének ki pressziót, ha már ez a hivatali, - ráadásul büntetőjogi szankcióval fenyegetett - kötelességük. / az országgyülési képviselő, a polgármester stb. is hivatalos személy, ahogy az előző posztban is jegyeztem /
És itt teljesen igaza van Abrának -13.49- akinek a stilusa is kissé, - előnyére - megkopott.


Xart akarnak ezek nem kormány, meg g.orbán-rendszerváltást...

Ha Gyurcsány mégiscsak blöffölt volna, ráérnének kárörülni, meg köpködni, meg pezsgőt bontani, amikor az kiderül.
Mondjuk kizártnak tartom hogy böffölt volna ! Láthatóan nem kiván besétálni az anno Dávid Ibolyáéknak állitott csapdába, ezért forszirozza a hivalali eljárást. És épp ezért fölösleges arra buzditani nevetséges és méltánytalan módon a "mi demo" pártjaink által, hogy mondjuk a Blikkben hozza nyilvánosságra bizonyitékait.

Az információi valószinüsithetően magas szintü, de Putyinnal szemefordult, vagy szembefordulni szándékozó orosz kapcsolatától származhatnak.
Ha igy lenne, főleg vigyáznia kell magára, mert efféle információk nyilvánosságra kerülése komoly európai visszangot keltene ugyanakkor Putyint is kinos helyzetbe hozná.



DarthVader írta...

#Góbé:

"Az információi valószinüsithetően magas szintü, de Putyinnal szemefordult, vagy szembefordulni szándékozó orosz kapcsolatától származhatnak.
Ha igy lenne, főleg vigyáznia kell magára, mert efféle információk nyilvánosságra kerülése komoly európai visszangot keltene ugyanakkor Putyint is kinos helyzetbe hozná. "

Olyannyira kínos helyzetbe, és olyannyira vigyáznia magára, mert hogy a Gyurcsány bendője se bírja jobban a plutóniumot, mint Litvinyenkóé.

Névtelen írta...

góbé!

"És itt teljesen igaza van Abrának -13.49- akinek a stilusa is kissé, - előnyére - megkopott."
.
a stílusom nem kopott meg, csak családi ügyekből kifolyólag kissé kedvesebb lettem átmenetileg.
továbbra is tartom, hogy nevén kell nevezni a dolgokat, nem elmismásolni!
ha valaki hülye - mint itt oly sokan! - azt meg kell nekik mondani!
ha valami szar, az nem kakika, vagy bármi más, az szar, meg kell nekik mondani!
attól, hogy szép papírba - szavakba - csomagolja valaki a mondanivalóját nem lesz jobb, sőt!
igazi aljas, alávaló hazudozásnak tartom.
.
.
abramovics voltam, s vagyok
.
.
ps.: nem kívánom más pöcsével verni a csalánt - egy tevének, amelyik kanteve, van-e pöcse egyáltalán? -
.
DE
.
győzd meg a helyi klbtulajdonost - állandóan tele a szája, hogy ez itt az övé, meg mégis csak, és így, meg úgy, s különben is a papájának CSÉB-je van! - hogy testületileg a helyi "okosokkal" karültve, ballagjon el a bíróságra, s ugrassza ki a nyulat a bokorból!

pleinair írta...

Azt a nyulat a bátor, igazmondó és mindenkinél okosabb Névtelen Abramovics is kiugraszthatná a bokorból, hogy ne más pöcsével verje a csalánt, hanem a sajátjával - ha van neki(?).

Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
NewTiborc írta...

Ez a blog is olyan,mint az EU. A közösségi szabályokba belecsináló bunkókat kritizálják, de hagyják őket tovább is tobzódni. Nincs sehol egy karakán gyerek aki a két fülük közé csapna, hogy megtanulnák mi az embertársaim tisztelete?

NewTiborc írta...

Bocs, közben megtörtént.

kekec írta...

Kedves Olvtársak. Azért disztingváljunk már! Nem a hűtlenségre állított bizonyítékot Gyurcsány, hanem a zsarolhatóságra. Ahhoz elég az Orbán nevére szóló bankszámlakivonat is,
vagy a Mészáros halála esetére kötött biztosíték is (nehogy már az örökösök komolyan gondolják (bár ha az alkudozásról is van videó, az cukrosabbá teheti).
És igen, az utalást indító oldalon lehet némi orosz ellenzék is. Vagy Simicska. Vagy kisnyúl.
De a sztori olyan szép, hogy ha nem lenne, ki kéne találni. Mert megmozgatta a harasztot.
Önmagában nem lenne elég, hogy még a fideszesek fafejébe is szöget üssön.
De a nemzeti konzultáció Oroszországba továbbított orosz kódjával?
De a nálunk gyakorlatozó orosz hírszerzőkről szóló hírekkel?
Na pláne: Szájjalártó külügyminiszterünk örök dicsőségére a minket nem bántottak az oroszok nyilatkozattal?
Ez a villamos alól felhangzó kacaj nem túl őszinte!

1970 írta...

"továbbra is tartom, hogy nevén kell nevezni a dolgokat, nem elmismásolni!
ha valaki hülye - mint itt oly sokan! - azt meg kell nekik mondani!
ha valami szar, az nem kakika, vagy bármi más, az szar, meg kell nekik mondani!"

Kedves névtelen Abramovics!

Teljesen igaz lenne, de azt gondolom, hogy minden jogos kritika alapja az ÖNKRITIKA volna. Javaslom, kezdje magán tehát (különösen a második mondatában írt dologra gondolok).

Unknown írta...

Érdekes Fejtegetés!
Hm! Gyurcsány és Simicska?
Ezt nem tudom elképzelni. Simicska Orbán kebelbarátja volt de hát a két dudás egy csárdában esete forgott fenn ezért szakíthattak helyette Mészárosból csinált csicskát így a Simicskának juttatott üzletek helyett ő fölözheti le mészáros hasznának nagy részét. Én annyira elképzelhetetlennek tartom a Gyurcsány Simicska paktumot, mint egy Gyurcsány Vona paktumot!
Gyurcsány bejelentésével kapcsolatban!
Sokan mondják, hogy csak fenyeget, mert ha tudnas valamit akkor már közzé tette volna.
Én úgy gondolom hogy kivár. Megvárja amíg Orbánt laposra verik Brüsszelben és csak utána áll elő a farbával, igy lányegesen nagyobb lesz a hatása. A Fidesz is hónapokig fagyasztotta az Öszödi Beszédet és a neki legjogbb időpontba hozta nyilvánosságra annak kiragadott részleteit.

pleinair írta...


1. Ha Simicska fontossági sorrendjében az élen orbán megbuktatása áll, akkor legalább a kulisszák mögött összejátszhatna Gyurcsánnyal is. Kihasználhatná, hogy van egy ember, aki akár a bőrét is vásárra vinné az ügy érdekében.

2. Gyurcsány bejelentésének valóságtartalma hivatalos dokumentumok nélkül, logikailag is, lépésről lépésre alátámasztható. Az ellenzéki pártok most nagyon drukkolnak, hogy Gyurcsány ne tudjon bizonyítékokkal előállni. Számukra fontosabb Gyurcsány ellehetetlenítése, mint orbán megbuktatása. Ezért hagyják figyelmen kívül, mit mondott Gyurcsány: 'Ha az ultimátum 72 órájáig orbán nem perel, akkor a maga részéről ezt a vád beismerésének fogja tekinteni.'
Az ellenzék ennél többet akar: bizonyítékokat. Abban reménykednek, hogy Gyurcsány e tekintetben kudarcot vall, és ezzel muníciót szolgáltat nekik ahhoz, hogy üssék vágják minimum a választásokig.

Névtelen írta...

http://nepszava.us/bartus-laszlo-mi-a-brusszeli-vita-tanulsaga/
.
kőne!
olvasni!
el!
.
a helyi idiótáknak, s okosodni belőle, általa!
itt, kicsiben is érvényes a mondanivalója!
.
.
abramovics voltam, s vagyok
.
.
ps.: mivel funkcionális analfabétákkal van dolgom itt e helyt - egy szrűen idiótákkal, hülyékkel, tisztelet az oly kevés számú kivételnek! - két keresetlen szóban a megfejtést is ideírom.
így megspórolhatják egy cikk elolvasását - amúgy is az olvasott, hallott szöveg értelmezési nehézségeivel küzdenek! - s egy-két szón még megpróbálhatják törni is a fejüket!
csak aztán óvatosan azzal a fejtörögetéssel, mert ha a külső burok megsérül, s a végtelen setét űrbe hirtelen betör a gáz, mely a körülöttünk lévő világot alkotja, s úgy mondják levegő, akkor egyszeriben valami kitölti az űrt, hol eddig semmi sem volt, s egy idős szervezetre nézve ez különösen megterhelő lehet!
.
szóval:
.
NEM AZ A HÜLYE, AKI MEGPRÓBÁL SEGÍTENI, S ELMONDJA MIT IS KŐNE CSINYÁÁÁNI!
AZ A HÜLYE, AKI TOLOGASSA A SZART EGYIK SAROKBÓL A MÁSIKBA, MEG VISSZA!
EZ FOLYIK ITT, EBBEN ÉRZITEK JÓL MAGATOKAT EGYMÁS KÖZT.
.
SŐT!
.
NEM IS HÜLYE! MÉG ERRE SEM MÉLTÓ! EGYSZERŰ GAZEMBER.

Névtelen írta...

neveletlen

'Az ultimátum hamarosan lejár, és akkor Gyurcsánynak lépnie kell, legalábbis valami kis információt csepegtetni kell a közvéleménynek, nem szabadna megengedni, hogy a vád komolytalannak tűnjék, hiszen Orbán éppen erre játszik.
Izgalmas ügyek ezek, nem-mellesleg a sorsunk múlhat a kimenetelén.'

Az ultimátum lejárt, tudja valaki, hogy hol lesz a sattáj? Az ATV-n egyelőre Laci bácsi konyhája. :(


Névtelen írta...

neveletlen

Sajttáj, azaz sajtótájékoztató, elnézést.

Névtelen írta...

Nem tartom elképzelhetőnek, hogy az oroszok elfogadható bizonyítékot adtak volna Gyurcsánynak, hacsak a Paks 2. nem ezért jött létre.

Naphosszat Henyélő Nagyember írta...

http://huppa.hu/lejart-a-72-ora/

Ennyi? Nem sok...

mavtelep írta...

Lejárt, O. nem perelt , Gyurcsány (+néhány millió magyar) zsarolhatónak tekinti Orbánt.
Ebben csak annyi az újdonság, hogy Gy. látta az erről szóló papírt, mi meg nem.
Szervusztok, jó napot !

Névtelen írta...

neveletlen

'Felelősségem teljes tudatában kijelentem, hogy amennyiben az általam látott dokumentumok hitelesek, a miniszterelnök súlyosan megsértette a magyar törvényeket és elárulta a hazáját'- írja Gyurcsány.
http://index.hu/belfold/2017/04/27/most_kapaszkodjanak_lejart_gyurcsany_ferenc_ultimatuma/

Azt hiszem, újabb szappanopera kezdődik, 'Mit látott Feri?' címen, olyasvalami, mint a 'Ki szivárogtatta ki az őszödi beszédet'.

Mindeközben, a DK és az Mszp üti-vágja egymást, a Fidesz pedig torony magasan vezet.
Gratulálok mindkettőjüknek. :(
http://index.hu/belfold/2017/04/27/fidesz_jobbik_mszp_momentum_felmeres_zavecz_republikon/

Névtelen írta...

http://nepszava.us/ha-gyurcsany-elkaphatna-orbant-miert-nem-arra-koncentral/
Hát, valahogy így.

Naphosszat Henyélő Nagyember írta...

Feri, gagyi vagy !! Idióta...Vonulj vissza !!!!!
http://index.hu/belfold/2017/04/27/gyurcsany_elarulta_mi_kovetkezik_az_orbannak_adott_ultimatum_utan/

NewTiborc írta...

Kérem a jelentkezőt, aki úgy látja, hogy Ő pedig a Polt féle ügyészség kezébe adná a papírokat. Szerintem egyenlő lenne az öngyilkossággal.

sphagin írta...

Nem tudom mit vártak egyesek, de én fentebb már megírtam, hogy ez lesz a vége !

Nem lesz per és nem lesz bizonyítás se EBBEN AZ IDŐSZAKBAN !

Majd ki fogja forogni magát !
Amikor Gyurcsány arról beszélt, hogy Orbán perelje be őt, már borítékolható volt, hogy ez nem fog megtörténni.
Gyurcsány is tudta ezt és nem is Orbánnak címezte a mondandóját, hanem a táborának.

Orbán majd bolond lenne besétálni egy ilyen csapdába.

Valószínűnek tartom, hogy van valami bizonyíték, ami felháborodást fog okozni, de nem most kell ezt a nyilvánosság elé tárni.

El lehet és kell is ezen még csámcsogni és nem szabad türelmetlennek lenni.

Egyáltalán mit vártak egyesek egy ilyen vádtól, amit Orbán Úgy is letagad majd, legyen az bár mi.
Még a valódi bizonyítékra is azt fogja mondani, hogy hamisítvány !

Itt a lényeg, hogy beszéljenek erről és a téma fenn maradjon !

Ilyen is, a politika !

Cereus írta...


Még a nyúl kiugrasztása előtt !

Azért tisztelet, annak a kevés kivételnek akik itt bíznak Gyurcsány Ferencben.
Molnár Gyula "aki rögtön élére állt Gyurcsány bejelentésének csak 24 órát adott volna, mert ha bejön, ha nem akkor is az övék a dicsőség."/MSZP/

Jómagam evvel a neveletlen,szélhámos,tolvaj,hazug,koke,ördöggel soha nem állnék le vitázni,mert az ilyen formátum számomra elismerem roppant veszélyes,ugyanakkor gaz alávaló.

A kibicek kéjesen mosolyogva várják a "győzelmüket", mert ők mindenképpen nyerésre állnak.
Én viszont bízok Gyurcsány Ferencben, aki NEM HÜLYE, mint az a másik aki elmeháborodott!

Vak mondás, majd meglátjuk...

góbé írta...


Üdv Kekec! /07.02/ Disztingváljunk tehát !

A zsarolhatóság egy kellemetlen, csúnya, nehezen tolerálható tulajdonság, főleg ha egy ország első emberéről van szó. Viszont !

Ha ez az ember zsarolható, akkor a potenciális zsaroló aktuális érdeke érvényesitése miatt bármikor zsarolhatja, vagy már zsarolta is. Ha ez az ország első emberével történik, és zsarolhatóságát, az attól való elhatárolódását, ellenállását nem nyilvánitja ki, avagy nem a miatt nem mond le, nem adja át a hatalmát, döntéseiben nem az adott ország, hanem a zsaroló érdeke fog érvényesülni. Ennek következtében az ország függetlensége van veszélyben, szenved csorbát, hiszen vezérünk más hatalom érdekeit kénytelen zsarolhatósága miatt érvényesiteni.

Aki idegen hatalom által zsarolható, kiszolgáltatott, és nem a portás a gittegyletben hanem Magyarország többszörösen első embere, miniszterelnöke, aki mindezek tetejében egy percig nem titkolja, sőt látványosan, a trambulinról szembe spriccel bennünket hogy feladja a népszavazással megerősitett elkötelezettségét az országnak az EU-értékek felé, ugyanakkor a népakaratot semmibe véve, a szentséges tökeit morzsoló, szorongató idegen hatalom érdekei szerint kénytelen igazgatni az "ő országát" ez már büntetőjogi kategória, hütlenségnek hivják !

A cselekmény megvalósulásághoz nem szükséges konkrét megvalósulás, elegendő a veszélyeztetés fennállása, lehetősége.
/04.26. 09.58 bejegyzésemben a törvényi tényállás a jogtárból bemásolva. /

Neveletlen névtelen!

Az inkriminált 72 óra lejártával nem Gyurcsánynak kell lépnie, hanem iránta elkötelezett, de ismeretlen, pártfüggetlen személynek, aki Gyurcsányt a hütlenség vonatkozásában, hamis vád miatt feljelenti. Magától értetődően a hütlenség mint büncselekény
megvalósulását korrekten levezetve.

Ha Poltpéter elutasitja a feljelentést, ezzel azt kénytelen közölni hogy nem hamis, tehát valós a a vád !
Ha nyomozást rendel el, jöhet a valóság bizonyitása Gyurcsány részéről, hivatali/büntető eljárásban.

megj.: A becsületsértés, a rágalmazás magáninditványos, ill. magánvádas eljárás, itt sértettként csak g.orbán léphetne föl, amit sosem fog megtenni.

Naphosszat Henyélő Nagyember írta...

Vazze, sajnos itt sokaknak semmiféle segéd- halvány fogalmuk sincs a Be.-ről és a BTK-ról. Nyilván mindannyian azt szeretnénk, hogy az őrült zsebdiki bukjon, de ez eddig egyenlő a nullával..Old Spice reklám :Bizonyíték , nem ígéret...!!!!!
Fletó ez kevés lesz, takarodj! Sajnos a balfaszságodnak köszönhetjük áttételesen a fülkeforit is...

pleinair írta...

Nagyember, olvasd el FIGYELMESEN és próbáld megérteni és értelmezni!

Az elmúlt hat napban tett nyilatkozataimban azt állítottam, hogy Oroszország megfelelő szervei információkkal rendelkeznek a Fideszhez és személyesen Orbán Viktorhoz köthető, olyan törvénytelen pénzmozgásokról, amelyek rávilágítanak a párt és elnökének törvénytelen és tisztességtelen finanszírozására. Hozzátettem, hogy közvetítőkön keresztül lehetőségem nyílt betekinteni olyan dokumentumok másolataiba, melyek ezt az állítást alátámasztják. Állítottam, hogy ezek alapján a magyar miniszterelnök Oroszország által zsarolható helyzetben van és elvártam, hogy a miniszterelnök vagy tisztázza magát, vagy indítson ellenem jogi eljárást. Minderre 72 órát adtam Orbán Viktornak.
A 72 óra lejárt, a miniszterelnök nem tisztázta magát és nem indított jogi eljárást. Korábbi állításaimat fenntartom. Felelősségem teljes tudatában kijelentem, hogy amennyiben az általam látott dokumentumok hitelesek, a miniszterelnök súlyosan megsértette a magyar törvényeket és elárulta a hazáját. Nem Magyarország miniszterelnökeként, hanem Oroszország zsarolható ügynökeként tevékenykedik. Biztosíthatom arról, hogy minden törvényes eszközzel azon leszek, hogy állításaimat a dokumentumok megszerzésével és nyilvánosságra hozatalával bizonyítsam.
Biztosíthatom őt és a választókat arról, hogy semmilyen olyan lépést nem teszek ennek érdekében, amely sértené a hazámat, a törvényeket, elárulná eskümet, miszerint Magyarországot és csak Magyarországot képviselem.
A miniszterelnöknek egyetlen lehetősége maradt, imádkozhat, hogy a dokumentumok ne kerüljenek nyilvánosságra, mert ez nem egyszerűen politikai bukásához, hanem évtizedes börtönbüntetéshez, emberi, morális, politikai megsemmisüléséhez vezet.
Az igazság bizonyíthatóságát kívánva, a továbbiakban a fentiek értelmében fogok eljárni.
Gyurcsány Ferenc
elnök

Orbán hallgatása beismerése annak, hogy Gyurcsánynak igaza van. Ezt egyébként konkrét bizonyítékok nélkül is mindenki tudja. Orbán kussolása megerősíti és a köztudatban napirenden tartja a vád igazságtartalmát. A zsebdiktátor nem úszhatja meg, idővel mindenképp kiderül az igazság.
És akkor majd a Nagyemberek,- akik most azt ütik, aki személyes kockázatot vállalva igyekszik felgyorsítani az eseményeket, - csöndben fogják meghúzni magukat, nem lesznek büszkék egykori, habzó szájjal gyűlöletet fröcsögő kinyilatkoztatásaikra.

sphagin írta...

Kedves pleinair !

Egyetértek veled.

Ezek a "Nagyemberek" azt hiszik, hogy mindenki olyan bunkó mint ók !

Sunyin meg akarják kontrázni a Gyurcsány kijelentését és azt szeretnék, hogy úgy játsszon, ahogy ők akarják !

Nem, sunyi "Nagyemberek" !
Ez a játék úgy zajlik le, ahogy mi akarjuk és nem másképen.

Ha nem tetszik Orbánnak az állítás, akkor perelje be Gyurcsányt !

Ez, ilyen egyszerű !

Ja, hogy ezt nem akarja megtenni, pedig ez meghozná a bizonyítékot ?

Na, erről érdemes dumálni és nem arról, hogy Gyurcsány miért nem egyből áll elő a bizonyítékkal !

Elmondta, csak meg kellene érteni !

Ha ő állna elő bármivel, azt simán letagadnák és hamisítványnak minősítenék !
Ezért hivatalos eljárásban KELL beszerezni az iratokat !
Erre nem mondhatják, hogy hamisítvány !

Érthető !!!